Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Dúzsi Tamás borász - vörösbornak járó trófeát kapta
  2015-03-19 20:08:02, csütörtök
 
  ......


Mindig is harcoltam azért, hogy ne a vastagon alkoholos, tanninos, nehezen iható borokat futtassuk. Ne attól legyen nagy bor, hogy orrba vág - mondja Dúzsi Tamás, aki Párizsban, a 21. Vinalies Internationales versenyen elhozta a legjobb vörösbornak járó trófeát. Magyar bor még soha nem ért el világversenyen ilyen eredményt.
,,Sok helyen harsány, tanninban gazdag borokkal lehetett tarolni, a két legrangosabb francia versenyen viszont olyanok zsűriznek, akik a hangos zenéből ki tudják szűrni a finomabb dallamokat. Ez trendváltozást jelent" - mondja Dúzsi Tamás, aki szerint Trianon után sokadik kis szőlőtermesztő országgá váltunk, később vasfüggönnyel is elzárva. ,,Látom egy-egy nemzetközi vásáron, hogy a szomszédok, a volt keleti blokk országai hatékonyan és sokat költenek bormarketingre. A világ jóval többet tud róluk. Amikor egy nemesnek mindenét elvették, attól még úriember maradt, mert a neveltetést megkapta. Mi is maradjunk meg abban, hogy »bornagyhatalom« vagyunk. Jók vagyunk, iránymutatóak, tele eredménnyel."
Dúzsi Tamás már nem volt fiatal, amikor 1994-ben elveszítette az állását, és nulláról kellett felépítenie a családi borászatot. Arra a kérdésre, hogy mi ad erőt 65 évesen is a küzdéshez, így válaszol: ,,Nagyapám kulák volt. Ötvenegy-két évesen mindenéből kiforgatták, és el kellett mennie maltert hordani. Neki nem volt lehetősége az újrakezdésre, de azért valahogy belém van kódolva, hogy nem szabad föladni."

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Már megint elromlott a számítógépem
  2015-03-19 20:03:26, csütörtök
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Cr. Ronaldónak sok kérője van
  2015-03-19 19:58:52, csütörtök
 
  A cikk kitér arra, hogy a váltás valószínűleg csak akkor fog megtörténni, ha Ronaldo szerződése lejár Madridban, aminek dátuma 2018, így addig valószínűleg nem könyvelhet el történelmi sikert az MLS. Lehet, hogy akkor sem...
.......


Cristiano Ronaldo amerikai jövőjéről cikkeznek. Egyre több pletyka szól arról, hogy Cristiano Ronaldo elhagyja a Real Madrid csapatát. A legújabb találgatások szerint a támadó szerződése lejárta után Amerikába igazolhat, ám az még kérdéses, hogy pontosan hova.
Az MLS a világ legdinamikusabban fejlődő futball-ligája, ez nem is lehet kérdés. A következő szezontól többek között Steven Gerrard is a tengerentúlon rúgja majd a bőrt. És egyes lapok szerint Cristiano Ronaldo is a tengerentúlon köthet ki 2018-ban. A Sports Illustrated szerint már a lehetséges állomások is megvannak a portugál számára. A legvalószínűbb klub a Los Angeles Galaxy csapata, ahol ideális esetben együtt játszhatna Steven Gerrarddal. Los Angeles-en kívül is akadnak jelentkezők, főleg New Yorkból. A New York Red Bulls sok európai sztárjátékost foglalkoztatott már, így az ottani vezetők értik a dolgukat. Szintén érdeklődik a játékos iránt a frissen alapított New York City, ahol többek között David Villa is játszik. A legsokkolóbb variáció azonban az amerikai másodosztályban szereplő New York Cosmos lenne. A klubnál szerepel Raúl, így a madridi szálak akár ezt a megoldást is elősegíthetik.
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Egyik kutya, másik röfi
  2015-03-19 19:51:21, csütörtök
 
  Bár kutyából nem lesz szalonna,minimalacból még lehet kutya.
Gazdija szerint az ebek és a házi kedvencként tartott malacok esetében sok a hasonló magatartásbeli probléma léphet fel, és ezt kutyás módszerekkel remekül ki lehet küszöbölni és - javítani. Amy mindenesetre eminens tanuló: már megjárta élete első versenyét is, ahol nagyon ügyesen szerepelt.
......


Legalábbis valami hasonló folyamaton megy mostanában keresztül Amy, a röfi - a konnektororrú négylábút ugyanis gazdája elvitte egy kutyasuliba, hogy megtanulja az engedelmesség és az agility alapjait. Amy nem az első "különleges" tanítványa az emlegetett iskolának: az oktató elmondása szerint járt már náluk törpekecske is. Azt is elárulta, hogy a malacka az osztály legokosabbja,nagyon lelkes, és némi jutalomfalattal bármire rá lehet venni. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Napfogyatkozás lesz holnap
  2015-03-19 19:26:15, csütörtök
 
  Napfogyatkozás lesz 2015.03.20.
Március 20.n ismét csodálatos természeti jelenségben gyönyörködhetünk, hiszen ezen a napon teljes napfogyatkozás lesz.
A jelenség Európa teljes területéről látható, minél nyugatabbra, minél közelebb helyezkedünk el a teljesség sávjához, annál nagyobb mértékű részleges fogyatkozást láthatunk.
Magyarországról, illetve a Kárpát-medencéből viszonylag nagyfokú részleges napfogyatkozás lesz látható, a napkorong körülbelül 60 százaléka lesz takarásban a legnagyobb fogyatkozás idején.
Kedvező időjárási körülmények esetén páratlan élményhez juthatunk. Hazánkban 9.35 és 12.00 között látható az esemény, amelynek megtekintéséhez megyénkben több helyszínen is szerveznek bemutatót.

- A páratlan élmény azonban kockázatot is hordoz magában, ezért fontos néhány óvintézkedés betartása. A Napból kibocsátott fény, amennyiben közvetlenül belenézünk, károsíthatja a retinán található fényérzékelő receptorokat, akár vakságot is okozva. Napfogyatkozáskor nem okoz különösebb nehézséget belenézni a Napba, éppen ezért sokkal több sugárzás érheti a szemünket, mint erős napsütés esetén. A jelenség ideje alatt ezért figyeljünk fokozottan arra, hogy közvetlenül ne nézzünk a Napba se szabad szemmel, se távcsővel, se fényképezőgéppel, vagy a videokamera keresőjével! Az erős fénytől súlyosan károsodhat a szemünk! Ebben az esetben a napszemüveg viselése sem nyújt elegendő védelmet!
Csak így szabad nézni a napfogyatkozást
Védő szemüveg
.......


.......


Fontos tudni, hogy különösen veszélyes lehet a fényképezőgéppel vagy mobil telefonokkal való fotózás, mert ez olyan mintha közvetlenül a Napba néznénk. Ugyanígy óvatosan járjunk el selfie készítés során is, hiszen előfordulhat, hogy amíg beállítjuk magunkat vagy a telefonunkat, közvetlenül napsugárzás éri szemünket.
Amennyiben nem rendelkezünk megfelelő védelmet biztosító eszközzel, szemünk védelme érdekében keressünk fel olyan helyet, ahol megfelelő szaktudás birtokában, szervezetten és így biztonságosan szemlélhetjük a fogyatkozást. Ilyen lehetőség hiányában válasszuk a médiumok által kínált közvetítéseket, felvételeket. - Meg újult M1 TV közvetíteni fogja.

Kapcsolódó linkek:
- Szeretlek Magyarország Link
- Partiscum Napfogyatkozás Expedíció - Feröer-szigetek 2015 Link
- Magyar csillagászati egyesület Link
 
 
0 komment , kategória:  Pontos idő  
Teljes napfogyatkozás a Balatonból nézve 1999. aug. 11.
  2015-03-19 18:32:31, csütörtök
 
  Teljes napfogyatkozás a Balatonból nézve 1999. aug. 11..mpg
A Balatonban álltunk és úgy vettem fel a teljes napfogyatkozást. Nagyon lehült a levegő, fáztunk az alatt a pár perc alatt a vízben. Azt láthatjátok, ahogy kivilágosodik a part és hallhatjátok, hogy mindenki ordít és fotóz.
Videó Link

Nagyobb kép Link
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Szent József, a Boldogságos Szent Szűz jegyese
  2015-03-19 18:27:34, csütörtök
 
  EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS
Boldogok, akik házadban élnek, Istenem! * Mindörökké dicsérnek téged. Zsolt 83,5 - 1 D2. tónus

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Dávid utódai közül Jákobtól született József, aki jegyese volt Máriának, Jézus Krisztus szülőanyjának.
Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni. Ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fiad születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől!"
Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki.
Ezek az evangélium igéi.

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus szülei évről évre fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. Amikor Jézus tizenkét esztendős lett, az ünnepi szokás szerint szintén fölmentek. Az ünnepek elmúltával hazafelé indultak. A gyermek Jézus azonban ott maradt Jeruzsálemben anélkül, hogy szülei észrevették volna. Azt gondolták, hogy az úti társaságban van. Már egy napi járásra voltak, amikor keresni kezdték a rokonok és az ismerősök között. Mivel nem találták, visszatértek Jeruzsálembe, és ott keresték.
Három nap múlva találták meg a templomban. A tanítómesterek között ült, hallgatta és kérdezgette őket. Aki csak hallotta, módfelett elcsodálkozott értelmességén és feleletein. Amikor szülei megpillantották, nagyon meglepődtek. Azután anyja így szólt hozzá: ,,Fiam, miért tetted ezt velünk? Látod, atyád és én bánkódva kerestünk!" Jézus ezt felelte nekik: ,,Miért kerestetek? Nem tudtátok,hogy nekem Atyám dolgaiban kell lennem?" Ők azonban nem értették, hogy mit akar ezzel mondani.
Akkor követte őket, lement velük Názáretbe, és engedelmeskedett nekik.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 1,16.18-21.24a vagy
Lk 2,41-51a

OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Amikor Dávid király elhatározta, hogy Jeruzsálemben templomot épít az Úrnak, még akkor éjszaka az Úr szózatot intézett Nátán prófétához: ,,Menj, és mondd meg szolgámnak, Dávidnak:
Ezt mondja az Úr:
Ha majd napjaid betelnek és megtérsz atyáidhoz, megtartom a magvadból származó utódodat, és megszilárdítom királyságát. Ő házat épít nevemnek, én meg minden időre megszilárdítom királyi trónját. Én az ő atyja leszek, ő pedig az én fiam. Házad és királyságod örökre fennmarad színem előtt, trónod örökké szilárd marad."
Ez az Isten igéje.
2Sám 7,4-5a.12-44a.16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Testvéreim! Az az ígéret, hogy Ábrahám utódai öröklik a világot, nem a mózesi törvénnyel, hanem a hitből fakadó megigazulással kapcsolatban hangzott el.
Azért a hittel kapcsolatban, hogy kegyelemből legyen. így lett az ígéret minden utód számára biztos, nemcsak azok számára, akik alá vannak vetve a törvénynek, hanem azok számára is, akik Ábrahám hitéből valók. Nekik mindnyájuknak atyja ő Isten előtt, amint az írás mondja róla: ,,Sok nép atyjává rendeltelek." Mert hitt abban, aki életre kelti a halottakat, és létet ad a nemlétezőknek. A reménytelenségben is reménykedve hitte, hogy sok nép atyja lesz, Isten ígérete szerint: ,,Nagy lesz a te nemzetséged."
Ez szolgált megigazulására.
Ez az Isten igéje.
Róm 4,13.16-18.22
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.03 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 244 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1015
  • e Hét: 6706
  • e Hónap: 27389
  • e Év: 230302
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.