Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Szép napot mindenkinek!
  2015-03-10 12:15:18, kedd
 
 




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-03-10 11:20:26, kedd
 
  Ez az apuka minden nap hazudott a kislányának. Amikor meglátod, hogy miért a szíved is belesajdul!
Semmi sem lehet annál nagyobb öröm, mint biztonságban és szeretetben felnevelni a gyermekünket , és egy olyan utat mutatni neki, ami, ha akadályokkal teli is, de megéri harcolni.
A ,,MetLife Hong Kong" üzenete, hogy semmilyen áldozat nem lehet túl nagy annak érdekében, hogy büszkék lehessünk, és ránk is felnézzenek. Próbáljuk megérteni, hogy mit jelent igazi szülőnek lenni.
,,Az apám története" egy lány szemszögéből mutatja be, hogy milyen is az ő apja, akire büszke, mik a jellemzői, mit is tud róla valójában. Ő a legdrágább apa a világon, a legjobban kinéző, a legviccesebb, a legokosabb, a legjobb, a Superman - így jellemzi a kislány édesapját.
A történet tele van érzelemmel és lelkesedéssel, azonban egyszer csak a pozitívumokon túl a szomorú valóságról is mesél. Arról, hogy az apa mennyit dolgozik, hogy pénzt teremtsen, hogy eltartsa családját, nem eszik, hogy gyerekének meglegyen a betevő falatja, és boldog attól, hogy a gyerekét biztonságban fel tudja nevelni.
A gyerek a szülő büszkesége, és a legnagyobb boldogságot az jelenti, ha fel tudta nevelni őt elképzeléséhez híven.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-03-10 11:09:39, kedd
 
  A német állatfotós, Tanja Brandt egy meglepő és kedves állatbarátságot örökített meg fotóin. Egy kis kuvik kötött szoros barátságot Tanja kutyájával, amit Tanja egy lenyűgöző fotósorozatban örökített meg. Ingó és tollas barátja Poldi bizonyítják, hogy nincs lehetetlen. Ráadásul a jelek szerint imádják, ha fotózzák őket

Hihetetlen barátság egy bagoly és egy kutya között





























 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-03-10 10:51:36, kedd
 
  Szokásaid meghatározzák a jövődet. A pszichológusok becslései szerint a viselkedésünk 90%-a megszokott cselekvés - 90 százalék! A szokások segíthetnek abban, hogy bizonyos dolgokat gyorsabban megtegyünk, elejét veszik a gondolati zűrzavarnak, így sokkal fontosabb dolgokra tudunk közben gondolni. Ugyanakkor károsak is lehetnek és olyan irányba vezethetnek, ami nincs összhangban az álommal, amit életedben szeretnél megvalósítani. Képzelj el valakit, aki olimpiai aranyéremről álmodik maratoni futásból, de közben napi két doboz cigarettát szív. Vagy valaki arról álmodik, hogy divatmodell lesz, de semmit sem sportol, viszont napi 6000 kalóriát simán megeszik. Vagy egy üzletember, aki arról álmodik, hogy egy nyerő csapat fog neki dolgozni, de rendszeresen sértegeti és becsmérli alkalmazottait. A szokások hatása halmozottan érvényesül, és gyakran előfordul, hogy az eredmény nem mutatkozik meg azonnal, csak bizonyos idő eltelte után. Mire nyilvánvalóak lesznek a károk, addigra már túl késő a rossz szokások eredményén változtatni. Ezért kell most átvenni a hatalmat szokásaid felett. Ha nem vagy hajlandó szembenézni azokkal a szokásokkal, melyeken változtatnod kell, és nem vezetsz be helyettük új szokásokat, akkor nem fogsz sehová sem eljutni! Az álom a tetteink következtében válik valósággá, tetteinket pedig többnyire szokásaink irányítják. Robert Ringer író és előadó mondta: ,,A világ tele van intelligens, magasan képzett, különleges szakértelemmel rendelkező emberekkel, akik folyamatosan frusztráltak, mert nem érnek el sikereket. Milliók élik le életüket keményen dolgozva, túlórákat vállalva, mégis szegényen halnak meg." Mi a megoldás? Ringer így folytatja: ,,Ne feledd, az élet nem más, mint sikeres évek összessége; egy sikeres év pedig nem más, mint sok sikeres hónap összessége; a sikeres hónap nem más, mint sok sikeres hét összessége; egy sikeres hét nem más, mint sok sikeres nap összessége. Ezért gyakorlunk nap mint nap a sikerhez segítő szokásokat, mert ez a legbiztosabb módja annak, hogy hosszú távon nyerjünk." Őszintén szembe kell nézned önmagaddal, hogy felismerd, hová vezetnek szokásaid. Ha szokásaid nincsenek összhangban céloddal, akkor vagy a szokásaidon, vagy a célodon változtatnod kell. Ha ragaszkodni akarsz álmodhoz, akkor készülj fel arra, hogy szokásaidon kell változtatnod, mert magától egyetlen rossz szokás sem múlik el



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-03-10 10:32:58, kedd
 
  Lassan kiöregednek a kilogrammok
Mindez azonban nem egy korosodó hölgy siráma a mérlegen, hanem ténylegesen a kilogramm mértékegység bekalibrálásának változásáról van szó. Eddig ugyanis, bármily meglepő is, a kilogrammot tényleges tárgyakkal mérték. Maga a Kilogramm Prototípus Párizs mellett van elhelyezve, de minden országnak van sajátja, melyeket néhány évtizedenként újra és újra összemérnek. E mérések azonban érdekes módon minden alkalommal azt jelzik, hogy a kilogrammok tömege változik, alkalmanként a gramm mintegy 5%-ával eltér, és senki sem tudja, miért. Éppen ezért egy amerikai kutatócsoport új módszert dolgoz ki a kilogramm mérésére. A Planck-állandót használva vákuumban akarnak mérni, és reményeik szerint így egyrészt nem lesz többé szükség a Kilogramm Prototípusokra, másrészt pedig sokkal pontosabban leszünk képesek bekalibrálni, hogy mennyi is egy kilogramm.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-03-10 10:20:54, kedd
 
  Húsba írt szonettek
Cambridge-i kutatók William Shakespeare szonettjeit kódolták bele egy szintetikus DNS-láncba. Mindennek azonban semmi köze nincs a ,,költői vénához", vagy veleszületett tehetséghez, a tudósok arra jöttek rá, hogy a DNS kettős spirálja igen hatékony adattárolási eszköz lehet! A gondolat egy közös sörözés során született meg, amikor az a kérdés merült fel, hogy hogyan lehetne hatékonyabb és tartósabb adathordozókat kidolgozni, mint a ma használatban lévők. DNS-ben számítva a szonettek egy gramm milliomodának 0,3 milliomodát nyomják, ami azt is jelenti, hogy egyetlen DNS-szekvenciában több mint egy millió CD-n elférő adatot lehet tárolni. Kétségtelen előnye még, hogy szinte korlátlan ideig, változatos körülmények között eláll - ennek bizonyítékaként elég, ha csak a közelmúltban felfedezett mamut-DNS-re gondolunk.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-03-10 09:55:51, kedd
 
  Rózsa az űrben
Speciális kísérletet végeztek a NASA tudósai. Arra voltak kíváncsiak, hogy miként változik egy rózsa illata, ha az űrben, gravitációmentes környezetben növekszik, s ezért 1998-ban egy apró, külön erre a célra kifejlesztett rózsatípust küldtek fel a Discovery STS-95 fedélzetén. A kutatók meglepő eredményre jutottak: gravitáció hiányában ugyanis a rózsák kevesebb, az illat kialakulásáért felelős illóolajat termelt, ennek azonban megváltozott az illata, sokkal virágosabb aromájú lett. Érdekesség, hogy az így nevelt rózsa illatát azóta például a Shisheido cég ZEN parfümjében is felhasználták.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Világító növényt a nappaliba?
  2015-03-10 09:53:30, kedd
 
  Első hallásra futurisztikusnak tűnik az az elképzelés, hogy egy szép napon a világítás egy részét a növényeink fogják megoldani, pedig a valóságban már léteznek génmanipulált, s ekként világítóvá tett növények. Sőt! A felfedezés már rég nem a laborok sarkában pihen, hanem napjaink legnépszerűbb vállalkozási formájában, startupként szerzett világhírt. Az ötletért felelős csapatnyi biomérnök a Kickstarter oldalon kérte az emberek támogatását, ajánlatuk pedig egyszerű volt: szerették volna megvalósítani az akkor még csak elgondolásként létező világító növény-projektet, és cserébe mindenkinek, aki legalább 40 dollárral támogatja őket, küldenek egy kisebb zsák magot az eredményből. A becélzott 65000 dollár helyett nagyon hamar majdnem félmillió dollárt gyűjtöttek össze, és jelenleg már a második szériát



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-03-10 09:50:50, kedd
 
  Az öt másodperces szabály
A földről nem eszünk, ez világos. Igen ám, de mi történik, ha az utolsó falat krémes landol a frissen takarított parkettán? Nos, gondolhatnánk, ez esetben tehetünk egy kis engedményt: ha öt másodpercen belül felszedjük, akkor tiszta marad, mivel a kórokozóknak nem lesz ideje ,,ráugrani": ez az ,,öt másodperces szabály". Sajnos mindez nem igaz. Egy kutatás kimutatta, hogy öt másodperc is bőven elég ahhoz, hogy például a szalmonella baktériumok a földre esett ételre kerüljenek, ám az idő elteltével ezek száma exponenciálisan nő. A vizsgálat egyébként arra is rámutatott, hogy a nők inkább fölveszik a leesett ételt, mint a férfiak, és nem meglepő módon az édességekre hajlamosabbak vagyunk alkalmazni az öt másodperces szabályt.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-03-10 09:47:59, kedd
 
  Csajcsekkolás, tudományosan bizonyítva
Nem újdonság, hogy a férfiak megbámulják a nőket. Az sem meglepő, hogy a feministák emiatt sokszor úgy érzik, a férfiak tárgyiasítják a testüket, miközben nem figyelnek az egyedítő jellemzőikre, mint az arcuk vagy a személyiségük. Mindezt azonban eddig csak a hölgyek beszámolói alapján lehetett sejteni. Egy kutatónő és csapata azonban egy új, szemmozgás követő technológiával (Eyelink II) tudományosan is megalapozta az elképzelést. A vizsgált alanyoknak, férfiaknak és nőknek vegyesen nők számítógéppel manipulált fotóit mutatták, és arra kérték őket, hogy a képen szereplő hölgy megjelenését értékeljék. A szemmozgás azt mutatta, hogy az alanyok (nemtől függetlenül) több időt töltöttek a nők mellénél és csípőjénél, mint az arcuknál. Ez a hatás sokkal erősebb volt a klasszikus homokóra formájú hölgyeknél, akiket a mindkét nembeli alanyok pozitívabban értékeltek kevésbé formás társaiknál.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 163 db bejegyzés
e év: 2826 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 550
  • e Hét: 1557
  • e Hónap: 9425
  • e Év: 51370
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.