Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Februárban nyíló virágok - időkép
  2015-02-23 22:16:25, hétfő
 
  Krókusz



Krókusz



...... .............



...... .........



Tőzike



........


 
 
1 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Seregélyraj repül dél-izraeli Rahat közelében.
  2015-02-23 22:07:47, hétfő
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Donald Zolan amatőr festő
  2015-02-23 21:34:04, hétfő
 
  Donald Zolan /1937 - 2009/ Gyönyörű képeiből árad a gyerekek iránti szeretet, kedvesség. Egy tehetség, aki már 3 évesen rajzolt, 5 évesen vízfestékkel festett. Első díját 13 évesen kapta.
Festményeit megnézheted Link

..



...



...



...



...



...





Élete: /csak angol nyelven találtam/
Born on August 11, 1937 and a fifth generation artist, Zolan began drawing at the age of 3, completing his first oil painting by age 8. A graduate of Chicago's American Academy of Art, Zolan began his artistic career apprenticing under the famous Chicago illustrator Haddon Sundblom. Zolan died in 2009.
Donald Zolan's artistry is world renown. Zolan said that most of his ideas come from memories of growing up in the quintessential Norman Rockwell town of Brookfield, IL. He described it as a happy and wonderful childhood and in each of his paintings, he always included some aspect of his childhood experiences.
He started drawing when he was three years old. At age five, he created his first watercolor which he copied from the cover of a favorite Walt Disney comic book. He fondly remembers his Mom thinking he had torn the cover off the book. Zolan came from a family of artists (spanning four generations prior to his). According to Zolan "my parents always supported and encouraged my work throughout my life."
Zolan attended the Chicago Art Institute and the American Academy of Fine Art. He spent most of his time drawing and painting from live models establishing the foundation to interpret the human form. He remembers painting the stages and faces of human life from children to philosophers, rabbis, and artisans. He said "it is very fulfilling for me to capture children discovering the precious gifts of life for the first time with sheer joy, wonder and innocence, and on the other end of life's spectrum to portray philosophers writing what they have learned from their life."
By the time he opened his first gallery, portrait commissions and his paintings of Rabbis, children and Native Americans were the most sought after works. According to Zolan, "after painting a wide array of subjects, my first love is still children."
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Halkolbász készítése
  2015-02-23 21:20:08, hétfő
 
  Halkolbász készítése Link

Halkolbász
Hozzávalók:
10 kg halhús (kevésbé szálkás)
20 dkg só
15 dkg piros paprika
15-20 dkg zúzott fokhagyma (ízlés szerint)
Elkészítés
A megtisztított, kifilézett halhúst daráljuk le. Ehhez nem árt, ha a húsdarálóban van egy ,,mágnes", amiben a szálkák megakadnak, vagy többször alaposan daráljuk át. Majd hozzáadjuk a fűszereket, alaposan összekeverjük, utána töltjük, végül füstöljük.

Tiszai halkolbász
HOZZÁVALÓK:
1 kg darált halhús (harcsa, ponty, busa vegyesen)
18 g pirospaprika (édes és csípős ízlés szerinti arányban)
16 g só
10 g fokhagyma
2 g egész fűszerkömény
2 g fekete bors
1 g szerecsendió
10 ml olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A megtisztított és kifilézett halat két csoportba osztjuk. A vékonyabb szálkás halat centinként irdaljuk, majd a kis lyukú (4-5 mm-es) darálón ledaráljuk. A szálkamentes halat nagy lyukú (6-7 mm-es) darálón daráljuk le, majd az összes haldarálékot a fűszerekkel begyúrjuk. A darált fokhagymát a begyúrás előtt célszerű kis ideig olívaolajban áztatni. Az átgyúrás után a fűszerezett halhúst (sertés vagy juh) vékonybélbe töltjük. A sertéskolbásznál lazábban töltött kolbászt tetszés szerinti darabokra osztva tekerjük. A kolbász azonnal süthető roston, olajban, tepsiben. A sütés után 3-4 percet várva a kolbász könnyebben szeletelhető. Fogyasztható mustárral, paradicsom- és egyéb szószokkal. Fagyasztva 5-6 hónapig is megőrzi az ízét.
....



....



...... ........... ........... .........




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Tulipánok - Kláritól kaptam
  2015-02-23 21:08:15, hétfő
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8676
  • e Hét: 20306
  • e Hónap: 53460
  • e Év: 287207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.