Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kiút keresése az évtizedek óta tartó krízishelyzetből
  2015-01-08 01:25:10, csütörtök
 
  HOGYAN IS TÖRTÉNT A "MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" CÍMŰ SZOCIOGRÁFIA több, mint kétezer pályaművének agyonhallgatása?

Akkoriban 1996-ban, az ős-emdéefes Haza és Haladás Alapítvány (ma Egyesület) http://furaila.xfree.hu/257277 összehívta a Magyarok Házába a világ magyar lányait, asszonyait egy világfórumra. (Egy későbbi meghívót bemásoltam ide is: http://furaila.xfree.hu/241359 )

Ott hallottam először Jókai Anna írót. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről beszélt olyan szuggesztíven, ahogy én írtam erről a témáról - az akkor már a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG folyóiratának - a MAGYAR NAPLÓ szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban.

Amiért szó szerint idézte Jókai Anna az összejövetelünk céljához passzoló szöveget a szociográfiámból, már tudtam, hogy ő is tagja volt a zsűrinek.

Legnagyobb meglepetésemre, felállva közbetapsoltak leány- és asszonytársaim. Vajon, ha tudják, hogy én írtam, akkor is tapsoltak volna?

Már talán soha nem fogom megtudni, mert Jókai Anna elfelejtette megemlíteni a szerző nevét. Úgy adta elő, mintha az az ő saját gondolata lett volna...

*

Az történt, hogy a pályaművekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni!

Bizony, Jókai Anna sem, akit a nemzet írójának tartanak... Elhallgatták és hallgatnak róla azóta is!!! Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA, pedig a LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!

http://furaila.xfree.hu/55534


*

B. T. : Szívesen elolvasnám a fontosabb pályaműveket. Az is érdekel, hogy a mai társadalmi problémákra milyen megoldásokon dolgoznak különböző szakmai műhelyekben (pl. milyen munka folyik a KDNP Társadalmi Műhelyében)? Mi lesz a tartós munkanélküliek nyugdíjával? Lesz-e változtatás az adórendszeren (adókulcsok és családtámogatás), lesz-e valóban családbarád segítség a kormányzat részéről pl. a munkaerőpiacon? Mit tesz a kormányzat és más, szakmai és civil szervezetek a magyarság kárpát-medencei ill. ezen belül csonkországi tragikus térvesztésének visszafordításáért? Mit tesznek a társadalompolitikai műhelyekben azért, hogy a megújuló erőforrások felhasználásának aránya és gazdaságossága növekedjen, a tudomány pedig mit tesz ugyenezért? (Mivelhogy érv az is hogy nincs rá mód! De miért is nincs? Atomerőművek kifejlesztésére volt irdatlan pénz, az emberiség fenntartható jövőjére nincs?) Mit tehetünk azért, hogy a társadalmi összetartás helyi szinteken erősödjék és a társadalmi érdekérvényesítés hallathassa hangját az érdemi döntéshozatalban? Mi az alternatívája az adósságspirálnak, amivel ez a velejéig romlott fedezetlen világrend megbilincseli a társadalmakat, az emberiséget? MA A VILÁG 85 EMBERE GAZDAGABB, MINT AZ EMBEREK SZEGÉNYEBBIK FELE!

http://www.maszol.ro/.../23685-nyolcvanot-embere-a-vilag...

TÚLNÉPESEDÉSRŐL ÉS DEMOKRÁCIÁRÓL PAPOLNAK, MIKÖZBEN A SZÉLSŐSÉGES TÁRSADALMI ELOSZTÁS MEGÖLI A FÖLDET! Miközben az egész emberiség elférne egy Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagyságú nagyvárosban!

http://kep.cdn.index.hu/.../2458636...


*

BMI: Volt olyan, hogy Nemzeti Konzultációs Testület a fővárosi Madách téren megnyitott irodában. Oda is elzarándokoltam és beszéltem személyesen Jókai Annával is, meg még két kompetens személyiséggel. azonban, akkor sem történt semmi. Pedig, özönlött aq nép a panaszáradatával, nekem elhiheted! Volt egy Fidesz nagygyűlés, amit azért hívtak össze, hogy tájékoztatást adjanak a népnek a Nemzeti Konzultációs Testülethez befolyt adatok alapján elkészített Fidesz-programról... Ez elmaradt. Kirakodós zsibvásár lett belőle, ahol Pataki Attila próbálta a vidám hangulatot kelteni... Annyira harsány módon, hogy elmenekültem onnan is, miután kiderült, hogy Pozsgay Imrétől kezdve senki nem mert kiállni a színpadra és legalább egy rövid összegzéssel méltatni a nagybecsű testülethez beérkező információkat... a NÉP mindenféle állapotjáról.

Kiderült, ugyanis, hogy nagyon-nagy a baj és iszonyatos- elkhúzódó krízishelyzetben van az un. NÉP... Azért sem vállalhatta föl mindezt a "konzultációs Testület", mert akkor azt is fel kellett volna vállalnia, hogy mindez még 1990 előtt kezdődött! És, bizony, ehhez ők - mint akik a kádári időkben szerzett tanultságú és tudós emberek - bizony ASSZISZTÁLTAK évtizedeken keresztül!

*

A másik, ami miatt nem juthatunk ötről- a hatra, az azért is van, mert egyik párt sem tehet mást, mint-hogy betartja az EU-val kompatibilitás elvét. Vagyis, semmit nem valósíthat meg mindabból az elképzeléséből, ami nincs az EU-val összhangban. Márpedig, az EU úgy működik, mint ahogy az a LUGANOI TANULMÁNYBAN foglaltatik. Vagyis, míg EU-tagország vagyunk, mese habbal minden, a magyarság érdekében kigondolt elképzelés!!! Jól bevált igérgetős kampányfogás csupán...

IDÉZE T A TANULMÁNYBÓL: "Mivel azonban abból indultunk ki, hogy a liberális rendnek fenn kell maradnia, ezért csak egy megoldást javasolhatunk: a lakosság létszámát kell csökkenteni. Csak ez az egyedüli lehetséges módja annak, hogy a liberális világgazdasági rend fennmaradhasson. A kevesebb ember pedig a természetet is kevésbé fogja károsítani, és kevesebb szociális problémát is okoz. Tehát mindenki boldog lesz, a föld és azon a liberális rend tovább él. Így megvalósulhat a fenntartható fejlődés. De hogyan érhető el a lakosság-csökkenés? A szokásos módszerek: világháborúk, etnikai-nyelvi csoportok kiirtása, és az egyéb durva, direkt módszerek ma már nem alkalmazhatók. Ezek ugyanis túl költségesek és nem elég hatékonyak. Fel kell vetnünk tehát a kérdést: hogyan oldható meg mégis a radikális népességcsökkentés? Fogalmazzunk meg először néhány alapelvet! Az alkalmazandó módszereknek:

* olcsónak kell lenniük,

* nem szabad semmilyen speciális berendezést igényelniük továbbá

* az "áldozatok" kiválasztását nem vállalhatja senki, azt magukra az "áldozatokra" kell bízni,

* az államoknak nem kell közvetlenül résztvenni a munkában. Jobb ha azt ráhagyja a magánszektorra..".

h ttp://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=121623&n=furaila ...

IDÉZET FOLYTATÁSA: "Ha a népességcsökkentési tervet jól átgondoljuk, és megfelelő erőforrásokat és akciókat rendelünk hozzá, a stratégia valószínűleg sikeres lesz. A stratégiának két területre kell készülnie: a születésszám csökkentésre, és a halálozási számok növelésére. Végső célként pedig azt kell kitűzni, hogy 2020-ra a világ jelenlegi 6 milliárdos lakossága 4 milliárdra csökkenjen le. Ehhez el kell érni, hogy a népesség a 20 év alatt évente átlagosan legalább 100 millióval csökkenjen. Ez a születésszám csökkentésével és a halálozás gyorsításával oldható meg. A módszerek pedig - mint már említettük- nem lehetnek durvák, nyilvánvalóak. Hogyan alapozhatjuk meg a népesség csökkentési tervet?

A négy pillér, amire támaszkodhatunk a következő:

* ideológiai-etikai,

* gazdasági,

* politikai és

* pszichológiai."

Részletesebben itt is olvasható: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=121623&n=furaila ...

*

Visszatérve a "MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatra, azt tudom neked írni, hogy az alábbi értékelést a Magyar Naplóban (a Magyar Írószövetség folyóirata) talán 1998 októberében tették közzé...

Majd, 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-szalonjában megtartott - média nélküli -

http://furaila.xfree.hu/55534

díjkiosztón bejelentették - a Magyar Napló akkori főszerkesztőjével az élen - hogy a MN fenntartja a díjnyertes pályamunkák első közlésének a jogát. (Én is ott vehettem át az alábbi emléklapot és a 25.000,- Ft-ot, amiből a pár nap múlva elhúnyt apámnak egy rendes koporsót tudtam venni.)

Csakhogy, ezt követően - pénzhiányra hivatkozva - hónapokig meg sem jelent 1998. dec.,1999 jan. febr. a Magyar Napló. Majd, márciusban megjelent színes fénynyomással egy un. összevont ünnepi szám az 1848-as forradalommal kapcsolatos írásokkal... Ezt követően örök feledésbe merült az egész pályázat. Pont úgy, mint ahogy a Nemzeti Konzultációs Testülethez beérkező panaszáradat...

*

A többi kérdésedre válaszolva ezt a jegyzetet küldeném:

MAGYARÁZAT A MOSTANI TÜNTETÉSEK OKAIRA

ÜRÜGYRE lenne szükség... (mint 1956-ban) hogy megépülhessen a nato (direkt írtam kisbetűkkel) európai támaszpontja hazánk területén.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog



2006-ban sikerült is kirobbantani az őszödi beszéd kapcsán a TV-székház "ostromát"!

Egyenes folytatása volt a hatalmi provokációnak a 2006-os véres rendőri beavatkozás...

Csakhogy, akkor még nem volt kész ez a törvényjavaslat, amit azóta már el is fogadtak!!



Ezért kellett és kell az un. baloldalnak és a mögöttük álló érdekcsoportoknak Bajnai Gordon, aki tenni is fog azért, hogy a maradék kis országunk egész területe NATO támaszponttá váljon - a logisztikai központok kiépítésével. (Azt is meg kellene kérdezni tőle, hogy milyen tanácsok is értek meg - külföldi érdekeltségű szervezeteknek - havi négy millió forintot?)

Addig is megy az uszítás ezerrel... jobb- és baloldalra osztottsággal, a cigány-magyar, zsidó-magyar ellentétek szításával... Miközben a magyarok szegényebbik részét kiképezik a rezervátum-életre... Lásd bizonyos "civil" szövetségek tevékenységét az ÖNELLÁTÓ ÉLETMÓD és GAZDÁLKODÁS elsajátítására! Amit egyébként én is támogattam... félve a fogyasztói társadalom által termelt szeméthegyeitől... http://furaila.xfree.hu/43588

*

Ide tartozik még az is, hogy

1.) BÁRKA-faluba menekítené egy csoport mindazt, ami elengedhetetlenül szükséges egy esetleges "özönvíz" túléléséhez.

Összeszorult a szívem ettől, mert a Magyarországon élők többsége lakótelepi lakásokban él a nagyvárosokban. Ha jönne egy "özönvíz", akkor - szerintetek - őket nyugodtan elsodorhatja? Számukra nem is kellene megpróbálni némi megmenekülési lehetőséget felmutatni?

Ugyanakkor, egy esetleges "özönvíz" elől nem menekülhet meg a Bárkafalu lakossága sem!

A veszélyhelyzet, viszont valóságos probléma, amely túlélésre volt már a történelem során példa. A Szovjetúnió pl. a Hátországba menekítette az iparát, a nagyvárosok lakosságát, az asszonyokat, gyerekeket és ezzel a HÁTORSZÁGGAL sikerült nekik győzni és túlélni!!!

Magyarország, viszont Európa közepén lévén és mint ilyen országnak nincs lehetősége országos HÁTORSZÁG kiépítésére.

A mi haznákban minden egyes egyénnek és az általuk alkotott családnak ki kellene tudni építeni a saját magánéleti "hátországát".

Egyfajta túlélő programra lenne szükség. Ehhez azonban meg kellene tanulnunk FELELŐS FELNŐTTKÉNT az ÖNÁLLÓSÁG FELELŐSSÉGÉVEL gondolkodni... Nem ártana az sem,ha globálisan gondolkodva és lokálisan cselekedve készülnénk egy esetleges "özönvíz" túlélésére.

*

2.) Volt még az 1998-as kormányzása idején a Fidesznek egy falu-újraélesztési programja.

Felmérés készült az elnéptelenedő falvakról, amit családalapító fiatalokkal terveztek benépesíteni. Ez aztán elhalt az EU-tagságot követően...

A Fidesz is beállt a sorba az eu-s népességcsökentő program megvalósításának követésével. Kivéve a magyarországi cigányságot, akik számára olyan integrácis programot dolgozott ki, amivel a magyar-magyarság kárvalottjait lefokozza az ő szintjükre... Ezzel kivívva az EU elismerését, hogy még véletlenül se lehessen ráfogni a magyarországi hatalomra a SZEGREGÁCIÓ vádját! Inkább továbbra is pusztuljon le a magyarság rendszerváltoztatni nem tudó kárvalott rétege is...



*

Az energia-témával kapcsolatban, pedig az a terv kezd megvalósulni látszani, amit még Gyurcsányék idejében elterveztek... Magyarország lenne Európa energia-elosztója egy bazi nagy atomerőművel Magyarországon.... Megírtam már korábban és még 2007-ben bemásoltam a blogomba is. Mostanság felújítottam és betettem a facés jegyzetek közé is.

https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/energiamez%C5%91k-%C3%A 9s-a-bazi-nagy-atomer%C5%91m%C5%B1-terve-magyarorsz%C3%A1gon/755486307820701

*

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=2590&n=furaila&blog



*



B.T.: Szerinted valahogy, társadalmi alapon, helyi szinten, el lehetne indítani egy modellt, közösen végiggondolt alapvető szempontok mentén?

*

BMI: Nem lehetne, mert semmit nem tehet a helyi lakosság, ha nincs meg az aktuális hatalomban lévők általi támogatottság hozzá!!!

2013-ban a Barikádban olvastam az önellátó falvak találkozójáról. Elő kéne ásnom azt a számot, mert ott föl vannak sorolva ezek a falvak... név szerint. Az ő programjait kéne népszerűsíteni...

Azt hiszem, hogy a 2014-es választásokat követően ezek is beállnak az eu-kompatibilitás sorába.

*

Jelenleg négy (öt) olyan csoportosulás között próbálok meg közvetíteni, amelyik "közösen végiggondolt szempontok mentén" önszerveződik. Ezek: Bárkaprogram, Teremtsünk boldog Magyarországot!, a Nemzetegyesítés és a Nemzeti Ellenállás, valamint a Konföderáció Magyarország (Halász József) Ja, és van egy a harmadik utasok Brindza András vezetésével, akikkel nem tartom a kapcsolatot, viszont B.A. le sem veszi rólam a szemét!!!! Ugye érted?

Az a gondom mindegyikkel, hogy a "diktatúrát" 1990-től, valamint 2012. jan. 1-től - az Alaptörvény bevezetésétől - eredeteztetik... Ők is az 1990 előtti időkben szerezték bárminemű kompetenciájukat (mint az aktuálisan hatalmon lévők) csak 1990-et követően elveszítették azt... Ezért aztán, számukra az 1990 előtti idők nem képezik vita tárgyát... Sőt, nem ismerik el, hogy a rendszerváltozásra is azért volt szükség, mert az aktuális, magukat szocialistának mondók becsődöltették azt, amit szocializmusnak mondanak... Pedig, 1990 előtti időkben a magukat szocialistának mondók azok, akik felszámolták az osztálytársadalmat már 1980-as évektől kezdődően és ezzel a munkásosztály árulói lettek. Ezt azonban a nyugati államokból támogatott IMF és más pénzolligarcháknak tulajdonítják...

És most figyelj!!! Azért nem fáj sem jobbról, sem balról, sőt semmilyen oldalról egyik pártorientáltnak sem a szíve az elárult és megsemmisített munkás-parasztságért, mert 1945-öt és 1956-ot követően megvalósult a proletárdiktatúra. Méghozzá egy speciálisan HELYCSERÉS TÁMADÁSSAL.

Vagyis, mint minden rendszer- hatalmi struktúra kitermeli a maga "elitjét" és elnyomott rétegét (osztályát), így az is, amit szocialistának neveztek/neveznek megtette ezt. Így, azok a munkások és parasztok, akiket ebbéli státuszban ért a rendszerváltozás nevezetű felforgatás, nem voltak azonosak azokkal akik megvalósították az un. proletárdiktatúrát, hanem azokkal AZONOSAK, AKIKEN MEGVALÓSULT AZ!!!!!

Érted? Ezért nincs semmilyen oldalról szolidaritás azokkal szemben, akiket valósággal lenullázott állapotban ért 1990!!!!

Ők szemtanúkká váltak közben a puszta túlélésükkel!!!! És sajnos, utódaik megörökölték ezt és ez itt a valódi nemzettragédia!!!!

*

Ja, említetted a kádéenpét meg a Társadalmi Műhelyét.... Nahát, erről nem is tudtam.

Ezzel kapcsolatban azt kell, hogy írjam, hogy a főváros azon választókerületében lakom, ahol 1990-ben emdéefes többségű önkormányzat lett, majd ezt követően még fideszes polgármesterünk is volt... Csakhogy, ő is ahhoz a réteghez tartozott, amelyik még 1990 előtt szerezte a hatalomhoz való kompetenciáját. (Diploma=tudásbéli tőke, vállalkozói anyagi tőke és kapcsolatbéli tőke). Ezért, itt semmi nem változott 1990-et követően!

*

A kultúrház (Amit még 1906-ban építettek a vasas munkások összeadott téglajegyekből!) is az új kapitalista módit szolgálja megfizethető programjaival!

Az egyetlen közösségi ház is az emeszempé és belőle kiváló utódpártjainak találkozóhelye.

Péntekenként tartanak az emeszpések és dékások ott összejövetelt, ahonnan ingyen-kajacsomagokkal távoznak a megjelent szimpatizánsok.

*

Itt landolt az összes máshonnan kiszorult pártvezér és valóságos villanegyedet építettek már maguknak a kertvárosi részben, míg az őslakosok lepusztultsága oly nagymérvű, hogy a kipusztulásuk tömeges méreteket öltve, megtelt földi maradványaikkal a temetőnk!!! Nem győznek új földterületet vásárolni, hogy legyen nyughelyük a szerencsétlen, volt munkásoknak, akiket már a maradék utódaik maguk ássák meg a sírgödröt is!!!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 92
  • e Hét: 835
  • e Hónap: 1782
  • e Év: 37723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.