Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Cigányok hegedülnek egy híres étteremben, utána vacsorát kap
  2015-03-10 20:05:30, kedd
 
  Cigányok hegedülnek egy híres étteremben, utána vacsorát kapnak, körülülik az asztalt, a pincér meghozza az ételt. Az egyik prímás elveszi a legnagyobb szelet húst asz asztalról. Megszólal egy másik cigány mérgesen:
- Miért pont a legnagyobb szelet húst vetted el?
- Miért te melyiket vetted volna el?
- Én a legkisebbet!
- Ott van előtted, a rák egyen meg!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
800 forintos órabérért keresnek embereket március 15-re a Mú
  2015-03-10 19:56:21, kedd
 
 
800 forintos órabérért keresnek embereket március 15-re a Múzeum kerthez

politika
2014. március 12., szerda 12:13


800 forintos órabérért keres embereket március 15-i rendezvényekre az Apple Party hostessügynökség. Egy, a szerkesztőségünkhöz eljutott levél szerint két helyszínen, a Kossuth téren 9-15 között, és a Múzeum kertnél, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszél majd délelőtt, 7-14 óra között számítanak a jelentkezők munkájára.

Érdeklődésünkre a projektmanager még nem tudott felvilágosítást adni a munka jellegéről. Jelentkezni hétfő délig lehetett, és eredetileg keddre ígértek bővebb tájékoztatást. Kedden pedig csütörtökre. Arról, hogy ki a megbízó, nem írt.

UPDATE: Közben Szily László a Cinktől is beszélt a projektmanagerrel, aki neki azt mondta, hogy az egésznek semmi köze a Fideszhez, és felvetette, hogy mi van, ha az ünnepi rendezvények helyszínei csak találkozási pontok.

Így egyelőre csak annyit tudunk az elvárásokról, hogy a jelentkezőknek fekete vagy sötétkék farmerban, fekete sportcipőben vagy bakancsban és lehetőleg fekete kabátban kell megjelenniük.

Az Apple Party amúgy rendszeresen közvetít hostokat és hostesseket, állandó partnerük a Művészetek Palotája, a Papp László Budapest Sportaréna, az MTA, a Hungexpo és a V.A.M. Design is.

2011-ben a kormány már alkalmazott fizetett statisztákat közönségként a március 15-i ünnepségeken.


http://444.hu/2014/03/12/800-forintos-oraberert-keresnek-embereket-marcius-15-re- a-muzeum-kerthez/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vádlott, az Ön ellen felhozott vád szerint, halálra verte a
  2015-03-10 19:50:58, kedd
 
  - Vádlott, az Ön ellen felhozott vád szerint, halálra verte a feleségét egy kalapáccsal.
Egy hang hátulról:
- Mocskos szemétláda!
Bíró:
- Azzal is vádolják, hogy az anyósát is agyonverte, ugyanezzel a kalapáccsal.
A hang a hátsó sorokból újra:
- Utolsó, mocskos disznó!
A bíró, mérgesen:
- Rendre intem! Mérsékelje magát, vagy a bíróság megsértéséért fogom megbüntetni! Különben is, mi a baja?
- Még hogy mi a bajom? A vádlott szomszédja vagyok, 10 éven át kértem tőle kölcsön egy kalapácsot, de mindig letagadta, hogy van neki!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Vannak lyukak Simicska sztorijában, de egy dolog biztos iga
  2015-03-10 17:32:37, kedd
 
 
Vannak lyukak Simicska sztorijában, de egy dolog biztos igaz belőle
Fotó: Fortepan / Mujzer Péter

Munkácsy Márton - 2015. március 9. 12:06


Történészek szerint vannak életszerűtlen elemek Simicska Lajos ügynökvádas katonatörténeteiben, de az elhárítótiszt Major százados, ,,akivel vigyázni kell", tényleg ott szolgált akkor. Később még szocialista kormányülést is biztosított az őrzővédő cégével.
Hirdetés

Orbán Viktornak katonaévei alatt jelentenie kellett Simicska Lajosról, állítja az egykor Fidesz-közeli vállalkozó, aki a Mandinernek adott interjúban arról is beszélt, hogy gyanúja szerint Orbán tényleges beszervezése a leszereléskor történt volna meg. Orbán egyelőre röviden reagált egykori katonatársa szavaira, mondván Simicskából csak a személyes sértettség beszél.

Takács Tibor történész, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának kutatója szerint az ügynöki munka mindig a papírozással kezdődik. ,,Először alá kell írni egy beszervezés nyilatkozatot. Onnantól pedig írásban jelent vagy legépelik a szóbeli jelentéseit." Takács szerint a leszerelési buli alatti beszervezés nem tűnik valószínűnek, bár aki az ügynöki munkában jól teljesített, azt a tartótisztje a leszereléskor felajánlhatta más állambiztonsági szervezeteknek.

Bár a Simicska Lajos által elmondott konkrét ügyet pontosan nem ismeri, Takács emlékeztetett, hogy "civilként" lehetőség volt más módon is segíteni az állambiztonság vagy a katonai elhárítás munkáját. Például társadalmi kapcsolatként, őket valóban nem papírozták le.

Orbán Viktor korábban közzétette a sikertelen ügynöki beszervezéséről szóló dokumentumokat és azt a javaslatot, mely alapján társadalmi kapcsolatként - tehát nem ,,ügynökként" - akarta őt foglalkoztatni a katonai elhárítás 1981-ben. Ezen a 81 októberi dátumú lapon az áll, hogy a "priorálást" 81 szeptemberében végrehajtották, a kapcsolat létesítésének dátuma október 20, az operatív kapcsolat megszűnésének okaként pedig az szerepelt: leszerelt. Egy későbbi jelentés visszautal arra, hogy 1982-ben a III/III., tehát a belső elhárítás is ,,beszervezési céllal tanulmányozta", de ettől elálltak.

Azt, hogy Simicska Lajosnak katonaként megmutatták a saját aktáját és idéztek is belőle - mint azt az üzletember állítja -, Takács Tibor életszerűtlennek tartja, hiszen a titkosszolgálatok a megfigyelt személyekkel a legritkább esetben közlik a megfigyelés tényét, ráadásul számos más módszer is rendelkezésre állt, hogy megdolgozzák az érintettet.
Fotó: Fortepan / Mujzer Péter
sorkatona, Magyar Néphadsereg, laktanya

Egy nyom sem maradhatott.

Simicska Lajos arra is tett utalást, hogy aktája eltűnt és akár Moszkvában is lehet, hogy most onnan zsarolják Orbán Viktort. Baráth Magdolna történész, egyetemi docens szerint az ötvenes években a legfontosabb személyek aktáit valóban megkapták a szovjet tanácsadók, de a nyolcvanas években Moszkvát elsősorban a külső veszély és nem a magyar belügyek érdekelték. 1989-ig ugyan valóban voltak szovjet összekötők, de kevés az esély, hogy magyar kiskatonákról készített feljegyzések keltették volna fel a szovjetek figyelmét.

Major százados

Megkerestük azt az egykori századost is, akivel kapcsolatban annak idején figyelmeztették Simicskát, hogy ,,az elhárító tiszttel, Major századossal azért vigyázzon." Major Mihály alezredesként ment nyugdíjba, egészen 2011-ig vezette a Zalaegerszeg Közbiztonságáért Közalapítványt. A vele egykor egy lakcímre bejegyzett, ugyanolyan vezetéknevű de egy generációval fiatalabb üzlettársával, - azaz valószínűleg a fiával - tulajdonosa a 2002-ben alapított Zalasecurity Kft-nek is, amelyik a referenciái közt említi a rongyrázása miatt emlékezetes 2003-as söjtöri szocialista kormányülés biztosítását. Major alezredes a mostani ügyről nem akart beszélni, azt mondta, ami a katonaság alatt történt, az a munkája része volt, ,,már el is felejtette".
Orbán: Megpróbáltak beszervezni, de visszautasítottam

A Miniszterelnökség Simicska Lajos interjúja után újfent közzétette Orbán Viktor válaszát, amelyet még 2012-ben adott Vadai Ágnes kérdésére.

Sorkatonai szolgálatom első időszaka alatt megpróbáltak beszervezni, de ezt visszautasítottam, így a kísérlet - amint az a mellékletből kiderül - sikertelenül végződött.

Később folyamatos megfigyelés alatt tartottak engem, a feleségemet, és ellenzéki társaimat. Az állampárt titkos nyomozásainak célszemélyei voltunk mindannyian.

Az is világosan kiderül a dokumentumokból, hogy a nyolcvanas évek elejétől mindenféle titkosszolgálati eszközt bevetettek ellenünk. Megfigyeltek, besúgókat állítottak ránk, lehallgató eszközöket telepítettek a munkahelyünkre, a lakásunkba, sőt, a hálószobánkba is.

Bizonyos jelenségeket, eszközöket észleltünk, de volt, amiről csak akkor értesültünk, amikor az erről szóló aktákat sok évvel később átnéztük.


http://vs.hu/kozelet/osszes/vannak-lyukak-simicska-sztorijaban-de-egy-dolog-bizto s-igaz-belole-0309#!s0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elindult a lavina?
  2015-03-10 17:11:37, kedd
 
  Elindult a lavina?

Posted on 2015/03/10 Szerző: Admin


Az elmúlt két hét alatt felpörögtek az események a hazai pénzügyi szolgáltatók világában:
Február 24-én derült fény arra, hogy a Buda-Cash Brókerház 100 milliárd forinttal nem tud elszámolni. A tulajdonosi körhöz tartozó DRB Bankcsoporthoz szintén felügyeleti biztosok kerültek. Március 4-én megindult a Buda-Cash felszámolása.
Március 6-án reggel az MNB azt közölte, hogy részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az intézményhez. Az akkori hírek szerint sajátkötvény-visszafizetési gondjai akadtak a társaságnak.
Március 9-én pedig a Quaestor Financial Hrurira Kft. jelentette be öncsődjét.
Hétfő este öncsődöt jelentett a Questor csoporthoz tartozó Quaestor Financial Hrurira. Magyarázatként a Buda-Cash-botrány okozta pánikot említette meg a Quaestor csoport, melynek következtében az ügyfelek nagy mennyiségben akartak kötvényt visszaváltani. Tarsoly Csaba vezérigazgató az állam segítségét kérte. Kedd reggelre azonban kiderült az MNB nyilatkozataiból, hogy szabálytalanságokat találtak.
Kedden az MNB közölte: részlegesen felfüggesztette a QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét.
Célvizsgálatot tartott ugyanis a társaságnál a jegybank, szabálytalanságokat talált.
A hírek szerint 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt adott el a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.
Ahogy jönnek az egyre vadabb számok, úgy fest ez is beleillik a korábbi brókerbotrányok sorába.
Az MNB mostani feltárása már azt mondja, hogy ezen a 60 milliárdos vállalati kötvénykibocsátáson felül volt még 150 milliárd forint fiktív kötvény is, amit a felügyelet tudta nélkül, illegálisan dobtak piacra. Vagyis a mostani gyanú szerint összesen 210 milliárd forintos csalásról lehet szó.
Helyszíni beszámolók szerint a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. ügyfélszolgálati irodája előtt hosszú sorban várakoznak az ügyfelek.

qae1 qae2 qae3
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azonnali hatállyal felbontja a szerződéseket a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel - közölte a tárca kedden az MTI-vel.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: “azért mondták fel a szerződéseket, mert már nem látták biztosítottnak a moszkvai vízumközpont és az isztambuli kereskedőház zavartalan működését".
(Forrás: portfolio)
Bal-Rad komm: Jó!-rendben van. Most is eltűnt vagy százötven milliárd forint. Alig egy hét alatt kiderült, hogy EZIDÁIG mintegy cca. kettőszázötven milliárdnak veszett nyoma. Már tizenakárhány BANKÁR kezén bilincs kattant. DE HOL VAN A PÉNZ? Mert ezt a kérdést még nem hallottuk!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/10/elindult-a-lavina/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Puritánok lakhelye-Kormányzati Sakáltanyák=Pasa-park
  2015-03-10 17:10:07, kedd
 
  Puritánok lakhelye-Kormányzati Sakáltanyák=Pasa-park
Posted on 2015/03/10 Szerző: Admin


Varga Mihályék akkora családi összefogással vásárolták a Pasa parki családi lakást, hogy ki se tudjuk bogozni. A miniszter azért pontosította a vagyonnyilatkozatát miután megkerestük.


Varga Mihály és a felesége lakást vettek a pénzükből. Ja, és hitelből is. Illetve szülői kölcsönből, ami tulajdonjoggá alakult, de aztán visszafizetődött. Részben, mert a többiről megállapodtak.
Az, hogy ehhez mi köze a Varga-házaspár testvéreinek, most nem keverjük bele, ennyiből is látszik, hogy teljesen összezavart minket az, amit a nemzetgazdasági miniszter a lakásvásárlással kapcsolatos kérdéseinkre válaszolt. Pedig mi csak azt szerettük volna megérteni, hogy miért van a feleségének kétszer akkora tulajdonrésze a lakásukban, mint a miniszternek.
Varga Mihály és családja 2009 óta élnek a Pasa Park nevű exkluzív budai lakóparkban található 137 négyzetméteres lakásukban. A lakást 2009-ben vette (papíron) Varga, az édesanyja, a felesége és az apósa. A legnagyobb tulajdoni hányad a feleség nevére került: hozzá jutott 55,6%, a miniszterhez 22,2% és a két szülőhöz 11,1%-11,1%. Miután 2011-ben a szülők a gyermekeiknek ajándékozták a részeiket, kialakult a mostani állapot. Eszerint a lakás egyharmada Vargáé, kétharmada a feleségé.
Ki hordja a pénztárcát?
Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy miképpen fordulhatott elő: a most háromgyermekes - egyébként vegyész végzettségű - családanyának férjénél sok-sok millió forinttal több pénz álljon a rendelkezésére a lakásvárláskor, amikor a férj annyira prominens politikus, hogy az elmúlt szűk tizenöt évben még akkor is jutott neki egy bizottsági elnöki vagy egy frakcióvezető-helyettesi poszt, amikor éppen nem miniszter vagy államtitkár volt.
A budai Pasa Parkban lakik Rogán Antal belvárosi polgármester és korábbi helyettese is. Azt is lehetett tudni, hogy Vargának is van tulajdonrésze egy itteni lakásban. A miniszter ezzel kapcsolatban azért élhetett már át kellemetlen perceket, mert 2014 áprilisában - miután a sajtóban foglalkozni kezdtek a lakásával - egyik napról a másikra módosította a vagyonnyilatkozatát: a teremgarázsban található két parkolóhelyét és egy tárolóhelyiséget felejtett ki, összesen 41 négyzetmétert.
Abban szinte biztosak voltunk, hogy a felesége tulajdonszerzését nem fizethette Varga, akinek 2008-as és 2009-es, már lakásvásárlás utáni vagyonnyilatkozatait közérdekű adatigénylés útján (amit az Átlátszó által üzemeltetett KiMitTud felületen adtunk be) megszereztük és összevetettük. A 2008-as nyilatkozat szerint összesen kb 5,35 millió forintnyi megtakarítása volt részvényben, befektetési jegyben, állampapírban és életbiztosításban, ezzel állt szemben kilencmillió forintnyi banki hitelből fakadó tartozása.
Varga 2008-as vagyonnyilatkozata
A politikus 2009-es, már a lakásvásárlás utáni vagyonnyilatkozatából az látszik, hogy a megtakarításai kétmillió forinttal megcsappantak: Varga másfél millió forintnyi értéket képviselő befektetési jegytől és összes, félmillió forint értékű részvényétől megvált. A hitelei viszont megnőttek, összesen tizenhétmillió forinttal: Varga huszonhárommilliós jelzáloghitelt vett fel és magánszemélyektől is kölcsönvett hárommilliót.
Varga Mihály ez alapján tehát összesen a különbözetet, összesen tizenkilencmilliót költhetett a lakásvásárlásra, plusz azt, amit a 2009-es képviselői javadalmazásából félretett. Varga ekkor a Fidesz frakcióvezetőjének helyettese és költségvetési bizottsági elnök is volt, de számításaink szerint így is maximum kilencmilió forintot kereshetett az év során. Az övékéhez hasonló méretű Pasa parki lakások értékét a sajtóban korábban száztíz millió körülire becsülték, így szinte biztos, hogy a vételár nagyja nem Varga zsebéből jött.
A tisztánlátás érdekében tehát az alábbi kérdésekkel kerestük meg az érintettet:
“- Ön és tisztelt rokonai mennyi pénzt fizettek az ingatlanért?
- És milyen fizetési konstrukcióban?
- A 2009. évi tulajdonszerzés során Ön a lakás 2/9, az Ön tisztelt felesége a lakás 5/9 tulajdoni hányadát szerezte meg. Honnan volt az Ön tisztelt feleségének erre pénze?
- az Ön édesanyja és apósa miért vásároltak tulajdonrészt az ingatlanban? Ők is ott laktak?
- És miért ajándékozták a tulajdonrészüket Önnek, ill. tisztelt feleségének 2011-ben?
- Miért nem szerepel az Ön 2011 után leadott képviselői vagyonnyilatkozataiban az, hogy az ingatlan egy részét ajándékozás jogcímén szerezte?
- Volna-e mód arra, hogy az Ön tisztelt feleségének, mint az Ön élettársának az Országgyűlésnél 2008 óta leadott vagyonnyilatkozatait, valamit az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés(eke)t megtekintsem?"
És itt következik a Varga család ingatlanszerzésének története, a miniszter tollából:
“Az ingatlanvásárláshoz elegendő pénzünk nem volt, ezért saját erőnket két forrásból egészítettük ki:
1. Hitelt vettünk fel. Amint a tulajdoni lapon látható, a lakáson jelenleg is banki jelzálog van [Varga és felesége nevén, akkori euróárfolyamon kb. nyolcmillió-négyszázezer forintos értékben - a szerk].
2. Szüleink kölcsönöztek megtakarításukból. Tekintettel arra, hogy testvéreink vannak, a szülői kölcsönt tulajdonjoggá tettük. Ezt találja a tulajdoni lapon, Varga Mihályné édesanyám, Sántha Ferenc feleségem édesapja. A szülőktől kapott segítséget részben visszafizetve, részben családon belüli megállapodással, az örökség arányainak figyelembevételével rendeztük.
A lakás vételára a környék piaci átlagára alatt volt. A társasház akkori tulajdonosa ugyanis a 33 lakás értékesítését egyszerre kezdte meg, az alacsony kereslet miatt jelentős kedvezménnyel, de még így is hónapokon keresztül egyetlen lakást sem tudtak eladni. Ez volt az oka annak is, hogy az eladó részletfizetés lehetőségét adta a vásárlóknak. (Az utolsó lakást egyébként két évvel ezelőtt adták el.) Csak jelzem, hogy a lakások ára jelentősen eltért egymástól, attól függően, hogy kertkapcsolatos, vagy utcára-, garázsbejáratra néző, esetleg tetőkertes lakás volt.
Megköszönöm, hogy felhívta figyelmemet az ajándékozás jogcímére. Megítélésem szerint ebben az esetben nem volt egyértelmű, hogy a tulajdonostársnak tett fizetés, a testvérekkel történő elszámolás, majd a lezáró ajándékozás közül mit kellett feltüntetni a képviselői vagyonnyilatkozatban. Bizonytalan voltam magam is, ezért tüntettem fel ajándékozásként a 2012-es vagyonnyilatkozatomban, a későbbiekben pedig vételként.
Az ügyben megkereséssel fordultam Dr. Vejkey Imréhez, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnökéhez, aki arról tájékoztatott, hogy ingatlanok esetében az eddig kialakult gyakorlat szerint a bizottság az ingatlan-nyilvántartásban szereplő adatot javasolja a képviselőknek feltüntetni. Amennyiben tehát kérdésének célja az volt, hogy erre felhívja a figyelmemet, ezúton is köszönöm, egyben tájékoztatom, hogy bevallásom ezen részét pontosítani fogom.
További kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy feleségemnek velem közös-, és saját vagyona is van. Jövedelme az elmúlt időszakban oktatásból, ingatlan-bérbeadásból, földhaszonbérletből, valamint osztalékból és részvényeladásból származott. Nagyobb tulajdonrésze azért lett, mert az adásvételhez szülei hozzájárulása is nagyobb volt."
Annak mindenképpen örülünk, hogy a miniszter észrevételünkre informálódott arról, hogy miképpen is volna érdemes kitöltenie a vagyonnyilatkozatát.
Azt viszont nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy Varga válaszában egyetlenegy pénzértéket jelölő szám sem szerepel. Ezeknek híján ugyanis nehezen tudjuk megítélni, hogy Vargáék pontosan milyen pénzügyi forrásokból vették Pasa parki lakásukat.
(átlátszó)
Bal-Rad komm: Érdekes egy lakókörnyék lehet ez a Pasa-park! Minden puritánunk oda költözik, ott vernek tanyát. Úgy százmillióból. Persze szigorúan szülői kölcsönökből!
Csak nem lehetett az a Kádár-rendszer annyira rossz-bár nagyon szidják mostani puritánjaink-ha a szülők ennyi segítségrevalót össze tudtak gyűjtögetni! (Azt már föltételezni sem merjük, hogy a rendszerváltás után-esetleg...)


https://balrad.wordpress.com/2015/03/10/puritanok-lakhelye-kormanyzati-sakaltanya kpasa-park/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kammenosz: több millió bevándorlóval árasztjuk el Európát
  2015-03-10 17:04:49, kedd
 
 
Kammenosz: több millió bevándorlóval árasztjuk el Európát
2015.03.10 13:58


Görögország védelmi minisztere azzal fenyegetőzik, hogy "elárasztja az Európai Uniót illegális bevándorlókkal" - beleértve az ISIS terrorszervezet potenciális tagjait is -, ha Athén nem kapja meg a válságkezelő pénzügyi mentőöv következő részletét. Panosz Kammenosz erre az esetre azt helyezte kilátásba, hogy több millió gazdasági bevándorlót zúdít az Európai Unióra.

Hídfő.net.ru | Panosz Kammenosz

Görögország jelenleg az IMF korábbi hitelprogramjának részletét várja, amiért cserébe a volt kormány már különböző megszorító intézkedéseket hozott és privatizálta az állami vagyon egy részét. Görögország Törökországgal közös határa az illegális bevándorlás egyik frontvonala, ezen a határvonalon Szíriába és Irakba, valamint onnan vissza közlekednek a terroristák is. Kammenosz bejelentése szerint, ha Athén nem kapja meg a szükséges pénzeket, ők sem fogják erőltetni az Európai Unió védelmét, és Görögország azonnal EU állampolgárságot fog adni minden bevándorlónak, aki átsétál a görög határon.

Jelenleg több mint tízezer illegális bevándorlót tartanak előzetes letartóztatásban. Ha Brüsszel a már letárgyalt hitelprogramokkal akar politikai nyomást gyakorolni Athénra, ez a tízezer illegális bevándorló azonnal állampolgárságot fognak kapni, hogy továbbutazhassanak Berlinbe. "Ha az európaiak cserben hagynak minket, elárasztjuk őket bevándorlókkal, és Berlinnek ég rosszabb lesz, ha néhány dzsihádista is akad köztük az Iszlám Állam soraiból."

Kammenosz ugyanakkor kifejtette; nem az ő hibájuk, hogy ezzel tudnak fenyegetőzni, az Európai Unió sebezhetővé tette magát a schengeni-övezettel, az illegális bevándorló gyakorlatilag elég egy helyen átlépje a határt, utána bárhol megjelenhet Európa területén anélkül, hogy papírjai lennének. Kammenosz szerint a jelenleg fogvatartottak nem egy nagy létszám, több tízmillió bevándorló és több ezer dzsihádista várakozik az Európai Unió határainál.

Athén lépése nem egy váratlan fordulat, korábban már itt írtunk róla, hogy az új görög kormány várhatóan ezt az irányvonalat fogja követni. Nyugat-Európának jelenleg a bevándorlás az egyik legnagyobb politikai és gazdasági problémája. Az Európai Unió perifériaállamainak kezébe ez egy politikai fegyvert ad. Az Orbán-kormánytól is elvárható lenne, hogy ne tartóztassa fel a bevándorlókat a budapesti pályaudvarokon, ha már a határon nem sikerült elfogni őket. Menjenek tovább Berlinbe, majd Brüsszel enyhít a Magyarországra kifejtett politikai nyomásgyakorláson, ha nem akar kétmillió arab és afrikai menekültet segélyezni.


http://www.hidfo.net.ru/2015/03/10/kammenosz-tobb-millio-bevandorloval-arasztjuk- el-europat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit nem mondott Orbán G. Viktor?
  2015-03-10 17:03:18, kedd
 
  2015.03.10. 09:28 Fabius
Mit nem mondott Orbán G. Viktor?

Kíváncsi voltam mivel áll elő a Habony Művek a Simicska - Leaks múltidéző emlékszivárogtatása után. Vad cáfolatok után nekimennek a Gyurcsány kottából játszó, rezsicsökkentést támadó Lajosnak? Orbán elvárja magától, hogy bíróság elé vigye a spicli ügyet, különben leváltja magát? Ehhez képest vérszegényebb lett a megszólalás egy Harrach Péter öninterpellációnál.

- Lallerből a sértettség beszél, így csinn-bumm cirkusz az egész, teccikéteni?



Vagyis nem mondta, hogy kedves drága polgári népem, én bizony nem jelentettem senkiről semmit, nem írtam alá se katonai elhárításnak se III/III-nak, nem voltam spicli se katonáéknál se a politikai közösségünkön belül. Vajon miért félt ezt így kerek perec kijelenteni? Túl sokan voltak ott, és egy ilyen kijelentés ráégne? Nem mondta azt sem, hogy Lajos egy geci, és bíróságon kell helytállnia a szavaiért.

Magyarul semmi konkrétat nem mondott azon kívül, amit mindenki lát: Lajos meg van sértődve.

Az egyetlen érdekesség annyi, hogy a "bulvárkacsa" nyugdíjba ment, helyére jött a csinn-bumm cirkusz. Igen, kb a jelentése és komolyan vehetősége ugyanannyi a kettőnek. Simicska spicli emlegetése meg annyira de annyira alantas, hogy ezért elővenni az ügynöktörvény és nyilvánosságra hozni a listákat mégse kéne. Mert azok nagyon fájdalmasak, tudod, nyájas olvasó.

- Kinek? Viktornak? - kérdezed most joggal, de erre választott képviselőidnek vagy miniszterelnöködnek kéne megadni a választ, ők meg csak annyit mondnak: csinn-bumm cirkusz, sálálá, csinn-bumm cirkusz, bibibí.


http://varanus.blog.hu/2015/03/10/mit_nem_mondott_orban_g_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németország felébred az amerikai álomból?
  2015-03-10 17:01:24, kedd
 
  Németország felébred az amerikai álomból?
2015.03.09 19:22


Hídfő.net.ru | Németország - amerikai álom?

Németország egyre inkább aggodalommal tekint az amerikaiak NATO parancsnoka, Philip Breedlove oroszellenes nyilatkozataira, - a német sajtóban újonnan megjelennek olyan publikációk, mely szerint Washington "meg akarja torpedózni" Németország diplomáciai állásfoglalását az ukrán válság kapcsán. A német kormány úgy gondolja, az amerikaiak megpróbálják aláásni az ukrán konfliktus politikai rendezésére tett törekvéseket. A kormánypolitikusok szintén aggodalommal tekintenek az ultranacionalista kijevi rezsim azon törekvéseire, hogy Ukrajna függetlenségére és területi egységére hivatkozva egy kiterjedt katonai konfliktust akarnak kirobbantani Oroszország és Európa többi része közt.

Berlin szintén kifejezésre juttatta azt is, úgy látja, hogy Victoria Nuland képviseletében az amerikai külügy a minszki megállapodásban rögzített tűzszünet destabilizálására törekszik. Washington újonnan azzal is igyekszik kiprovokálni a tűzszünet megtörését, hogy hamis jelentéseket ad az ukrán helyzetről. Breedlove nemrég azt állította, hogy Oroszország "több ezer" páncélossal lerohanta Ukrajnát, és orosz páncélos haderő, légvédelmi egységek és tüzérség van Ukrajna területén. Az amerikai katonai vezető provokatív nyilatkozatait Victoria Nuland is megismételte, ő mindenféle különösebb bizonyíték nélkül kijelentette, hogy több ezer orosz katona van jelen Kelet-Ukrajnában. A német sajtóorgánumok szerint kormánykörökben is megütközéssel fogadták ezeket a provokatív nyilatkozatokat. Nem értik, miről beszél Breedlove és Nuland, mivel Németország magas szintű felderítése korábban sem tudta alátámasztani ezeket a vádakat, és maga Angela Merkel is elismerte, hogy azok alaptalanok.

A német sajtó egyik fő tematikája most, hogy a német hírszerzés és a NATO parancsnokság közt egyre nagyobb szakadék keletkezik, mivel Németország nem akar egy újabb nagy háborút Európában, Washington pedig épp ellenkezőleg, előidézné azt. Úgy tűnik, Németország lassan ugyan, de kezd felébredni az "amerikai álomból" és kivonja magát az amerikai propaganda hatása alól, igaz, ez egyelőre csak az ukrán válság kapcsán nyilvánul meg.

A nagy háború veszélye azonban egyre valósabb, mert mostanra nem csak amerikai magán katonai vállalatok működnek Ukrajnában, hanem több száz amerikai katona érkezett az országba, és megkezdték az Ukrán Nemzeti Gárda kiképzését. Az amerikai katonák stratégiai döntési pozícióban vannak az ukrán fegyveres struktúrákban, így az ukrán hadsereg egy része alá lehet rendelve egy újabb nagy háború előidézésének.


http://www.hidfo.net.ru/2015/03/09/nemetorszag-felebred-az-amerikai-alombol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BOHÓCOk
  2015-03-10 16:59:49, kedd
 
 
2015. március 9., hétfő
BOHÓCOK


Állítólag költöztetik a Fővárosi Nagycirkuszt is, ami szerintem nettó rongyrázás, elég lenne lebontani és a helyét felhinteni sóval.
Mi a fenének egy ekkora városnak két nagycirkusz, amelyikből a tetejébe meg úgyis csak az egyik tartja el magát, a másik meg csak viszi a pénzt.
Arról nem szólva, hogy bár az egyik nyereséges, a másiknak a kupolája nagyobb is, meg szebb is, a benne szereplő bohócok meg minden pénzt megérnek, nem is szólva a porondmesterről, akinek vikszos bajsza úgy áll, mint az öreg bika szarva, hogy az ismert hajdúnótát idézzem...
Vagy lóg - mindegy is, a Viktor nyelve is lóg, mégis milyen szép, nem igaz?

Szóval az a helyzet, hogy a társadalom érzékelhetően besokallt a pártokból, ezt ezerféleképpen tudtára is adja a politikai elitnek, kezdve attól, hogy nem megy el szavazni, egészen addig, hogy tüntetéseket szervez hülyeségek hirdetése céljából.
Ezek közül jelenleg a legtrendibb a közvetlen demokrácia kizárólagosságának hirdetése - ezt olyanok szokták kitalálni, akiknek a világon semmi gyakorlati érzékük nincs, az államigazgatást messziről ugatják, ellenben remek jelszavakat tudnak kitalálni azok számára, akik még náluk is ostobábbak.
A képviseleti demokráciát azért találták ki, mert az államot működőképes állapotban akarták tartani, ezenközben persze a demokráciát sem akarták elhajigálni.
Ez többé-kevésbé bejött a nyugati világban, ahol a parlamentek rendeltetésszerűen látják el a dolgukat, a törvényhozás nehéz és felelősségteljes munkáját.
De persze ne essünk tévedésbe, bár a Nemzeti Vamzer a külképviseletek vezetői előtt erősen bizonygatta, hogy mi is nyugaton vagyunk, csak menet közben elfelejtette, hogy ez a szemlélő pozíciójának kérdése, - a Lajtán túlról kelet vagyunk, a Tisza túlpartjáról nézvést meg nyugatra, a demokrácia kultúráját tekintve meg a kanyarban sem...

Ha az ember elnézegeti a parlamenti munkát, akkor meg is érti a magukat civilként definiáló zavarosfejű népeket, akik azt gondolják, hogy az ország felemelkedésének záloga az, ha minden törvényjavaslatot népszavazással kell eldönteni.
Butuskaság.
Erre a legszebb példa a vizitdíj ügye, ahol a nép a maga hihetetlen felülemelkedettségével kihajigálta az ablakon az egészségügyi reformot, ma meg panaszkodik, ha nem jön érte a mentő, meg ha a doktornak tarifája van, igaz, az állami ellátás keretein belül - plusz paraszolvencia nővérkének, altatóorvosnak, műtősfiúnak, meg még annak, aki arra jár..
Nem, nem a társadalombiztosítás keretein belül, mert az megszűnt, mint ezt tudjuk néhányan...
Gondolom, Mari néni, aki addig vacillál egy zárható libaól felépítésével kapcsolatban, míg el nem lopják az összes libáját, felelősségteljesen adná szavazatát Paks felépítésével kapcsolatban, hiszen az összes hiteles információnak birtokában van, például tudja, hogy az atom az bombából van, a ruszki meg maga az ördög.
Szerintem már csak a költségeken is megbukna a dolog, hiszen ha valaki feltenné népszavazásra a kérdést, hogy kell-e népszavazás, ha az alkalmanként négyezerötszáz millió forintba kerülne, mint a 2008-as került, és ebből rá úgy sacc/kb ezer forint jutna, meg a papára is, és ezt évente kétszázötvenszer rónák ki rá.

De abban igazuk van a hőbörgőknek, hogy a parlament a mai formájában valóban egy cirkusz, kétszáz bohóccal a porondon, akiket ugyan képviselőnek hívnak, de akik nem képviselik a választóikat.
Hát akkor kit képviselnek?
Szerintem ez elsősorban a pártok döntési mechanizmusától függ, hiszen ahol egy személy dönti el a dolgokat, az a párt - írjon bármit is a cégérére - nem demokratikus.
Márpedig nálunk - úgy tűnik - leáldozott a demokratikus működésnek, a pártok a maguk sajátos módszereivel meghozzák döntésüket, majd a képviselők vezényszóra elkezdik nyomogatni a gombokat.
Aki nem úgy nyomogat, ahogy azt előírták neki, az büntetést kap.
Felmerül a kérdés, akkor miért etetjük ezeket a derék embereket, elég lenne - mint a hajdani viccben a windows által irányított űrhajóba - egy majom is, amelyik szükség esetén egy banán ellenében megnyomja a restart gombot.
Így kétszáz majommal dolgozunk, a tetejébe némelyik időnként még téveszt is -
csak a gond van velük és ezek nem elégszenek meg egy banánnal, hanem a táplálkozási láncban elfoglalt helyzetük szerint lopnak.

Szóval nem jó ez az egész, hiszen az idők során teljességgel elveszett a képviselői felelősség, nincs szükségük egyéni mérlegelésre, csak kritikátlan igazodásra pártjuk elitjének - rosszabb esetben a mindenható pártelnök döntéseihez.
És ez nem jó, mert a Parlamentnek a dolga ma is az lenne, amit József Attila már régen megírt: ..."a hozzáértő, dolgozó nép okos gyülekezetében hányni-vetni meg száz bajunk."
Nem mennék most bele abba, hogy ez a gyülekezet kinek a gyülekezete, de az biztos, hogy a hozzáértést meg az okosságot lehetne még nagyobb erőfeszítés nélkül fokozni - csak felmerül a kérdés, hogy minek?
A képviselő elég ha szép, okosnak nem kell lenni, arra ott vannak a pártok vezetői, minek nekik a konkurencia?
Persze ez kontraszelekcióhoz vezet, és semmi okunk csodálkozni, ha némelyik képviselő olyan buta, mint a tanyasi ökör, míg mások olyan gusztustalanul törtető gátlástalan bunkók, hogy párjukat ritkítják.

Nem engednék listás választást, kisebb, természetes választási körzeteket alakítanék ki, melyekben az egyéni képviselőket akár mindenki személyesen is ismerhetné.
Az általam álmodott parlamentben nem lennének frakciók, a törvényjavaslatokat a kormány terjeszthetné be, egyéni képviselői indítványt nem engednék tenni.
A képviselők minden esetben egyénileg alakítanák ki álláspontjukat, a pártokhoz semmiféle formában nem kötődve, teljes felelősséggel.
A választásnál a pártok nem kampányolhatnának egyetlen jelölt mellett sem, viszont lobbizhatnának az elképzeléseik mellett, és a képviselő - ha meggyőzték - magáévá tehetné az elképzeléseiket, csatlakozhatna az adott párthoz, céljaikhoz, de ezt nyilvánossá kellene tennie a kampányidőszak előtt, egyúttal nyilatkozva, hogy tudomásul veszi: ez egyéni felelősségét semmiféle módon nem csökkenti.
A választások során a képviselőjelölteknek kötelező lenne válaszolni egy kérdéssorra, mely az aktuális társadalmi kérdésekben kialakított álláspontját tükrözné, a választó ennek ismeretében dönthetne a személyről - és áttételesen akár egy pártról is.
A kormányt a kormányfő állítaná össze, akit a képviselők egyszerű többségével választana meg a Parlament, majd a kormány megalakulása után meg kellene hirdetni a részletes kormányprogramot, konkrétan, számonkérhető formában, a képviselőjelölteknek kiadott kérdéssornak adókra, oktatásra, szociálpolitikára, egészségügyre, nyugdíjakra vonatkozó tételes kiegészítésével, és ha ezt a Parlament elfogadta, akkor még egy népszavazással is hitelesíteni kellene, - utána lehetne dolgozni, majd négy év múltán elszámoltatni.
A képviselők valamennyi szavazatának pedig nyilvánosnak kellene lenni, név szerint...

Napersze, ez illúzió, nagy pénzek forognak kockán és egy ilyen modellnek semmiféle politikai támogatása nem lesz, a jelenlegi helyzet ugyanis remekül megfelel a hatalomnak - sőt, még az ellenzékének is.
Nem mindenki szeret dönteni, mert minden döntés nehéz munkával jár - gondolkodni kell előtte.
Ha valaki ugyanannyiért lehet hülye, mint amennyiért sok munkával okos lehetne, hát minek törje magát - nem igaz?

De az, hogy a Fővárosi Nagycirkuszba is betört a politika, ez kétségtelen tény.
Úgyhogy bohócokból jól állunk, esetleg lehetne exportálni is közülük párszázat...

http://www.pupublogja.hu/2015/03/bohocok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.