Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Senkit sem......
  2015-02-06 20:14:09, péntek
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Szeretet négy arca..
  2015-02-06 20:12:38, péntek
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Ha döntünk....
  2015-02-06 20:10:59, péntek
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Házasság hete: 2015.02.08-15.
  2015-02-06 20:03:40, péntek
 
  Mi is a házasság hete?
Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét - amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt - mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
,,A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.
A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt."
A Házasság Hete Szervezőbizottsága.

- A társadalom jövőjét jelentő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődésének meghatározó, ideális közegét a tartós, stabil családi légkör biztosítja, amit viszont manapság számtalan tényező rombol - mondta dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója a házasság hete nyitó sajtóeseménye kapcsán, amelyen többek között felszólalt Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke és Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke is. A mozgalom országos koordinátora rámutatott: a házasság hete a társas kapcsolatok jobbítására szolgáló módszereket, példákat is bemutatva szeretné felhívni a figyelmet a házasságok tudatos gondozására és arra, hogy az egymás iránti hűség milyen megtartó erő lehet.
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Valentin napra  
Házasság hete - bölcs mondások
  2015-02-06 20:00:15, péntek
 
  Egy kellemes és jó asszony harminc év múlva is úgy fog tetszeni a férjének, mint az első napon.
/Rousseau/

A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, hogy az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést.
/G.G. Márquez/

Úgy félünk az öregedéstől, hogy megteszünk ellen mindent.
Nem vesszük észre, hogy az a legfontosabb, hogy legyen kivel megöregedni.
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Megszületett Overdose csikója
  2015-02-06 19:36:24, péntek
 
  A világhírű magyar versenyló fedezéséből 2015. február 6-ára virradó éjszaka született meg a hím csikó a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok Kft. dióspusztai ménesében.
...... .......


A kilencéves ló tenyészállatként 22-23 éves koráig is aktív maradhat.
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Botrányos meccs az Afrika Kupán
  2015-02-06 19:31:06, péntek
 
  Forrás: Hír24
Ghána 3-0-ra legyőzte a házigazda Egyenlítői-Guineát a torna elődöntőjében, de nem erről szólnak majd a híradások. A hajrában a mérkőzés félbeszakadt, mivel a hazai szimpatizánsok palackokkal és kövekkel dobálóztak. Végül befejezték a mérkőzést, de jókora csúszással
Az már szerda este eldőlt, hogy Elefántcsontpart lesz az Egyenlítői-Guineában zajló Afrika Kupa egyik finalistája, míg csütörtökön a házigazda és Ghána labdarúgó-válogatottja feszült egymásnak a döntő reményében. A találkozó elején a felek inkább egymást aprították, minthogy helyzeteket dolgoztak volna ki, így talán nem is olyan meglepő, hogy büntetőből született a mérkőzés első gólja, Jordan Ayew talált be. Sőt, nem sokkal később egy tanítanivaló kontra végén Wakaso duplázta meg a ghánai előnyt, ezzel pedig tulajdonképpen a szünet előtt eldöntötte a meccset az együttes.
A második felvonásban Egyenlítői-Guinea nem töltötte be a szimpatikus vesztes szerepét, vagy felrúgták az ellenfél játékosait, vagy a játékvezetőnél reklamáltak. Volt egy kis foci is, egy szépen kijátszott akció végén André Ayew módosította 3-0-ra az eredményt.

- A 83. percben járt a meccs, amikor ghánai szurkolók jelentek meg az egyik kapu mögött, mivel a hazai szimpatizánsok elkezdték dobálni őket. A rendőrök is megjelentek, majd egy helikopter körözött a pálya fölött,
...... ......


Közben a játékosok és a játékvezetők a gyepen ácsorogtak. Hosszú-hosszú percek teltek el, mire a ghánai drukkereket a rendőrök kiterelték a játékoskijárón keresztül (!) a stadionból, a meccs pedig félbeszakadt. Hosszas tanakodás következett, a rendőrök könnygázt akartak bevetni, valamint többféle forgatókönyv is felmerült, végül nagyjából fél óra várakozás után folytatódott a meccs, majd három perc után véget ért...
.....


Nagyon megbüntették az Afrika Kupa házigazdáját.
A házigazda Egyenlítői-Guinea labdarúgó-szövetsége 100 ezer dolláros pénzbüntetést kapott a csütörtökön botrányos körülmények között véget ért elődöntő miatt.
A kontinentális szövetség közlése szerint 36 ember sérült meg a rendbontások során, közülük 14-et kellett kórházba szállítani. Mellékbüntetésként a hazai szövetség köteles állni a sérültek kezelési költségét. A csütörtöki meccs, amelyen Ghána 3-0-ra legyőzte a hazaiak csapatát, a 83. percben félbeszakadt, mivel ghánai szurkolók jelentek meg az egyik kapu mögött. Mint kiderült, biztonságuk érdekében kellett elhagyniuk szektorukat. Az alapvonal mögött több százan ácsorogtak, miközben a lelátóról különböző tárgyakkal dobálták őket.
Aztán a rendfenntartók közbeavatkozása nyomán lassan kiürült az a lelátórész, ahol az incidensek történtek, a ghánai drukkereket pedig biztonságba helyezték. Mintegy negyven perc elteltével folytatódott a mérkőzés, majd a játékvezető három perc múlva váratlanul lefújta az összecsapást. A találkozó után a stadionon kívül is folytatódott a rendbontás.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A Dal 2015
  2015-02-06 18:04:29, péntek
 
  ...... ........... .........


10 dalból 6 jut tovább a közép döntőbe.
Részletek Link

- Az idei dalválasztó műsorsorozatban még fontosabb szerep jut a közönségnek, hiszen Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, Pierrot és Rákay Philip mellett a néző lesz az ötödik zsűritag. A műsorhoz új, a mai trendeknek megfelelő mobilapplikáció készült.
.........



- A World of Violence (magyarul: Az erőszak világa) Előadó: Dallos-Nyers Boglárka
Videó Link
Dal szövege: angolul
I can't see the lights and stars
I can't see the sun go down
I can't see a brighter future
Life gets harder
In a world of violence
I just want the sun to rise
I don't wanna hear more lies
I don't wanna sit in silence
Need some guidence
In a world of violence

Dal szövege: Magyarul
Nem látom a fényeket, a csillagokat
Nem látom lemenni a napot
Nem látok szebb jövőt
Az élet egyre nehezebb
Ebben az erőszakos világban
Akarom látni a napfelkeltét
Nem akarok több hazugságot
Nem akarok csendben ülni
Szükségem van útmutatásra
Ehhez az erőszakos világhoz.
Videó 2. Link
 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
Havas háztető recept
  2015-02-06 17:38:49, péntek
 
  Forrás: receptbázis
.........


Hozzávalók 6 főre
Piskótához: 6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Közepéhez (barna tészta): 15 dkg darált háztartási keksz
15 dkg darált dió
10 dkg margarin
2 evőkanál rum
6 dkg porcukor
1 dl forralt tej
Sárga krém: 4 dl tej
2 csomag vaníliás puding
15 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
Csokoládémáz: 10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó por
5 dkg margarin
2 evőkanál víz
Tetejére:
10 dkg kókusz reszelék


Elkészítés:
A 6 db tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, hozzá szitálunk 6 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport és végül a habbá vert tojás fehérjét lazán belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 150 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótát hosszában három egyenlő részre vágjuk.
A közepéhez valókat, 15 dkg daráltdiót, 15 dkg darált kekszet, 10 dkg olvasztott margarint, 1 dl forralt tejet, 2 evőkanál rumot és a 6 dkg porcukrot egy keverőtálba tesszük, majd jól összedolgozzuk.
Fél henger formára gyúrjuk.
Egy hosszúkás tálcára az egyik szelet piskótát rárakjuk, majd a tészta közepére helyezzük a barna masszát.
A sárga krém elkészítéséhez a 2 csomag puding port a 15 dkg cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre keverjük.
Egy literes edénybe beleöntjük a 3 dl tejet, hozzáöntjük a pudingot és közepes lángon folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük.
Amikor már langyos 10 dkg margarint hozzáadunk és csomómentesre keverjük.
Ezt a krémet nedves késsel háromszöget alakítva a már előkészített tésztára kenjük, és a másik két tészta lappal oldalait megtámasztjuk, így lesz olyan formájú, mint egy háztető.
Hűtőszekrénybe rakjuk dermedni (30 percig).
Egy kis serpenyőbe 10 dkg porcukrot teszünk, hozzáadunk 2 evőkanál kakaó port, 5 dkg margarint, majd közepes tűzön folyamatosan kevergetve simára főzzük.
A tésztát ezzel a mázzal bevonjuk és a kókuszreszelékkel alaposan meghintjük.
Megjegyzés / tipp:
Miután megdermedt vízbe mártott késsel vastagabb szeleteket vágunk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 2775
  • e Hónap: 15451
  • e Év: 249198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.