Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Ezt hogy fogadja a PÁRT? Netanjahu Eltárs a Jobbikkal egy pl
  2015-02-20 20:54:17, péntek
 
  Ezt hogy fogadja a PÁRT? Netanjahu Eltárs a Jobbikkal egy platformon???

Mi lesz a sok kettős állampolgárságú Párttaggal? Nekik is menniük kell? Akkor mi lesz a Párttal? Fogós kérdések ezek, tisztelt evtásaim.

http://kep.index.hu/1/0/146/1463/14632/1463265_da3f0250f4456965550ffe44ba8c7754_w m.jpg


Netanjahu arra biztatja az európai zsidókat, költözzenek Izraelbe
külföld, Izrael, Dánia, zsidó, iszlám, Benjamin Netanjahu, merénylet, Koppenhága, bevándorlás, támadás, Avigdor Liberman, lövöldözés, költözés, Naftali Bennet, koppenhágai merénylet.
2015. február 15. 14:05

A koppenhágai lövöldözésekre reagálva az izraeli miniszterelnök arra biztatta az európai zsidókat, hogy költözzenek Izraelbe. Benjamin Netanjahu azt mondta: ismét zsidókat öltek meg Európa földjén csak azért, mert zsidók voltak. Hozzátette: Izrael minden zsidó hazája, amely tárt karokkal várja őket.

Izraelbe költözésre buzdította az európai zsidókat Benjámin Netanjahu miniszterelnök a koppenhágai merényletek nyomán a szokásos vasárnapi kormányülés kezdetén - közölte a katonai rádió. ,,Ismét zsidókat öltek meg Európa földjén csak azért, mert zsidók voltak" - mondta Netanjahu, és a szélsőséges iszlamista merénylethullám és az antiszemita terrorakciók további folytatását jósolta a koppenhágai Krystalgade zsinagóga őrének éjszakai lelövése után.

,,A zsidók nyilván védelmet érdemelnek minden országban, de azt mondjuk nekik, testvéreinknek, hogy Izrael az otthonotok" - hangsúlyozta a megbeszélésre előkészített közleményében a miniszterelnök. ,,Felkészülünk egy tömeges európai bevándorlási hullámra, és erre szólítunk fel. Azt szeretném mondani minden európai, és bárhol máshol élő zsidónak, hogy Izrael minden zsidó hazája, amely tárt karokkal várja őket" - tette hozzá Netanjahu.

A támadás egyik halálos áldozata a harmincnyolc éves izraeli származású Dan Uzan, a koppenhágai zsidó közösség tagja volt, aki egy bár micvón, egy zsidó közösségbe fogadási szertartáson biztonsági őrként dolgozott a zsinagóga bejáratánál vasárnap hajnalban.

A diaszpóraügyi miniszter feladatkörét is ellátó Naftali Bennet vasárnap telefonon beszélt a dániai zsidók képviselőivel és részvétét fejezte ki a történtek miatt. ,,Izrael állama Önök mellett áll ezekben a nehéz időkben és kész bármiképpen segíteni" - áll Bennet hivatalának közleményében. ,,Elfogadhatatlan, hogy Európa utcáin zsidókat lőjenek agyon, nem hagyjuk, hogy a zsidók az antiszemita támadások könnyű célpontjai legyenek" - tette hozzá az izraeli politikus.

Avigdor Liberman külügyminiszter szerint a hétvégi koppenhágai terrormerényletek ,,azt bizonyítják, hogy szükség van egy valóban megalkuvásmentes háborúra az iszlám terror és annak okai ellen". Az izraeli diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a ,,merényletek megerősítik, amit évek óta mondunk, hogy elsőként Izrael és a zsidók tapasztalják meg a terrort, mert a Nyugat és a szabad világ terror elleni háborújának a fontvonalában állnak" - tette hozzá.

http://mandiner.hu/cikk/20150215_netanjahu_arra_biztatja_az_europai_zsidokat_kolt ozzenek_izraelbe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Éhségmenet emberi méltósága. Bekaphatod Fidesz!
  2015-02-20 20:39:43, péntek
 
 
Az Éhségmenet emberi méltósága. Bekaphatod Fidesz!
2015.02.15. 16:37

Orbán egy G Viktor a parlamentben egy hozzá intézett kérdésben, melyben tündérország növekvő szegénységéről kérdezték, egy rövid felolvasásra volt hajlandó. Lassan hajtogatta ki a papírlapra írt választ, és szemrebbenés nélkül olvasta fel onnan a választ. “Magyarországon nem növekszik a szegénység, hanem csökken!" Majd fogta magát, és leült. Hurrá!-kiáltott fel a jobboldal- akkor mindenki hazudik aki mást állít ezzel kapcsolatban. Azóta is ehhez a kinyilatkozáshoz igazodik a magát nemzetinek (és lassan szocialistának is) nevező oldal.

Jobboldali médiakutyák kéjesen röhögnek az emberi szegénységre rávilágítani próbáló Éhségmeneteken. Jóllakottan próbálják megmagyarázni miért nincs értelme a figyelemfelhívásnak az éhezésről. Intelligenciájuk ezzel kapcsolatban csak holmi Simon Gáborig terjed, meglátásuk nem vehet észre ebben más dolgot, szemükben már maga probléma felvetése is bűn. Ahhoz túl hűen kell szolgálniuk munkaadójuk hozzáállását, mintsem próbálják megérteni a gondot, ne adj isten beismerni azt. Már pedig ha Orbán egy G Viktor szerint nem kell tudomást venni a szegénységről, akkor a nyomor az csak egy kommunikációs probléma, amit egy könnyed mozdulattal le kell seperni a jobban teljesítés asztaláról. Sorsokat, tragédiákat, reménytelenséget lehet ilyen módon könnyed kacajjal kezelni. Jobban tenné a magát annyira nagyra tartó jobboldali elemző, megmondó személyek hada, ha gátlástalan cinizmusok minden pofátlanságát egy mozdulatba sűrítve hátrahajolnának, és ilyen módon jó magasra köpve szépen alá is állnának. Ez jól állna gyávaságukhoz, és ajánlott is számukra ezen cselekedet, mintsem szembe merjenek nézni a tényekkel, vagy az ezt felvetőkkel. Mert akkor felköpniük sem kell.

Tündérország romos peremvidéken a két számjegyű főutak kátyúiról lefordulva egy másik világba csöppen a gyalogoló. Egy szépen mutató, a táj minden adottságába gyönyörűen belesimuló falvak, kisvárosok rendezett tisztasága ötlik az ember szemébe. Gyönyörűen egyszerű a kép. Azonban ahogy közelebb ér az ember a településekhez már látszik rajtuk a kopottság, és furcsa csend fogadja. Hiányzik onnan a mindennapok zaja. Gépek monoton zakatolása, aprójószág keltette hangzavar, a beszéd szomszédok közötti megszokott hangja. Kutyák ugatnak hangosan az arra járókra, néha feltűnik egy autó, de szinte mozdulatlan minden. A lakosság nem nagyon látható. Nem állnak emberek a buszmegállókban, vagy csak nagyon kevesen. Nem érkeznek a ritkán beforduló járatokkal sem túl sokan. Nem látszik a munkába igyekvők, vagy onnan érkezők tömege arcukon a jóleső fáradtsággal kevert jókedvvel. Megállni látszik az ilyen helyeken az idő, és dermedté vált az élet. A házak szépen rendben vannak tartva, rajtuk jól látható a felirat, eladó. A boltok nyitva vannak, a vásárlók nyugodtan beszélgetnek. Kevesen vannak, nem zavarják nagyon egymást. Sorsuk pedig közös. Kocsma is van, de nem egész nap. Nincsenek már esti sörözések, kenyérre kell a kevés jövedelem. Mindenki vár, és van ideje bőven. Várnak a reményre, várnak a munkára, várnak csodára. Mozdulni már nem nagyon tudnak, a világtól el vannak zárva. Nincs már pénzük buszra szállni, gyalog járnak fát is lopni, ha nem akarnak télen megfagyni. De attól még büszkék az ilyen helyen lakók, csak lassan emelik fel a fejüket. Szemükben ugyan ott az kétségbeesés a velük történt dolgok érthetetlenségével, de tisztában vannak sorukkal. És abba nem nyugszanak bele. Erejük véges, lehetőségeik korlátozottak, de szándékuk tiszta, akaratuk erős. Az utat még nem látják merre kell menni maguk miatt, de azt tudják, így nem maradhatnak. Segítségre van szükségük, amit megtagadtak tőlük, de készen állnak rá, a maguk kezébe vegyék az életük. Gyermekeik vannak, beteg hozzátartozójuk, és gondoskodni akarnak róluk. Ezért is szól tőlük hangosan a csend, de fenyegetően is. Csak megélni akarnak ahogy eddig, és ehhez kérnek lehetőséget.

Orbán egy G Viktor azonban tagadja létüket, és nem akar számukra kegyelmet, vagy esélyt. Számára nem léteznek ezek az emberek, és mindent meg is tesz ellenük. Őket okolja a sorsukért, teherként tekint rájuk. Soha nem fogja beismerni a felelősségét ezen emberek sorsának a megkeserítésében, sőt, egyenesen háborút is hirdetett ellenük. Ismerős az a kormánypolitika, ahol mindenki annyit ér, amennyije van? Meg amit a közpénzből meg tud szerezni? Ezen politika mellett a szegények, és elesettek, a betegek, a munkájukat elvesztők, a közmunkások csak teher. Orbán egy G Viktor szerint ők tehetnek a sorsukról, nem a a magas adók, a nem megszorítás, a kormányzati pazarlás, a forint gyengítése, a munka jogainak elvétele, a jogállam szétrombolása, az intézményesített korrupció, a haverok feneketlen pénzéhsége. Nem. Ezek az emberek csak maguk tehetnek a sorsukról, és el kell őket tüntetni a statisztikákból, mert az lerontják. Ahhoz azért néha jól jönnek, hogy a lassú éhhalál minden reménytelenségével mint közmunkás szolgálja a létszámával a rezsim hazugságát. De ember már nem legyen. És főleg maradjanak csendben, tűrjék a sorsukat. A kormányzati keresztény politika szerint az éhes gyerek életforma. Nem jut neki pénz még a téli szünetben sem. A kormányzati politika szerint fontosabb a haveri cégek magasan túlszámlázott közbeszerzési pályáztatásának a törvényesítése, és az így keletkezett haszon ellopásának a büntetlensége. Fontosabb Orbán egy G Viktor személyes vagyon gyarapodása, családjának jóléte, mint az ország többi családjának a sorsa. Fontosabb a kevés elit gyarapodása, mint az értékteremtő munka lehetőségének a megteremtése. És van egy üzenet is annak aki szegény a kormány részéről. Folytatjuk. De van egy üzenet Orbán egy G Viktor bandájának is. Folytatjuk.


http://banditapolitika.blog.hu/2015/02/15/az_ehsegmenet_emberi_meltosaga_bekaphat od_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvan, kinek a lakásában él Habony Árpád
  2015-02-20 20:38:11, péntek
 
  Megvan, kinek a lakásában él Habony Árpád

Hír24

2015. február 20. 19:50




Kaminski Fanny édesanyja bérli a Szerb utcai lakást, ahol a miniszterelnök tanácsadója lakik. Szerződés szerint nem lehetett volna másnak átadni az ingatlant.

Milumil Junior gyerekitalok 50%-os kuponnal! »

Csonka Krisztián belvárosi LMP-s önkormányzati képviselő kiderítette, ki bérli azt a Szerb utcai lakást, ahol állítólag Habony Árpád lakik - számolt be az RTL Klub híradója. A Szerb utca 9. szám alatt van lakása Halkó Gabriellának, Habony barátjának és üzlettársának, aki a Marslakók című, milliárdos költségvetése ellenére megbukott MTVA-s sorozat producere volt és itt vehetett nyomott áron lakást Szentgyörgyvölgyi Péter is, aki jelenleg a V. kerület polgármestere.

Mint kiderült: az I. emelet 1. számú lakást Kaminski Fanny édesanyja bérli egyedi polgármesteri méltányosság alapján. Kaminski Fanny mellesleg Habony Árpád gyermekének anyja, a miniszterelnök Facebook-oldaláért is felelt.

Az RTL Klub információi szerint Kaminski édesanyja nem lakik a lakásban, ami azért problémás, mert a szerződés szerint az ingatlanban a bérlőnek kötelező laknia, ezt az önkormányzatnak ellenőriznie kell. Az önkormányzat annyit közölt, hogy 2008 óta ugyanaz a bérlő a lakásban, nem tudnak arról, hogy más élne ott.

http://www.hir24.hu/belfold/2015/02/20/megvan-kinek-a-lakasaban-el-habony-arpad/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kínos csendbe fulladt a NAV sajtótájékoztatója
  2015-02-20 20:32:09, péntek
 
  Kínos csendbe fulladt a NAV sajtótájékoztatója

Hír24

2015. február 19. 13:56



A HVG megkérdezte, mi a helyzet azzal a vizsgálattal, amit Vida Ildikó indított, hogy kiderüljön, miért tiltották ki Amerikából.

Milumil Junior gyerekitalok 50%-os kuponnal! »

Tavaly november elején, amikor a NAV elnöke, Vida Ildikó elismerte, hogy rákerült az amerikaiak kitiltási listájára, azt is megígérte, hogy felállít egy vizsgálócsoportot, ami kideríti, mi az amerikaiak problémája. Mint mondta: a munkacsoportot ő maga vezeti. A vizsgálatról azután nem érkezett több hír, az sem derült ki, kik szerepelnek még a NAV-vezetők közül a kitiltási listán.

Az adóhatóság csütörtökön sajtótájékoztatót tartott idei ellenőrzési munkájáról, melyen a HVG.hu újságírója arról kérdezte a NAV szóvivőjét és elnökhelyettesét, hogy mi a helyzet a belső vizsgálattal és a többi kitiltott vezetővel. Érdemi választ nem kaptak. ,,Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a sajtótájékoztató témája a NAV 2015. évi ellenőrzési irányainak ismertetése, amennyiben ehhez kapcsolódó kérdés van, arra nagyon szívesen válaszolunk" - próbálta leszerelni Burillák Attila szóvivő az újságírót. Az sem derült ki, mikor várható a vizsgálati eredmények nyilvánosságra hozatala.

Ezután a sajtótájékoztató témájával kapcsolatos kérdéseket vártak a jelenlévőktől, de kínos csendbe fulladt az esemény - derül ki a helyszínen készült felvételből.

http://www.hir24.hu/belfold/2015/02/19/kinos-csendbe-fulladt-a-nav-sajtotajekozta toja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszéljünk újmagyarul
  2015-02-20 20:30:39, péntek
 
  Beszéljünk újmagyarul


2015.02.18. 16:02

Amikor először olvastam el azt a híradást, amelyről a VS tudósított, meg voltam győződve arról, hogy ez nem lehet igaz, ez csak valami vicc, olyasmi kamuhír, mint amilyenek április elsején szoktak tréfaként megjelenni.

Arról van szó, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és háttérintézményei emailt kaptak arról, hogy milyen szavakat nem ildomos használniuk a kommunikációjukban, sőt még egymás között sem.

Tiltólistás lett - többek között - a szegény, szegénység, mélyszegénység, ezek helyett a jövőben inkább a kissé pozitívabb tartalmú rászorult, rászorultság használandó. Bár az azért már picit kacifántosnak tűnik, hogy ha úgymond ,,mélyrászorultságról" beszélünk.

Megjegyzem, én ezek mintájára az éhezés szót sem engedélyezném, helyébe léphetne a ,,nem eléggé jóllakott" fordulat.

De a miniszter úrnak baja van a terhesség kifejezéssel is, állítólag már be is adtak egy módosító javaslatot az egészségügyi törvényhez, mely szerint a ,,terhesség" kifejezése helyébe a ,,várandósság" lépjen.

Én nagyon pártolom ezt az egységes szóhasználatot. Tegyünk már végre rendet az életnek ezen a területén is. Ezt is ragyogja át a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szelleme.

Sőt, javaslom, hogy ne is álljunk meg itt, hanem emeljük ezt az egész helyes szóhasználati ügyet is törvényi rangra, tegyük ezt is minden magyar ember keresztényi kiváltságává, mint a vasárnapi zárva tartást. A visszaható hatályt sem ellenezném.

Például Jókai Szegény gazdagok című írását is kereszteljük át Rászorult gazdagokká, József Attila közismert verse címében és szövegében pedig az szerepeljen ezentúl - az iskolai tankönyvekben is, hogy ,,Aki rászorult, az a legrászorultabb".

Kicsit döcögősebb lesz így a költemény, de legalább komilfó, Balog úrnak is jobban tetsző.

A minisztériumi email a stadion szót is száműzné egyébként, s helyette a ,,fedett sportlétesítményt" javasolja. Ami kicsit olyan, mintha a nyakkendő szó helyett a nyaktekerészeti mellfekvenc használata, arról már nem is beszélve, hogy akkor mi lesz mondjuk az aréna kifejezéssel. A felcsúti Pancho Arénát hívhatjuk továbbra is így, vagy azt is át kell keresztelni ,,Pancho fedett sportlétesítménnyé"?

Mindenesetre, azt kell mondjam, e kis problémák ellenére is, az egységes nyelvhasználat távlatai szinte beláthatatlanok.

Javaslom, ne legyen használható ezentúl az ,,Orbán-seggnyaló" kifejezés sem, helyébe törvényi kötelező erővel a ,,jó hazafi" léphetne. A ,,civil" szót pedig a jövőben csak a CÖF tagok használhatnák, a többi állítólagos civil megjelölésére viszont a ,,Nyugatbérenc" szóösszetétel szolgálna.

Na és persze a korrupció szó is sürgősen törlendő a szótárunkból, helyébe az ,,Isten, meg a szerencse segedelme" használata lesz majd a helyes.

Azon a miniszter úr állítólag még erősen töri a fejét, hogy azt a szót, amivel Simicska Orbánt illette, mivel lehetne ebben az orbáni újmagyarban behelyettesíteni.


http://proszektura.blog.hu/2015/02/18/beszeljunk_ujmagyarul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BUNKÓSBOT VATTÁBAn
  2015-02-20 20:26:14, péntek
 
 
2015. február 20., péntek
BUNKÓSBOT VATTÁBAN

Folyik a vita az Ellenzéki toporzék című posztomban, a tárgya az, hogy szabad e megmondani a saját politikusainkról hogy hülyék, ha éppen hülyeségeket csinálnak, vagy hirdetnek, vagy a kettőt egyszerre.
Nagyon népszerű álláspont az, hogy nem lenne szabad, hiszen aki a sajátját bírálja, az egyúttal az ellenfelet erősíti, merthogy érveket ad neki a mieink ellen folyó harchoz.
Ennek kapcsán aztán a vitában résztvevő urak és hölgyek light bárdolatlanságokat vágnak egymás fejéhez, pedig az én blogom nem arról nevezetes, hogy a kommentelők egymás maradék haját tépnék - és most mégis.
Érvek és ellenérvek csatáznak, minősítések röpködnek a levegőben, mindezt azért, mert a vita résztvevői nem érdemelték ki a rétest estére.
Nem szeretném akadályozni az érvek ütköztetését, de miután ebben a blogban van némi protekcióm, szeretném kissé bővebben kifejteni a témával kapcsolatos véleményemet.

Elöljáróban leszögezném, hogy a kérdés nem könnyű, sokan szembetalálkoztunk és találkozunk vele mint szülők, vagy mint munkahelyi vezetők.
Amikor gyerekünk lerajzolja az első pálcika-emberkéjét, nehéz is azt megállni, hogy ne nyilvánítsuk azonnal géniusznak, aki majdan forradalmi művészeti irányzatok pápája leend. De nem is csoda, hiszen már a nagymama is milyen gyönyörű falvédőket hímzett:
"Az én uram sohasem ver
A bugyimban van a fegyver
Ellene!"
Aki látta, könnybelábadt a szeme.
Ha meg azt mondjuk a gyereknek, hogy Pistike, az embernek nem csak feje van, hanem pocakja is, akkor lehet, egy életre elvesszük a kedvét az alkotástól és beletaszítjuk szegényt a szürkék mocsarába, belekódoljuk a sikertelenséget.

Így van ez a politikusoknál is, különösen nehéz periódusokban.
Ha éhínség van, akkor egy veréb a serpenyőben - megfelelő távolságból szemlélve és szemünket kissé összehúzva - teljességgel libának látszik.
Egyesek szerint ha mi is annak nézzük, akkor majd Karak is libának fogja nézni, míg ha elmondjuk róla a valóságot, akkor a róka felbátorodik és megkísérli lenyelni.
A tévedés ott van, hogy a róka a libákkal szemben gyárilag bátor és mindent, ami nem kutya, megpróbál lenyelni, emellett a szeme is jó.
A baj nem itt van, hanem akkor, ha a veréb maga is elhiszi, hogy ő egy liba és elkezd felettébb elégedett lenni önmagával.
Szárnyacskáit kitárva ugrál, nyújtogatja nem is létező nyakacskáját, és félelmetesen csiripel, mire is a róka hangosan röhög, majd hamm - bekapja.
Nem jó ez senkinek, és bár a falat kicsi, de duzzasztja a róka és hívei önbizalmát.

A politikusnak úgy kell a kontroll, mint egy falat kenyér, hiszen a pálya maga alkalmas arra, hogy a delikvens elveszítse reális önértékelését, környezete pedig erre a folyamatra még rá is segít.
Minden politikus körül kialakul egy slepp, leginkább azokból, akit hasznot kívánnak húzni belőle, de a politikus - ha férfi is - olyan mint a nő, nem tudsz olyan túlzó bókokat és hízelgéseket rászórni, amit el ne hinne.
A csoportot a tőle anyagi és erkölcsi függésben levő munkatársak szaporítják, akik éppen olyanok, mint minden más munkahelyi kollektíva, gátlástalanul nyalják a főnök felséges hátsóját.
Így aztán a külvilágra maradna a kritika kellemetlen feladata.
Ez se könnyű, mert igen könnyen kívül találhatod magad abból a csoportból, melyhez ezer érzelmi és értelmi szállal kötődsz, mert te leszel a disszonáns hang a kórusban, te leszel az áruló, egy valóságos Görgei.

Hogy aztán mit szól hozzá az ellenoldal, ha kritizálsz?
Kit érdekel?
A lényeg az, hogy a demokratikus politika érvényre jusson, hogy az ország demokrácia és köztársaság legyen, hogy minden magyar állampolgár megéljen a hazájában, hogy az országot tehetséges, tisztességes emberek vezessék.
Hogy az ellenfél az államot elfoglaló maffia, ezt tekintsük axiómának, olyan állításnak, mely bizonyításra nem szorul, a saját oldalunkkal szemben viszont legyünk következetesen követelménytámasztók.
Merthogy a politikusainkat mi választjuk, mi adjuk nekik az erőt, hacsak nem akarunk a juhász, meg a szamara után ballagó bégető birkanyáj lenni.

Rengeteg politikus ül fordítva a lovon, mikor azt gondolja, hogy a nép dolga, hogy őt támogassa.
Nem.
A politikus dolga az, hogy folyamatosan kutassa és érvényre juttassa választói akaratát.
Az a politikus, aki a saját akaratát akarja érvényre juttatni, éppen olyan, mint Orbán, legfeljebb kevésbé ügyes és nem elég erőszakos.De sokat segíthet rajta, ha tudja, hogy mi nem tetszik a népnek és milyen országot szeretne.
Azt pedig abból tudja meg, ha megismeri a kritikát, és elspekulál rajta.
Oly kevés ilyen baloldali politikus van mostanság, de ez se baj, majd lesz több is, mert a gyengébb minőség kihullik a rostán.
Mi csak rostálgassunk szorgalmasan - néha egy beosztás jobb, ha üresen marad, mint ha alkalmatlan foglalja el azt a helyet, mely egy tehetségre vár...

:O)))

http://www.pupublogja.hu/2015/02/bunkosbot-vattaban.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiborította a bilit a Kubatov-csapat embere
  2015-02-20 20:13:37, péntek
 
  Kiborította a bilit a Kubatov-csapat embere

Hír24
kubatov gáborkubatov-listafidesz-kampány
2015. február 20. 10:52



Kubatov Gábor által működtetett fideszes Szabad Európa Csapat (SZECS) törvénytelen működéséről beszélt az egyik résztvevő a 444.hu-nak. Az ezerforintos órabérért dolgozó kampányaktivisták építették a Kubatov-lista néven ismert adatbázist, amely alapján jól működtetett gépezet, akár LMP-s álcát húzva is átfordította a billegő körzeteket. Az Együtt feljelentést tett.


A csoportot fideszes képviselők gyermekeiből, rokonaiból és keresztény gimnáziumok diákjaiból töltötték fel. A SZECS legtöbb tagja a Fasori Evangélikus Gimnázium, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, illetve a budai Szent Imre, a Szent Margit és a Szent Benedek katolikus gimnáziumokból kerültek ki. És voltak köztük egyetemisták is - mondta a 444.hu-nak István néven nyilatkozó csapattag, aki a rokonait félti a Fidesz megtorlásától. A titoktartási szerződést viszont megsérti, mert többször is törvénytelenségekre használták fel.
Személyes megjegyzések a listán

Az adatbázis alapját a rezsicsökkentés megvédéséért indult kampánnyal építették, amely során az ívekre lakcímet, e-mail címet és telefonszámot is kértek. Az aláírásgyűjtések 2013 őszén is folytatódtak, ekkor már nem is tették világossá, hogy miért kérnek aláírást. Ebben a körben már célzottan kellett összeszedni az aktivistáknak egy-egy kitüntetett választókerület lakóinak beállítottságát. Az íven jelezték, ha valaki elutasító vagy bizonytalan, de személyes megjegyzéseket is lehetett írni.

István ilyeneket látott: ,,Árpádsávos zászló lóg a házon," ,,komcsi," ,,rámbaszta az ajtót," ,,közölte, hogy MSZP-s."

Tavaly a parlamenti választások előtt kezdődött a nagyüzem. Ekkor az előző évi 900 forintos óradíjat 1000 forintosra emelték. Ekkor a kijelölt választókerületeket házról házra, ajtóról ajtóra kellett végigjárni. Ekkor nemcsak megerősítették a saját szavazóikat, hanem az ingadozó körzetekben az erőviszonyokat is újra felmérték.
LMP-s álca alatt kampányoltak

Egyes körzetekben azt is kiszámolták, hogy érdemes lehet megtéveszteni a választókat. Így előfordult, hogy egy budapesti külső kerületben a SZECS fiataljai zöld esőkabátot öltöttek, és az LMP támogatására buzdítottak. Ott úgy számoltak, hogy az LMP erősödése alkalmas lehet arra, hogy elég szavazatot vegyen el a baloldali összefogás jelöltjétől.


Kubatov Gábor (Fotó: Neményi Márton)

Volt néhány körzet a parlamenti választáskor, ahol valószínűnek látszik, hogy a SZECS mozgósítása döntötte el, hogy melyik jelölt nyert, és így a kétharmad is.
A székházban fizettek

A kiszivárogtató csapattag szerint 170 főre duzzadhatott fel a csúcsidőben a SZECS létszáma, és a pénzt eleinte a Fidesz Lendvay utcai székházában, majd a nyolcadik kerületi Polgárok Házában kapták. Ha azonban bárki kérdezte őket, azt kellett mondaniuk, hogy lelkesedésből, ingyen csinálják.

Volt néhány nagy előadás, ahol kötelező volt részt venni. Ezeken fideszes politikusok is megjelentek, például Gyürk András kampányfőnök (és EP-képviselő), Kocsis Máté pártszóvivő (és józsefvárosi polgármester), illetve Kubatov Gábor (pártigazgató, képviselő), aki az egész listázási rendszer atyja. A SZECS-et szervező Bácsi Tamást az ő jobb kezeként mutatták be a csoportnak.

István szerint a csapat az önkormányzati választás után nagyrészt feloszlott, de biztos, hogy most vasárnap is megy SZECS-csoport Veszprémbe, hogy az időközi választáshoz mozgósítsanak.
Az Együtt feljelentést tett

Az Együtt bejelentette, hogy a cikkben elhangzott állítások miatt az adatvédelmi hatósághoz fordul, és tiltott adatkezelés, valamint illegális foglalkoztatás alapos gyanúja miatt rendőrségi feljelentést is tesz. A nem fideszes szavazók nyilvántartása nyílt törvénysértés, hiszen a politikai vélemény engedély nélküli rögzítése és tárolása jogszabályokba ütközik.

http://www.hir24.hu/belfold/2015/02/20/kiboritotta-a-bilit-a-kubatov-csapat-ember e/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel: nem Oroszország ellen, Oroszországgal együtt
  2015-02-20 20:10:17, péntek
 
 
Merkel: nem Oroszország ellen, Oroszországgal együtt
2015.02.19 15:27


Angela Merkel német kancellár az Észak-német Rádió szerint egy jelenleg folyamatban lévő pártrendezvényen felszólította a nyugati országokat, hogy állítsák helyre a békét Oroszországgal. Merkel az ukrán helyzet kapcsán kifejtette, hogy "nem Oroszország ellen, hanem Oroszországgal együtt kell helyreállítani a békét Európában".

Hídfő.net.ru | Angela Merkel

Ugyanakkor a kancellár elítélte "Európa határainak megbontását", amit a Krím - abszolút többségű orosz terület - azon döntésére vonatkozóan mondott, hogy márciusban egy népszavazást követően csatlakozott Oroszországhoz.

Merkel kijelentése ugyanakkor válaszként tekinthető az ukrán parlament nemrég elfogadott határozatára. Alig néhány nappal azután, hogy a minszki megállapodás alapján érvénybe lépett a tűzszünet, az ukrán parlament elfogadott egy határozatot, miszerint az Európai Unió küldjön békefenntartókat az elszakadó régiókba, többek között azokra a területekre, melyeket Ukrajna nem tart ellenőrzés alatt, például a volt ukrán-orosz határra. Az ukrán határozat emellett megtiltaná, hogy Oroszország részt vegyen a békefenntartó misszióban. Tehát Kijev beküldené a nyugati csapatokat azokra a területekre, melyeket nem tart ellenőrzés alatt, és komolyan gondolja, hogy Oroszország tétlenül nézné, amint az oroszellenes retorikát folytató országok fegyveresei felsorakoznak az orosz határon.

Merkel szerencsére elkezdte megérteni, hogy Európának nem érdeke se a háború, se a gazdasági konfliktus, így a kancellár nyilatkozata válaszként is értelmezhető arra a határozatra, amit Ukrajna egyértelműen Washington nyomására hozott meg (az Egyesült Államokat kihagyták a béketárgyalások több szakaszából is, mivel az amerikaiaknak semmi keresnivalója a térségünkben). Jelenleg egyedül az Egyesült Államok érdeke az ukrán háború folytatása, ami a NATO szervezetét saját befolyási övezetének kiterjesztésére akarja felhasználni, emiatt érdeke a térségi konfliktusok generálása.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/19/merkel-nem-oroszorszag-ellen-oroszorszaggal-eg yutt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin Budapesten: fontos látogatás
  2015-02-20 20:05:11, péntek
 
  Putyin Budapesten: fontos látogatás

2015. február 18. szerda, 09:40 | Nyomtatás | E-mail


Putyin Budapesten: fontos látogatás

Orbán Viktor a közös sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Oroszországot nem lehet kitaszítani Európából. Tárgyalásra és együttműködésre van szükség. És főleg békére. Minden szava igaz. Az orosz elnök meghívása helyes volt és látogatása fontos esemény. De vajon a szavak elegendőek-e? Meddig lehet elutasítani a háborút, de megszavazni a NATO háborús terveit? Meddig lehet egységes Európáról beszélni, közben támogatni az EU szankcióit?

Ti szavatok:

,,Az Európai Unió és Oroszország közötti viszony mielőbbi ésszerű rendezését szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott keddi budapesti megbeszélést követően. A magyar kormányfő a közös sajtótájékoztatón, az Országházban arról is beszélt, hogy bár a Déli Áramlat "elesett", de továbbra is fontos érdek, hogy érkezzen gáz déli irányból Magyarországra. ...Szerinte Oroszország kirekesztése Európából nem ésszerű dolog. A térség biztonságát nem lehet Oroszország ellenében megteremteni, csak Moszkvával együttműködve, ezért "tárgyalni, tárgyalni és tárgyalni kell" - mondta, a rendezés jó kiindulópontjának nevezve a minszki tűzszüneti megállapodást. A rendezés alapja - folytatta - a béke és az eurázsiai gazdasági együttműködés lehet, szerinte e körül létrehozható az európai egység. Azt is kijelentette, hogy Magyarországtól nem kell félteni a kontinens egységét."

Forrás: MTI, 2015. február 17.



Mi szavunk:

A magyar miniszterelnök tudja, hogy az európai történelem nagy tanulsága az, hogy Európa akkor van békében és biztonságban, ha Európa nyugati része és mindenekelőtt Németország és Oroszország együttműködik egymással. A magyar történelem tanulsága pedig az, hogy biztosan veszítünk, ha valamelyik európai hatalom oldalán konfliktusba, netán háborúba keveredünk Oroszországgal. Orbán Viktor ezt tudja, és el is mondta a tárgyalásokon. Azt is tudja, hogy az orosz piacra az EU-tagságunk esetén is szükség van, és ezt is elmondta. Az orosz elnök látogatása éppen ezért fontos esemény.

A kérdés más. A kérdés az, hogy a miniszterelnök helyes szavai miként tükröződnek majd a magyar kormány gyakorlati lépésein. Eddig ugyanis csak beszéltek arról, hogy az oroszellenes szankciók nem jók, de mindig megszavazták. Beszéltek arról, hogy a háború csúnya dolog, de a NATO oroszellenes döntéseit megszavazták. Vajon elegendő-e ma az, hogy csak kibeszélünk a NATO-ból és az EU-ból, de közben kiállunk az EU és a NATO döntései mellett? Elegendő-e a békéről beszélni, s közben Porosenkót támogatni?


http://munkaspart.hu/mi-ti-archiv/38599-putyin-budapesten-fontos-latogatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két európai államfő is orosz propagandistának lesz nyilvání
  2015-02-20 20:03:05, péntek
 
 
Két európai államfő is orosz propagandistának lesz nyilvánítva
2015.02.20 18:28


Francois Hollande francia államfő pénteken Angela Merkellel tartott közös sajtótájékoztatót, ahol kijelentette, nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy orosz haditechnika érkezett volna Ukrajna területére. "Nem tudjuk megerősíteni, hogy orosz tankok Ukrajna területére léptek volna" - mondta a francia államfő.

Hídfő.net.ru | Hollande és Merkel

A mai nap folyamán Andrij Liszenko, az ukrán hadsereg szóvivője azt állította, hogy 20 orosz tankot láttak Ukrajna területén. Az Európai Unió két legmeghatározóbb országának államfői azonban nem látják jelét annak, hogy ez az orosz beavatkozás tényleg létezne. Korábban az Egyesült Államok már vádolta ezzel Oroszországot, de amerikai farmereknek igen hamar feltűnt, hogy a nyilvánosságra hozott műholdas fotókon aratógépeket lehet látni, nem orosz haditechnikát. Hollande szerint a mai napig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy Oroszország haditechnikát vagy katonákat küldött volna Ukrajnába. A francia államfő hozzátette, hogy természetesen bármelyik fél szegi meg a tűzszünetet és ezzel a minszki megállapodást, annak szembe kell néznie a szankciókkal.

A liberális sajtó eddig mindenkit következetesen orosz propagandistának nyilvánított, aki - bizonyítékok híján - tagadta, hogy Oroszország megszállta volna Ukrajnát. Ugyan Angela Merkel és Francois Hollande még nem lett orosz propagandistának nyilvánítva, Washington Magyarországon bejegyzett érdekképviseleti szervei már jelezték, hogy a német vezető számukra nem egészen megfelelő irányvonalat képvisel. A Demokratikus Koalíció szerint Merkel "nem érti Európát".

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/20/ket-europai-allamfo-orosz-propagandistanak-les z-nyilvanitva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 203 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.