Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Az angyal tölgy
  2015-01-15 16:16:10, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fák  
Ágak két oldalt
  2015-01-15 16:14:55, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fák  
A Tule fa
  2015-01-15 16:14:08, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fák  
A fa arca
  2015-01-15 16:13:00, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fák  
Egy 500 éves fa
  2015-01-15 16:12:19, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fák  
Mi várható 2015-ben?
  2015-01-15 16:09:27, csütörtök
 
  A 2014=2+0+1+4= 7 - a kemény megpróbáltatásokat hozó Szaturnusz éve után, a 2015-ös év 2+0+1+5 = 8 - a Mars éve lesz, ami azt jelenti, hogy ebben az évben az érdekérvényesítés lesz a legfontosabb feladat.

Akik (a nagy többség) nem rendelkeznek ezzel a képességgel, azoknak kell ezt megtanulniuk.

Aki eddig is tudták az akaratukat érvényesíteni, azok egy magasabb szintre léphetnek: csak magamért, vagy másokért is harcolok?

8 - Mars (a háború istene), a legerősebb, leggyorsabb energia, a keleti kultúrákban is. Nem véletlen, hogy a Pekingi Olimpia megnyitó ünnepsége 2008.08.08-án este 8 órakor volt.

Nézzük sorban a számokat, amelyek bolygókat, energiákat képviselnek:

2000-től 2099-ig pedig a 2-es, a Hold (befogadás, nőiesség, víz, érzékenység) energiája a zéró által felerősítve (20..) az erős érzelmeket biztosítja.

A 2015-ös dátumban az 1-es a Nap, tüzes bolygó, nagy energiákkal, kreativitás, tudatosság, akaraterő, ego.

Az 5-ös a Jupiter, tüzes bolygó, nagy energiákkal, kiteljesedés, bölcsesség, előtérbe kerül a hit, az erkölcs, a morál.

2015-ben az 1,5,8, - Nap, Jupiter, Mars, három tüzes bolygó ritkán áll együtt.

A tűzből és a vízből szimbolikusan gőzfelhő lehet, csak lássunk ki belőle!

Nagy feszültségre lehet számítani a világ gazdasági és politikai felosztásával kapcsolatban.

Magyarország továbbra is nagy nyomás alatt lesz, meg kell védenünk magunkat a külföld fokozott támadásaival szemben. A belpolitikában sem lesz nyugalom.


2015. nagy lehetőségeket, és harcokat hozhat. Sikert, de sok ellenséget is.

Jogi ügyek, pereskedés lehet, vagy meg kell védeni magunkat.

Sok mindenre fény derül, és sokan fognak megbukni.

Mindenki azt kapja, ami jár, ez elismerés is lehet!


Nagy próbatétele a 2015-ös évnek, az önérvényesítés megtanulása mellett, hogy a nagy feszültségek ellenére is meg tudjuk-e őrizni a józanságunkat, higgadtságunkat, ítélőképességünket.


A mi személyes életünkben is mindig vannak fontos feladataink. Jó, ha tudjuk, hogy életünk melyik szakaszában járunk, ezt a születési számainkból kiszámítható Személyes évekből tudhatjuk meg.


Személyes évek


A Személyes Év kiszámításához három adat szükséges:
1. A születés hónapja
2. A születés napja
3. Az adott év naptári száma

Nagyon fontos: a Személyes Évünk mindig a születés napjától, a következő év születés napjáig tart!

Amennyiben az adott naptári évben még nem volt a születésnapunk, akkor az előző évet 2014=7, kell figyelembe venni!!!

Vegyünk egy példát:

Számítsuk ki annak az egyénnek a személyes évét, aki május 26-án született a 2015-ös évi születésnapjáig, ami május 25-én fejeződik be.

Az újabb személyes év számára 2008. május 26-án kezdődik és 2009. május 25-ig tart.


Tehát:

Születés hónapja: (május) 5

Születés napja: (26) 8

Naptári év: 2014 = 2+0+1+4= 7

A számítás: 5+8+7 = 20 = 2-es személyes év, 2015. május 26-án kezdődik a 3-as éve.

Kilenc számunk van, és kilencféle személyes évet különböztetünk meg.

A Személyes Évek ismertetése röviden most következik, amelyből megtudhatod, hogy az életed melyik területével kell foglalkoznod, milyen feladatokra, sorseseményekre, nehézségre vagy jó lehetőségekre számíthatsz.

1-es számú Személyes Év:
A legjobb év, mert az újrakezdés lehetőségét jelenti. Akkor sikerülhet jól, ha nincsenek az életünkben olyan dolgok, amelyek akadályoznának bennünket (Lásd: 9-es év). Új munkakört, új megbízást, nagyobb fizetést kaphatunk. Kockáztassunk bátran! Az 1-es Évben kötött párkapcsolatok tartósak, akár házasságot vagy gyermekáldást is hozhat. Kilenc évenként van ilyen jó évünk ezért fontos, hogy jól használjuk ki ennek az időszaknak a lehetőségeit.

2-es számú Személyes Év:
A 2-es évben rengeteg akadályt kell leküzdeni. Oda kell figyelni a részletekre, és nézzünk a hátunk mögé. A Kettes Év férfi családtagjainkkal kapcsolatos problémákat hozhat. Anyagias év, kölcsön adott pénzek befolyhatnak, érdemes takarékoskodni, befektetni. Ez a Személyes Év alkalmas az ötletek kidolgozására, és ha másokkal együttműködünk, sikereket érhetünk el.

3-as számú Személyes Év:
Ebben az időszakban az egyén kisugárzása és hatékonysága a többszörösére nő. Ösztönösen vidámabbak, felszabadultabbak leszünk. Még a visszahúzódóbb természetűek is sokkal nyitottabbá válnak. A Hármas év sikert hoz olyan területen, ahol nem is gondolnánk. Segítőket találhatsz. Költözésre, utazásra, eljegyzésre, házasságkötésre, de akár gyermek születésére is számíthatunk.

4-es számú Személyes Év:
Az egyik legnehezebb év a párkapcsolat, a munka és az anyagiak terén, de nem reménytelen. Rengeteg erőfeszítést, nehézséget hoz, és a szerencse sem segít. Mindent precízen ki kell dolgozni, különösen a jogi ügyekre kell odafigyelni! Tudatosan vállaljunk nehézségeket, feladatokat, hozzunk anyagi áldozatokat, és mindezt tekintsük befektetésnek. Törődjünk többet ránk szoruló szeretteinkkel.

5-ös számú Személyes Év:
Az egyik legjobb indulatú, legjobb rezgésű év, de zűrzavaros, kiszámíthatatlan, nem lehet tudni, mi mért történik velünk. Hosszú távú terveket ne készítsünk, hagyjuk magunkat sodortatni az árral. A rendkívül sok esemény miatt háttérbe szorulhat a család, hanyagolhatjuk a barátokat. A munkahelyen nem szabad felmondani, ne dőljünk be a csábító ígéreteknek, mert nagy csalódás lehet belőle.

6-os számú Személyes Év:
A Hatos Év a családról, az érzelmekről, a barátságról, a szerelemről szól. Felerősödik a szexuális kisugárzásunk, nagy hatással vagyunk a másik nemre. Az ebben az esztendőben kötött párkapcsolatok, és a barátságok is tartósak. A párkapcsolatban, ha feltűnik egy harmadik személy, azt komolyan kell venni. A problémák felerősödhetnek, érzelmi válságok alakulhatnak ki. Költés lehet vagy lakásfelújítás. Anyagilag sem könnyű ez az év.

7-es számú Személyes Év:
Ez az év az önelemzésnek és a szellemi elmélyülésnek az ideje. Gondoljuk át eddigi életünket, tanuljunk a hibáinkból. Anyagilag semmi jóra ne számíthatunk. Érdemes hosszú távú terveket készíteni. A tudatos áldozat hozatalra kell késznek lennünk! Kiváló időszak a böjtölésre, fogyókúrára. Nem a nagy szenvedélyek jellemzik ezt az évet, de azért kialakulhat egy szellemi-lelki párkapcsolat.

8-as számú Személyes Év:
A karrier és az anyagi gyarapodás éve. Veszélye, hogy óriási a pörgés, a jót és a rosszat aránytalanul kapjuk. A magánélet és a karrier ellentétesen működik, tehát dönteni kell, melyik a fontosabb. Gyümölcsöző üzleti érdekkapcsolatok jöhetnek létre, viszont, ha rosszra használtuk a lehetőségeinket, hamar jön a büntetés. A Nyolcas Év a nagy sorstalálkozások éve, eljöhet a nagy Ő.

9-es számú Személyes Év:
Kiszámíthatatlan a rezgése, anyagilag sem könnyű ez az év, érzelmileg sebes és viharos. Nagy érzelmi csalódásokat élhetünk meg, akire nincs szükségünk, kimutatja a foga fehérjét. Itt az idő, hogy megújítsuk a párkapcsolatunkat. A Sors tiszta helyzetet teremt. Az élet minden területén a nagytakarítás ideje azért, hogy az 1-es évet tiszta lappal kezdhessük.

Sikeres, Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Szeretettel:
Kiss Zoltán Zéro
numerológus

 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Halál-látók: halálközeli élmények | Pilling János
  2015-01-15 15:56:08, csütörtök
 
 


Link

Egy meglehetősen érdekes filmecske: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Guruló faház
  2015-01-15 15:54:03, csütörtök
 
  Meseházikó...

A legszebb guruló faház

Egy kis faház az erdő mélyén jó buli, úgy egy-két hétig, de hosszabb távon a legtöbben nem vállalnák. De ha kerekekre lennének alatta, sokkal izgalmasabb lehetőségeket kínálna. Az alábbi képeken talán az egyik legszebb lakókocsi látható, amivel valaha találkoztam. 15 négyzetméteren szinte minden van, kényelmes, még egy kis vaskályha is van benne. Egy igazi zsindely-borítású mese-lak, egy elvarázsolt cirkusz-kocsi.




Link




Link




Link




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Most ismét lehetőségünk van
  2015-01-15 15:51:25, csütörtök
 
  Most ismét lehetőségünk van, hogy elkezdjünk egy más minőségű évet

2015.01.01

Most ismét lehetőségünk van, hogy elkezdjünk egy más minőségű évet, mint amilyent eddig megéltünk. Tartalmasabbat, mélyebbre hatolót és főleg hosszú távon Életet adót.
A 2014 -es év végső nagy futása és összegzése volt az utolsó 30 évnek. A Végzet éve. A Végzeté, mely feltárta kik is vagyunk valójában, honnan jöttünk, kik voltak őseink, és ők miképpen kérnek helyet sorsunkban, életünkben.

Az utolsó 30 évben tudatalattink engedte fel képeit, hangjait, őseink megoldatlan érzelmi szituációit hívta életre, és le kellett játszanunk a külvilágban újra és újra megélve szinte minden esetben ugyanannak a téveszmének az érzelmi gyökereit. Csupán a színdarab és a szereplők változtak.

Gyermekeket hívtunk életre, akikben meg kellett volna látnunk önmagunk javított másolatait, és segíteni nekik kijavítani őseink tévelygő gondolatait. Minden kapcsolatunk egy ősünket jelenítette meg, akit elutasítunk önmagunkban. Egy egészséges önkritikával és érték tisztelettel gyorsan és határozottan tudtunk volna az Egy részévé válni a letisztult erőinkkel. Az emberi belső világ, a tudatalatti tisztult, amelyhez a külvilág tükrözte a megoldásra, gyógyulásra váró lelki sebek érzelmi okforrásait.

A 2024 -es évre már nem sok minden maradt, a gyökerekig hatoltak a történeteink. A végjátszmák viszont gyorsak és ütősek voltak. Karácsonyra tökéletesen megérthettük sorsunk mozgató rugóit, ha tükörbe néztünk rendesen. Álarcok foszlottak le, olyan erők keltek életre bennünk, akik egy ellenkező értékrendet próbáltak képviselni, mint az addig megszokott. A kemény lélek kénytelen volt büszkeségét sutba dobni, a gyenge lélek kénytelen volt erőt kovácsolni. Az androgün létezés próbálta kiegyenlíteni a férfi női mintákat, az eltolódott, elfojtott vagy túlkompenzált nemi jellegeket. Minden történés arra törekedett, hogy az emberi belső világban egyensúly tudjon beállni. Ez a 30 év a belső világot próbálta letisztázni, és egyensúlyba helyezni. Mindezért ha kellett, visszanyúlt az eredethez.

A karácsony aztán utoljára megforgatta a tőrt a szívekben, szétbontott minden szálat, ami nem volt egybe való, vagy nem tudták megérteni a felek az egymással való kapcsolatuk mozgatórugóit, éppen ezért a harcon és a közönyön kívül már nem tudtak semmi értéket adni egymásnak. Ugyanakkor azokban a szívekben, ahol megértés és értékre törekvés fakadt, feltámadt a Varázslat, amely a 2015 - ös év alapja.

A Varázslat megébredéséhez az embernek a külvilág elvárásai nélkül, önmagáról színt kell vallani. És mindezt nemárt hangos szóval megtenni. Rá kell hogy ébredjen a szívében, a hibáira és értékeire. Nem elég a gondolatban megjelenni, a szívben is érezni kell. Rá kell hogy ébredjen sorsának mozgató rugóira. És még egyszer mondom, 30 tömény év állt rendelkezésre mindehhez. És ne felejtsük el azt sem, hogy a mostai időszámításunk kezdetén ránk hagyott 12 életösvény, a 12 apostol által megszabott Út, igen nagy segítséget jelentett a követőknek, az igazán keresőknek.

Beszéljünk pár szót a Varázslatról. A Varázslatban nincs akarat, csak tiszta HIT. Amely nem agyból jön, mert ezt várják el, vagy ezt tanították meg, hanem az ember tudja és ÉRZI teste minden porcikájában, hogy a TEREMTÉS tökéletes, ő pedig a része. Azért született, hogy szebbé tegye a Világot. A Varázslat ott szunnyad mindenkiben. Ha a HIT ezen kapuját megnyitja az ember, és kimondja, hogy HISZEK a nem látható világ valóságának, a felettünk álló TEREMTŐ csodálatos tervében, akkor ez a hit létrehoz egy bizalmat. Amely a KAPCSOLAT alapja. A KAPCSOLAT pedig a következő év alapja.

Hiszek és hálás vagyok őseimnek, bízom az ő tapasztalataikban, amelyre az én sorsom épült. Tudom, ha az ő létezésük számomra valamiért elitélendő is volt, de pont ez a negatív tapasztalat kellett ahhoz, hogy én már helyesen döntsek sorsomban.

Hiszek abban, hogy bárki is jött a sorsomban, mindenki megtanított engem arra, hogy miképpen kell gondolkodnom és éreznem ahhoz, hogy a sorsomban elérjem az elégedett boldogság állapotát.

Akárhányszor is gáncsolnak el mások a tudatlanságukban, vagy tudattalan félelmükben, hiszek abban, hogy felismerik gyengeségeik, és bizom abban, hogy egy későbbi életszakaszban sikerül közösen megoldani a sors által ránk mért feladatot.

Már nem félek saját erőmtől, mely őseim tapasztalatából, és a csillagok világából fakad, megélem a maga tisztaságában, mert bízom saját helyes döntéseimben, melyek az életet szolgálják. Elfogadom a felettem álló Terv működését, mert tudom, hogy az emberiséget szolgálja. Amelynek én része vagyok, nem pedig megtagadója.

Hiszem és érzem, hogy minden pillanatban az történik, amire az egyedi létezőnek szüksége van. Aki olvassa a jeleket, és minden pillanatban él a lehetőséggel amit megkap, akkor a benne élő őseinek megoldatlan feladatai, traumái megoldást kapnak a sors erre szánt ideje alatt, és tapasztalattá, biztonságos alapkővé válik. A döntés az emberé, hogy megerősödik e nehézségek ideje alatt, vagy összeroppan.

A sors igazul játszik. Csupán az emberi elme az, amely nem látja a mélységét a történéseknek, és a maga haszna szerint értelmezi a jeleket.

A 2014 - es év karácsonyára az idő szálak végre ismét érintették egymást. A 12 apostol által képviselt tudatok képessé váltak egy adott időpontra összegyűlni a kerek asztal köré, hogy egyesítsék erőiket, és életre hívják , megnyissák a 13. kaput, amelyen keresztül összegző, békítő energiák jutottak át az emberi szívekbe, hogy ott egy tisztább szándék, egyszerűbb, őszintén gyermekibb Varázslat fakadjon, amely az Ember eredendő ön valója. Vagyis mondjuk azt egyszerűen, hogy ezen a ponton senki nem akar másnak látszani, mint aki valójában. És szereti önmagában ezt a valakit.

A Varázslatról egy következő írásban fogok mesélni, amely most karácsonykor tárta fel magát.

Amikor már mindezt ott érezzük a szívünkben bizonyosságként, és nemcsak az agyban egy olvasott és tetsző gondolatként, akkor ez az év a Megoldások kezdetének éve lesz, amely eltart egészen 2017 év végéig. Gyorsan és határozottan jönnek a változások. És ez már nem a belső világban, hanem kint a külvilágban mutatkozik meg. Utazások, mert a hely elszólit. Költözések, mert az ősök energiája kiengedi. Újabb és újabb emberi kapcsolatok. A Hivatás, mely nemcsak munka, hanem az ember saját teremtő ereje, elkezdi vonzani maga felé az embereket. Kezd minden és mindenki a maga helyére kerülni. Hazugságok gyorsan kiderülnek. Az álcák gyorsan lelepleződnek. Az ember jóra való vágya egyre nagyobb teret kér.

Hogy mire is kell figyelnünk? Minden pillanatban az történik, amire az egyedi létezőnek szüksége van. Aki olvassa a jeleket, de nem sokat gondolkodik, ám mégsem kapkod, mert érzi a zsigereiben, hogy a kapcsolódási pontok mikor és hol jönnek el, és minden pillanatban él a lehetőséggel , mert szívében érzik, hogy ez az ő lehetősége, pontosan érzi, hogy amit megkap, az az övé, és ugyanakkor az emberiséget Szolgálja vele. Bátran állja a kihívásokat, keresi a megoldásokat, elvárások miatt nem adja el magát, ugyanakkor tudja, hogy figyelemmel kell lennie a társaira, nem kapcsolódhat tisztán érdekből, és hatalmi pozíciókból, nem uralhat másokat, mert a rendszer egyenrangú részeként pont azon a helyen kell tartózkodnia, ahová az ő ereje elhívja őt. Mindez nehéznek hangzik, de nem az.

A belső Csend, a Bizalom, a Hit sokat segít. A kapcsolatok értéke sokat jelent az elkövetkezendő évben, mert az emberek egymásnak adhatnak önmagukból, és kaphatnak másoktól, és egymás által egyre többé és többé válhatnak. Az önző és értékorientált, hazugság alapú kapcsolatok egyáltalán nem működnek tovább. Aki akaratból működtet tovább kapcsolatot, őt elkerülik saját lehetőségei. És azok a kapcsolatok, akik a lehetőséget hoznák. Leáll az ő sorsában az áramlás.

A 2015 - ös év az Áramlásé. Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy beindul az Áramlás. Mi pedig eldönthetjük, hogy belépünk e, álljuk e a kihívásokat. Mert itt cselekedni, a változásokkal haladni kell.

A testünk benyújtja a számlákat, de gyorsan lehet gyógyítani, ha felszámoljuk a maradék félve őrzött téveszménket. Pótolni kell sürgősen azt, ami hiányzik a szervezetünkből. A mozgás, a gyaloglás egyre fontosabbá válik.

Amikor fárasztó már a sodrás, akkor gondoljunk a gyermekeinkre és unokáinkra, és az ő gyermekeikre. És a Földre. A jövőre.

És alkossunk olyan jövőképet közösen, amelyben mindenkinek olyan helye van, ahol elégedett a sorsával, és jól érzi magát a bőrében. Mer szeretni, barátkozni, hinni és bízni. Végre érezni kezdi ezeknek a szavaknak a mélységét.Csak úgy egyszerűen és szabadon. Ebben az évben lehetőségét kapunk a Kezdéshez. Új alapokra, biztos építő kövekre helyezni, és elkezdeni irányítani a sorsunk. Tudatosan, az emberi közös tudathoz igazodva.

Császár-Kosztich Évi

Tündérkert: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Munkács
  2015-01-15 15:49:53, csütörtök
 
 


Link

Zrinyi Ilona által hősiesen védett Munkács várát 1688-ban foglalta el a császári haderő.
A Latorca folyó által kettészelt várost a ,,Kárpátok gyöngyének" is nevezik.Link




Link

A vulkanikus kúpra épült vár uralja a környéket

Munkács már az ókorban is lakott hely volt, kőkori és vaskori leleteket, valamint kelta települést is találtak a közelben. A vár környékén a VI. században szlávok laktak. A mai vár helyén az első, fából épült őrtornyot honfoglaló őseink emelték. A tatárjárás során a település elpusztult.
Munkács nevének eredete a ,,munka" ószláv eredetű szóból származik, eredeti jelentése: kín, baj, gyötrelem. /máig érvényes, pontos definíció a munkára/
Az első kővárat IV. Béla építtette, később Zsigmond király Korjatovics Tódor litván fejedelemnek adományozta, aki korszerű 4 bástyás, ágyúkkal felszerelt lovagvárrá építette át.
A várhegy lábánál épített sáncot a Latorca vizével töltötték fel, így csak hosszas ostrommal volt bevehető. Ő építette a 85 méter mély kutat, ahonnan titkos alagutak vezettek a város több pontjára.
A kúthoz tartozik egy kis történet is, mely szerint akármit is próbáltak a kút nem akart vizet adni. A várúr már mindent megígért, csak valaki fakasszon már vizet.

A sok sikertelen próbálkozás után jelentkezett egy kis emberke, aki két zsák aranyért vállalta a lehetetlennek tűnő feladatot. Nem nagyon hittek a sikerében, inkább megmosolyogták, ő pedig lemászott a kútba, és egyszer csak felkiáltott, jön a víz! Nagy volt az öröm, de aztán kiderült, hogy nincs két zsákra való arany a várban.

Ígértek helyette birtokot, szűzlányt /akkoriban ez még előfordult/, de ő ragaszkodott a két zsák aranyhoz. A várúr kérte a jól fizetett tanácsadók segítségét, de hiába. Az udvari bolond látva ura elkeseredését, megkérdezte, mi a baj.
Meghallgatva a történetet, megkérdezte, hogy az egyesség során meghatározták-e a zsákok méretét, majd hallva a nemleges választ, azt tanácsolta, hogy akkora zsákokat varrjanak, melyekbe csak egy arany fér. Így a nagyot álmodó kis ember pórul járt.
Korjatovics Tódor szerencsét hozó szobra, ha megérinted a kezét teljesül egy kívánságod. A mohácsi vész után a vár és környéke az erdélyi fejedelmek birtoka, majd 1663-tól a Rákóczi család tulajdona lesz. A magyar történelemben ez időtől játszik fontos szerepet.
II. Rákóczi György balsikerű lengyelországi hadjárata után a lengyelek felgyújtották a várost. Ezt követően Lórántffy Zsuzsanna fejedelemasszony építette ki mai formájára, a hármas tagolódású alsó, középső és felsővárrá a várat.
A vár legendás birtokosa Zrínyi Ilona fejedelemasszony volt, aki I. Rákóczi Ferenc özvegyeként, egyedül nevelte a kis Rákóczi Ferencet. Később beleszeretett Thököly Imrébe és a hatalmas Rákóczi-vagyont vitte házasságába. A kis Rákóczi nem nagyon szívlelte a mostohaapját, de Thököly nem avatkozott bele a neveltetésébe, így továbbra is katolikus hitben nevelkedett.
Thököly a végvári katonákból szervezett kuruc seregével a Habsburgok ellen fordult, majd kikiáltotta a Felvidéki Fejedelemséget. A török támogatás miatt a katonái elfordultak tőle, és menekülnie kellett.

A Munkácsi vár védelmét feleségére bízta, aki csaknem két évig védte a várat a császáraikkal szemben, de aztán a készletek felélése után kénytelen volt feladni.
Ebben közrejátszott az is, hogy egy református tanító Thököly levelét szándékosa félrefordította, mivel Thököly azt javasolta, hogy kérjenek segítséget a pápától. Ezt úgy tolmácsolta a fejedelemasszonynak, hogy adja fel a várat.
A fejedelemség összeomlása után gyermekét, II. Rákóczi Ferencet elvették tőle, és egy jezsuita kolostorba vitték "átnevelni" (nem nagy eredménnyel), míg ő Törökországi száműzetésbe vonult.
Zrínyi Ilonát hősiességéért még a török szultán is kitüntette.
A cikket minden kedves érdeklődő az alábbi linken tovább is olvashatja: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 620 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 311
  • e Hét: 3746
  • e Hónap: 8484
  • e Év: 114628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.