Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
Csendes álmot, jó éjt,
  2015-01-06 23:13:14, kedd
 
  Csendes álmot, jó éjt,
Majd néz rád az ég,
Csak hunyd le szemed
Az angyal veled.
/:Álom szárnyán ha szállsz,
Fönn az égben is jársz:/

Csendes álmot, jó éjt,
Az őrangyal véd.
Majd álmodban láss
Szép karácsonyfát
/:Aki hajnalt is ád,
Isten küld álmot rád.:/

Csendes álmot, jó éjt
Így néz Rád az ég.
Már szunnyadni kell,
Míg hajnal költ fel.
/:Álom szárnyán, ha szállsz,
Fenn az égben is jársz.:/

Édes álmot, jó éjt,
Amit kis szíved kért.
Amit vártál oly rég,
Nézd mily szép most az ég.
/:Csillagfény ragyog rád,
Sok kis fák lombján át:/ 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még mindig BÚÉK!
  2015-01-06 22:42:11, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolat
  2015-01-06 22:40:09, kedd
 
  Gyermekkorunk jelei ott maradnak életünk helyszínein, ahogy a virág illata is ott marad a szobában, amit díszített" - Chateubriand 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem veheti el senki tőled
  2015-01-06 22:39:01, kedd
 
  ,,Nézd a világot, és figyeld meg jól! Figyelj a fákra és a madarakra! Őzre, pillangóra, virágra.
Ne törődj az emberekkel , és ne hallgass oda, ha cifra jelszavakkal hozzád szólnak! Az emberek csak rontani tudják a világot.
Haszontalanságokat ne gyűjts soha! Csak a szépet gyűjtsed meg magadban. A szépet amit szemeddel láthatsz, füleddel hallhatsz, orroddal érzékelhetsz, és ujjaid hegyével megtapinthatsz. Meg amit gondolsz olykor, azokat gyűjtsed!
Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincs olyan hatalma a földnek, amelyik elvenné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned.
Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündéreknek.
Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
15 szó, ami megváltoztatja az életed 2015-ben
  2015-01-06 22:22:56, kedd
 
  Az újesztendő kezdetén mindenki azon ügyködik, hogy ledolgozza a felszedett plusz kilókat, ám mi van mentális, szellemi átalakulással? A mentális átalakítás ugyanolyan fontos, mint a fizikai, ezért ne mulasszunk el figyelmet fordítani erre a szegmensre is.

Kérem: egyike a legrövidebb mondatoknak, de hihetetlen ereje van, ha valamit ezzel a mondattal, szépen, kedvesen indítunk.

Mert: egyszerű szó, de sokat segíthet, amikor valamit el akarunk érni. Kutatások szerint azok, akik ezzel a szóval indítják kérésüket, sokkal nagyobb arányban kerül az teljesítésre, mint azok esetében, akik kihagyják a ,,mert"-et.

Köszönöm: a Binghamton Egyetem kutatása szerint az embereknek csupán egyharmada fogadja kegyesen a bókot. A köszönöm őszinte kimondása nem csak a másik ember szavainak, tetteinek elismerése, hanem segíthet hinni is másokban.

Hogyan segíthetnék neked? Ha számunkra egy kedves, szeretett ember bajban van, néha a legjobb mód arra, hogy segítsünk neki egyszerűen az, hogy felajánljuk neki a támogatásunkat. Mások segítése nekünk is érzelmi többletet, lökést adhat, jótékony hatással van az önbecsülésünkre és a céltudatosságunkra, valamint a filantróp magatartás az életkort is meghosszabbíthatja.

Segítesz? Nincs semmi baj azzal, ha néha segítségre szorulunk. Sőt, kutatások kimutatták, hogy akik képesek segítséget kérni, azok sokkal kompetensebbek lesznek az adott területen.

Nagyon elfoglalt vagyok: hihetetlenül fontos, hogy ezt a mondatot kitöröld a memóriádból. Évről évre arra hivatkozol, hogy túlságosan elfoglalt vagy, ezért nem jut elég idő magadra, a családodra és a barátaidra. Ne áldozzunk folyamatosan a biznisz kultúra oltárán.

Jó éjszakát: önmagában nem fontos akkor, amikor mondjuk. Sajnos éppen magunknak nem mondjuk akkor, amikor nagyon fáradtak vagyunk. Egy felmérés szerint az amerikai felnőttek több mint fele szerint naponta 8 óra alvás szükséges, de közel háromnegyedük ennél kevesebbet alszik.

Nem: tanuljunk meg nemet mondani. A Journal of Consumer Research tanulmánya szerint azok az emberek, akik kijelentették, hogy nem esznek sütiket, sokkal nagyon önkontrollt voltak képesek gyakorolni, mint akik azt mondták, hogy nem tudnak sütit enni.

Sajnálom: sokszor nehéz elismerni, hogy hibáztunk, de az őszinte beismerés jelentősen javíthat az életminőségünkön.

Hálás vagyok: kutatások kimutatták, hogy a hála boldogabbá és egészségesebbé teheti az embert. Mindennap adjunk hálát azért, azért amiért úgy érezzük, köszönettel tartozunk.

Na, jó: nem minden úgy alakul, ahogy terveztük, de ez teljesen természetes. Fogadjuk el ezt a dolgot, és ne aggódjunk folyamatosan azért, hogy másképp is lehetett volna. A kismértékű stressz is befolyásolja egészségünket, ezért könnyedén tegyük túl magunkat az apróbb bosszúságokon.

Kalandra fel: mikor volt az utolsó alkalom, hogy csak úgy, spontán fogtad magad és elmentél kirándulni, vagy egyszerűen valami nem szokványosat tettél. A statisztikák szerint a legtöbb ember vágyik az újra, az izgalmasra, mégis kevesen tesznek ezek megvalósításáért.


Köszönöm az üzenetet! Jelenleg nem vagyok az irodában: igen, ez az üzenet legtöbbször hangposta, de ettől elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Mindig figyeljünk arra, hogy szabadságon, munka után és hétvégén ne engedjük közel férkőzni hozzánk a munkát, a mindennapi problémákat. A szabadidőnk csak a miénk, ezért kapcsoljuk ki a telefont!

Forrás: http://filantropikum.com/15-szo-ami-megvaltoztatja-az-eleted-2015-ben/ 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2015 -a misztikum és a varázslat éve!
  2015-01-06 22:21:17, kedd
 
  Életünket és Létünket energiák határozzák meg, energiák melyek semlegesek. Semleges és az elménk bélyegzi fel különböző minőségekkel és mi elfogadjuk, vagy ellenállunk ennek. Vannak, sokan vannak, akik látják az energiákat, ezek mozgását, áramlását követik az időben, így hívják fel figyelmünket az aktuális fejlődési lehetőségekre, kihívásokra és ajándékokra, amit az adott időszak adhat számunkra. Az energiák áramlásának értelmezése az idő síkján haladva végtelen számú lehet, attól függ, hogy ki az, aki gondolkozik, elmélkedik mindezen. Az adott ember tudatossági szintje határozza meg azt, hogy ő mit lát éppen. Lépjünk túl ezen és vállaljunk Önmagunk felelősséget, lépjünk ki az időből a TÉRbe, ahol minden, amire csak szükségünk lehet, ott van előttünk, szívesen áll rendelkezésünkre.


Az idő fogalmából, most együtt lépjünk át a térbe. Itt minden másként működik, minden mást jelent. Itt nem kell várni, nincs jelentősége az időnek, mert minden ugyanabban a pillanatban van jelen. Nem kell megdolgozni azért, hogy elérd, nem majd lesz, hanem most van, itt a pillanatban van jelen. Nem akkor lehetsz boldog, ha bizonyos dolgokat megteszel, fejlődsz, tanulsz érte...boldog bármikor, bármelyik pillanatban lehetsz. A boldogság megélése sokféle lehet és ahogy haladsz a térben, természetesen minden változik benned, de ez nem jelenti azt, hogy most nem lehetsz, mert majd csak egyszer , valamikor sikerülhet. Bármilyen és bármi lehetsz itt, ebben a pillanatban, itt a térben! Rendelkezésedre állnak minőségek és te kipróbálhatod őket. Felpróbálhatod, mint ahogy a ruhákat is felpróbálod az üzletben. Próbáld fel, próbáld ki, éld meg és ha úgy tetszik engedd el, vagy éppen tartsd meg. Amikor megtartod, akkor fontossá válik számodra és az elméd azonosul ezzel a minőséggel, beépíti gondolataidba, személyiségedbe, teljes lényedbe. Amikor elengeded, akkor átmenetileg számodra lényegtelenné válik, ami nem jelenti azt, hogy nem találkozhatsz azzal újra, nem próbálhatod fel újra. Bármit megtehetsz!

A Térben is működnek ,,szabályok" melyek nem másért vannak, mint hogy megtartsák a teret. Ezeket be kell tartani, mert aki nem tartja be, az vissza is sétálhat az időbe. A térben a legfontosabb szabály, a kiegyenlítődés törvénye: az energia kiegyenlítődésre törekszik, e szerint változik, alakul minden. Ha ezt megérted, megértettél mindent. Bármit megtehetsz, bármit kipróbálhatsz, tudd, hogy amit teszel az megmozdítja az energiát valamelyik irányba és attól, hogy te kimozdítottad, a másik oldalnak is mozdulnia kell. Ki kell egyenlítődnie újra. Pl: ha sikeres vagy, akkor önszántadból adni kell ebből a bőségből másoknak. Adhatsz konkrétan pénzt, de adhatsz figyelmet, gondoskodást is. Hogy melyiket teszed, ezt te döntheted el, a lényeg a kiegyenlítődés minősége.

A térben , abban a térben ahol élünk mindannyian, a Szeretet áll mindennek felett, ez az az energia, ami uralja a Mindenséget! Ahhoz, hogy kapcsolódni tudjunk ezzel, hogy megélhessük ezt a minőséget, nem kell mást tennünk, mint megnyitni szívünket és kapcsolódni Lelkünkkel, hiszen ő ott van, abban a térben.

Induljunk ki abból, hogy van egy Lélek esszenciánk és van egy személyiségünk. Ezeket a minőségeket a Szeretet köti össze. Amikor a szeretet minőségétől eltávolodunk, elzárkózunk, akkor önmagunktól távolodunk és ezzel egy időben persze minden és mindenki mástól.

2015 a kiegyenlítődés, misztikum és varázslat éve.

Vedd fel végre a köpenyedet, tedd fejedbe süvegedet és pálcát a kezedbe! Varázsold meg saját életedet, keltsd a csodát életre!

Engedd meg magadnak, hogy megérkezz a saját életedbe, válaszd magadat az első helyre! Amikor ezt megteszed akkor automatikusan kapcsolatba kerülsz Lelkeddel és így megélheted a következő minőségeket:
-hitet önmagadban
-az időtlenséget
-láthatod, érezheted az energiák mozgását a térben
-megélheted a Létet
Ami ebből következik, hogy életed állandó változás lesz, amiben fontos lesz, hogy elköteleződj bizonyos dolgok mellett, mert így élheted meg odatartozásodat, így emlékezhetsz az egységérzésére, így élheted meg földi életedben. Mindennapjaid részévé válhat a megnyugvás, annak érzése, hogy jó helyen, vagyok jó időben. Az életöröm betölti életedet, bizalom lengi át személyes belső teredet, mert már te is érzed, hogy a Szeretet ott áll mindenek felett.

Amikor ezt éled, akkor személyiséged is képes változni és változtatni a megszokott minőségeken. Kiegyensúlyozott leszel, megjelenik a nyugalom érzése benned, a régóta áhított harmóniát élheted meg végre és ezzel megszületik benned a benső béke érzete. Könnyed leszel, szívesen kapcsolódsz másokhoz, hogy megoszd azt, aki vagy, aki lettél a változásod által. Jósággá változik minden körülötted, mert te magad változtál meg és amit most lát a szemed, az a jóság lett. Kint nem is biztos, hogy bármi megváltozott, de bent te a kintit már teljesen másként látod! S ha bent rend van, akkor kint is az lesz, mert ahogy fent, úgy lent és ahogy bent, úgy kint, ez is egy fontos szabály a térben!

2015 is rólad fog szólni, ha akarod, ha nem! Mert ez a te életed, a te tered! Azt teszel, amit csak szeretnél vele. Állj bele a közepébe és rendezd be! Rendezd úgy be, hogy igazán jól érezd magadat benne! S ha esetleg nem érzed jól magadat középen, vagy ott ahol állsz éppen, akkor állj odébb, keress új helyet!

Bármit megtehetsz, mert ez az év a varázslatok éve lesz! Egy pillanatra se felejtsd el!

Varázsold meg a saját életedet!

Aletta és Andi- talentumok.com

Forrás: http://talentumok.com/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zvolenszki Andrásné Jutka: A kis gyufaáruslány
  2015-01-06 22:15:19, kedd
 
  Élt egyszer valahol régen egy kisleány,
arca sápadt, mint a hófehér porcelán.
Mezítláb járta a hideg téli utcát,
míg életét menti, elveszti papucsát.

Lovaskocsi elől kellett ugrania,
lábáról leröpült örökölt papucsa.
Egyiket egy fiú gyorsan el is vitte,
a másikat meg Ő tovább nem kereste.

Lábait kékre-lilára csípte a dér,
kötőjében gyufa, amennyi belefér.
Eladni akarta volna az áruját,
kis kezével kínált egy doboz skatulyát.

Hiába ajánlta aznap a portékát,
nem tudta oldani a napi problémát.
Nem vett ma senki sem egyetlen darabot,
éhesen reszketve is tovább vánszorgott.

Csillogó hópelyhek rakódtak hajára,
sült liba illata szállt korgó gyomrára.
A házakban meleg és ünnepi étek,
lassan köszöntik a következő évet.

Fázósan húzódott meg egyik szögletben,
egy kis meleg kéne a kutya-hidegben.
Hazamenni nem mert, nem keresett semmit,
megverné az apja, amiért pénzt nem vitt.

Egy gondolat ötlött a csöppnyi fejében,
melegedni kéne a gyufa fényében.
Csak egyetlen szálat, a kezem ne fázzon,
egy pici meleget, a hideg ne rázzon.

Vidáman sercent és lobogott a lángja,
olyan szépen ég ez, akár egy vaskályha.
Lábait is nyújtja, azt is melegítné,
de huss, már elaludt, mire érezhetné.

Gyújtott egy másikat, csoda történt ekkor,
átlátott a falon, mit esznek ilyenkor?
Az asztal megrakva sok-sok finomsággal,
a sült liba felé indult egy villával.

Ám megint ellobbant a fény a kezében,
és nem látott semmit a fagyos sötétben.
Már a következő szálat pattintotta,
és a szép csoda most is fogva tartotta.

Karácsonyfát látott, olyan meseszépet,
sok ezer gyertyát is, csodás díszecskéket.
Kinyújtotta kezét, hogy egyet megfogjon,
de a csalóka láng ott hagyta őt hoppon.

Most mégsem ért véget a színes varázslat,
vagy mindez csak játék és egy kis káprázat.
Röpült a gyertyafény fel a magas égre,
ezernyi tündöklő csillag lett belőle.

Egy ragyogó fénycsík zuhant le a mélybe,
és újabb lélek állt az Isten elébe.
Nagyanyó mondta ezt, valamikor régen,
De Ő sajnos meghalt és fentről néz éngem.

Most ismét a gyufát dörzsölte a falhoz,
világosság támadt, olyan, mit a nap hoz.
A közepén pedig a nagymama várta,
hogy az unokáját karjaiba zárja.

"Nagyanyó! - Ugye most magaddal elviszel,
ezután örökre csak énvelem leszel?"
Nem tűnsz el, mint a sült liba, vagy a kályha,
nincs nekem senki se, aki hazavárna.

Mamája lehajolt és őt felemelte,
megtört piciny testét magához ölelte.
Vitte magasra, hol nincs hideg és éhség,
semmi szomorúság, csak örök fényesség.

Ott találták reggel a fagyott gyermeket,
angyalok levették róla a terheket.
Nagyanyó karjában boldogan mosolygott,
sanyarú sorsának örök búcsút mondott.


Andersen meséje nyomán

Link 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
Vallner Zsolt: Hóesés
  2015-01-06 22:09:30, kedd
 
  Zsebre dugott kézzel sétálok a parkban,
Egy percre nyugalmat keresek a harcban.
Szakad a hó, amit arcomba fúj a szél,
Nem vártam, de eljött, megint itt van a tél.

Vajon emlékszel-e, hogy tavaly nem esett,
Szüntelenül, mindig csak a nap nevetett,
Kivéve egyetlen magányos kis napot,
Mikor az élet egy apró csodát adott?

Megragadtad kezem és magadhoz húztál,
Mosoly közt fülembe egy rövid szót súgtál,
Keringőzni kezdtünk, táncolni a hóban,
És minden benne volt abban az egy csókban.

Karjaidba zártál és azt mondtad halkan:
"Minden rendben lesz!" - és én hittem a dalban,
De a legutolsó ölelésed után
Miért hangzik minden egyes szó oly furán?!

Hiszen semmi nincsen rendben, hisz azóta
A fájdalom lelkemet húzza karóba,
Pokol az életem, hiszen nem vagy velem,
S vérzik a szívem, hogy elveszített szemem...

De várj! Ez már a múlt... Tudod, nekem számít...
De majd az idő! Az... Valamit majd lágyít...
Mert olyan vagy, mint ez a kicsiny hópehely,
Kezemre hull fentről, de ott is olvad el.


2014. december


Link 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
Nagy Lajos Gábor: Csillagfény
  2015-01-06 22:05:18, kedd
 
  Én egy csillag akartam lenni,
Fénypont a sápadt hold mellett.
Fürödni fényedben, mint kéklő tó vizében,
Lebegni szerelmesen, csodálni szépséged.

Csak egy csillag akartam lenni,
Őrizni éberen álmod minden éjjelen.
Elűzni minden rossz pillanatod,
Én csak egy fénylő csillag akartam lenni.

Link
 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
Feliratok a kutyás házak kapuján
  2015-01-06 18:40:45, kedd
 
  Bodri 6 másodperc alatt gyorsul százra. És Te?

Nem veszünk semmit, nem adunk el semmit, nem térünk át semmilyen hitre.

És ezt a kutyák is tudják.

Csöpike sem vegetáriánus!

Kutya : Betörő - 15 : 0

Nyugi, csak az eleje harap!

Amputációt és alakformálást vállalok. Próbád ki. Gyere be csengetés nélkül!

A kutyák szabadon mozognak, Ön szabadon dönt!

Kedves betörő! A kutya mindenkit beenged, a gond kifelé jövet kezd ődik.

Ne félj a kutyától! Ha csengetés nélkül jössz be, előbb lőlek le, minthogy a kutya megharapna!

A farkaskutya veszélyes, a másiktól meg még én is félek! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1850 db bejegyzés
e év: 18023 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 609
  • e Hét: 2867
  • e Hónap: 54885
  • e Év: 890650
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.