Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Miért fontos az Ige hallgatása?
  2015-02-17 21:52:02, kedd
 
  " Az ember természetében lévő képzetek, indulatok nagyrészt a természetes világból vannak. Ha nem figyelünk Istenre, akkor nem tud feltölteni minket az Ő dolgaival. Isten dolgait a beszéde tartalmazza, ezért kell hallgatni a beszédét, hogy az Isten dolgainak helye legyen bennünk.

Zsidó 4:12 "Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait."

Amikor az Igét hirdetik, akkor ott kell lenni a figyelmünkkel. Isten Igéje megtisztítja a bensőnket, hogy befogadhassuk az Ő olyan javait, mint a gyógyulás. Isten beszédét aktívan kell hallgatni, fel kell fogni az igehirdetést. Türelmesen kell hallgatni Isten beszédét. Isten beszédét el kell fogadni akkor is, ha a körülmények nem felelnek meg ennek. "

Miért fontos az Ige hallgatása ? Vidám Vasárnap
Link Link 5 Mózes 30.

Az ige nagyon is közel van hozzátok! Ott van az a szátokban és a szívetekben - hogy igazodhassatok hozzá!

Nézzétek! Elétek adtam az életet és a halált, a jót és a rosszat,hogy válasszatok!
5 Mózes 30:14-15 (ERV-HU)




"Miképp garantált az isteni támasz?

A zsidó vallás egyik alapelve úgy szól, hogy még a legrosszabb és legkilátástalanabb helyzetben se adja fel az ember a reményt, és teljes szívből bízzon az isteni gondviselésben, ahogy a Talmud is rámutat "Legyen akár éles kard szorítva az ember nyakára, akkor se adja fel Istenbe vettet bizalmát..." (Bráchot 10a.).

A remény feladásának oka az, hogy az ember a vele történteket nem Isten által vezéreltnek hanem "természetesnek" tartja, és ezért semmi értelemszerű kiutat nem lát nehéz helyzetéből. Ezzel szemben a természet fölötti erőben vetett hit, még a legkilátástalanabb körülmények mellet is reményt add a helyzet javulására.

Bölcseink azt tanítják, hogy az Istenbe vetett hit csak akkor tökéletes, ha olyan szilárd, hogy biztonság érzetet is ad. Ez a midá keneged midá (lex talió) elvén működik: ha a természet törvényeit véglegesnek tartjuk, akkor az isteni segítség se lépi át a természet határait, míg ha a természet határai számunkra nem jelentenek korlátokat, akkor az isteni támasz is korlátlan, így még ha ésszerűen nincs is semmi kilátás, mégis biztosak lehetünk a menekvésben."

Miképp garantált az isteni támasz?
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
Ne bírálj másokat !
  2015-02-17 18:21:01, kedd
 
  Fogadjátok be magatok közé azokat is, akiknek a hite még gyenge, de ne vitatkozzatok velük, se ne kritizáljátok őket! 2 Van, akinek az a meggyőződése, hogy mindenféle ételt szabadon megehet.

Akinek viszont gyenge a hite, azt hiszi, hogy csak zöldségféléket ehet. 3 Aki tehát mindent megeszik, ne nézze le azt, aki bizonyos dolgokat nem eszik meg! De aki nem eszik meg mindent, az se ítélje el a másikat, aki mindenfélét szabadon elfogyaszt! Hiszen Isten mindkettőt magához fogadta!

4 Különben is, ki vagy te, hogy más szolgája fölött ítélkezel?! Hiszen csak az urának van joga elbírálni, hogy a szolgája jól vagy rosszul végezte a feladatát. De az Úr Jézus szolgája nem fog kudarcot vallani, mert az Úr hatalmas arra, hogy megerősítse.

Rómaiakhoz 14 Ne rombold a testvéred hitét!
Link

Link


Isten szövetséget köt Nóéval

Isten a következő szavakkal áldotta meg Nóét és fiait:
,,Legyetek termékenyek,szaporodjatok, sokasodjatok,népesítsétek be a földet!

2 Féljen és rettegjen tőletek minden földi állat, égi madár, és a tenger halai!
Nektek adom őket.

3 Ahogy a zöld növényeket,úgy most az összes élő állatot isnektek adom táplálékul.

Isten szövetséget köt Nóéval * 1 Mózes 9
Link Link Adventisták, milyen bibliai ige alapján nem esztek húst?
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Végtelen szeretet
  2015-02-17 09:05:10, kedd
 
  Link Link

,,Az Örökkévaló kegyelme, hogy még élünk,mert hűséges szeretete soha nem fogy el!
Sőt, megújul minden reggel! Bizony, nagy a te hűséged, Uram!" (Jeremiás siralmai 3:22-23, EF)

Olykor, a körülményeink teljesen kimerítenek minket; a testünket, a lelkünket és az érzelmeinket egyaránt. Ezekben az időszakokban nagyon könnyű magunkra ölteni az ,,áldozat vagyok" hozzáállást. Azt gondoljuk, hogy minden nap az előzőnek egy végtelenített ismétlődése. Úgy tűnik, hogy egy taposómalomban vagyunk, a változás csekély reménye nélkül.

A fenti ígéret a remény oázisa lehet ezeken a napokon. A Biblia azt ígéri nekünk, hogy Isten szeretete soha nem fogy el. Isten jósága soha nem ér véget, amikor rólad van szó! Szívének együttérzése kimeríthetetlen irántad. Bárhogyan is érzel, Istened, soha de soha nem hagy fel azzal, hogy téged erejével és jóságával megújítson.

,,Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. Boldogan örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked."

Életed minden napján azt fogod látni, hogy hűséges Istened ott van veled és megtart. Jézus Krisztusban győztes vagy! Kelj hát fel, és nézz szembe a körülményekkel abban a biztos tudatban, hogy Isten munkálkodik, hogy valami jót hozzon ki számodra. Bízz a hűségében és a jóságában. Isteni garanciád van arra, hogy a végén nem fogsz csalódni.

Végtelen szeretet * Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4409
  • e Hét: 8636
  • e Hónap: 19689
  • e Év: 80990
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.