Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A mester-mudrák
  2015-02-25 11:41:38, szerda
 
 



Középső Oszlop-mudra

Ujjtartás: A két hüvelykujj, a bal kisujj és a bal mutatóujj hegye összeér, a többi ujj legyezőszerűen széttárva. A kezeit szív előtt tartsa.

Testi hatása: Jótékonyan hat a szívre, a központi idegrendszerre, a nemi szervekre és a mozgásrendszerre. Hatalmas életenergiával tölt fel. Alkalmazható a központi idegrendszer gyulladásos betegségeire (agyhártyagyulladás, gerincvelő-gyulladás, trombózis) és a központi idegrendszer öröklődő és egyéb betegségeire (Alzheimer-kór, sclerosis multiplex, epilepszia, Parkinson-féle betegség, kóros mozgászavarok, migrén).

Lelki hatása: művészi adottság, látomás, Isten előtti őszinte meghódolás, mások kedvébe járás, felvidítás, jézusi szeretet, nevetés, karma ledolgozása fejlődés révén, kölcsönös megértés, teljes megtisztulási szándék, igazság elérése.

Mentális hatása: egység, akarat-koncentráció, szellemi befolyás, énnel való tudatos egység, teljes egyensúly, vágymentes tapasztalás.


Az egészség őrei - A mester-mudrák - HarmoNet : Link
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Szervezetünk órája sosem késik !
  2015-02-25 10:26:23, szerda
 
 



Forrás : Link






A nagy jelentőségű medulla oblongata

A medulla oblongata pontja hátul a tarkónál a koponya alatti mélyedésben van. Masszírozzuk meg , majd mérjük be karhosszteszttel , hogy a reflexpont ingerlése elégséges volt , illetve feltöltött -e bennünket a szükséges energiával -répaati-

Most nézzük meg az életerő-generáló reflexpontot, a medulla oblonga­tát, amelyet az életerő energiaállomásának is hívunk. Amikor ezt megnyomjuk, előkészítjük a testet a hosszas cselekvésre. Az idegi há­lózat egészéből ide áramlanak az impulzusok. Ez a pont életerőt ad, és megszünteti a feszültséget. Könnyen megérthetjük tehát, hogy mi­ért is hívjuk ezt a részt a hatalmas energiaállomásnak, s azt is látjuk, hogy miért ingerli a nemi mirigyeket.
Mindkét középső ujjunkkal, vagy csak az egyikkel nyomjuk meg ezt a pontot, és háromig számolva tartsuk meg a nyomást. Legalább ötször végezzük el egymás után, hogy biztosak lehessünk abban, az összes mirigy egyenlő mennyiségű életerő-áramlásban részesül.
A pont hátul a tarkónál a koponya alatti mélyedésben van.
A medulla oblongata olyan masszázspont, melyet mindvégig használni fogunk könyvünkben. Egyike azoknak a varázspontoknak, melyek erőtermelő gépezetünket cselekvésre késztetik. Ez a pont lehetővé teszi, hogy a test minden pontjának elektromos csatornáját felnyissuk. A mindennapos feszültségtől is képes megszabadítani bennünket, ha éppen erre van szükségünk. Ez a pont majdhogynem azonnali energiatermelésre képes. Elhatározzák, hogy mit szeretnének, s egy másodperc alatt az irányításuk alatt áll az adott szerv. Ezt a varázslatos masszázspontot szinte bármikor és bárhol képesek vagyunk használni, anélkül hogy bárki is észrevenné, mit teszünk.
Megfigyelhetjük, hogy ez a pont a fej hátsó részén, a koponyaalapnál, egy kis üregben található. Ez a medulla oblongata, az életerőt gerjesztő masszázspont. A gerincvelőnek a koponyával való találkozásánál lévő, megnagyobbodott része. Csodálatos ellenőrző szerv, mely magában foglalja a szív-ér rendszert és a légzésközpontot is. Ellenőrzése alatt tartja a vérnyomást, valamint a véredények összehúzódását és kitágulását. A test egyensúlyérzékét, a nyeléssel, hányással és sok más cselekvéssel kapcsolatos reflexet tart ellenőrzése alatt. Habár a gerincvelő maga a koponyán belül helyezkedik el, mégis hatást fejthetünk ki rá, bármikor is próbáljuk ezt a területet ingerelni. A test egész hálózata impulzusokat ömleszt a gerincvelőbe. Ezeket az üzeneteket az agy és a test ingerületfeldolgozó központjaiba továbbítják. Az üzenetek az összes belső elválasztású mirigyhez eljutnak. Nézzük meg a Nyolcadik fejezetet, és figyeljük meg, hogy milyen fontos szereppel bír minden egyes mirigy, s hogy milyen fontos hormonokat termelnek, és milyen nagy szerepük van ezeknek a mirigyeknek az egészség, a szépség, az életerő és az energia fenntartásában.
A medulla oblongata pont azonnali energiával láthat el bennünket, ha szükségünk van rá. Nagyon jelentős masszázspont, s a könyvünk során még sokszor vissza-visszautalunk rá, éppen ezért különösen fontos, hogy megtanuljuk a helyes masszírozását.
A reflexmasszázs technikája

Ahhoz, hogy erről a nagyszerű ösztönző pontról beszélhessünk, keressünk egy kicsi mélyedést a koponya aljánál, a két izom találkozási pontjánál. Használhatjuk a masszázshoz az egyik vagy mindkét középső ujjunkat. Alkalmazzuk a számunkra egyszerűbb módszert. Helyezzük a középső ujjunkat vagy ujjainkat a kis mélyedésbe, és nyomjuk meg a pontot. Fájdalmas? Erezzék! Masszírozzák! Ez az a csodálatos varázs-masszázspont, mely korlátlan energiát és erőt képes adni, amelyre ezekben az elfoglalt és stresszel teli világban mindenkinek szüksége van.

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 172
  • e Hét: 2672
  • e Hónap: 11342
  • e Év: 67275
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.