Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Ókori csillagfigyelő Dél Koreában
  2015-01-25 21:17:10, vasárnap
 
  Cheomseongdae csillagfigyelő - az ókori Silla királyságban épült Dél-Koreában





 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Kék delfiniumok
  2015-01-25 18:26:36, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kecskerágó
  2015-01-25 18:24:54, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
EVP - " hangok "
  2015-01-25 18:22:49, vasárnap
 
  A XIX. század elején sokan érdeklődtek a szellemekkel történő kommunikáció a témájában. Számosan próbáltak kommunikálni a szellemvilággal médiumokon keresztül és Ouija táblákkal. Ebből az érdeklődésből fakadt az ötlet, hogy próbáljanak meg felvenni hangot, e a másik oldalról.
Elektronikus hang jelenség (EVP) egy paranormális esemény, ahol elektronikus eszközökkel felvett zajok emlékeztetnek emberi az beszédre; de nem róhatók fel egy, a felvétel elkészítésekor ott tartózkodó élőlény számára sem. A hangokat természetfelettinek tartják és látszólag halottak szellemei állítják elő.

EVP - vagy elektronikus hang jelenség - egy titokzatos esemény, ahol ismeretlen forrásból származó emberi hangokat hallhatunk Az Elektronikus Hang Jelenség (Electronic Voice Phenomenon, röviden EVP) az a folyamat, aminek révén a halottak hang és kép útján kommunikálnak az élőkkel, a modern elektronikus eszközök statikus és fehér zaján keresztül - Vagyis az elektromos készülékek (videó, magnó, CD-lejátszó; számítógép stb.) búgó, sistergő alapzaján keresztül egyesek képesek emberi beszédet kihallani.. Az EVP-t leggyakrabban hangszalagon rögzítik. A rejtélyes hang nem hallható a felvétel ideje alatt, hanem csak akkor, ha a szalagot lejátsszák néha a hangosítás és a zajszűrésre van szükség, hogy hallani lehessen a hangokat. Néhányan könnyebben hallják és értik, az EVP mint mások. Ez változik a nemek (férfiak és nők), az életkor (felnőtt és gyermekek), hang és érzelem szerint. Az EVP-ből kinyert információ általában egy-egy szó egy kifejezéseket és rövid mondat. Néha csak morgás, nyögés; morgó és más vokális zajok. Az EVP több nyelven is rögzítésre kerül nincs egy adott nyelvhez kötve. Az EVP felvételeket gyakran használják a paranormális jelenségekkel foglalkozók annak igazolására, hogy létezik a természetfeletti, azonban a szkeptikusok azt állítják, hogy e látszólagos hangoknak is van evilági magyarázata. Az EVP minősége is változik. Néha nehéz különbséget tenni a zaj és a hangok közt., Néhány EVP azonban elég világos és könnyen érthető. EVP gyakran elektronikus vagy mechanikus jellegű, néha ez természetes hangzású.
Az EVP minőségét kategorizálták a kutatók:

- A. osztály: Könnyen érthető szinte bárki számára, alig vagy egyáltalán nem vitatott. Ezek általában a leghangosabb EVP-k

- B osztály: Általában jellemző, hogy a hang az egyes szótagok torzak. Távolabbi hangzású, mint az A. osztályú. A B osztályú a leggyakoribb típusú EVP.

-C osztály: Jellemző a túlzott torzítás. Ezek a leghalkabbak (sokszor suttogás), és a legnehezebb megérteni.

A hangok származása:
Ez, természetesen, rejtélyt. Senki sem tudja. Az egyes elméletek a következők:

-Ezek a hangok halott emberektől származnak. Ez az, amiért sok kutató a temetőkbe megy EVP készíteni (és gyakran nagy sikerrel). Ebben az összefüggésben, a jelenséget műszeres transzkommunikációnak vagy ITC-nek nevezik.

- A hangok egy másik dimenzióból erednek. Azt feltételezve, hogy sok dimenzió a vagy párhuzamos világ létezik, és egy másik dimenzióban élő lények ezzel a módszerrel képesek beszélni és kommunikálni a miénkkel. A kérdés azonban az: Honnan ismerik a mi dimenziónkban használt nyelveket. - Természetesen egy ilyen kommunikáció feltételezhet egy nyelvi átalakítót.

- A kutatók saját tudatalattijukat gondolatikat vetítik valamilyen formában a hangrögzítő anyagra.

- Sokan úgy gondolják, hogy ezek a hangok angyali vagy démoni eredetűek.

-A szkeptikusok azt állítják, EVP kacsa; véletlenszerű zajokat értelmeznek hangként; vagy előre elkészített felvételekről van szó, vagy más külső forrásból (mobiltelefon stb.) nyerik a hangokat.

A spiritiszták és paranormális jelenségek kedvelői együtt dolgoztak hangfelvételeken, az 1940-es évektől kezdve, de az áttörést a technológiai fejlesztések eredményeként az 1970-es és 1980-as évek hozták meg. Napjainkban az EVP népszerűségét a White Noise és Pattern Recognition, című filmek hozták meg. Amatőr és profi szellem vadászok az töltenek fel látszólagos EVP-ket a YouTube és más weboldalakra, külön oldalak foglalkoznak tanácsadással, mind az EVP rögzítésének mind a hang forrásának meghatározásával kapcsolatban. Mint minden hasonló jelenség az EVP is parapszichológia, egyik főáramához tartozik. tudományos közösség. Sok eseményt könnyen lehet tudományosan megmagyarázni. Néhány a hallási pareidolia néven ismert folyamatnak tulajdonítható. A pareidolia egy olyan illuzórikus érzet, amely bizonytalan és véletlenszerű ingereket(többnyire hangokat vagy képeket) konkrétnak és tisztán kivehetőnek tüntet fel. Az ismertebb példák közé tartozik a felhőkben látni állatok alakját vagy arcokat, vagy emberarcot felfedezni a Marson, vagy rejtett üzeneteket hallani a visszafelé lejátszott lemezeken. A szó a görög ara azaz ebben a kontextusban "rendellenes", és az "idolon", azaz "kép" szóból származik, ami az eidos szóból (kép, forma) ered. A pareidolia az apophenia egy altípusa. A mentális egészség tekintetében az EVP-ben való hitet rendezetlen gondolkodás lehetséges jelének tekintik és szorosan a függ vallásos meggyőződéstől is Egyes hívők szellemeknek vagy démonoknak tulajdonítják a hangokat, főleg paranormális fóbiákban szenvedők. A legérdekesebb aspektusa EVP-nek, hogy a hangok néha közvetlenül reagálnak a felvételt készítő személyekre. Pl; a kutatók feltesznek egy kérdést, és a hang válaszol, ez a válasz azonban nem hallható csak később, amikor a felvételt újra lejátsszák.



1920-as évek
Általánosságban nem ismert, hogy az 1920-as években Thomas Edison megpróbált kitalálni egy gépet, amely kommunikálni tud a halottakkal. Úgy gondolta; hogy ez lehetséges lehet Ezt írta: "Ha a személyiség túléli a test pusztulását akkor szigorúan logikus vagy tudományos feltételezni, hogy megtartja memóriáját, értelemét, más összetevőket, és a tudást, amire szert tett ezen a Földön. Ezért ... ha tudunk fejleszteni olyan finom eszközt, amely a túlélő személyiséggel kapcsolatot teremt a következő életében, egy ilyen eszköznek, amennyiben rendelkezésünkre áll fel kellene vennie valamit. " Edisonnak soha nem sikerült egy ilyen eszközt létrehoznia, de úgy tűnik; úgy vélte, hogy lehetséges lenne, hogy egy szerkezet túlvilági hangokat rögzítsen.

1930-as évek
1939-ben Attila von Szalay, egy amerikai fotós, kísérletezett. Egy fonográffal próbálta rögzíteni és megragadni szellem hangokat. Azt mondják, hogy ő elért némi sikert ezzel a módszerrel, és még jobb eredményeket ért el a későbbi években egy drótfelvevővel. Az 1950-es évek végén kísérleti eredményeit egy cikkben publikálta American Society for Psychical Research.


1940-es évek
Az 1940-es években, Marcello Bacci a Grosseto, Olaszország azt állította, hogy képes felvenni a halottak hangját egy csöves rádióval.

1950-es évek
1952-ben, két katolikus pap, Ernetti atya és Gemelli, atya véletlenül felvett egy EVP-t miközben egy Gregorian éneket vettek fel magnetofonra. Miközben szüntet tartottak Gemmelli atya a halott apja segítségét kérte. Amikor visszahallgatták a felvételt sokkszerűen érte őket a felfedezés. A válasz ott volt a szalagon. "Persze; hogy segítek én mindig veled vagyok" További kísérletek igazolták a jelenséget

1959-ben Friedrich Juergenson svéd film producer, rögzítette egy madár énekét. A lejátszáskor meg tudta megkülönböztetni anyja hangját, német, "Friedrich, figyelsz rám? . Friedel, kis Friedel, hallasz engem?" Írt két könyvet a témában: Voice of Universe és a Radio Contact with the Dead címmel.

1960. Juergenson munkájára felfigyelt egy lett pszichológus; Dr. Konstantin Raudive. Eleinte szkeptikus volt. Raudive saját kísérletekbe kezdett 1967-ben. Ő is felvette elhunyt édesanyja hangját; aki azt mondja: "Kostulit, én vagyok az anyád." Kostulit volt a gyerekkori beceneve mindig így nevezte őt az anyja. Később több ezer EVP hangot rögzített.

1970-es és 1980-as években.
George és Jeanette Meek szellem kutató és William O'Neil pszichológus egyesítette erőit és több száz órányi EVP felvételt rögzített rádió oszcillátorokkal. Állítólag képesek voltak rögzíteni beszélgetéseket a Dr. George Jeffries Mueller, egy halott egyetemi tanár és a NASA tudós szellemével.
1990-től napjainkig.

Számos magánszemély és szervezet továbbra is kísérletezik EVP-k rögzítésével.

Hogyan lehet EVP felvételeket készíteni?
Bármilyen hangrögzítőt elindítunk és egyszerűn és nyilván csendben maradva felvételt készítünk a semmiről. Aztán visszahallgatjuk és hátha találunk rajt valamit. Vagy egy olyan frekvenciára állítjuk a rádiót (bármely hullámhosszon) ahol nincs adó és felvesszük aztán visszajátsszuk.
EVP tapasztalnak, digitális felvevőkkel, hogy tehát nem kell hozzá szalag ezért a jelenség nem kizárólag a régi és tökéletlen eszközökhöz kapcsolódik. Azért senki ne kísérletezzen, nem jók a kellemetlen meglepetések.

Sarah Estep, az EVP kutató 1982-ben, létrehozta az American Association of Electronic Voice szervezetet amely jelenségek folyamatos kutatásának és a jelenség elterjedésének szentelte a figyelmét. A szervezetnek jelenleg több mint 200 tagja van.
Forrás: kvizcity33
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Aranyos csöppség gif
  2015-01-25 18:17:16, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Ajaj :-) gif
  2015-01-25 18:16:05, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Kána
  2015-01-25 17:53:09, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kaktuszdália
  2015-01-25 17:52:10, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kakastaréj virág
  2015-01-25 17:51:27, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Attrakció :-) gif
  2015-01-25 10:11:04, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 531 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 177
  • e Hét: 5022
  • e Hónap: 36508
  • e Év: 241209
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.