Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Egy kórház árába kerül az iszlám kaland
  2015-03-19 18:17:38, csütörtök
 
  Egy kórház árába kerül az iszlám kaland


2015. március 18. szerda, 08:51


20 milliárd forintba kerül az Iszlám Állam elleni háborúban való magyar katonai részvétel első éve. Ennyiből egy megyei kórházat is fel lehetne építeni. De minek egy új kórház? A magyar egészségügy maga a tökély. Szórjuk inkább a pénzt inkább háborúskodásra!

Ti szavatok:

,,Várhatóan húszmilliárd forintba kerülne első évben a magyar szerepvállalás az Iszlám Állam terrorszervezet elleni nemzetközi fellépésben - erősítette meg Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy tárgyalnak az Egyesült Államokkal felszerelések biztosításáról, amely mintegy hétmilliárd forintot tesz ki."

Forrás: http://www.kormany.hu/

Egy kórház árába kerül az iszlám kaland

Mi szavunk:

A magyar kormány lefeküdt az USA-nak. Katonákat küld az Iszlám Állam elleni háborúba. Az első év cirka 20 milliárd forint. Mennyi 20 milliárd? Szóra sem érdemes, mondhatni nem pénz. A magyar kórházak adósságállománya 70 milliárd forint. Egy új megyei szintű kórház felépítése 20-25 milliárdba kerülne, onkológiával együtt 35 milliárd. A fekvő betegek ellátására az egész országban évente 350 milliárd forint jut, de ennek reálértéke évről évre csökken. Szóval, mi a túrónak szórjuk a pénzt katonásdira?

http://munkaspart.hu/mi-ti-archiv/38696-2015-03-18-07-58-42
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Paks II még sehol, de jó előre kitüntették a vezérigazgatót
  2015-03-19 18:13:44, csütörtök
 
 
Paks II még sehol, de jó előre kitüntették a vezérigazgatót

Nagy Sándor, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, az MVM korábbi termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese a Magyarság Házában, Magyarország Köztársasági Elnöke, dr. Áder János megbízásából dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől vette át a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést, a magyar energetika területén végzett eredményes szakmai, illetve vezetői tevékenysége, valamint a paksi telephelyre tervezett új atomerőművi blokkok építésének előkészítése, az orosz-magyar szerződések és megvalósítási megállapodások érdekében végzett tevékenysége elismeréseként. (MTI-OS)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsófiák kora
  2015-03-19 18:10:36, csütörtök
 
  A zsófiák kora

2015.03.18. 20:57


Koncz Zsófia saját lábán áll. Huszonnégy éves korára elérte, hogy Szerencs FIDESZ-es polgármesterének a lánya legyen. Nem olyan jó parti mint a Hercegnő, de az ő tiborcza is kap majd valami helyi lophatási engedélyt. Annyira azért nem komplex ország a mienk.

Tegnap Koncz Zsófiát felhívta a Habony titkárának a csivavája és elmondta neki, hogy mit kell neki másnap gondolnia.

Kedves Zsuzsa! - kezdte a dakszli.

Nem vagyok Zsuzsa... - jegyezte meg félénken Zsófia.

Kushadj mán le kislány, azt, hogy itt ki a Zsuzsa, azt én mondom meg - simította el az egyetnemértés redőit a palotapincsi.

Tudod-e Zsuzsa, hogyha a keményendolgozókisemberekből letörlünk huszonnégy betűt és beírunk tizenkettőt, mi lesz belőle? - kérdezte a mopsz.

A keményendolgozókisembereket meg fogjuk védeni - vágta rá Zsófia.

Pro-val kezdődik és vokátorokkal végződik, Zsuzsikám - segítette ki a törpeuszkár.

Nem fogjuk megvédeni a keményendolgozókisembereket? - sikkantotta el magát Zsófia.

Ez így ment egy ideig, de úgy másfél-két óra múlva Zsófia megértette, hogy a magukat civilnek álcázó, valójában a keményendolgozókisemberekre támadó szélsőséges, baloldali provokátorokat kell iktatni, név, lakcím, Kubatov-szám.

A zsófiák az új fruzsik. Olcsóbbak, kompaktabbak, és szinte mindenre alkalmasak. Kell egy megbízhatóan konzervatív szemléletű meteorológus az új hírtelevízióba, aki tropikussá varázsolja Pestlőrinc időjárását? Valakinek hülyét kell csinálni magából a Kósa vagy Kövér helyett a délelőtti órákban? Szegény GFG olyan magányos? A zsófiák megoldják. És nem kell megjegyezni az arcukat sem. Valakiknek nyilván a valakijük, mert utcáról azért már zsófia sem lehetsz, de azért édes hazánk igen gazdag ezekben a komszomolkaarcú pistánakjóleszekben, akit ha kell, fel tud hívni a Habony titkárának a csivavája. Most ők jönnek. Nem te, te ki vagy hagyva a dobásból, olyan harminc-ötven évig.

Hanem, ők.

P.S Tudom, hogy szexizmussal fognak vádolni, voltaképpen joggal, mindazonáltal hozzáteszem: a zsófiák kilencvenplusz százaléka férfi, már a fruzsik kilencvenplusz százaléka is az volt.


http://orulunkvincent.blog.hu/2015/03/18/a_zsofiak_kora
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érvelés of the Year
  2015-03-19 18:03:14, csütörtök
 
  Érvelés of the Year

Varga: Nyugodt lehet, aki állampapírt vásárol, mert a magyar állam ezer éve létezik

Itt szeretném ajánlani a Wikipedia Sovereign default címszavát.

Az ezeréves magyar állam az Osztrák-Magyar Monarchia alatt 6-szor lett fizetésképtelen (1796, 1802, 1805, 1811, 1816, 1868), önálló magyar államként 2-szer (1932, 1941).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A történelem tankönyveket a zsidó szervezetek cenzúrázzák
  2015-03-19 17:51:24, csütörtök
 
 
A történelem tankönyveket a zsidó szervezetek cenzúrázzák
2015-03-18 13:11


Úgy tűnik, sikeresen lobbiztak a zsidó szervezetek a kormánynál, hiszen nemcsak a tankönyvek kapcsán vették figyelembe a véleményüket, hanem a kerettantervek kialakításánál is- örvendezik annak a brutális diszkriminációnak, az antiszemitizmus erősítésének kapcsán a Néphazugság, hogy csak a zsidók által cenzúrázott tankönyvekből tanulhatnak a magyar diákok.

Szeptembertől ugyanis az ötödik, a hatodik és a hetedik évfolyamról is kivonják a Bánhegyi Ferenc által jegyzett botrányos könyveket - írja bizonyos Ónódy-Molnár Dóra, tehát azokat az ismeretterjesztő anyagokat, amelyek nem támasztják alá maximálisan egyes zsidó páholyok történelemszemléletét. A firkász idézi az egyik ultarliberális páholy vezérét, a Történelemtanárok Egylete (TTE) a neve alapján is biztosan vérkelta Miklósi Lászlót, aki egyebek mellett azzal támadja Bánhegyit, hogy “a szerző úgy tálalja Hitler életrajzát, hogy abból a diák bátran rokonszenvezhet is Hitlerrel". “Nem ír a könyv a fajelmélet tudományos és erkölcsi tarthatatlanságáról. Nincs szó a tankönyv szövegében és a kapcsolódó feladatban a kirekesztés elfogadhatatlanságáról sem" - állapítja meg Miklósi László, hozzá téve, hogy a szerző ,,hosszú, idealizált életrajzot közöl Horthyról", miközben nem érinti ,,a zsidósággal kapcsolatos tetteit sem".

Bizony Miklósi, Bánhegyinek be kellett volna vonnia a kérdéskör tárgyalásába, hogy Horthy volt a legnagyobb európai zsidómentő.


http://nemzeti.net/a-tortenelem-tankonyveket-a-zsido-szervezetek-cenzurazzak-2933 747.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Junckernél panaszkodott Mikulás előtt a kormány, hogy összeo
  2015-03-19 17:35:20, csütörtök
 
  A Tiborc gyerek is jómunkásember, 85% eu-s támogatással újítgatja a közvilágításokat, de neki biztosan fizetnek.
Egy bűnbanda tömése pénzzel maga is bűn. Tudja az EU, hogy szétlopják a pénzt és mégis folyósítják.




Junckernél panaszkodott Mikulás előtt a kormány, hogy összeomlik a költségvetés

ma 11:27


Egy EU-s belső feljegyzés szerint a magyar kormánynak 2014 végén komoly gondot okozott, hogy nem érkeztek meg a várt EU-s pénzek.
Az Európai Bizottság többek között azért nem fizetett, mert szerintük a közbeszerzésekkel sok baj volt: kevés cég indulhatott, és azok túl drágán dolgoztak.
A Miniszterelnökség azt állítja, hogy a december elején még hiányzó 1 milliárd eurót december végéig mind lehívták.

Hozzájutottunk egy december eleji belső feljegyzéshez, amelyet Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének írtak az emberei. A szöveg egy felkészítő arról, hogy milyen ügyeket kell megtárgyalnia Györkös Péterrel, mivel érveljen, és ehhez milyen adatokat kell tudnia. Györkös vezeti az EU-hoz rendelt brüsszeli magyar állandó képviseletet, hivatalos tisztsége szerint nagykövet.

A felkészítő anyagból egészen pontosan kiderül, hogyan álltunk tavaly év végén az EU-s pénzek felhasználásával, és hogy mekkora problémát okozott Magyarországnak az, hogy Brüsszel számos program kifizetését leállította.
Ki kell pörgetni a pénzt, de nem adják

Györkös és Juncker találkozójának egyik témája a 2007 és 2013 közti EU-s támogatások lehívása volt. A szabályok szerint ezzel a pénzzel 2015 végéig kell elszámolni, így még most is készülnek beruházások a ciklus pénzeiből.

Juncker a ciklus pénzeire vonatkozóan az alábbi felkészítéssel ment a tárgyalásra:

,,Az EU a magyarországi kifizetéseket jelenleg részben visszatartja 10 operatív program esetében a 15-ből, mert az ellenőrzések rendszerszintű szabálytalanságokat tártak fel. E szabálytalanságok elsősorban a közbeszerzési eljárások megsértését jelentik, illetve problémák vannak az értékelési rendszerrel is.

Az Európai Bizottság megérti, hogy Magyarországnak a kifizetések visszatartása miatt likviditási gondjai vannak, és ez veszélyezteti az ország költségvetésének egyensúlyát. Ennek ellenére a kifizetések visszatartását csak a feltárt szabálytalanságok magyarországi orvoslása esetén lehet feloldani.

Ezzel együtt a kifizetéseket bizonyos területeken fel lehet gyorsítani, leginkább a KEOP, TÁMOP és TIOP programok esetében, hogy az n+2 kockázata elkerülhető legyen, és az eredeti kifizetési cél (4,3 milliárd euró 2014-re) tartható legyen."

(Magyarra fordítva: a KEOP környezetvédelmi, energiahatékonysági, csatornázási beruházásokat takar, a TÁMOP leginkább oktatási programokat, a TIOP pedig iskolák és kórházak felújítását. Az n+2 szabály azt jelenti, hogy a ciklus vége után még két év van a pénz elköltésére, jelen esetében ez 2013+2 évet, vagyis 2015-t jelent. Itt a szöveg arra figyelmeztet, hogy ők is tudják, hogy már kevés az idő a pénz elköltésére.)
Kevés cég nyer sokat

A magyarországi szabálytalanságokat így részletezik:

a nagy állami beruházásoknál indokolatlanul korlátozzák azok körét, akik képesek lehetnek elindulni a pályázatokon, nincs igazi verseny a munkákért, a hozzáférés az EU-s pénzekhez csak néhány cégnél koncentrálódik. Emiatt a beruházások sokkal drágábban készülnek el, mint a többi országban a hasonló nagyságrendű építkezések.

Hiányzott 1 milliárd euró

A magyar kormány 2014-ben 4,3 milliárd eurót kívánt lehívni, de ebből december elejéig csak 2,6 milliárdot fizetett ki Brüsszel. További 1 milliárd euró esetében a magyarok benyújtották a számlát, de a bizottság a szabálytalanságok miatt nem fizette ki ezt az összeget.

A továbbiakból kiderül, hogy 2014 október 21-ig Magyarország a 2007-13 közöttre járó 25,2 milliárd euró támogatás 71,7 százalékát tudta lehívni. Ez kicsit alacsonyabb volt, mint az összes tagállam 72,7 százalékos átlaga.

Lázár János egy március 12-i konferencián azt mondta, hogy már 80 százalék az elszámolási arány, és erről az arányról tájékoztatott minket most a Miniszterelnökség is.
Almát a krumplihoz?

Van egy körülmény, ami miatt nehéz összehasonlítani a bizottság december eleji 71,7 százalékát Lázár János márciusi 80 százalékával. A bizottsági papír kifizetett (“paid out") összegről szól, Miniszterelnökség viszont ,,elszámolási arányról", és utóbbiban benne vannak azok a számlák is, amelyeket Magyarország már leadott ugyan Brüsszelnek, de azokat még nem fizették ki. És benne vannak a benyújtás alatt álló számlák is, vagyis azok, amiket itthon már lezártak, és összekészítettek brüsszeli kiküldésre (nagyjából negyedévente küldik ki az összegyűlt számlákat), de még nem mentek ki.

Nem egyszerű egyébként se tájékozódni. Tavaly novemberben a Miniszterelnökségen például azt jelentették be, hogy “Magyarország 2014. október 31-ig 1364 milliárd forint európai uniós forrást fizetett ki, ami az időarányos terv 93 százalékos teljesülését jelenti". Vélhetően itt az időarányos terv az éves tervet jelenti, ám a bizottsági papír szerint december elején ez a mutató csak 62 százalékos volt. A megfejtés itt az lehet, hogy a magyar költségvetés a pályázatok nyerteseinek meghitelezte a pénzt, és pont ezért aggódott a kormány likviditási problémák miatt, hiszen Brüsszel vonakodott ennek a pénznek egy részét megadni.

Mindezek arra figyelmeztetnek, hogy elég kreatívan lehet a teljesítési számokkal játszani.
Időt kértünk

A Junckernek készült felkészítő összeszedi, hogy mivel érveljen, ha a magyarok kérnek időt kérnek. Számos érv szerepel, hogy mivel utasítsa vissza a magyar felet, ha azt akarja, hogy hosszabbítsák meg a kifizetési határidőket, (vagyis 2015 után is el lehessen számolni támogatási pénzeket). Ez arra utal, hogy a magyar kormány szerette volna ezt elérni.
Mi lett ebből?

A szöveg alapján úgy tűnik, hogy tavaly december elején elég ideges lehetett a magyar kormány: azzal próbálták a brüsszeli kifizetéseket felgyorsítani, hogy a magyar költségvetés összeomlásával fenyegettek, és igyekeztek elérni, hogy meghosszabbítsák az EU-s pályázatok kifutását is.

A Miniszterelnökség szerint azóta bőven jött pénz. ,,2014-ben a Bizottság több mint 4,2 milliárd eurót utalt át Magyarország számára, így az éves tervben nem keletkezett számottevő elmaradás" - írták kérdésünkre.

Ha ez tényleg így történt, akkor nagyon sok új számlát kellett Brüsszelnek decemberben kifizetnie, mert az egymilliárd euró visszatártását indokló viták többsége a mai napig nem oldódott meg. Ennek ellenére legalább 1,6 milliárd eurónak kellett ezek szerint megjönnie decemberben.
Mit nem fizettek ki?

A 10, részleges kifizetés-megszakítással érintett magyar opratív program (OP) a következők voltak:

a 7 regionális OP,
a gazdasági OP,
a közlekedési OP
és a környezet és energia OP.

Ezeket nem teljesen állították le, csak egyes alrendszereiket, EU-s nyelven prioritásaikat.

Az nem teljesen világos, hogy közülük melyiket érinti még a kifizetések visszatartása, de valószínűleg azóta is mindet. A bizottságnak konkrétan az útépítésekkel, a kutatás-fejlesztéssel, az egészségturizmussal, és a szélessávú internet terjesztésével kapcsolatos pályázatokkal volt (van?) baja. A problémák nagy részét májusban ebben a cikkben már összefoglaltuk, kivéve az egészségturizmussal kapcsolatosakat. Hogy ott mi a probléma, azt egyelőre nem tudjuk.
A problémák az utóbbi években sokasodtak

Van egy általános értékelés is a szövegben. Eszerint ugyan Magyarország nem áll rosszul a lehívásokkal a 2004-ben EU-taggá vált többi közép-európai országhoz képest, de 2011-től romlott a pozíciója, mert azóta vált rendszeressé, hogy a bizottság megszakított kifizetéseket szabálytalanságok miatt. (2013 nyarán például a 15 operatív programból 13 teljesen állt.)

A bizottság szerint a 2010-es választás után elveszett majdnem egy év, mert az új kormány lassan vette fel a tempót. Az átszervezések és az EU-s pénzekkel foglalkozó stáb lecserélése szerintük rontottak a helyzeten.

Ezzel együtt nem tartották decemberben kizártnak, hogy Magyarország tényleg lehívja a most múló ciklus teljes keretét. Csak ehhez fel kellene pörgetni a rendszert és javítani az együttműködést Brüsszelbe.

A gyorsítási kényszerrel függhet össze, hogy a Miniszterelnökség nemrég összeszedte, hogy hol vannak csúszások, és kirakott egy feketelistát ezekről a honlapjára. Ahol nem indul be a megnyert pályázat megvalósítása, onnan elvonják a pénzt, és megpróbálják máshol elkölteni.
Nem tetszett egy csomó magyar ötlet a bizottságnak

Tavaly december elején a bizottság még elég rossz véleménnyel volt a 2014-2020-as ciklus magyar pénzköltési terveiről, konkrétan visszadobták az összes új magyar operatív program tervét átdolgozásra. Azóta ezek átmentek a bizottsági szűrőn.

De belekötött a bizottság a pályázatok elbírálásának rendszerébe is. Komoly kifogásuk volt amiatt, ahogy a magyarok egyszerűsíteni próbálták a pályázati rendszert: megszaporodtak az ,,amíg a készlet tart" típusú kiírások, amikor beérkezési sorrendben mindenki kap pénzt, aki formailag megfelel. A bizottság szerint ez nem teljesíti azt a célt, hogy a legjobb és legolcsóbb projektek valósuljanak meg. Ezekről az eljárásokról már korábban is komoly viták voltak Budapest és Brüsszel között.

Erősen kifogásolták, hogy a kormány 2012-ben az egymilliárd forintnál drágább beruházásokat kivette a pályázati rendszerből, és azokról egyedi módon a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság (tagja Orbán Viktor is) dönt. Az Európai Bizottság szerint túl alacsony az összeghatár, és nem jó ennyiszer átlépni a szokásos pályázati rendszeren.

Ezekben az ügyekben a Miniszterelnökség szerint még tartanak az egyeztetések, és az EU-s szabályok szerint az eljárás lezárásáig bizalmasan kell kezelniük az ügyet, úgyhogy ezekről a vitákról semmit sem mondanak.
Vizsgálták még a tavaszi átszervezést is

A bizottság a szöveg szerint még decemberben is vizsgálta az NFÜ áprilisi megszüntetése utáni helyzetet. Még akkor is aggódtak, hogy túl sok szakértő ment el a magyar rendszerből. Az átalakítás miatt tavaly tavasszal azt kérte Brüsszel, hogy az átszervezés után keletkezett számlákat a magyar kormány ne küldje ki, mert nem biztos, hogy ki fogják fizetni. Nyáron aztán a magyar kormány úgy döntött, hogy lesz ami lesz, küldenek számlákat. Augusztusban pedig a bizottság elkezdte kiegyenlíteni ezeket, de a vizsgálatot ezek szerint nem zárták le.

Erről a Miniszterelnökségen azt mondták, hogy külön bizottsági vizsgálat most nincs az ügyben. A szokásos évi felülvizsgálatokról, áttekintésekről lehetett szó, olyan tavaly év végén is volt.

Kérdeztük az Európai Bizottságot is arról, hogy mi változott a tavaly december eleji helyzethez képest, de csak annyit közöltek, hogy az akkor olvasható állapot csak egy pillanatkép és azóta sokat egyeztettek a magyar kormánnyal.


http://444.hu/2015/03/19/junckernel-panaszkodott-miklulas-elott-a-kormany-hogy-os szeomlik-a-koltsegvetes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg lehet verni Orbán egy G Viktort. Igény is lenne rá.
  2015-03-19 17:27:11, csütörtök
 
 
Meg lehet verni Orbán egy G Viktort. Igény is lenne rá.
2015.03.16. 20:56

Annyira azért nem kell tőle félni, az már kiderült a nemzet pocakos focihuszáráról, ő valójában csak egy gyáva fickó. Vitázni nem mer, a valósággal szembenézni nem tud, és nem is akar. Csak fizetett tapsolók előtt hajlandó egyre gyengébb beszédeket elmakogni, legyen az évértékelő, vagy nemzeti ünnepen elmondott, és ami ráadásul tele van ordító baromsággal. A parlament falai között , a kétharmados gombnyomogatókkal a háta mögött, testőrök gyűrűjében, a stadionja magányában mer nagy legény lenni. Az Országházban még arra is van bátorsága, úgy hangozzon a mondanivalója ő valójában venne elégtételt a régi cimborán, de mint miniszterelnök ezt nem teheti meg. Azért kimond egy meggondolatlan mondatot is, miszerint nem lesz ő mindig miniszterelnök, előbb után a korona is a fejére kerül a Várba költözés után, na majd akkor bever egy nagyot a katonatársnak, akit eddig a közpénzzel elég rendesen kitömött. Csakhogy ezt elég rosszul értelmezi.

Pontosan így hangzott Orbán egy G Viktor válasza a besúgásait firtató kérdésekre: " Nem mondhatja, amit a legszívesebben mondana és nem teheti, amit szíve szerint tenne azokkal, akik ,,sunyi módon gyanúsítgatják". ,,A népnyelv erőteljes kifejezéseit és a népi elégtétel bevett módszereit kerülnie kell a miniszterelnöknek. " Ez egy nagyon ügyes kibúvás a válasz elől, annak minden gyávaságával együtt. A NAV elnök asszonyát fel meri szólítani arra vegyen elégtételt, ( tényleg, az lemondott már miután ártatlannak találta magát? Beszél már angolul?) a követségi alkalmazottnak meri azt mondani legyen férfi, de ha neki kell kiállnia magáért, csak üres szavak mögé képes bújni. Azonban a választót nem tarja vissza a státusza, az nyugodtan használja a népi nyelv eszközeit, és elégtételt is tud venni a vélt sérelemért. Mert a választót meg lehet téveszteni, lehet távol tartani a szavazástól, lehet neki ígérgetni, lehet hülyének nézni, az sosem fog a titulusa mögé elbújni, ha meg kell védenie magát. Mivel azonban Orbán egy G Viktor gyáva ahhoz ezzel szembenézzen, és szóba álljon a valódi emberekkel, akiknek már nagyon tele van a tökük bele, a választó felhatalmazva érezheti magát a népi nyelv használatára, és a népies elégtétel végrehajtására.

Ez röviden nem jelent mást, mint az egyszerű emberek nyelvén kifejezett, menj a büdös picsába te kis geci szófordulat alkalmazása a nyelv területén, és a saját kézzel való kihajtás a hatalom közeléből némi pofon és lágy rugdosás segítségével. Nagyon sok választónak nincs olyan gondja már manapság, ne tudja azon tényeket, Orbán Viktor hazudott neki, átverte, meglopta. Már felfogja, ez nem gyanúsítgatás, ezt nem kell neki cáfolni, hiszen érzi a bőrén, látja a bankszámláján. Elég neki a gyerekét éhesen elküldeni az iskolába, ami a kormány szerint életforma. Elég neki a beteg hozzátartozóját a kórházba vinni, és ott kivárni a megfelelő ellátást, látni a személyzet szemében a fásultságot, a tehetetlenséget. Elég neki reggel elmennie közmunkára, csak azért, mert nem talált magának munkát a szakmájában, és meg kell élnie az azért kapott vérlázító jövedelemnek nevezett tisztes szegénységből. Elég neki azt hallani, nem is akar dolgozni, mert lusta, nem is beteg hanem csaló, és vasárnap menjen a templomba, nem kell már neki dolgoznia ezen a napon a kereskedelemben. Elég neki ilyenkor a fizetéscsökkenését meglátni. Elég a választónak az ha hazaáruló, ha félázsiai, ha nem magyar, mert nem jobboldali. Elég neki várni a külföldön dolgozó családtagot, aki elmenekült tündérország nemzeti kilátástalansága elöl, és csak látogatóba jön haza. Ettől csak több van ami már pont elég neki, leverje az Orbán banda önelégült vigyorát azok nem urizáló arcáról, mikor a családjuk már a saját lábukon áll.

És még számos dolog van az állampolgárnál, ami miatt nem kell elbújnia a megnevezése mögé, mert ő nem olyan fajta aki csendesen tűri a sorsát a végtelenségig. Elszállhat egyszer az agya, és vehet a sorsáért, az elvett évekért elégtételt, miközben folyton azt hallja, hú de qrva jól élünk. Naponta látja mennyi minden derül ki a belvárosi ingatlanok elkótyavetyéléséről, és látja a volt polgármester fényűző életét. Látja azt a rengeteg új adófajtát amit a nyakába varrtak és véres verejtékkel nyög ki naponta. És azt is látja, ebből közgépesítik a Mészáros Lőrinc fajtákat. Meg ebből épül stadion. Ebből vesz a magának kikötőt a család. Ebből vadászik, meg költ luxus szállodákban milliókat a miniszter, aki annyit is ér. Sok mindent lát, és ezért akar elégtételt venni. Nem népszavazni akar, nem tárgyalni akar. El akarja zavarni a maga módján ezt a tolvaj bandát, akik az ő munkáján gazdagoknak meg, az ő verejtékén dőzsölnek, az ő vérét szívják naponta, és saját magukra költik annak minden cseppjét. Neki meg a szemébe nevetnek, lesajnálják, hazugnak nevezik. Azért ez elég sok, és elég mély igény pár pofon kiosztására.

http://banditapolitika.blog.hu/2015/03/16/meg_lehet_verni_orban_egy_g_viktort_ige ny_is_lenne_ra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliókat játszanak át egy Fidesz-kegyencnek csak úgy a
  2015-03-19 17:24:32, csütörtök
 
 
Százmilliókat játszanak át egy Fidesz-kegyencnek csak úgy a mi zsebünkből


Az írás a Népszabadság 2015. 03. 19. számában jelent meg.



Marnitz István
Népszabadság

Számlatanúsítás címén néhány hónap alatt milliárdos bevételt zsákolhatott a közműcégektől a tevékenységre a Fidesz által egyedüli jogosulttá tett Hunguard. A magáncég milliárdos bevételét áttételesen a fogyasztók fizetik. Miközben a szavak szintjén a számlahitelesítésre az ő érdekükben van szükség, senki nem érti, mi értelme az egésznek.
hirdetés

Lapunk felmérése szerint a február végi határidőre az összes nagy közműszolgáltató elvégeztette a Németh Szilárd fideszes rezsibiztos előírásainak megfelelő úgynevezett számlatanúsítást. Hogy, hogy nem, valamennyi nagy cég megbízása a Hunguard Kft.-hez futott be. Előfordult ugyan, hogy több ajánlatot is vizsgáltak, esetenként valóban a Hunguardé volt a legolcsóbb, csakhogy forrásaink szerint az érvényben lévő szabályok alapján a megrendelők más céggel nem is szerződhettek volna.

Németh Szilárd osztotta a lapokat


Ismeretes, az igazságügyi tárca tavalyelőtt, egy más témájú törvény módosító indítványaként terjesztette elő a távközlési, áram-, gáz- és víziközmű-szolgáltatók számlaauditját azzal, hogy hibátlan számlákat szeretnének látni. Az nem derült ki, hogy milyen konkrét esetek ébresztettek kételyeket az akkori tárcavezető Navracsics Tiborban, avagy a nagy szolgáltatók számlázási pontosságát megkérdőjelező Németh Szilárdban, illetve Lázár János jelenlegi kancelláriaminiszterben. Mint ahogy az se derült ki, hogy például a távhő- vagy a hulladékszámlák a szemükben miért állnak gyanún felül.



A határidő lejártával megkérdeztük az érintett szolgáltatókat. Körkérdésünket ugyan számos víziközműcég nem méltatta válaszra, néhány cég pedig üzleti titokra hivatkozva zárkózott el a nyilatkozattól, de a világhálón maga a Hunguard teszi közzé a tanúsításokat. E szerint eddig 67 közműcég számlázását találták megfelelőnek. Így számításaink szerint egymilliárd körülire tehető az az összeg, amelyet a Hunguard az erőteljes Fidesz-hátszél révén pár hónap alatt besöpörhetett. Az, hogy a Hunguard mégoly szigorú vizsgáján végül mindenki átment, megerősíteni látszik azokat a már tavaly felmerült sejtéseket, hogy a törvényhozónak sok oka nem is volt kételkedni a közműszámlák megbízhatóságában. Így utólag még inkább indokolt a kérdés: milyen érdemi haszna volt az egész szabályozásnak azon kívül, hogy a Fidesz a szolgáltatói szektorból újabb százmilliókat csatornázott át számára kedves köröknek?

Miután Navracsics Tibor minisztersége idején megfogalmazódott az igény, eme, a szakértők által is feleslegesnek tartott szolgáltatásra elvben még több cég számított alkalmasnak. Ám Németh Szilárd nyári módosításai nyomán a tanúsítónak már szerepelnie kellett az Alkotmányvédelmi Hivatal megbízható beszállítókat tartalmazó titkos listáján, és a képviselő eltörölte az évente eltérő auditorra vonatkozó előírást is. A szakmában ezután már tényként kezelték, hogy a Fidesz valójában a 2011-ben a nyerőgépek felmérésére is egyedül alkalmasnak találtatott Hunguardot látná szívesen a szerepre. Az 1990-ben alapított számítástechnikai profilú cég három éve került az ügyvezetőséget átvevő Csik Balázs többségi tulajdonába. A vállalkozó lapunk megkereséseire nem reagált.

A törvényi feltételek a nemzetközi auditorcégeket lényegében azonnal kizárták az üzletből, de néhány hazai hátterű vállalkozás - például a Matrix vagy a Certop - szeretett volna labdába rúgni. Ám amikor a Certop tavaly novemberben felkerült a nemzetbiztonsági listára, Lázár János kezdeményezte e feltétel törlését, újabb követelményként ,,telephely-biztonsági engedélyt" írt elő. Ez lényegében az összes tanúsító munkatárs nemzetbiztonsági átvilágítását jelenti, ami drága és túl időigényes. Miután a közmű-átvilágítást január 1-jéig le kellett zárni, a Hunguardon kívül mindenki mást elütöttek a lehetőségtől. Ezután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter módosította a határidőt a havi 200 ezernél több számlát kibocsátó társaságok esetében idén február 28-ra, a többinél június 30-ra.
Nem csak a postán találták hibátlannak a csekkeket

A Hunguard által beszedett díj a legkisebbek esetén is meghaladhatta a tízmilliót, a legnagyobbaknál pedig néhány tízmillióra rúgott. A hároméves érvényességi időtartam alatt ezt évente az összeg 20 százalékával meg kell fejelniük. Bár a kisebb cégeknél forrásaink szerint már csak a Hunguard van a pályán, az Észak-dunántúli Vízmű (ÉDV) közölte: őket a Certop auditálta. Úgy tudjuk: a Certop a tanúsítás kiadásának pillanatában az összes szabálynak megfelelt, novemberben már fent volt a nemzetbiztonsági listán, de még nem lépett hatályba a telephely-biztonsági követelmény. A Certop megkezdte a telephely-biztonsági engedély megszerzésére irányuló eljárást is. A megadott határidőig valószínűleg meglesz a szükséges tanúsítása. De ha megszerzi is a követelt képesítéseket, a Fidesz eddigi gyakorlata alapján félő, hogy parlamenti képviselői újabb követelményeket léptetnek hatályba.


http://nol.hu/belfold/bianko-csekk-a-fidesztol-1522915
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz Fidesz - MSZP nagykoalíció Zuglóban?
  2015-03-19 17:20:28, csütörtök
 
  2015.03.19. 09:24 Fabius
Lesz Fidesz - MSZP nagykoalíció Zuglóban?


Feszítő kérdés, de közel nem alaptalan. Elvégre az "ellenség" közös, a magát béna figyelmetlenségével támadható helyzetbe hozó Várnai László tört elég borsot mindkét oldal orra alá. De viszonya polgármester urunkkal és az LMP-vel sem felhőtlen, szóval bármi bármi megeshet. Még az is, hogy megalakul a nagykoala, meleg tenyér csap meleg tenyérbe, és Várnait méltatlannak nyilvánítják.

Kinek kell egy kezelhetetlen, időzített bombaként flangáló faszi a közgyűlésbe?

varnai_1.jpg

Mármint kinek kell azokon kívül, akik őt beszavazták oda? Édes kis cukiság lesz, ha a Papcsák érában méltóvá vált - muhaha - helyi Fidesz kezdeményezésére a többiek lelkesen bólogatnak, Lacinak a késve - de törvényi határidőn belül - befizetett adóhátraléka miatt mennie kell, mert a voksokban megnyilvánuló választói akarat gyengébbnek bizonyul a sehol máshol, de Zuglóban alkalmazni szándékozott bürokratikus szabályozásnál.

Aszongya a hírek, hogy két verzió játszik ma délelőtt:

1: Simán méltatlannak nyilvánítják és passz. Ezt az a Fidesz kezdeményezte, akinek egyrészt semmi baja az ilyesmivel, ha házon belül történik, mint Pomázon. Másrészt a méltóságukat az elmúlt négy évben Pusztai ügyekkel és Mazsuzással alapozták meg többek között, amikről mi választók az országgyűlési és önkormányzati választások alkalmával is kimutattuk, mennyire díjazzuk.

2: Várnait nem találják méltatlannak, felkérik a kerület országgyűlési képviselőjét (TóCsa) , hogy a Nagy Büdösben kezdeményezze a hiányos törvény módosítását. ( a pomázi Fidesz szerint: ,,a nullás igazolásos rendszer anomáliás") Érdekes lesz figyelni, hogy a baloldali összefogást vezető TóCsa, az ennek hasznát élvező Karácsony mennyire lesz lelkes mikor az abba be nem csatlakozó Várnai sorsáról kell dönteniük.

Érdekes lesz már csak azért is, mert nem egyszerűen csak egy képviselő sorsáról, de a választói akaratáról is dönteni fognak. Márpedig közel négyezer szavazatról van szó, és akkor csak azokról beszéltem akik elmentek választani és úgy érezték, kell egy ügykurkász, nyughatatlan Várnai a kerületnek. Szóval hölgyek-urak, kezeket a gombokra és lássuk mekkora a mersz, leszarjátok-e a mi akaratunkat a jól felfogott saját érdekeitek miatt.

http://varanus.blog.hu/2015/03/19/lesz_fidesz_mszp_nagykoalicio_zugloban

******

A HATALOMÉRT BÁRMIRE KÉPESEK!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az eritreai biznisz
  2015-03-19 17:04:44, csütörtök
 
  Az eritreai biznisz


2015.03.19. 14:16


Orbánék keleti nyitása után immáron beköszöntött a déli nyitás is, aminek keretében a közeli napok egyik legnagyobb külpolitikai sikereként beharangozott esemény az volt, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium közvetítésével 100 ezer bábolnai naposcsibe és mintegy 30 ezer keltető tojás szállításáról szóló megállapodást kötött a Bábolna Tetra Kft az eritreai Mezőgazdasági Minisztériummal.
A szállítmány március 16-án érkezett meg a világ egyik legszegényebb országának, és ahogy a 444 fogalmaz: ,,Afrika legundorítóbb diktatúrájának", Eritreának a fővárosába, Aszmarába, közvetlenül a Sármelléki repülőtérről.

Erről a tranzakcióról, talán nem egész véletlenül, először is Torgyán József és az ő chilei cseresznyéje jutott eszembe. Aki annak idején a magyar dinnye Japán exportjáról is ábrándozott, amiben az sem zavarta, hogy az ottani piacon 5-8 centet érő dinnye Japánba szállítása kilónként egy dollárba került volna.

De ő volt az is, aki állítása szerint a thaiföldi király titkos tanácsadójával abban állapodott meg, hogy paprikát, zöldséget és dísznövényeket vesznek tőlünk, mi pedig ott libafarmot létesítünk, és beszállunk a krokodilbőr-feldolgozásba is.

Szijjártó és csapata azonban nem effajta légvárakat építget mostanában. Nekik tényleg sikerült ez a nem is akármilyen volumenű üzletkötés.

Nem vagyok a kereskedelemben, piaci árakban jártas szakember, ezért utánanéztem annak, hogy Magyarországon milyen áron lehet naposcsibét és keltető tojást beszerezni. Azt láttam, hogy előbbihez már 170 Ft/ db, míg a tojásokhoz mintegy 80 Ft/db áron hozzá lehet jutni.

Ami esetünkben azt jelenti, hogy a százezer naposcsibe ára mintegy 17 millióra tehető, míg a 30 ezer keltető tojás 2.400.000 Ft-ot kóstál. És ilyen nagyobb tételeknél még jelentősebb árengedményt is szoktak adni persze.

A csibék és tojások piaci értéke tehát együttesen sem haladta meg a húszmilliót, amiket a híradások szerint a magyar cég több mint 200.000 Euróért, vagyis több mint 60 millió forintért értékesített a távoli Afrikába.

Felteszem, a szállítási költség is igen tetemes lehetett a 7-8 ezer kilométeres távon.

De mindez a lényegen, a háromszoros áron, nem változtat.

És Ismételjük meg, a világ egyik legszegényebb országával tettük mindezt. Ennél talán már csak az lett volna nagyobb biznisz, ha pár tonna alföldi homokot is a nyakukba tudunk sózni.

Szóval erre mondhatnánk, no comment.

Illetve egy kommentár, pontosabban egy kérdés a végére mégis ide kívánkozik: ha már mindenáron nyitni kellett ebbe az irányba is, nem illendőbb lett volna a csibéket és tojásokat, a háromszoros ár helyett inkább segélyként odaadni?

http://proszektura.blog.hu/2015/03/19/az_eritreai_biznisz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.