Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Rizzsel rakott besameles gomba
  2015-03-14 23:37:50, szombat
 
  Rizzsel rakott besameles gomba

Hozzávalók:

fejenként 3-4 nagyobb gomba
1 fej vörös hagyma
petrezselyem
liszt
tej
vaj
rizs
sajt

bors

Elkészítés:

A kockákra vágott hagymát olajon vagy vajon megpirítjuk, a kockákra vágott gombát megpároljuk rajta, megszórjuk liszttel, megpirítjuk, és forró tejjel öntjük fel gyakori kevergetés mellett. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és kevergetés közben felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Közben kifőzzük a rizst. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a rizst belerakjuk, elsimítjuk, ráöntjük a besameles gombát, a tetejét sajttal megszórjuk. Sütőben megolvasztjuk rajta a sajtot.

Megjegyzés:

A receptet Anettke92 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vajastésztában sült virsli
  2015-03-14 23:36:20, szombat
 
  Vajastésztában sült virsli

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt
20 dkg vaj
1 kiskanál só
hideg víz
10 db műbeles baromfivirsli
1 db tojás

Elkészítés:

A finomlisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a puha vajat, és az ujjainkkal összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a sót, majd annyi hideg vizet öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ha elkészült, lefóliázva 1-2 óráig a hűtőben pihentetjük.

Ezután a tésztát 10 egyforma nagyságú darabra osztjuk, kigömbölygetjük, és lisztezett gyúródeszkán hosszában késfok vastagságúra nyújtjuk. Rátesszük az egyik végére a műbéltől megszabadított virslit, és szorosan felcsavarjuk.

Ha mind a tíz virslit tésztába csavartuk, sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé fektetjük, és megkenjük felvert tojással. Végül 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés:

Én vegyes salátát szoktam hozzá csinálni, a család minden tagja szereti. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Moreseva küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Fánk Ági mama módra
  2015-03-14 23:35:10, szombat
 
  Fánk Ági mama módra

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 tojás
4 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
5 dkg élesztő
2-2,5 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
csipet só

Elkészítés:

1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.

2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.

3. Amikor elkészültünk a dagasztással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük, és 1 órán át kelesztjük.

4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.

5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbehajtjuk, és még egyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!

6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.

7. A fánkokat tiszta konyharuhával lefedjük, és fél órán át tovább kelesztjük. Célszerű egy picit bemelegíteni a konyhát, különben a tészta összeeshet.

8. Ha mindent szabályosan csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek.

9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, utána fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön.

10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.

11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre a jól átsütött fánkokat, és azon melegiben szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
  2015-03-14 23:33:02, szombat
 
  Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel

Hozzávalók:

4 db hízott kacsamellfilé
magos mustár
1 db fehér hagyma

kakukkfű
majoránna
őrölt fahéj
őrölt gyömbér
pici vörösbor
A chutney-hoz:
50 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
30 dkg ribizli (fagyasztott)
1 dl vörösbor
3 evőkanál cukor

1 kiskanál balzsamecet
8 dkg vaj
1 mokkáskanál római kömény
1 mokkáskanál kurkuma
1 kiskanál wok fűszerkeverék
csípős chiliszósz ízlés szerint
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál őrölt gyömbér
1 db fehér hagyma
A burgonyakroketthez:
1 kg főtt áttört burgonya
3 db tojás
30 dkg liszt

őrölt szerecsendió
A panírhoz:
2 tojásfehérje
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé fordítva elősütöm. Ilyenkor sok zsír kisül belőle, majd megfordítom, és a húsba is bezárom hő hatására az ízeket.





Ezután tálra szedem, először magos mustárral megkenem, majd befűszerezem minden oldalukat.





A sütőt 180 C fokra előmelegítem. Előveszek egy nagyobb sütőzacskót, ennek az aljára darabolom a fehér hagymát, majd ráhelyezem az elősütött, fűszerezett kacsamelleket. Egész kevés vörösbort még melléöntök, szorosan lezárom, majd a zacskó tetejét több helyen megszurkálom, hogy a gőzök tudjanak távozni belőle.

Betolom a sütőbe, és 80 perc múlva elkészül.





A kroketthez a főtt, áttört burgonyát összekeverem a tojással, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy állagra sodorható tésztát kapjak, Adagonként kisodrom, feldarabolom, majd tojásfehérjében és zsemlemorzsában megforgatom. Olajban kisütöm.

A chutney-hoz a vajban a fűszereket és hagymát megpirítom, majd hozzáadom a gyümölcsöket, a vörösbort, a balzsamecetet, a csípős chiliszószt, a cukrot, és állandóan, óvatosan kevergetve 10-15 percet lassan forralom. Ezzel elkészült.





A kacsamellet a krokettel és a gyümölcsösz szósszal tálalom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pikáns zöldbableves III.
  2015-03-14 23:26:42, szombat
 
  Pikáns zöldbableves III.

Hozzávalók:

50 dkg zöld ceruzabab (fagyasztott is lehet)
olaj

bors
ételízesítő
őrölt szerecsendió
liszt
ecet
cukor
pirospaprika

Elkészítés:

A babot vízben feltesszük főni, ételízesítőt, sót, szerecsendiót, borsot adunk hozzá.

Amikor puha a bab, vékony rántással sűrítjük (olajon lisztet pirítunk, hideg vízzel felengedjük, pici pirospaprikával színezzük), majd a levesbe keverjük.

Összeforraljuk, ecettel és cukorral ízesítjük, még egyszer felforraljuk, majd tálaljuk. Jó pikáns ízűre készítsük!





Megjegyzés:

A receptet Kiss Bálintné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Francia toast
  2015-03-14 23:25:16, szombat
 
  Francia toast

Hozzávalók:

12 szelet toast kenyér
6 szelet gép sonka
6 szelet lapka sajt
4 tojás
2 dl tej
olaj


Elkészítés:

A toast szeleteket tejbe mártom, 2 kenyér közé 1-1 szelet sonkát, sajtot helyezek, összefordítom.

A tojásokat felverem, sózom, és ebbe mártom a szendvicseket. Bő, forró olajban kisütöm.

Megjegyzés:

Kellemes reggeli, de váratlan vendégek kínálására is nagyszerű!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Kellemes hétvégét!
  2015-03-14 22:37:33, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
szeretettel kívánok

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 349 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 4447
  • e Hónap: 9485
  • e Év: 139192
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.