Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Járdadíj
  2015-01-07 19:00:55, szerda
 
 




JÁRDADÍJ - megoldás a családi költségvetési hiányra


Tisztelt Gyalogosok!

A családi költségvetés hiánya miatt, január 1-jétől legnagyobb sajnálatomra ,a házam előtti járdaszakaszra bevezetem a "JÁRDADÍJAT".

A heti matrica ára ....1.800.- forint,
a havi matrica....... ...6.500.- forint,
az éves matrica ára 12.000.- forint lesz.

Havi bontásban a legkedvezőbb konstrukció csupán havi 1.000.- forinttal terheli meg mindenki pénztárcáját, ezért nem is várom, hogy másfelé terelődjön a gyalogosforgalom a házam elől.

Akinek még ez sem felel meg, évi 6.000.- forintért válthat un. "TÚLOLDAL MATRICÁT", mellyel a szemközti szomszéd járdaszakasza lesz használható.

A legolcsóbb konstrukció az "ELKERÜLŐ MATRICA" lesz évi 3.000.- forintért, mellyel a környező utcák lesznek használhatóak ha ott nem vezetnek be hasonló intézkedéseket.

A matricákat holnaptól lehet megvásárolni, melyet a gyaloglás megkezdése előtt jól látható helyen / pl. homlok/ kell elhelyezni.

A RENDELET betartásának ellenőrzése térfigyelő kamera (anyós) segítségével történik. A szabályok áthágása 15.000,- Ft helyszíni bírság azonnali behajtásával jár.

Az elméletet a társasházak is továbbfejleszthetik a saját belátásuk szerint!!

Megértésüket és támogatásukat köszönöm




 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Átalakulnak az MTVA csatornái
  2015-01-07 18:00:16, szerda
 
 




Átalakulnak az MTVA csatornái

A Duna TV lesz a nemzeti főadó, az M1 lesz a hírtévé

MH/MTI - 2015.01.06. 15:54

A Duna TV lesz a nemzeti főadó, az M1 pedig március 15-től a napi aktuális csatorna - közölte a Duna Televízió Zrt., a Magyar Televízió Zrt., valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója kedden.

Az M2 csatorna esti sávjában márciustól létrejön a Petőfi TV és júliusban indul az M4 Sport csatorna - írták a hirado.hu-n közzétett közleményben.

Továbbra is díjmentesek lesznek a csatornák
A csatornák profiljainak változását követően az M1, az M2, a Duna csatornák továbbra is az úgynevezett alapcsomag részét képezik majd, és a médiatanács döntése értelmében az új M4 Sport csatorna is az alapcsomagba kerül, így a nézők díjmentesen juthatnak hozzá e közszolgálati csatornákhoz.

Az eddig vegyes műsortartalmat sugárzó M1 teljes kínálatában megújul. A továbbiakban folyamatos hírszolgáltatást biztosít, továbbá hírháttér- és magazin műsorokat sugároz. Az alkotóknak tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete jelenti a mintát - írták. A megújuló híradók mellett többek között napi tőzsdei, gazdasági, agrár, innovációs, kulturális híradók készülnek; dramaturgiájuk a BBC által már sikeresen alkalmazott formátumokra épül - közölték.

Újdonságként említették, hogy az M1 éjszakai adásának zárásaként egy új, angol nyelvű híradó jelentkezik majd.

Kiszélesítik az eddigi látókört

Megújul, valamint - Kárpát-medencei és európai tartalommal - jelentősen bővül az időjárás-jelentés, valamint részletes és állandóan frissülő országos közlekedési jelentéseket tesznek közzé. Új - napi és heti - magazinműsorok is adásba kerülnek majd; a bel- és gazdaságpolitika mellett lesz világpolitikai, európai uniós, Kárpát-medencei, oktatási-, egészségügyi-, agrár-, kis- és középvállalkozói-, turisztikai, fogyasztóvédelmi, környezet- és klímavédelmi, technológiai és innovációs, egyházi, valamint a fogyatékkal élőknek szóló magazin is. A divat és az autós-motoros világ is önálló magazint kap - közölték.

Az M1 műsorszerkezete naponta öt, stúdióból közvetített élő műsorblokk (Ma reggel, Ma délelőtt, Ma délután, Ma este, Ma éjjel) sugárzására épül, amelyet egy-egy műsorvezető vezet, és amelyet a stúdióból vagy más helyszínről politikai, gazdasági, kulturális szakmai beszélgetések mellett híradók, magazinok és egyéb élő kapcsolások egészítenek ki az ország különböző pontjairól és a világ más résziről - áll a közleményben.

Arról is tájékoztattak, hogy az M1 új műsorszerkezethez új stúdió- és műsorarculattal is készül március közepére. Ennek megalkotására az MTVA 2014 októberében felkérte Simon Jago-t, a BBC World News, illetve az Al Jazeera pánarab hírtelevízió és más televíziók arculatát is készítő brit szakembert.

Nemzetközi főadó változatosabb műsorokkal

A tájékoztatás szerint a közszolgálati tartalom mellett a Duna TV adásai közt megtalálhatók lesznek a közönség által kedvelt szórakoztató műsorok is. Itt lesznek láthatók mások mellett a Magyarország szeretlek!, a Fábry, a Szálka, a Ridikül, a Maradj talpon!, a Hacktion, a Fapad című sorozatok és a Gasztroangyal, a Családbarát, az On the spot, illetve Bábel is.

A három vezérigazgató közleménye megemlítette: azzal, hogy a digitális átállás révén mindenki számára fogható Magyarországon - az M1-hez hasonlóan - a Duna TV adása, megteremtődött annak lehetősége, hogy a Duna TV - amelyet korábban Európa legjobb kulturális televíziójává is választottak - a továbbiakban nemzeti főadóként tegyen eleget a törvény által előírt közszolgálati követelményeknek, társadalmi, nézői elvárásoknak.

Ennek megfelelően a Duna TV a hazai nézők mellett az egész Kárpát-medencei magyarságnak lesz képes teljes, közszolgálati, kulturális és szórakoztató tartalmat sugározni. Így még szélesebb közönség számára lesznek elérhetők a vallási- és egyházi tartalmak, a kisebbségi, esélyegyenlőségi műsorok is - írták.

A közlemény szerint az M4 Sport csatorna indulásáig a kiemelkedő hazai és nemzetközi sportesemények is ezen a csatornán lesznek láthatók. Így a labdarúgás, a kézilabda, az autós sport és más események szerelmeseinek sem kell lemondaniuk kedvenc műsoraikról.

Forrás:
- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/13786/A_Duna_TV_lesz_a_nemzeti_foado#sthash.UgNd2pIe. dpuf








Ilyen lesz az m1 állami hírtévéként
Index 2015.02.21. 10:51

Az m1-ből hírtévé lesz, ami március 15-én debütál, most a sat-tv-radio.hu-n az is kiderült, milyen műsorokkal. Azt írják, hogy a műsorblokkokban óránként lesz híradó és időjárás-jelentés, éjszaka pedig világhíradó, angol nyelvű híradó és nemzetközi időjárás-jelentés is bekerül.

A március 15-i nap így fog kinézni:

05:50 Ma reggel
09:00 Ma délelőtt
12:00 Déli híradó
12:45 Ma délután
18:00 Híradó
18:30 Ma este
19:30 Híradó
20:25 Sporthírek
20:30 Időjárás-jelentés
20:35 Ma este
22:00 Ma éjjel
00:00 Himnusz

Mint azt már megírtuk, ezt lehet tudni még az új köztévékről:
Köztévéből nincs olyan, hogy elég
Decemberig hét adóval jelentkezik az MTVA, lesz bulvártévé, tematikus adó és körzeti adás is. Tovább

A Duna TV lesz az ún. nemzeti főadó, ide kerülnek az m1 mostani műsorai, filmek, sorozatok. Megszűnik a HD-logók használata az m1-en és m2-őn.

Petőfi TV márkanéven az m2 esti műsorsávja (20:00 - 02:00) indul be március 15-én, ez lesz az ún. közszolgálati bulvártévé, aminek majd a szórakoztató tartalmakat és a nézettséget kell hoznia, és amin majd vélhetően Tatár Csilla és a köztévéhez átcsábítandó többi kertvés is látható lesz új műsorokban. Nappal az m2 marad gyerektévének.

Július 4-én elindul az M4 sportcsatorna, HD-ben. Kötelező lesz az alapcsomagban továbbítani. Budapest agglomerációjában elindul az M5, amin körzeti adást sugároznak majd. December 21-én indul az M6 nevű tematikus adó, ezt szintén kötelező lesz az alapcsomagban továbbítani.




 
 
0 komment , kategória:  Média  
Így teheti tönkre az internet a párkapcsolatunkat
  2015-01-07 11:30:38, szerda
 
 







ÍGY TEHETI TÖNKRE AZ INTERNET A PÁRKAPCSOLATUNKAT


Az internetnek számtalan előnye van, a villámgyors információszerzéstől a kapcsolattartáson keresztül a fényképek megosztásáig. Segítségével könnyebben intézhetjük el a pénzügyeinket, vásárolhatunk, és távol élő szeretteinkel is beszélhetünk. A párkapcsolatokra azonban veszélyt is jelenthet. Miért?

Akár párkeresésre, akár a párunkkal való kapcsolattartásra használjuk az internet adta lehetőségeket, nem szabad túlzásokba esni. A mértéktelen internethasználat veszélyt jelenthet párkapcsolatunkra, de a szakítás utáni gyógyulási időszakra is.

Túl sok a választási lehetőség

Ha még nem találtuk meg a párunkat, az internetes társkeresés könnyű és gyors sikert ígérhet - azonban a társkereső oldalak gyakran annyi lehetőséget kínálnak fel, olyan sok potenciális partnert ajánlanak, amelyek egy idő után csak még több problémát okoznak. Ha túl sok lehetőségből választhatunk, gyakran összezavarodhatunk, és olyan partner mellett döntünk, aki valójában távol áll az ideálistól. Ha pedig megbánjuk a választásunkat, vagy folyamatosan azon agyalunk, hogy máshogy is dönthettünk volna, akkor kevésbé leszünk boldogok és elégedett a párkapcsolatunkban. A felmérések szerint ráadásul az online szövődött kapcsolatok gyakrabban végződnek szakítással, mint azok, melyek valós találkozással indultak.

A közösségi oldalak miatt féltékenyebbek vagyunk

A közösségi oldalak, például a Facebook használata erősítheti a bennünk lévő negatív érzéseket, például a féltékenységet és az irigységet. Egy 2011-es amerikai kutatás szerint, minél több időt tölt valaki a Facebookon, annál elégedetlenebb lehet a párkapcsolatával. A bizalmatlanság pedig több veszekedéshez és egyéb negatív viselkedésmintákhoz vezethet. A közösségi oldalak ráadásul lehetőséget kínálnak arra is, hogy "kövessük", ellenőrizgessük a partnerünket, vagy nyomozzunk utána. A Facebook és a hozzá hasonló oldalak tehát sokszor egy új konfliktusforrást jelentenek a kapcsolatokban. Különösen igaz lehet ez azokban az esetekben, mikor az egyik fél könnyen alakít ki kapcsolatokat olyanokkal, akikkel akár romantikus kapcsolatot is elképzelhetőnek tart. Ezek az új "barátságok" ugyanis gyakran a kapcsolat iránti elkötelezettség hiányát jelzik.

Kísért a múlt

A kapcsolattartás nagyszerű dolog, ám néha jobb, ha a lezárt kapcsolatok úgy is maradnak. Egy kutatás szerint azok, akik a közösségi oldalakon tartják a kapcsolatot a korábbi partnereikkel, depresszióra és szorongásra hajlamosabbak, mint azok, akik visszautasítják a közeledést. A szakítás is könnyebben megy, ha nem tartjuk a kapcsolatot az interneten. A szakítás, a kapcsolat "meggyászolása", az életünk újraépítése általában gyorsabban és könnyebben megy abban az esetben, ha hanyagoljuk a közösségi oldalakat.







Forrás: hazipatika.com

Link





















 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1817
  • e Hét: 10272
  • e Hónap: 50093
  • e Év: 227968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.