Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Nyarat idéző kép
  2015-03-12 23:19:06, csütörtök
 
  .....

 
 
1 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Magyarországon lesz a vizes-vb 2017-ben.
  2015-03-12 23:14:51, csütörtök
 
  Magyarországon lesz a vizes-vb 2017-ben is.
A szerdai sajtótájékoztatóján a miniszterelnök aláírta Cornel Marculescuval, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával az erről szóló szerződést.
Az eseménynek eredetileg Guadalajara adott volna otthon, ám a mexikói város pénzügyi okok miatt egy hónapja visszalépett, így merült fel Budapest - korábban elnyertük már a 2021-es vizes vb rendezési jogát -, mint lehetséges beugró neve.
- Csak valamennyi részlet alapos ismerete és mérlegelése tudatában tennék egyáltalán javaslatot a honi döntéshozóknak a rövid időn belül várható hivatalos megkeresésre"- mondta Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke február 20-án az újságírói kérdésre, amivel arra utalt, hogy ekkora rendezvényt kizárólag megfelelő garanciák mellett lehet elvállalni.
Az Országházban tartott sajtótájékoztatón ma kiderült, minden apró részletben megegyeztek a felek, a Nemzetközi Úszó Szövetség megfelelő mértékű egyedi kedvezményt biztosított Budapest, mint beugró számára és a kormány is az esemény mellé állt.
- A Orbán Viktor kiemelte: az ország gazdasági fejlődése révén van alapja a rendezésnek, a világbajnokság nagy hasznot hozó esemény, a hazai szervezőknek pedig most az a feladatuk, hogy legalább olyan jók legyenek, mint az úszók.
- A mai kormányülésen, melyen Marculescu is részt vett, úgy döntöttünk, aláírjuk a megállapodást, ami pár perce meg is történt. Ekkora nemzetközi eseményt Magyarország még nem rendezett, ezért összefogásra lesz szükség, mert ez egy hatalmas vállalás. A siker nincs megírva a csillagokban. Kockázatot vállaltunk, de a feladat teljesíthető. Büszkék vagyunk rá, hogy minket választott a FINA" - mondta a kormányfő.

A világ egyik legnagyobb sporteseményének megrendezése jelentős szempont lehet a napirenden lévő olimpiai pályázat kapcsán is, hiszen ha Budapest 2017 júliusában egy ilyen szintű, az egész világ figyelmét kiváltó eseményen remekel, az komoly tényező lehet a 2017 szeptemberi NOB-döntéskor. Fontos tudni azt is, az előző felnőtt világbajnokságokat két-háromszoros megtérüléssel rendezték meg, s a számok, a részletes kimutatások a 2005-ös vb-től kezdődően rendelkezésre állnak. Az idei világbajnokságnak az oroszországi Kazany, a 2019-esnek a dél-koreai Kvangdzsu ad otthont. A 2021-es vb-re - melynek rendezési jogát korábban elnyerte Budapest - új pályázatot írnak ki, míg a 2017-ben Budapestre tervezett junior úszó-vb 2019-ben lesz a magyar fővárosban
A főváros új uszodája a tervek szerint 2017-re éppen elkészül Fotó: MTI
]
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
Hosszú Katinka és Wladimir Klitschko együtt úsztak
  2015-03-12 23:05:02, csütörtök
 
  ...... ........


A magyar világklasszis úszó biztos meglepődött, kivel került egy medencébe. Örömmel jelentem be, hogy van új edzőpartnerem, Wladimir Klitschko személyében! Viccet félretéve, valóban együtt úsztunk, ő is Fort Lauderdaleben készül az elkövetkező 6 hétben a következő mérkőzésére. Wladimir szeret úszni futás helyett, kb 1.5 km-t úszik egyszerre. Kérdezett egy-két technikai dolgot az úszásról, és mondta, hogy szerinte az úszás egyik legnehezebb sport és nagyon tiszteli az úszókat. Meghívott, hogy nézzünk meg egy box edzését a tornatermében (mivel a vízben nem volt valami meggyőző), de semmiképp ne fehér pólóban érkezzünk..." - tette közzé Hosszú Katinka Facebook oldalán.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Húsos baconös rakott tészta
  2015-03-12 22:58:57, csütörtök
 
  .......


Hozzávalók:
1 csomag makaróni
8 szelet bacon
50dkg darált marhahús
1 vöröshagyma
4 evőkanál paradicsomszósz
20 dkg cheddar sajt
1 dl tejföl
1 teáskanál bazsalikom
só, bors
olaj

Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is, majd fűszerezzük. Belekeverjük a paradicsomszószt, egy kevés vizet öntünk alá és puhára főzzük. A leszűrt tészta felét kiolajozott, hőálló edénybe tesszük, erre kerül a ragu, majd befedjük a maradék tésztával. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és eloszlatjuk rajta. A bacont apróra vágjuk, a tetejére szórjuk és 190 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Cirmi a TESCOBAN
  2015-03-12 22:55:58, csütörtök
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Czeizel Endre súlyos beteg
  2015-03-12 22:47:10, csütörtök
 
  Forrás: Hír24
...... .....


Czeizel Endrénél 2013 májusában diagnosztizálták a leukémiát, amit kemoterápiával és kezelésekkel sikerült leküzdenie. Akkor az orvosok két évet jósoltak neki, ami idén májusban telik le. A neves genetikus azóta újra megküzdött kiújult rákjával, de tisztában van vele, hogy a következő alkalmat már nem fogja bírni a szervezete.
- A kezelésemet irányító professzor az első kemoterápia kezdetekor két évet ígért, ez most májusban telik le. Szorongva várom a következő visszaesést, de remélem, kapok még némi haladékot május után. Szeretek élni, és minden este megköszönöm a Mindenhatónak, hogy ez a nap még megadatott" - vallota őszíntén a Story magazinnak Czeizel, aki jelenleg minden erejével a munkába vetette magát.

- A genetikus tisztában van állapota súlyosságával, már egy korábbi interjúban is így beszélt:
Ennek a leukémiának, ami nekem van, a túlélési prognózisa három-öt év lehet, így sajnos szembe kell nézzek a ténnyel: nem érhetem meg, hogy felnőjön a kisfiam. De megpróbálok ezzel nem foglalkozni, és máról holnapra élni" - mondta el Czeizel Endre, akinek legkisebb gyermeke még csak 8 éves.
...... ...........



- 2013. NOVEMBER 15.
Czeizel Endre súlyos beteg lett, munka helyett minden energiáját arra fordította, hogy legyőzze a testét megtámadó kórt. A genetikus betegsége hat hónappal ezelőtt egy hirtelen rosszulléttel kezdődött. Azonnal orvoshoz fordult, kiderült, leukémiája van, a csontvelőben nyolcvanszázalékos a ráksejtek aránya. Évtizedek óta arra készülök, hogy miután a nagyapám, az apám prosztatarákban halt meg, nekem is ez lesz majd a sorsom. Egy évvel ezelőtt meg is operáltak, mert a prosztatarákért felelős 12 génből nekem 11 rákos volt. Erre tessék, egy évre rá leukémiás lettem" - mondta a BEST magazinnak az elismert doktor.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Tragédiával végződött a szülés egy budapesti pszichiátrián
  2015-03-12 22:41:03, csütörtök
 
  A Szent Imre Kórház pszichiátriáján hozta világra a gyermekét egy nő. Az osztályvezető főorvos szerint a baba halva született.
A betegek beszámolói szerint órákon át hangosan, kínlódva vajúdott egy kismama a Szent Imre Kórház pszichiátriai osztályán - értesült a Blikk.
Az asszony a pszichiátria egyik kórtermében hozta világra gyermekét, aki a kórház osztályvezető főorvosa, dr. Ferencz Csaba szerint halva született. Egy szomszédos kórteremben fekvő beteg azonban azt állítja: a kisfiú élt, sőt fel is sírt a születése után. Az osztályvezető főorvos elmondta továbbá, hogy a nőnek nem a terhesség volt a ,,vezető kórképe", ezért nem tolták át a zárt osztályról az onnan néhány méterre található szülészetre, amikor vajúdni kezdett. A kórház a tragédia után csaknem egy nappal értesítette a rendőrséget, amely közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet - ez azt jelenti, hogy nem gyanakszanak bűncselekményre.
Forrás: nőklapjacaffe
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ditke jó kívánsága - péntek 13.- ra
  2015-03-12 22:30:05, csütörtök
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Péntek 13. ez évben
  2015-03-12 22:14:10, csütörtök
 
  2015.03.13 péntek
.......



2015.02.13 péntek
......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Újra rabolt a 89 éves - REPÜLŐS GIZI -
  2015-03-12 21:45:19, csütörtök
 
  - Kosztor Sándorné - közismertebb nevén Repülős Gizi
...... .......


Úgy tűnik, Repülős Gizi néni javíthatatlan. Hiába a rengeteg rács mögött eltöltött esztendő, neki egyszerűen unalmas az élet, ha nem törhet be valahova.A korral nem mindenkinek nő be a feje lágya - írja az osztrák Kronen Zeitung, amikor arról számol be, hogy tetten érték a magyar K. Sándornét, alias Repülős Gizit betörés közben Burgenlandban. Pedig a most 89 éves asszony 20 évet töltött az életéből rácsok mögött. Mégis: valószínűleg túl unalmas lehetett neki az élet az idősek otthonában, úgyhogy kirándult egyet Rusztra, a Fertő-tó partján fekvő, de már osztrák településre, hogy betörjön egy üzletember házába.
Csakhogy az ingatlan be van kötve a rendőrségre, úgyhogy azonnal útnak indultak a rendőrök a helyszínre, amikor az behatolást jelzett. Minderről Repülős Gizi mit sem sejtett, úgyhogy a zsaruk éppen akkor érték tetten, amikor értéktárgyak után kotorászott mindenféle dobozokban. Nem kicsit csodálkoztak, amikor látták, hogy a tettes egy majdnem 90 éves matróna.
Némi adategyeztetést és kutakodást követően aztán az is gyorsan kiderült számukra, milyen nevezetes személyről van szó: Magyarország egyik legismertebb bűnözőjéről, aki ragadványnevét onnan kapta, hogy első bűncselekményei elkövetésekor mindig repülőgéppel utazott a helyszínre. Ez még az 1950-es években volt, amikor még voltak belföldi járatok Magyarországon.
Legutoljára 83 évesen követett el betörést, azóta nyugton tudott maradni, de úgy látszik, eddig bírta. Két héttel ezelőtt meglépett az idős otthonból, ahol lakik, és meg sem állt a ruszti házig.
Forrás:borsonline.hu

-- Gizi néni beteg, kleptomániában szenved szegény - mondja Tulok Dávid, az ügyvéd. - Gizi néni hülyének nézi az egész világot - mondja Faller Ferenc alezredes, a nyomozó. Ami biztos: Gizi néni ügyes. Még bennünket is levett, kerek harmincezer forintra. Mint valami nyeretlen kétévest.
Forrás: 168 óra
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 244 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4185
  • e Hét: 15815
  • e Hónap: 48969
  • e Év: 282716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.