Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
40 évig az egyik legnépszerűbb magyar színész volt! Most tem
  2015-03-13 20:42:03, péntek
 
  40 évig az egyik legnépszerűbb magyar színész volt! Most temetőgondnok
A Jászai Mari-díjas színész önként hagyta ott a színészi szakmát.
Szerző: Orbán Violetta
Forrás: Femina.hu
2015.03.10.


Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas színész hét évvel ezelőtt döntött úgy, hogy hátat fordít a színészetnek.

Pedig az ország egyik legnépszerűbb színésze volt, a színházban és a kamera előtt is emlékezetes alakításokat nyújtott.

Színészből lett temetőgondnok

A 66 éves Gáti Oszkár olyan filmekben szerepelt, mint a Vámmentes házasság vagy a Mephisto, láthattuk Horváth Ádám évekig futott, Életképek című sorozatának egyik főszereplőjeként, a színpadon eljátszotta Shakespeare Othellóját, és Lucifert is Az ember tragédiájában.

Ő volt Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger és Jean-Paul Belmondo magyar hangja, de az ő orgánumán hallhattuk számos nagy magyar költő verseit is.

Hét évvel ezelőtt aztán úgy döntött, felhagy a színészettel. 18 év után nemcsak a Győri Nemzeti Színházat hagyta ott, de többé máshol sem akart színpadra lépni. Döntését a színházi élet morális válságával indokolta.

Elhatározásához a mai napig tartja magát, mindössze hosszú hallgatását törte meg egy a kisalföld.hu-nak adott interjúval. Abból kiderült, családjával továbbra is Győrben él, és ugyan kapott felkéréseket, színpadra lépni továbbra sem fog, mert az általa kifogásolt problémák nem változtak. 40 évnyi sikeres színjátszás után temetőgondnokként dolgozik.

A legkedveltebb magyar sorozatszínészekA legsármosabb magyar színészekNői szinkronhangokMagyar sztárok rendőrségi ügyeiMagyar sztárapukák gyermekeikkelA Heti Hetes sztárjai feleségeikkelKözkedvelt magyar sztárok és párjaikKépekben a Csillag születik A Jóban Rosszban sztárjaiA Barátok közt színészei

"Kaptam egy ajánlatot, elfogadtam. Vidéken éltem, nem akartam a fővárosba visszaköltözni. Győrt szeretem, és ezzel a munkalehetőséggel felkínálták a csendet, amire akkor és ma is mindennél jobban vágyom. Egy temetőnél csendesebb helyet nem tudna mondani. A békét és a nyugalmat választottam a folyamatos zizegés helyett" - árulta el a Győr-Moson-Sopron megyei napilap online oldalán.

A színháztól nem szakadt el teljesen, nézőként ma is látogatja a teátrumokat, emellett színházszervezésbe is belefogott: minőségi darabokat kíván megmutatni a győri közönségnek. Az első előadást május 7-én láthatja a közönség.

http://www.femina.hu/hazai_sztar/gati_oszkar_visszavonult#
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Paks II: megszólalt Brüsszel is
  2015-03-13 16:48:13, péntek
 
  Paks II: megszólalt Brüsszel is


Posted on 2015/03/13 Szerző: Admin


Brüsszel nem blokkolja a paksi atomerőmű bővítését, az építkezést, az Európai Bizottság csak a fűtőanyag beszerzésére vonatkozó szerződéssel foglalkozott - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére Anna-Kaisa Itkonen, a brüsszeli testület energiaügyekért felelős szóvivője.
A szóvivő közölte, hogy a brüsszeli testület március 2-án foglalkozott a kérdéssel, ám egyelőre csak “nagyon-nagyon korlátozott mértékben" tudják kommentálni az ügyet, mert a döntés alapjául szolgáló dokumentumok bizalmasak.
Itkonen elmondta azt is, hogy Magyarország értesítette a bizottságot arról, hogy hozzájárul a döntés minősítésének feloldásához, így a bizottság hamarosan a lehető legrészletesebb tájékoztatást fogja adni a kérdésben.
A bizottsági szóvivő egyelőre csak annyit árult el, hogy a bizottság az Euratom-szerződés 53. pontja szerint, jogi kötelezettségének eleget téve járt el. A szerződésnek ez a passzusa azt rögzíti, hogy a kérdésben döntő Euratom Ellátási Ügynökség az Európai Bizottság ellenőrzése alatt áll, és a brüsszeli testületnek vétójoga van a döntései fölött. Emellett arról is rendelkezik, hogy az érintett felek a bizottságnál fellebbezhetik meg az ügynökség döntéseit, amelynek egy hónapon belül kell döntenie.
A szóvivő rámutatott, hogy a bizottság tudomása szerint a magyar hatóságok továbbra is kapcsolatban állnak, egyeztetnek az ügynökséggel, valamint a tagállamoknak több lehetőségük is van, megtámadhatják a döntést vagy újratárgyalhatják a kifogásolt megállapodást...
(MTI)
Bal-Rad komm: Ember legyen a talpán, aki érti, hogy mi is történik most?
De ha Brüsszel valamit “megkifogásol"!-az az álmoskönyvek szerint sok jót nem jelent.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/13/paks-ii-megszolalt-brusszel-is/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Lázár Jánosnak, Hódmezővásárhely védőszentjének
  2015-03-13 16:41:00, péntek
 
 
2015. már 10.
Levél Lázár Jánosnak, Hódmezővásárhely védőszentjének
írta: Edgar Swan

Kedves Lázár János!

Bocsásd meg, hogy levelemmel zavarlak. Mivel tudom, mennyire fontos Neked a magyaremberek boldogulása, azon belül is kicsiny városod, Hódmezővásárhely polgárainak jóléte, veszem a bátorságot és beszámolok a Rátfai család jelenlegi helyzetéről.

Biztosan emlékszel, már megírtam a történetüket. Azt sem olvastad, ahogy ezt a levelet sem fogod.

Szerencsére mások, jó emberek olvasták és segítettek. A család talpra tudott állni. Befizették a gyereknek (Viktornak hívják...hátha ez jó pont) a szalagavató és ballagás költségeit, a nyelvvizsga díját és még maradt egy kis tartalékuk is. Képzeld, azóta egy napot sem éheztek! Rengeteg ruhát, cipőt, élelmiszert kaptak. Igaz, írt Maja és írtam én is politikusoknak, de azokra a levelekre nem érkezett válasz.

Érkezett viszont keményen dolgozó emberektől, polgároktól. Tudod, akiket most oly nagyon preferál a kormány. Képzeld, még Új-Zélandról is írt egy kedves hölgy. Küldeni akart Majának egy pár divatos, meleg cipőt. Olyat, amilyen soha nem volt még a lábán. Nem is lesz, mert Maja azt kérte: ha lehet, inkább törülközőt szeretne kérni és egy fürdőköntöst. Azért, mert a férje kórházba került. A tartós gyógyszerszedés lassan tönkretette a belső szerveit, ezért műtéti úton a vékonybélbe akartak vezetni egy csövet, ami közvetlenül adagolja a gyógyszert. Úgy volt, hogy ettől javul majd az állapota és nem pusztul tovább a mája, veséje, hasnyálmirigye.

Elég barbár dolog, hogy egy 20 cm. mély, nyitott sebbel kell majd élnie. Nem gondolod, János? Az orvostudomány máshol már más módszerekkel is meg tudja ezt oldani, kevésbé középkori technikák is léteznek. Nálunk még nincs ilyen? Vagy a szegényeknek nincs?

Végül nem került sor a műtétre, nem volt bevezethető István szervezetébe az eszköz. Ez azzal jár, hogy nem javul az állapota, ellenben tovább romlik. Hogy ezt a folyamatot lassítsák, újabb gyógyszert is felírtak az eddigiek mellé. Az új szer havi 13.200 forint plusz kiadást jelent. Ez kicsit több, mint a családi pótlék Viktor után. De mindegy is, mert az megszűnik, hiszen a gyerek nagykorú.

Ha ez nem lenne elég, a család kerékpárját baleset érte. Az erre kijelölt helyen lelakatolt bicajt elgázolta egy pótkocsis teherautó. Márpedig kell a kerékpár, ugyanis István az előrehaladott Parkinson-kór következtében nehezen jár és könnyen elfárad. Gyalog hamarosan nem tud eljutni az orvoshoz, Maja meg a 42 kilójával biztosan nem tudja ölben elvinni.

Most arról kell dönteni a családnak, hogy mi legyen? Ha vesznek egy használt bringát, semmi tartalékuk nem marad. Márpedig jelenleg abból pótolják ki a jövedelmüket, hogy Maja epilepszia gyógyszereit is ki lehessen váltani. Ha ez a pénz elfogy, akkor Maja erről fog lemondani, mert másról nem tud. Újra kezdődnek a rohamok, amit az egyébként is legyengült szervezet nem fog kibírni.

Van azért jó hír is, kedves János! Májusban Maja törött állkapcsát operálják, alig 10 hónapot kellett várni rá! Hiába na, Magyarország jobban teljesít! Ha helyre tudják kalapálni az állkapcsát, akkor talán a fogsorát is meg lehet még javítani. Jelenleg pillanat-ragasztóval van összefogatva. Komolyan! Szegény ember legyen kreatív!

Szerencsére nem kell hosszútávra berendezkedni. Majáék szeretnének még addig élni, ameddig a gyereket biztonságban nem tudják. Ez vagy sikerül nekik, vagy nem. Én csodálom az erejüket és kitartásukat, az biztos.

Azt szeretném kérni, kedves János, hogy nézz már körül otthon! Esetleg a gyerek villájában is, hátha akad egy használható kerékpár valamelyik sufniban. Jó akármilyen régi, csak guruljon. Női kerékpárt keress, mert István a férfi-vázasra nem tud felszállni. Nagyon nehezen mozog.

Biztosan örömmel megteszed ezt az apró szívességet egy földidnek. Ha nektek nincs, talán valamelyik kollégád fel tud ajánlani egyet. Ti úgyis autóval jártok, minek nektek a bicaj? Nem igaz?

Ha nem tudod eljuttatni Hódmezővásárhelyre, szívesen vállalom a fuvart. Már tudom az utat, voltam ott, amikor egy csomagtartónyi ruhát, cipőt, élelmet vittünk a múltkor egy másik keményendolgozóval. Majdnem fának hajtottunk, annyira bámultuk a Lenin-szobrot. Vicces, ahogy a nagy öreg ott végzi a nagydolgát a magasban. Komoly szorulása lehet szegénynek, a szeméből látszik.

Na, de nem akarlak feltartani tovább. Ha sikerült szerezned egy női bringát, csak szólj. Majd elmesélem itt a többieknek is, milyen rendes ember vagy.

Addig is, maradok tiszteletlen:

Edgar Swan


http://orditok.blog.hu/2015/03/10/level_lazar_janosnak_hodmezovasarhely_vedoszent jenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyi pénzt szedtek be különadókból 2010 óta
  2015-03-13 16:39:20, péntek
 
 
Ennyi pénzt szedtek be különadókból 2010 óta

Origo2015. 03. 11. 10:42


A kilenc új válságadó 2200 milliárd forintot hozott 2010 óta a költségvetésnek, ezek révén tudta biztosítani a kormány a költségvetési hiánycél teljesülését.

2010 és 2014 között 2194 milliárd forint folyt be a költségvetésbe az Orbán-kormányok által bevezetett különadókból, míg az idei évben a tervek szerint további 546 milliárd forintot várnak, emlékeztet közleményében a Policy Agenda elemzőcég. Az látszik, írják, hogy a költségvetés egyre inkább hozzászokott ezekhez az adókhoz, mivel a legtöbb pénzt 2014-ben szedték be belőlük, 613 milliárd forintot. Ez a költségvetés bevételi oldalának 4 százaléka volt, 2010-ben még csak 3 százaléka.

Kilenc különadó

Az elmúlt öt évben kilenc új szektoriális adót vezettek be:

Pénzügyi szervezetek különadója
Ágazati különadó (2013-tól megszűnt)
Közműadó
Telefonadó
Pénzügyi tranzakciós illeték
Baleseti adó
Biztosítási adó
Népegészségügyi termékadó
Reklámadó

Az elmúlt években ennyi különadót szedett be az állam:
Ennyi különadót szedett be a kormány 2010-2015 között
Kiszámíthatatlanság

A válságadók legfőbb jellemzője a kiszámíthatatlansága volt. Egyrészt nem lehetett tudni, hogy mely szektorok lesznek, és mikor érintettek, másrészt menetközben is gyakran átíródtak a szabályok. A Policy Agenda számításai szerint tizennégy alakalommal változtatták meg az adók mértékét, szabályait, az érintett termékek körét.
Rossz tervezés

Ezeket a változásokat nem csak a gazdasági szereplők tudták nehezen követni, hanem a kormány sem volt képes igazából tervezni. 2010-2014 között 1954 milliárd forintot terveztek a különadókból, amelynél 12 százalékkal többet szedtek be. Ennek oka, hogy az elmaradó egyéb bevételek pótlása, vagy az adóbevételek rossz tervezése miatt évközben kellett új különadókat bevezetni, vagy változtatni rajtuk, véli a Policy Agenda.

12 százalékkal többet szedtek be az eredetileg tervezettnél
Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Fékezik a gazdaságot

Ezek az adók lassítják a gazdaság növekedését a Policy Agenda szerint, és az látszik, hogy a kormány hozzászokott a válságadókhoz, azok összege már akkora, hogy nehezen fognak tudni leszokni róluk.


http://www.origo.hu/gazdasag/20150311-ennyi-kulonadot-szedtek-be-az-elmult-negy-e vben.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volt bolgár kormánytag árulja a magyar letelepedési kötvénye
  2015-03-13 16:23:35, péntek
 
 
2015-03-13

Írta D. Kovács Ildikó
Volt bolgár kormánytag árulja a magyar letelepedési kötvényeket


Bulgária egykori külügyi, gazdasági és szállítmányozási miniszterhelyettese árulja a magyar letelepedési kötvényeket, például a Közel-Keleten is.

Milen Keremedzsiev az egyik tulajdonosa az Arton Capital Hungary Pénzügyi Tanácsadó Kft.-nek, amely még 2013. augusztusában kapott engedélyt arra a parlament gazdasági bizottságától, hogy árulja a magyar letelepedési kötvényeket az Egyesült Arab Emirátusokban, Afganisztánban, Pakisztánban és Máltán. Keremedzsiev kétszer ciklusban is töltött be kormányzati pozíciót, a külkereskedelmi, gazdasági és szállítmányozási miniszter helyetteseként, 2001 és 2005, valamint 2006 és 2009 között.
Team-MilenMilen Keremedzsiev, forrás: Arton



Az Átlátszó bolgár forrásokból megtudta, hogy Keremedzsiev mostanában EU-s állampolgárság árusításával foglalkozik, és a jelek szerint ez egy elég jól jövedelmező biznisz. A Capital bolgár üzleti lap szerint a Keremedzsiev alelnökletével működő Arton Capital (a cégbirodalom bolgár leányvállalata) 2010-ben 40 millió levát, azaz 20 millió eurót kitevő befektetést vonzott Bulgáriába.

Láthatóan nagy az igény az olyan letelepedési engedélyekre és állampolgárságokra, amelyek később szabadabb mozgást biztosítanak az Európai Unióban. Az Arton hivatalos honlapja alapján Keremedzsiev a letelepedési engedéllyel kapcsolatos tapasztalatait már politikusként megalapozta, amikor 2009-ben az ehhez kapcsolódó kormányprogramban dolgozott. A letelepedési kötvény ára most 300 ezer euró, azonban az, hogy az Arton mekkora közvetítési díjat kér még ezen felül a letelepedni kívánóktól, nem látható a honlapon.



A 2013. májusban alapított Arton Capital Hungary Kft. tulajdonosai között Keremedzsieven kívül megtaláljuk Vladimir Nikolov Kolevet és Armand Artont is, akikkel együtt működtetik az Invest BG Partners nevű céget, illetve ott találjuk őket a szintén az Arton-birodalomhoz tartozó EU Capital Partners menedzsmentjében is. Az Arton Hungary negyedik tulajdonosa Balogh Radosztina Veselinova, aki egy másik cégben, a Caravel Hungary Kft.-ben is tulajdonostárs egy bolgár állampolgárral. Az Arton és a Caravel ugyanarra a címre van bejegyezve.

Az egykori politikus Keremedzsiev a bankszektorban is képviselteti magát, ugyanis sajtóhírek szerint ő az osztrák Meinl Bank szófiai képviselője. Igaz, ez a vonal most kevésbé lehet sikeres, ugyanis az anyavállalat tevékenységét most vizsgálják az osztrák hatóságok, mert úgy tűnik, hogy a bank vezére, Peter Weinzierl sikkasztott.

D. Kovács Ildikó

http://blog.atlatszo.hu/2015/03/volt-bolgar-kormanytag-arulja-a-magyar-letelepede si-kotvenyeket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Ráhelék idén is saját lábukon állhatnak
  2015-03-13 16:05:16, péntek
 
  Orbán Ráhelék idén is saját lábukon állhatnak

2015. március 13. péntek 05:34:59


A miniszterelnök vejének cége 2015-ben is szép számmal nyeri a közbeszerzéseket, így nem valószínű, hogy a családnál hónap végére elfogy a kosztpénz.

Az Orbán Viktor vejének érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt. csak az idén 3,2 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket, és még csak szűk 2,5 hónap telt el az évből. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a cég 2010 eleje óta 42 közbeszerzésen győzedelmeskedett, ezek közül 39-en önállóan, 3-on pedig egy konzorcium tagjaként. A szerződések összértéke meghaladja a 9,7 milliárd forintot.

A közbeszerzési értesítő szerint Tiborcz cégének első nagyobb megrendelése még 2010 elején érkezett, az akkor még ES Holding Zrt. néven futó vállalkozás, a korábban Lázár János vezette Hódmezővásárhelyen korszerűsítette a közvilágítást 567 millió forintért. A 2009. augusztus 6-án alakult cég vélhetően ennek a megrendelésnek köszönheti, hogy az első évi 8,4 milliós bevételét a második beszámolója szerint 686 millióra tudta növelni, nyeresége pedig 94,2 millió forint lett.

2011-ben még jobban ment a szekér, ugyanis a cég a Csongrád Megyei Önkormányzat 6 oktatási intézményének energetikai korszerűsítését is elvégezhette összesen 259,2 millió forintért, de épített napcellás rendszert Budaörsön 21,4 millióért és naperőművet Újszilváson 472,9-ért. Ugyancsak ebben az évben bízta meg őket Szolnok és Kaposvár a közvilágítás fejlesztésével 17,1, valamint 107,6 millióért, illetve még befutott a Szegedi Tudományegyetem 625 milliós megbízása egy napelemes rendszer kiépítésére. A közbeszerzések összértéke 1,55 milliárd forint volt, míg a cég bevétele elérte a 2,77 milliárdot, nyeresége pedig a 105 milliót. Ebből 100 milliót osztalékként ki is vettek.

2012-ben mindössze két közbeszerzés szerepel a cég neve alatt: Siófok közvilágításának korszerűsítése 250 millióért és a Szolnoki Főiskola hőszivattyús projektje 125,8-ért. A kevés "közösségi munka" ellenére bevételük 2012-ben újabb csúcsra tört és meghaladta a 3 milliárd forintot, míg a 201 milliós nyereségből 200 milliós osztalékot ki is tudott venni. Természetesen az adott évben megnyert munkák bevételei nem feltétlenül akkor jelennek meg.
Legyen velünk a Facebookon is!

2013-ban szintén két közbeszerzést vitt el a cég, ráadásul az egyiket konzorciumban. A várpalotai épületenergetikai felújítás és a Honvédelmi Minisztérium polikristályos napelemes rendszere összesen 609 milliót hozott. A bevétel tekintetében ugyanakkor komoly visszaesés mutatkozott, ,,mindössze" 1,29 milliárd lett, és nyeresége is csak 21,4 milliót tett ki. Ebből nem vettek ki osztalékot.

A 2014-es pénzügyi adatokra még várnunk kell májusig, azonban nem valószínű, hogy csökkenne az összeg, hiszen csak a közbeszerzések összértéke 3,4 milliárd forint volt. Tavaly sok önkormányzat döntött úgy, hogy korszerűsíti a közvilágítási hálózatát és ebben az ELIOS Zrt. volt a legjobb partner. De ebben az évben kóstolhattak bele a stadionok világába is, hiszen a dunaújvárosi aréna pályavilágítását is ők szerelhették. Emellett az Óbudai Egyetem 3 különböző ingatlanában építhettek fotovoltatikus rendszereket.

Az idén tovább folytatódott a széria és bár a közbeszerzési értesítőben még nem jelent meg, a cég a váci önkormányzattól is számíthat egy jó fél milliárdos megrendelésre - erről a település alpolgármestere tájékoztatta az MTI-t.

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/119181.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánisták válaszlevele a tanároknak
  2015-03-13 15:52:49, péntek
 
  Orbánisták válaszlevele a tanároknak

A levelet s a benne kifejezett megdöbbenést nem kell komolyan venni. De szórakozni azért lehet rajta, úgyhogy most közzé is teszem.

Szerző: levaijuli | 2015. március 12.

marcius15-reA váci pedagógusok előző cikkemből is ismerhető levelére elsőként olyan Orbán-fanoktól érkezett válasz, akik számára nemcsak a magyar nyelv helyesírása (,,mellyel Nemzeti ünnepünket", ,,haza árulás", ,,szinpatikus", ,,meghírdetett" stb.), de bizonyos cselekvések egyenes- vagy visszahatásának szétválasztása is súlyos nehézségeket okoz. A levélírók komolyan hiszik, hogy nem kell különbséget tenni mások nevelése illetve neveltetése között, és ugyanígy: aki politikai befolyást gyakorol, az ezzel automatikusan befolyásoltságot is idéz elő. Így persze mindjárt érthetővé válik, hogy amikor például Orbán Viktor éppen kábítást végez, akkor annak náluk miért kell automatikusan azonosnak lennie az elkábítottsággal. Úgy látszik, az ő nyelvhasználatukban bizonyos, fontosabb igéknek - nevel, politikailag befolyásol, kábít - egyszerűen nincs olyan, nyelvtani alakjuk, amely lehetővé tenné, hogy egy adott cselekvés végrehajtása közben a másik fél megőrizze a szuverenitását, személyes autonómiáját. Ezek csak olyan helyzetekre utalhatnak, amelyekben a cselekvések visszaható módon érvényesülnek a cselekvés megcélzottjainál.

Amiből viszont arra kell következtetnünk, hogy a ,,megdöbbenni" ige nem tartozik a fontosabbak közé. Hiszen ha oda tartozna, akkor a levélnek így kéne kezdődnie: ,,Egyesületünk mély megdöbbentetéssel értesültek...". Ám mivel nem így kezdődik, a levelet s a benne kifejezett megdöbbenést nem kell komolyan venni. De szórakozni azért lehet rajta, úgyhogy most közzé is teszem, szintén a peticiok.hu lapról.

Lévai Júlia

,,Felhívás az iskolai vezetés részére

Tisztelt Váci Madách Imre Gimnázium Tantestülete!

Egyesületeink mély megdöbbenéssel értesültek az iskola vezetésének döntéséről, mellyel Nemzeti ünnepünket gyalázzák meg és rossz példát mutatnak tanulóiknak. Az ünnepségsorozatnak semmilyen politikai színezete nincs. Évtizedes hagyomány sőt protokoll, hogy az ország mindenkori közjogi méltóságai felszólalnak Nemzeti ünnepeinken. A szerencsés sors úgy hozta, hogy immáron ötödik éve Orbán Viktor az ország miniszterelnöke aki nagyon sokat tesz saját hazájáért és gondoskodik a következő generáció fegyelmezett neveltetéséről amiért minden oktatási intézménynek hálásnak kellene lennie és nem a törvényesen megválasztott kormány ellen kellene nevelnie a legfiatalabb generációt. Az, hogy a diákok részt vesznek egy ünnepségen nem politikai befolyásoltság ellentétben azzal, ha megtiltják részvételüket mert az épen kormányon lévő miniszter személyisége a tantestületnek nem szinpatikus! Határozottan tiltakozunk az iskolai vezetés gyerekekre gyakorolt politikai befolyásoltsága ellen, melyel lényegében haza árulást követnek el. Kezdeményezzük az iskolai vezetőség és a 18. életévet betöltött hallgatók nevelő célú behívását a Polgári Védelem egységeibe egyúttal jelezzük, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem amennyiben szót fogadnak a tantestület utasításának és távol maradnak a Budapestre meghírdetett ünnepségsorozattól.


Tisztelettel:

Egres Béla és Lovászi Fruzsina
Jövő Generációja Egyesület-Elnökség
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b
http://www.facebook.com/egres.bela

http://gepnarancs.hu/2015/03/orbanistak-valaszlevele-a-tanaroknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Léteznek magyar iratok Moszkvában
  2015-03-13 15:50:10, péntek
 
 
Videó

http://www.atv.hu/videok/video-20150309-tarjanyi-peter

Tarjányi Péter

Léteznek magyar iratok Moszkvában - ezt Tarjányi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint 1990-ben komolyan felpörögtek az események, amikor nyilvánvaló vált, hogy a szovjeteknek mennie kell Közép-Európából. A szakember elmondta: 1990 ősze volt nagyon érdekes, mert ekkor már biztos volt, hogy a szovjet hadseregnek el kell hagynia 1991 júniusáig Magyarországot.

atv.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
konkrétan ennyit sikerült összehoznia a fidesz kommunikációs
  2015-03-13 14:56:57, péntek
 
 

A baloldal semmit nem változik, nekik mindig az lenne a siker, ha a magyar érdekek sorra elbuknának. A baloldal szüntelenül hátba támadja Magyarországot és a nemzeti érdekek ellen harcol. Most is így tesz, amikor a magyar lakosság áramellátását hosszú évtizedekre garantáló, nemzetstratégiailag kiemelt beruházás ,,blokkolásáról" szóló hamis hír miatt azonnal kárörvend.

konkrétan ennyit sikerült összehoznia a fidesz kommunikációs stábjának péntek délután fél egyre

őszintén gratulálok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki csak a Petőfi rádióból tájékozódott ma reggel:
  2015-03-13 14:45:48, péntek
 
  Aki csak a Petőfi rádióból tájékozódott ma reggel:

1. hír: Lázár János megnyugtatott mindenkit hogy folyamatosak a tárgyalások az Európai bizottsággal és az Euroatommal, és hamar rendeződik. Hogy mi, azt nem mondták.
2. Gíró-Szász határozottan cáfolta a FT-t, nincs semmilyen brüsszeli felfüggesztés.
3. A kormány nem szünteti meg a népszerű szakokat, az államtitkár mindent cáfol.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.