Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A Vargha Metodika olyan eljárás
  2015-02-24 10:08:32, kedd
 
  , mely a talpon és lábfejen bőr alatt lévő, un. idegleképeződések megadott, pontos ütemezés szerinti ritmikus cél-ingerlésével gyakorol külső-belső biológiai hatást a szervezetre. Így létrehozva az önerőből már megvalósulni nem képes sejtregenerációt, önkorrekciót, a fájdalominger hatásmechanizmusán alapulva. Tudományosan bizonyított a fájdalominger - az érzékelő idegek révén- olyan biológiai hatást eredményez, aminek következtében az érzékelő idegközpont az élet-, és védekező-funkciókat fokozottan irányítja adott területre. Az alkalmazott módszer a vegetatív, sav-bázis, neuro-humorális egyensúlyt állítja helyre a szervezetben, valamint az egyén pszichés, ill. fizikai ellenállásának fokozódását, felerősödését eredményezi. A páciens a terápia után erősebbé válik, mint panaszait megelőzően volt.

Fontos tudni, hogy a terhelt, így teljesítőképességükben visszaesett személyeknél nemcsak a biológiai rendszerek díszfunkcionalitása észlelhető, hanem a stressz-kezelést, ill. sikeres megküzdést biztosító személyiségforrások (pszichológiai immunrendszer) működési zavarai is. Minél gyengültebb idegsejt szinten az ingerület-átvitel, annál érzékenyebbé, ingerlékenyebbé válik az ember, (pl. amin 1,5 évvel ezelőtt elmosolyodott, azon most elsírja magát, esetleg dühbe gurul, feszültté válik).

Módszeremet vegetatív-endokrin, valamint mély- és felszínes nyirokrendszeri zavarok gyógyítására alakította ki Dr. Vargha Zoltán olyan úttörő terápiaként, mellyel hatást gyakorolhatunk a sejtek közötti kommunikációra, az életben maradt sejtek anyagcseréjére, jeltovábbító-képességére.

Célirányzottan optimalizálni tudjuk az idegsejtek anyagcseréjét, elektromos-, és kémiai továbbvivő-készségét agytörzstől kéregállományig (így kezelhetők pl. az agyi katasztrófák), valamint a mély és felszínes vér-, ill. nyirokkeringési rendellenességeket továbbá - s ez talán a legfontosabb - a vér sav-bázis egyensúlyát (vagyis a krónikusság egyik legmeghatározóbb faktorát).

Metodikám lényege, hogy a bizonyos szervezeti részeket, ill. szöveteket alkotó sejtcsoportok a talpon, bőr alatt található azok - az egyedi, megismételhetetlen szervezetnél- pontosan visszajelzik adott terület állapotát (terheltségét, túlterheltségét, maradandó sejtpusztulást, sejtszaporulatot, az immunzavar vagy autoimmun állapot meglétét). Ezeken keresztül érzékelhető, hogy mennyire optimális a szóban forgó sejtek anyagcseréje, hogy egyéb élettani funkcióikat hogyan képesek ellátni ill. van-e még élő sejt adott szervnél. Bármilyen funkcionális zavar kijelződik az idegleképeződésen, melyeknél ritmikus, fokozó hatásmechanizmussal az életben maradt sejtek anyagcseréjét, továbbvivő készségét optimalizálni lehet. Tudományosan bizonyított tény, hogy csak saját, egyedi sejtjeink tudják, mikor, hova, mennyi továbbító anyagot képezzenek - ezt kívülről hatékonyan és megfelelően szabályozni lehetetlen. A szervezetet szükséges tehát rábírnunk arra, hogy optimális élettani funkcióit helyreállítva regenerálja önmagát.

A Vargha metodika azoknál a megbetegedéseknél is képes eredményeket felmutatni, melyekre jelenleg nem ismert orvosság.

Kirívó túlterheltségnél - amikor maradandó irreverzibilis sejtpusztulás, vagy maradandó sejtszaporulat feltételezhető-, és bizonyos citosztatikus vagy éppen immunoszupresszív anyagok, orvosságok használata nélkülözhetetlen, az ideginger terápiával fokozni lehet használatuk eredményességét, hatását, ezen kívül ellensúlyozni lehet az esetleges mellékhatásokat! Szakorvosi ellenőrzés mellett a vizsgálatok és a beteg állapotának függvényében e kémiai pótló anyagok használatának csökkentésére, ill. megszüntetésére is lehetőség nyílik.

Az önkorrekciós készséget fokozva végül elérjük, hogy a sejtek anyagcseréje, életfunkciói újra optimálisak legyenek - így hozva létre maradandó egészséget.

PÁCIENS TÁJÉKOZTATÓ A DR. VARGHA METODIKÁRÓL

Hogyan is működik a Vargha Metodika ?

Százezer milliárd sejt alkotja az élő szervezetet, amelyek minden másodpercben több ezer információval küzdenek az életben maradásért. Ma más a levegő és az élelem kémiai összetétele más, mint 25 évvel ezelőtt, 20 százalékkal lassabb az idegsejtek közötti kommunikáció, változott az anyagcsere és a csontszerkezet. Az életkörülmények állandó változása meghatározza a szervezetünk akkomodációs készségét is. Sajnos bizonyított, hogy sejtszinten az önkorrekciós készség sokat romlott. Ezen segít a fájdalmi ingerküszöb hatásmechanizmusára épülő mellékhatások nélküli Vargha Metodika.

A Vargha Metodika elnevezésű egy komplementer, a klasszikus orvostudomány által elismert kezelési módokat kiegészítő kezelés, amely segíthet betegségek megelőzésében, ill. egyes betegségek leküzdésében. A kezelés hozzájárul a sejtek önkorrekciós készségének optimizálásához.

A Vargha Metodika nem a részletekre összpontosít, hanem arra, hogyan viszonyul az egész a részhez. Célja az, hogy erősebbé tegye a szervezetet, mint az a panaszok előtt volt,akár hosszú évekre. Lépést tartanak a legfrissebb tudományos kutatásokkal, beépítik ezeket a gyakorlatba. Igen szoros együttműködésben dolgoznak a kezelő szakorvosokkal a kezelés előtt, közben és azt követően is.

A módszerrel feltárják a kiváltó okokat, amik a panaszokhoz vezettek úgy élettanilag mint életvitelileg. Figyelembe veszik, hogy a szervezetben minden mindennel összefügg valamint a sejtek élettana függ az agyhullámoktól ( gondolatoktól ) is.

A szervezet egyedi bíró-tűrőképességét meghaladó túlterhelés vezet a betegségekhez.

A Vargha Metodika tudományosan bizonyítottan képes hatni a sejtek elektromos burkára, fokozni, csökkenteni a kémiai jelfogást és jeltovábbítást.

A legfrissebb géntechnológiai, valamint sejtbiológiai tudományos ismereteket alkalmazza a gyakorlatban.

A kezelés a talp és a lábfej bőr alatti idegleképeződéseinek mértani pontosságú, fokozó illetve csökkenő szisztematikus ingerlésén, a fájdalmi inger hatásmechanizmusán alapszik, az egyedi és megismételhetetlen szervezetnél a betegség kiváltó okait véve figyelembe. Optimalizálja célirányzottan az idegsejt-gliasejt (szolgasejt) közötti anyagcserét. A világon az egyetlen olyan eljárás, amely célirányzottan optimalizálja a mély és a felszíni nyirokrendszert, ezáltal preventíven csökkenti a maradandó sejtpusztulás vagy sejtszaporulat, daganat esélyét. Feltárja a betegség testi- lelki és szellemi gyökerét. Rendkívüli hatékonyságát a gyógyult betegek orvosi leleteinek sokasága, emellett az évekkel később is panaszmentes betegek személyes beszámolói igazolják.

A módszer voltaképp azon alapszik, hogy az elváltozásokat a szöveteket alkotó sejtek szintjén a páciens panaszként éli meg az érzékelő idegeknek köszönhetően, a lábon-lábfejen-talpon található idegleképeződések tapintása során. Amikor sejtszinten terhelt a jelfogadó és -továbbító képesség, azt sokan csak enyhébb panaszként élik meg, és betudják a fáradtságnak, stressznek. Így általában az érintettek nem változtatnak életvitelükön, ez vezet a túlterheltséghez. Ilyenkor ajánlott orvoshoz is fordulni.

Napjainkban a betegségek leggyakoribb okai a téves információk, a stressz, az önemésztés, a rossz gondolatok (vagyis a romboló agyhullámok előtérbe kerülése). A téves információk és a romboló agyhullámok hatására súlyosbodnak a panaszok. Ennek ellenére a többség még ilyenkor sem kíméli szervezetét. Ez óriási hiba !

A Vargha Metodika számos kórképben segíti a gyógyulást

A Vargha Metodika végső soron bárkinek ajánlható, mert javítja az általános fizikai és mentális kondíciót, olyan változásokat idéz elő sejtszinten, amelyek képessé teszik a szervezetet a folyton változó életkörülményekhez való alkalmazkodásra. Valódi oki terápia, nem a tünetek elnyomására, hanem a betegséget előidéző okok felderítésére és megszüntetésére törekszik.

A Vargha Metodika alternatív lehetőséget kínál, amikor terhelésről és túlterhelésről van szó, például ciszták, miómák, endometriózisok, adenoma, vérnyomás rendellenesség, szívritmuszavar, depresszió, pánik, fóbia stb. esetén. Természetesen ilyen panaszoknál is kozultálunk a szakorvosokkal.Ezeket a problémákatsok esetben műtét nélkül is meg lehet oldani, feltárva az élettani-életviteli túlterheltségi szintet, és optimalizálva azt. Ilyenkor a hozzátartozók bevonása is nagyon fontos, hogy a kiváltó okokat megismerve a család közösen törekedjen azok kivédésére. Ezzel párhuzamosan a család abban is segíthet, hogy erősíti a beteget idegileg, lelkileg szellemileg, hogy egyedi bíró-tűrőképességükhöz visszaigazodjanak életvitelükben.

Amikor a szöveteket alkotó sejteknél maradandó sejtpusztulás vagy sejtszaporulat alakult ki, akkor szükség van az adott területen szakorvos bevonására is a Vargha Metodika komplementer lehetőséget biztosít a feltárt élettani és életviteli okok mellett a kémiai, sebészeti vagy őssejt- illetve szervtranszplantációs, életmentő beavatkozásra. A Vargha Metodika ilyenkor tovább erősíti a szakorvosi irányítás mellett alkalmazott célzott kémiai terápia hatását, csökkenti a mellékhatások kialakulásának rizikóját, és fokozza az életben maradt szöveteket alkotó sejtek anyagcseréjét, jelfogadó és jeltovábbító készségét, ezzel jelentősen hozzájárulva a gyógyuláshoz.

A Vargha Metodika lehetőséget nyújt rossz- és jóindulatú, áttétes daganatok, nőgyógyászati, vese- máj- és egyéb ciszták, miómák, agyi katasztrófák, sclerosis multiplex, bénulás és más egészségkárosodások, halmozottan sérült gyerekek, immun-, autoimmun vagy vérkeringési betegségek, alvászavar, inkontinencia, ízületi és más mozgásszervi panaszok esetén, pajzsmirigyproblémák, fogamzásképtelenség, gyermekáldás elmaradása, nyirok (mély-felszínes) keringési betegségek, idegközponti-mozgás-végtag koordinációs problémák komplementer (kiegészítő) kezelésére. A terápia kiválóan alkalmas az orvosságok hatásmechanizmusának fokozására, valamint a mellékhatások kivédésére akár kemoterápia, sugárkezelés illetve vizsgálatok esetében, szteroidok alkalmazásakor vagy akár a gyógyszerfüggőség megszüntetésére, prevencióra, illetve, a műtétekre való felkészítés vagy műtét utáni rehabilitáció céljára. Ezeken a területeken sok dokumentált sikerrel büszkélkedhet a Dr. Vargha Metodika Tudományos Intézet. Szakorvosokkal együttműködnek, amelyek ismerik és elismerik a Vargha Metodika kutatásait, eredményeit.

Szeretettel várunk minden gyógyulni,vagy felerősödni vágyó kedves pácienst.

Dr.Vargha Metodika Tudományos Intézet

A Dr. Vargha Metodika lehetőséget nyújt különböző betegségek, nőgyógyászati, vese- máj- és egyéb ciszták, miómák, agyi katasztrófák, sclerosis multiplex, halmozottan sérült gyerekek, immun-autoimmun vagy vérkeringési betegségek, magas vagy alacsony vérnyomás, migrén, depresszió, pánik, alvászavar, inkontinencia, impotencia, ízületi és más mozgásszervi panaszok, pajzsmirigyproblémák, fogamzásképtelenség problémáinak kezelésére.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Mindig van remény
  2015-02-24 09:58:22, kedd
 
  Kun Vivien: Mindig van remény

Ha rád tör a magány ne félj,
mindent áthat a remény.
Van fény az éjszakában
szíved bármelyik zugában.

Megleled pár kedves szóban,
egy boldog önfeledt mosolyban.
Reményt kapsz a csillogó szemektől,
Reményt az igaz, ölelő kezektől.

Bár kísértenek az eltűnt tervek,
a múlt dallamai láncra vernek.
Most az álom is hideg s kemény,
de ne feledd el, mindig van remény.

Ne fuss el, újra fel kell kelned!
A boldogságra újra rá kell lelned.
Hogy megleld utad, szinte mindent megér,
mert más boldogságot, lehet tőled remél.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ne engedj a külvilág nyomásának!
  2015-02-24 09:45:50, kedd
 
  Ha rosszul döntesz a héten, eladod a lelked az ördögnek!
Ha a szívedre hallgatsz, akkor nem kell félned semmitől. Készítettem neked egy heti előrejelző elemzést, ami megmutatja az előtted álló hét energiáit


Ne engedj a külvilág nyomásának!
A hét száma a 6-os, ami arra szólit fel ezen a héten, hogy kizárólag a szívedre hallgass. Ha most engedsz a külvilág nyomásának, akkor az olyan, mintha eladnád a lelked az ördögnek. Ha most nem mersz a saját érzéseid alapján dönteni, akkor jó időre bezárod magad. Ne keresd most folyton mások megerősítését, ne kérd ki mások tanácsát. Légy bátor és hallgass az érzéseidre.

2015 02 23
2 6 2 5
8 7
15
6
Így kerüld el a héten a rossz döntéseket
A hét kétjegyű száma a 15-ös, ami a rossz döntések szimbóluma. A rossz döntések azok, amiket a szíveddel szemben hozol. A rossz döntések azok, amik mögött csak az mások érdekei munkálnak és félre söprik a szívből jövő vágyaidat. Amikor mások érdekeit a magad elé helyezed csak azért, hogy megfelelj az elvárásaiknak, akkor a lelked bezárod egy aranykalitkába. Látszólag jó teszel valakivel, akit nem akarsz megbántani, de a háttérben lemondasz önmagadról.

Nem unod még, hogy folyton mások elvárásai szerint élsz?
Az idei év számában is benne van az örödög száma, a tizenötös. Ez a szám arra hívja fel a figyelmedet, hogy a szabad akaratodból ki tudsz lépni az ördögi körből. De azt is segít megértetni veled, hogy akármilyen helyzetben is vagy most te döntöttél úgy, hogy hagyod magad. Az ördög mindig a hozzájárulásoddal veszi meg lelkedet, de bármikor szabadon enged, amikor mersz a szíved szerint bátran dönteni. Az ördög egy illúzió, amit te magad teremtesz a döntéseiddel

A héten váratlan fordulatokra számíthatsz
A mai nap képletében, ami kihatással van az egész hétre háromszor is szerepel az 5-ös szám, ami gyors és váratlan fordulatokat hoz számodra. Látszólag úgy tűnik, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj, de valójában a héten elinduló változások előrelépést hoznak az életedbe. Minden azon múlik mennyire mersz bátor döntéseket hozni. Ha megpróbálod megakadályozni a változást, akkor tényleg úgy érezheted majd, hogy összeomlik körülötted minden, de ha te indítod el a változást, akkor a kezedben marad az irányítás.

Nem kell félned, mert a rád váró változás pontosan kiszámítható
Ha ismered az előtted álló utat, akkor nem kell bizonytalanul szembenézned a jövővel. Ezért írtam neked a "2015 Az Áttörés Éve" című könyvet, amiben kézen foglak és egy egész éven át vezetlek. Megerősítést, útmutatást adok neked és átsegítelek a legnehezebb pillanatokon, hogy soha ne bizonytalanodj el és biztosan tudd jó irányba tart az életed.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 505
  • e Hónap: 3254
  • e Év: 41002
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.