Belépés
keresztenyhivek.blog.xfree.hu
Milyen csodálatos igazság : Isten a mi Kősziklánk! Római Katolikusok - Beatrix Rózsa
1978.02.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Az adakozás
  2014-09-16 16:27:06, kedd
 
  Tedd Istent az első helyre az anyagiakban az adakozáson keresztül

,,Keressétek az Ő királyságát és igazságosságát, s ezen felül minden megadatik nektek." Máté 6:33

Az egyik legjobban ismert Dél-Kaliforniai üzleti vezető egyszer a következőket mondta nekem: ,,Rick, meg kell mondanod az embereknek, hogy a legjobb idő az adakozás elkezdésére akkor van, amikor adósságban vannak. Ilyenkor van a legnagyobb szükségük segítségre.''

Bármi is legyen az, melyen Isten áldását szeretnéd látni az életedben, tedd Őt az első helyre ezen a területen. Azt akarod, hogy Isten áldja meg az vállalkozásodat? Tedd Őt az első helyre a vállalkozásodban. Azt akarod, hogy Isten áldja meg a házasságodat? Tedd Őt az első helyre a házasságodban. Azt akarod, hogy Isten áldja meg az időbeosztásodat? Tedd Őt az első helyre ezen a területen. Azt akarod hogy Isten áldja meg a pénzügyeidet? Tedd Őt az első helyre a pénzügyekben is.

Amiben Istent első helyre teszed, abban Ő megáldd téged. Máté 6:33-ben ezt olvassuk: ,,Keressétek az Ő királyságát és igazságosságát, s ezen felül minden megadatik nektek." El kell határoznod, hogy adakozni fogsz és félreteszel, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kevesebből kell megélned, hogy mindkét dolgot meg tudd tenni.

Bármilyen összegből meg lehet élni, ha csak annyi áll rendelkezésre. Ez egy döntés. Senki nem parancsolta meg, hogy olyan kocsit vezess, hogy ilyen házban lakj vagy, hogy ilyen számlákat fizess.

Isten azt akarja hogy adakozz, és azt akarja, hogy félrerakj. Ha 10 százalékot adakozol és 10 százalékot félreraksz, ez azt jelenti, hogy a maradék 80 százalékból élsz meg.

Mondjuk azt, hogy a családi jövedelmed 60,000 dollár egy évben, és 40 évesen kezded el ezt a tervet. 20 éven keresztül, 60 éves korodig 120.000 dollárt adakoznál Isten céljaira a világban és még meg is maradna több, mint 120.000 dollárod megtakarításként vagy befektetésekben.

Ez nagy változásokat jelenthet a családodban. Lehet, hogy áldozatokat kell hoznod, fel kell adnod dolgokat. De működik! Óriási eredmények vannak. Isten mindig megbecsüli azokat a területeket, ahol őt teszed az első helyre.

A Biblia ezt írja 5 Mózes 14:23-ban: "Az adakozás célja, hogy megtanítson bennünket arra, hogy mindig Istent tegyük az első helyre az életünkben."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan tükrözi az adakozásod Isten kegyelmét?
  2014-09-16 16:25:04, kedd
 
  Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Korinthus 9:7-8

Ha le akarod mérni, hogy mennyire érted a kegyelmet és mennyire élsz kegyelem által, nézd meg, hogyan adakozol.

A Biblia azt mondja: Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (Korinthus 9:7-8)

Vedd észre a " minden " szót: " minden kegyelem ", " mindenütt ", " mindenkor " " minden szükséged " - ezek az ígéretek azokra az emberekre vonatkoznak, akik olyanná válnak, mint Krisztus. Milyen volt Krisztus? Ő mindig adott. Isten annyira szerette a világot, hogy Ő adott. Amíg nem tanulsz meg nagylelkűen adni másoknak - akár időről, pénzről vagy egyéb forrásokról és lehetőségekről is van szó -, nem vagy olyan, mint Krisztus. Semmi sem bizonyítja jobban, hogy miről is szól a kegyelem, mint az, hogy szeretettel, irgalommal és nagylelkűen bánsz más emberekkel és Istennel.

Ha feszült leszel vagy védekező magatartást veszel fel, amikor a pásztor az adakozásról beszél, akkor az azt jelenti, hogy nem érted, mi a kegyelem. Nézd meg az előbbi igeverset még egyszer. Ha vidáman és bőkezűen adsz, Isten gondoskodik minden szükségedről - mindig, minden formában és úgy, ahogy szükséged van rá.

A kérdés a következő: Bízni fogsz Istenben, aki az életét adta érted? Ha megbízol benne, amikor az üdvösségedről van szó, talán nem bízhatnál meg benne az anyagiakkal kapcsolatban is?

Az igazság az, hogy tényleg nincs semmid. Isten csak kölcsön adta ezeket neked 70-80 évre. De az mind Istené. Ha odajön hozzám a lányom és én adok neki 5 dollárt, hogy vegyen nekem ajándékot, akkor valójában honnan származott az a pénz?

Isten is ezt teszi velünk. Nagylelkűen ad nekünk, aztán azt mondja, "Most mutasd meg, hogy hálás vagy, és légy nagylelkű az adakozásban, beleértve a tizedet is." Istennek a pénzre van szüksége? Nem, hanem azt akarja, hogy olyanná válj, amilyen Ő. Azt akarja, hogy olyan szíved legyen, amelyik ezt mondja: "Alig várom, hogy adjak minden területen".

A Róma 8:32-ben ezt olvassuk: ,, Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? "

Az igazság az, hogy mondhatod, hogy szereted Istent, énekelheted, hogy megbízol benne, és az első helyre is teheted Őt, de az anyagiak területén tudod megmutatni igazán, hogy mennyit jelent neked Isten kegyelme.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hálaadó imádság békét hoz
  2014-09-16 16:21:12, kedd
 
  Semmiért ne aggódjatok; hanem inkább imádkozzatok mindenért. Mondjátok el Istennek mire van szükségetek és adjatok hálát mindazért, amit tett. Így megtapasztalhatjátok Isten békéjét. -Fil 4,6-7

A filippiekhez írt levélben található ige egyike azoknak a verseknek a Bibliában, aminek a legnehezebb engedelmeskednünk:Semmiért ne aggódjatok; hanem inkább imádkozzatok mindenért. Mondjátok el Istennek mire van szükségetek és adjatok hálát mindazért, amit tett. Így megtapasztalhatjátok Isten békéjét.

Nehéz nem aggódni mindennapi életünk gyakran ijesztő eseményei miatt, de Isten azt mondja az igeszakasz második részében: "imádkozzatok mindenért...adjatok hálát mindazért, amit tett." A hálaadó imádság békét hoz. Isten azt mondja, amikor aggódni kezdesz, imádkozz.

A szülők megértik a hálaadó ima erejét. A legtöbb szülő nem örülne, ha gyerekeik mindig csak kérnének, anélkül, hogy megköszönnék mindazt, amit megkaptak. Isten is így látja. Azt akarja, hogy kérjük tőle azt, amire szükségünk van. Az Újszövetségben több, mint hússzor olvassuk, hogy kérjünk tőle. De azt is akarja, hogy hálás szívvel kérjünk.

A Biblia arra ösztönöz minket, hogy pontosak legyünk kéréseinkben - és dicséreteinkben. Ahelyett, hogy egyszerűen azt mondanánk köszönök mindent, Isten azt kéri, hogy mondjuk el, miért vagyunk hálásak.

Mikor a feleségemnek azt mondom :Olyan hálás vagyok neked-, mindig azt kéri, mondjam meg pontosan miért. Szereti hallani, hogy mit értékelek benne és hogy miért vagyok hálás neki.

Isten is ugyanúgy akarja ezt hallani. Mikor imádkozol, mondd el Istennek, miért tartozol köszönettel neki. Az imádság az egyik legfontosabb lehetőség, hogy elmondhassuk Istennek: "köszönöm".

Istennek előre köszönetet mondani nagy lépés a hitben. A Biblia azt mondja, hogy mikor van hitünk előre köszönetet mondani Istennek, csoda történik. Minél hálásabbak vagyunk, annál inkább munkálkodik Isten életünkben. A Biblia azt mondja, Isten hívei dicsőítésében lakozik. Erővel ruházza fel és használja hálaadásunkat, mint egy szerkezetet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hála Zsoltár
  2014-09-16 16:18:16, kedd
 
  Uram Istenem, annyiszor érzem, hogy benned élek, mozgok, vagyok. Hogy minden ami bennem szép, jó és igazán emberi, azt egyedül neked köszönhetem. Ha atyai szereteted megvonnád tőlem, abban a pillanatban a semmibe zuhannék vissza és értelmét veszítené létem, munkám, imám, mindenem. Szeretnék most hálát adni:
Az elhangzott részre válaszoljuk: Hálás szívvel, köszönöm Uram!

-Azt Uram, hogy semmiből megteremtettél,
-Azt Uram, hogy érte, emberért, ezt a csodálatos világot megteremtetted,
-Azt Uram, hogy virágok nyílnak, madarak dalolnak és egy csodálatos világ vesz körül engem,
-Azt Uram, hogy embertársaink élnek a földön, akikkel megoszthatom örömömet-bánatomat,
-Azt Uram, hogy értelmem és szabad akaratom van, amivel cselekedni s gondolkodni tudok,
-Azt Uram, hogy halhatatlan lelkem van
-Azt Uram, hogy a bűnbeesés után nem taszítottál el örökre engem magadtól, mint a bukott angyalokat,
-Azt Uram, hogy Megváltót ígértél és küldtél számomra,
-Azt Uram, hogy harminchárom évig itt éltél és példát adtál nekem az igaz emberi életre,
-Azt Uram, hogy munkáddal megszentelted a munkát,
-Azt Uram, hogy három éven át tanítottál, a helyes útra, az örök igazságra és igaz életre,
-Azt Uram, hogy szeretted a szegényeket, betegeket és a gyermekeket,
-Azt Uram, hogy a kereszten értem magadat feláldoztad
-Azt Uram, hogy minden embernek bűnbocsánatot és megszentelő kegyelmet szereztél,
-Azt Uram, hogy dicsőségesen feltámadtál és meggyőzted a világot igaz voltodról,
-Azt Uram, hogy nem hagytál el minket és a Szentlelket elküldted a világnak,
-Azt Uram, hogy a Szentlélek eljött és itt maradt velem,
-Azt Uram, hogy a Szentlélek vezet, tanít, irányít engem és bennem imádkozik,
-Azt Uram, hogy a Szentlélek megsegít engem,
-Azt Uram, hogy a Szentlélek támogat, hogy hitemet vállaljam és hitem szerint éljek,
-Azt Uram, hogy mindig megbocsátod a bűnbánat szentségéban vétkeimet
-Azt Uram, hogy az Eukarisztiában szent testeddel és véreddel értem jelen vagy,
-Azt Uram, hogy a szentáldozásban hozzám térsz,
-Azt Uram, hogy segítesz abban, hogy a szeretet útját járjam,
-Azt Uram, hogy az ellenem vétőknek megtudok bocsátani,
-Azt Uram, hogy szeretek imádkozni, templomba járni,
-Azt Uram, hogy egy keresztény közösség tagja vagyok
-Azt Uram, hogy van családom, barátom, otthonom,
-Azt Uram, hogy van egészségem, munkahelyem
-Azt Uram, hogy örök életet ígértél nekem,
-Azt Uram, hogy a mennybe hazavársz engem,
-Azt Uram, hogy egyszer majd feltámadok,
-Azt Uram, hogy megengedted, hogy neked hálát mondhatok.

Könyörögjünk: Urunk Istenünk, akitől minden jó és áldás származik, hála telt szívvel mondok köszönetet mindazokért a jókért, amelyekkel elhalmoztál engem, és amelyeket érdemtelenül csak a te határtalan szereteted juttatott nekem. Add, hogy életemben minél többször dicsérhessem és áldhassam jóságodat: aki élsz és uralkodol mindörökké. Ámen.

forrás: Virtuális Plébánia

 
 
0 komment , kategória:  Imádságok I.  
Hálaadás és könyörgés -reggeli órában
  2014-09-16 16:15:37, kedd
 
  Istenem! Köszönöm, hogy adtál újra egy napot.
Meg egy órát, egy további percet,
új alkalmat, hogy szolgáljak Neked.
Szabadíts meg ma a jövőtől való félelemtől,
a holnap felőli aggodalomtól,
valaki iránt érzett keserűségtől,
a veszély idején rám törő gyávaságtól,
a munka terhe elől menekülő lustaságtól,
a megfutamodástól, amikor vannak új lehetőségek,
a gyengeségtől, amikor a Te erőd közel van.
Tölts meg ehelyett szeretettel, mely nem ismer határokat,
bátorsággal, mely nem rendíthető meg,
hittel, mely dacol a sötétséggel,
erővel, mely feladataimhoz elég,
hűséggel, mely országod javáért fárad,
bölcsességgel, hogy szembenézzek az élet változásaival,
hatalommal, hogy Hozzad emeljek fel embereket.
Légy velem újra ezen a napon.
Használj tetszésed szerint.
Jézus nevében kérem. Ámen.

forrás: Virtuális Plébánia


 
 
0 komment , kategória:  Imádságok I.  
A hét főbűn
  2014-09-14 11:39:46, vasárnap
 
  Önmagukban talán nem mindig nagy bűnök, de sok súlyos bűnnek forrásává, "fejévé" lehetnek:

1. A kevélység.
2. A fösvénység.
3. A bujaság.
4. Az irigység.
5. A torkosság.
6. A harag.
7. A jóra való restség.

A bűn négy sebe:

A tudatlanság
A rosszakarat
Érzékiség
Gyengeség

A bűn okozta hiányok:

1. Emberség hiánya
2. Aránytalanság
3. A lendület hiányaBellon Gellért: -A hét főbűn leküzdéséért
-A bűn négy sebének gyógyulásáért
-A bűn okozta hiányok megszűnéséért

A kevélység

Csodálatosnak alkottál Uram bennünket!

A gondolkodás eredetisége,
a mérlegelések egyéni látása,
a végzett munkánk egyedisége boldogsággal tölt el.
Az az egyéni is gyönyörűségünkre szolgál,
amit csak mi tudunk adni dolgainkhoz és feladatainkhoz.

Alázattal kérünk, add,
hogy ne ragadjon el bennünket
megszerzett ismereteink,
kialakított nézeteink,
velünk nőtt ízlésünk,
megformált ítéletünk
boldog birtoklása.
Add, hogy ne tegyen önhittekké
álláspontjaink hősiessége,
ne homályosodjék el magunk-látásától
mások véleményének és mások tetteinek egyedisége
és tökéletessége.
És különösen add, ó Atyánk,
hogy meg ne feledkezzünk Veled kapcsolatban,
hogy emberek vagyunk,
csak embernyit ér a művünk
és embernyire ér el gondolkodásunk..
Embertársainkkal kapcsolatban pedig ne engedd,
hogy elveszítsük az arányérzéket:
egy vagyunk a sok közül.
Egy ember csak egy embernyit tud produkálni,
még ha körülötte sokan is vannak,
akik nem érik el az egy ember teljesítményét.

Add meg, hogy úgy élvezzük emberségünk diadalát,
hogy el ne feledjük emberségünk kicsiségét
és a magunk magányának szegénységét!
A fösvénység

Ments meg bennünket a lélek zsugorodásától,
mely ideges görccsel ragaszkodik mindenéhez, amije csak van.

Védj meg attól a félelemtől,
amely a maga biztonságát félti a minden nap áldozataitól!
Világosíts fel bennünket,
hogy ez a lélek betegsége,
olyan, mint a képzelt beteg baja!

Nincs senkinek sem kiadható pénzünk! - mondjuk,
és a pénzünk sohasem elég.
Nincs senki számára időnk,
mert sajnáljuk a figyelmességre, az áldozatra szükséges időt.

Nem akarunk senkin sem szívességből segíteni,
mert rengeteg a dolgunk,
és sohasem érjük utol magunkat.

,,Aki nem Veled gyűjt, az szétszór'' (Lk 11,23)

Jó lenne, Uram, Veled vallani
hittel és meggyőződéssel:
,,Ha a búzaszem nem hull a földbe és nem hal el,
egymaga marad,
de ha elhal, sok termést hoz.'' (Jn 12,24)

Taníts meg az élet
termékeny szabadságára és kockázatára!
A bujaság

Ne engedd, hogy romlásunkra legyen a test!

Építésre adtad,
az élet továbbadására,
és mi megrekesztjük magunkban.
Szenteld meg, Uram, nemiségünket,
s vele adj életerős, kiegyensúlyozott, szent házasságokat.
De vedd el a testiség felelőtlenségét,
mely megöl minden szellemi szárnyalást,
minden hűséget, és áldozatot,
elveszi a lélek tartását és az akarat erejét.
Óvj meg a rejtett vonzalmaktól,
az álcázott szeretetektől és barátságoktól,
a palástolt érdeklődésektől és szolgálatoktól,
mik kétszínűekké és hazugokká tesznek bennünket.

Hasítson át kegyelmed villáma
a szexualitástól telített mákonyos világ buja szendergésén,
tedd függetlenné lelkünket édes mérgétől!

Te mondtad: ,,Embernél ez lehetetlen!
Nem mindenki tudja felfogni ezt,
csak akinek Isten megadja'' (Mt 19,11)
Add meg nekem ezt az isteni értelmet!
Az irigység

Nyúlj le lelkünk mélyére, Uram,
oda, ahol az irigység lelke lakozik bennünk.
Mutasd meg, tapints rá,
- ha fájdalmas is -,
mennyi kárt tesz életünkben az irigységtől elferdült szem,
mennyi jó ötletnek és tanácsnak vagyunk akadályai és gátjai,
csak azért, mert nem mi találtuk ki,
mennyi tett és szolgálat nem kapja meg méltó elismerését és jutalmát,
mert nem mi voltunk azok végrehajtói,
és ha arra nem is érzünk elég gonoszságot magunkban,
hogy megöljük más jóságát,
de azt már nem mérjük le erkölcsiségünk mértékén,
hogy elhallgatjuk,
vagy észrevétlenséggel sújtjuk ,,versenytársunkat''.

Vedd le lelkünkről
a sértődöttségek, a dacosságok,
a keserűségek szempontjait
és óvj meg az ellenkezés és versengés
káros törtetéseitől és káros tevékenységeitől.
E bilincsektől felszabadult lelkünket
segítsd nemes szárnyalásra
és szívélyes emberségre!
A torkosság

Oltsd ki az étel-ital, s a narkotikumok vonzalmát,
hiszen ezek mindennap megaláznak bennünket győzelmükkel
és minden ellenkező akaratunk letörésével.
Hányszor fogadunk jobbulást, megtartóztatást!

Ne sodorjon el bennünket az ésszerűtlenség rohama
és a hiába üldözött mámor vélt boldogsága!
Hűtsd le a lázakat annak belátásával,
hogy ezek úgysem szűnnek meg a mértéktelenséggel.
De építsd le az ínyenckedést,
az étel-ital gondos keresését és válogatást is:
egyszóval a fontoskodást e világ dolgaiban,
mik leszűkítik lelkünk távlatait,
kegyelmed és országod vonzásait
és a szív szárnyalásait.
A harag

A tevékenység erejét
és az akarat törekvését adtad belénk,
hogy magunk alakítsuk a világot
és hogy alakítsunk a világon.

Erővel, - de nem erőszakkal,
tettekkel -, de nem kényszerítésekkel,
lelkesedéssel, - de nem tűzokádó szenvedéllyel és keserűséggel.

Szabadíts meg a saját tehetetlenségünkön érzett bűnünktől,
a mások mozdíthatatlanságán ébredt indulatainktól,
a körülmények kiváltotta elkeseredésünktől,
a törő-zúzó szenvedélyességünktől.
Az alkutlanságot eszményeinkben mutassuk,
az emberekkel válasszuk az alkudozás
- a párbeszéd - útját
a kényszerítés útja helyett.
A jóra való restség

Ments meg a kiábrándulástól,
a próbálkozások sikertelenségein támadó szomorúságtól,
a saját magát megerőltetni nem akaró terpeszkedő lustaságtól.
Igaz, emberfölötti erőkkel kell küzdenünk,
de azért hoztad megváltásodat,
hogy a gyönge ember ,,olyan tökéletes legyen, mint a Mennyei Atya'' (Mt 5,48)

Ments meg a sötét végzet érzésének szerencsétlenségétől,
a kikerülhetetlen sors egykedvű hordozásától,
a világűr kérlelhetetlen törvényein ébredt kilátástalanságtól!
A lélek erejét és a lélek uralmát
mindezek között,
mindenek fölött hinni
és hirdetni jöttél közénk,
és minket, hús-vér embereket harcba indítottál
,,a fejedelemségek és hatalmasságok,
ennek a sötét világnak kormányzói
és az égi magasságok gonosz szellemei ellen.'' (Ef 6,12)

Amint a pisla mécs legyőzi a sötétet,
a jótett győzelmének hitét
a bűnös világgal szemben, add meg nekünk!

A bűn négy sebének gyógyulásáért

(a tudatlanság, a rosszakarat, az érzékiség, a gyengeség sebe)
A tudatlanság

Hordozzuk, Uram, sebeit
az eredeti bűnnek
és más bűneinknek,
bár szeretünk róluk megfeledkezni.

Értelmünk
belefúrja magát a valóságba
és lámpájával csodálatos távlatokat tár fel a valóság
és az igazság világában.
A megismerés gyönyöreitől nem vesszük észre,
hogy milyen kicsi és vékony rétege a valóságnak,
amit megismerünk!
Mily kevéssé áll előttünk a világmindenség,
a történelem ezer rétegű folyása,
az ember számlálhatatlan szálú élete
és hány dologról rossz az értesülésünk,
és mennyire átszínezi
tárgyilagosnak vélt ismereteinket
az elfogultság,
a feledékenység...
Nem vesszük fontolóra,
hogy mennyire ki van téve értelmünk érdekeink,
vágyaink homályosító erejének...

Add, Uram, hogy betegségünk e fölismerésétől
ne bátortalanodjunk el,
de segíts bennünket szívós küzdelemre,
hogy állandóan tisztítsuk,
állandóan javítsuk értelmünk ismereteit,
ítéleteink pontosságát.
Add, hogy óvakodjunk
a megföllebbezhetetlen véleményektől
és a megföllebbezhetetlen fölfogásoktól,
amint apostolod is int:

,,Aki tetszeleg tudásában,
még nem értette meg,
mi a helyes ismeret'' (1Kor 8,2)
A rosszakarat

Bármennyire próbáljuk kendőzni,
van bennünk bűnös rosszakarat.

Lázadozásainkat, Uram, próbáljuk palástolni,
de lelkünk mélyéből csak fel-fel tör elkeseredésünk óráiban,
és át-átszivárog, bármivel kötözzük is át, mint a vér a mély seben.

A sátáni igézet: ,,lesztek, mint az Isten'' -
annyi csalódás után is ott ég bennünk,
s szent Fölséged ellen
mindig készen állunk kisebb-nagyobb pártütésre.
Végzéseid homálya,
indítóokaid rejtettsége
szembeállít Veled,
és számonkérőkké tesz bennünket.
Szent hallgatásod csöndje,
a rajtunk uralkodó kérlelhetetlen törvények,
mik a test, a természet kiszolgáltatottjaivá tesznek.
Szent ígéreteidnek
- a mi elgondolásunk szerinti -
teljesületlensége
dacosakká tesz minket Veled szemben.
És bűneinkkel, gyarlóságainkkal vívott harcunk
kilátástalansága és eredménytelensége
sokszor elkeserít és megkeményít Veled szemben,
és a bűn kínálta talmi vigasztalás megragadására,
parancsaid megtagadására késztet.

Adj, Uram, lelkünknek ,,ösztökét'',
,,mely ellen nehéz legyen rugdalóznunk'' (ApCsel 9,5)
és kegyelmeddel ,,hajlítsd kegyesen Hozzád lázadó akaratunkat is.'' (Secr.)
Érzékiség

Hozzákötötted Uram lelkünket a testhez,
s rajta keresztül az érzéki világhoz.
Minden ismeretünk az érzékekből indul ki,
s azt akartad, hogy az érzékek hálójából lassan kibontakozva
meglássuk a valóságot.
De látod, a bűn által mennyire megsérültünk!

Megelégszünk
a szem látásával, a fül hallásával, benyomásaink első képével.
Elkábít a világ színeivel, hangjával, hatalmával,
s azok, amiket az igazság köntöséül rendeltél,
az igazság helyébe tolják magukat.

A külső világ érzékeinken keresztül
kérlelhetetlen uralmat gyakorol felettünk:
megtévesztenek a külsőségek,
megcsalnak a látszatok,
lenyűgöznek az eredmények,
győznek a számok.
E világ tömegének nyomására így sodródunk el Tőled.

Mikor adod meg a józanító látást, mely a Tiéd volt?
,,Ami az emberek szemében nagy érték,
az az Isten előtt megvetést érdemel'' (Lk 16,15)
és ha ezt nem is kell megvetésként értékelnünk,
tudnunk kell - mert Te jelentetted ki nekünk -
,,ami ott - e világon - dicsőséges volt,
ennek - a kegyelem világnak - túláradó dicsőségéhez képest
valójában nem is dicsőséges.'' (2Kor 3,10)

Világosítsd meg bensőnket,
hogy ne az érzékek szerint ítélkezzünk,
hanem a mélybe látó lélek szerint,
mely ,,mindent átlát,
még az Isten mélységeit is.'' (1Kor 2,11)
Gyengeség

Mi ez a betegség rajtunk,
mely nem engedi, hogy azt a kevés jót is,
amit megértünk,
amit szeretnénk,
nem tudjuk megvalósítani?

Keserűen kell apostoloddal megállapítanunk:
,,Azt sem tudom, mit teszek,
hiszen nem azt teszem, amit szeretnék, hanem amit gyűlölök'' (Róm 7,15)

Lelkünk mélyén, a lelkiismeret szaván keresztül halljuk hangodat,
kiépítjük terveinket, megfogalmazzuk jórafordulásainkat,
és annyi vereség, annyi szégyen,
annyi megaláztatás után sem tudunk
Hozzád térni, Urunk!

És miért van az, hogy a megkezdett jóban olyan könnyen elfáradunk?
Milyen torzulásokat hoz életünkbe, hogy nem tudunk elszántan kitartani
a fogadott és a megkezdett jóban!

Az igazságot majdnem hazugsággá merevítjük,
a szeretetet pedig majdnem gyűlöletté,
a fogadott és ígért áldozatokba belefáradunk,
az erényeknek látszatával megelégszünk.
Amikor állanunk kellene, hagyjuk magunkat sodortatni,
de nem a Te erőiddel,
hanem az ember,
a világ,
a bűn erőivel.

Sérültek vagyunk, Uram,
sebesültek vagyunk.
És ha gyógyító kegyelmeddel beláttatod velünk,
hogy üdvösségünk munkálása ,,embereknek ez lehetetlen'',
érleld meggyőződésünkké, hogy
,,Istennek azonban minden lehetséges'' (Mt 19,26)

A bűn okozta hiányok megszűnéséért

Uram, Te mindent tökéletesre alkottál:
így bennünket is!
Meghatároztad énünk
és cselekedeteink alkotó elemeinek számát,
az egybefogott erők arányát,
és rendre törekvő lendületét.
És mindezt felborítja
az eredeti bűn
és a személyes bűneink átka.
1. Emberség hiánya

Uram, mennyire szenvedjük,
hogy tetteinkben nem vagyunk egész emberek!
Uralkodik rajtunk
vagy az értelem hidegen fénylő világa,
vagy az akarat erőszakosan törtető rohama,
vagy az érzelmek partatlanul ömlő, fülledt légköre.
Pedig úgy ,,ember'' az ember, ha mindhárom erő benne van
eljárásaiban és megnyilatkozásaiban.
Szabadíts meg bennünket az esztelenségtől,
az értelem teljes kikapcsolódásától!
Ments meg az ész és ésszerűség beteges hajhászásától,
a gyilkos ész kérlelhetetlen kritikájától,
az előre kigondolt agyrémek kínpadjától,
az előre összeállított rendszerek és elképzelések borzalmától!

Törd meg bennünk az észtől nem kormányzott akarat garázdálkodását,
mely egyeduralomra tör életünkben!
De oldd fel az akaratnélküliség senyvesztő bilincsét rajtunk!

És vedd el belőlünk az érzéstelenség, az érzéketlenség kietlenségét is,
de úgy, hogy óvj meg bennünket az érzelmek szabad hullámzásaitól!
Távoztasd el tőlünk a rokon- és ellenszenveket,
a talmi ábrándozásokat és reménytelen levertségeket,
érthetetlen lángadozásokat és nyirkos szomorúságokat!
Ne járjon bennünk külön utakon
se ész, se érzelem, se akarat,
hanem fogd össze azokat szent kezeddel, a Te mértéked szerint!
2. Aránytalanság

Jellemünk sokféleségét
képességeink és magatartásaink együtthatásából
tudod megszámlálhatatlan sokaságúvá,
ismételhetetlenül egyedivé alkotni,
mégsem akarod, hogy
aránytalanság legyen bennünk.

Gyógyítsd meg az emberség
bennünk levő erőinek elrendezetlenségét,
és szent kegyelmed sugallja
a teremtő kezed kimérte formákat:
add azt a ,,fehér követ,
a kövön új név van, amelyet senki más nem ért,
csak aki megkapja.'' (Jel 2,17)

Értsek meg Belőled és a világból annyit,
amennyit nekem kell megértenem.
Akarjam alkudozás nélkül megtenni mindazt,
amit általam akarsz végbevinni
- a magam lelkében és környezetemben.
Virágoztasd érzéseimet
úgy és addig,
amíg mértékük be nem telik.
3. A lendület hiánya

Micsoda törekvés jellemzi a növény és állatvilágot,
- különösen tavasszal -
hogy betöltse helyét és rendjét!
Micsoda erők és feszülések tárulnak fel a parányok világában!

És - milyen renyhe bensőnk törekvése
emberségünk kialakítása felé!

Eldarabolnak bennünket széthúzó erők,
és visznek
majd a külső világ,
majd embertársaink felé.
De hiányzik belőlünk az előretörés
a harmonikus,
teljes emberségnek
tökéletesülése felé.

Gyógyíts meg minket, Urunk, gyógyító kezeddel!
Legalább bocsásd ránk
,,az egész természet együttes vajúdását és sóvárgását'' (Róm 8,22)
istenfiúságunk után.

Forrás: Bellon Gellért: Így imádkozzál!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferenc pápa emlékeztetett Péter szavaira
  2014-09-13 15:08:40, szombat
 
  Ima, Eucharisztia és másokért, a szegényekért dolgozni - javasolta a pápa az ázsiai fiataloknak

,,Uram, jó, hogy itt vagyunk!" (Mt 17,4) Ferenc pápa emlékeztetett Péter szavaira, amelyeket a Tabor-hegyen mondott Jézus színeváltozásakor. Ebben a hatalmas gyülekezetben, amelyben jelen vannak egész Ázsia keresztény fiataljai, megérezzük Jézus megdicsőülését, aki jelen van Egyházában, amely minden nemzetet, nyelvet és népet magához ölel. Jézus jelen van a Szentlélek erejében, aki megújítja a dolgokat.

Köszönöm a szeretetteljes fogadtatást, a lelkesedéseteket, az örömteli dalokat, tanúságtételeiteket a hitről és különböző kultúráitok gyönyörű bemutatását és gazdagságát. A pápa továbbá megköszönte a három tanúságtevő fiatalnak, hogy megosztották reményeiket, problémáikat, aggodalmaikat.

Ahogy az Úr visszatükrözi dicsőségét a vértanúk hősies tanúságtételében, arra is vágyik, hogy dicsősége visszatükröződjön a ti életetekben és rajtatok keresztül megvilágosítsa e nagy kontinens életét. Krisztus arra hív benneteket, hogy azokat a dolgokat lássátok az életben, amelyek igazán számítanak. Azt kéri, hogy járjatok e világ útjain és kopogtassatok mások szívének ajtaján, és hívjátok őket, hogy fogadják be életükbe.

Az ázsiai fiatalok e nagy találkozója lehetővé teszi, hogy meglássuk: az Egyház arra kapott meghívást, hogy Isten örök tervében legyen és olyan világot építsen, amelyben mindenki békében és barátságban él együtt, legyőzve a korlátokat, felszámolva a megosztottságokat, elutasítva az erőszakot és az előítéletet. Az Egyház az egység csírája az egész emberi család számára. Krisztusban minden nemzet és nép az egységre kapott meghívást, amely nem pusztítja el a sokszínűséget, hanem elismeri, kibékíti és gazdagítja azt.

A világ lelkülete nagyon messze van ettől a felfogástól és tervtől! Az önzés, az ellenségeskedés és az igazságtalanság nemcsak körülöttünk, de saját szívünkben is él. Jelen vannak társadalmainkban a növekvő különbségek szegények és gazdagok között; a gazdagság, a hatalom és az élvezetek bálványimádásának jelei, amelyeket az emberek életükben nagy árat fizetve szereznek meg. Sokan, mégha nagy anyagi gazdagság is veszi körül őket, lelki szegénységtől, magánytól és néma elkeseredettségtől szenvednek. Úgy tűnik, mintha Istent eltüntették volna erről a horizontról. A lelki elsivatagosodás terjed az egész világon. A fiatalokat is sújtja, elrabolva tőlük a reményt és sok esetben az életet is.

Mégis ebbe a világba kell elmennetek, hogy hirdessétek a remény és Jézus Krisztus evangéliumát. Jézus Lelke új életet hozhat minden ember szívébe és átalakíthat minden helyzetet, még azokat is, amelyek láthatólag reménytelenek. Arra kaptatok meghívást, hogy ezt az üzenetet osszátok meg kortársaitokkal az iskolában, a munka világában, a családjaitokban, az egyetemen és közösségeitekben. Abból a tényből fakadóan, hogy Jézus feltámadt a halottak közül, tudjuk, hogy ,,örök életet adó igéi" vannak (János 6,68). Szavainak pedig hatalma van, hogy megérintsenek minden szívet, legyőzzék a rosszat a jóval, megváltoztassák és megváltsák a világot. A keresztség, a bérmálás, az Eucharisztia szentségén keresztül Jézus belépett szívünkbe, hogy tanúságtevőivé tegyen minket a világban.

Készen álltok, hogy ,,igent" mondjatok? Készen álltok? - fordult a Szentatya a fiatalokhoz, akik kórusban, lelkesen igennel válaszoltak. Fáradtak vagytok? Biztos, hogy nem? - folytatta a spontán párbeszédet a fiatalokkal. Egy kedves barátom tegnap azt mondta, hogy nem lehet a fiatalokhoz papírból beszélni. Spontánul, szívből kell hozzájuk szólni. De van egy nagy nehézség: rosszul beszélek angolul. Viszont ha van kedvetek, mondhatok néhány dolgot kötetlenül. A fiatalok lelkesen buzdították. Fáradtak vagytok? Folytathatom? De olaszul fogok beszélni - mondta, majd tolmácsához fordult, hogy fordítja-e a továbbiakat.

Mélyen megérintett, amit Marina, az egyik tanúságtevő mondott az életében levő konfliktusról - folytatta olaszul a Szentatya. Mit tegyen? A megszentelt, szerzetesi élet útján haladjon tovább vagy tanuljon, hogy még jobban képes legyen segíteni másokon. Ez egy látszólagos konfliktus, mert amikor az Úr szólít, mindig mások javának keresésére hív a szerzetesi vagy apa és anyaként a világi életben egyaránt. A cél azonban ugyanaz: imádni Istent és jót tenni másoknak. Mit tegyenek azok, akik Marinához hasonlóan felteszik ugyanazt a kérdést? Én is feltettem annak idején. Neked azonban nem kell választanod egyetlen utat sem. Az Úr, Jézus választja ki azt, te csak halld meg Őt és kérdezd meg: Uram, mit kell tennem?

Ez az az ima, amit egy fiatalnak el kell mondania: ,,Uram, mit kívánsz tőlem?" Imával és néhány igazi barát - világiak, papok, szerzetesnők, püspökök, pápák - tanácsával meg kell találni az utat, amit az Úr akar tőlünk. Most imádkozzuk együtt - buzdította a pápa a fiatalokat. A tolmácsot megkérte, hogy koreaiul ismételtesse el velük háromszor: ,,Uram, mit kívánsz, mit tegyek az életemben?" Majd biztosította őket, hogy az Úr meghallgatja imájukat. Ezek után elnézést kért és helyesbítette, hogy nem Marina, hanem Mai tette fel korábban a kérdést.

Ezt követően utalt egy másik témára, amelyet szintén Mai vetett fel: vértanúk, szentek, tanúságtevők. Mai fájdalommal és nosztalgiával említette, hogy hazájában Kambodzsában még nincsenek szentek, de reménykednek benne... Sok szent van - erősítette meg a pápa - csak az egyház még nem ismert el, nem avatott boldoggá és szentté közülük senkit. Megköszönte azonban Mainak az említést és megígérte, hogy amikor visszatér Rómába, beszélni fog az ezekkel megbízott személlyel, Angelóval [Angelo Amato bíborossal, a Szentté avatási Kongregáció prefektusával], hogy végezzen kutatást előmozdításuk ügyében.

Itt az idő, hogy befejezzük - jegyezte meg rögtönzött beszédében a pápa. Fáradtak vagytok? Egy kicsit folytathatjuk még? A fiatalok lelkesen válaszoltak, hogy igen.

Ekkor Ferenc pápa Marinára, a három közül a másik tanúságtevő kérdésére tért át. Felidézte, hogy két kérdést tett fel, amelyek valójában két elmélkedést és egy kérdést jelentenek a boldogságról. Idézte Marinát, hogy a boldogság nem megvásárolható, és amikor veszel egy kis boldogságot, észreveszed, hogy az eltűnik. Nem tartós az a boldogság, amit meg lehet venni. Csak a szeretet boldogsága marad meg.

A szeretet útja egyszerű: szeresd Istent és embertársadat, testvéredet, azt, aki a közeledben van, azt, akinek szüksége van szeretetre és sok mindenre. Majd a pápa feltett egy képzeletbeli kérdést: ,,De atya, honnan tudom, hogy szeretem Istent?". Egyszerű, ha szereted embertársadat és nem gyűlölsz, ha nincs gyűlölet a szívedben, akkor szereted Istent. Ez a biztos bizonyíték - mutatott rá Ferenc pápa.

Majd folytatta, Marina feltett egy fájdalmas kérdést, amiért köszönetet mondok: a két Korea testvéreinek megosztottságára vonatkozott. Csak egy Korea van, de az megosztott, egy megosztott család. Ez fájdalmas... - állapította meg. Hogyan segítsünk, hogy ez a család egyesüljön? - kérdezte, majd két dologra hívta fel a figyelmet: az első a tanács, a második a remény.

A tanács az, hogy imádkozzunk északi testvéreinkért. ,,Uram, egy család vagyunk, segíts hozzá az egységhez. Te megteheted, hogy ne legyenek győztesek és vesztesek, csak egy család és, hogy csak testvérek legyenek." Majd arra hívta a fiatalokat, hogy imádkozzanak együtt csendben a két Korea egységéért. Néma csendben mindenki csatlakozott a pápa fohászához.

Ezt követően a Szentatya a reményről szólt. Mi a remény? Sokféle remény van, de van egy szép köztük: Korea egy, egy család. Egy nyelvet beszéltek. Amikor József testvérei Egyiptomba mentek, hogy ennivalót vegyenek, mert éhesek voltak, volt pénzük, csak étkük nem. Ennivalót mentek venni és egy testvérre találtak. Miért? Mert József észrevette, hogy ugyanazt a nyelvet beszélik. Gondoljatok északi testvéreitekre - tanította a fiatalokat a pápa. Ők is ugyanazt a nyelvet beszélik és amikor egy családban egy nyelvet beszélnek, ott jelen van az emberi remény is.

Korábban a találkozó elején láttunk egy szép műsort a tékozló fiúról, aki elmegy, elpazarolja minden pénzét, megcsalja apját, családját, mindenkit. Egyszer csak szükségből, de nagyon szégyenkezve úgy dönt, hogy visszatér. Azon gondolkodott, hogyan kérjen bocsánatot atyjától. Arra gondolta: ,,Atyám, vétkeztem, sok rosszat tettem, de csak alkalmazottad, nem fiad szeretnék lenni." Az Evangélium arról beszél, hogy az atya már távolról meglátta. Miért? Mert minden nap felment a teraszra, hogy megnézze, hazatér-e fia. És megölelte: nem hagyta beszélni, hogy elmondja beszédét vagy, hogy bocsánatot kérjen, hanem megünnepelte. Ünnepet rendezett. Ezt az ünnepet szereti Isten: amikor hazatérünk, visszatérünk Hozzá. ,,De atya, én vétkes vagyok?" ,,Így is vár téged! Ünnepet rendez!" - válaszolt a képzeletbeli párbeszédben a pápa. Jézus mondja ugyanis, hogy az égben több ünnepet rendeznek egy hazatérő bűnösnek, mint száz igaznak, aki otthon maradt - emlékeztetett.
Ima, Eucharisztia és másokért, a szegényekért dolgozni - javasolta a pápa az ázsiai fiataloknak

Egyikünk sem tudja, mi vár ránk az életben. És ti, fiatalok felteszitek a kérdést: De mi vár engem? Tehetünk csúnya, nagyon csúnya dolgokat, de nem szabad kétségbe esni. Az Atya mindig vár bennünket! Térjetek vissza! - ismételte többször, hogy nyomatékosítsa. Térjetek haza, mert az Atya vár benneteket. A papokhoz fordulva a pápa azt kérte, hogy öleljék meg a bűnösöket és legyenek irgalmasak.

Ezt jó hallani, engem boldoggá tesz - vallotta meg a pápa -, mert Isten sosem fárad bele, hogy megbocsásson, hogy várjon bennünket.

Írtam három javaslatot számotokra, de kötetlenül beszéltem róluk: ima, Eucharisztia és másokért, a szegényekért dolgozni - zárta rögtönzött beszédét Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió honlapja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szűz Mária szent neve -szeptember 12.
  2014-09-12 16:10:56, péntek
 
  Szeptember 12 - Mária neve
Szűz Mária szent neve
Festum nominis Beatae Mariae Virginis
szeptember 12.


Mária nevének eredete és jelentése bizonytalan. Héberül Mirjam. Jézus idejében a 'Marjam' formát használták. Az arám 'Mar' (= Úr) szóból eredeztetve, jelentése: Úrnő.
A rabbik a 'marar ' (=keserűség) tőből származtatják.
A görög szentatyáknál három értelmezésben szerepel: Úrnő, megvilágosító, mirha.
Szent Jeromos a 'tenger csillagának' nevezi.


Mária szent nevét már régóta tiszteli a kereszténység, egyetemes ünneppé azonban boldog XI. Ince pápa tette. Ugyanis 1683. szeptember 12-én szabadult meg Bécs a törökök ostromától. Az egész császári udvar és a menedéket adó kapucinus atyák a Segítő Mária kegyképe előtt imádkoztak napokon át, de Európa katolikusai is ezt tették.


A Szűzanya számunkra valóban a felszabadítást, a megmenekülést jelenti, hiszen Őáltala áradhatott az isteni kegyelem Jézusban ránk. Ezért is fordulunk Feléje különös szeretettel és hálával nevének ünnepén. Köszönetünk nyilvánuljon meg abban, hogy elhatározzuk: igyekezünk méltók lenni ahhoz a kitüntetéshez, hogy gyermekeinek mondhatjuk magunkat. Nem kell tehát valami rendkívüli dolgot tennünk az Ő köszöntésére: keresztény, Krisztust követő módon kell élnünk. Ezzel szerezhetünk igazi örömet Neki.

Fohászok:

Mária neve öröm az Egyháznak. Magasztaljuk és áldjuk Őt!
Áldott legyen Szűzanyánk neve!

Áldott ez a név; magasztalják minden századok; tiszteljék a népek, a nemzetek!
Áldott legyen Szűzanyánk neve!

Tiszteletre méltó ez a név; mindig ejtsük ki a veszedelem idején, hívjuk segítségül szorongattatásainkban!
Áldott legyen Szűzanyánk neve!

Olyan név ez, amely örvendezést szül a mennyben és a földön egyaránt!
Áldott legyen Szűzanyánk neve!

Ujjong a lélek, megnyugszik a szív, ha Mária nevét hallja.
Áldott legyen Szűzanyánk neve!

Mária a tenger csillaga, elménk világossága, Ő a mi Úrnőnk!
Áldott legyen Szűzanyánk neve mindörökké!Szent Bernát beszédéből

Szűz Mária az a ragyogó csillag, amely Jákobból támadt, amelynek fénye megvilágosítja az egész földet; világossága ott ragyog a magasságokban, behatol a mélységekbe, bejárja a földet; inkább a lelket melegíti, mint a testet; növeli a jóságot, kiégeti a hibákat.

Ó, te, aki megérted, hogy mindnyájan e világ folyamán inkább viharok között hányódunk, semmint szilárd talajon járunk, ne fordítsd el szemedet e csillag ragyogásától, ha nem akarod, hogy elborítson bennünket az áradat. Ha kísértések szele ér, ha gyötrelmek szirtjei között hajózol, nézd a Csillagot, hívd Máriát!

Ha Őt követed, nem fogsz eltévedni; ha Őt kéred, nem fogsz kétségbeesni; ha Rá gondolsz, nem térsz rossz útra; ha Ő fogja a kezed, nem fogsz elbukni; ha Ő védelmez, nincs mitől félned; ha ő vezet, nem fogsz elfáradni; ha Ő kegyes hozzád, célba érsz.

Tűz Tamás

Mária nevére

Nevedben hull a fűre harmat,
Nevedben kél a hold, a nap,
Nevedben lelnek mély nyugalmat,
Akik már csöndben alszanak.

Nevednek dallamára lejtett
a bölcsők s az anyák halk szava,
Terólad álmodik a kertek
magasba szálló illata.

Neved hordozza szét a szellő,
S harsogja bátran a vihar,
Neved villantja rá a felhő
az égre rőt villámival.

Téged dicsér az édes szőlő,
a nyurga kender és a len,
a gyors takács, ki serényen sző,
s a zengő must a mélybe lenn.

Neved dicsérem fürge dallal,
miként a zúgó tengerek,
ha habjukon a fény a hajnal
jöttére lágyan megremeg.


Pákolitz István

Üdvözlégy

Üdvözlégy
Mennyi
Tünemény

Tündökölsz
Az Isten
Tenyerén

Vert arany
Hét lakat
Zárt-nyitott

Örökké
Sóvárgott -
Áhított

Szent Fiad
Malasztját
Meghoztad

Üdvözlégy
Mária
Spes nostra

 
 
0 komment , kategória:  Szűz Mária  
Minden mi él csak téged hirdet / ének
  2014-09-09 13:53:16, kedd
 
  R.: Minden mi él csak téged hirdet,
Minden dicsér, mert mind a műved.
Azzal hogy él ezt zengi Néked:
Dicsérlek én, dicsérlek Téged!.

Dicsér az ég, nap, hold és csilagok,
Fény és sötét, nap, éj és hajnalok.
Dicsér a szél, felhő és hóvihar,
A víz, s a tűz megannyi tiszta dallal.

R.

Dicsér a föld, dicséri szent Neved,
Mint jó anyánk, táplál, s ad eledelt.
Virág, gyümölcs, zöld fű, fa, hegyvidék,
Tó és folyó, síkság és büszke bérc.

R.

A nagy világ létével énekel,
szavunkra vár, hogy hozzád megtérjen,
Dicsérjük hát, Királyunk nagy nevét,
Zenged velünk: "Nagy Isten, áldott légy!".

R.:Minden mi él csak téged hirdet,
Minden dicsér, mert mind a műved.
Azzal hogy él ezt zengi Néked:
Dicsérlek én, dicsérlek Téged!.
Dicsérlek én.. 
 
0 komment , kategória:  Egyházi énekek  
Ferenc pápa imája a családokért
  2014-09-09 13:48:04, kedd
 
  December 29-én, Szent Család ünnepén a vasárnapi Úrangyala elimádkozása után a Szentatya azt kérte a hívektől, hogy vele együtt mondják el az általa személyesen írt imát a világ összes családjáért. Csatlakozzunk mi is a pápa imájához:

Jézus, Mária és József,
bennetek szemléljük
az igazi szeretet tündöklését,
bizalommal fordulunk hozzátok.

Názáreti Szent Család,
tedd a mi családjainkat is
a szeretetközösség helyévé és az ima cenákulumává,
az evangélium hiteles iskolájává,
kis családegyházakká.

Názáreti Szent Család,
soha többé ne tapasztalják meg a családok
az erőszakot, a bezárkózást és a megosztottságot:
bárki is sérült vagy botránkozott meg,
leljen hamar vigaszt és gyógyulást.

Názáreti Szent Család,
a következő püspöki szinódus
legyen képes mindenkiben újra tudatosítani
a család szent és sérthetetlen mivoltát,
Isten tervében foglalt szépségét.

Jézus, Mária és József,
halljátok, hallgassátok meg könyörgésünket. Ámen.Forrás: Vatikáni Rádió honlapjáról
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok I.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 425 db bejegyzés
Összes: 2245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 62
  • e Hét: 169
  • e Hónap: 1080
  • e Év: 90910
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.