Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Ha bejön az elemzők jóslata, nagy bajban leszünk
  2015-03-14 19:42:42, szombat
 
  Ha bejön az elemzők jóslata, nagy bajban leszünk


2015. március 14. szombat 07:31:59

A cikkek nyomtatása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges. Amennyiben Ön már regisztrált, lépjen be a szolgáltatás eléréséhez!



Londoni pénzügyi elemzők szerint Görögország kiújuló problémái és az euróövezeti defláció ezzel egyidejű mélyülése "súlyosan mérgező elegy", amely ismét teljes körű euróövezeti válságot szíthat, és ebben a környezetben a legjobb megoldás Görögország távozása lenne a valutaunióból.

A Capital Economics pénteki tanulmánya szerint a Görögországnak nyújtott külső pénzügyi segélyprogram meghosszabbítása elősegítheti ugyan a rövid távú finanszírozási rések betömködését, de nem kínál gyógyírt az alapvető problémára, vagyis a hatalmas görög adósságteherre.

A ház londoni elemzői szerint a tavaly kezdődött növekedés ellenére az is igencsak kétséges, hogy beindult-e a görög gazdaságban olyan tartós kilábalás, amelyre a görög adósságráta fenntartható szintre csökkentéséhez lenne szükség, a görög gazdaság ugyanis változatlanul "mélységesen versenyképtelen" az euróövezeten belül.
Logisztikai állások

Tény, hogy Görögországban az egységnyi termékértékre jutó munkaköltség alapján számolt effektív reálfolyam jelentősen esett az elmúlt öt évben a bérköltségek meredek zuhanása miatt. Ez önmagában arra vallana, hogy költségoldalról nézve Görögország nem csupán az európeriféria többi gazdaságához mérve javította pozícióját, de Németországgal szemben is visszanyerte korábban elvesztett versenyképességének legnagyobb részét.

A versenyképesség szempontjából azonban nem a költség, hanem az árak számítanak, és Görögországban a bérköltségek zuhanását nem kísérte az exportárak csökkenése. A görög exportárak jelenleg is 50 százalékkal meghaladják az 1999-ben mért átlagot, a német export azonban ugyanezen idő alatt átlagosan csak 10 százalékkal lett drágább. Ennek okai között lehet, hogy a görög exportőrök szélesítették profitrésüket, vagy a költségoldalon elért megtakarításokat az exportszektoron kívüli ágazatok realizálták - áll a Capital Economics pénteki tanulmányában.

A ház londoni elemzői szerint akármi legyen is az ok, a görög export nagyon drága a világpiacon.

Mindeközben a görög gazdaságban továbbra is hatalmas a kapacitástöbblet, ami a már most is mély defláció elhúzódásával fenyeget, és a jelenlegi gyenge növekedési ütem közepette évekig, sőt akár évtizedekig is eltarthat e kapacitásfelesleg felszámolása és a deflációs impulzus megszüntetése. Ebben a környezetben aligha lehetséges a hivatalos finanszírozási programban szereplő mértékű adósságcsökkentés - fejtegetik tanulmányukban a Capital Economics közgazdászai.

A ház szerint mindezt egybevetve egyértelmű, hogy a megoldást Görögország távozása jelentené az euróövezetből. Ennek lennének fájdalmas következményei, ám Görögország már most is "komoly fájdalmakat" él át, és csak az euróövezeten kívül tudná elérni azt a versenyképes árfolyamot, amelyre a gazdasági növekedés visszatéréséhez és a többévi defláció elkerüléséhez lenne szüksége.
Ha tetszünk

A Capital Economics londoni elemzői a tanulmányban tényként számolnak azzal, hogy Görögország elhagyja az euróövezetet, szerintük a kérdés csak az, hogy mikor. A ház szerint - tekintettel a jelenlegi görög pénzügyi helyzet jelentette szélsőséges nehézségekre - ez akár meglehetősen rövid időn belül is megtörténhet.

A "Grexitet" - vagyis Görögország távozását az euróövezetből - más nagy londoni házak is valószínűsítik, de azt is, hogy ez csődbe sodorná Görögországot.

A Fitch Ratings szerint sem kizárt Görögország távozása a valutaunióból, ám egy ilyen fejlemény jelentős sokkhatásként érné a görög és az euróövezeti gazdaságot. A Fitch londoni elemzői szerint a Grexit egyik sokkhatása abban nyilvánulna meg, hogy szertefoszlatná az euróövezeti tagság visszafordíthatatlanságának vélelmét, és "komoly ütés" érné az euróövezeti üzleti bizalmat.

A cég szerint a Grexit után - az új görög fizetőeszköz biztosra vehető gyors leértékelődése miatt - Görögország törlesztési csődbe kerülne.

MTI

http://www.mfor.hu/cikkek/119260.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mint kiderült, a megcélzott 307 iskola közül összesen 44 (!)
  2015-03-14 19:41:10, szombat
 
  Mint kiderült, a megcélzott 307 iskola közül összesen 44 (!) suli jelezte, hogy küldi a kért tanulókat. (Elővettem a digitális abakuszomat: az jött ki, hogy ez messze van a kétharmadtól...)

Olvastam, hogy Fördős úr nem lépi át többé a nevezett iskola küszöbét, nos ha szavahihető ember akkor a fia ballagására sem megy el, aki mint köztudott a városban, az idén végez.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt politikus, akinek azonnal le kellett volna mondania a hét
  2015-03-14 19:38:08, szombat
 
  2015.03.14.
Öt politikus, akinek azonnal le kellett volna mondania a héten
Mentális kollektíva

Erős hetünk volt, tobzódtak az igazi hülyék és bunkók a politikában és volt, akit végre megfojtott a hazugságspirál. Ellenzéki oldalról is repkedtek a baromságok, de ők nyugodtan beszélhetnek bármit, sose lesz következménye. A hatalom soraiban azonban simán találtunk öt olyan muksót, akinek normális országban azonnali lemondás lett volna a penzum. Íme az arcok, akiknek nyilván eszükbe se jutott, hogy eljött a takarodó ideje.

A tanárbuzeráló kalapos

Vácinak lenni most nem könnyű. Van egy celeb jellegű püspöke meg egy ordenáré polgármestere. Azt hiszem, most katolikus lennék inkább. Szóval Fördős úr bepöccent, hogy a városi gimnázium megmondta a KLIK-nek, hogy nem fognak tíz gyereket biodíszletnek küldeni a kormányzati ünnepségre. Behívatta magához az iskola vezetőit, ott a hazafias érzületről beszélt, majd közölte, legszívesebben kirúgná az egész bagázst, ha tehetné, de sajnos nem teheti. Az egész sztori annyira szar, annyira szánalmas, annyira Hírcsárda, hogy arra szavak sincsenek. És ez a bunkó még ott fog okoskodni a városban a pöcsön a gyűszű kalapjával sok évig.

A puhagerincű radírpók

Nem tudjuk, hogy az amúgy tehetséges fiatalembert a pénz szaga, a feltűnési viszketegség, vagy Orbán Viktor bódító lehelete csábította a sötét oldalra, de az biztos, hogy Giró-Szász András a fideszes hazugságkommunikáció koronázatlan királyaként szerepel majd a történelemkönyvek sötét lapjain. Tízszer agyafúrtabb a primkó szófosó kopasznál, élő adásban is profin és pofátlanul hátrál ki a kínos kérdésekből tereléssel, de most őt is elérte a végzete. Azt a kimagyarázás művésze sem fogja tudni elhitetni senkivel, hogy a tényszerűen piros az márpedig fekete. Vadul cáfolni a FinTimes infóját Paks elmeszelésekor akkor, amikor más Navra is megerősítette a ruszki fűtőelem-szállítás bojkottját, helyrehozhatatlan betli. Zavar az erőben, nem szóltak neki, hogy szar kerül a palacsintába, de örülünk, hogy végre látványosan bukott meg a hihetetlen kamugép.

A kötvényengedélyező brókervizsgáló

Elnézést, papíron ő nem is politikus, de úgy tesz, mintha az lenne, itt a helye. Debil barátunkat szívesen látnánk a bukott jegybankelnökök sorában, de a brókerbotrányhoz pont nincs köze, sőt jogosan mondhatja, hogy előtte lófasz se derült ki az ominózus ügyekből, bezzeg ő rögtön borította a bilit. Nem is csesztetjük kivételesen, annál inkább a felügyeleti tevékenységet irányító alelnökét. Windisch László laza mint a rigalánc, imádja fényezni magát, mint nagy leleplezőt, de vállalhatatlanul ostobán beszél nem csak a sajtóban, de egy parlamenti bizottság előtt is. A gigantikus brókerbotrány kirobbantójaként pozicionálja magát, pedig a riogatás helyett inkább nyugtatnia kellett volna. Az pedig, hogy ő írta alá a Quaestor utolsó kötvénykibocsátásának engedélyezését, azonnali lemondást indokolna egy kultúrországban. E helyett majd ő állapítja meg, hogy ki kúrta el a dolgot. Nincs kétségünk, biztos megtalálja a bűnbakot.

A bajszos pecás

Naivitás azt hinni, hogy a köztársasági elnök hajlandó lenne lemondani azért, mert egy (két) irtóra gáz törvényt úgy írt alá, mintha a Horgászmagazin előfizetésére firkantotta volna oda a nevét. Egy köztársasági elnöknek akkor kellene lemondani, ha például az Iszlám Állam ellen kiküldött katonák mindegyikét levágnák a turbánosok, tetejébe a Hősök terét is felrobbantanák. Ilyen nem volt, de azért a paksi cucc 30 éves titkosítását és úgy összességében az egész paksifülest csak úgy aláírogatni az mégiscsak gáz. Áder belenavigálta magát bokáig a szarba, kérdés, mi lesz ezután: igyekszik lepucolni, vagy hagyja, hogy derékig süllyedjen.

A lopótökalsó

Többször került már zűrös helyzetbe derék narancsos Flórink szervezete, de mindig tudta, hova tartozik, kihez kell dörgölőzni. Semmi kétség, semmi következménye nem lesz politikai karrierjére nézve annak se, hogy az Országos Roma Önkormányzat elnökeként el kellett volna számolnia az elnöki keretébe tartozó közel 300 millió forintról, de cseszett rá. Így megy ez.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/03/14/ot_politikus_akinek_azonnal_le_kellett_ volna_mondania_a_heten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illiberális almafa
  2015-03-14 19:33:48, szombat
 
  Illiberális almafa

2015.03.14. 13:56

Az utóbbi napok néhány történését egymás mellé rakva, e néhány apró cserépdarabból is jól kirajzolódik a Fidesz-KDNP hatalom vezetőinek sajátos demokrácia-felfogása.

Lázár János hiába hivatkozott például nemzetbiztonsági kockázatokra a londoni, svájci és olaszországi, mintegy 2 milliós összköltségű szállodai számlái ügyében, a Fővárosi Ítélőtábla minapi jogerős döntése őt mégis arra kötelezte, ki kell adnia a 2013-as külföldi útjainak egyes adatait.

Lázár miniszter úr sietve kijelentette, hogy a döntést természetesen tudomásul veszi és tiszteletben tartja, de hozzátette, élni fog a törvények által biztosított jogaival és felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. Ahogy az MTI - hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: "tekintettel arra, hogy az utazások költségeit megfizettem, azok nem érintenek költségvetési forrást, és erről a sajtón keresztül több alkalommal is részletes tájékoztatást adtam, az utazások további részletei senkire nem tartoznak".

Vagyis ez az ítéletet elfogadó kijelentés a hétköznapi ember nyelvére lefordítva valójában azonban azt adta tudtunkra, hogy nincs itt semmi látnivaló, és szarik az Ítélőtábla döntésére. Egyébként pedig minket, átlag állampolgárokat annyira ostobának néz, hogy bizonyára feltűnik nekünk, hogy azt a közel két millát csak az ügy kiderülése után fizette meg, és elhisszük neki azt is, hogy ha a tolvaj az okozott kárt megtéríti, akkor tőle a sértettnek kell ezért majd még utólag elnézést kérni.

Deutsch Tamás is hasonlóképpen szimplán hülyének nézett bennünket, amikor a Facebook bejegyzésében a hatalomnak nem tetsző közvélemény-kutatási eredményen próbált viccesen okoskodni: ,,Az Ipsos friss felmérése szerint a "lakosság" 77%-a most sem vásárol vasárnap illetve a "nép" 68%-a nem vagy inkább nem ért egyet az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásával.
A felmérésből tehát az derül ki, hogy az Ipsos szerint a nép legkevesebb 45%-a nem ért egyet önmagával."

Az egykor liberális Deutsch ilyesféle harmadosztályú bonmotok kiagyalása közben már fel sem fogja (vagy csak eljátssza, ami még rosszabb), hogy valaki azért, mert nem szokása vasárnap vásárolni, még elvből ellenezheti, hogy egy ostoba kisebbség ráerőszakolja naftalinos, korlátolt nézeteit a nagy többségre, és helyettünk döntse le, hogy mi mit szeretnének csinálni.

Orbán Győző apuka esete Zámoly, Gánt és Gránás települések lakóival pedig mindezeken túl azt is jól mutatja, hogy a Fidesz háza táján nem esik messze az illiberális alma az illiberális almafájától.

A minap közmeghallgatást tartottak a Zámoly és Gránás között fekvő egykori kavicsgyár területére tervezett hulladékhasznosítóval kapcsolatban, amelynek Orbán Győző, és Orbán Viktor két testvére, ifjabb Orbán Győző és Orbán Áron tulajdonolta Nehéz Kő Kft lenne a gazdája.

És, bár a tervezett beruházást a nagyhatalmú miniszterelnök közvetlen rokonsága kívánja megvalósítani, mégis a helyi lakosok véleményét is demokratrikusan meghallgatták, sőt ott maga a miniszterelnök faterja is megjelent, és velük vitába is méltóztatott bocsátkozni. Egyik legemlékezetesebb megjegyzésében még talán maga Kolláth György alkotmányjogász sem találhatott volna semmi kivetnivalót: ,,Én soha senkinek a földjébe nem beszéltem bele, hogy mit szeretne ott csinálni. Magántulajdon, azt csinál, amit akar."

Ám a helyieket ezzel sem tudta igazáról meggyőzni, minekutána elég hamar méregbe is gurult, némelyiküket pökhendien sértegetni kezdte, majd meg sem várva a végét, feldúltan távozott.

Mentségére legyen mondva, senkit nem rugdosott meg, mint ahogy egykoron Viktor nevű gyermekével tette (annak állítása szerint), vagy mint Habony Árpád polihisztor kormányzati tanácsadó a terepjárója elé ténfergő házaspárt.

http://proszektura.blog.hu/2015/03/14/illiberalis_almafa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ISKOLÁNKÉNT TÍZ dIÁK
  2015-03-14 19:17:25, szombat
 
  2015. március 13., péntek

ISKOLÁNKÉNT TÍZ DIÁK

Ennyien maradnak otthon azok közül a diákok közül, akiket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a budapesti megemlékezésre invitált - rossz nyelvek szerint kötelező jelleggel.
A HVG értesülése szerint háromszázhét iskolából kétszázhatvanhárom mondott nemet a kormánynak így összesen úgy ötszáz diák vesz részt a rendezvényen, a tervezett háromezerkétszáz helyett.
Hosszú idő óta végre egy pozitív jel, annak jele, hogy az embereknek elegük lett a hülyeségből, a pofátlanságokból, az erőszakosságból.
Pedig a tanarak nem forradalmár népek, ami nem is csodálható, hiszen az államtól kapják a fizetésüket, tehát számukra kifizetődőbb a konformista viselkedés, mint a lázadás.
És mégis.
Minden tiszteletem az övék, mert azok az igazán bátrak, akik saját zsigeri félelmeiket is képesek legyőzni.
Pedig diákjaikkal megtekinthették volna a kis izét, ugye, amiről pedig az iskolában tanultak is már, no nem történelemórán, hanem a biológiaórákon.
Ha az volt politikai pályafutásának célja, hogy nevét tanítsák majdan az iskolákban, hát a célját elérte, ott ficánkol farkincájával minden biológiakönyvben, potrohában a DNS-spirál egyik felével.
Komoly a baj, hiszen az ünnepi beszédet közvetíti a televízió, és ötszáz diák nem képes betölteni a teret, hacsak a szemerkélő esőre való tekintettel a beszéd el nem marad, mint állítólag a Nemzeti Dal elszavalása is, anno.Esetleg a Múzeum előcsarnokában lehetne elmondani a beszédet, ott talán jól mutatnának a diákok, és elvennék a helyet a népi véleményvezérek elől, mint hajdan a jelölőgyűlésen a munkásőrök Rajk László jelölői elől...

Nincsenek lengyelek sem, mert ugyan lengyel-magyar dwa bratanki, de nem egyformán szeretik a medvesajtot...
A CÖF sem aktivizálja magát, amit meg is értek, ma meglehetősen kockázatos nagyobb tömeget összehívni Viktor ünneplésére, mert könnyen meglehet, hogy a tömeg egyenként ugyan Petőfit kiált, de mégis gecisipcli hallik.
Kínos lehet az ilyesmi, és ki tudja, meddig bírja a szónok elemcsere nélkül, sok lenne ez még egy tisztességes embernek is - nemhogy annak, aki tegnap még azt hitte magáról, hogy ő maga az Isten, ma meg már a libák is szarnak a fejére.
Unió, Paks, bankbotrányok, Simicska, meg ez a sok bukott bróker vagy broki vagy mi is, akik körülveszik, és akkor még ott van Lázár szállodaszámlája, a Pasa Park a lakóival, az elpofátlanodó ellenzék, az RTL, amelyik ma is híradót csinált Kék fény helyett...
Nehéz egy despota élete, még ha kettéfűrészelt méretben adja elő, akkor is...

Csak az ellenzékét nem értem, mert az odáig rendben van, hogy akinek barátja van, annak nem kell ellenség, meg az is igaz, hogy az alkalmazott fizetett ellenség, de hogy az ellenzék bánjon a már kissé rogyadozó térdű despotával barátságosan, az azért már szinte hihetetlen.
Merthogy ha én ellenzéki ilyen-olyan vezér, vagy hivatásos civil lennék, és meg akarnám buktatni a kis génhordozót, akkor nem fel-alá szaladgálnék Budapesten, hanem a nemzeti egység jegyében - nemzeti zászlókkal és talpig kokárdában - követőimmel a Nemzeti Múzeumhoz mennék, és tudatnám a szónokkal véleményem ótvaros rendszeréről.
Merthogy március tizenötödike a demokráciáról szólt és szólhatna ma is - a zsarnokság ellen emelték fel kissé megkésve szavukat a márciusi ifjak is, de jobb későn, mint soha.
Ehhez képest Vajda főszervező és Gulyás Civil már megint a pártok részvételén szenvednek, ami nemzeti ünnep lévén maga a közröhej.

Vajda civil azt mondja, hogy "szerinte akkor jó egy tüntetés, ha az emberek békében mennek haza, mert azt érzik, iránymutatást kaptak arról, hogy hogyan folytassák a küzdelmet. "Na, ilyenkor kap az ember kedvet ahhoz, hogy neki is irányt mutasson, leginkább melegebb éghajlat felé.
Ha el akarom kergetni a despotát, akkor nem megyek haza békével, mert akkor ő is békével megy haza, ahelyett, hogy telecsinálná páncélozott alsónadrágját.
A nagy békességes iránymutatás csak a kis vamzer további elpofátlanodásához fog vezetni, pedig pofátlanság tekintetében keményen dolgozva már most is jobban teljesít.
Azt mondták már, hogy minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel, de azt még nem, hogy az ellenzékének is olyannak kell lenni.

Számosak és súlyosak lehetnek a mi bűneink, ideje lenne Uram megkönyörülnöd rajtunk...

http://www.pupublogja.hu/2015/03/iskolankent-tiz-diak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keleti nyitás: Papíron egyelőre csak a Közgép profitált az a
  2015-03-14 19:15:34, szombat
 
 
2015. március 11. szerda
Keleti nyitás: Papíron egyelőre csak a Közgép profitált az azeri baltás gyilkos elengedéséből


Alig pislákolnak az azeri-magyar gazdasági kapcsolatok, néhány furcsa szereplő azonban már megjelent, hogy részt kérjen a keleti nyitás gyümölcseiből. Egy bakui kormánykörökbe bejáratos, de Magyarországon is több céget futtató azeri üzletember például egy régi vágású svéd-magyar fegyverkereskedővel bukkant fel. Az azeri nyitás egyetlen nyertesének egyelőre a Közgép tűnik, Szíjjártó Péter külügyminiszter vagyonosodására is van más magyarázat.

A Rákóczi-szabadságharc jelmondatáról nevezte el cégcsoportját, a Pro Patria birodalmat a jelenleg már a hetvenes éveit taposó, Magyarországra 55 évesen hazatelepült svéd-magyar üzletember, Wilhelm Péter. A cégek hadiipari csúcstechnológiát forgalmaztak. A kétezres évek eleji fénykorban szállítottak a magyar rendőrségnek, vámhatóságnak és a határőrségnek - nem csak a magyarnak, a lengyelnek is -, legyen szó kisbuszokról vagy hőkamerás megfigyelő rendszerről, radarról.

Illusztris segítőik is akadtak: a központi részvénytársaság felügyelőbizottságát erősítette ekoriban például Simon Sándor, aki 1994-ig a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt, illetve Szász I. Attila ügyvéd, aki ebben az időben Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó üzlettársa volt Tokaj-hegyalján. A befolyásos társaság sem védte meg attól azonban Wilhelmet, hogy 2004-ben letartóztassák Párizsban - az ukrán partnereivel való elszámolási vitája nyomán indult eljárás azonban számára megnyugtatóan, megszüntetéssel zárult.

A Pro Pátria-cégek mára mégis csődbe mentek, többük felszámolásuk folyik vagy már be is fejeződött, amelyik működik, az is félmilliárdos veszteséget görget. Igaz, már a fénykorban voltak kudarcos próbálkozások: nem sikerült például a nagy terv, hogy a Pro Pátria Air Kft. Budapest-Tokio charterjáratot indítson.

A cégcsoport központi figurája, Wilhelm jelenleg - a honlapja szerint - ,,elmélyült, széleskörű tudásbázist igénylő mérnöki feladatok ellátására" alakult Tanfield-csoportnál tevékenykedik - legalábbis ezt közli a Linkedin közösségi portálon az érintett. A magyar Tanfield-cégek irataiban a neve nem szerepel, de 2000-ig működött egy Tanfield UK Ltd. kereskedelmi képviselet Budapesten, amelyben Wilhelm képviselte a londoni anyavállalatot. A magyar Tanfieldnél valóban tudnak Wilhelmről, legalábbis, mint ígérték, az Átlátszó megkeresését továbbítják neki, az üzletember azonban egyelőre nem jelentezett.

A Linkedin-profilban nem szerepel egy 2010-ben létrehozott kisebb budapesti cégecske, a Westline System Kft. - meglehet azért, mert a cégbíróság elutasította a bejegyzését nem teljesített hiánypótlások miatt. A Westline egyik ügyvezetője Wilhelm (lett volna), a másik a bakui Nazim Aghamaliyev. Utóbbi társtulajdonos is, míg a Wilhelm-érdekkört a tavaly az egyik Tanfield-cégbe beolvadt Pro Artibus Kulturális Kft. tanácsadó cég képviselte.

Tisztikereszt az azeri biztonsági vállalkozónak

Aghamaliyev (más forrásokban Agamaliev, vagy magyar helyesírás szerint Agamalijev) úgyis, mint az Askon Llc. igazgató-tulajdonosa tavaly a magyar érdemrend tiszti keresztje polgári tagozata kitüntetést kapta Áder János köztársasági elnöktől ,,üzletemberként és a magyar gazdasági kapcsolatok elkötelezett híveként a magyar-azeri vegyesvállalatok létrehozásában végzett kiemelkedő munkája, a magyar informatikai és más technológiai vállalkozásoknak az azerbajdzsáni piacra juttatásában nyújtott segítsége, kiemelkedő szerepe elismeréseként".

Forrásaink szerint a bakui elnöki dinasztiával, az Alijev-családdal is kapcsolatban álló Askon Group nagyban utazik: honlapja szerint az ingatlanüzlettel, építőiparral, pénzügyi megoldásokkal (lízing, biztosítás), tanácsadással, reklámmal, valamint biztonságpiaci szolgáltatásokkal foglalkozó cégeket fog össze. 2012-ben például a nemzetközi IDO Security partnereként közreműködtek hi-tech fémkeresők telepítésében a bakui Hejdar Alijev nemzetközi repülőtéren, a cég honlapján pedig terrortámadás (illetve adott esetben tüntetések) esetén bevethető útzáró elemeket bemutató referenciaképekkel népszerűsítik a biztonsági ágazatot.

Rácsok mögé került az azeri elnök korrupciós ügyeit vizsgáló újságíró

Azeri média és médiaszabályozás: családban marad

A negyven éves, ismerői szerint a budapesti éjszakai élet forgatagát is kedvelő Agamalijev a Magyarországon legaktívabban üzletelő azeriek egyike. Részben az övé például az élelmiszer- és dohány-nagykereskedelemben utazó Hunaz International Kft. A vállalkozás .org tartományban futó honlapja azt sugallja, nemzetközi szervezetről van szó, amely a magyar-azeri gazdasági kapcsolatok fejlesztésére jött létre, a gyakorlatban ugyanakkor ez csak egy cégecske, ráadásul nem is a legprudensebb.

A cégbíróság például - a NAV kezdeményezésére - a napokban figyelmeztette a törvényes működésre, például arra, hogy legyenek elérhetőek a székhelyükön, ellenkező esetben megindítják a kényszertörlést - a cég email-címe ugyanakkor működik: innen válaszolták munkatársunknak, hogy Agamalijev csak áprilisban lesz elérhető.

A Hunazban, illetve a tudományos, műszaki tevékenységgel foglalkozó Huntegra Systems Kft.-ben Agamalijev társa a budapesti Kramalics József, aki a Wilhelm-féle brit Tanfield kereskedelmi képviseletét vezette korábban, s egyéb fegyverkereskedő cégben is érdekelt. Kramalicsot nevezte meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal tavaly decemberi nyilvántartása az Armitech Industries Kft. kapcsolattartójaként.

A moszkvai születésű Kobály László tulajdonában lévő Armitechről a HVG írta nemrégiben, hogy az orosz gyártmányú harci repülőkre reexportengedélyeket kiadó állami hivatal e céget nevezte meg, mint a magyar Honvédelmi Minisztériummal kapcsolatot tartó közvetítőt a magyar MiG-29-es vadászgépek tervezett értékesítésével kapcsolatban.



A bakui-magyar kapcsolatokat ismerő forrásaink kiemelik még a valaha szovjet katonaként Magyarországon szolgált Jeyhun Abdullayev (más átírással Ceihun vagy Szejhan Abdulajev) szerepét: ő a kinti magyar kereskedőház igazgatója, úgy tudni, nem nagyon köttetik jelentősebb ügylet a közreműködése nélkül. Forrásaink ezzel együtt hangsúlyozzák, Abdullayev az építőiparban tevékenykedő egykori Zsiguli-kereskedő azeri ASNAF Group elnöke. A cég egyik fő referenciája szintén a bakui repülőtér: az épület fémszerkezetét állították össze.

Veszteséges állami kereskedőházak üzleti titkai

Az azeri nyitást hívei szerint a közös történelmi hagyományok alapozzák meg, ahogy egyikük az Átlátszónak magyarázta, a Közép-ázsiai országban elég elterjedt nézet a türkmén rokonság, és a hit abban, hogy máig élnek magyar eredetű törzsek leszármazottai a Kaukázusban.

A nagy felfutást azonban a baltás gyilkosként emlegetett Ramil Safarov 2012-es kiadásától úgy tűnik hiába várta Budapest. Ebben az évben alakult a Töröcskei István nevével fémjelzett - mások mellett az ő, illetve most gondban lévő pénzintézete, a Széchenyi Bank által alapított - Új Piacok Kereskedőház Zrt. Bakuban. Amire egy évvel később rászervezett az állam: a ,,központi kereskedőházelosztó" MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. létrehozta az Azeri-Magyar Kereskedőház Kft.-t.

Ezt egyébként az akkor még ereje teljében lévő Simicska Lajos és a még szintén kormányközeli bennfentesnek számító Töröcskei színfalak mögötti rivalizálásának tudják be forrásaink. Simicska - a Közgép révén - régóta tervezett hasonló ,,bakui nyitást", amiben reményei szerint támaszkodhatott a bizalmasai közé sorolt Csutora-fivérekre: Csutora Zsolt bakui magyar nagykövetre, Csutora László budapesti fidesz-közeli üzletemberre, valamint a velük kiválóan együttműködő Abudllayevre.

Azt ugyanakkor nem tudni pontosan, vajon mit is csinál egy kereskedőház, és miért van rá szükség állami pénzből. Az érintett piacon otthonosan forgó informátoraink szerint ,,jutalékért közvetítenek" - e jutalék mértéke voltaképpen bármennyi lehet. Csakhogy egyik cég sem tűnik úgy, hogy nagyon pörögne: Töröcskeié 25 milliós, az állami 106 ezer forintos veszteséget produkált 2013-ban (az állami kereskedőház esetében ez csak negyed éves működés alapján kimutatott összeg).

Az MNKH teljességgel használhatatlan válaszokat küldött a két ország gazdasági kapcsolatait firtató kérdéseinkre: 2013 előtti adataik közlésük szerint nincsenek, de amijük van azt se küldték el, az Azerbajdzsánban tevékenykedő magyar cégekre vonatkozó kérdéseinket pedig üzleti titoknak minősítették.

A külügyi tárcánál készült adatsor szerint az áruforgalom volumenében Azerbajdzsán a szerény 69. helyet fogalja el Magyarország partnerei között, a 2014-es becsült kivitel - főképp gépek, szállítóeszközök, élelmiszer, ital és dohány - 75 millió dollárt tett ki - összehasonlításul: a KSH szintén becsült adatokon alapuló gyorsjelentése szerint az EU felé ez a szám 112 milliárd USD.

A magyar-azeri forgalom, bár állítólag 2013 óta ismét növekszik, nem éri el a 2008-as csúcsévet, amikor 85 millió dollárra rúgott. Vagyis úgy fest, a Safarov-affér nem csak Magyarország megítélésének, az örmény-magyar kapcsolatoknak ártott, de nem hogy nem javultak tőle az azeri-magyar relációk, éppen ellenkezőleg.

Az idézett külügyi elemzés a Complex cégadataira hivatkozva mindössze 5 darab, rendben működő azeri érdekeltségű magyar cégről számol be. Ennél az Átlátszó az Opten adatbázisában többet, tizenhatot talált, igaz, ebben benne vannak a bíróság által ilyen-olyan okokból már figyelmeztetetett vállalkozások, mint például az Agamalijev-féle Hunaz. Ezek többnyire kereskedelemben, tanácsadásban utazó mikrovállalkozások, s egyedül Agamalijev az, aki, még ha adott esetben csak papíron is, de több céget is futtat.

Az azeri nyitás egyetlen nyertesének egyelőre a partvonalra szorult oligarcha, Simicska Lajos Közgépje tűnik: Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Ilham Alijev azeri elnök tavaly őszi - vagyis bőven az Orbán-Simicska affér kirobbanását követően tartott - csúcstalálkozója kapcsán tartott üzletember-találkozón több autópályahíd építéséről írt alá megállapodást Németh Miklós, a Közgép vezérigazgatója és az azeri közútfejlesztő elnökhelyettese.

Kereskedőházbiznisz és brókerbűnözés

Nem az egyelőre szerény eredményeket produkáló azeri kapcsolatok az egyetlen terület, ami megtépázhatja Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter renoméját. A Quaestor-csoport nehéz napjainak háttértörténete értelmezhetetlen a keleti-nyitás mint üzlet nélkül. A vaduzi érdekeltségű Quaestor-csoport - amely az MNB frissen közölt gyanúja szerint 150 milliárd forint kötvényt bocsájtott ki illegálisan - első embere, Tarsoly Csaba Szijjártó győri földije.

A cégcsoport üzemeltette a moszkvai és az isztambuli kereskedőházat és a moszkvai vízumközpontot (e szerződéseket kedden sebtiben felmondta a külügyi tárca), miközben a csoport orosz leánya, a VTD o.o. szintén e tevékenységre jött létre. A központ megnyitóján 2013-ban Tarsoly együtt parádézott Szijjártóval.

A brókerbűnözés-gyanú része lehet Tarsoly kapcsolata Kiss Szilárd jelenleg (egy másik bankbotrány, az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet csaló üzelmei kapcsán) előzetes letartóztatásban lévő volt agrár-szakdiplomatával, keleti nyitásért felelős exkormánybiztossal. Kiss 2011-ig felügyelőbizottsági tag volt a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-ben és a Quaestor Energetikai Beruházó Zrt.-ben.

Korábban a HVG ismertette Kissnek a FÁK Üzleti Klubban elővezetett prezentációját, ami voltaképpen Tarsoly magán-kereskedőházának reklámja volt olyan túlzó állításokkal, mint például hogy ,,a magyar kereskedőház tevékenységét a Mehib és az Eximbank 1 milliárd dollárral támogatja".

Ki járhatott jól Safarov elengedésével?

Miközben a bakui történet is tartogathat még meglepetéseket. Azeri forrásból terjedt el, hogy Safarov elengedését Baku a gazdasági együttműködés bővítésén túlmenő, eurómilliókban kifejezhető egyéb eszközökkel is honorálta.

Az eset körülményei - az országimázst és a diplomáciai kapcsolatokat ért hatalmas veszteség szemben a zéró hozadékkal - nem láttatják légből kapottnak a felvetést, amely azonban, a többi ilyen típusú vádhoz hasonlóan aligha bizonyítható. A Safarov-kiadáskor a Miniszterelnökségen dolgozó Szíjjártó Péter, jelenlegi külügyminiszternek bár akadtak kellemetlen percei a vagyonnyilatkozatával kapcsolatban, az ingatlanvásárlásnak valószínűleg egyszerűbb magyarázata van.

Szijjártó ugyan évek óta milliókkal többet tartalékol a jövedelménél, igaz lehet ugyanakkor az állítása, hogy korábbi lakását szüleitől kapta, akik a jelenlegi dunakeszi villájának árába is bedobtak 76 millió forintot.

Egyre jobban teljesít Szijjártó Péter apjának volt cége

Szijjártó édesapja, Szijjártó István 2012-ig volt érdekelt a győri Vasútépítők Kft.-ben, amelyet ekkor felvásárolt az addigi tulajdonostárs, a német érdekeltségű Wiebe Hungária Kft. Az állami megrendelésekkel kitömött vállalkozás mérlegeit 2007 óta átböngészve évről-évre milliárdos nagyságrendű árbevétel, 25-125 milliós adózott eredmény, és félmilliárd körüli, folyamatosan növekvő (2013-ban 687 millió) saját tőke látszik. Ez alapján nem kizárt, hogy a Wiebe fizetett annyit a cégért, amennyi hálás azeriek nélkül is bőven megalapozza a családi összefogást.

Rádi Antónia

A céginformációt az Opten és a Céginfo.hu szolgáltatta. Infografika: Visual Investigative Scenarios.


http://atlatszo.hu/2015/03/11/keleti-nyitas-papiron-egyelore-csak-a-kozgep-profit alt-az-azeri-baltas-gyilkos-elengedesebol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
25 milliárdba kerül Orbán legújabb álma
  2015-03-14 19:12:08, szombat
 
  2015. március 13., péntek 15:10 Napi.hu

25 milliárdba kerül Orbán legújabb álma

A 2017-es vizes vb megrendezése mintegy 25 milliárd forintba kerül Magyarországnak. A kormány döntése szerint az új Úszópalota építtetője a magyar állam nevében a MNV Zrt. lesz, s a megvalósításra rendkívüli sürgősséggel, haladéktalanul meg kell indítani a beszerzéseket.

Megfeszített munka és jelentős kormányzati hozzájárulás kell ahhoz, hogy a kormány szerdai döntésével Budapest meg tudja rendezni a 2017-es FINA Úszó-, Vízilabda-, Műugró és Nyíltvízi Világbajnokságot. Összesen 85 millió dollárba - jelenlegi árfolyamon 24,7 milliárd forintba - kerül a világbajnokság megrendezése Magyarországnak, az összegben benne vannak a létesítmény-fejlesztések és a rendezés költsége is - derült ki Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnökének nyilatkozatából, amit az RTL Híradónak adott.


A Dagály strand területére tervezett új úszókomplexum mintegy 8 milliárd forintba kerül, de fejlesztik a margitszigeti Hajós Alfréd uszodát és a nyílt vízi versenyeknek otthon adó balatonfüredi helyszínt is. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy a költségek megtérülését, sőt hasznot vár a rendezvénytől. A kormány a sikeres rendezéshez új törvényt is hozna. Orbán Viktor szerint a jelenleg érvényben lévő törvények alapján a rövid határidő miatt nem tudnánk megrendezni az eseményt, így törvényt kell alkotni a lebonyolítással összefüggésben. Az ellenzéki pártok egyelőre nem zárkóznak el a tárgyalásoktól, de az LMP más, kiemelt beruházási törvényt már nem támogat. Az ellenzék alapvetően támogatja a vb-rendezést, de átlátható és takarékos gazdálkodást szeretne, és hogy ne csak kormányközeli cégek vehessenek részt az építkezésekben - hangzott el az RTL Híradóban.

Rendkívüli sürgősséggel, így hirdetmény nélkül indulhatnak a beszerzések

A legnagyobb beruházás egy nagy befogadóképességű, a tervekben Úszópalota néven említett létesítmény építése lesz a XIII. kerületi, 8,9 hektáros Dagály strand területén. Ennek becsült költsége nyolcmilliárd forint, és 2017. március 31-ig kell elkészülnie. A kormány szerdai határozatában döntött arról, hogy az építtető a magyar állam nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) legyen, és a beruházás megvalósításához szükséges beszerzésekre vonatkozó közbeszerzési eljárásokat az ajánlatkérők rendkívüli sürgősséggel, haladéktalanul megindítsák. A "rendkívüli sürgősség" a közbeszerzési törvény szerint lehetőséget ad a hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzések, azaz a nem nyilvános eljárások lebonyolítására.

A nemzeti fejlesztési miniszternek és az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosnak április 15-ig kell egy előterjesztést készítenie a kormánynak a beruházás keretösszegéről, a források rendelkezésére bocsátásáról és a beruházással kapcsolatos állami feladatok ellátásáról. A nemzetgazdasági miniszternek pedig a fejlesztési és az emberi erőforrások minisztere bevonásával azonnal intézkedni kell a beruházás megvalósítását szolgáló 2014-es költségvetési maradvány és e célra - még a 2021-es úszó vb megrendezésére betervezett - 2015-ben rendelkezésre álló előirányzat átcsoportosításáról az állami vagyonnal kapcsolatos bevételi-kiadási fejezethez (MNV) - derül ki a kormány határozatából.

Kiemelt ügyek az Úszópalota hatósági ügyei
Látványterv
Forrás: NSK

A kormány rendeletben döntött arról is, hogy az úszókomplexum építésével, valamint a kapcsolódó gát-, közmű- és útépítésekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket kiemelt jelentőségű ügyekké nyilvánítja. Ide tartoznak a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez és működéséhez szükséges hatósági ügyek. A kiemeltté nyilvánítás az eljárások egyszerűbb, gyorsabb lebonyolítását jelenti. Nem kell például építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

Ismerje meg a közbeszerzéseket, keressen a kiírásokban, legyen a nyertesek között!

A kormány döntött, összefogunk

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy Budapest rendezi a 2017-es vizes vb-t, miután a mexikói Guadalajara pénzügyi okok miatt egy hónapja visszalépett. Így a 2017-ben Budapestre tervezett junior úszó vb-t 2019-ben rendezzük meg. (Magyarország tavaly a 2021-es felnőtt úszó vb rendezését nyerte el, de most "beugróként" előbb rendezhetünk.) "Ekkora nemzetközi eseményt Magyarország még nem rendezett, ezért összefogásra lesz szükség, mert ez egy hatalmas vállalás. A siker nincs megírva a csillagokban. Kockázatot vállaltunk, de a feladat teljesíthető. Büszkék vagyunk rá, hogy minket választott a FINA" - tudósította Orbán szavait az MTI.
Az Úszópalota a kapcsolódó gát-, közmű- és útépítésekkel a Dagály-fürdő 8,9 hektáros területén valósul meg. A Duna-menti fás, bokros terület kiemelten fontos zöldfelület, mind a XIII. kerületben, mind a fővárosban. Fővárosi jelentőségű védett természeti érték a Dagály strandfürdő kútja, a Béke-kút. Gyárfás Tamás a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának elmondta: eredetileg egy 5000 ember befogadására alkalmas uszodát építettek volna 2017-re, és négy évvel később azt bővítették volna 18 ezresre. Most annyiban változnak a tervek, hogy a nagyobb kapacitású létesítményt bontják majd vissza.


http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/25_milliardba_kerul_orban_legujabb_alma.5948 52.html

****************************


"A "rendkívüli sürgősség" a közbeszerzési törvény szerint lehetőséget ad a hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzések, azaz a nem nyilvános eljárások lebonyolítására."
' A kiemeltté nyilvánítás az eljárások egyszerűbb, gyorsabb lebonyolítását jelenti. Nem kell például építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye."
A fentebb idézet szövegben van a lényeg, a többi rizsa.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ünnepi figyelj Fidesz
  2015-03-14 19:05:38, szombat
 
  Ünnepi figyelj Fidesz

Itt a hét vége az elhíresült vasárnappal, ami most ünnepnap is. Azt biztosan tudom, mit nem csinálok a két napban. Figyelj Fidesz, Juliskának elloptátok a vasárnap délutáni kultúrprogramját az agyrém hitimitátorokkal az élen. Figyelj Fidesz, a gyerekeink többsége nem megy nektek parancsra zászlót lengetni. Amúgy pedig hazaáruló az összes csókos rokonotok!
Banánköztársaság | Szerző: NO CURIKK 61 | 2015. március 14. | 1 hozzászólás

marcius2Nem lesz hosszú hétvége, nem megy több napos szabadságra az ország. Márciusi nemzeti ünnepünk jön, hétköznapi Fidesz-uralmi csúfságokkal. Utóbbiakat megpróbálom összefoglalni, avagy hová nem megyek, nem megyünk vasárnap (sem).
Figyelj Fidesz! Ne reménykedjetek, hogy növeljük a közszolgálati televízió nézettségét. Picsoghattok az unióban, hogy nálunk sajtószabadság van. Vasárnap meg is ünnepelitek, mi? Magatok között, elégedetten. Szégyen, ahogyan közpénzből manipuláljátok milliók egyetlen szórakozását, a tévénézést. Persze, akinek esze meg ízlése van, úgysem kattint rátok. Már ott tartotok, hogy gyáván kirekesztitek a parlamenti ülésekről a televízió nézőit. Már annyira paráztok a zemberektől, hogy mocsok módon saját összefoglalóval manipuláljátok a Ház munkáját, nehogy kiderüljön az ellenzéki kritika és igazság.

Figyelj Fidesz! Bajnoki forduló szombaton lesz, nem is kéne belerondítani az ünnepnapba ezzel a színlelt focival. Három hónapos pauza után lötyögnek a fiúk. Van rá egy papír játékpénzem, hogy hamarosan összeesnek a fáradtságtól nagy reményű focistáink. Nem baj, nevelődik az utánpótlás, kis kölkök az ákádémiákon luxusban tengetik életüket. Régebben láttam filmet ezekről ákádémiákról, azt már nem tudom, melyik istálló ifjú zsenijei húzták az orrukat, unatkoztak, fintorogtak a bentlakásos ,,katonai" neveldében. Ma már ilyen film nem készülhetne, figyel Orbán rendező pajtás.

Olyan mindegy, hogy melyik napon esnek seggre elkényeztetett labdakergető bénáink, mert nincs az a négyökrös szekér, amivel el tudnátok vontatni az igazi focibarátokat meccsre. Pedig a Szancsópanza fedett sportlétesítmény eseményére elég lenne összesen három busznyi drukker, mert ha annál többen vannak, akkor szép az idő, süt a Nap, jó a szabadban!

marcius1Figyelj Fidesz! Figyelj te is KDNP mikro banda! Juliska kedves, volt kolléganőm minden vasárnap délután 15 órakor a házához közeli Tescóba indult. Buksza nélkül, sajtóböngésző órát tartott. Végiglapozta az újságokat friss hírekért, a magazinokat jó sztorikért. Ennek vége, nem csak a vasárnapi nemzeti ünnep miatt, hanem azért, mert Semjénék addig erőlködtek, amíg bezártátok az üzleteket. Ez a viktorbáni időszak legkíméletlenebb, legrohadtabb döntéseinek egyike, mert szórakozást, munkalehetőséget egyszerre vágtatok gallyra, belepofázva magánéletekbe, megsértve az emberek szabad döntésének jogát.

Ám hiába erőlködik Semjén vörös fejjel, Juliska sem megy Tesco helyett templomba.

1. Ott nincs újság.

2. Ott nincs kellemes háttérzene vásárlói duruzsolással.

3. Eddig sem járt.

4. Juszt se.

Figyelj Fidesz! Nektek egyetlen Petőfi verssort sem mondunk el az utcán kórusban és csillogó szemmel, ahogyan elvárná Hende Csaba operettkatona honvédelmi miniszterünk. A Nemzeti dal sem a tiétek, majd mi eldöntjük hol, kinek mondjuk el, ha akarjuk.

Figyelj Fidesz! Nem megyünk vasárnap a Nemzeti Múzeum kertjébe Orbánt hallgatni, a gyerekeinket és a pedagógusokat se cibáljátok, elegük van a hét többi napján a félresiklatott iskoláikban. Majd az anyák és az apák megmondják fiaiknak, lányaiknak, hogy kötelező fogat mosni, felöltözni, udvariasnak lenni..., de nem kötelező pártbulikon az Éljen Orbán lejárt slágerre csápolniuk. A vezénylő tábornokok kora lejárt. Tapsoljon a nyakunkon maradónak az egyre csökkenő egy a tábor, egy zászló. Az idomított Orbán-ifjaknak pedig azt üzenjük:

1. Még tanulmányozzátok a magyar nyelvtant, különös tekintettel az “épen" “szinpatikus", “meghírdetett" szavakra.

2. Hazaáruló az összes csókos jó rokonotok, aki majd könnyezve tapsolhat a viktori mesének.

3. Szédületetekben a Váci Madách Imre Gimnázium Tantestületének írtatok levelet, de szedjétek össze magatokat, mert ellenálló egyre több lesz az országban - kivétel a segget nyalók.

4. Ha az ,,ünnepségsorozatnak semmilyen politikai színezete nincs“, akkor olvassatok el Orbán tavalyi beszédből egy rövid gondolatot. Kis tudatlanok, így kábít a ti miniszterelnökötök.


S ha ma, 166 év után felkapaszkodunk a márciusi magyarok vállára, megállunk és széttekintünk, láthatjuk, egy új és nagyszerűnek ígérkező korszak kapujában állunk. Ha belépünk, szabad és erős országgá válunk. Olyan országgá, amely komoly célokat tűz maga elé, és van ereje, hogy megvalósítsa őket. Olyan országgá, amelyik saját lábán áll, rendezi adósságait, s csatlakozik a büszke és sikeres nemzetekhez. Olyan országgá, amely képes megállítani a magyarság fogyását, s újra gyarapodásnak indítja azt. Olyan országgá, amely nem hagyja, hogy folyton kizsebeljék, amely nem engedi, hogy elvegyék tőle, amiért megdolgozott. Olyan országgá, amely mindenkinek ad munkát, és amely minden polgárának lehetőséget ad a boldogulásra. Olyan országgá, ahol az élet, ha dolgos, kemény is, de méltó és igazságos, értelmes és boldoggá tesz.


Figyelj Fidesz! Sajnos, rengetegen nem tudunk elmenni vasárnap, ahová nagyon szeretnénk: a fővárosban együtt lenni sok ezer civillel, ellenzéki szimpatizánssal. Bennünket nem fizetnek le a megjelenésért, a magunk kasszájából nem telik utazásra. Erről ti, a szegényt gyűlölő uracskák tehettek, de nyugi, eljön az idő, amikor gyalog is elmegyünk, hogy a bukásotokat megünnepeljük.

Figyelj Fidesz! Mit csinálunk akkor az ünnepi hétvégén? Lesz mit, de ehhez semmi közötök. Az a lényeg, ne is lássunk, halljunk benneteket. Ünnep lesz.

http://gepnarancs.hu/2015/03/unnepi-figyelj-fidesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Piroska kint ül a ház előtt nagy terpeszben, szoknyában, bug
  2015-03-14 19:04:31, szombat
 
  Piroska kinnt ül a ház előtt nagy terpeszben, szoknyában, bugyi nélkül és eszi a dinnyét.
Pista bácsi elmegy a ház előtt, és észre veszi, hogy Piroskán nincs bugyi.
- Te Piroska, nincs rajtad semmi.
- Tudom, de legalább nem a dinnyére mennek a legyek..
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Háromszoros gázár, elbocsátások, nyugdíjcsökkentés és -korh
  2015-03-14 18:55:55, szombat
 
  2015. március 14. 15:43

Háromszoros gázár, elbocsátások, nyugdíjcsökkentés és -korhatáremelés - csak néhány IMF-reformterv Ukrajnából


A kelet-ukrajnai konfliktus eszkalálódásán kívül a gazdaságot ellenőrző oligarchák ellenállásán bukhatnak meg az ukrán kormány reformtörekvései. Ukrajna március 13-án megkapta az új IMF pénzügyi "segélycsomag" első részletét, 5 milliárd dollárt. Ahhoz, hogy 17,5 milliárd dolláros kölcsön további részleteit is folyósítsák, a kormánynak "gazdasági reformokat" kell végrehajtania, ami azonban nem lesz egyszerű feladat. A kormány nem a népszerűségért küzd - mondta Arszenyij Jacenyuk szerdán, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) négyéves futamidejű 17,5 milliárd dolláros új ukrán hitelkeretének bejelentését követően. A március 13-án átutalt első részlet elegendő forrást biztosít az ukrán kormánynak az energiaipari és a szociális reformok megkezdéséhez. Az előbbi átszervezése tűnik a sürgetőbb feladatnak, ugyanakkor a nehezebbnek is, hiszen az ország energiaipara a médiában és a politikai pártokban nagy befolyással rendelkező oligarchák kezében van. A reformtörekvések komoly gazdasági érdekekbe ütközhetnek. Háromszorosára emelik a gáz árát Az állami Naftohaz tavaly 110 milliárd hrivnya, az ukrán GDP 6 százalékának megfelelő veszteséget szenvedett el, mivel a beszerzési ár alatt értékesíti a nagyrészt Oroszországból behozott gázt. A veszteség felszámolására Kijev a háromszorosára tervezi emelni a kiskereskedelmi gázárat. Abban a bonyolult, többszintű árazási struktúrában azonban, amelyben a Naftohaz 25 regionális gázszolgáltatón keresztül értékesíti a gázt a végfelhasználóknak, ez nem lesz egyszerű feladat, mivel számtalan lehetőség nyílik a lakossági és az ipari gázár közötti hatósági árkülönbözet lefölözésére. Azt lehetetlen ellenőrizni, hogy a gáz valóban oda került-e, ahová szánták - mutatott rá Andrij Koboljev, a Naftohaz vezérigazgatója. A kormány IMF-nek tett reformjavaslata a lakossági és az ipari gázár piacosítását, a regionális gázszolgáltatók auditálását, valamint a gázellátó hálózatban mérőpontok kiépítését írja elő. Oligarchák érdekei A tervezet olyan iparmágnások érdekeibe ütközhet, mint amilyen például Dmitro Firtas is, aki amellett, hogy számos regionális gázszolgáltató vállalatban rendelkezik részesedéssel, a legnagyobb gázfogyasztók közé tartozó ukrán vegyipar nagy részét is a kezében tartja. A tavaly megpuccsolt Viktor Janukovics elnök alatt, sok társához hasonlóan, neki is pompásan ment az üzlet és a mostani nyugatbarát kormány alatt is meg tudta őrizni befolyását. Annak ellenére is, hogy jelenleg óvadék ellenében Ausztriában él szabadlábon, miután tavaly amerikai kérésre egy indiai üzlettel kapcsolatban megvesztegetés vádjával letartóztatták. A mintegy 20 ukrán gázszolgáltató vállalatot, közöttük Firtas teljes vagy részleges birtokában lévő, szolgáltatókat is felügyelő Regional Gas Company (RGC) szóvivője cáfolta, hogy bármelyik vállalatnál is találtak volna arra utaló jeleket, hogy lakossági áron értékesítettek gázt iparvállalatoknak. Firtas nemcsak az iparban, de a médiában is jelentős befolyással rendelkezik. Részvényes az ukrán Inter TV-ben egy üzlettársával, Szerhij Ljovocskinnal, aki az ukrán parlament harmadik legnagyobb frakciója, az Ellenzéki Blokk helyettes vezetője is egyben. A negyven parlamenti székkel rendelkező csoport feltett szándéka megakadályozni a kormány energiaipari reformjait. A Reuters hírügynökségnek adott közleményében Ljovocskin pártja elítélte a kormány reformtervét, mondván, az romba dönti Ukrajna energiaiparát. A közalkalmazottak 20 százalékát teszik lapátra, de lesz nyugdíjcsökkentés és -korhatáremelés is Az ukránok többsége, úgy tűnik, hajlandó viselni a kormány reformtörekvéseinek társadalmi következményeit, amennyiben abban hosszú távon az ország megerősödését látják. Az IMF-fel egyeztetett tervek szerint a kijevi kormány a közeljövőben a közalkalmazottak 20 százalékát bocsátja el, csökkenti az öregkori ellátás mellett munkát vállalók nyugdíját, és 5 évvel meghosszabbítja a nők nyugdíjkorhatárát. Pavlo Seremeta, a 2014-ben leköszönt gazdasági miniszter szerint az IMF-fel közösen kialakított "reformprogram" meg tudja menteni Ukrajnát a csődtől, de a gazdasági növekedés megindítására nem sok esély van mindaddig, amíg a kelet-ukrajnai konfliktus nem ér véget. Ukrajnának hatalmas beruházásokra lenne szüksége, de ezekben a válságos időkben attól még a helyi vállalkozók is ódzkodnak - mondta. Az ukrán hrivnya árfolyama rekordmélységekbe zuhant februárban, amikor is a minszki tűzszüneti megállapodás ellenére újra kiújultak a harcok a Donyec-medencében. A központi bank azóta stabilizálta a hrivnya árfolyamát, de egy újabb szakadár offenzíva megint megrengetheti az egyébként is labilis ukrán devizát. (MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/140677/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.