Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Lengyel barátaink bejelentették, hogy mire akarják költeni a
  2015-03-01 15:50:26, vasárnap
 
  SEHOL EGY STADION, SEMMI CIGÁNYFELZÁRKÓZÁS,SEMMI BANKÁRKÉPZÉS UNORTODOX ISKOLÁBA?

Lengyel barátaink bejelentették, hogy mire akarják költeni az uniós forrásokat. Meg fog lepődni! Nagyon ortodox, de működik.

Az 500 milliárd złotyt kitevő pénzt többek között erre szeretnék felhasználni 2014-2020 között:

- 50 ezer új bölcsödei hely,
- 70 ezer új óvodai hely,
- 16 milliárd złoty városi tömegközlekedésre,
- több mint 40 milliárd złoty tudományos kutatásokra, innovációra,
- 500 ezer új munkahely,
- 30-34 éves korosztály 50 százalékának lesz diplomája,
- a háztartások 100 százalékában 30mb/s-os internet 2023-ra. (pörög a tumbli!)

A fenti listát Mitrovits Miklós történész, polonista, tudományos kutató tette közzé a Facebook-oldalán. Mitrovits a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor miniszterelnököt úgy várták a nagyon sokszor á
  2015-03-01 15:42:31, vasárnap
 
  Orbán Viktor miniszterelnököt úgy várták a nagyon sokszor átadott Várkert Bazárban, mint a Messiást. Csillogó tekintetű hívők érkeztek sorra

Ez a videó is annyira kínos, hogy nem bírtam végignézni. Nem lep meg, hogy az ilyenek után az egész maffia, bocs politikai CSALÁD, Fidesz Viktortól G.Fidesz Gáborig úgy megy aludni este, hogy ők az egyedüli épelméjű szereplők a placcon és nélkülük szétesne ez az egész ország.

az ilyen csodák csak az első fizetésképteenségig szoktak tartani. kérdezzétek csak meg tribuszernét.


FIDESZ BIRKÁK ROHANNAK SZAVAZNI :)

http://media.tumblr.com/4291e5aa7387977b064aa749d020cb0d/tumblr_inline_nkhrlakGBh 1sz6re6.gif
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyemcov esete ugyanazt a célt szolgálja, mint a Donbassz föl
  2015-03-01 15:27:37, vasárnap
 
  Nyemcov esete ugyanazt a célt szolgálja, mint a Donbassz fölött lelőtt Boeing-ügye


Posted on 2015/03/01 Szerző: Admin

Tegnap Moszkvában a “Rosszija-24″ televízióscsatornának és az “Interfaksz" hírügynökségnek is nyilatkozott a Borisz Nyevcov lelövése kapcsán Gennagyij Andrejevics Zjuganov, az Orosz Kommunista Párt (KPRF) elnöke.

ztv
Miután részvétét fejezte ki Nyemcov halála miatt a hozzátartozóknak és barátainak, a KPRF vezetője kitért a lehetséges indokra is. “A gyilkosság körülményei, helyszíne és időpontja mind-mind arra utalnak, hogy ez egy cinikus provokáció volt, MESSZEHATÓ KÖVETKEZMÉNYEKKEL! Pontosan ezért rendkívül fontos, hogy a bűncselekmény minden részletét a lehető leggyorsabban és leg alaposabban felderítsék a bűnüldöző szervek. Most viszont az az legfontosabb, hogy ne üljünk fel a hisztériának, ami világszerte érzékelhető."
Gennagyij Zjuganov szerint Nyemcov ugyan politikus volt, ám számottevő választói támogatottsággal nem bírt. Oroszország polgárai ismerték őt, és nem támogatták. Mindenki ismeri szerepét a Szovjetunió összeomlása, és a csecsenföldi válság kapcsán.
ncv
Személye a mostani Ukrán helyzetben nagyszerűen szolgálta az USA érdekeit. Pontosan ezért is volt alkalmas az ő személye egy brutális provokációra. Ez csak egy ürügy volt egy nagyobb konfliktus kirobbantásához. Nyemcov egy ilyen konfliktus első halottja.
“A nemzetközi közvéleményt ezzel a gyilkossággal igyekeznek fölhergelni hazánk ellen"-nyilatkozta G.A. Zjuganov. “A mi feladatunk, hogy elkövessünk mindent annak érdekében, hogy még egy ilyen eset ne következhessen be."
Kommentálva Porosenko kijelentését, miszerint “Nyemcov híd volt Oroszország és Ukrajna között"-a KPRF elnöke a következőket mondta: “Olyan valakit öltek meg nyíltan, aki támogatott egy hazánkkal ellenséges vonulatot. De ez nem oldotta meg a problémákat, amihez Újoroszország elismerésére és békére van szükség."
GA Zjuganov kifejezte abbéli meggyőződését, hogy az ellenzéki Nyemcov halála a Kreml számára “semmiféle nyereséget nem jelent!" A KPRF elnöke javasolta, hogy az Állami Dumában sürgősen meg kell vitatni a történéseket. Javasolta ugyanakkor, hogy nem csak a vezető politikusoknak kellene kitárgyalniuk az országban zajló történéseket.
“A jelenlegi pénzügyi és gazdasági helyzetben a kormány viselkedésén változtatni szükséges. Ez a liberális kurzus Oroszországra nézve halálos veszélyt jelent"-jelentette ki az Orosz Kommunista Párt elnöke.
Ivan Melnyikov 24a KPRF elnökhelyettese és az Állami Duma kommunista alelnöke a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva a Nyemcov elleni merényletről, kijelentette: “Ez a véres és kegyetlen SZERVEZETT PROVOKÁCIÓ pontosan olyan, mint a tavaly nyáron Donbassz fölött lelőtt utasszállító Boeing esete. Ugyanazt az aljas provokációs célt szolgálja. Az oroszok tették!-ők a felelősek mindenért. Ez az egész gyilkosság csak az oroszellenes hisztéria továbbgerjesztése. Ez az ügy nem szolgálta egyetlen oroszországi politikai oldal érdekeit sem!"-nyilatkozta Ivan Melnyikov.


https://balrad.wordpress.com/2015/03/01/nyemcov-esete-ugyanazt-a-celt-szolgalja-m int-a-donbassz-folott-lelott-boeing-ugye/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a jog nem független a politikától
  2015-03-01 15:25:25, vasárnap
 
  “a jog nem független a politikától, hiszen a törvényhozás politikai tevékenység, oka a társadalmi problémákban, célja pedig azok kezelésében van."

Lenkovics Barnabás, az Ab új elnöke az MTI-nek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elsősorban a baloldalnak jelent pofont a kétharmad "felszámo
  2015-03-01 15:23:08, vasárnap
 
 
Elsősorban a baloldalnak jelent pofont a kétharmad "felszámolása"
2015.02.25 12:07


"Elvesztette" a kormánypárt kétharmados többségét a parlamentben, miután egy látványosan lagymatag kampányt követően függetlennek nevezett baloldali jelölt nyerte a veszprémi időközi választást.

A győzelmi mámorban úszó baloldalnak valamiért nem tűnt fel, hogy a Fidesz a gyakorlatban nem is tett jelentős erőfeszítéseket a veszprémi választás megnyerésére. Pedig korábban számos esetben láthattunk már erőteljes Fidesz propagandát, amikor valóban céljuk volt egy időközi választás megnyerése - és ez alatt nem a plakáttengert és nyilatkozatháborút kell érteni, hanem a rivális jelöltek "önként" visszalépését a választást megelőzően. Okkal feltételezhetjük, hogy amennyiben a kormánypártnak érdeke a kétharmad további fenntartása, azt minden eszközzel megtartották volna. Elvégre - ahogy a baloldali pártok mondják - diktatúra van, és maffiakormány, ami mindenre képes.

A veszprémi választást viszont ez a diktatúra és maffiakormány valamilyen oknál fogva "átaludta". Feltételezhető, hogy egyesek mégis észrevették a kormánypárti érdekérvényesítés teljes hiányát, de a fővonalú sajtó által favorizált pártoknak az utóbbi két ciklusban ez az első jelentős nagy eredménye, így azok a politikai elemzők is hallgatnak a kormánypárt látványos passzivitásáról, akiknek az feltűnt. Tehát az örömmámor közepette fel kell tenni egy fontos kérdést:

Miért volt érdeke a kormánypártnak, hogy elveszítse a kétharmadot?

Elsősorban amiatt, mert diktatúra van és maffiakormány. A baloldali pártok propagandájának egyik alapja az a megállapítás, hogy a kormánypártnak kétharmada van, és ez a kétharmad mindenre feljogosítja, ezért diktatúra van, az "ellenállóknak" pedig harcolnia kell a diktatúra ellen. Vagyis a baloldali pártok a diktatúra szó sulykolásával radikalizálják az alapvetően passzív baloldali "aktivistákat", és a diktatúra szó sulykolása a kétharmaddal volt igazolva. Most nincs többé kétharmad, elszállt a baloldal leghasználhatóbb propagandaalapja. Miközben a baloldal elveszítette propagandájának alapját - ami nélkülözhetetlen lenne a további növekedéshez -, a kormánypárt alig veszített valamit. A Fidesz mostanra ugyanis meghozta azokat a törvényeket, melyek kétharmados szavazati többséget igényelnek. Pontosan a Vlagyimir Putyin orosz államfő Budapestre érkezésekor véglegesített megállapodások aláírásáig volt szüksége a kormánynak kétharmadra, attól a ponttól már csak fölösleges teher, amire a baloldali propaganda építkezni tud.

Hídfő.net.ru | Demokratikus Koalíció

Tehát ahhoz képest, hogy maffiakormány van és diktatúra, nem tűntek el rejtélyes módon ellenzéki jelöltek, nem volt véletlen autóbalesetük, önként sem mondták vissza a jelöltséget. Mégiscsak demokrácia van? Lehetséges, hogy a kormánypárt demokratikus úton megfosztható a hatalomtól? A szavazók most azt látják, hogy igen, és ettől a ponttól a radikális atlantista pártok elveszítettek minden értelmes érvet arra, hogy utcai zavargásokat kezdjenek. Ha valaki figyelmesen, de a mindennapi vitáktól lehetőleg elég távolról szemléli a belpolitikát, az elsősorban egy radikalizálódási folyamatot láthatott a baloldalon, ami azt igyekezett sulykolni, hogy a kormány diktatúra, ezért eltávolítására nem-demokratikus eszközöket is be lehet vetni. Ezt a radikalizálódási folyamatot a kormánypárt a veszprémi időközi választáson semlegesítette.

Mit jelent a kétharmad elvesztése a demokratikus ellenzéknek?

A baloldali, radikális atlantista ellenzéknek elsősorban azt jelenti, hogy a következő 3 évben be kell járni a parlamentbe. Eddig megtehették, hogy lustaságból, érdektelenségből nem jelennek meg az üléseken, - a veszprémi választás után nem tehetik, mert a baloldali képviselők kimaradása esetén a Fidesznek újra viszonylagos kétharmada van. Egyes törvények megszavazásakor pedig elég az ülésteremben jelen lévő képviselők kétharmada, vagyis a "diktatúra" működése innentől azon múlik, hogy a baloldali megélhetési politikusok bejárnak-e dolgozni. Ha a baloldali képviselők kimaradása miatt szavaznak meg egy újabb kétharmados törvényt, azzal a baloldal saját magát hitelteleníti, hiszen annyira mégsem tartják fontosnak a diktatúra elleni harcot, hogy egy ülésen megjelenjenek miatta. Nyaralhatnak akár a Bahamákon is, - ha rendkívüli ülés van, ott kell lenniük. Megtapasztalják, milyen politikusnak lenni.

Tehát alapvetően elmondható, hogy a veszprémi "vereséggel" a baloldal került hátrányosabb helyzetbe, a Fidesznek pedig legközelebb akkor lenne szüksége az abszolút kétharmadra, ha ki akarják hirdetni a hadiállapotot.

"Előretör a szélsőjobb - a baloldal hibája"

A Jobbik pozíciói első ránézésre javultak a veszprémi választás miatt, a gyakorlatban viszont a kormánypárton múlik, hogy javultak-e. Egy újabb kétharmados törvény megszavazásakor a Fidesz megvehet más pártból politikusokat. A külső szemlélő számára ez a Jobbiknak egyfajta alkupozíciót biztosít, engedményekért cserébe támogathatja a kormány kétharmados törvényeit. Erre azonban aligha lesz szükség, mert egyszerűbb megvenni egy baloldali politikust, hogy ne legyen jelen az adott szavazáson. A kettő közötti választás elsősorban azon múlik, hogy a kormánypártnak mi áll érdekében: azt a látszatot kelteni, hogy a baloldalnak köszönhetően jutott jobb pozícióba a Jobbik (és ezzel zavart kelteni a baloldalon), vagy egy baloldali politikus megvételével hitelteleníteni egy baloldali pártot (és ezzel zavart kelteni a baloldalon).

Látható, hogy akik győzelemnek kommunikálták a veszprémi választás eredményeit, azok mindenféleképpen igen nehéz helyzetben találhatják magukat. A kormánypárt Veszprémben nyert lehetőséget arra, hogy leamortizálja a baloldali pártokat - éppen akkor, amikor azok tavasszal nagyobb utcai megmozdulásokat szerveznének. A baloldal kétségbeesésének pedig kézzel fogható bizonyítéka van: olyannyira nem számoltak a baloldali jelölt győzelmével, hogy a liberális sajtó egy az országgyűlési választásokon alig néhány ezer szavazatot szerző párt (Munkáspárt) jelöltjét népszerűsítette, csak hogy nagyobb esélyt adjanak a kétharmad megbontásának. Látható volt az a felismerés, hogy a baloldali jelöltet a baloldalon sem tartják esélyesnek, de minden eszközt bevetettek a kétharmad elvételére. Sikerült is, - de a kétharmad elvesztésében nem a baloldal és a fővonalú sajtó volt az elsődleges cselekvő, hanem a kormánypárt.


http://www.hidfo.net.ru/2015/02/25/elsosorban-baloldalnak-jelent-pofont-ketharmad -felszamolasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha erre járna egy bróker, megkérdeném, hogy ez mit jelent:
  2015-03-01 15:21:23, vasárnap
 
  Ha erre járna egy bróker, megkérdeném, hogy ez mit jelent:

"
,,találtunk bizonyos értékpapír-állományt a Buda-Cashnél, de a korábban már említett 90-100 milliárd forintnyi állomány konkrétan nincs meg. Itt nem készpénzről, hanem értékpapírokról, elsősorban állampapírokról és részvényekről beszélünk". A hivatalos, ügyfeleknek kiküldött kimutatásokban szereplő értékpapírok nagy része nincs meg, és csak azért tudott működni a rendszer, mert folyamatosan friss ügyfélpénzeket vontak be.

"
Mert a hírek alapján, mint utca embere, el tudom képzelni, hogy a fekete kukazsákban kivonszolom az Audimhoz az értékpapírt, de hogy állampapírok és részvények ilyen vonszolható kukazsákos megoldásban 100 milliárd forint értékben ott porosodtak a Ménesi úti üvegkalickában, azt azért már nehéz elképzelni.

Valahogy az volt az érzésem, hogy 100 milliárd állampapírokban, az valami jegyzés valami tőzsdén, vagy ilyesmi, és nem valami papír, amit jobb híján megehet egy télre bevackolt egér.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötlet libsijeinknek!
  2015-03-01 15:20:36, vasárnap
 
  Ötlet libsijeinknek!


Posted on 2015/03/01 Szerző: Admin


A tegnap Pesten az orosz nagykövetség előtt Nyemcov kinyiffantása miatt gyászlihegő hazai libsijeink figyelmébe ajánlja a Bal-Rad!
A pesti ukrán nagykövetség előtt-meg a NATO-képviselet előtt-is lehetne figyelemfelhívó megemlékezés! Lehetne akár minden nap!

https://balrad.files.wordpress.com/2015/03/c3b6tlet.jpg?w=640


https://balrad.wordpress.com/2015/03/01/otlet-libsijeinknek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tipikus keleti nyitásos nagyberuházás.
  2015-03-01 15:17:38, vasárnap
 
  Tipikus keleti nyitásos nagyberuházás.

Napi 30 utassal számolva, egy jegy fél milla, minusz üzemi költségek, mikor is térül meg a beruházás?:)

444.hu/2015/02/26/400-milliard-is-elmehet-a-budapest-belgrad-szupervasutra/


400 milliárd is elmehet a Budapest-Belgrád szupervasútra
sarkadizs

sarkadizs
gazdaság
február 26., csütörtök 16:42
259 100

Van ugye ez a Budapest-Belgrád vasútvonal, amit Magyarország és Szerbia kínai hitelből építene meg egy tavaly decemberben aláírt háromoldalú megállapodás alapján. 2014 elején Orbán Viktor vezetésével magyar delegáció járt Kínában, ezen a látogatáson is tárgyaltak erről a projektről. A fejlesztés lényege az lenne, hogy a most nagyrészt egyvágányú vonalat két vágányúra bővítenék, és képessé tennék arra, hogy a vonatok 160 km/ó sebességgel közlekedhessenek rajta. Akár a személy- akár a teherforgalmi adatokat nézzük, ennek a fejlesztésnek túlzottan sok értelme nem lenne, hiszen úgy tűnik, nem lehetne olyan mértékben kihasználni a fejlesztést, hogy az meg is térüljön.

A projekt leginkább a kínaiaknak jönne jól: egyrészt bekapcsolhatnák az európai vasúti közlekedésbe a Görögországban megszerzett kikötőiket, másrészt pedig a kínai növekedés megtorpanásával feladat nélkül maradó kínai építőipar rögtön egy közlekedési gigaberuházással mutatkozhatna be az EU-ban.

A fenti két lehetőség közül a második a fontosabb, hiszen a görög kikötők bekötéséhez nem csak a Budapest és Belgrád közötti szakaszt kellene felújítani, hanem a szerbiai Nistől Szkopjén át Tesszalonikiig húzódó vonalat is, hiszen az is rettenetes állapotban van.

A Figyelő most megszerezte a vasútvonal fejlesztéséről szóló háromoldalú kínai-szerb-magyar megállapodást, de csütörtökön megjelent cikkük szerint a dokumentumban semmilyen konkrétum nincs, csupán annyi, hogy a felek szándékában áll a jelenlegi vonal kétvágányúsítása, meg hogy a szerb és a magyar fél is elkészíti a maga megvalósíthatósági tanulmányát, amelyet a kínaiakkal véglegesítenek. Pekingben majd ez alapján döntik el, hogy beszállnak-e a finanszírozásba, tehát adnak-e hitelt a megvalósításra.

Az szinte biztos, hogy egy ekkora beruházást Magyarország egyedül nem tud kigazdálkodni, és az EU sem ad rá pénzt, hiszen Szerbia és Macedónia jelenleg nem EU-tagok, így a Görögországot az EU-val összekötő vasúti folyosó sem a Szkopje-Belgrád útvonalon, hanem Bulgárián és Románián keresztül érkezik Magyarországra. Brüsszelből csak magyar-román-bolgár vasúti fejlesztésekre érkezik forrás. Pénzt tehát mindenképp a kínaiaktól kell kérni a dologra, ők viszont valószínűleg csak akkor adnak, ha a nekik leadott megvalósíthatósági tanulmányokban azt látják, hogy az építkezés jelentős részét kínai vállalatokkal végeztetjük. Ez viszont az EU-s közbeszerzési szabályok miatt lehet necces.

A Figyelő számításai szerint a fejlesztés nagyjából 398 milliárd forintba kerülhet csak Budapest és Kelebia között.

Ezen a vonalon azonban naponta csak 4000 ezer ember utazik, ez pedig a magyar vasúti személyforgalom egy százaléka. A vonal kihasználtsága még akkor is csak 130 ezres lenne, ha a nyomvonal mellett lévő összes vidéki település összes lakója használná. Ezekkel az adatokkal pedig a vasút nagyobb bukó lenne, mint a 4-es metró.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kósza semjénkeresztény fingnak indult
  2015-03-01 09:48:36, vasárnap
 
  Nem csak a nonstop üzleteknek nem kegyelmez a kormány, a turistaparadicsomokban is bezárhatnak a boltok márciustól vasárnaponként. Tovább szigorítanának a jövő hónap közepétől életbe lépő vasárnapi bolttilalmon. Varga Mihály tárcája bezáratná vasárnap az eddig kivételnek számító, világörökségi területen működő üzleteket is.

nol.hu/gazdasag/bezaratjak-a-belvarost-is-1518223

valahogy az a benyomásom, hogy a nerben most mindenki mindenkit üt, hogy biztosítsa helyét a játékban, ahol újra és újra kivesznek egy széket. így űra és űjra előrukkol valaki egy furkó hülyeséggel (vö. geciség). ami jó eséllyel szabad utat kap, mert vannak elegen, akik ilyenekkel vélik pofánnyomni az ellenséget, ami most már belső, a mandarinrétegen bélüli ellenséget is jelent.

basisztánban kormányképességen mindig is a megerőszakolásra való képességet értették, így minden ilyesmi nagy előnnyel indul. most pedig a sorozatos sajnálatos események okán egyre csököttebben akarják megmutatni a plebsnek (és főleg maguknak), hol lakik a zúristen. (a vasárnapi zárvatartás maga is eleve ilyen volt, kósza semjénkeresztény fingnak indult, de a basi meglátta benne a furkót, és két kézre fogta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen országban élünk….
  2015-03-01 09:41:54, vasárnap
 
  Milyen országban élünk....


2015. február 25., 14:43
Szerző: L. Ritók Nóra


A tegnapi hír, a BudaCash brókercég botránya az ERB Zrt-ig ért, elérve a berettyóújfalui kirendeltséget is, ami az alapítványunk, az Igazgyöngy Alapítvány számlavezető bankja. A közleményt tegnap mi is megkaptuk, a számlánk elérhetetlen lett, ellehetetlenítve a munkánkat, elvéve a reményt is tőlünk, és a családoktól is, akikért dolgozunk.

Persze lehetne azt mondani, hogy nem kellett volna megbíznunk egy bankban. Hogy legalább kettőben-háromban kellett volna számlát nyitnunk, hogy pályázni tudjunk, meg fogadni azoknak a támogatását, akik fontosnak érzik a munkánkat, azt az esélyteremtő munkát, amit amúgy is széllel szemben végzünk, hihetetlen erőfeszítésekkel, de hittel, és bizakodva.

De bíztunk ebben a bankban, bíztunk az államban, a törvényes működés védelmében, abban, hogy megfelelünk az előírásoknak, van bankszámlánk, átláthatóan működünk, a pályázatok, adományok rendszerében. És persze spórolósan is, hiszen nem azért kapjuk a támogatásokat, hogy számlavezetéseket finanszírozzunk belőle, újabb bankokban, hogy hátha történik valami. Az az igazság, hogy a kockázati tényezők között ezt sosem elemeztük. Mert naivan bíztunk bennük. Bíztunk az ország működtetett rendszerében.

A hír először hihetetlennek tűnt. Nem, az nem lehet, hogy egyszerűen bezárják, és kész. Hogy küldenek egy hirdetményt, amiben azt írják, mindenki maga gondoskodjon az átutalásai teljesítéséről....Hogyan, mikor nem férünk hozzá a pénzünkhöz?

Egy keserves éjszaka után a mai nap még reménytelenebbnek mutatja a helyzetet. Maholnap utalnunk kellene a fizetéseket, de nincs miből. Vagyis nem férünk hozzá. Az iskolai bérek utalása mindig csúszásban van a MÁK utalásához képest, hiszen az 10-e körül jön, a fizetéseket meg hamarabb utaljuk. Ez most ott van a számlán, de utalni nem tudunk. Nincs máshol pénzünk, nincs miből. És nincs miből a járulékokat sem. És az NAV nem fog várni.

Az Igazgyöngy dolgozói is ugyanúgy, mint sokan az országban egyik hónapról a másikra élnek. Nincs módjuk hónapokig tartó várakozásra, mert nincs miből megélni, eltartani a gyerekeiket.

Az iskola üzemeltetéséhez nincs anyag és útiköltség, hiába a sok örökbefogadó támogatása, a pénz ott van a számlán, hozzáférhetetlenül. Az alapítvány működtetésére szánt adományok is elérhetetlenek, nem tudjuk kiváltani a gyerekgyógyszereket, kiosztani az ösztöndíjakat, hiába fogtak össze emberek, cégek, hogy segítsék a munkánkat. A mai telefonok már erről szóltak a segítség kérőknek: nem, sajnos nem tudunk segíteni, mert nem férünk hozzá a számlánkhoz. Persze ők nem értik ezt. Hogyan is értenék, mikor mi sem értjük, mi történik itt?

A pályázatok? Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz a folytatással. Az alszámlákon a legtöbb pályázat előfinanszírozása ott van, a legtöbb egy összegben, beragadva, benne bérek, programok költségei, útiköltségek, anyagköltségek. Hazai és külföldi pályázati támogatások is, melyeket mindig nagyon pontosan tervezünk, hogy a folyamatos működést biztosítani tudjuk. Most minden megállt. Vajon elfogadják-e, hogy nem rajtunk múlik a megtorpanás, megállás? És mi lesz a hatásával? A mi fejlesztéseink sikerének titka a folyamatosság, ami most előre nem látható ideig fel van függesztve.

Az utóbbi évek takarékos működésével felhalmozott pénzből most indítottunk volna egy nagyobb beruházást, a jövő héten írtuk volna alá a szerződést a sáfránytermesztés beindításáról, és kellene fizetnünk a hagymákért. Most ez is kútba esett. A hagymákat hamarosan a földbe kellene tenni, különben veszítünk egy évet, esélyt vesztve az előrelépésre. Erre spóroltunk már rég, ebben vannak még benne a szociális innovációért kapott nemzetközi díjaink, a nem címzett céges támogatások, ebből akartunk fejleszteni, munkahelyet, jövőképet adni a nyomorúságban. Ha a bankok bedőlnek, ezeket a spórolt pénzeket valószínűleg sosem látjuk többé. A kártérítési limit a 16 pályázatunk összegével kb. azonos, vagyis azokhoz majd valamikor hozzájuthatunk, de a spórolt, fejlesztést szolgáló pénzeket elnyeli a csalások miatt létrejött helyzet.

Persze lehet, nem így lesz. Lehet, holnap majd minden visszaáll, kinyit a bank, és elnézést kérnek. Optimistának kellene lennem, de nem megy.

Halálosan elegem van mindenből. Hiába küzdök, küzdünk, hiába az eredmény, az emberek összefogásával fejlesztett integrációs munka sikere, a közeg, amiben működünk, megfojt.

Ülök itt, magamba zuhanva, ma már nem sikerült lepleznem az elkeseredésemet a kollégák előtt, és folyton azt kérdezem: mi közöm van nekem, nekünk a BudaCash mocskos ügyeihez? Nem is halottam róluk soha....

Milyen ország ez? Azt hiszem, tényleg nincs kiút.

http://nyomorszeleblog.hvg.hu/2015/02/25/459-milyen-orszagban-elunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.