Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2015-02-03 23:54:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Ennek a pontnak a masszírozása 100 betegséget gyógyít.
  2015-02-03 22:33:21, kedd
 
  Ennek a pontnak a masszírozása 100 betegséget gyógyít.
Tanuld meg te is!

A távol-keleti gyógyászatban használt kínai zú san lí fogalom jelentése “láb három mérföld", a test legfontosabb pontja, amelyet elsősorban akkor használnak, mikor a test chije gyenge.

A név arról tájékoztatja az akupunktúrás orvost, hogy ha ide szúr, akkor a beteg az életútján további három mérföldet tud majd megtenni. A gyomor csatornán helyezkedik el és bármilyen más emésztési zavar esetében is használható. A test chijét többnyire az emésztőrendszer termeli, így az egészség érdekében fontos a jó emésztés szem előtt tartani.






A zú san lí a térdkalácstól egy tenyérszélességre (4 ujjnyira), a lábszár külső oldalán helyezkedik el. Gyakran nyomásra enyhén érzékeny. Javasolt, hogy a pontot reggel, étkezés előtt masszírozzuk az óramutató járásával megegyező irányban. Mindkét lábon 9 körkörös mozdulatot hajtsunk végre. A masszázs az előkészületekkel együtt mindössze 10 percet vesz igénybe.

Masszírozás előtt fontos, hogy kényelmes, nyugodt pozíciót vegyünk fel. Lélegezünk mélyeket, lazítsunk és koncentráljunk az érzelmeinkre. Mint említettük a reggeli időszak a legjobb a gyakorlat elvégzésére, ami erősíti az immunrendszert, jótékony hatással van a belső szervek működésére, és lassítja az öregedési folyamatot. Ha ebéd előtt masszírozzuk a pontot, az javítja a memóriát, serkenti a keringési rendszer és az emésztőrendszer működését. Ebéd után nyugtató hatása van, száműzi a fejfájást, a stresszt, az idegességet, és felveszi a harcot az alvászavarral. Kora este végezve a gyakorlatot, ezúttal az óramutató járásával ellentétes irányban, serkenti az anyagcserét, segít megszabadulni a felesleges testsúlytól és a zsíroktól.

Forrás: http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Borban párolt mustáros karaj baconös ceruzababbal és...
  2015-02-03 20:28:02, kedd
 
  Borban párolt mustáros karaj baconös ceruzababbal és sült hagymával

Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj csont nélkül
5-6 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál mustár
őrölt feketebors
1 dl fehérbor /én muskotályost használtam/

étolaj
teljes kiőrlésű liszt
1 kg ceruzabab
25 dkg szeletelt bacon

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és egymásra téve 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, a pácolást végezzük el előző nap, úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús.

A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk, 6-8 percre sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd jéghideg vízbe szedjük. Ha a bab kézmelegre hűlt, 7-8 szálat összefogva 1-2 szelet baconbe csavarjuk, és tepsibe vagy sütőrácsra téve sütőben vagy grillen megsütjük.

A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk 1 evőkanál mustárt, majd egy kevés vizet és 1 dl bort öntünk rá. Visszatesszük a hússzeleteket, és puhára pároljuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, karikákra szedjük, majd belisztezzük, és bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, így gyorsabban sül, nem ázik el és ropogós marad. Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük, a hússal és a baconos babbal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Paradicsomos káposztafőzelék
  2015-02-03 20:24:55, kedd
 
  Paradicsomos káposztafőzelék

Hozzávalók:

1 nagy fej káposzta
1 nagy fej hagyma
2-3 dl tejföl
3-4 dl paradicsompüré vagy -lé (lehet több is)

bors
olaj
zöldfűszer (tetszés szerint)

Elkészítés:

A káposztát megmosom és laskára vágom, nem aprózom nagyon fel. A hagymát apróra vágom és egy nagy edényben olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a káposztát, kicsit megsózom, hogy levet eresszen, és beleteszem a zöldfűszert (én kaprot és csombort használok), majd a saját levében főzöm. Amikor a káposzta megpuhult (nem kell nagyon puha legyen, jó ha kissé ropogós), hozzákeverem a paradicsompürét, a tejfölt, borsozom, aztán még egy kicsit összefőzöm, és kész is.

Megjegyzés:

Magában is nagyon finom és könnyű, nyárias étel, ideális fogyókúrás recept! Húsok mellé pedig kitűnő.

A receptet Fandreea küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gyümölcsös joghurttorta IV.
  2015-02-03 20:23:36, kedd
 
  Gyümölcsös joghurttorta IV.

Hozzávalók:

2,5 dl joghurt
2 tojás
20 dkg muscovado cukor
1 csomag sütőpor
7 dkg finomliszt
17 dkg rétesliszt
0,9 dl olaj
csipet só
1 doboznyi áfonya vagy málna, esetleg magozott fekete cseresznye, bátrabbak szederrel is próbálkozhatnak, vagy vegyesen is tehetik rá a gyümölcsöt

Elkészítés:

A liszteket elkeverem a sütőporral, egy másik tálban összedolgozom a joghurtot a tojással, a cukorral és az olajjal, majd a két tál tartalmából tésztát készítek. Picit sózom, és a kikent/kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt 26-os tortaformámba öntöm. A tetejét gazdagon megszórom gyümölccsel és a gyümölcsöket egy bő evőkanálnyi muscovado cukorral.





185 fokra előmelegített sütőben, nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm.





Megjegyzés:

A receptet Mirelle, a fotót SZG Anita küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Paradicsomos káposztafőzelék kötözött sonkával
  2015-02-03 20:19:59, kedd
 
  Paradicsomos káposztafőzelék kötözött sonkával

Hozzávalók:

80-100 dkg fejeskáposzta
50-60 dkg kötözött sonka
2 teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál ételízesítő
1-2 teáskanál só (attól függ, mennyire sós a sonka)
1 db tojás nagyságú vöröshagyma
fél dl étolaj
2 púpozott evőkanál liszt
2 teáskanálnyi pirospaprika
2 kis boboz sűrített paradicsom

Elkészítés:

A káposztát kettévágjuk, és vékonyra felszeleteljük.( A torzsáját kihagyjuk, azt körbevágjuk.) Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni a káposztát és az fél cm vastagságúra szeletelt sonkát. Hozzáadjuk a fűszereket és a hagymát.

Az olajjal és a liszttel rántást készítünk, teszünk bele pirospaprikát, és felengedjük a felvizezett paradicsommal (kb. 2 dl vízzel hígítottam fel). A főzelék levéből veszünk le a rántáshoz, jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk a főzelékhez, és 2-3 percig főzzük még együtt.





Megjegyzés:

Aki szereti, cukrot tehet bele, mi nem szoktunk. Finom, viszonylag gyorsan elkészíthető főzelék.

A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Fejtett bableves füstölt oldalassal
  2015-02-03 20:18:18, kedd
 
  Fejtett bableves füstölt oldalassal

Hozzávalók:

80 dkg fejtett bab
2-3 db sárgarépa
1-2 db fehérrépa
1/4 zeller
1 kis fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
50 dkg füstölt oldalas
10 dkg füstölt szárazkolbász
babérlevél
őrölt tárkony
petrezselyem
zellerzöld

őrölt fehérbors
1 tojás és liszt a csipetkéhez

Elkészítés:

A fejtőbabot kifejtem, beáztatom, a zöldségeket megtisztítom, a répákat felkarikázom, a zellert felkockázom, másik tálban ezeket is beáztatom. A hagymát megpucolom, így teszek a fokhagymagerezdekkel is, a hagymát egyben hagyom, a fokhagymagerezdeket pépesítem. A petrezselyem és zeller zöldjét összekötözöm. Az oldalast csontja mellett feldarabolom, a kolbászt felkarikázom.

Egy méretes fazékba teszem a kifejtett, leöblített babot, az oldalast, a kolbászkarikákat a hagymával és a babérlevéllel. Felöntöm annyi vízzel, hogy alaposan ellepje, felteszem főni, közepes lángon. Gyengén sózom (figyelek rá, hogy a füstölt oldalas és kolbász önmagában is sós), borsozom, beleadom a pépesített fokhagymát és az összekötözött petrezselyem és zeller zöldet is. Így főzöm, míg az oldalas és a bab félpuhára fő.

Amikor a babot és a húsféléket félpuhának érzem, beleadom a zöldségféléket, megszórom ízlés szerint az őrölt tárkonnyal, ha igényli, öntök még hozzá kevés vizet.

Nekilátok a csipetke elkészítésének. Felverem egy tálban a tojást, gyengén sózom, összedolgozom annyi liszttel, amennyit felvesz, alaposan összedolgozom, az így kapott tésztából kézzel csipetkét formázok.

Amikor levesemben minden hozzávaló megfőtt, beleadom a csipetkét, addig forralom, míg a csipetke feljön a tetejére. Kiszedem belőle az összekötözött leveleket. Azon melegében tálalom, tejfölt és friss barna kenyeret kínálok mellé.





Megjegyzés:

Rántás, habarás nálunk nem kerül ebbe a levesbe, ha ügyesen készítettük, önmagában is kellő sűrűségű lesz. Aki szereti, a petrezselyem és a zeller zöldjét egészen apróra vágva is beleadhatja, így színesebb, de ugyanolyan ízes ételt kap. Természetesen a tejfölben csomómentesre elkevert liszttel behabarva is elkészíthető.

Mi a füstölt húst, ha marad belőle, majonézes tormával vagy mustárral, friss kenyérrel a leves után második fogásként is szívesen fogyasztjuk. Oldalas helyett füstölt tarjából, vagy más kedvünkre való füstölt áruból is elkészíthetjük ezt az ételt.

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 745
  • e Hét: 1553
  • e Hónap: 15458
  • e Év: 145165
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.