Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Nyugdíjbiztosítási szabályok
  2015-02-06 22:03:03, péntek
 
 




NYUGDÍJ BIZTOSÍTÁSI SZABÁLYOK 2010 UTÁN


Link



Nyugdíjváltozások

Link


Link


Általános Forgalmi Adó - 2014 évi változásai

Link














Hol a legjobb nyugdíjasnak lenni? - Íme, a magyar eredmény..

Magyarország - globálisan - a legjobban teljesítő egyharmadban van a nyugdíjasok helyzetét tekintve, de régiós összehasonlításban már messze nem ilyen kedvező a kép.

A világon a legjobb dolguk az európai nyugdíjasoknak van, de persze nagyon nem mindegy, hogy melyik államról van szó - derül ki a francia Natixis pénzügyi szolgáltató csoport összeállításából. A listát talán nem meglepő módon Svájc, Norvégia és Ausztria vezeti, majd Svédország és Ausztrália következik - a top tízből nyolc európai ország.

Magyarország a legjobban teljesítő egyharmadban van, ráadásul javított is pozícióján: két fokozatot javítva a 43. helyen végzett a 150 ország között - igaz, az indexérték 1 százalékponttal romlott. A rossz hírek az indexek tartalmának ismertetése után következnek.







A magyar nyugdíjasoknak - ha hinni lehet a Natixis számainak - régiós összehasonlításban nincs okuk az örömre. A volt szocialista országok közül több messze megelőzött minket, Csehország még a top 20-ba is bekerült, a 14. helyezett Kanada és a 15. helyen álló Franciaország mögött. A hazai nyugdíjasok a szlovén (21. hely), sőt, a szlovák (22.) időseket is irigyelhetik, de Lengyelország 30. helyével is elégedettek lehetnének. Románia a 48. helyre futott be, de az anyagi jólét terén jobb helyezést ért el, mint Magyarország.

A top 50 ország és az alindexek lista az alábbi Linken:

Link








Érdekes tények a mai magyar nyugdíjakról

Hány éves a legidősebb nyugdíjra jogosult, a nők vagy a férfiak kapnak több nyugdíjat?

A legidősebb magyar nyugdíjas 110 éves, de van egy 109, kettő 108 és egy 107 éves ellátott is hazánkban. Összesen 561 olyan nyugdíjas él Magyarországon, aki elmúlt 100 éves.

A legmagasabb nyugdíj összege 870 ezer forint, amely csaknem 7,6-szorosa az átlagos, 116 ezer forintos ellátásnak.

A férfiak átlagosan 16 ezer forinttal kapnak több nyugdíjat, mint a nők.

Ma már több nyugdíjasnak utalják a nyugdíját, mint amennyinek a postás viszi. Az arány tavaly fordult meg, és júliusban már az ellátottak 51,5 százalékának érkezik számlára a pénze.

A legtöbb magyar nyugdíjat - külföldre - Németországba utalják, egészen pontosan 11.236 főnek. A második helyen a szomszédos Ausztria áll közel 3.000 fővel.

Az idei év elején egyetlen hölgy részesült átmeneti bányászjáradékban (220 ezer forint értékben), míg férfiak közül 3360-an.

Balettművészeti járadékot három férfi és 13 nő kap.

A legfiatalabbak, akik öregségi nyugdíjban részesülnek 1955 és 1959 között születtek. Ők 35 ezren vannak, és azokról a nőkről van szó, akik 40 év jogosultsági idő után kedvezményesen mehettek nyugdíjba. (Összesen 105 ezren kapnak ilyen címen ellátást.)

Az 1910 előtt született, tehát 104 évnél idősebbek közül 11 férfi és 34 nő kap nyugdíjat.

Öregségi nyugdíjat összesen kétmillió 37 ezren kapnak. Közülük 117 ezren vannak olyanok, akik 200 ezer forint feletti ellátásban részesülnek.

Forrás: Pénzcentrum.hu
2014. augusztus 16.



Átlagkeresetek Európa országaiban









 
 
1 komment , kategória:  Média  
Ukrajna
  2015-02-06 19:40:12, péntek
 
 







UKRAJNA - Donyeck Debalceve


Magyar nyelvű szórólappal győzködik a körülzárt város kárpátaljai védőit
Posted on 2015/02/02 by Nifadmin

Tíznél több kárpátaljai áldozata lehet az elmúlt napok kelet-ukrajnai harcainak. A Donyecki Népköztársaság állítása szerint teljesen körülzárták a védő kormányerőket, akiket magyar röplapokkal is megadásra és szabad elvonulásra szólítanak fel.

A 128. sz. kárpátaljai hegyi dandár tagjai is ott vannak a több oldalról bekerített Debalcevét védő ukrán katonák között - írja az Origo. A frontvonal mögé nyúlványként beékelődő hadszíntérről folyamatosan ellentmondó hírek érkeznek, a Donyecki Népköztársaság jelentései arról szólnak, hogy már teljesen bekerítették a békeidőben 25 ezer lakosú iparvárost, a kormányzati források szerint azonban folyamatos az összeköttetés a védőkkel. Nem hivatalos információk szerint tíznél több kárpátaljai katona veszthette életét a Kelet-Ukrajnában folyó harcokban.

A hozzátartozók beszámolói szerint a kárpátaljai dandár katonái számára már nem csak a nehéztüzérségi támogatás szűnt meg, de a kézifegyverekhez való lőszerkészleteik is kimerülőben vannak. A Magyarországgal szomszédos Kárpátalja megye egyik legbefolyásosabb politikusa, Viktor Baloga, a Juscsenko-éra elnöki kancelláriavezetője ultimátumnak is beillő levélben figyelmeztette Petro Porosenko államfőt: ne engedje meg, hogy a város ugyanolyan pokollá váljék, mint korábban Ilovajszk és Volnovaha. Ha mégis ez történne, Baloga szerint ,,a kárpátaljai lakosság reakciója kemény és kíméletlen lesz".

Az Origo információi szerint az ostromlók az ukrán és az orosz mellett lengyel, magyar és román nyelven is megadásra szólítják fel a védőket. Az Origo egy magyar nyelven írt röplapot is közöl:







A szórólap szövege a következő:

,,FELHÍVÁS!

Az Ukrán Hadsereg magyar nemzetiségű katonáihoz és tisztjeihez.

MAGYAROK!

A hatalombitorló kijevi rezsim olyan háborúba küld titeket, amit az ukrán nacionalisták és oligarchák saját országuk népe ellen visel.

Ez nem a ti háborútok!

Gondolkozzatok el azon, hogy érdmes e küzdeni a pénzes zsákok és hataloméhes őrültek érdekeiért?

Miközben titket a Donyecki és Luganszki megyék lakossága ellen küldenek, nők és gyerekek ellen, egyetlen egy magát ,,szabadnak" és ,,demokratikusnak" nevező kijevi kormány sem volt hajlandó ratifikálni az 1991-es Népszavazás eredményeit, mikor is Kárpátalja lakossága letette szavazatát a nyelvi, kulturális, gazdasági és területi autonómia mellett.

A Donyeckben és Luganszkban, Kramatorszkban és Szlavjanszkban harcoló népfelkelők egyben Kárpátalja szabadságáért is küzdenek!

Magyarok! Ne legyetek eszköz a kijevi rezsim kezében!

Ne harcoljatok a népfelkelők ellen!

Délkelet lakossága nem ellensége a magyarságnak!"

http://mandiner.hu/







Újabb három magyar fiú életébe került a háború - Nyugodjaak békében

Legalább két, de az is lehet, hogy három újabb magyar áldozata van a Donbaszban folyó harcoknak - derül ki az elmúlt napokban elesett ukrán katonák listájáról.

A 38 nevet egy helyi orosz nyelvű portál közölte. A halottak származása természetesen nincs feltüntetve, és erről az ukrán szervek sem adnak ki semmilyen statisztikát. Így elsősorban a nevek alapján lehet következteti arra, ki lehet magyar, vagy részben magyar származású. A szombaton nyilvánosságra hozott listán szerepel Kovács Dimitrij, Magyar Alekszandr (Magyar Sándor), és Takács András Jevgenyejevics.

A lista még messze nem teljes, hiszen a debalcevoi katlant, ahol elestek, az orosz felkelők már körbezárták, így onnan a halottakat már nem tudják kiszállítani, így azonosítani sem. A halottakat Dnyetropetrovszkban helyezték temették el. A magyar fiúk így egyelőre szülőföldjüktől több mint ezer kilométerre nyugszanak.

A Karpatskij Objektiv nevű ukrán portál által múlt pénteken közölt statisztika szerint Kárpátaljáról arányosan kétszer annyi fiatalt hívnak be, mint az ország megyéiből. Az összeállításból kiderül, hogy az 1,2 milliós Kárpátalja megyéből 2500 fiatalt rántanak be a seregbe, ez a lakosság 0,24%-a. Ugyanez az arány országosan 0,11%. Hasonlóan magas arányszámot csak a nyugat-ukrajnai Voliny megyében találunk, ahol viszont a lengyel kisebbség van jelen.

https://www.facebook.com/SouthFrontHu


Forrás: Nemzeti Internetfigyelő
https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/02/02/magyar-nyelvu-szorolappal-gyozko dik-a-korulzart-varos-karpataljai-vedoit/

Link



... és amiről nem tudunk semmit, vagy alig:


Nyilvános kivégzések Ukrajnában +18

Link



Ukrajna Fegyveres Hadseregének sérült katonája bevallotta, kényszeríttették hogy harcoljon
/amerikai ügynökök, akik halálba küldik az ukrán katonák tízezreit/

Link



Így viszik a tankokat az M1-esen

Link



Az ukrán rezsim szerint ők több ezer éve élnek saját földjükön. Mi 1991 előtt nem találjuk őket egy térképen sem.











 
 
0 komment , kategória:  Média  
Nemzeti netkonzultáció
  2015-02-06 19:30:15, péntek
 
 




Nemzeti netkonzultáció

A www.internetkon.hu oldal keddi elindulásával kezdetét vette az internetről szóló nemzeti konzultáció - jelentette be a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos Budapesten.


Elindul az InternetKon - lássunk hozzá együtt!

Link









 
 
0 komment , kategória:  Média  
Álmai nyaralása?
  2015-02-06 19:00:14, péntek
 
 







ÁLMAI NYARALÁSA?


Álmai nyaralása? Ne olyan hevesen! A fotó csak illusztráció!

Kivel ne fordult volna elő, hogy az utazási katalógusokat nézegetve a nyála csorgott, majd az összekuporgatott pénzét összeszedve lefoglalta álmai nyaralását. A szállodához érve megdöbbenve tapasztalhatja a kedves utas, hogy az egész csak illúzió, a fotós pedig nagyon ügyes.

Álom: kettesben fogtunk majd kéz-a-kézben sétálni a tengerparton.




A valóság...





Álom: Egy szexi, fehér bikinis, egyedülálló hölgy fog minket kémlelni a medence széléről.




A valóság...





Álom: egy tágas, ablakokkal teli szoba, pazar kilátással.




A valóság.... két ablak valahol lemaradt és sokkal ízlésesebbre festették a szobát.





Álom: Meseszép franciaágy egy hajtogatott hattyúval a közepén.




A valóság... csak összetolnak két ágyat és a hattyúnak nyoma sincs





Álom: Las Vegasban egy mesterséges tengerpartot építettek, amihez 2700 tonna valódi homokot használtak fel.




A valóság.... a homok nem is látszik a nyaralóktól





Álom: egy hatalmas medence, pazar kilátás




A valóság: a medence sokkal kisebb és a mellette a bazi nagy áruházra látunk rá.





Álom: Jamaika




A valóság:





Álom: Egy csodálatos tengerparti esküvő




A valóság... megjelennek a fürdőruhás nézelődők





Álom: egy fantasztikus medence New York tetején.




A valóság... jó, ha a lábunk belefér





Álom: közel van a nevezetesség




A valóság... egy kicsit távolabb van





Forrás
http://www.boon.hu/almai-nyaralasa-ne-olyan-hevesen-a-foto-csak-illusztracio/2757 555

Link



Kellemes nyarat! // Splashmob Hotel Cordial Mogán Playa - Bolero (a strandon)

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Médiaháború
  2015-02-06 17:00:06, péntek
 
 




MÉDIAHÁBORÚ


Lemondott a Simicska-médiabirodalom teljes vezetése

Link








Közlemény
2015. február 6., péntek 12:25, frissítve: szombat 07:19

A mai nappal a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió alábbi vezetői lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat:

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke,

Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője,

Élő Gábor, az MNO főszerkesztője,

Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese,

Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese,

Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.







Bayer Zsolt: Tényleg?

/Gyalázatos, amit művelsz, Lajos!/

Bayer Zsolt - 2015.02.06. 13:07

"Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót - nyilatkozott a Népszavának Simicska Lajos, a jobboldal legjelentősebb médiatulajdonosa."

Ez a mondat uralja most a média másik felét. És ez teljesen érthető. Van abban valami végtelenül perverz és borzongató, amikor Simicska Lajos a Népszavában üzen a kormánynak. És ezt ráadásul nem először teszi, emlékezzünk a Hír Tv egyik vezetőjének hosszú népszavás interjújára a közelmúltban.

Egy pillanatra tegyük félre ízlésbéli aggályainkat, és koncentráljunk a lényegre. A lényeg pedig mégis csak az volna, hogy Simicska Lajos megfenyegeti a kormányt, miszerint amennyiben ötszázaléknyi adót kell fizessen médiavállalkozásai után, akkor médiaháborút fog kirobbantani. Ezt pedig nehéz lenne másképpen értelmezni, minthogy az érdekeltségébe tartozó médiumok ezentúl az Orbán-kormány kíméletlen kritikusaivá fognak válni.

Jó. De hogyan?

Sok-sok embert ismerek azokból a lapokból, tévékből, rádiókból. S amióta villog előttem Simicska mondata, ők járnak az eszemben. Mert rendben, értem én, hogy a Magyar Nemzettől már eltávolították az emblematikus újságírókat (Ugró, Ludwig, Lőcsei Gabi, Kő), méghozzá méltatlan módon és méltatlan körülmények között. Híreink szerint Villányi Károly és D. Horváth Gábor is fizetés nélküli szabadságon van, a kirúgás előszobájában. Rendben. De mi lesz a többiekkel, a maradókkal?

Csermely Péter barátom a jövő héttől felfedezi majd magában a baloldali liberális értékek engesztelhetetlen képviselőjét?
Gajdics Ottó barátom a jövő héten helyet cserél a Hír Tv-ben a Szakonyi Péterrel?
Lukács Csaba barátom ezentúl az erdélyi magyarok honosításának és bevándorlásának harcos ellenzője lesz?
A Célpont stábja rejtett kamerákkal fog a kormánypárti képviselők nyomába eredni, kíméletlenül feltárva esetleges szexuális eltévelyedéseiket?
Körmendy Zsuzsa eztán okos, visszafogott cikkekben fog értekezni Orbán alkalmatlanságáról és arról, hogy mégis csak Gyurcsány az igazi?
A Farka Boglárka, Rabb Ferenc páros tárgyszerű hűvösséggel fogja beolvasni az RTL Klub-szerű esti híreket?
Császár Attila már hétfőn hosszú interjút fog készíteni az egyesült baloldal kretén veszprémi jelöltjével, Totálkész Zoltánnal arról, hogy csodálatos lenne, ha az állam kivonulna az elemi és a középfokú oktatásból, valamint az egészségügyből?
És mi lesz a Heti Válasszal?

Első körben beiratkoznak a HVG-hez egy gyorstalpalóra, hogy miképpen is kell nagyon gusztustalan, kormánygyalázó címlapokat készíteni?
Borókai Gábor Mészáros Tamás-féle, takonyszerű vezércikkeket fog írni a ,,jobboldal" antieurópaiságáról és demokráciaellenességéről?
Horkay Hörcher Ferencből ki fog bújni a Balavány György nevű galand?
Leigazoljátok Ugró Miki helyére Hont Andrást? Torkos Matild helyett eztán Papp Réka Kinga fog tényfeltárni?
Az idei füredi hal- és borfesztiválon Szily Lacika vezeti a műsort a Magyar Nemzet színpadon?
A Lánchíd rádió átveszi Bolgár Gyugyót a Klubtól? De legalább ismétli? És Csintalan Sándor ismét meg(vissza)tér az övéihez?

Nevezetteket ismerem. Azt gondolom, velük nehéz lesz mindezt végrehajtani. De még ha sikerülne is: ugyan vajon miféle eredménye lenne ennek? Vagy tényleg azt gondolja Simicska Lajos, hogy a Hír Tv elkötelezett nézői és eddigi drukkerei, a Magyar Nemzet olvasói fejében is végrehajtható ugyanez a fordulat?

Van egy titkom. Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek: nem végrehajtható. Azért nem, kedves Lajos, mert a nézőitek és olvasóitok nem milliárdokért lettek a nézőitek és olvasóitok. Hanem csak úgy. Holmi meggyőződésből. Miképpen médiabirodalmad megmaradt munkatársai is meggyőződésből mondják és írják amit mondanak és amit írnak.
Ehhez képest lesz értelmezendő minden változás.

Te is tudod, én is tudom, kedves Lajos, hogy nélküled már nem lenne Fidesz. Már 94 óta nem lenne. De amit most művelsz, az gyalázatos.

Ha pedig az adó NEM fizetést azonosítod a sajtószabadság és a demokrácia meglétével, akkor végképp elment az eszed, kedves Lajos. Amúgy tényleg: mennyi pénz lenne elég neked? Csak úgy, hozzávetőlegesen? A következő Célpontban mesélhetnél erről is. Vagy legalább a Népszavában, ha már ilyen jóban vagytok.

(Miután megírtam ezt a cikket, a Hír TV, Magyar Nemzet és Lánchíd rádió vezetői egy emberként adták be fel-, illetve lemondásukat, méghozzá lelkiismereti okok miatt.

Nevezettek nagyobb része a barátom. Nem véletlenül. Le a kalappal, Uraim! Respect!)

Bayer Zsolt


Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4837 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 924
  • e Hét: 4091
  • e Hónap: 26579
  • e Év: 204454
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.