Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Fokföldi ibolya
  2015-03-17 19:56:37, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Star Wars / Start gif
  2015-03-17 19:54:37, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Star Wars   
Star Wars / Obi Wan és Dart Wader gif
  2015-03-17 19:53:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Star Wars   
Star Wars / Leia hercegnő és Csubi gif
  2015-03-17 19:50:34, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Star Wars   
Minden növény arra a szervre jó, amelyikre hasonlít
  2015-03-17 15:58:42, kedd
 
  Minden növény arra a szervre jó, amelyikre hasonlít

Minden növény nyersen fogyasztva arra a szervre jó, azt a szervet gyógyítja, amelyikre hasonlít!

A gombák különleges élőlények, se nem állatok, se nem növények. Táplálkozási szempontból például a zöldségek között tartjuk nyilván őket, pedig nincs bennük klorofill. Számtalan hasznos tápanyagot tartalmaznak, miközben fogyasztásuk csekély kalória-bevitellel jár. A gombák fehérjéi szinte valamennyi fajta esetében tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, ebben tehát hasonlítanak az állati fehérjékre.

Egy szelet gomba úgy néz ki mint a fül és mára már bebizonyosodott, hogy javítja a hallást.
A gomba egyike azon kevés élelmiszernek, amely D-vitamint tartalmaz.

Ez a vitamin különösen fontos az egészséges csontok számára, így a fülben lévő apró csontok számára is, amelyek felelősek a hangok agyba történő továbbításáért.
Az ehető gombák 90 % vizet, 2-6 % szénhidrátot (nem keményítőt) és csak nagyon kevés zsírt tartalmaznak.

Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi szem.
A pupilla, az írisz, a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem . A tudomány ma már tudja, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a szem vérkeringését és működését.

A paradicsom belseje olyan, mint a 4 szívkamra, jótékony a szívnek.
A paradicsom a burgonyafélék családjába tartozik, így távoli rokona a paprikának, a tojásgyümölcsnek (padlizsánnak) és a krumplinak is. A paradicsom húsos bogyótermése világszerte az egyik legkedveltebb zöldségnövény. Számtalan fajtájának változékonyságát a bogyók mérete (2-3 dkg-tól a 25-30 dkg-sokig), száma, színe, alakja adja. A legtöbb fajta bogyójának színe piros, a benne lévő likopin illetve béta-karotin mennyiségétől függően. A lédús gyümölcs magas cukor és C- vitamintartalmú, rendkívül egészséges.
A paradicsomot, mint hatásos vértisztító, vértolulást oszlató, vesetisztító, erősítő szerként tartják számon, amely a vértisztító és soványító kúrák elengedhetetlen kelléke és a változó korban lévő hölgyek számára különösen ajánlott.

A dió olyan formájú, mint az agyvelő, most már tudjuk, hogy három tucat neuro-transzmittert tud képezni, amely segíti az agyműködést.
Az emberi aggyal való összehasonlítás az ógörögök tudományosságáig nyúlik vissza.
A rómaiak a dió görög nevét, Karyát a Kara, fej szóból származtatták, - annak a hasonlatnak alapján, hogy a dióhéjban mint koponyában belül található az agyvelő-formájú dióbél, - és így rejtett bölcsességet szimbolizált.
A dióban - régóta, sok népnél - az emberi agyat ismerték fel.

A rebarbara, kínai kel, zellerszár olyanok, mint az emberi csontok.
Ezek a növények erősítik a csontokat, melyek 23% nátriumot tartalmaznak. Ezek a zöldségek is 23% nátriumot tartalmaznak. Ha nincs elég nátrium az étrendünkben, a szervezet a csontokból vonja ki azt, s emiatt csontjaink meggyengülnek, törnek. A fenti zöldségek megerősítik csontvázunkat. A nyers táplálkozásban nagyon rendszeresen használjuk például a zellerszárat, a zöld turmixok egyik meghatározó összetevőjeként (is).

A vesebab segíti a vesék működését, és valóban, úgy is néz ki, mint a vese.
A bab fehérjében és szöveti vízben, valamint rostokban gazdag eledel. Az egészséges, kiegyensúlyozott étkezés része. A szervezet lassan emészti, a teltségérzet hosszan megmarad. Cukortartalma alacsony: fogyasztása nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Magas antioxidáns tartalma segít egyes rák-, és idegrendszeri betegségek megelőzésében. Ásványi anyagai közül jelentős a molibdén, a vas, és a mangán. Ez utóbbi nyomelem fontos szerepet játszik abban, hogy szervezetünk meg tudja semmisíteni a mitokondriumokban képződő szabad gyököket. A szárazbab remek B1, K-vitamin, folsav, foszfor, magnézium, és nátrium forrás.

A gyömbér elsősorban fűszernövény, amelyet nagy szeretettel használ a nyerskonyha is.
A gyömbér gyakran úgy néz ki mint a gyomor. Érdekes, hogy a gyömbér legfontosabb előnyös hatása, hogy segíti az emésztést.
A kínaiak több mint 2000 éve használják a gyomor megnyugtatására és a hányinger elmulasztására, népszerű orvosság utazási betegségnél is. Görcsoldó és szélhajtó tulajdonsága is van, gyulladáscsökkentő és javítja a memóriát.

A narancs, citrom és a grapefruit - jótékony hatással vannak az emlők nyirokrendszerére.
A narancs, a grapefruit és egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigycsomók eltávozását a mellből. Antioxidáns hatásuk miatt megakadályozzák a daganatok kifejlődését.
A grapefruit C-vitamintartalma a többi citrusfélével azonos, szénhidráttartalma körülbelül 7 százalék. Száz gramm grapefruit 40 mg C-vitamint tartalmaz, kalciumot, foszfort és magnéziumot is találhatunk benne. Energiatartalma 36 kcal/100 mg. Hűtő hatású, frissítő, vitamin- és ásványi anyaggazdagsága és energiaszegény volta miatt súlycsökkentő diétáknak is egészséges alkotórésze lehet. A nyers konyhában előszeretettel használjuk a citrusféléket, salátákhoz, szószokhoz, ízesítéshez a levüket illetve a belőlük kinyert bio-olajakat.


A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív.
A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért.
Vörös szőlő magja rezveratrolt tartalmaz. Ennek köszönhetően jótékony hatással van a szívre és az érrendszerre, trombózis megelőző hatása van, visszérre, allergiára is használhatod és látásjavító is.


A fügék tele vannak magokkal.
A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a
mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.

Az avokádó a méhet és méhnyakot erősíti.
Ma már tudjuk, hogy hetente 1 avokádó kiegyensúlyozza a hormonszinteket, megakadályozza a súlyfelvételt terhesség alatt és a méhnyakrákot. Egy avokádó a virágzástól pontosan 9 hónapig érlelődik érett gyümölccsé. Minden egyes gyümölcsben több mint 14.000 élelem-alkotóelem található, melyekből a modern tudomány eddig még csak 141-et tanulmányozott.

Az édesburgonya alakja hasonlít a hasnyálmirigyre.
Ténylegesen egyensúlyban tartja a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából, segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet.

Az afrikai cseresznye kivonata alkalmas a prosztata nagyobbodás kezelésére, és csökkenti a tesztoszteron plazmakoncentrációját.
Mindeninek ízlésére és belső késztetésére bízom, mit eszik, azonban nem elhanyagolható az a sok jó, amivel a természet ellát minket. Érdemes hát odafigyelni ezekre, és élni a lehetőségekkel.

Forrás: http://recept.network.hu
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Flamingóvirágok
  2015-03-17 12:19:24, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Aranyos átváltozás gif
  2015-03-17 09:51:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Hastáncosnő gif
  2015-03-17 09:50:28, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Balett gif
  2015-03-17 09:49:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Pávás hölgy gif
  2015-03-17 08:36:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csili-vili-hullámzó gifek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 623 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 1600
  • e Hónap: 14591
  • e Év: 190466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.