Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Gyakorlati tanácsok
  2015-03-13 12:33:54, péntek
 
  Link


Azt mondom tehát, sőt, figyelmeztetlek benneteket az Úr nevében, hogy ezentúl már ne úgy éljetek, mint az Istent nem ismerő, Izráelen kívüli nemzetek! Mert ők a saját fejük után mennek, 18 és a gondolkozásuk elsötétült. Eltávolodtak az isteni élettől, mivel nem ismerik Istent és a szívük megkeményedett. 19 Lelkiismeretük eltompult, ezért gátlásatalanul átadták magukat mindenféle kicsapongásnak és tisztátalanságnak.

Ti azonban Krisztust egészen másmilyennek ismertétek meg! 21 Tudom, hogy már hallottatok róla, és meg is tanítottak titeket azokra az igazságokra, amelyek Jézusban öltöttek testet. 22 Ennek megfelelően hagyjátok el a korábbi gonosz életmódotokat, és vessétek le a régi emberi természetet, amely már teljesen megromlott a saját rossz irányba vezető vágyai miatt. 23 Teljesen újítsátok meg a gondolkozásotokat, 24 és öltsétek fel az ,,új embert", akit Isten úgy teremtett, hogy őhozzá hasonlítson, igazságosságban és szentségben éljen.

Ezért soha többé ne hazudjatok! ,,Mindig igazat mondjatok egymásnak", hiszen mindannyian ugyanahhoz a ,,Testhez" tartozunk! 26 ,,Még ha haragudtok is, de ne vétkezzetek!" Mielőtt a nap véget ér, szabaduljatok meg a haragtól! 27 Ne adjatok helyet magatokban a Sátánnak, ne adjatok neki semmi lehetőséget! 28 Aki eddig lopott, többé ne lopjon, hanem dolgozzon! Saját kezével végezzen hasznos munkát, hogy még a szegényeknek is adhasson valamit!

Többé ne káromkodjatok, és romlott beszéd ne hagyja el a szátokat! Csak olyat mondjatok, ami a javát szolgálja annak, aki hallja! Legyen a beszédetek kedves és építő!

Ne szomorítsátok meg Isten Szent Szellemét, aki által meg vagytok jelölve arra az időre, amikor elnyeritek a teljes megváltást! 31 Tisztítsátok ki magatokból a keserűséget, haragot, indulatosságot és mindenféle egyéb gonoszságot. Soha ne kiabáljatok mérgesen a másikra, ne kívánjatok rosszat senkinek, ne átkozódjatok! 32 Ellenkezőleg, legyetek mindig kedvesek és együtt érzők!

Bocsássatok meg egymásnak, amiként Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.

Efézusiakhoz 4
Link
 
 
0 komment , kategória:  Roma Misszió  
Kopasz Jenőné * Igazgyöngyöt találtam
  2015-03-13 11:53:25, péntek
 
 



" Fejezetek a cigány misszió történetéből

Az Erdőhátot, mely a Szamostól keletre, legfőképpen a penyigei és borzovai réteken túl húzódik, egészen a volt nagy testvér határáig, egyszerűen csak az Isten háta mögötti helynek hívták. Pedig szebben szól a pacsirta, és a parasztember sikkesebben emeli meg a kalapját, mint másutt. Itt tényleg véget ért a világ - legalábbis a régi időkben -, amikor még a határ megközelítése is kiemelt figyelmet vont maga után.

Zsákutcája volt ez Magyarországnak mindenképpen. Intellektuálisan, gazdaságilag, és az élet minden vonatkozásában. Még az utak is, egyszerűen vettek egy macskafarknyi kanyart Tiszabecstől, és meggondolva magukat, elindultak visszafelé az országba. Talán csak egyvalakinek nem volt zsákutca ez a vidék, a Jóistennek. A hetvenes évek elejétől kiemelt figyelemmel fordult a legeslegelesettebb emberek felé. Egy házaspáron keresztül szólította meg az itt élő cigányságot - közvetlen, érthető és generációkat átformáló módon. Kopasz Jenő és Ancika küldetése, százak életét változtatta meg a Szentlélek által - ma már generációk távlatában tekintve vissza -, maradandó gyümölcsöt teremtve, igazolta hitüket: ,,igazgyöngyöt találtam...!"

Kopasz Jenőné * Igazgyöngyöt találtam
Link
 
 
1 komment , kategória:  Roma Misszió  
Ima: Kérdezz konkrét kérdéseket
  2015-03-13 11:02:20, péntek
 
  Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám..." (Habakuk 2:1)

Miközben arra vársz, hogy Isten beszéljen hozzád, készen kell állnod arra, ha Isten egy mentális képet tár eléd. A Habakuk 2:1-ben azt olvassuk, hogy "Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám...".

Miért azt írja a Biblia, hogy "figyelek"? Nem lenne-e az logikusabb, hogy hallgatom, hogy Isten mit szól?

Isten szava gyakran látható. Néha úgy szól hozzád, hogy egy mentális képet helyez eléd. Lehet, hogy néhányan azt gondoljátok, hogy "Ez elég fura - Isten képet helyez az én elmémbe." Ha a NASA képes arra, hogy képeket fogadjon a Marsról, nem gondolod, hogy Isten is tud képet helyezni a te elmédbe? Dehogyisnem.

Hogyan keresd az ilyen fajta mentális képet, ha nem vagy egy vizuális típus? Két fajta mód van, ami nekem segít:

Kérdezz Istentől egy konkrét kérdést. A János 1:5-6-ban azt olvassuk, hogy "Ha szeretnéd megtudni, hogy Isten mit szeretné, hogy tegyél, kérdezd Őt, és Ő szívesen megmondja neked, mert Ő mindig készen áll és nagylelkűen osztja a bölcsességet azoknak, akik keresik Őt... De ha kéred Tőle, légy biztos abban, hogy választ fogsz kapni" (TLB fordítás). Ezek az igeversek három igazságot írnak le.

Először is, Isten azt akarja, hogy Őhozzá fordulj tanácsért. Nem zavarod ezzel. Őt az életed minden részlete érdekli, és várja is, hogy megkérdezd ezekről.

Másodszor, minél konkrétabb vagy, annál jobb, mert a hited épül, ha valami konkrét dolgot kérsz Istentől és Ő válaszol a fohászkodásodra. Ne általános dolgokért imádkozz.

Harmadjára pedig, Isten azt akarja, hogy számíts a válaszra. Ne imádkozz és kérd az Ő segítségét, ha nem számítasz arra, hogy válaszol és segít.

Tanulmányozd Isten Igéjét. Miután félrevonulsz és vársz, figyelsz az Úrra, bele kell ásnod magad a Bibliába. El se tudom mondani, hogy hányszor fordult elő, hogy Isten elővett egy igeverset, és még úgy is, ha már százszor elolvastam, elém helyez hirtelen valamit, amit előtte nem is vettem észre. Isten használja a Bibliát, hogy válaszoljon a konkrét kérdéseidre.
A Bibliában azt olvassuk, hogy "Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsoltárok 119:18). Kérd Istent, hogy mutasson meg neked új igazságokat, ahogy Igéjét tanulmányozod és várj az Ő válaszára.

Beszéljetek róla:

Mi az a dolog, amire Istent konkrétan megkérted? Hogyan válaszolt?
Milyen módon van ma szükséged Isten gondviselésére? Elvárod tőle, hogy gondoskodjon rólad?
Szerinted miért olyan nehéz nekünk az Úrra várni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.06) Napi Remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 158
  • e Hét: 1927
  • e Hónap: 9634
  • e Év: 59199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.