|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2015-02-17 22:12:29, kedd
|
|
|
Miért?
Ó mily gonosz a sors
Kit szeretek
Tőle messze sodort
Szívem most oly mostoha
Csak egy percre állj meg
Hadd érjelek utol
Szemedbe akarok nézni
Lágyan ajkadat érinteni
Suttogni a füledbe
Gyere hozzám és szeress engem
Maradj velem minden nap
Igaz szerelemben
Miért nem érlek el?
Kiáltok az ég felé
Istenem hozd el
Kit úgy szeretek!
Csalárd megsebzett álmok
Melybe csak könnyeket találok
Hol van a régi nyár
Hol van az ki rám vár?
Robog a síneken a vonat
Velem is robog az élet
Lassan megöregszem
S nem talállak téged.
Ferenczi Csilla
2015. 02. 17
|
|
|
0 komment
, kategória: FÓKUSZBAN "A NŐ" |
|
|
|
|
|
2015-02-17 10:33:11, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag vanília puding
½ liter tej
15 dkg vaj - esetleg jó minőségű margarin
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
½ evőkanál zselatin 2 evőkanál vízben feloldva
A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, amit folpack-al letakarunk, hogy ne legyen bőrös, és hideg helyre tesszük - én a kamra kövére szoktam, ott hűl leggyorsabban.
A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és fokozatosan, kanalanként belekeverjük a krémet, hozzáadjuk a citromhéjat, bele tesszük az átszűrt citrom levet, majd belekeverjük a feloldott zselatint is.
A kihűlt piskótát hosszában és keresztben is félbevágjuk, így négy hosszúkás lapot kapunk, amit a krémmel megkenünk.
Úgy osszuk el rajta, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből.
1 ½ dl tejszínből vagy habmesterből kemény habot készítünk, és azzal díszítjük a tetejét.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2015. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
490 db bejegyzés |
e év: |
7211 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1879
- e Hét: 4442
- e Hónap: 44054
- e Év: 272991
|
|
|