Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Nem Csontos Szandra lett az ifjú kereszténydemokraták elnöke
  2015-03-22 21:58:30, vasárnap
 
  Nem Csontos Szandra lett az ifjú kereszténydemokraták elnöke

:((((( újraszámlálást!!!
Erzsébet hidat már elfoglalták?


***************************

Most esett le, miért jelentette meg GFG a Csontos Sandra-interjút (x) a mandineren. Hát elnökválasztás volt az az ifjúkereszténykommunistáknál. Höhö, GFG annyira elvágta magát az állampártban, hogy a csaja helyett akár egy színhibás majolikatörpét is megválasztottak volna, de mivel ilyet se találtak, befutott egy bizonyos Nacsa Lőrinc, akiről annyit lehet tudni, hogy állva pisál, tehát vezetői alkalmassága vitathatatlan. Tökéletes, hozzátok a benzineskannát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az oroszok lehűtötték a gyarmatosító angolokat
  2015-03-22 21:56:46, vasárnap
 
  2015. 03. 22. 20:21
MTI

Az oroszok lehűtötték a gyarmatosító angolokat

Lényegesen több jogalapja van annak, hogy a Krím félsziget Oroszországhoz tartozik, mint annak, hogy a Falkland-szigetek Nagy-Britannia részei - jelentette ki egy magas rangú orosz tisztségviselő vasárnap.
"London figyelmébe ajánlom: jelentősen több jogalapja van annak, hogy a Krím Oroszországhoz tartozik, mint annak, hogy a Falkland-szigetek Nagy-Britanniához" - írta a Twitteren Alekszej Puskov, az orosz parlamenti alsóház, az Állami Duma külügyi bizottságának vezetője.

Az epés megjegyzéseiről ismert politikus a brit külügyminiszter szavaira reagált, aki nem sokkal korábban elítélte a jogilag Ukrajnához tartozó Krím félsziget "törvénytelen és alaptalan" bekebelezését.

"A Falkland-szigetek mindig is Argentínához tartoztak, mint ahogy a Krím is a Szovjetunió része volt" - hangsúlyozta Puskov.

Március 16-án volt egy éve, hogy Kijev és a Nyugat megítélése szerint illegitim népszavazást rendeztek oroszbarát erők jelenlétében a Krím Ukrajnától való elszakadásáról. Maga a referendum kiírása az ukrán alkotmányba ütközött, a megszervezése és lebonyolítása alatt ráadásul szerintük tömérdek szabálysértés történt. A helyiek az elszakadást választották. Moszkvában két nappal ezután aláírták a függetlenségét egyoldalúan kikiáltó Krími Köztársaságnak és Szevasztopolnak az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozásáról szóló szerződést.

Az argentin kormány szerint a spanyolul Malvin-szigetekként emlegetett szigetcsoportot, amely mintegy 180 éve brit uralom alatt áll, elorozták a dél-amerikai országtól. Buenos Airesnek a szigeteket az 1982-es falklandi háború során sem sikerült megszereznie Londontól. Igaz, a Falkland-szigetek lakosai egy 2013-as népszavazáson elsöprő, 99,8 százalékos többséggel úgy döntöttek, hogy a terület továbbra is Nagy-Britanniához tartozzon.


http://alfahir.hu/az_oroszok_lehutottek_a_gyarmatosito_angolokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szlovák bevásárlóközpontok járnak jól a vasárnapi boltbezá
  2015-03-22 21:55:34, vasárnap
 
 
A szlovák bevásárlóközpontok járnak jól a vasárnapi boltbezárással
Hírszerkesztő

2015. március 22

Főleg a pozsonyi és a délnyugat-szlovákiai bevásárlóközpontok az eddiginél nagyobb bevételhez juthatnak azért, mert Magyarországon kevés kivételtől eltekintve vasárnaponként zárva lesznek a nagy elárusító helyek.

Egy hétvégéből ugyan nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de az már tény, hogy ezen a vasárnapon a korábbiakhoz képest jóval több magyarországi, illetve csallóközi rendszámú személygépkocsi parkolt a pozsonyi plázák, továbbá főleg a nyitrai bevásárlóközpont előtt - tájékoztatta lapunkat Miroslav Pálffy szlovákiai gazdasági elemző. - írja a lap

Michal Kozub, a Home Credit munkatársa szerint a Szlovákiába áramló magyarországi bevásárló turizmus akkor növekedhet jelentős mértékben, ha a forint megerősödik.

- Legutóbb 2006-ban és egy évvel később alakult ki ilyen helyzet, amikor tömegesen érkeztek a határ túloldaláról a vásárlók. Azok voltak számunkra az aranyidők - nyilatkozta Ondrej Seben, a révkomáromi Siko Center bevásárlóközpont tulajdonosa.

Peter Pohanka, a CBRE Slovensko pénzügyi tanácsadója szerint a magyarországiakon kívül ezentúl elsősorban a csallóköziek úti célja változhat meg és Budapest, Győr, Komárom és Mosonmgyaróvár helyett Szlovákia fővárosába tarthatnak.

- Szombatonként e régió polgárai a téli hónapokat kivéve jórészt a kertjeikben, valamint a házaik körül szorgoskodnak, mostanáig rendszerint a hét utolsó napján indultak több ezren bevásárlással egybekötött kirándulásra, főleg a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyébe. Mostantól ők is alighanem Pozsony felé veszik az irányt, mert a vasárnapi shoppingolásról nem mondanak le, ráadásul nekik árfolyamgondjaik sem lesznek - vélekedett a pénzügyi szakember.

http://civilhetes.net/kulfold/hataron-tul/a-szlovak-bevasarlokozpontok-jarnak-jol -a-vasarnapi-boltbezarassal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP-DK jelöltje nyert Újpesten
  2015-03-22 21:53:02, vasárnap
 
  A Fidesz megalázó vereséget szenvedett. Októberben mindössze hat százalékkal kapott ki, most 33 százalékkal. A közvélemény-kutatásokhoz hasonlóan itt is harmadával csökkent október óta a kormánypárt népszerűsége. A körzetben az MSZP-DK jelöltje sokat erősödött, a Jobbik kicsit gyengült, az LMP pedig elvesztette a támogatói negyedét.
http://hvg.hu/itthon/20150322_Kaposztasmegyer
A Fidesz országos választáson is legyőzhető, ezt a rendszerbontó népszavazás bizonyíthatja be.



Az MSZP-DK jelöltje nyert Újpesten
Hírszerkesztő

2015. március 22

Az MSZP és a DK közös jelöltje, Barrel Zoltán nyerte az újpesti időközi önkormányzati képviselő-választást - tájékoztatta Tahon Róbert, a IV. kerület jegyzője vasárnap este az MTI-t.

Újpest 2. számú egyéni választókerületében 6241-en voltak jogosultak szavazni, közülük 1499-en jelentek meg az urnáknál. - írja a nol.hu

A jegyző tájékoztatása szerint Barrel Zoltánra 845 érvényes szavazat érkezett; Jánszkyné Ulman Mária, a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltje pedig 363 voksot kapott. A jobbikos Gál Györgyre 133-an; az LMP-s Kanász-Nagy Mátéra 84-en; Antal Gáborra, az Együtt jelöltjére 50-en; a Magyar Liberális Párt színeiben induló Körmendi Istvánra 16-an, a Magyar Munkáspártot képviselő Janoviczki Imrénére 5-en szavaztak.

Tahon Róbert azt is elmondta: a szavazás során nem történt rendkívüli esemény.

A képviselő-választást azért kellett kiírni, mert tavaly novemberben Horváth Imre önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselőnek választották az elhunyt Kiss Péter szocialista képviselő megüresedett helyére. Mivel pedig az önkormányzati és az országgyűlési képviselői mandátum összeférhetetlen, Horváth Imre lemondott helyi képviselői megbízatásáról.



nol.hu

http://civilhetes.net/belfold/budapest/az-mszp-dk-jeloltje-nyert-ujpesten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
M1, Közlekedési hírek
  2015-03-22 11:18:23, vasárnap
 
  M1, Közlekedési hírek, az új CAF villamos bemutatása, élőben, de papírról olvasva. Megtudtuk, hogy van ablaka a villamosnak,az emberek műanyag eszközökbe kapaszkodhatnak és az üvegen bejön a napfény ... aztán lekeverték


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7UYFBaRvl3s

Élőben ment

http://33.media.tumblr.com/c718864f2771d0f7eaa1d1f1bf835ac8/tumblr_nlkqn7P6uK1sfy tawo1_500.gif


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Álkeresztény baloldaltól” riadozik a Semjén-hor
  2015-03-22 11:09:05, vasárnap
 
 
“Álkeresztény baloldaltól" riadozik a Semjén-horda!

by Admin


A kereszténydemokraták most álkeresztény pártokkal támadó baloldaltól tartanak, és nem engednék el a Magyar Nemzetet.
Ismét Semjén Zsoltot választotta elnökévé a Kereszténydemokrata Néppárt szombati tisztújító országos választmányi ülésén Budapesten. A zárt ülésen szóba került Simicska Lajos és Orbán Viktor konfliktusa is.
Simicska Lajos ügyét most kell megoldani, nem 2017-ben ? az Origo értesülése szerint többek között erről is beszélt Semjén Zsolt, a KDNP elnöke pártja szombati tisztújító gyűlésén, ahol ismét megválasztották a párt vezetőjének (ez azért nagy meglepetést nem okozott, ugyanis egyedüli jelölt volt a posztra). A portál úgy tudja, a politikus szerint a következő időszakban álkeresztény pártot próbál majd létrehozni a baloldal, hogy megossza a vallásos szavazókat.
Felszólalt Harrach Péter, a párt frakcióvezetője is, aki szerint a Hír Televízió pótolható, de a Magyar Nemzetet vissza kell szerezni. Úgy látja, az az intellektuális súlyt, amit a politikai napilap képvisel, nem lehet csak úgy pótolni. Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz bojkottot hirdetett Simicska médiabirodalmának két zászlóshajója, a Magyar Nemzet és a Hír TV ellen.
(HVG)
Bal-Rad komm: A rettegés fuvallata cikázik a háromkeresztes szatellithordán keresztül. Jajj mi lesz, ha elbukunk?!
Megtudják! "Baloldali kerszténypárt" nélkül is bukni fognak. Persze nem csak ők! Az összes rablóbanda bukni fog! Kezdhetnek kongresszusozás helyett fohászkodni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi vagyunk Európa boldogtalanjai
  2015-03-22 11:07:34, vasárnap
 
  Mi vagyunk Európa boldogtalanjai

Posted on 2015/03/22 Szerző: Admin

Az EU tagországok legszerencsésebb lakói a skandináv országokban élnek, derül ki az Eurostat felméréséből, amelyet pénteken, a Boldogság Nemzetközi Napján hoztak nyilvánosságra.
Az Eurostat a szövetség 28 tagállamában kért meg 16 évnél idősebb embereket, hogy egy tízes skálán értékeljék az életüket. A legjobb eredményt Finnországban, Dániában és Svédországban mérték, de az öt legboldogabb társadalom közé az osztrák és a holland is befért. Ezeknek az országoknak az átlaga a 8-as szint körül mozgott.

leny
Amúgy meg ez az ábra 2013-as! Épp akkor kezdtünk szárnyalni! Azóta pedig már...
Saját életükkel a dán nyugdíjasok a leginkább elégedettek, de boldogok a 16 és 24 év közötti osztrák és finn fiatalok is. Az Eurostat a legalacsonyabb értékeket Bulgáriában mérte, a legrosszabb eredmények a 65 év feletti kategóriából érkeztek. Amíg a bolgároknál az átlagos érték 4,8 volt, az idősebb korosztály átlagosan 3,8-asra értékelte életminőségét. Összehasonlításképp: hasonló korosztályban Dániában 8,6-os értéket jelentettek.
Az EU legkevésbé boldog lakosai a bolgárok mellett a magyarok, a görögök és a ciprusiak. A közép-európai térségben a magyarok 6,2-vel, a csehek 6,9-cel, a szlovákok 7-tel, a lengyelek 7,2-es értékkel szereplenek a listán. Az Eurostat legfrissebb felmérése szerint az EU-s társadalmak átlagos megelégedettségi szintje 7,1.
(index)
Bal-Rad komm: A ránk vonatkozó adatok természetesen NEM A VALÓSÁGOT tükrözik! (Mi csak a KSH-nak hiszünk! Meg Döbröginek!)
Magyarország igenis egy gazdasági sikertörténet lenyomata. (Csak ne nyomasztana ennyire!) Megmondta Döbrögi! Igenis mi-MAGYAROK-BOLDOGOK VAGYUNK!
Aki pedig nem így látja nem így érzi!-az kommunista! Oszt' jónapot!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/22/mi-vagyunk-europa-boldogtalanjai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sírva vigad a magyar... No persze ennél kicsit összetettebb
  2015-03-22 10:56:09, vasárnap
 
  Sírva vigad a magyar... No persze ennél kicsit összetettebb a helyzet, merugye vannak az örökös seggnyalók, akiknek mindegy, hogy kinek az ülepét nyaldossák, a lényeg, hogy mindég szartos legyen a szájuk széle. Oszt vannak biznyic manók, akik nem fabrikálnak maguknak semmilyen idejológiát a seftelésükhőz, pusztán önző anyagiak miatt "kereskednek" az ippen aktuális ideiglenesen hazánkban tartózkodókkal. Oszt vannak még, akiket teljesen hidegen hagy a téma, sőt aszt szeretik, ha nem is köll vele foglalkozniuk. És legvégül vannak a örökös függetlenség pártijak, akik a '48-as eszmeiségből kiindulva szeretnék elérni, hogy semmilyen idegen csapat ne állomásozzon kicsiny hazánkban, és magyar fiatalokat se vigyék a világ másik részére "rendfenntartani".

Ön dönt!
Iszik, vagy vezet?
Én iszok is és vezetek is!

ÉjjenaPárt!
Evtásilag tisztelettel:

S

aki a körkörös védelem felé elkötelezett evtás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pletykák az Orbán-rendszert uraló bizalmatlanságról - Bekame
  2015-03-22 10:53:41, vasárnap
 
 

márc
21
Pletykák az Orbán-rendszert uraló bizalmatlanságról - Bekamerázott TEK-gyűlés - Testőrkeringő Ádertől Poltig


Szerző: Munkatársunktól | Megjelent a 2015. március 21.-i lapszámban

Áder János köztársasági elnök helyett Polt Péter legfőbb ügyész személyi védelmét biztosítja ezután a Terrorelhárító Központ, tudta meg lapunk. Többen Orbán Viktor és Áder János személyes ellentétét sejtik a háttérben.

Az államfőt pecázás közben is védik - MTI-fotó

Úgy tudjuk, már a hét közepi TEK-es állománygyűlés körülményei is arra utaltak: erős a bizalmatlanság a szervezeten belül. A gyűlésen a testület tagjai úgy érezték magukat, mint egy filmforgatáson: kamerák rögzítették minden rezdülésüket. Márpedig komoly értetlenséget szült a váratlan bejelentés, miszerint a TEK nem biztosítja tovább Áder János személyi védelmét.

Mindez azért különös, mert a rendszerváltozás óta az államfő mindig is kiemelt védelmet kapott, a TEK sokat vitatott létrehozásának egyik indoka éppen az volt, hogy biztosítsa a legfőbb közjogi méltóságok testőrségét. Emlékeztetőül: a TEK parancsnoka az a Hajdú János, aki az ellenzéki időkben Orbán Viktor mellett személyi testőrként szolgált, mára tábornoki rangban egy minden eddiginél több pénzből gazdálkodó elit csapatot vezet, amit a New York Times csak Orbán magánhadseregének nevezett.

A közjogi méltóságok védelme terén a TEK megalakulása már eddig is komoly zűrzavarokat okozott. A korábbi kormányőrség, a Köztársasági Őrezred feldarabolása után a TEK kapta meg a három legfőbb közjogi méltóság (köztársasági elnök, miniszterelnök, házelnök) személyvédelmi feladatait, a többi védett személy testőrségét a Készenléti Rendőrség adta. Csakhogy a TEK-eseknek jóval magasabb a fizetése, mint a hasonló feladatot ellátó rendőrtársaiké.

A helyzetet tovább bonyolította, hogy Kövér László házelnök 2013-ban létrehozta az Országgyűlési Őrséget, amely az Országház védelme mellett átvette az ő személyi testőrségét is. Egyes vélemények szerint azért, mert Kövér sem szerette, hogy minden magán- és hivatalos programjáról az Orbánhoz bekötött TEK-vezetők kaptak tájékoztatást.

Úgy tudjuk, Áder János nemrégiben kezdeményezte az önálló államfői őrség felállítását, ám ezt éppen Orbán vetette el egy kormányülésen, mondván, egy negyedik TEK-re végképp nincs szükség. Ezt követte a döntés: Ádert ezentúl nem a TEK, hanem a Készenléti Rendőrség védi. Az állománygyűlésen fel is tették a kérdést Áder testőreinek, ki vállalja a Készenléti Rendőrség állományába történő áthelyezését? (Az államfő nagyjából 80 fős biztonsági csapatából eddig úgy 20-an jelentkeztek. A hezitálás oka: a fizetés a TEK-nél sokkal magasabb, mint a Készenléti Rendőrségnél.) A döntést a belső kamerák kereszttüzében nem indokolták a TEK vezetői, ám pletykák szerint Áder is attól tartott, hogy Orbán a TEK parancsnokán keresztül minden találkozójáról informálódhat.

A változás másik lépése, hogy ezentúl Áder helyett Polt Péter legfőbb ügyész kap kiemelt védelmet a TEK-től, bár az nem világos, miért is lenne fontosabb ember az államfőnél a főügyész, vagy mitől nőtt volna Polt Péter terrorfenyegetettsége az elmúlt időben.

De nem Polt az egyetlen, aki számára fontossá vált a személyes biztonság. Úgy tudjuk, TEK-eseket vezényeltek politikai tanácsadói funkcióban a Külügyminisztériumba, mivel Szijjártó Péter is saját szolgálatot szeretne.

És ha mindez még nem lenne elég, értesülések szólnak arról, hogy ügyészségi vizsgálat folyik az Országgyűlési Őrségnél. Ugyanis Kövér László és Pintér Sándor belügyminiszter is bejelentést kapott arról, hogy az Országgyűlési Őrség vezetői meglehetősen nagyvonalúan bánnak a közpénzekkel.

http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/testorkeringo_adertol_poltig
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tíz ok, ami miatt kapitális baromság a vasárnapi zárva tartá
  2015-03-22 10:20:43, vasárnap
 
  2015.03.21.
Tíz ok, ami miatt kapitális baromság a vasárnapi zárva tartás
Mentális kollektíva

Tavaly még mindenki az évek óta menetrendszerűen feltűnő blöffnek hitte, először Varga Miska is csak röhögött rajta, aztán holnap mégis csak bevezetik a vasárnapi zárva tartás nevezetű orbitális baromságot. Ahogy ettől a kormánytól megszokhattuk, folyamatos bénázások, naponkénti törvényfarigcsálások után egy félkész elbaszott rendszerrel sikerül elindulni. Összegyűjtöttük a vasárnapi zárással kapcsolatos 10 legnagyobb, illetve legröhejesebb problémát, remélhetőleg pár év múlva már csak visítva kacagunk azon, hogy egy elképesztően agresszív és dilettáns brigád mire volt képes 2015-ben.

Már az ötlet is baromság

Rákényszeríteni a népet, hogy mit csináljon és mit ne vasárnap, na ilyen is csak az önnön hatalmuktól elalélt küldetéstudatos idiótáknak juthat eszükbe. Belebarmolni egy működő rendszerbe úgy, hogy az emberek több mint kétharmada rókázik a változástól, erre végképp nem találunk magyarázatot. Igaz, hasonló zseniális ötlet volt a netadó és a drogteszt is, viszont azokból kifaroltak. Hatástanulmány nélkül, józan paraszti ésszel belátható, hogy népszerűtlen, értelmetlen és káros az egész, sebaj, majd egyszer talán kiderül, valójában miért álltak bele ennyire az egészbe, ki döntött így és milyen okokból, milyen alkuk miatt.

Kavarás, variálás az utolsó pillanatig

Áááá, meg se fogják szavazni, a Varga Misi meg is mondta. Meg aztán, mire hivatkozik a kádnéppárt? Semmire, na ugye, nem lesz itt szar se. Ja, aztán a kormány visszavonta a kritikát. Akkor mégis megszavazzák. Meg is. Csak még azt akarnánk, mondani, hogy nem is úgy gondoltuk, mert nem lehet házhoz szállítani, mert az nem úgy van. Ha mégis úgy tűnne, hogy úgy van, majd átírjuk a törvényt, meg úgy nagyjából hetente átírjuk, ha kell, egyszer majd csak olyan lesz az egész, ahogy mi gondoljuk jónak. Kár, hogy a kereskedők, vásárlók közben állnak, mint fasz a meleg vízben és várják a végét.

Csúszás, a világörökség pár hétig még marad

A tökölődés és ötlettelenség mintapéldája volt a világörökségi helyszínek kezelése. Már előre röhögött mindenki, hogy a fél belváros nyitva lehet, mert a világörökségi helyszín nem csak a várat meg az Andrássy utat jelenti, hanem azok környékét is. Nagyeszű sündisznócskáék kitalálták, hogy ezt azért mégse, kár, hogy mindezt a törvény hatályba lépésekor sikerült kiagyalni. Mivel a parlament két hetente ülésezik, legkorábban március végén nyújthatja be a javaslatot, ezt követően pedig az valamikor májusban léphet csak életbe - kedvezőtlen módosítás esetén ugyanis kell átfutási idő is. Vagyis az induláskor még él a kivétel a világörökségi helyszínekre, az Astoria egyik felén nyitva lehetnek a bótok, a másikon meg nem.

Hatástanulmány hiánya, Matolcsy szelleme

Számtalan ötlet látott napvilágot, miért támogatta a kormány a KDNP hülye ötletét. Ma sem tudni, mi vezetett oda, hogy beadták a derekukat, főleg annak fényében, hogy pár éve felmérték a lehetőségeket és nyilvánvalóan ordas nagy szopás lett volna a vége - fogyasztás jelentős visszaesése, elbocsátások. Ezt a tanulmányt a minisztérium nem ismertette, most pedig, miután a kezdeti ellenkezés után hirtelen nagy támogatója lett az ügynek, még a létezését is letagadta egy Matolcsy-korszakot idéző mindennek alja közleményben.

Cégre írt törvénykezés: Metro, Spar, benzinkút

Egy hülye szabályt ott próbál kibekkelni az érintett cég, ahol csak tudja. A Metro mint nagyker viszonylag nyugodtan várta a márciust, a Spar pedig Tom Sawyerként kereste a rést a kerítésen, ahol ki tudna slisszolni. Első körben elkezdett franchise partnereket gyűjteni, nehogy már csak a CBA-nak legyen jó. Ez persze idő, a már létező problémát pedig meg sem oldja. A másik lehetőség a szalmaszálak megragadása, így a benzinkutak shopjainak átvétele volt. No, ezek kurvára nem tetszenek a kormánynak, ennek megfelelően tesz bele újabb és újabb módosításokat és extrákat a törvénybe, csak nehogy a Metro vagy a Spar véletlenül jól járjon. Ezek a módosítások persze szánalmasak.

A csajom nem elég jó

Családtag beállhat vasárnap melózni és akkor nincs gond. Ha pedig neked csak egy luvnyád van otthon, aki valójában se kutyád se macskád, csak momentán együtt élsz vele tíz éve és van két kölykötök, akkor jobban teszed, ha rohadt gyorsan elveszed. Az a bula ugyanis nem családtag, az öcséd, az unokatesód beállhat a pult mögé, de a csajod nem. Ez igazi KDNP baromság: nem tudnak túllépni az általuk elképzelt ideán, akkor sem, ha az idő már réges régen túlhaladt rajtuk.

Kikúrás a családokkal: leépítések, vasárnapi kényszermunka

Több cég is bejelentett már leépítést a vasárnapi zárás miatt, de nem csak a kereskedelemben, még a Vasárnapi Blikk is embereket küldött el. Vannak, akiket viszont a szent szándékkal ellentétben éppen hogy elválaszt a családjuktól ez a faszság. A virágboltosoknak például vasárnap a csúcsidő, nem zárhatnak be, de nyitva csak akkor lehetnek, ha ott a tulaj. Aki ha nem akar kiskapuzni, tartósan cseszheti a családi programokat, dolgozhat reggeltől estig vasárnap személyesen.

Mutyikényszer: gyere, legyél tulajdonos!

Mivel elég, ha egy 20 százalékos tulaj benn van a kis alapterületű boltban vasárnap, pontosan tudható, hogy kamutulajdonjogot adnak majd megbízható munkatársaiknak a kis boltok tulajai. ebből nyilván lesznek majd visszaélések is. Röhej, hogy ilyenre készteti a törvényalkotókat.

Mutyikényszer 2: minden héten fesztivál

Miután az illetékes dilettáns minisztérium megerősítette, hogy a fesztiválok kulturális események, s a hozzájuk kapcsolódó kereskedelmi tevékenység a kivételek közé tartozik, már várjuk, hogy egész faluk és kisvárosok alakulnak majd fesztivállá szinte minden hétvégén. De ha ez gyanús lenne, elég, ha a települést az önkormányzat kijelölni piactérnek, ott ugyanis vasárnap is lehet árulni. Milyen már, hogy az önkorik keresik a kiskapukat és bújnak be rajtuk?

Vonat nincs, de a Déli CBA vasárnap is kinyithat

Vasútállomáson és reptéren nyitva lehetnek a boltok vasárnap, de csak egyetlen komolyabb méretű egységről tudunk: a CBA Déli szupermarketjéről. Ez nyitva lesz holnap is, noha az állomás zárása miatt vonat még legalább hetekig nem érkezik egy darab se. De majd kénytelen lesz oda járni fél Buda, noha parkolóhely nincs és a minőség is szánalmas.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/03/21/tiz_ok_ami_miatt_kapitalis_baromsag_a_v asarnapi_zarva_tartas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.