Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Bundás cukkini fokhagymás joghurttal
  2015-02-08 23:07:49, vasárnap
 
  Bundás cukkini fokhagymás joghurttal

Hozzávalók:

3-4 zsenge cukkini
2 tojás
2 evőkanál liszt
olaj

bors
2 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
pici citromlé

Elkészítés:

Felszeleteljük a cukkinit. Ha túl nedves, konyhai papírtörlővel felitatjuk.

Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, teszünk bele sót és borsot. Belemártjuk a cukkiniszeleteket a tésztába, és forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.





A joghurtot a zúzott fokhagymával, kevés citromlével, sóval, borssal kikeverjük, ebbe mártogatjuk a bundás cukkiniket.

Megjegyzés:

A receptet Palmafa123, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Barackos-túrós gombócok vaníliás máköntettel
  2015-02-08 23:05:51, vasárnap
 
  Barackos-túrós gombócok vaníliás máköntettel

Hozzávalók:

kb. 1 kg nyers gombóctészta
25 dkg túró
1 üveg sárgabarackbefőtt
3 evőkanál cukor

A mártáshoz:
1 liter tej
10 dkg darált mák
5 evőkanál babadara
vanília-aroma
4 evőkanál cukor
2 evőkanál méz
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A túrót kikeverjük 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál kompótlével. Ezután a kompótot lecsöpögtetjük, a kisebb barackokat egészben hagyjuk, a nagyobbakat félbevágjuk.

Felteszünk vizet forrni egy széles edényben. Míg felforr, a tésztát lisztezett deszkán kisodorjuk, négyzetekre vágjuk (kb. 8x8cm-es), mindegyik közepére teszünk a túróból. Erre rakjuk a barackokat, és a négy sarkánál összefogva gombócokat formálunk belőlük.

Ha felforrt a víz, beletesszük a gombócokat, de egyszerre csak annyit, hogy legyen helyük majd feljönni a víz tetejére. Fedő nélkül kb. 8-10 percig főzzük, mikor már feljöttek, szűrővel kiszedjük őket, és hagyjuk lecsepegni. Ha kifőtt az összes, egy kevés olajjal meglocsolva félretesszük.

A mártáshoz 0,75 l tejet a cukorral felteszünk forrni, ezalatt a maradék 0,25 l tejben kikeverjük a babadarát. Ha felforrt, gyorsan belekeverjük, és mikor már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a mákot is. Állandó keverés mellett egy kicsit hagyjuk főni, majd lekapcsoljuk. Ezután keverjük hozzá a mézet, a vanília-aromát és az olajat. Kicsit hagyjuk hűlni, és tálalható.





Megjegyzés:

Ha éppen nincs babadaránk és arománk, akkor használhatunk helyette vaníliás pudingport 1-1,5 csomaggal, és vaníliás cukrot.

A receptet és a fotót Mcsilla0515 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Fokhagymával tűzdelt tarja
  2015-02-08 23:01:01, vasárnap
 
  Fokhagymával tűzdelt tarja

Hozzávalók:

kb. 1,2 kg póréhagyma
2 nagyobb fej fokhagyma
1 csokor oregánó
1,5 kg kicsontozott sertéstarja
10 dkg vaj

frissen durvára őrölt feketebors

Elkészítés:

A megtisztított pórét 8 cm-es darabokra vágjuk.

Az egyik fokhagymát gerezdekre szedjük, és a gerezdeket hosszában félbevágjuk. Az oregánót kevés kivételével felaprítjuk.

A tarját hegyes késsel sűrűn 1 cm mélyen megszurkáljuk, és a fél fokhagymagerezdeket a nyílásokba tömjük. A húst sóval, borssal bedörzsöljük.

A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a pórét és a maradék fokhagymát, s megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és tűzálló tálba rakjuk. Ráhelyezzük a húst, megszórjuk az oregánóval, majd alufóliával légmentesen letakarjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 2 órán át sütjük. A félretett oregánólevelekkel díszítjük. Kenyérrel fogyasztjuk.





Megjegyzés:

A receptet Hajdú Katalin küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Téli paradicsomleves
  2015-02-08 22:58:39, vasárnap
 
  Téli paradicsomleves

Hozzávalók:

1 doboz hámozott konzervparadicsom a levével együtt
1 nagy evőkanál jó minőségű sűrített paradicsom
1 szál szárzeller
2-3 db napon szárított paradicsom
1 kisebb fej lila- vagy vöröshagyma
1 dundi gerezd fokhagyma
2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál őrölt rozmaring -
természetesen, ha mindezekből akad az ablakpárkányon friss, még sokkal jobb a helyzet
1 nagy evőkanál olívaolaj
kb. 2 evőkanál méz
kb. 7,5 dl víz

bors
A tálaláshoz:
friss bazsalikomlevelek
kevés színes bors

Elkészítés:

A hagymákat és a zellerszárat megtisztítom, a zellert és a paradicsomokat nagyobb darabokra, a szárított paradicsomot, hagymákat kis kockákra vágom.





Olajon üvegesre pirítom a hagymákat, ha szárított fűszereket használok, azokat is beleszórom, majd hozzáadom a zellert, kevés vizet, majd néhány perc párolást követően a paradicsomsűrítményt. Sózom, borsozom, beleteszem a paradicsomokat, a paradicsom levét, felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Nagyjából 15-20 perc alatt készre főzöm.

A paradicsom savasságát annyi mézzel ellensúlyozom, amennyitől nem lesz édes karaktere a levesnek, de megfelelő arányban érvényesül a sós-savanykás-édes ízhármasság. Ez nagyjából 2 evőkanálnyi, de aki édesebben szereti, nyugodtan tehet bele többet. Botmixerrel pürésítem.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2015. február 9-15.
  2015-02-08 22:55:17, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2015. február 9-15.

Hétfő:

Előétel: Téli paradicsomleves
Főétel: Fokhagymával tűzdelt tarja burgonyapürével
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Barackos-túrós gombócok vaníliás máköntettel

Kedd - ma Simon Ani receptjeiből válogatunk:

Előétel: Kelkáposztaleves felvidékiesen
Főétel: Töltött hasaalja (dagadó)
Desszert: Kevert túrós sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Pirított tarhonya kapros juhtúróval

Szerda:

Előétel: Rozmaringos hagymaleves
Főétel: Lecsós csirkemell tarhonyával
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Padlizsános-lecsós rakott tészta

Csütörtök:

Előétel: Bevert pikáns tojásleves
Főétel: Zöldborsófőzelék sült virslivel
Desszert: Csokipudingos töltött muffin
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsófőzelék extra tükörtojással

Péntek:

Előétel: Kolbászos hamis gulyás
Főétel: Zöldséges-csirkemájas spagetti
Desszert: Elronthatatlan szalagos fánk
Vegetáriánus ajánlat: Olívás spagetti

Szombat:

Reggeli: Snidlinges lazackrém
Előétel: Cibereleves aszalt gyümölccsel
Főétel: Sült kacsacomb birsalmás párolt káposztával és brokkolis krumplipürével
Desszert: Valentin napi csokis-meggyes-narancsos muffin
Vacsora: Almában sült libamáj, pezsgőt töltsünk mellé
Vegetáriánus ajánlat: Valentin-napi padlizsán kapribogyóval

Vasárnap:

Reggeli: Fonott kalács dzsemmel, pohár tejjel
Előétel: Aranyló húsleves
Főétel: Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással
Desszert: Zserbó szeletek
Vacsora: Isteni halas pita pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Gombával töltött rántott camembert párolt rizzsel, áfonyalekvárral

Forrás: Mindmegette.hu -- Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 675
  • e Hét: 5256
  • e Hónap: 19161
  • e Év: 148868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.