2015-01-21 14:01:17, szerda
|
|
|
Tubusos sűrített tej esetén az összes tennivaló csak annyi volt,
hogy a sűrített tejet dunsztosüvegbe nyomtam. Rácsavartam a fém
tetőt.
Annyi vízbe állítottam, hogy a sűrített tej vonaláig (vagy kicsit feljebb)
ellepje, de a tetejét már ne. Aztán 3 órán keresztül fedővel lefedve a
legkisebb hőfokra állítva (villanytűzhelyem van és 1-esre tekertem)
főztem. Amikor kivettem a vízből még folyós volt, de amint kihűlt
megdermedt. És már használhatjuk is.
Dobozos sűrített tej esetén A karamellhez a sűrített tejet a bontatlan
dobozában, vízzel teli fazékban (ügyeljünk, hogy a víz folyamatosan
ellepje) 3 órán keresztül a legkisebb hőfokon főzzük meg.
(Én egy kicsit bátortalan voltam, folyton attól tartottam, hogy
felrobban a doboz), hát nem fog. A 3 óra elteltével tökéletes karamell
került elő a dobozból.) Mielőtt kibontanánk hagyjuk langyosra hűlni.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|