Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Wellnes hétvégén
  2015-01-18 14:06:52, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Ha részegen, sötétben
  2015-01-18 14:01:13, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Térfigyelő kamera
  2015-01-18 13:52:59, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Tenyéren hordozva
  2015-01-18 13:49:52, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Tele tök
  2015-01-18 13:48:35, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Tegnap
  2015-01-18 13:47:11, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Sziklákon élők
  2015-01-18 13:44:24, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fák  
Laci bácsi konyhai trükkjei - sok-sok új ötlet van benne
  2015-01-18 13:30:06, vasárnap
 
  Laci bácsi konyhai trükkjei
(ugye tudjuk, hogy Laci bácsi oszkárdijas mesterszakács?)




Link

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló!




Link

A citrom levét kifacsarom, és jégkocka készítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó!
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.




Link

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre!
Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb...teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle!
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata!
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós. Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.




Link

Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.
Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel vagy szórj rá lisztet! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem!
A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.
A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst, húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
Befőttesüveget úgy is kifertőtlenítünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.
Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.




Link

A főtt tészta nem áll össze, ha, mielőtt felforraljuk a vizet olajat teszünk bele, majd a kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.
A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk. (beszúrás - bocs, meg akkor, ha egy kanál tejfölt teszünk a tojásba)
Ha áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet!
Hogy a citrom kiadja az az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard!
Hogy ne legyen a káposztafőzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére!
Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát!
Sütibe való finomságok




Link

Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, másnap úgy törhetjük fel, hogy épen marad a belseje.
Mazsolához reszelt citrom, vagy narancs héját keverjük, és így tároljuk, jobban eláll és finomabb lesz az íze.
Mire jó még a sütőpor?




Link

Csempe- járólap fugaközök tisztításához van egy új tippem!
Sütőport vízzel elkeverni és fogkefével a fugára kenni, kicsit hagyni, amíg hat a szer és utána felmosni. Nagyon szépen fehérít.
A sütőport elsősorban a függönymosáshoz ajánlom, de minden fehérmosáshoz jó. A mosópor mellé 2 zacskó sütőport kell belekeverni. Ettől minden gyönyörű hófehér lesz.
Ha a frottír törölköző már 1-2 mosás után is keménnyé válik és dörzsöli a bőrödet, akkor mosás után be kell locsolni és átvasalni mind a két oldalát és utána jobb lesz, mint új korában! Nincs olyan öblítő, amitől olyan puha lenne!!
Ha nincs otthon sütőpor, használjunk a sütemény tésztájához 40 %-os rumot: 2 evőkanál rum 1 tasak sütőport helyettesít, ráadásul gazdagabb ízt is ad a sütinek!
Lisztfélék tárolása




Link

Vásárolt lisztféléket, gabonapelyheket, rizst, tegyük egy-két napra a mélyhűtőbe, csak ezután helyezzük a tároló helyükre. Ha eképpen járunk el, nagy valószínűséggel nem fog megbogarasodni.
Zöldségvarázs




Link

Ha egy finom vasárnapi ebéd után maradt burgonyapüré, ki ne dobjuk. Kiválóan felhasználható pogácsához vagy akár kroketthez is.
A gombát - ha kénytelenek vagyunk egy-két napig tárolni - papírzacskóban tegyük a hűtő alsó polcára.
A friss gombát ne áztassuk, tálba téve, váltott vízben mossuk. (Mosás után a gombát emeljük ki a vízből és ne a mosóvizet öntsük le róla!)
Ha a kelbimbót közvetlenül tálalás előtt sózzuk, megőrzi friss zöld színét.
Panírozás előtt a zöldségeket egy percig főzzük sós vízben, így sütés közben nem szívnak magukba sok olajat.
Ha kissé megfonnyadt a zöldségünk, áztassuk egy kanál ecettel elkevert hideg vízbe.
Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét.
A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.
A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.
Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.
Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.
Hagymafélék titka




Link

Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára tűzszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.
A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet szórunk rá.
Az újhagyma szárát ne dobjuk el, apróra vágva felhasználhatjuk körözötthöz, szendvicsvajba keverve, salátákhoz.
A fokhagymát ne süssük nagyon forró zsiradékban, mert könnyen megkeseredik.
Ha a gerezdek közepéből kivágjuk a zöld, vagy sárga hajtást, nem marad kellemetlen utóíze.
Ha hámozatlanul főzzük az ételekbe, az érzékenyebb gyomrúan is panasz nélkül fogyaszthatják
Olajban sütés fortélya




Link

Sütés közben nem fog spriccelni az olaj, ha egy kis finomlisztet szórunk bele.
Ha nem akarjuk, hogy sütés közben az egész lakás olajszagban ússzon, az étolajba tegyünk néhány szál petrezselymet, héjas fokhagymát.
Fűszertippek




Link

Praktikus fűszerkockákat készíthetünk, ha friss petrezselymet felaprítunk, majd jégkocka adagolóba tesszük, kevés vízzel felöntjük, és így lefagyasztjuk. Étel készítésénél elég csupán egy kockát elővenni, s már fel is használhatjuk ételünkhöz.
A petrezselymet mindig a főzés végén adjuk az ételhez, így megtartja értékes tápanyagait.
Az őrölt fűszerpaprika jobban megőrzi a színét, és illatát, ha néhány egész babérlevelet teszünk a tartójába.
Mire kell figyelni, ha hétvégi vagy ünnepi menüt állítasz össze?
Nem boszorkányság, csak józan ész!
Főzz szezonális alapanyagokból: a friss zöldségek, gyümölcsök dúskálnak az értékes vitaminokban. Változatosan kövessék egymást az egyes fogások, hiszen csak egy igazán fanatikus burgonyaimádó kíván burgonyaleves után krumplifőzeléket.
Koppints nyugodtan az étlapról! A menük összeállításánál mindig ügyelünk az egyes összetevők élettani hatására. Soha ne tálalj babgulyás után zöldbabfőzeléket, vagy frankfurti leves után lencsefőzeléket, mert kellemetlen délutánnal számolhatsz!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Autósoknak kötelező nyomkövető rendszer - 2015 őszétől
  2015-01-18 13:07:14, vasárnap
 
  EZ FÁJHAT AZ AUTÓSOKNAK! KÖTELEZŐ NYOMKÖVETŐ RENDSZER!

2015 őszétől az autósok lekövethetőek lesznek a hatóságok számára, ráadásul ez az államnak egy fillérjébe sem fog kerülni. Egy Európai Uniós szabályozás szerint ugyanis 2015 őszétől minden gépkocsiba kötelező lesz telepíteni az e-segélyhívórendszer néven futó GPS... Az alábbi linken tovább is olvashatjátok a cikket: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Prágai körút
  2015-01-18 13:03:50, vasárnap
 
 


Link

Prága modern nagyváros, ugyanakkor fekvésének és patinás óvárosának köszönhetően megőrizte a régi idők hangulatát és báját is. Link




Link

A Cseh Köztársaság fővárosa, az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a régiónkban. A város a Moldva (csehül: Vltava) osztja ketté, a jobb partot uraló királyi várról, gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra.
Az ország történelmi elnevezése: Bohémia.
Az első írásos emlékek, a 9. században említik a települést, melynek első fejlődési szakasza Vencel fejedelem uralkodásához köthető. Róla van elnevezve Prága központi tere is. Igazán jelentős várossá IV. Károly regnálása idején vált, aki korának egyik legműveltebb uralkodója volt.
Prága birodalmi főváros lett, a Német-Római Birodalom központja, Európa három legnagyobb városának egyike.
A középkor óta a világ egyik legszebb városának tartják és különféle dicsérő jelzőkkel illették: "Arany Prága", "Száz tornyú Prága stb.
,,Prah" szó, egyébként gázlót jelent, ez volt az egykori piactér neve, és innen eredeztetik a város nevét is.
A cseh főváros történelme során a szerencsés országok közé tartozott, megúszta a tatár hordák pusztítását, a török dúlást, és a világháborús ostromot is, így nagyon sok gyönyörű műemlék épület maradt az utókorra. Prága óvárosa, szűk utcácskáival, ma is 18-19. századi hangulatot áraszt.
A macskaköves utcácskákon sétálva, talpadon is érezheted az elmúlt századok üzenetét. Csodálom, hogy a cseh turisztikai irodák nem ajánlják, mint ingyenes talpmasszázst.
Prága történelmi központja 1992-től az UNESCO világörökség része.
Prága jelenlegi címerét "Praga caput rei publicae" (Prága a köztársaság fővárosa) felirat díszíti, amelyen a múltban " Praga caput regni" (Prága a királyság feje - dísze -) felirat szerepelt.
A város rögtön megalakulásától kezdve fontos szerepet játszott a cseh nemzet, és Európa történelmében.
Minden kedves érdeklődő az alábbi linken tovább is olvashatja a cikket: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 620 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 3735
  • e Hónap: 14749
  • e Év: 120893
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.