Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Mai napon - 2015.02.18
  2015-02-18 22:58:39, szerda
 
  Látogatók száma

Ma: 19033 volt
e Hét: 53644
e Hónap: 191008
e Év: 469817
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Cristiano Ronaldo gólt fejelt B.L. mérkőzésen
  2015-02-18 22:55:56, szerda
 
  Cristiano Ronaldo fejesével szerzett előnyt a Real Madrid a Shalkéval szembe.
Cristiano Ronaldo - Iker Casillashoz hasonlóan - az 50. olyan BL-meccsét játssza, amelyet a kieséses szakaszban rendeznek, s a csatárnak ez már az európai kupákban szerzett 76. gólja volt, ezzel beérte Lionel Messit és Raúlt, nem mellékesen sorozatban a 13. idegenbeli BL-meccsén talált be, - 58 gólja van
......


A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán a címvédő spanyol Real Madrid Cristiano Ronaldo fejesével és Marcelo elképesztő bombájával 2-0-ra nyert a német Schalke otthonában, így sorozatban a 10. BL-meccsét nyerte meg, és fél lábbal már a negyeddöntőben van.
Góllövők: C. Ronaldo 26. perc, Marcelo 79. perc
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Önzetlen segítésre szólított fel a pápa
  2015-02-18 22:39:47, szerda
 
  Az önzetlen segítésre szólított fel a pápa hamvazószerdán.
Az embertársakkal való együttérzésre és mások érdek nélküli segítésére szólította fel egyháza tagjait Ferenc pápa hamvazószerdán a római Szent Szabina-bazilikában bemutatott misén.
A nagyböjt időszakát megnyitó szertartáson a pápa arra szólította fel a keresztényeket, közöttük a római katolikus egyház tagjait is, hogy "eredetiek" legyenek. Az egyházfő magyarázata szerint ez egyebek között azt jelenti, hogy igazi együttérzésre képesek azokkal, akik szenvednek.
Az álszentek nem tudnak sírni
"A valódi keresztények sírni is képesek!" - hangoztatta Ferenc pápa előre megírt szöveg nélkül mondott beszédében, hozzáfűzve, hogy "az álszentek nem tudnak sírni". Az imádkozás közben sem szabad álszentnek lenni: "ne magatokat kihúzva imádkozzatok csak azért, hogy mindenki lássa!" - mondta.
A számtalan jótékonysági kezdeményezéséről ismert pápa hangsúlyozta, hogy a jó cselekedeteket is magamutogatás nélkül kell végezni: "az alamizsnát trombitaszó nélkül kell osztani!".
- Római szokás szerint a katolikus egyházfő hamvazószerdán az Aventinus-dombon körmenetet vezetett az itt levő Szent Anzelm-bazilikától az egyik legrégebbi és legnagyobb római keresztény bazilikaként ismert Szent Szabináig. Ferenc pápát bíborosok, püspökök, a Szent Anzelm bencés és a Szent Szabina dominikánus szerzetesei, valamint hívők tömege kísérte.
A számtalan jótékonysági kezdeményezéséről ismert pápa hangsúlyozta, hogy a jó cselekedeteket is magamutogatás nélkül kell végezni
Forrás: AFP/Gabriel Bouys
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Aranyos jegesmedve bocsok
  2015-02-18 22:34:30, szerda
 
  .........



.........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Irénkétől kaptam
  2015-02-18 22:29:25, szerda
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
2015. február 18. – Hamvazószerda
  2015-02-18 21:33:28, szerda
 
  A bűnbánatra így figyelmeztet a próféta: Térjetek meg! Teljes szívetekből hozzám térjetek! Böjtöljetek, hangos szóval sirassátok bűneiteket! A szíveteket szaggassátok meg, és ne a ruhátokat; keressétek Isteneteket, Uratokat! Ő jóságos és irgalmas, türelemmel gyógyítgatja sebeiteket. Ki tudja, hátha visszatér és újra megbocsát, s áldás fakad a nyomában; így az Úr, a ti Istenetek elfogadja majd étel- s italáldozataitokat. Fújjatok meg minden harsonát a szent hegyen! Üdvös böjtöt is hirdessetek! Népemet gyűjtsétek egybe, szent közösséggé legyen! Hívjátok az öregeket, hozzátok a gyermekeket, még a csecsemőket is! Nászházát hagyja el most a vőlegény, és a menyasszony is! A papok, az Úr szolgái, hangos szóval sírjanak, az előcsarnok és az oltár között így kiáltsanak: ,,Könyörülj, Uram, könyörülj népeden, ne tűrj ilyen gyalázatot örökségeden! Ne uralkodjanak rajtunk pogány nemzetek! Ne mondhassák gúnyolódva: »Hol van hát Istenetek?«" Erre az Úr féltő szeretettel tekintett országára, és népének megkegyelmezett.
Joel 2,12-18

Szentlecke:
Testvéreim! Krisztus követségében járunk. Isten maga buzdít titeket általunk. Krisztus nevében kérlek, engesztelődjetek ki az Istennel! Ő a bűn hordozójává tette értünk azt, aki bűnt nem ismert (Jézust), hogy általa Isten igaz voltának részesei legyünk. Mint az ő munkatársai, figyelmeztetünk titeket, hogy Isten kegyelmét ne vegyétek hiába. Azt mondja ugyanis az Úr: ,,Amikor az időt alkalmasnak látom, meghallgatlak, és ha eljön az üdvösség napja, segítek rajtad." Nézzétek, most van itt az alkalmas idő! Most van itt az üdvösség napja.
2Kor 5,20-6,2

Evangélium:
A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: Vigyázzatok! Jótetteitekkel ne hivalkodjatok az emberek előtt, mert így a mennyei Atyától nem kaptok értük jutalmat. Amikor tehát alamizsnát osztasz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek! Bizony mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor te adsz alamizsnát, ne tudja bal kezed, mit cselekszik a jobb kezed, hogy adományod rejtekben legyen, és akkor Atyád jutalmaz meg érte, aki lát téged a rejtekben is. Amikor pedig imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek az emberek szeme láttára a zsinagógákban és az utcasarkokon állva imádkozni! Bizony mondom nektek, már meg is kapták jutalmukat. Amikor imádkozol, menj be a szobádba, és zárt ajtó mögött, a rejtekben imádkozzál Atyádhoz! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked. Amikor böjtöltök, ne legyetek mogorvák, mint a képmutatók! Keserű arcot mutatnak, hogy az emberek meglássák rajtuk a böjtölést. Bizony mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor te böjtölsz, illatosítsd be hajadat és mosd meg arcodat, hogy az emberek ne vegyék észre böjtölésedet, csak Atyád, aki a rejtekben jelen van! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Mt 6,1-6.16-18


Elmélkedés:
A tavaszi hónapok során, a húsvét előtti időben a sajtóban gyakran találkozunk fogyókúrareceptekkel, koplalókúra ajánlatokkal, méregtelenítő étrendekkel, tavaszi tisztítókúrával és hasonlókkal. Orvosok és táplálkozási szakemberek hangsúlyozzák ezek jótékony hatását az emberi szervezetre. Talán az is elmondható, hogy évről évre egyre többen vannak a téma iránt érdeklődők, folyamatosan gyarapszik a tavaszi méregtelenítők tábora.
A vallásos ember a húsvétot megelőző nagyböjti időszakban hasonló dolgokat tesz, bizonyos ételeket nem fogyaszt, és ezt böjtnek nevezi. A böjtölés vallásos cselekedet, amely azonban nem csupán a testre irányul, hanem lelki tartalmat is hordoz, a lélek megújulására irányul. Éppen ez a lelki tartalom különbözteti meg a böjtöt a fogyókúrától. Vajon miért figyelt fel a világ az elmúlt években a tavaszi méregtelenítés fontosságára? Talán azért, mert az Egyház kissé megfeledkezett a böjt évszázados hagyományáról? Talán azért, mert a vallásos emberek életében háttérbe szorult a böjtölés? Ha korunk orvostudománya újra felfedezi és elismeri a böjt jótékony, gyógyító hatásait, talán eljött az ideje, hogy vallásos emberként mi is felfedezzük a böjtölés testünket és lelkünket gyógyító hatását.
A mai nappal, hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjt. Tekintsük ezt lelki útnak!
© Horváth István Sándor Atya

Imádság:
Istenem, csodálatos gondviselésed által mindannyian arra vagyunk hivatva, hogy Krisztus testének tagjaivá váljunk.
És minden egyes tagnak öröktől fogva meghatároztad a maga feladatát, számolva minden ember adottságával.
Ebben a rendben örök előrelátásoddal részemre is kijelöltél egy helyet, ahol szolgálnom kell.
Uram, készen állok erre a szolgálatra! Kívánj tőlem akár csöndes, hangtalan munkát, akár hősi elszántságot, nagy áldozatokat: követlek, Uram!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Vicces jelenet a Foci BL. mérkőzésen
  2015-02-18 21:08:41, szerda
 
  A brazil védő a félelmetes Zlatant lepte meg egy kis ajándékkal: egy szabadrúgásnál a bíró által a gyepre fújt habot egyszerűen letörölte, majd a kezével egy kicsit arrébb helyezte. Ördögien zseniális.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Hamvazó szerda vers
  2015-02-18 20:33:26, szerda
 
  Hamvazkodjál hívő lélek,
mert porba tér ez az élet.

Akármennyit örvendeznél,
ne feledd, hogy porból lettél.

Hamvazkodjál, te dúsgazdag:
mert javaid cserben hagynak.

Évek szállnak, és maholnap
átadod mind földi pornak.

Hamvazkodjál, szegény ember,
viseld sorsod türelemmel:

Hamu hull a gyötrelemre
s irgalom a hű szívekre.

Örömeink mind elmúlnak,
könnyeink is porba hullnak.

Boldogok, kik megjavulnak,
hamu szaván megindulnak.

Ó, ki tested meggyötörted
s a Golgotán összetörted.

Adj nekünk is töredelmet,
testünk ellen győzedelmet.

(Sótári Énektár 1693)

- Por és hamu vagyunk - de Isten alkotása, szeretetből, szeretetre.
Por és hamu vagyunk, semmiség, amelyet betölt a végtelen, halál, amely az életet hordja a méhében, látszólagos hiábavalóság, amely az egyetlen értelmes és maradandó tevékenységre ad lehetőséget: a szeretetre, múlandó életünkben éppúgy, mint az örökkévalóságban."
(Lukács László)
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hamvazó szerda - Ma kezdődik a 40 napos böjt
  2015-02-18 20:26:37, szerda
 
  Hamvazószerda ünnepével idén e hét szerdáján kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos böjt, azaz a nagyböjt. Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ezen a napon az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét.
- A böjt vallásos gyakorlata a bűnbánat, a megtisztulás, az áldozat és a könyörgés fontosságát állítja középpontba, kifejezi az ember Isten iránt tanúsított szeretetét és az érte való áldozatvállalását. Húsvétra készülve az egyház a böjt mellett az ima és az alamizsnálkodás (a szegények megsegítése) lelkületét ajánlja híveinek.
- Nincs virágdíszítés a templomban
A nagyböjt liturgikus színe a lila, amely a 13. század óta jelképezi a liturgiában a bűnbánatot. Ugyancsak a bűnbánat jeleként marad el a nagyböjt egész folyamán a szentmisékben az alleluja, amely a liturgiában az öröm legközvetlenebb kifejeződése; a templomot ez időszakban nem díszíti virág. Az egyháznak sajátosan a nagyböjthöz kötődő szertartása a keresztúti ájtatosság, amelyen a hívek mintegy végigkísérik Krisztust a kereszthalála felé vezető úton.

- 40 - jelképes szám
A 7. század óta szerdai nappal kezdődik a nagyböjt, így hamvazószerdától húsvét vasárnapig a böjti napok száma éppen negyvenet tesz ki. (A vasárnapokat az egyház nem tekinti böjti napnak). A nagyböjt azért tart pontosan negyven napig, mert a Szentírásban és az abból kiinduló keresztény hagyományban a negyvenes szám mindig az egyes események jelentőségét emeli ki. (Jézus Krisztus nyilvános működésének megkezdése előtt negyven napot töltött a pusztában. Negyven napig tartott a vízözön, negyven évig vándorolt a pusztában a zsidó nép, Mózes negyven napig tartózkodott a Sínai-hegyen, és Jónás próféta negyvennapos böjtöt hirdetett Ninivében.)
A negyvennapos böjt a 4. századra vált általánossá a keresztény világban. A 11. századig olyannyira szigorú volt, hogy késő délutánig semmit sem ettek, húst, tejterméket és tojást pedig a böjti napokon egyáltalán nem fogyasztottak. Az egyház mára enyhített a böjti szabályokon, de hamvazószerdára és nagypéntekre szigorú böjtöt ír elő: a 18 és 60 év közötti hívek csak háromszor étkezhetnek és egyszer lakhatnak jól. E két napon és nagyböjt többi péntekén 14 évesnél idősebb tagjait arra kéri az egyház, hogy a böjti fegyelem részeként ne fogyasszanak hús.
- A keresztények nagyböjt bűnbánati időszakában Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével. A hamvazószerda arra az ősi hagyományra vezethető vissza, hogy a hívők a vezeklés részeként hamut szórtak a fejükre. Ennek emlékét a mai napig őrzi a szertartás: az előző évben megszentelt és elégetett barka hamujával a pap ezen a napon - illetve nagyböjt első vasárnapján - keresztet rajzol a hívek homlokára, közben pedig ezt mondja: ,,Emlékezzél, ember, hogy porból vagy, és porrá leszel!" A hamu egyszerre jelképezi az elmúlást és a megtisztulást.

- Ferenc pápa hamvazószerdán, a nagyböjt első napján leborul egy rákbeteg fiú előtt. Ő az első pápa, aki a nagyböjti lelkigyakorlata helyszínéül nem a Vatikánt választotta, hanem a Szent Pál Társaság lelkigyakorlatos házát Aricciában, amely Rómától 40 kilométerre található. Fotó: thecatholiccatalogue.com.
...... .........



- Szintén a Fülöp-szigeteken, Manilában járul egy hívő a papja elé. Fotó: CNN
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Rómából indult imalánc
  2015-02-18 20:19:17, szerda
 
  Klikk a linkre Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1254
  • e Hét: 7055
  • e Hónap: 40209
  • e Év: 273956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.