Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Almás túrótorta
  2015-02-04 10:21:07, szerda
 
  Hozzávalók:
80 dkg alma
1 citrom leve és reszelt héja
5 db tojás
12 dkg vaj
25 dkg cukor
csipetnyi só
1 kg túró
2 csomag vaníliás krémpor (főzős)
1 csomag sütőpor
4 dkg mazsola
A díszítéshez:
3 evőkanál baracklekvár
6 dkg pirított szeletelt mandula
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, négybe vágjuk, és a magjukat kivájjuk. A cikkeket vékony szeletekre vágjuk. 2-3 percre lobogva forró vízbe tesszük a szeleteket, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. Félretesszük hűlni.

A mazsolát megmossuk, és vízben áztatjuk. A túrót áttörjük. 3 tojást szétválasztunk.

A vajat, cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük, hozzáadjuk 3 tojás sárgáját és 2 egész tojást. Jól kikeverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, a citrom levét és reszelt héját, a sütőport, a pudingport, és összedolgozzuk.

A mazsolát leszűrjük, kinyomkodjuk, és a túróhoz adjuk. Beledolgozzuk a kihűlt almaszeleteket. A 3 tojás félretett fehérjéből habot verünk, és fellazítjuk vele a tésztát. Kivajazott, morzsával meghintett 26 cm-es formába tesszük és 180 fokosra előmelegített sütőben 70-75 percen át sütjük. A sütőből kivéve hűtjük.

Tálalás előtt körbekenjük baracklekvárral, és körbeszórjuk mandulával.

forrás: http://www.recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Sajtos-sonkás csirkemelltorta
  2015-02-04 10:13:26, szerda
 
  Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé
20 dkg szeletelt bacon
20 dkg szeletelt sonka
20 dkg trappista sajt
1 nagy pohár tejföl

bors
A bundázáshoz:
liszt
tojás

Elkészítés:

A szalonnával kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit.

A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk.

Az edénybe rakott szalonnaszeletekre reszelt sajtot szórunk, erre helyezzük a csirkemellszeleteket. Ezután a tetejére reszelt sajt, sonka következik. Addig rakjuk ugyanezeket sorrendben, amíg el nem fogynak. A végén a maradék szalonnával vagy sonkával az egészet betakarjuk. A tetejét tejföllel öntjük le.

Fólia alatt kb. 45-50 percig sütjük, majd a fóliát levéve még ropogósra pirítjuk a tetejét.

Kiborítva úgy szeleteljük, mint a tortát. Bármilyen köret vagy saláta illik hozzá.
forrás: https://www.facebook.com/Mendydekor
fotó forrás: http://malvinfoz.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Találd meg azt a személyt, aki meggyújtja a lámpásodat!
  2015-02-04 10:07:37, szerda
 
  "A széles, üres utcán egymagában jött a lámpagyújtó ember, s valami roppant vigasztaló erő volt abban, hogy jött, a maga idejében, mint mindig, lassú imbolygással a Főtér felől. Mert a nagy, magányos utcán, a sok néma kapu és ablak között, mikor bent a szobákban felnőtt emberek sírtak, ez a sok kigyúló, kicsi láng mégiscsak békességet és estét jelentett. Ó, milyen hatalmas ember egy ilyen lámpagyújtó! Amikor mindenki fejvesztetten kapkod, mindenki jajgat és panaszkodik, és sötét titkokat suttognak lezárt szobákban, mindenki fél és sír és szitkozódik: akkor ő jön egyes-egyedül, mintha nem történt volna semmi, és megszokott régi mozdulattal meggyújtja az alvó lámpásokat. Nem fél és nem sír, de amerre elhalad, jön a világosság vele az üres utcán végig. S a gyermek az ablakban didergő, nagy vágyat érzett akkor: lámpagyújtó leszek! S tudta, ha megnő, majd bejár minden utcát, ahol sötét van és hideg, és az emberek félve a szobákba bújnak. Világítóbot lesz a kezében, és rendre gyújtogatja majd a lámpásokat, hogy világosság legyen, s ne féljen senki se többet. Erre gondolt, s kint a lámpától lámpáig verődő embert nézte. Valami olyant érzett, amit még soha eddig. Nem tudta, mi az. Valami összeszorította a torkát, valami égette a szemeit, és valami fájt. És ugyanakkor, mintha valami felemelte volna, és valami ott bent a szíve tájékán nagyon szép és nagyon nagy volt abban a percben. Fel kellett szökjön az ablak mellől és berohanjon a belső szobába, ahol a nénik ültek.
- Ilona néni! Ilona néni! "A széles, üres utcán egymagában jött a lámpagyújtó ember, s valami roppant vigasztaló erő volt abban, hogy jött, a maga idejében, mint mindig, lassú imbolygással a Főtér felől. Mert a nagy, magányos utcán, a sok néma kapu és ablak között, mikor bent a szobákban felnőtt emberek sírtak, ez a sok kigyúló, kicsi láng mégiscsak békességet és estét jelentett. Ó, milyen hatalmas ember egy ilyen lámpagyújtó! Amikor mindenki fejvesztetten kapkod, mindenki jajgat és panaszkodik, és sötét titkokat suttognak lezárt szobákban, mindenki fél és sír és szitkozódik: akkor ő jön egyes-egyedül, mintha nem történt volna semmi, és megszokott régi mozdulattal meggyújtja az alvó lámpásokat. Nem fél és nem sír, de amerre elhalad, jön a világosság vele az üres utcán végig. S a gyermek az ablakban didergő, nagy vágyat érzett akkor: lámpagyújtó leszek! S tudta, ha megnő, majd bejár minden utcát, ahol sötét van és hideg, és az emberek félve a szobákba bújnak. Világítóbot lesz a kezében, és rendre gyújtogatja majd a lámpásokat, hogy világosság legyen, s ne féljen senki se többet. Erre gondolt, s kint a lámpától lámpáig verődő embert nézte. Valami olyant érzett, amit még soha eddig. Nem tudta, mi az. Valami összeszorította a torkát, valami égette a szemeit, és valami fájt. És ugyanakkor, mintha valami felemelte volna, és valami ott bent a szíve tájékán nagyon szép és nagyon nagy volt abban a percben. Fel kellett szökjön az ablak mellől és berohanjon a belső szobába, ahol a nénik ültek.
- Ilona néni! Ilona néni! Én lámpagyújtó leszek!"
Wass Albert
Találd meg azt a személyt, aki meggyújtja a lámpásodat!
Szép estét kívánok mindenkinek!
...szeretettel... "
Wass Albert
Találd meg azt a személyt, aki meggyújtja a lámpásodat!
Szép estét kívánok mindenkinek!
...szeretettel...
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 2925
  • e Hónap: 9297
  • e Év: 60088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.