Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2000 éves bőrápoló krém
  2015-02-07 20:58:52, szombat
 
  Ha kipróbálod ezt a 2000 éves bőrápoló krémet, rájössz, hogy az emberek miért használják még mindig!
Mindannyian szeretjük, ha a bőrünk puha és hidratált, de biztosan mindenkit megdöbbentene az a tény, ha tudná, hogy milyen kémiai vegyszerek, adalékanyagok találhatók meg kedvenc, hagyományos testápolójában.




Ezért érdemes egy olyan hidratáló, bőrpuhító krémet készíteni, amely tele van természetes alkotórészekkel. Ez az ősi recept már 2000 éve ismert, és Görögországban használták először. Javítja és kiemeli a bőrszínt, de hidratál is, hatékonyan eltávolítja a sminket, csökkenti a ráncokat és az öregedés jeleit is elrejti.

Hozzávalók:
1 evőkanál bioméz
8 evőkanál reszelt méhviasz
200 ml mandulaolaj
körülbelül egy fél csésze rózsavíz
egy kisebb tiszta és fertőtlenített üveg

Elkészítés:

Kis lángon egy edénybe olvasszuk össze a mézet, a mandulaolajat és a méhviaszt. Ha mindez megvan, akkor a keveréket vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Öntsük a rózsavizet egy tálba, tegyük oda kis lángra melegedni, majd cseppenként adjuk hozzá a méhviaszos, mézes, mandulatejes masszát, közbe folyamatosan kevergessük. Miután teljesen telített lett, hagyjuk, hogy a krém kihűljön, és készen is vagyunk. Tegyük a kencét az üvegedénykébe és födjük le.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
napi pozitív gondolat
  2015-02-07 20:03:30, szombat
 
  Amikor a "panasz-dumát" kikapcsolod a fejedben, rájössz,hogy a valódi éned képes szembenézni mindazzal, amit az élet felkínál neked.  
 
0 komment , kategória:  napi pozitív gondolat  
Sai Baba
  2015-02-07 19:53:32, szombat
 
  Bhagawan Sri Sathya Sai Baba

ÉLETE

Sathya Sai Baba 1926. november 23-án született Dél-Indiában. Egész életét Isteniségének megnyilvánulásai jellemzik. Világra jöttét csodálatos események kísérték: születésekor a házban lévő hangszerek maguktól kezdtek játszani. Később kobrát találtak a takaró alatt, amin újszülöttként feküdt. Már gyermekkorában azonosnak érezte magát minden élőlénnyel, és irtózott attól, hogy tápláléknak szánva, megölik a madarakat és az állatokat. Nem volt hajlandó húst enni. Már négy évesen sokszor a kéregető koldusoknak adta ebédjét. Nem bírta nézni a szenvedést. Határtalan részvétről tett tanúbizonyságot. Nyolcévesen a korabeli gyerekekből csoportot szervezett Istent dicsőítö dalok éneklésére, és saját szerzeményű bhajanokat (szent dalok) tanított társainak. Kezdettől fogva csodálatos erők birtokában volt. Istentiszteletek után például egy üres zsákból - prashadot - áldott ételt, édessséget osztott. Előre megjósolt későbbi eseményeket, különböző tárgyakat teremtett a semmiből. Hozzátartozói, attól tartva, hogy természetfeletti képességei egy, a testét megszálló gonosz szellemnek tulajdoníthatók, különböző eszközökkel - többek közt fizikai kínzásokkal - igyekeztek kiűzni belőle a vélt szellemet. A kínzásokat és megpróbáltatásokat Baba nyugalommal viselte. E kísérletek során kinyilvánította magáról, hogy Ő az újjászületett Shirdi Sai Baba. Mindaddig a dél-indiai Puttaparthiban nem hallottak Shirdi Sai Babáról, Aki a tölük 1000 km-re, északnyugatra fekvö Shirdiben élt és tevékenykedett. 14 évesen, 1940. október 20-án kijelentette, hogy többé nem tartozik a családjához, és levetve a magára öltött Maya (illúzió) köntösét, követőihez csatlakozik, hogy beteljesítse isteni küldetését. Ezt követően a hívők mind nagyobb és nagyobb számban sereglettek köré. Követői csodák sokaságát láthatták, ami mind boldogságukat és jólétüket szolgálta. Többek közt, a Chitravathi folyó közelében található egyik tamarind fáról (ma Kalpa Vriksha néven ismert) egymás után szedte, a hívök által kívánt gyümölcsöket. Mindenütt megnyilatkozó erejével segítette híveit. Gyógyíthatatlan betegségektől szabadította meg őket, és kegyének jeléül tárgyakat teremtett számukra. Hasonló csodák máig is jellemzőek Swami tevékenységére, és nem csupán Indiában fordulnak elő, hanem a világ minden részén, ahol az emberek Istent keresik. A hívők gyakran lelnek rá Sathya Sai Babában Isten-keresésük beteljesült céljára. Ma Prasanthi Nilayam - elsőszámú tartózkodási helye - a tiszta lelkiség kimagasló fellegvára, ahová végeláthatatlan sorokban érkeznek a hívök - fajtól, nemzetiségtöl, származástól és társadalmi helyzettől, hovatartozástól függetlenül.

KÜLDETÉSE

Sathya Sai Baba kijelentette, hogy nem akar új vallást alapítani, sem valamely létező vallás elfogadására késztetni a hívőket, hanem arra ösztönöz, hogy akik az Ő Üzenetéhez vonzódnak, "Tartsanak ki meglévő hitük mellett és azt erősítsék." Azt is kinyilvánította, hogy nem azért jött, hogy követőket gyűjtsön maga köré, hanem hogy a szívekben meggyújtsa a szeretet tüzét, hogy még nagyobb fénnyel ragyogjon. Sathya Sai Baba India egész területén kórházakat, általános, közép és felsőfokú iskolákat alapított, ahol a gyógyítás és oktatás teljesen ingyenes. Lenyűgöző személyiségének hatására világszerte, mindenütt Sai Központok ezrei alakultak, ahol a hívők az Ő tanításait követik és széleskörű közösségi munkát folytatnak. Azt tanítja: "Éljenek és virágozzanak a különféle vallások; hirdessék Isten dicsőségét minden nyelven, minden dalban. Legyen ez az eszménykép! Tiszteljük a hitek közötti különbséget, s fogadjuk el mindegyiket egyaránt mindaddig, mígnem valamennyi egységre fog törekedni. Ha minden ember a vallásalapítók által lefektetett eszmék szerint él - kerülve gyűlölködést és kapzsiságot - akkor a világ békés és boldog lakóhellyé válhat."

ÜZENETE

Sathya Sai Baba azt tanítja, hogy az ember alaptermészete Isteni, és az élet fő célja az, hogy az ember ezt felismerje. Ez az önmegvalósítás azonban csak úgy érhető el, ha erkölcsösen élünk, önzetlen segítséget nyújtunk minden halandónak, különösen a leginkább rászorulóknak, és kifejlesztjük magunkban a szeretetet és tiszteletet minden élölény iránt. A vallások egységének megteremtésére újra és újra kihangsúlyozza azokat a fontos alapelveket, amik az összes világvallás alapjai: igazság, erkölcs, béke, szeretet és erőszak-nélküliség. Arra ösztönöz bennünket, hogy mindennapjainkban gyakoroljuk ezeket az emberi értékeket, s ehhez saját életével állít elénk lelkesítö példát.


Sai Baba azt tanítja:
,,Az elvek nélküli politika,
a jellem nélküli oktatás,
az emberséget nélkülöző tudomány
és az erkölcsösséget nélkülöző gazdagság
nemcsak haszontalan, de kimondottan veszélyes."

SZERETETE

Sathya Sai Baba különös képességekkel bír. Krisztusi jellegü csodái mellé Krisztusi szeretet és könyörületesség, valamint isteni tudás párosul. A belsö béke és önzetlen szeretet rendkívül erős hulláma árad Belőle. Sathya Sai Baba nyomatékosan kihangsúlyozza, hogy a hit és az önbizalom nélkülözhetetlen a sikeres és boldog élethez. Nem elég elhinni, hogy Isten mindenható, mindentudó és mindenütt jelenlévő, de bíznunk is kell Benne! Bíznunk abban, hogy vigyáz ránk, oltalmaz bennünket és mindig gondunkat viseli.

Egy különleges üzenet Sai Babától:

Kezdd a napot szeretettel,
Töltsd el a napot szeretettel,
Fejezd be a napot szeretettel,
Ez az út vezet Istenhez.



 
 
0 komment , kategória:  Sai Baba  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2046
  • e Hét: 3945
  • e Hónap: 8349
  • e Év: 40078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.