Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Gyömbér tinktúra házilag, a szervezet igazi csodája
  2015-02-26 15:17:38, csütörtök
 
  A gyömbér tinktúra nagyon hasznos megfázásra, különböző vírusos fertőzések kezelésére, fejfájásra, fogfájásra, fájó ízületekre, csontritkulásra, torokfájára, sőt még a szexuális aktivitás növelésére is.


Mindemellett gyakran használják ezt a tinktúrát a fogyáshoz, mert bebizonyosodott, hogy nagyon hatékonyan harcol a túlsúllyal. Akik tehát szeretnének megszabadulni néhány kilótól, mindenképp próbálják ki, reggeli és vacsora után 1-1 evőkanállal fogyasszanak belőle egy hónapon át. Ezt követően egy hónap szünetet kell tartani,majd ismét elkezdhető a kúra. A gyömbér tinktúra csökkenti az étvágyat és élénkíti az anyagcserét is.

Hozzávalók:
300 gramm gyömbér
1 literes üvegedény
minőségi házi pálinka
1 citrom leve
2 evőkanál méz
Elkészítés:
400b92a4f80c934954824545283e8d608c-w369-h246

Mossuk meg a gyömbért és vágjuk apró darabokra. Helyezzük az üvegedény aljára és öntsünk bele pálinkát, körülbelül az üveg 2/3-ig. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni 14 napig. Néha rázzuk meg az üveg tartalmát. Két hét elteltével szűrjük le a keveréket, adjunk hozzá 1 citrom levét és a mézet és keverjük jól össze.

Használat:
Minden nap egy teáskanállal ajánlott fogyasztani belőle, amit három alkalommal, minden étkezés előtt végezzünk el.

Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Újra tanítja működni a szervezetet a Vargha metodika!
  2015-02-26 15:15:35, csütörtök
 
 

Nem volt olyan rég, amikor a mai mindennapos súlyos bajokat hírből sem ismertük, még nevük sem volt. A Vargha gyógymóddal újra, hosszú évekre visszakaphatjuk az elveszett egészséget, az alkotó képességünket - de ezt bizony (nem csak) akarni kell!
Alig néhány évtizede szervezetünk minden sejtje sokáig képes volt az egészséges működésre. Ma szinte az megy ritkaságszámba, ha valaki nem allergiás, nem depressziós, nem magas a vérnyomása, nem fenyegeti a cukorbetegség. Mások éveken át hasztalan követnek el mindent a gyermekáldásért, megint mások drága orvosságok tömegét szedik be csupán azért, hogy legalább valamennyire szinten tudják tartani az állapotukat, vagy mert a műtéti beavatkozás már "elkerülhetetlen". Vagy mégsem?

A Vargha Tudományos Intézetben daganatokkal, cisztákkal, miómákkal, áttéttel küszködők, agyi katasztrófák elszenvedői, halmozottan sérült gyerekek, immun-autoimmun vagy vérkeringési betegségekkel, magas vagy alacsony vérnyomással, depresszióval, alvászavarral, inkontinenciával, mozgásszervi panaszokkal (alig) kezeltek mára gyógyult páciensek. A hagyományos orvoslás mai állása szerint "gyógyíthatatlannak nyilvánítottak" dokumentált klinikai-szakorvosi véleménye - köztük rengeteg gyerek -, köszönő levelei, fényképei szolgálnak zsúfolt tapétaként a váróban, bizonyítva, hogy a nemrég még reményvesztettek ma már újra mosolygó, lábra állt emberek.
A nem is oly rég még kuruzslásnak kikiáltott, mára azonban orvostudományilag elismert Vargha metodika atyja, a tudományok doktora, az egyedülálló gyógymód megalkotója, kifejlesztője, dr. Vargha Zoltán - akit konferenciákra, világkonferenciákra hívnak, az amerikai Neuroterápiás Akadémia, a CIAMAN madridi állandó tagja, számos magyarországi klinikával, szakorvossal működik együtt - egy mondattal rövidre zárja a méltatást: "Ne a titulusok, hanem az eredmények rangsoroljanak!"

Állapotfelmérés
A pácienst arra kérik, hogy legutóbbi leleteivel (ha vannak) és lehetőleg a gyógyulásban segítő, bizalmát bíró hozzátartozóval érkezzen. Az állapotfelmérés körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe. Figyelmesen végighallgatva a beteget felveszik a kórtörténetet, majd mértani pontosságú nyomásingerekkel megkezdődik a szervezet feltérképezése. Vargha tanár urat (ahogy mindenki szólítja, mert nem szereti, ha orvosnak nevezik) és tökéletesen képzett munkatársait nem lehet átverni.
Csupasz lábaink mindent elmondanak rólunk anélkül, hogy akár csak belepillantanának a papírokba vagy bármit kérdeznének. Kedvesek és biztatóak. Nemcsak reményt adnak, hanem a gyógyuláshoz szükséges kötelezően betartandó hozzávalókat is részletesen elmondják. Nem ők gyógyítanak, csupán segítenek szervezetünk sejtjeinek abban, hogy felismerjék és újratanulják eredeti feladatukat. "Hiszen minden életben maradt sejt a túlélésért küzd, génprogramjuk a felépülés, az alkalmazkodás az egyre változó életkörülményekhez. Csak az lehet a probléma, hogy ez már nem működik önerőből" - mondja Vargha tanár úr.

A Vargha metodika
"A XXI. századi orvostudomány fejlődésének mérföldköve a Vargha metodika" - Vizi E. Szilveszter Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, a központi és perifériás idegrendszer ingerület-átvitelének neves kutatója.
Semmi esetre sem talpmasszázs, nem is akupresszúra, nem is reflexológia a Vargha Gyógymód. Valami különös és magától értetődő, orvostudományilag is igazolt (a PhD, azaz az orvostudományok doktora címet is ennek megvédésével nyerte el Vargha Zoltán) kezelés, amely a talp és a lábfej idegleképeződéseinek mértani pontosságú, eleinte olykor fájdalmas, fokozó, illetve csökkentő szisztematikus ingerlésével, a szervezet minden egyes, életképes sejtjének munkára fogásával állítja helyre az akadálytalan működést - tetőtől talpig. Hiszen a szervezet egységes egész, minden mindennel összefügg.
Tóth Melinda 32 éves tanárnő:
- Szülésemkor, 2009-ben az epidurális érzéstelenítést követően többé nem tudtam lábra állni. Kerekesszékbe kényszerültem. Az orvosok csak hümmögtek széttárt karokkal, fejcsóválva; látszólag értetlenül álltak a "rejtélyes jelenség" előtt. Hat héten át úgynevezett konzervatív kezelést kaptam, amitől pozitív irányba semmi nem változott, viszont olyan embertelen fájdalmaim lettek, hogy a szó szoros értelmében cafatokra rágtam a párnámat. Édesanyámat korábban sikerrel kezelték a Vargha Intézetben a ma még gyógyíthatatlan szklerózis multiplexében élhető szinten tartást sikerült elérni a Vargha gyógymóddal. Én nem hittem benne, de a poklok poklát éltem át, bármire hajlandó lettem volna a javulás érdekében. Diagnosztizálták a súlyos idegsérülést, plusz egy gerincsérvet, amelyről nem is tudtam, valószínűleg a terhesség alatt alakult ki, ahogy a stresszes magas vérnyomásom is, amelyet a koraszülés körüli komoly problémák idéztek elő. Az év novemberében kezdődött meg a kezelésem, és decemberben már járókerettel sikerült lábra állnom, saját lábamon menni, ha még nehezen is. Másfél hónap után képes voltam járókeret nélkül, de még a biztonságos falat érintve, lassan önállóan menni. Tavaly április vége óta minden segítség nélkül, a saját lábamon járok. Fájdalmaim annyira csökkentek, hogy a korábbi elképesztő mennyiségű csillapító felével fájdalommentesen tudok létezni, vérnyomásom normalizálódott. A tanár úr biztat, hogy fel ne adjam, de ezek után ez fel sem merül bennem.
Mónika, a 15 éves Eszter édesanyja:
- Négy éve apró pörsenések jelentek meg a kislányomon. Orvoshoz vittem, ahol speciális vizsgálatok sora bizonyította, hogy gyermekem súlyosan lisztérzékeny, bár - mint kiderült - a pörsenések nem ettől keletkeztek. El lehet képzelni azt a kiskamaszt, aki egy falat kenyeret, egy szem kekszet, süteményt nem ehet meg többé - a diagnózissal életre szóló tiltás is járt. Megtudtuk, hogy a Vargha gyógymód már sok hasonló betegségben szenvedő gyermeken sikeresen segített. Debrecenből hetente háromszor, majd heti kétszer jártunk kezelésre a Vargha Intézetbe 2010 márciusától. Eszter néhány hete óvatosan, falatonként már kóstolgathatja az évekig tiltott finomságokat. Nemrég voltunk klinikai kontrollon, amely teljesen negatív, maximálisan igazolja kislányom teljes gyógyulását. Mindezt a Vargha gyógymódnak köszönhetjük. Bár gyógyultnak nyilvánították az intézetben végzett felülvizsgálaton, havonta egy fenntartó kezelésre feltétlenül felhozzuk.

Vaska József 57 éves építőipari szakember:
- Mint mindenki az én koromban, akinek van munkája, őrült tempóban éltem a napjaimat, az építőiparban koordinálva a munkálatokat, idegileg-fizikailag is hatalmas teher alatt volt a szervezetem, majd megkaptam a "jelet": pitvarfibrillációval kerültem kórházba. Hétféle orvosságot kaptam - utánaolvastam: 3-3 gyakorlatilag egymás ellen hatott. Erre nem volt elfogadható válasz, csak annyi, hogy enyém a döntés felelőssége, beszedem-e laikusként, amit a hozzáértők rendeltek. Azt mondták, a vérhígítás beállítása után kiütnek, hogy beálljon a szívritmus. A három héttel későbbi felülvizsgálaton megkérdeztem, ha sikerült, minek a hétféle gyógyszer, amiből volt olyan, amit folyamatosan nem is lehetne szedni. A válasz megint elmaradt. Azt mondták, mit akarok 20 kiló túlsúllyal és 70 éves szívvel. Nem kell orvosi diploma ahhoz, hogy tudjam: a szervezetben minden szinergiában működik, de a nyugati orvoslás csak specialistákat ismer, akik ennek figyelembevétele nélkül, lokális problémát próbálnak kezelni. A Vargha Intézetben egyértelmű volt a diagnózis: a szervezetem kibillent a normális működés egyensúlyából, ezt kell helyreállítani. Fél év alatt rendbe hoztak, az orvosságokat elhagyhattam, teljes életet élek. Betartom a javasolt tanácsokat: 10-től reggel hatig alvás, rövid izzasztó mozgás, hideg-meleg váltózuhany az egészséges vérkeringésért. Tíz kilót fogyókúra nélkül leadtam, koleszterinszintem normalizálódott. Éjszakai vizelési problémáim, prosztataduzzanatom, amelyet a gyógyszermellékhatások okoztak, megszűnt.

Erika, a 6 éves nagyvenyimi Horváth Zolika édesanyja:
- A kicsi fiam háromévesen - épphogy elkezdte az óvodát - torokgyulladást kapott. Az antibiotikumos terápia után, szövődményként a betegség megtámadta a veséjét. Egy hónapig voltunk a dunaújvárosi kórházban, ahol azt mondták, ez olyan ritka betegség, hogy évente egy eset ha előfordul, de ne aggódjunk, három hét alatt rendbe jön. A kilencedik héten még mindig véres volt a kicsi vizelete, rengeteg szteroidot és ötszöri alkalommal kemoterápiát rendeltek az orvosok. Senki nem mondta, hogy van még súlyosabb szövődmény is? Februárban a gyerek szemhéja, arca hirtelen kórosan dagadni kezdett, tetőtől talpig tele volt a kis teste vízzel, a vízvisszatartás és immár az autoimmun betegség, a fehérjevizelés folyamata egyre súlyosabb lett. Azt mondták, Zolika sajnos nem úgy reagál a kezelésekre, ahogy várták. Akkor elegünk lett a kísérletezésből, miközben a kisfiunk semmit sem javult, sőt? Egyszer régen, még lánykoromban, ki tudja, miféle megérzésből, kivágtam és eltettem egy újságcikket, ami a Vargha gyógymódról szólt. Nem gondoltam akkor, hogy valaha a saját gyerekem miatt kell előkeresnem? Márciusban, 2009-ben kezdődött meg Zolika kezelése a Vargha metodikával, ahol kezdetnek annyit ígértek, hogy a kemoterápiának és a megadózisú szteroidoknak nem lesz mellékhatása. Így is lett, és mi már ezt is hatalmas eredményként éltük meg! Nyárra annyit javult az állapota a Vargha gyógymódnak köszönhetően, hogy az összes szteroidot fokozatosan elhagyhattuk! Őszre tovább javult, olyannyira, hogy már csak egyetlen orvosságot kellett szednie, amire a kórházban azt mondták, sajnos ez életre szóló, és nem gyógyít, csak fenntartásra szolgál, aztán 15 éves kora körül esedékessé válik a veseátültetés. Tavaly júliusban a folyamatos Vargha-féle kezelésnek hála Zolika minden orvosságot elhagyhatott, az "életre szólót" is, ismét óvodás lett, pedig végleges volt az az ítélet is, hogy nem mehet többé közösségbe, annyira gyenge az immunrendszere. A szteroidok korábbi mellékhatásai teljesen megszűntek, kisfiam laborértékei a negatív határon vannak, teljesen tünetmentes. Jókedvű, boldogan éli a hatévesek gondtalan életét. Mosolyog, biciklizik és rosszalkodik - a Vargha gyógymóddal ennél nagyobb boldogságot, mint a miénk, biztosan nem lehetne elérni!
http://www.astronet.hu/.../ujra-tanitja-mukodni-a-szervezetet
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Természetes gyógymódok a cukorbetegség kezelésében
  2015-02-26 09:02:37, csütörtök
 
  Szerző:

Dr. Csuth Ágnes

családorvos Néhány gyógyhatású növény, melyek előnyös tulajdonságait újból elkezdtük felfedezni és felhasználni, mivel kedvezően hathatnak diabétesz esetén. Hirdetések Gyógyhatású növények: Csalán Hatóanyagai prosztatabántalmak kezelésére, cukorbetegség, reuma és köszvény ellen is alkalmazhatóak, főleg gyógytea formájában fogyasztják. Gymnema sylvestre Ez egy trópusi indiai kúszónövény, amelyet régóta használnak a cukorbetegség kezelésében. A hasnyálmirigy béta sejtjeinek inzulin-termelését serkenti és segíti az inzulin hatását a periférián. Csökkenti az édesség iránti vágyat. Az 1-es és a 2-es típusú diabéteszben is jó hatású. Kék áfonya levél FONTOS TUDNI! A gyógynövények hatóanyagai a gyógyszerekéhez hasonló hatásokkal és mellékhatásokkal rendelkeznek, ezért fogyasztásuk előtt kérje ki orvosa tanácsát! Aktív hatóanyaga a myrtillin. Segít megőrizni a kapillárisok integritását, gátolja a szabad gyökök hatását és javítja az érrendszer tónusát. A diabéteszes retinopathia kezelésében is hatásos. Ázsiai ginzeng A ginzenget régóta ismeri a tradicionális kínai orvoslás. Serkenti az inzulin felszabadulását a hasnyálmirigyben, és hatására növekszik az inzulin periférián betöltött hatása is. Direkt vércukorcsökkentő hatása is van. Áfonya Csökkenti a diabétesz szövődményeit, mint a diabéteszes cataracta és retinopathia. Kecskeruta A kecskerutát a népi gyógyászat évszázadok óta használja a cukorbaj kezelésére. Kivonatából származik a metformin, mely a cukorbetegség terápiájának egyik alappillére. Stevia EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELHETIK ÖNT Veszélyben vannak a gyógynövények? Gyógyhatású növényeink A legjobb fűszerek gyulladások ellen Új remény a cukorbetegeknek: a fahéj Természetes és szintetikus vitamin - Nem mindegy! Természetes gyógymód az asztmára? Természetes vérnyomáscsökkentők Nincs direkt antidiabetikus hatása, de cukor helyettesítésére ajánlott alternatíva cukorbetegeknek és egészségeseknek egyaránt. A mesterséges édesítők helyett javasolt használata. Fahéj Valószínű, hogy a fahéj hatóanyagai csökkentik az inzulinszükségletet azáltal, hogy növelik az inzulinreceptorok érzékenységét. Azoknál a betegeknél, akiknél a szervezet inzulintermelése kimerült, a fahéj segítségével a szénhidrátok feldolgozásához szükséges inzulin-igény csökken. Egyre nagyobb teret hódít a táplálékkiegészítők területén. Görögszéna mag A mediterráneum kedvelt fűszere. Csökkenti a vércukrot, serkenti a tejelválasztást és segíti a sebgyógyulást. Emésztési panaszok, étvágytalanság kezelésére is használják. (WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes Vital Balance Életmód Központ )

Részletek: http://www.webbeteg.hu/.../termeszetes-gyogymodok-a-cukorbete...
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 326
  • e Hónap: 3075
  • e Év: 40823
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.