Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Csőben sült padlizsános egytál
  2015-02-15 23:06:33, vasárnap
 
  Csőben sült padlizsános egytál

Hozzávalók 4 személyre:

4 közepes padlizsán
4 paradicsom
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
5 evőkanál olaj
1 csipet oregánó

Elkészítés:

A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük. A padlizsán szárát levágjuk, húsát héjával együtt kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. Megsózzuk, egy zománcozott szűrőbe tesszük, és hagyjuk lecsepegni. A paradicsomot 3-4 db széles karikára vágjuk, gyengén megsózzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk.

A hagymát, fokhagymát összekeverjük 2 evőkanál olajjal, a zsemlemorzsával, kevés vízzel, oregánóval. Jól kikeverjük a masszát, hogy lágy legyen, de ne folyós. A padlizsánt folyó víz alatt leöblítjük, és szárazra töröljük. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és a padlizsánok mindkét oldalát átsütjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és beleterítjük a padlizsánokat. Rárakjuk a paradicsomkarikákat, beterítjük a hagymás masszával, sózzuk, borsozzuk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.





Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 350 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Ananászos pulykacsíkok
  2015-02-15 23:03:46, vasárnap
 
  Ananászos pulykacsíkok

Hozzávalók:

25 dkg pulykamellfilé
2+2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsliszt
10 dkg sárgarépa
10 dkg cukkini
1 csokor újhagyma
1/2-1/2 zöld, sárga és piros húsú paprika
1 nagy diónyi friss gyömbér (vagy 1/4 kávéskanál őrölt)
2 gerezd fokhagyma
20 dkg darabolt ananász (befőtt)
1/2 kávéskanál koriandermag
2 evőkanál méz
3 evőkanál ketchup
4 evőkanál borecet
1-2 csipet chilipor
2 kávéskanál étkezési keményítő
2+2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A húst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük 2 evőkanál szójaszósszal és a rizsliszttel, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben 1 órát érleljük.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát és a hámozatlan cukkinit vékony csíkokra metéljük. Az újhagymát 10-12 cm zöldjével együtt rézsútosan felkarikázzuk. A paprikákat vékony csíkokra-rombuszokra aprózzuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, a gyömbért finomra reszeljük, a fokhagymát áttörjük. Az ananászt leszűrjük, levéből 1 dl-t félreteszünk. A koriandert durvára törjük.

A mézet, a ketchupot, a borecetet, a maradék 2 evőkanál szójaszószt, a chiliport és a félretett ananászlét simára keverjük az étkezési keményítővel, ízlés szerint sóval és borssal.

Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, és folyamatosan kevergetve élénk tűzön aranybarnára pirítjuk (3-4 perc). Egy másik, mélyebb serpenyőben/wokban felhevítjük a maradék 2 evőkanál olajat, beledobjuk a gyömbért, a fokhagymát és a koriandermagot, néhány másodperc múlva a hagymát, és fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikaféléket, további 1 perc múlva a sárgarépát és a cukkinit, végül az ananászt, majd erős tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig sütjük. Ezután hozzákeverjük a húst, ráöntjük a mártást, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1-2 perc).

Párolt rizs illik hozzá.





Megjegyzés:

Lajos Mari receptje, a fotót Joci küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldborsóleves III.
  2015-02-15 23:01:46, vasárnap
 
  Zöldborsóleves III.

Hozzávalók:

30-40 dkg zsenge borsó
1 kisebb fej vöröshagyma
2 közepes szál sárgarépa
1 közepes szál petrezselyem
fél közepes nagyságú karalábé
1 csokor petrezselyemzöld
fél dl étolaj
1 evőkanál őrölt paprika
2 evőkanál liszt
ételízesítő
bors

1 dl tej
A galuskához:
1 tojás
diónyi olvasztott vaj
liszt (a tojás nagyságától függ, általában 1,5-2 púpozott evőkanállal teszek bele)

Elkészítés:

Az olajon a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a borsót, és fedő alatt elkezdjük párolni. Hintünk rá ételízesítőt, borsot, sót. Megpucoljuk a sárgarépát, a petrezselymet, a karalábét, felkarikázzuk, kockázzuk, ki hogy szereti.
Hozzáadjuk a borsóhoz, beletesszük a petrezselyemzöldet is, és kevés víz hozzáadásával készre pároljuk. Mikor majdnem zsírjára sült, 2 evőkanál liszttel meghintjük, elkavarjuk, és felengedjük meleg vízzel.

A tojást felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, pici sót teszünk bele, és a liszttel lágy galuskatésztát készítünk. A galuskaszaggatóba tesszük a tésztát, és gyors mozdulatokkal apró galuskákat szaggatunk. Hozzáadjuk a tejet, néhány percig forraljuk, és tálalhatjuk is.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat - 2015. február 16-22.
  2015-02-15 22:45:39, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2015. február 16-22.

Hétfő:

Előétel: Zöldborsóleves
Főétel: Ananászos pulykacsíkok párolt rizzsel
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült padlizsános egytál

Kedd - Hobbychef receptjeiből válogatunk

Előétel: Kacsa-húsleves grízgaluskával
Főétel: Rántott csirkemáj kakukkfüves sütőtökkel
Desszert: Madártej tojáslikőrrel
Vegetáriánus ajánlat: Rántott patisszon burgonyapürével

Szerda:

Előétel: Kukoricás paradicsomleves
Főétel: Egyszerű töltött csirkecomb
Desszert: Almás pite nagyitól
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres tojás tésztafészekben

Csütörtök:

Előétel: Csicsókakrémleves
Főétel: Káposztafőzelék virslipörkölttel
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Káposztafőzelék tükörtojással

Péntek:

Előétel: Olasz csirkeleves
Főétel: Krumplistészta (grenadírmars) baconnel és vörösborral
Desszert: Sütőtökös zabkeksz
Vegetáriánus ajánlat: Krumplistészta (grenadírmars)

Szombat:

Reggeli: Gyors kakaós csiga habos kakaóval
Előétel: Joghurtos körteleves főzés nélkül
Főétel: Gombás halpaprikás galuskával
Desszert: Tiroli almás rétes
Vacsora: Tepertőkrém házi tepertőből, kenyérrel, laza fröccsel
Vegetáriánus ajánlat: Focaccia szárított paradicsommal és mediterrán fűszerekkel

Vasárnap:

Reggeli: Tojásrántotta kolbásszal és hagymával, tea
Előétel: Tejszínes fokhagymakrémleves
Főétel: Gnocchi marhahússal fehérborsos mártásban
Desszert: Rácsos linzer finomabban
Vacsora: Burgonyás rakott palacsinta
Vegetáriánus ajánlat: Hagymás-majonézes tésztasaláta

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
További szép vasárnapot, hétvégét!
  2015-02-15 22:45:02, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1340
  • e Hét: 4212
  • e Hónap: 9250
  • e Év: 138957
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.