Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A március 15-i kormányrendezvényen „Orbán geci”
  2015-03-15 10:23:56, vasárnap
 
 
A március 15-i kormányrendezvényen ,,Orbán geci" feliratú táblával jelent meg két ember

ma 10:08


Ács Dani lőtte ezt a videót a Nemzeti Múzeum előtt. Itt fog beszélni Orbán Viktor a március 15-i állami ünnepségen. A várakozók közé két ember érkezett, a kezükben egy-egy

,,Orbán geci"

feliratú transzparenst tartottak. Ahogy az várható volt, az Orbán-beszédet várók nekik is rontottak.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8nT9Y6k5_Og

http://444.hu/2015/03/15/a-marcius-15-i-kormanyrendezvenyen-orban-geci-feliratu-t ablaval-jelent-meg-ket-ember/

*********************

Beszarás ez a sok csillogó szemű, még azzal az egyfogával is torokra menő, 4 elemit végzett csupa gatyájába hugyozó vén köcsög, ahogy felvannak háborodva, hogy van még, aki nevén meri nevezni nemzetünk "gyökér ge...ijét"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TÖRTÉNELMI LECKe
  2015-03-15 10:20:07, vasárnap
 
  TÖRTÉNELMI LECKE

Nemzeti ünnepünk alkalmából, engedjétek meg, hogy nagyhangzatú versek és írományok helyett, leírjam véleményemet magunkról, kik most oly büszkén tűzzük szívünk fölé a kokárdát. Rólunk, akik dicső nagyjaink, hőseink nevét harsogjuk, gondolataikat, nemzetről, hazáról szóló verseiket szavaljuk, szemünk sarkában talán még egy könnycsepp is összegyűlik. Rólunk, drága barátaim, akik 48'-49' szellemiségétől megrészegülve, egészen egy napig képesek vagyunk arra, hogy magyarságunkra büszkék legyünk, és kokárdáinkkal hirdessük: egységben a nemzet.
Tudjátok, és kövezzetek meg érte nyugodtan, én évek óta nem tűzöm ki a kokárdát. Szégyellném, képmutatásnak, hazugságnak tartanám magamat egy lapon említeni azokkal a magyarokkal, akik egykoron az életüket adták hazánkért és szabadságunkért. Hol vagyunk mi hozzájuk? Mivé korcsosultunk?
Holnap reggel mindenki beáll a saját helyére a rabszolgatartó urához, csendben tűrve tovább az évek óta tartó magyarságsorvasztást. Évek óta, évtizedek óta tűrünk, és faljuk egymást a valódi ellenség helyett.
Nem tűzök kokárdát. Még nem.
Majd akkor fogok, ha 16.-án reggel, még látni fogom bajtársaim szíve fölött, miközben kergetjük megnyomorítóinkat. Addig csenben adok tiszteletet azoknak, akik nem divatból, és megszokásból tűzték szívük fölé a kokárdát.

Suttogó
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baj van a siófoki kampánytelefonokkal?
  2015-03-15 09:46:25, vasárnap
 
 
Baj van a siófoki kampánytelefonokkal?
Hírszerkesztő

2015. március 15



Biztosan sokan emlékeznek arra, hogy az őszi siófoki önkormányzati választás hajrájában az addig 20 éve regnáló polgármester, Balázs Árpád okostelefonokat ígérgetett a választópolgároknak.

Persze ez így nem teljesen igaz, mert az erről szóló döntést már 2012. őszén elfogadták a képviselők az intelligens város építésére vonatkozó program keretein belül. Azonban az okostelefonokat csak 2014. október 1-től kezdték kiadni.

Az egy dolog, hogy Balázs Árpád elveszítette a választást a független színekben induló korábbi városi rendőrkapitánnyal, Lengyel Róberttel szemben, azonban a beígért mobilokat 2014. október 20-tól már technikai okok miatt nem tudták átadni.

Egy siófoki olvasónktól úgy tudjuk, hogy azok is mobilt kaptak, akik csak Siófok Kártyát szerettek volna igényelni az önkormányzattól.

A siofok-hirek.hu szerint nem volt választási lehetőség, aki Siófok Kártyát igényelt, vagy hosszabbított és elmúlt 18 éves, annak mindenféleképpen járt az egyik legújabb okostelefon, amely amúgy "szenzációs ás cool! :) - ahogy írták.

Olvasónk elmondása szerint két telefont kaptak, egyet ő, a másikat a felesége, viszont a két telefonból az egyik használhatatlan. Értesülései szerint, a kiadott ajándék telefonok 80 százaléka használhatatlan, egész egyszerűen hibásak a készülékek.

http://civilhetes.net/belfold/baj-van-a-siofoki-kampanytelefonokkal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a Fidesznek: Paks II. nélkül is tudtok ti lopni, csa
  2015-03-15 09:45:18, vasárnap
 
 
Üzenet a Fidesznek: Paks II. nélkül is tudtok ti lopni, csak kevesebbet!
2015.03.13. 17:39

Nehéz dolog ez a saját lábon állás. Addig még csak elmenne a dolog, hogy esztelenül szórja a közpénzt tündérország fejedelme a saját köreinek minden következmény nélkül, hiszen az ügyészség is majdnem a család része így nem kell tartania a műanyag lakat rárohadásától a túlzsúfolt börtönökben. Még az is belefér, a szemét nyugati szél által idefújt támogatásokat a haverok kapják meg, ennek elosztásáról Lázár Jani megfelelően gondoskodik, hiszen ő aztán tudja ki mennyit is ér. De azért az már vérlázító, hogy az évszázad fideszes lenyúlásába mindenféle törvényességi, engedélyezési, meg aggályoskodó akadályokat gördítsen a keleti nyitást nem jó szemmel néző uniós hivatal.

Nincs kérem Paks II-vel semmi gond. Az igaz, nincs hatástanulmány, nincs előzetes egyeztetés, de nincs ott semmi probléma. A kormány felveszi a baszott drága hitelt, jól elkölti magának, az emberek meg szépen visszafizetik. Ki az, akinek ez nem tetszik, vagy aki szerint ez nem jó buli? Orbán egy G Viktor azt mondja ez egy jó üzlet, a többieknek pedig csak ezt kell ismételnie folyamatosan. Hozzá lehet venni a rezsicsökkentést, a függetlenséget az energiapolitikában, kell még hozzá némi titkosítás, ahogy azt a medvék földjén is szokás, és máris itt az újabb meggazdagodási lehetősége a kormány belső köreinek. És akkor ezt akarja most egy bürokratikus, törvényességre ügyelő hivatal megakadályozni? Azért ez már több a soknál, kardot rántunk, és lerohanjuk azt a gaz fővárost aki a családi üzletbe bele mer köpni.

Azért még nincs minden veszve ebben a harcban. Még el lehet költeni sok-sok milliárdot a haveroknak mindenféle tanulmányra, előkészítési akármire, a lényeg csak annyi, jó sok adófizetői közpénzt lehessen mindenféle ellenőrzés nélkül továbbra is kiosztogatni. Ez a szekér már beindult, és ismerve a kormány feneketlen bendőjét ha a közpénz közelében van, nem hagyja ki ezt a lehetőséget sem a lopásra. Most egy kicsit megakadt a folyamat, de azért nem fog éhen halni senki Orbán Viktor közelében.

Itt van mindjárt a szűken vett saját lábon álló fiatal család. A vő, akinek már kikötője is van, éppen fényt gyújt az ország számos településén ahol kormánypárti vezetés van. Ebben még az sem akadály ha az illető településnek erre most éppen nincs pénze. A kormány nagylelkűen megengedte nekik a hitelfelvételt, majd ha bedől, kifizetik a közösből. Ahogy eddig is mindent. A Tiborcz gyerek nem maradhat megélhetés nélkül, neki kell fizetni az asszony tandíját, és a nyelvvizsgáját. Ha ebben az ütemben halad a kis fatolvaj gyerek, meglesz neki a heti egymilliárdos bevétel, ezzel már kihúzza a szent család ezt az évet.

De Mészáros Lőrinc sem maradhat le a családi ezüst gyűjtögetésében, bármennyire feledékeny is. Neki is fontos szerepe jut ezekben a Simicska utáni időkben, mivel össze kell raknia a pocakos focihuszár magánvagyonát. És egyben is kell tartania, meg vigyázni rá. Jó, a gázszerelő néha elfelejt egy egész milliárdot, vagy egy orosz céget megemlíteni a nagy kapkodásban, de legalább van olyan buta, mint megbízható, és nem tud annyi mindent Orbán egy G Viktorról, ami besúgásra lenne alkalmas. Oda is mehet a lóvé akadálytalanul.

De Paks II nem befolyásolja a családi összefogás házvásárlását sem. Már van pár olyan minisztere a kormánynak, aki annyira csóró, a családja veszi neki a több tízmilliós házat, mert neki magának erre nem jut. Na például ebben sem sok minden köze van egy atomerőmű építésének, ez a szűk család utolsó erőfeszítése a gyerek érdekében. Egy miniszter mégsem lakhat akárhol, ha ehhez a Pasapark a pont megfelelő, akkor ott kell megragadni a lehetőséget.

Megy így a szekér az atomerőmű nélkül is, de azért abban van az igazi lehetőség a jövő megalapozására. Mondjuk eddig sem kellett félteni senkit a kormány közelében, még magát Orbán egy G Viktort sem, ha ellenőrizetlenül kellett a közpénzt a saját zsebbe varázsolni. Minden adott volt eddig is a felelőtlen pazarlásra, a fényűző rongyrázásra, a pökhendi urizálásra. Nem kellett tartani a lebukástól, minden az állam kezében, vagyis Orbán Egy G Viktor kegyében volt, van. Az igazságszolgáltatásnak nevezett szervezet pedig rendre megakadályozott minden következményt. A kormányzati tolvajok elég vastag bőrrel rendelkeznek az arcukon ahhoz, ne szégyelljék magukat akkor ha két kézzel nyúlják le az adófizetők pénzét. Már bizonyítottak a magánynyugdíj eltüntetésével, most készültek ennek a három-négyszeresét lenyelni. Ez most egy kicsit megakadt. De ők nem fogják feladni, minden eszközükkel fognak ezért a pénzért harcolni. Mert az kell nekik, nem tudnak neki ellenállni. Egyszerűen már maga a lehetőség is izgalomba hozza őket, a büntetlenség tudata meg egyenesen különös élvezetet jelent a számukra a lopási aktusban. Be fognak vetni mindent a drága kölcsön megszerzéséért, majd az ország legfeljebb beledöglik a törlesztésbe, meg a sok megtermelt áramba, ami ott marad a nyakukon. Mert ennek a lehetősége is fennáll. De ez csak egy olyan probléma, aminek a megoldása már nem annyira érdekli a jelenlegi kormánypártot. Csak a haszon ami izgatja őket az üzletben, amit szeretnének zsebre rakni. Csak azzal foglalkoznak. És hazudnak ezért folyamatosan.

http://banditapolitika.blog.hu/2015/03/13/uzenet_a_fidesznek_paks_ii_nelkul_is_tu dtok_ti_lopni_csak_kevesebbet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hatalom médiája kontra sajtószabadság
  2015-03-15 08:31:09, vasárnap
 
  A hatalom médiája kontra sajtószabadság

2015. március 15., vasárnap, 07:00 Utolsó frissítés: tegnap

Szerző: M. László Ferenc

Miközben a magyar nemzet a sajtó szabadságát és a cenzúra eltörlését kívánta első helyen 1848-ban, a nemzeti együttműködés a felülről irányított és öncenzúrázott köztévé elindításával készül sajtótörténelmet írni március 15-én.

Ötévnyi kormányzás, több tízmilliárd forint állami reklámpénz szétosztása, a médiaszabályozás átszabása után a Fidesz - az alacsony nézettségű közmédia és néhány kisebb lap kivételével - szinte teljesen elveszítette a médiáját. Pedig ha hinni lehet a miniszterelnökkel újabban szembekerült egykori fegyvertársnak, a médiafronton is nagy hatalmú Simicska Lajosnak, Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-vezér igencsak ambiciózus tervekkel vágott neki a harmadik ciklusának. A közmédia előző négy évben ,,megoldott" elfoglalása után tavaly már arra készült, hogy a teljes médiapiacot átalakítja: a terv része volt az online és a tévés piac totális átszabása, például a reklámadó segítségével.

A közmédia reklámplakátja

Fotó: Túry Gergely

Fideszes források szerint Orbánt nem csupán hatalomtechnikai szempontból érdekli a média. Többször kifejtette már, hogy mennyire elégedetlen a sajtó színvonalával. Tavaly nyáron a külföldre akkreditált magyar diplomaták előtt arról beszélt, hogy a hazai média ,,provinciális". Két éve azon morfondírozott egyik interjújában, hogy a külföldi tulajdonban lévő kereskedelmi tévék nem vesznek figyelembe olyan ,,nemzeti szempontokat", amilyeneket az anyaországukban igen. Szűkebb körben január végén pedig arról is szólt, hogy az online média felszínes, csak a negatív hírekkel foglalkozik, erősíti a lakosságot egyébként is átható pesszimizmust. Amit a leginkább kormányzati befolyás alatt álló közmédia úgy fordított le, hogy még több pozitív hírt kell közölnie ,,az országért keményen dolgozó" kabinet munkájáról és annak eredményeiről, a negatívumokat megtartva az ellenzéki pártokkal kapcsolatos híradások sajátosságának. A nyílt propagandához (lásd az Agitpop című írást a Vélemények rovatban) paripát, fegyvert és pénzt is kapott, utóbbiból idénre 80 milliárd forintot. Ebből több mint 61 milliárdot költhet műsorkészítésre, becslések szerint többet, mint a teljes rádiós és tévés piac rajta kívül.

Hogy a pénz nem minden, jelzi, hogy a közmédia - különösen a tévé - hibát hibára halmoz: műsorkészítői többször keveredtek hírhamisítási botrányba. Az a hír, hogy Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke bevallotta: azok között van, akiket kitiltottak az Egyesült Államokból, csak a félórás állami híradó 22. percébe fért be, s legutóbb is az utolsó öt percben - sorrendben a 17. hírben - számoltak be arról, hogy a veszprémi választáson a kormánypártok elvesztették kétharmados többségüket. Mindezt úgy, hogy azt megelőzően napokig szajkózták az ellenzéki veszprémi jelölt, Kész Zoltán bűneit, idézve annak 16 évvel korábban írt angoltankönyvének állítólagos ,,szexuális" utalásait. De az MTI sem akart lemaradni a szolgalelkűség-versenyben: híradásaiban előszeretettel vette át a kormányzati terminológiát, például amikor a zöldhatárt átlépőkből hirtelen ,,megélhetési bevándorlók" lettek.

Fotó:

Nagyítóval sem találni ugyanakkor olyan fideszes politikust, aki négyszemközt elégedettségét fejezné ki a közmédia színvonalával. A párt médiaügyeivel is foglalkozó kormánypárti forrásunk egyenesen úgy fogalmazott: ehhez a minőséghez és nézettséghez ,,20-30 milliárd is elég lenne". Hatalomtechnikai szempontból viszont nem írható le a közmédia, s az sem különös, hogy a kormány szócsöve, hiszen - ezzel áltatják magukat kormánypárti politikusok - ,,nem volt másképp a Horn-kormány idején sem". Állítólag a miniszterelnököt is az érdekli elsősorban, hogy az interjúit kéthetente közlő - második leghallgatottabb - Kossuth rádió 180 perc című műsora és a Krónika, illetve az M1 közéleti műsorai számításaik szerint legalább 600-700 ezer emberhez jutnak el. Úgy kalkulál a Fidesz, hogy bár ez a közönségszám még mindig nem éri el a győzelméhez rendre szükséges 2 millió választót, de legalább képes egyben tartani a szűkebb bázist. Ugyanakkor azt a Fideszben is elismerik, hogy az M1 Híradója képtelen felvenni a versenyt a kormánykritikus, egymillió embert elérő RTL hírműsorával, és az 1,9 milliárd forintból gazdálkodó ATV nézettsége is megközelíti időnként a köztévéét. Mindez közrejátszott a Fidesz népszerűségének gyors csökkenésében, ezért is történt, hogy a kormány már a bírósági eljárás előtt engedett az RTL-re ,,kiszabott" 50 százalékos reklámadóból.

A következő hetek nagy kérdése, hogy a közmédia átszervezése, az M1-es helyére betelepülő, március 15-én debütáló állami hírcsatorna elindítása hoz-e változást. Az állami média középvezetői szkeptikusak, legfeljebb a koncepciót kidolgozó miniszterelnöki főtanácsadó, Habony Árpád és a közmédiát irányító MTVA-nak 2012 óta tanácsokat adó volt fideszes pártigazgató, Várhegyi Attila bizakodó. Úgy tudjuk, az új hírcsatornát főleg gyorstalpalón átesett gyakornokokra építik, többségüknek még mikrofonengedélyük sincs. Továbbra sem világos, hogy az óránkénti híradók között mivel akarják fenntartani a nézők érdeklődését, ami kulcskérdés, hiszen a híradó nézettsége nagymértékben függ attól, mi előzi meg és milyen műsor követi. Ráadásul a nézettebb műsorokat átpakolják a Duna Tv-re, miközben éppen kiszorítják a köztévének népszerű szórakoztató műsorokat (A Dal, Maradj talpon!) gyártó, nem mellesleg Simicska-érdekeltségű céget, a Hung-Istert.

Fotó:

A programtervezés külön szakma, a nézők saját csatornák közti ,,tereléséhez" érteni kell: az RTL-nél például azonnal válságstábot hívtak össze, amikor kiderült, hogy az RTL II-n futó Való Világ túl sok nézőt szívott el a főcsatornájuktól. Mára a kereskedelmi tévék teljesen lenyomták a köztévé csatornáit - és nem csak a politikailag fontos híradót. A múlt héten egyetlen köztévés program sem tudott felkerülni a legnézettebb 50 műsort tartalmazó listára, a 18-49-es korosztályban pedig még a Cool és a Film+ is gyakran megveri az M1-et. A köztévében már azt találgatják, kinek a székébe kerül, ha a nézettséget az átalakítás után sem tudják növelni. Bár közmédiás forrásunk cáfolta azt a városi pletykát, hogy a Simicskának hátat fordított Hír Tv-sek az állami médiába tartanának, azt nem zárták ki, hogy ilyen változás nekik is teret nyitna, ha gyors és látványos lenne a március 15-e utáni nézővesztés. Ugyanakkor több forrásunk is hangsúlyozta, nem a személyek számítanak, a 2010 után felépített új rendszerben - ahol a tévé és rádió vezetőinek alig van beleszólásuk abba, hogy a gyártó és finanszírozó MTVA milyen műsort szállít - kódolva van a kézi vezérlés, illetve az igazodási kényszer miatti rugalmatlanság.

Miközben a közmédia átszervezése káosszal fenyeget, Habony a piacon sem tud sikereket felmutatni - úgy tudjuk, a kialakult helyzettel még a Fidesz elnöksége is foglalkozott. Bár a miniszterelnöki főtanácsadó barátja, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos már tavaly ősszel egyeztetett a TV2-vel új műsorok elindításáról, a kereskedelmi tévét még nem tudta bevenni. Mind kormányzati források, mind a csatornánál megerősítették a HVG-nek, hogy folynak tárgyalások a tulajdonszerzésről, de Vajna és köre állítólag túl alacsony árat ígért. Tavaly még azt tervezték, hogy a Századvég körül gazdasági lapcsoportot építenek fel, és a 2013-ban megvett Napi Gazdaságot kiegészítve megveszik a Figyelő hetilapot, de ez az üzlet sem jött össze. Habony állítólag az online piacon is be akart vásárolni, de most inkább zöldmezős beruházáson gondolkodik. Viszont a nevéhez kötött via.hu-n lapzártánkkor még mindig nem volt tartalom. A legnagyobb fogás a csődközelbe került, ingyenesen terjesztett Heti Téma lehetne, ám a tárgyalásokat nehezíti, hogy a tulajdonos, Vitézy Tamás jobboldali milliárdos még 2010-ben összekülönbözött egykori üzlettársával, Habonnyal.

Egyelőre nincs mivel ellensúlyozni tehát a Fidesz 1994 óta építgetett médiájának elvesztését. Hiába kérték a pártból, az Orbánra megharagudott Simicska nem adta át a Nemzet-csoportot. A Fideszben a tavalyi sikeres kampányokat vezénylő politikusok is arra panaszkodnak, ha a Hír Tv és a Magyar Nemzet belevetette volna magát a Kész Zoltán elleni negatív kampányba, akkor a nagyobb mozgósító erő mellett talán nem veszítették volna el a parlamenti kétharmadot. Arról még mindig vita van, hogy miért mondtak fel a médiacsoport vezetői február 6-án. Liszkay Gábor és társai szerint Simicska vállalhatatlant kért tőlük, amikor azt javasolta, hogy ,,forduljanak rá" Orbán családjának ügyeire. A milliárdos szerint ő ilyet nem kért, és a Fideszből szervezték a ,,puccsot", hogy tönkretegyék a médiáját, ha már nem volt hajlandó átadni. Időközben felkérte bizalmasát, a német piaci tapasztalatokkal bíró Fonyó Károlyt, hogy ,,színesítse" a Magyar Nemzetet, és növelje a Hír Tv nézettségét: Simicska készül a ,,totális médiaháborúra". A Fidesz elnökségéhez tartozó forrásnak így panaszkodott: lehet, hogy egy-egy vidéki városban csak 200-300-an veszik meg a Magyar Nemzetet, de ők a helyi jobboldali elit, a párt középvezetői, akik most elbizonytalanodtak. A jobboldali sajtó pedig egyre gyakrabban tér el a ,,hivatalos iránytól": a Heti Válasz főszerkesztője, Borókai Gábor és a Nemzet főszerkesztő-helyettese, Szerető Szabolcs is kurzusváltásra szólította fel Orbánt a veszprémi fiaskó után.

M. LÁSZLÓ FERENC

http://hvg.hu/itthon/201511_a_hatalom_mediaja_kontra_sajtoszabadsag_nem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán G. már a békemenet aktivistákban sem bízik?
  2015-03-15 08:10:37, vasárnap
 
  2015.03.14. 10:54
Orbán G. már a békemenet aktivistákban sem bízik?


Van ez a pici probléma manapság, márhogy ez a népszerűség zuhanás izé, amitől pártunk és kormányunk úgy összezavarodott, mint egyszeri kádéenpés a vasárnap is nyitva tartó guminő piacon. A lengyel import Orbán G. rajongók kiábrándultak Őfelségéből, a választások alkalmából bevethető Kubatov Önkéntes Gárda SZECS-ék létszámilag kevesen vannak egy tizenötödikei tömeghez, úgyhogy forradalmi módszerhez kellett nyúlniuk, már amennyiben biztosra akartak menni.

Kivezényeltek volna diákokat tömegnek Őfelsége beszédéhez.

Sz'tán mikor kiderült, vannak iskolák ahol nincs tíz látens szecses a diákok és a tanárok között sem, és lyeneket irkáltak...

,,Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.″

...akkor a helyi nerkomisszár agya elborult. Mert ezt így hogy?! Mikor harcba hívja a Kedves Vezető a forradalmi ifjúságot akkor kezdetek itt gecizni? Há'kirugdosnálak benneteket az utolsó szálig, ha megtehetném, de mert nem tehetem, így csak fröcskölöm a nyálam acsarkodva, mint egy játszótéri korcs a kukába vágott megbüdösödött farhát fölött.

hulye3.jpg

Hogy az ilyen Fördős Attila féle csicskái a nernek teljes szerepzavarban egy párhuzamos univerzumban élnek az tisztán látszik. Elfelejti a paraszt, hogy ő nem a Jóisten első számú helytartója, hanem egy választók által pozícióba emelt helyi hülye. Olyan választók által, akiknek jelentős százaléka bánja már, hogy rájuk szavazott. És nyilván vannak köztük bőven olyanok is, akik szerint a politikának kurvára kuss van a gyerekektől és iskoláktól. Én például ilyen vagyok, és Fördős nertárs piszok mázlija, hogy a gyerekeim nem a váci Madách Gimnáziumba járnak.

De van ennek a bulikának egy másik olvasata is.

Ha tömeget kell szervezni egy Orbán G. beszédhez közönségnek, akkor eddig a legnyilvánvalóbb megoldás a békemenet aktivisták riasztása volt. Na, ez most már szemmel láthatóan nincs így. Csak nem köztük is vannak kiábrándultak, és bizonytalan mennyien lennének hajlandóak Viktorért utazgatni? Vagy úgy vannak vele, a vasárnapi zárva tartás rájuk is vonatkozik, és ha Harrach Péter otthon döglik akkor dolgozzon vasárnap a faszom? Akár hogy is, az elgondolkodtató - nekik - ha már egy "ünnepi tömeget" sem tudnak házon belül összehozni, és muszáj visszanyúlni a pártállami idők tömegtoborzó módszereihez.

http://varanus.blog.hu/2015/03/14/orban_g_mar_a_bekemenet_aktivistakban_sem_bizik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tizenegyezer
  2015-03-15 07:56:14, vasárnap
 
  Tizenegyezer

2015. február 27.



Balogh-Ebner Márton

történész

Az Államvédelmi Hatóság nyilvántartása szerint éppen ennyi embert, akkori szóval osztályellenséget telepítettek ki a fővárosból. Más források 12 700-15 000 személyt említenek. A bizonytalanság abban keresendő, hogy az 1945-ös málenkij robothoz hasonlóan sokakat később küldtek családjuk után, illetve a listákon szereplő tervezett 17 344 név közül többeket kihúztak a felmentési kérelmek miatt.



,,Ki városunkból a heréket, rontják a pesti levegőt". Kónya Lajos kétszeres Kossuth-díjas (1950, 1953) költő szóhasználata is árulkodik a kitelepítés ideológiai okairól. Az osztályharc szükségszerűsége mellett már Marx, majd Sztálin is érvelt, a legjobb tanítvány Rákosi pedig lehetőleg mindenben igyekezett másolni mesterét. Ez az újabb, immáron társadalmi helyzettől függővé tett megkülönböztetése állampolgárnak az állampolgártól, magyarnak a magyartól nem csak Budapesten eredményezett kitelepítéseket. A vidéki városok ,,élősködőit" ugyanúgy ,,szociális táborokba" zárhatták, mint a fővárosiakat.

A kitelepítettek új lakóhelyükön szörnyű körülményeket tapasztaltak. Kisgyermekes családokat - a nagy hidegre való tekintettel a valamivel melegebb - műtrágyás kamrákban szállásoltak el. Egy kamrában négy családot. A sorakozók, számolások, és a büntetések a koncentrációs táborok képét idézhették fel a kitelepítettekben. Akár a személyes érintettség okán is: Dachau a példa az átfedésekre az 1944-es ,,kitelepítések" és az 1950-1951-esek között. A kommunisták természetesen igyekeztek elfedni a hét évvel korábbi eseményekkel való párhuzamot: marhavagonok helyett lefestett ablakú vagonokat használtak. Erről természetesen sokáig tilos volt beszélni.

Vessünk egy pillantást a Budapestről kitelepítettek névsorának foglalkozási rovatára, hiszen a foglalkozás ebben az esetben egyszerre jelentette a kitelepítés okát és célját: ezredes, ügyész, takarékpénztári főigazgató, gyárigazgató, bőrnagykereskedő. Figyeljük meg lakcím rovatot is: polgári kerületek polgári, nagypolgári lakásai sorjáznak a belvárosban, a budai kerületekben, hogy a városi elit rózsadombi villáiról ne is ejtsünk szót. Az 5400 lakásból tulajdonosaik meg ingóságaikat sem vihették magukkal, fejenként hivatalosan 250 kg-ot csomagolhattak össze.

Véletlen egybeesésről lett volna szó? Beszédes, hogy az 1951. július 18-i kitelepítés után három nappal a lakások majdnem felét, 2400-at máris kiigényeltek. Államvédelmisek, pártfunkcionáriusok, adott esetben szeretőik juthattak így ingatlanhoz. Bútorral, festményekkel, ágyneművel - sőt, az éléskamrákban hagyott befőttekkel és lekvárokkal. Az ,,elhagyott javakat" már a háború után is az Államvédelmi Hatóság vette kezelésbe, a kitelepítések után pedig szintén a ,,párt ökle" lépett elő az állampárti funkcionáriusok - Majtényi György történész szavaival élve - reprezentatív ingatlankezelőjévé. S hogy mit szólt ehhez a fent idézett osztályharcos költő? Rögtön igényelt egy villát Rákosi szomszédságában, a Svábhegy lábánál.

Tizenegyezer. A statisztika mögött azonban emberi sorsok vannak. Családoké, családi fészkeké - és a fészekrablóké. A kommunista elitnek járó juttatások közül az igényelt lakás csak az első lépcsőfokot jelentette. A rabolt műkincsek, festmények, szobrok mellett bútorokat is igényelhettek az állampárt bútorraktáraiból.

Dédapám, Lászlo Kálmán volt grazi magyar királyi konzul 1947-ig Németország területén, az amerikai zónában tartózkodott, amikor úgy döntött, magyarként családjával Magyarországon akar élni. Nem volt háborús bűnös: a nácikat és a nyilasokat is megvetette. Hazatérvén első élményük Kelenföldön az államvédelem ,,fogadóbizottsága" volt. Lakást vásárolt Budán, de hiába beszélt a magyaron kívül öt nyelven, B-listára került és nem kaphatott munkát. 1951-ben teherautó jött érte és családjáért. A határozatban ezt olvashatták: ,,Lakhelyéül Békés megye Tanya 157 községet jelölöm ki." Kényszerlakhelyüket 1953-ban elhagyhatták, de veszélyes osztályidegenként egészen a '80-as évekig nem költözhettek Budapestre. Sógora és anyósa nem élték túl a 157-es tanyát.

1994-ben, az első szabadon választott kormány szerény lehetőségeihez képest fontos gesztusként, ám sok szempontból csak szimbolikus jelentőségű kárpótlást tudott adni: ,,minden eltöltött hónapért tizenegyezer forint kárpótlást ítélek meg a politikai okból jogtalanul szabadságelvonással sújtott kérelmező számára". A lefoglalt lakásokat, az elzabrált vagyontárgyak, az ellopott éveket azonban nem kaphatták vissza.


http://latoszogblog.hu/blog/tizenegyezer-1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha most erre azt mondaná Fördős, hogy kussolj már zs. köcsög
  2015-03-15 07:37:33, vasárnap
 
  Ha most erre azt mondaná Fördős, hogy kussolj már zs. köcsög, akkor nem biztos, hogy csak paraszt lenne

2015. március 14. 21:51
Kincses Albin - Hunhír.info

A történet nem arról szól, hogy Vác polgármestere, Fördős Attila azt és úgy mondta-e az állami ünnep fóbiás Madách Gimnázium tanárainak, amit a liberálisok hada tudni vél, inkább arról, hogy milyen szájzár, meg félszabad sajtó van Magyarországon, ha a belvárosi értelmiség számolatlanul sok médiafelületinek egyikén olyan írások is szabadon és minden következmények nélkül megjelenhetnek, mint amilyent produkált Fabius a Varánuszon.

... Hogy az ilyen Fördős Attila féle csicskái a nernek teljes szerepzavarban egy párhuzamos univerzumban élnek az tisztán látszik. Elfelejti a paraszt, hogy ő nem a Jóisten első számú helytartója, hanem egy választók által pozícióba emelt helyi hülye. Olyan választók által, akiknek jelentős százaléka bánja már, hogy rájuk szavazott. És nyilván vannak köztük bőven olyanok is, akik szerint a politikának kurvára kuss van a gyerekektől és iskoláktól. Én például ilyen vagyok, és Fördős nertárs piszok mázlija, hogy a gyerekeim nem a váci Madách Gimnáziumba járnak...

A Hírkeresőn, a magát legnagyobbnak nevező hírportálon még keresni sem kell, ott van a Blog "dobozban" a teljes remekmű "Orbán G. már a békemenet aktivistákban sem bízik?" címmel. Arról ne is beszéljünk, hogy a legnagyobbon kik szerepelhetnek. Egy-két jobbos blog, meg egy Jobbik-közeli hírportál. Vagy nincs több ilyen jellegű médiafelület, vagy ők eleve kirekesztettek a nagy válogatásból. Hogy miért? Ja, nácikkal, szélsőségesekkel nem foglalkozunk. Akkor minősítse mindenki a fenti magvas gondolatok színvonalát.. és mélázzon el rajta kicsit: ha mondjuk Fördős a fentiekre reagálva hasonlóan suttyó módon megkérdezné, hogy aztán miért van mázlim, zs. köcsög, akkor mi lenne egyből a reakció? Nem kell hozzá túl nagy fantázia...


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82705


****


https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1508054_835599476 476831_8649922618511834029_n.png?oh=57cd0e3cd28433050bed9457420451c0&oe=55B29 743&__gda__=1434503640_ddfcdc16d108dfcf37d084b6aaf3dc6a


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hullanak az ukrán ellenzéki politikusok
  2015-03-15 07:35:26, vasárnap
 
  2015. 03. 14. 20:16
Hullanak az ukrán ellenzéki politikusok

Az EP független nemzetközi vizsgálatot sürget Borisz Nyemcov meggyilkolásának ügyében. Az elmúlt hónapokban Ukrajnában valósággal hullottak az ellenzéki politikusok és egykori tisztségviselők. Ám ez sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak nem tűnik fel.
Kemény hangvételű határozatban ítélte el Moszkvát a Nyemcov-gyilkosság miatt az Európai Parlament tegnap. A csütörtökön elfogadott dokumentumban az EP az orosz ellenzéki politikus megölését a "közelmúltbeli oroszországi történelem legjelentősebb politikai gyilkosságának" nevezte, és úgy vélte, hogy a Kreml propagandája elnyomással, gyűlöletbeszéddel és félelemmel átitatott országgá alakítja Oroszországot. Az uniós parlament független nemzetközi vizsgálatot követel a gyilkosság körülményeinek a feltárására.

Az elmúlt hónapokban Ukrajnában egymás után haltak meg az ellenzéki politikusok és egykori vezető tisztségviselők. A vizsgálatot majd' minden esetben néhány nap alatt lezárták a hatóságok, megállapítva, hogy öngyilkosság történt. Sem az Európai Unó, sem más nyugati nemzetközi szervezet nem követelt nem hogy nemzetközi, de még alaposabb vizsgálatot egyik ügyben sem. Tény, hogy a Janukovics-korszak számos egykori prominensének kell bíróság elé állnia korrupciós vádakkal, és előfordulhat, hogy néhányan a halálba menekülnek az eljárás elől. Ám néhány gyanús eset így is akadt.


Valentina Szemenjuk-Szamszonekot tavaly szeptember 27-én lőtték agyon saját otthonában. A politikus a Janukovics ex-elnök szövetségesének számító Ukrán Szocialista Párt alelnöke volt. 2005 és 2008 között az állami vagyonalap igazgatója volt.
Mikola Szerhijenko január 26-án halt meg. Az 57 éves szakember 2010 és 2014 között az ukrán állami vasúttársaság igazgató-helyettese volt. Janukovics miniszterelnökének, Mikola Azarovnak egyik bizalmasa volt, magas pozícióját is elsősorban neki köszönhette. A hatóságok jelentése szerint önkezével vetett véget életének egy vadászpuskával.
Olekszij Kolesnyik, a Harkov megyei regionális kormányzat egykori vezetője három nappal később akasztotta fel magát. A rendőrségi jelentés szerint búcsúlevelet nem hagyott.
A február 25-én holtan talált Szergej Valter szintén felakasztotta magát. 2013-ig az ország délnyugati részében levő Melitopol polgármestere volt. A Janukovics-párti politikus ellen korrupciós vádakkal folyt nyomozás, melynek során 145 (!) alkalommal hallgatták ki. A 146-ig előtt végzett magával.
Egy nappal később Olekszandr Bordijuh hirtelen szívrohamot kapott, ő Melitopol rendőrfőkapitánya volt.
Komoly kérdéseket vethet fel Mihajlo Csecsetov halála is A hivatalos verzió szerint a férfi február 28-án ugrott ki egy 17. emeleti apartman ablakán. Csecsetov a Janukovics idején kormányzó Régiók Pártjának alelnöke, 2003 és 2005 között pedig az állami vagyonalap igazgatója volt.
A leggyanúsabb haláleset két nappal ezelőtt történt. Olekszandr Peklusenkót, az ország keleti részén fekvő Zaporozsje megyei reginális kormányzat egykori, szintén Janukovics-párti vezetőjét találták holtan otthonában. A rendőrségi jelentés szerint öngyilkos lett, méghozzá úgy, hogy "nyakon lőtte (?) saját magát".

http://alfahir.hu/hullanak_az_ukran_ellenzeki_politikusok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor tegnap elveszítette 2018-at
  2015-03-15 07:33:04, vasárnap
 
 
Orbán Viktor tegnap elveszítette 2018-at

2015. február 07. 16:35 - Első Kézből

Mindazok, akik eddig túl erősnek érezték a FIDESZ = MAFFIA párhuzamot, tegnap vaskos ízelítőt kaptak belőle, hogyan is működik a hazánkat foglyul ejtő bűnszervezet. Amelyik prédának tekinti az egész országot és csatatérnek használja az egymás közötti leszámolásokhoz.

Hogy mit jelent az illiberális demokrácia, ahol az ország harmadik legbefolyásosabb embere, aki 30 éven át volt a miniszterelnök legfőbb szövetségese, teljesen elképzelhetően tartja, hogy megölik: lelövik vagy elüti egy autó.

A szürreális február hatodika fordulópont volt, ami után semmi nem lehet olyan a magyar belpolitikában, mint annak előtte volt. Tegnap végleg leszakadt a demokrácia függönye és a reflektorok fénye megvilágította a háttérben machináló szereplőket. Lehet, hogy Orbán Viktor tegnap veszítette el a 2018-as választásokat.

simiov.png

Simicska Lajos a Fidesz első számú pénzembere volt, akinek az évtizedeken át működő munkamegosztás szerint az volt a feladata, hogy előteremtse a párt anyagi függetlenségéhez szükséges pénzforrásokat. A modell lényege: amikor a Fidesz van hatalmon, százmilliárdos nagyságrendű állami megrendelésekkel hizlalják Simicska cégeit, hogy ellenzékbe kerülve a felhalmozott vagyonból gondtalanul éljen tovább a párt, és a következő választáson ismét kormányváltó erőként lépjen elő.

Simicska 2002 és 2010 között 8 teljes éven keresztül finanszírozta Orbánékat. Neki köszönhető, hogy a Fidesz - szemben nevetséges amatőr riválisaival - ellenzékből is félelmetesnek és hatalmasnak tűnt. A Fidesz számára ugyanis ezalatt is eszelős mennyiségű pénz, saját média (tévé, rádió, újság), profi kampánycsapat, százezer fizetett aktivista és kvázi korlátlan plakáthely állt rendelkezésre.

A várva várt 2010-es kormányváltás után aztán Simicska benyújtotta a számlát. Hogy a II. Orbán-kormány állami közbeszerzésein hogyan nyerte szét magát a Közgép, arról itt van egy részletes kimutatás. Most elég legyen annyi: csak 2013-ban 432 milliárd forint értékű pályázatot nyert Simicska cége az államtól, azaz tőlünk.

Orbán Viktor tavaly tavasszal, a zsinórban második nyertes választás után úgy gondolta: ezt a győzelmet már nem annyira Simicskának, mint saját magának köszönheti, és hirtelen elkezdte nagyon nyomasztónak érezni, hogy ennyire a nyakára nőtt egykori üzlettársa. Orbán Viktor pedig nem az a típus, aki elviselne bármilyen körülményt, ami a szuverenitásában korlátozza őt. Elkezdte hát leválasztani magáról Simicskát és új oligarchákra alapozni saját és pártja jövőjét: Nyerges Zsolt, Garancsi István, Baldauf ,,CBA" László, és a legfőbb stróman: Mészáros Lőrinc.

A dühös Simicska hónapok óta tombol és mióta kihagyták egy zsíros orosz földgáz-üzletből, csak az alkalmat várta, hogy revansot vegyen az ,,áruló" Orbánon és a Fideszen. Végül a pár napja bejelentett reklámadó, mely az ő médiabirodalmát is érzékenyen érinti, lett az utolsó csepp a pohárban. Ami pedig azóta történt, a magyar demokrácia és sajtótörténelem legsötétebb lapjaira tartozik.

Megjósolhatatlan, mit hoz a jövő. Ebben a leszámolási háborúban nincsen jó és rossz oldal: egy bosszúszomjas milliárdos áll szemben egy gátlástalan despotával. A demokrácia szempontjából mégis az lenne üdvös, ha a felbőszített Simicska borítaná a bilit és nyilvánosságra hozna minden terhelőt a Fideszre és Orbánra vonatkozóan, ami az elmúlt évitizedekben összegyűlt nála.

Cudar helyzet, de az egykori bűntárs teheti most a legtöbbet, hogy megszabaduljunk a zsarnoktól.

A dicstelen uralomnak dicstelen lesz a bukása is.

http://nyugatifeny.blog.hu/2015/02/07/orban_viktor_tegnap_elveszitette_2018-at?ut m_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.