Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Erősödnek a földmutyi mellékhatásai
  2015-03-24 21:38:14, kedd
 
 
Erősödnek a földmutyi mellékhatásai

2015. március 21. - BerkeczBalazs

Milyen áron lesznek a hozzánemértő nímandokból földesurak és mágnás gázszerelők?

Orbán és a Fidesz saját, hithű és áldozatkész elitjének felépítése és megerősítése közben számos bűnt követett el a nemzet ellen. Ezen bűnök egyike a földmutyiként elhíresült dúlás, amely során a rendszerváltás után húsz évre bérbe adott állami földek újabb húsz évre történő bérbeadásánál olyan feltételek szabott meg a Fidesz által kézi vezérelt állam, amely szinte minden korábbi bérlőt kizárt a bérleti szerződés megújításának lehetőségéből.

A leghíresebb áldozat hazánk egyik legfontosabb ökológiai mintagazdasága, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, amelynek területén magyar, német és amerikai szakemberek megalapozó munkája alapján folytatott 1992 óta vegyszermentes, biogazdálkodást a nonprofit gazdaság úgy, hogy a megtermelt hasznot egy népfőiskola fenntartására fordították.

A kishantosiak által művelt földeket egy évvel a haszonbérleti szerződés lejárta előtt hirdette meg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA). A biogazdaság 452 hektáros területét tíz részre osztották, tehát a kishantosiaknak is tíz külön pályázatot kellett beadnia, hogy az eddig használatában lévő területeket továbbra is megtarthassák. És - ahogy ezt az álmoskönyvekből ki is lehetett előre olvasni - a kishantosiak ezeken a pályázatokon sorra vesztettek is.

A Greenpeace szerint az NFA több szabálytalanságot követett el a pályáztatással: az érintett földterületek a biogazdálkodás miatt jelentős értéknövekedéssel bíró ingatlanok, amelyek az EU agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatási rendszerében szerepelnek. Az NFA döntése miatt elveszett az ötéves pályázati időszaki AKG utolsó évére szóló támogatása, amely meghaladja a 21 millió forintot. A támogatás szabályainak értelmében ugyanis a program első és utolsó évében nem lehet változtatni a kedvezményezett személyén. Így azzal, hogy az utolsó évre a biogazdaság nem kapta meg az ideiglenes földhasználat lehetőségét, az uniós támogatás elveszett. Az ügyben a Greenpeace Magyarország Egyesület feljelentést is tett hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt.

Azóta a nyertes földbérlők már tönkre is tették a bio minősítéssel rendelkező területet.

Vannak kevésbé ismert áldozatai is a fideszes földmutyinak

Néhány napja jelent meg az Indexen a hír, miszerint Rezes Gábor, az egyik károsult gazda arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy "40 000 anyajuh (az országos anyajuhlétszám 5 százaléka) és mintegy 4000-5000 szarvasmarha halhat éhen a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatainak elmutyizása miatt", ugyanis az NFA által lefolytatott pályáztatás végeredményének köszönhetően a nagy állatlétszámmal rendelkező, legelőre alapozott állattartást végző gazdák nem nyertek legelőterületet. "Ennek következtében anyajuhok és a szarvasmarhák ezrei maradtak legelőterület nélkül a 2015-ös áprilisi kihajtás idejére. A téli takarmány minden gazdának fogytán, így áprilistól a fenti állatlétszámnak nincs takarmányozási lehetőség, ilyen nagyságrendű élőállatot vágásra nem lehet leadni, ami komoly állatelhulláshoz vezet, írta a gazda."

Az Index az ügyben megkereste Földművelésügyi Minisztériumot, ahol meglehetősen cinikus választ kaptak: "Ahol föld van, ott vita is van." - ezzel a bölcsességgel magyarázza a tárca sajtóirodája a kialakult helyzetet. Az igazság fonalát így bontogatja tovább a minisztériumi válasz: "minden pályázati rendszerben vannak nyertesek és vesztesek, nem nyerhet minden igénylő, hiszen a magyar termőterületek mintegy tíz százalékát birtokolja az állam. Nem juthat mindenki területhez."

Tragikus helyzetben van a hazai állattenyésztés

A NOL.hu cikke szerint szintén a földmutyi eredményeként kényszerül a nyár végén megválni 60-70 dolgozójától a Szigetvár környékén jelenleg 147 embernek munkát adó Sziget-Hús Kft. is (ez a cég a szigetvári járás második legnagyobb foglalkoztatója).

A Dr. Vass Péter állatorvos (aki immáron fél éve Szigetvár független polgármestere is) érdekeltségébe tartozó cég 500 tehénnek és 1000 anyakocának valamint ezek szaporulatának takarmányát termeli még idén őszig az államtól bérelt 3100 hektáron, amihez még 2400 hektárt bérel magánszemélyektől. Az idén lejáró az állami földbérletet esélyük sem volt megújítani, mivel a cég nem is pályázhatott ennyi szántóra, hiszen a Fidesz-kormány úgy módosította a törvényt, hogy egy cég 1200 hektárnál nagyobb területet nem bérelhet. Márpedig ennyi föld - még ha nyerne is a kft. a pályázaton, amire egy balos támogatású polgármester cégének a tapasztalatok alapján fikarcnyi esélye sincs - nem elég az állattartó telepek eltartására.

A sokat tapasztalt állatorvos-polgármester a hazai állattenyésztés tragikus helyzetéről is beszélt Ungár Tamásnak, a NOL.hu újságírójának adott interjújában: "Amikor 1982-ben állatorvos lettem, Magyarországon 11 millió sertést és 960 ezer tehenet tartottak. Mostanra 2,8 millió sertés és 178 ezer tehén maradt. Marad a falusiaknak a közmunka. Ami értéket, adóbevételt nem teremt, csak a nyomort tartósítja. Azok is közmunkások lesznek, akiket majd elbocsátunk. Sajnálom őket, de nem tehetek semmit."

De kik az új földesurak?

Az NFA működtet egy meglehetősen átláthatatlan tájékoztatási rendszert a honlapján, ahol utána lehet nézni, hogy kik nyerték el az állami földeket, de keresni nem lehet a helyrajziszám vagy a nyertes neve alapján, ehelyett egy megyénként ömlesztett listából kell kisilabizálni, hogy ki, hol és milyen területet szerzett meg a következő húsz évre.

Szerencsére azért vannak néhányan, akik vállalkoztak erre a nemes kutatási feladatra. A pecsistop.hu újságírói kiderítették, hogy például Pintér Sándor töretlenül tönkrenyeri magát a különböző pályázatokon. Ahogy a stop.hu meg is írta: "Ő és felesége nyert már földet, trafikot, munkahelyteremtő pályázatot. Kezdődik elölről: megint földet nyert. (...) Először 200 hektár földet nyert Pintér Sándor, majd információink szerint felesége tett szert két trafikra. Utána megint a családapa brillírozott: cége csaknem 23 millió forintot nyert 8 fő foglalkoztatására. Félreértés ne essék: nem a belügyminiszter gyűjtögeti a baranyai földeket/trafikokat: a mi Pintérünk a megyei Fidesz-elnök nagy barátja. Volt a Fidesz támogatásával polgármester-jelölt, de úgy tudjuk: Tiffán Zsolt kampányában is tevékenyen részt vett anno."

A pecsistop.hu cikke szerint a "Lepsény környékén található állami földekből a helyben gazdálkodó kisebb gazdák helyett Nyerges Zsolt cége, egy nagy Fidesz-közeli gazdasági társaság szerzett jelentős mennyiséget, a Váli-völgyben pedig Orbán Viktor fociakadémiájának igazgatója, Mészáros Lőrinc nyerte el a bérleti jogot."

A NOL.hu más Fidesz-közeli újdonsült földesurakat is talált: "Ligeten, Oroszlón, Sásdon, Bodolyabéren, Felsőegerszegen és Mindszentgodisán a Baranya megyei közgyűlésbe a Fidesz-KDNP által delegált Prettl János rokonsága és az érdekkörükbe tartozó gazdálkodók jutottak földhöz."

Erre pár hete jött a NOL.hu újabb témába vágó cikke, miszerint "Sumony községben valakik, két tucat nincstelen nevével visszaélve, adót csaltak." Őstermelői igazolvánnyal rendelkező sumonyiakat kisbusszal vittek a hegyszentmártoni Fisch-Bau Bt. sertéstelepére, ahol aláírattak velük felvásárlási jegyeket arról, hogy a Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó cég 8-12 millióért gabonát vásárol tőlük. A baj csak az, hogy az adóhatóság gyanúja szerint ezek fiktív vásárlások voltak, mivel ezek az emberek ugyan rendelkeznek őstermelői papírokkal," de egyikük sem termelt semmit, hiszen - ahogy fogalmaz a NOL.hu is - "földjük, gépük, gyakorlatuk és pénzük sincs ehhez. (...) A NAV ezt nem cáfolta, ám csak annyit mondtak, hogy a nyomozás folyik, és van már gyanúsított is. Később közleményt adnak ki az ügyben. A NAV arról sem beszélt, hogy miképp tudtak jövedelemhez jutni az őstermelők beszervezői. Információnk szerint - vélhetően - oly módon, hogy a felvásárlási jegyen szereplő, ám valójában nem létező termény után visszaigényelték az úgynevezett kompenzációs adót. Így hozzávetőleg 30 milliós kárt okozhattak."

Gratulálok...

http://berkeczbalazs.blog.hu/2015/03/21/erosodnek_a_foldmutyi_mellekhatasai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orgován Bélával jön az újabb Fidesz kétharmad
  2015-03-24 20:54:09, kedd
 
  Orgován Bélával jön az újabb Fidesz kétharmad


Politikai atombombát fejlesztett ki a párt Gucci-díjas kampánystábja. Háttérben a Quaestor.

Eldőlt a 2018-as választás, sőt az is, hogy simán meglesz a kormánypártok újabb kétharmados többsége. Bár első hallásra meglepő, mindezt a Quaestor-botránynak köszönhetik.

Miért is?

Hát azért, mert a történetben ott van, mint cseppben a tenger, a kormány szociálpolitikájának egésze.

Mert mi is történt?

Hát az, hogy a 150 milliárdos Quaestor-csalás legújabb lépéseként Tarsoly Csaba vezérigazgató posztját Orgován Béla vette át.

Természetesen a nemzetvesztő ellenzék és a mocskos liberális média most azt próbálja bemesélni, hogy Tarsoly a Kaya Ibrahim-modellt követve próbál kibújni a felelősségre vonás alól, amikor a nyolc elemit végzett, korábban közmunkásként dolgozó Orgován Bélára ruházta a vezérigazgatóságot, ám a valóságban nem ez a helyzet.

Hanem az, amit a kormány mindig is hangoztatott:

1, A közmunka világából igenis van út a versenyszférába

2, A keményen dolgozó kisember is boldogulhat Magyarországon

3, Megfelelő szociálpolitikával a megtévedt - börtönviselt - polgártársaink is visszavezethetőek a társadalomba, sőt, szerencsés esetben a felső tízezerbe.

(Arról még nincsenek hírek, hogy Orgován Bála melyik pozíciót foglalja el Tarsoly helyett az MLSZ-ben, illetve, hogy a Győr díszpolgára címet átveszi-e a vezérigazgatósággal együtt.)


http://avakkomondor.blog.hu/2015/03/24/orgovan_belaval_jon_az_ujabb_fidesz_kethar mad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Madridban például három orosz prostituált is lebukott
  2015-03-24 20:42:24, kedd
 
  “Madridban például három orosz prostituált is lebukott egy rendőri akcióban, és kiderült: mindannyiuknak a moszkvai magyar külképviseleten állítottak ki schengeni vízumot. A spanyol hatóságok meg is keresték a nagykövetséget, hogy figyeljenek oda kicsit jobban a vízumokra, erősítette meg az értesülést a követség ügyeire közelről rálátó másik forrásunk: Mondjuk ha már túl sok 19 éves ügyvezető hölgy kért sorban vízumot, az legyen már gyanús!"

Előre kurvák, gengszterek!

A Kiss Szilárd-sztori
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vida Ildikó köszöni, de nem óhajtja
  2015-03-24 20:27:37, kedd
 
  Vida Ildikó köszöni, de nem óhajtja


A NAV elnöke átvizsgálta magát és mindent rendben talált. Ezért beintett a parlamenti biztosságnak.


"Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke nem jelent meg a parlament költségvetési bizottsága előtt, levelében azt írta, nem kíván élni a meghallgatás lehetőségével."- tudhattuk meg az MTI-től.

Hehe. Azt gondolhatnánk, amit az egyszeri ember, amikor életében először látott zsiráfot: "Ilyen állat márpedig nincsen!" Pedig de! Azt is joggal gondolhatnánk, a parlamenti költségvetési bizottság azért már valami! Például olyan valami, ami előtt bizony meg kell jelennie még a nagytekintélyű NAV elnökasszonyának is, ha hívják. Mert ugye a NAV közpénzekkel gazdálkodik. A parlament meg a köz érdekében van. Vagy mi. De nem.

Mert hát Vida Ildikó végső soron nem egy falusi kofa, aki a szomszédos asztalnál árusító nyalka hagymaárús gáláns ajánlatát utasította vissza sikkesen. Mert a kaofaasszonynak ehhez minden joga megvan. A NAV elnökasszonyának meg nincs. Szerintem. Na, nem a hagymaárúst visszautasítani, mert azt ő is megteheti bátran. Csak hát nem is a hagymaárús invitálta egy kevertre a piaci talponállóba.

De a mi Vida Ildikónk karakán asszony. Meg úrinő is, mert mégsem azt válaszolta, hogy "menjetek ti a búsba", hanem azt:"nem kíván élni a lehetőséggel." Egyem a szívét!

Gondolom, mostantól kezdve én is fel vagyok jogosítva az ilyesmire. Ha például kapok egy idézést a NAV-tól, miszerint fáradjak már be adóellenőrzés céljából, válaszolhatom azt: "Köszönöm, de nem kívánok élni a lehetőséggel!" Mi több, az adóbevallásomra meg ráírhatom: "30 évre titkosítva" és le is van tudva a dolog.

Rendes országban, mondjuk Bantuföld-alsón már hókon csapták volna a kedves asszonyt egy lapáttal. Igaz, ott már az egész parlamentet szétkergették volna, kormányostul, összes pártostul és kineveztek volna az ország élére egy rendes varázslót. Olyat, aki fűszoknyában jár, mint mindenki más az országban, kunyhóban lakik és amikor azt igéri: esni fog az eső, akkor esik is. Ellenkező esetben mehet a varázsló is a politikusok után és a nép keres egy másik, rendesebb varázslót. Olyat, akinek hinni lehet a szavában.

De nálunk nem ez a divat. Mi politikailag inkorrektek vagyunk ugyan, de amúgy sík hülyék. Nekünk teljesen megfelel ez a parlament, ez a kormány, ezek a pártok és ez a Vida Ildikó. Ha megvette, hadd vigye!

Azt azért különösnek találom (de jó lenne, ha csak ez lenne különös!), hogy a kedves hölgy olyan nagyon stabilan ül a helyén. Mert az nem titok, hogy ő bizony Simicska Lajos embere. De nem rúgják ki, nem mond le "lelkiismereti okokból", nem támadja a kormány. Mit nem támadja? Védi, mint oroszlán a kölykét! Mi lehet az oka? Netán valaki zsarol valakit valamivel? A kormánynak nem érdeke meneszteni, számonkérni, elszámoltatni? Aztán miért nem? Egy meghallgatás során érdekes dolgok derülhetnének ki? Nem egyedül bukna, ha véletlenül bukna?

Az már minimum unortodox, hogy egy nemzeti hatóságot érintő korrupciós vádat maga a megvádolt hatóság vizsgáljon ki, majd ártatlannak találja önmagát, végül a hatóság vezetője köszöni, de nem nem él a parlamenti meghallgatás lehetőségével.

Nem mondom, érdekes és vicces is lehetne, ha vicces lenne.

De nem vicces.

http://hu.blastingnews.com/hir/2015/03/vida-ildiko-koszoni-de-nem-ohajtja-0031754 9.html


*******************************

Kínában már kivégezték volna...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hazaáruló felesége
  2015-03-24 20:20:22, kedd
 
  A hazaáruló felesége


Posted on 2015/03/24 Szerző: Admin

- Panni! - hallotta a nevét a kapu felől. A tyúkokat etette, nekik szórta a délutáni eleséget és egyre erősebben hallotta, hogy valaki a nevén szólítgatja, szinte kiabálva. Bundás, a kutya is morgott, de nem ugatott. Ismerős volt neki a kapuból jött a hang.
- Panni! Gyere gyorsan! - hívta őt a szomszéd egyre erőszakosabban. Abbahagyta az eleségszórást, kiszaladt és értetlenül nézte a szomszédot, aki az ő kocsijukkal állt meg és sürgette Pannit. - Gyere gyorsan, kapd össze magad és szállj be!
Panni nem értette a sietséget, magyarázatra várt, kérdőn nézett a szomszédra, az ura kint van a tónál, horgászni ment, hiszen együtt indultak. De olyan erőszakos volt a sürgetés, hogy kezet mosott, magára kapott egy másik ruhát, és beszállt a szomszéd vezette saját kocsijukba.

- Az történt, hogy azt hittem kapás van, láttam a Gábort, gondoltam bírja egyedül is, de csak nem mozdult. Akkor odaszaladtam és láttam, hogy tényleg nem mozdul. Szólítgattam, és megijedtem, aztán a mobilon hívtam a mentőket. Jöttek, gyorsan, de már késő volt, és....és nem tudtak segíteni - magyarázta szomszéd, akivel rendszeresen együtt horgásztak, engedéllyel.
- Mit nem tudtak? Kik nem tudtak? - Panni nem értette, nem tudta összerakni a szavakat. - De most hová megyünk?- kérdezte értetlenül. - Be, be a kórházba - magyarázta, s közben az utat is figyelte a szomszéd.
Valójában ott szembesült az asszony a történtekkel. Megállt az ura szíve, a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
Panni magába roskadtan állt, megbénult a hír hallatán és meg akart győződni a hallottakról, de nem engedték az urához. - Majd holnap, jöjjön reggel, hozza az ura papírjait is! - parancsoltak rá ridegen, hivatalosan.
Ez képtelenség, szinte magánkívül volt, nagy nehezen a szomszéd összeszedte őt és hazavitte.
Panni ült otthon egyedül és próbálta elképzelni a tennivalókat. Mit kell ilyenkor csinálni? Hogyan? Lassan ötven éltek együtt, a fő és hivatalos dolgokat az ura csinálta. A gyerekek, hogyan mondja meg nekik? - aztán ránézett az órára és leült a számítógép elé. Ez volt a napi kapcsolat, ezen keresztül láthatta az unokákat, tudott mindennapi dolgaikról, ez tudta elviselhetővé tenni a távolságot.
Igen, most tudja hívni a Dél-Afrikában élő orvos fiát, feleségét. Pár óra múlva Kanadában élő lányát és családját. Reggelig kell várni, míg felhívhatja a Tajvanon dolgozó másik fiát, most viszont rögtön hívhatja Angliát, ott a kicsi gyerekekkel a legkisebb fia és felesége dolgozik.
A világ négy táján, mindegyik gyereke távol tőle. Most érezte igazán milyen nagyon messze vannak! Gépiesen tette, amit tennie kellett. Megpróbálta a gyerekeknek elmagyarázni, amit ő sem tudott felfogni. A rémület mindnyájukat elárasztotta, ami benne maradt, a végtelen űrt azonban most nem tudta szavakkal elmondani. Végül abban maradtak, hogy elintézi a hivatalos tennivalókat, úgyis napi kapcsolatban vannak, és jelentkezik.
Egyszer régebben beszélgettek a váratlanról a férjével, hogy ha az élet úgy hozza, őt, a férjét hamvasszák el és a hamvait szórják az óceánba. Úristen! Erről más volt beszélgetni és egészen más a helyzet most - gondolta Panni.
Elkezdte intézni a hivatalos dolgokat. A hamvasztáshoz persze kórházi és különböző papírok kellettek, és hogy kiadják a hamvakat az nem is volt egyszerű. Pénz, pénzt vártak mindenütt, mindenért, nem keveset és zsebbe, mindenki tartotta a markát, a zsebét!
Olyan sokan ismerték Gábort, nem lehet nem elbúcsúztatni a falu lakóitól, ismerősöktől - gondolta Panni. És amikor próbálkozott megszervezni, akkor érte a legnagyobb meglepetés. Gábor nem volt hívő ember, sok mindent látott és élt meg, amire az Úristen nem figyelt oda. Sem az egyik, sem a másik egyház nem vállalta. Állami vagy valamilyen személyes búcsúztatást az önkormányzat nem rendezett. Mi több, polgármester rettenetesen lehordta őt, hogy egy ilyen hazaárulónak nem is jár a magyar föld!
- Hazaáruló? - de hát mit vétett? Négy gyermekét felnevelte becsülettel, a nehéz időkben, még amikor kiszervezték alóla a munkahelyét, akkor sem engedte, hogy abbahagyják a tanulást. Idegen nyelveket tanultak, diplomát szereztek, mindegyik. Pár évet dolgoztak, aztán elfogyott a munka. Mire az unokák megszülettek, azon gondolkodtak, hogyan tovább? Ki keletre, ki nyugatra útnak eredt, szakmájában elismert lett. Minden évben hazajöttek, gyerekestül, és mindig volt időpont, amikor mindnyájan együtt voltak.
- Panni és Gábor hol az egyikhez utaztak, hol a másikhoz repültek, a gyerekek küldték a repülőjegyeket, így elviselhetőbb lett a távolság. Ők pedig itthon dolgoztak a nagy kerttel, a gyümölcsössel, és minimális nyugdíjukat ezzel tudták kiegészíteni. A tyúkok meg hullottak, ha a gyerekek hazajöttek. Náluk az igazi karácsony akkor volt, nyaranként itt Magyarországon.
Gábor sok mindenre tanította a nagyobb unokákat, országjárásokon ismerték meg a hazai várakat, a történelmet, zenét, a népviseleteket. Szebben beszéltek magyarul, mint az itthoni kortársaik. Ismerték a hazai verseket, az irodalmat, egyikük több hangszeren játszott, és ismerte a hazai nótákat, Kodályt, Bartókot, népdalokat. A nagyapa rövid kis együttléteik alatt igyekezett átadni az unokáknak mindent, ami a hazát jelenti, mert ott kinn otthon vannak, de haza ide jöttek valamennyien.
- Hazaáruló? - mert külhonban dolgoznak a gyerekei? - ezért nem jár az urának hazai föld? Milyen haza az ilyen? Milyen emberek kezébe került itt a hatalom? - tűnődött Panni, majd döntött. Kemény százezrekért átvette a hamvakat. Megnézte a létező útvonalakat és összepakolt. Be az autóba, amit ő csak ritkán vezetett, de most nagy útra kellett mennie.
Felhívta a gyerekeit sorba, ahogy lehetett. Egyeztettek, időpontokat beszéltek meg és egy mindenkinek elérhető napon találkoztak Londonban. Még a szállodaszobákat is kedvezményesen kapták, mert hogy tizenhatan voltak. Mikrobuszt és kocsit béreltek és elmentek a nyugati partokhoz egy kis falu sziklás szirtjeihez és az óceán habjaira bízták ,,hazaáruló" édesapjuk hamvait.
Azt mesélték a szomszédok, hogy lélekben egyetértve az asszonnyal, gondoskodtak a házról, a baromfiakról, csak azon a bizonyos napon Bundás kutyával nem bírtak. Hajnaltól napestig sírt a nagy kutya, de ezt már csak Panninak mesélték el, több hét után, amikor hazajött.
Panni lassan felszámolt minden itthonit, és újra összepakolt, de most már végleg, mert olyan országban, ahol az ő urát hazaárulónak tartja a falu polgármestere, ahol nem adják meg a végtisztességet az egyházak (akiket ő is és szüleik is sok pénzzel támogattak), olyan országban ő nem akar élni.
Bezárta a kaput, bezárta a szívét. Közel hetvenévesen elindult új hazát keresni.


https://balrad.wordpress.com/2015/03/24/a-hazaarulo-felesege/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FAZ: Soros fizette Nyemcovot
  2015-03-24 20:13:23, kedd
 
  FAZ: Soros fizette Nyemcovot

2015. március 22. 16:58

A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról ír, hogy a februárban meggyilkolt orosz ellenzéki, Borisz Nyemcov segített az amerikaiaknak összeállítani a szankciós listát, amely alapján orosz tisztségviselők beutazását tiltották meg az Egyesült Államokba. A lap úgy tudja, hogy Nyemcovot Soros György pénzelte.

Bár csecseneket gyanúsítanak az orosz ellenzéki, Borisz Nyemcov meggyilkolásával, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint ennek ellentmond az, hogy Nyemcov információkkal segítette az amerikaiakat a szankciós listák összeállításakor. A lap arról is ír, hogy Nyemcovot Soros György pénzzel támogatta.

A lap nemzetbiztonsági körökből úgy értesült, hogy a Krím annexiója után Nyemcov segített annak a listának a megalkotásában, amellyel az USA orosz tisztségviselők beutazását tiltotta meg az Egyesült Államokba, illetve a vagyonukat is zárolták. Az érintettek között voltak parlamenti tisztségviselők és Vlagyimir Putyin elnök közeli barátai is.

Vlagyimir Milov orosz ellenzéki politikus szerint Nyemcov meggyilkolása azzal lehet összefüggésben, hogy segített az amerikai szankciós lista összeállításában: Nyemcov ezzel elköteleződött az Oroszország elleni szankciók mellett, amelyekből Putyinnak és környezetének nagyobb kellemetlensége származott, mint amire eredetileg számítottak. Milov a Szvoboda rádiónak azt mondta: a szankciókkal érintettek már régebb óta Nyemcovot tartották felelősnek azért, hogy ilyen kemény szankciókat léptettek életbe Oroszországgal szemben.

Nyemcov egyébként már korábban, 2012-ben is közreműködött egy amerikai szankciós lista összeállításában: akkor azért léptettek életbe szankciókat, mert 2009-ben Szergej Magnizkij könyvvizsgáló elhunyt egy moszkvai börtönben. A FAZ azt írja, Nyemcov vezető republikánus politikusokkal, köztük John McCain szenátorral is találkozott, akik az amerikai szenátus külügyi bizottságában ajánlást fogadtak el arról, hogy Obama elnök a Nyemcov által megnevezett személyeket tegye a szankciós listára.

A német lap cikke azzal zárul, hogy Nyemcovot Soros György támogatta pénzzel Amerikából, és az orosz ellenzéki politikust már halála előtt is árulónak nevezte az orosz média.

http://mandiner.hu/cikk/20150322_faz_soros_fizette_nyemcovot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romokban a közbizalom
  2015-03-24 20:01:09, kedd
 
  Romokban a közbizalom

Posted on 2015/03/24 Szerző: Admin

Pár napja látott napvilágot a hazai közösségfejlesztő szervezetek által tavaly végzett közvélemény-kutatás eredménye a közbizalom állapotáról. A tíz éve minden évben megjelenő tanulmány nem sok jóval kecsegtetett. Nem meglepő módon a közbizalom továbbra is a politikusok irányában a legrosszabb...
A bizalmatlanság nem meglepő, hiszen a turbó fokozatra kapcsolt orbánista állammodell teljesen elszakadt a normalitástól. Vida Ildikó megvizsgálta magát, és mindent rendben talált, az ügynökkérdés tisztázásának pedig immár legnagyobb kerékkötője a Fidesz. Polt Péter alatt teljesen felszámolódott a politikai korrupció - ellenőrzése. Az Alkotmánybíróságot megtörte a kétharmad, a néhai független testületbe immáron többségbe kerültek azok a Fidesz által jelölt bírák, akik szinte mindegyik politikai ügyben a kormánypárt szájíze szerint foglaltak állást.
Nem is csoda, hogy mára milliószámra elbizonytalanodtak az emberek a jelenlegi politikai rendszer tisztaságában. Ekkora kiábrándultság közepette pedig egyáltalán nem meglepő, ha az emberek nyitottabbak lesznek a radikális, sokszor már a szélsőséges eszmék iránt.

3555-govtransparencycartoon.png
Mennyire bízunk...a politikusokban?
A hazai közösségfejlesztő szervezetek által egy évtizede indított felméréssorozat a közbizalom magyarországi állapotának pillanatképét mutatja be, azóta minden évben. A legutóbbi felmérésük 2014 szeptember-októberében, az önkormányzati választások körüli időszakban készült. Így abban még nem tükröződik az internetadó, a vasárnapi boltbezárás, a fideszes politikusok vagyonosodási botrányai, valamint az amerikai kitiltási botrány.
A módszertan:
A Közösségfejlesztők Egyesülete, a Civil Kollégium Alapítvány, a SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért elnevezésű civil szervezetek és a hozzájuk kapcsolódó netPUBLICA Alapítvány készített kutatást 1600 fő részvételével az ország számos pontján, szúrópróbaszerű mintavétellel.
A vizsgált alapkérdések minden évben ugyanazok. A kérdések minden esetben egy-egy intézménytípus felé támasztott bizalmat mérik.
Ennek ellenére a felmérés alapján ,,a bizalom általános hiánya, egy tartós, mélyponti stagnálás jellemzi a magyar társadalmat 2014-ben is"...

stat
A felmérés alapján a rendőrség iránt nőtt a közbizalom, és az önkormányzatok is hitelesebbek az emberek előtt. A legutolsó helyen természetesen a politikusok vannak, az ő bizalmi indexük a legalacsonyabb. A közbizalomvesztés cseppet sem meglepő, véleményünk szerint óriási szerepet játszik ebben a kormánypárt arrogáns hatalompolitikája, valamint a 2010 óta átrendezett, központosított politikai erőtér, ahonnan teljességgel kiiktatták a fékeket és az ellensúlyokat.

11007563_1005362459474703_24340168_n.jpg
Az állatorvosi ló: Polt Péter
Korábban már részletesen bemutattuk ,,Orbánisztán" létrejöttét, hogyan is számolódott fel a magyar jogállam 2010 után. A kormányváltást követően rendszerszintűvé váltak a módosítások, amelyek valamely független szervezetet vezető, ,,nemkívánatos" személy eltávolítását, és/vagy valamely ,,kívánatos" személy bebetonozását végezték el. Kinevezésüket immár a kormány (kétharmad), vagy a miniszterelnök intézi, megbízatási idejük pedig jóval túllép egy-egy kormányzati cikluson.
Talán az Orbán-rendszer legnagyobb állatorvosi lova nem más, mint a jelenlegi legfőbb ügyész, korábban fideszes országgyűlési képviselő, Polt Péter. Már az is visszás, hogy az elviekben független intézmény elnöke együtt szotyizgat szurkol a miniszterelnökkel a focimeccseken a VIP-páholy kellős közepén, de az még nagyobb baj, hogy hiába buherál mindegyik vezető tisztségben lévő fideszes politikus ,,családi összefogás" segítségével szerzett ingatlanokat, a legfőbb ügyész a füle botját sem mozdítja.

pad


Az Átlátszó nemrég statisztikákat kért a Legfőbb Ügyészségtől, hogy kiderüljön: van-e alapja annak a közvélekedésnek, hogy a Polt Péter által vezetett hatóság el sem indítja, vagy gyorsan megszünteti azokat az eljárásokat, amelyek hivatali korrupcióról szólnak és a kormánypártnak ártanának. Az oknyomozó portál kiderítette, hogy 2010 óta a feljelentések száma a felére-harmadára csökkent, ami többek között azért lehetséges, mert az ellenzéki politikusok és az állampolgárok nem is látják már értelmét annak, hogy a Legfőbb Ügyészségnél próbálkozzanak.
Sokkal sajnálatosabb eredményre bukkanunk, hogyha megnézzük, az ügyészség mit kezdett a beérkezett feljelentésekkel. Polt Péter kinevezése után háromszorosára nőtt a feljelentések elutasításának aránya, ha pedig mégis indult nyomozás, azt kétszer gyakrabban szüntették meg.
Vive la Vida Loca
Nagy izgalommal lehetett várni, hogy vajon a Vida Ildikó által indított vizsgálat az áfacsalások ügyében vajon milyen eredményre is vezet majd. ,,Mrs. Tolmácsot szeretnék kérni" nem is okozott csalódást, a NAV-elnök által felügyelt, saját maga ellen indított vizsgálat ugyanis ,,kiderítette", hogy semmilyen hátrány sem érte a Magyarországon működő amerikai vállalatokat, az adóhatóság nem zaklatta ezeket a társaságokat, és nem hagyta figyelmen kívül az általuk tett bejelentéseket sem.
Miután mindenki megnyugodhatott, hogy a NAV szerint maga körül minden rendben, az Állami Számvevőszék ellenőrzése mégiscsak arra a eredményre jutott, hogy 5 éve minden évben 232,8-204,0 milliárd forintnyi hátralékot úgy engedtek el, hogy semmit nem tettek annak behajtása érdekében. Ezen kívül több hiányosságot is feltárt a belső szabályozottság terén, a legfőbb ügyész pedig hivatali visszaéléssel gyanúsította meg az egyik NAV-vezetőt. Úgy tűnik, hogy az adóhatóság elnöke körül valóban forró lett a talaj, azonban több mint elképzelhető, ha végül le kell majd mondania Vida Ildikónak, abban biztosak lehetünk, hogy van ott még hozzá hasonlóan jó szakembere a kormánynak. Annyi változás mindenképp lesz kettejük között, hogy neki már nem lesz köze Simicskához.

vida.jpg
Vida Ildikó javára legyen írva, hogy legalább anno magától bevallotta, hogy szerepel az amerikaiak kitiltási listáján. Üröm az örömben, hogy már több mint fél éve nem tudjuk, hogy ki az a másik öt személy, akit szintén kitiltottak az Egyesült Államokból korrupciógyanú miatt.
A harmadik hatalmi ág majd visszaállítja a közbizalmat! Jah, nem.
Az Alkotmánybíróságot (Ab) megtörte a kétharmad, mert az új tagok beültetésével sikeresen alakítottak ki egy kormányhű testületet - állapította meg közös elemzésben az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért. Álláspontjuk szerint így ez már nem a korábbi, valódi ellensúlyt jelentő Ab.
Civil jogvédők vizsgálták az Alkotmánybíróság 2011 és 2014 közti ítélkezési gyakorlatát, és az megdöbbentő eredményt hozott: a testület Fidesz által jelölt és megválasztott tagjai szinte kizárólag a kormányoldal számára kedvező döntéseket támogattak.
Voltak olyan alkotmánybírák is, akik minden egyes alkalommal a kormány szájíze szerint szavaztak. Többek között csak a Fidesz által kinevezett Balsai István és Juhász Imre is kizárólag a kormány szempontjaira figyelemmel szavazott, illetve fogalmazott meg különvéleményt. Természetesen ők akkor is a helyükön maradnak, ha a jelenlegi ellenzék egyik pártja hatalomra kerülne.
Mit tesz a kormány, hogy a közbizalom helyreálljon?
Március 10-én a Fidesz három fontos javaslatot is lesöpört az asztalról. Úgy tűnik, hogy a kormánypárt nem érdekelt abban, hogy megvizsgálja az ezermilliárdos áfacsalás ügyét, tisztázza egyszer és mindenkorra az ügynökkérdést, illetve hogy vizsgálat alá vonják a ,,családi összefogásos" politikusok vagyonosodását. Pedig ennek a három ügynek a tisztázása rövid távon hozzájárulhatna a közbizalom helyreállításához, de a Fidesz ebben úgy tűnik, nem érdekelt.
(Forrás: atlatszo)
Bal-Rad komm: Nem szabad elmismásolni azt a tényt, hogy a döbrögisták által kialakított jelen állapotaink CSAK KÖVETKEZMÉNYEK láncolata. Az őket megelőző rablóhorda minden addiginál gátlástalanabb rablóténykedésének a következménye. Amely rablómunka láttán a magyar társadalom beleunt a Maszop-libsi síbolásba, és kétharmaddal szavazott a döbrögistákra. Amivel viszont áttette lábát a cseberből a vödörbe! Ugyanakkor maga az egész “félrelépési história" a rendszerváltással kezdődött!)
Magyarországon a politikus a bűnöző, a maffiózó, a korrupció, a tisztességtelenség, a gazember szinonimájává vált. Ráadásul elvitathatatlanul.
Ezen viszont nem csodálkozhat senki. Egy alapvetően bűnözésre épülő társadalmi rendsze-a kapitalizmus-megtestesítői a politikusok.
A veszély talán nem is a szélsőséges nézetekben van! A veszélyt a “mérsékelt" nézeteket képviselő politikusok mértéktelen erkölcsi és morális lezülledése jelentette/jelenti!
A következmény pedig? A bizalomvesztés a kisebbik gond!
A VALÓDI PROBLÉMA AZ ORSZÁG ELVESZTÉSE!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/24/romokban-a-kozbizalom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvan a Quaestor-ügy főkolomposa! A Béla az! Tápióságról!
  2015-03-24 19:57:44, kedd
 
  Megvan a Quaestor-ügy főkolomposa! A Béla az! Tápióságról!

Posted on 2015/03/24 Szerző: Admin

Egy munkanélküli kisemberrel vitetnék el a Quaestor-balhét

A 444.hu felkereste a bukott brókercég új vezetőjét, aki olykor közmunkásként tengeti az életét egy Pest megyei faluban.
A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. március 16-án tartott közgyűlési jegyzőkönyve szerint megszűnt az igazgatóság, és Tarsolyék helyett a cég vezérigazgatója egy tápiósági férfi, Orgován Béla lett. Az iratokat Básty Cecília ügyvéd ellenjegyezte, így egyebek között Orgován Béla aláírásmintáját.
A 444.hu most felkereste a férfit. Mint írják, háza szerény, a kopogtatásra és csengetésre senki sem reagált, a redőnyök le voltak húzva ,,Orgován Béláról a falubeliek nehezen hiszik, hogy vezérigazgató lett egy százmilliárdokat kezelő pénzügyi cégnél. Eddigi életében jórészt munkanélküli volt, van, aki szerint a nyolc általánost sem fejezte be, de abban mindenki biztos volt, hogy középfokú végzettsége nincs" - tudósított a helyszínről a hírportál.
Közben az immár Orgován Béla által vezetett cégben jelentős tulajdonrészt szerzett az a Quaestor-vállalat, a Quaestor Financial Hrurira Kft., amelynél a bajok elkezdődtek. A pénzügyi felügyelet ugyanis erről a társaságról feltételezi, hogy felelős a szabálytalanul kibocsátott 150 milliárd forintnyi kötvényért, aminek a visszafizetésére nem maradt pénze a cégcsoportnak.
A csoporton belüli cégadásvételt is meglehetősen furcsán oldották meg. A Quaestor Financial Hrurira Kft. korábban állítólag 57 milliárd forintot adott kölcsön a központi Quaestor-cégnek, és most a tartozásból 5,2 milliárdot tulajdonrésszé alakítanak át, a maradékot pedig (52 milliárd forintot) a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. tőketartalékába helyezik.
A pénzügyi manőver és a cégvezető-váltás jogászok szerint könnyen megalapozhatja, hogy dokumentumok tűnjenek el, és vitathatóvá váljék a felelősség, amiért több 10 milliárd forint adósságot halmozott fel a befektetők felé a Quaestor.
(vs)
Bal-Rad komm: LEBUKOTT “A" Béla! Ő tervelt ki mindent! Biztos hallott annak idején a Josip Totról, meg a Kaya (nem az a kaja) Ibrahimról! Nagyon azokra a történetekre hajaz ez a mostani buli, csak van benne néhány csavar!
De a dolog lényege, hogy megvan a bűnös! A Béla! Tápoóságról. Ha Tápióságon (egy FALUBAN!) el tudta hitetni mindenkivel, hogy ő nem vezérigazgató egy sokmilliárdos cégnél, akkor ettől a Bélától minden kitelik. Rafkós egy bűnöző!
Mindenki lenyugodhat! Lóvé már nem lesz!-de tettes az van.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/24/megvan-a-quaestor-ugy-fokolomposa-a-bela- az-tapiosagrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árufeltölteni és takarítani vasárnap is lehet a boltokban -
  2015-03-24 19:56:32, kedd
 
  Árufeltölteni és takarítani vasárnap is lehet a boltokban - nesze neked családi élet keményen dolgozó magyar ember

Most akkor hogyan is van ez? Csak az eladók, pénztárosok és biztonsági őrök családi életét védjük meg vasárnaponként? Az árufeltöltőknek és takarítóknak tabu a vasárnapi családi menüsor délben? Mert árufeltölteni és takarítani vasárnap is lehet a boltokban.

A kereskedelmet kiszolgáló tevékenység, közöttük az árufeltöltés vagy a takarítás nem tartozik a vasárnapi pihenőnapról szóló törvény hatálya alá - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére kedden.

A vasárnapi pihenőnapról szóló törvény arról rendelkezik, hogy kiskereskedelmi tevékenységet az általános zárva tartási időszakban nem lehet folytatni. A kereskedelmet kiszolgáló tevékenység nem tartozik a törvény hatálya alá - olvasható az NGM válaszában.(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moszkvából is gellert kaphat a paksi bővítés
  2015-03-24 17:33:05, kedd
 
 
Lengyel L. László írása




2015. március 23.

Moszkvából is gellert kaphat a paksi bővítés

Putyin bármikor kihúzhatja a széket Orbán alól - Súlyos bukta lesz

Az energiaunió létrehozása alapvető stratégiai érdeke az EU-nak, és nem csupán az oroszoktól való függőség csökkentése miatt. Ez utóbbi cél viszont gyorsítja a folyamatot, de egyben - a Moszkva elleni szankciókhoz hasonlóan - vitákat is gerjeszt a tagállamok között. A magyar kormány fenntartásokat hangoztat.




A hétvégi EU-csúcs fő témája az energiaunió előkészítése volt, folytatva az elmúlt időszakban felgyorsult stratégiai egyeztetéseket. A közös energetikai rendszer és szabályozás régóta napirenden van, és abban elvileg mindenki egyeltért, hogy az integráció erősítése alapérdek, a konkrét megvalósításban azonban már vannak nézetkülönbségek. A kiindulópont világos: Európa energiaimportra szorul, ezért megnyugtató megoldást kell találni az ellátás biztonságának hosszútávú garantálására. Ennek egyik fő iránya a felhasználás hatékonyságának növelése, a másik a belső, elsősorban a megújuló források arányának növelése, a harmadik a behozatali lehetőségek diverzifikálása és ezáltal a külső függőség csökkentése, végül pedig egységes energetikai hálózat létrehozása, amely optimalizálni tudja az egyes országok igényeinek kielégítését.

Mindennek a megteremtése közel sem egyszerű, a szerteágazó érdekek egyeztetésén túl szigorú közös szabályrendszerre, az eltérő feltételek összehangolására és persze jelentős beruházásokra van szükség. Az előkészítést bonyolítja, hogy az egyes tagállamok jelentősen eltérő helyzetben vannak a felsorolt területek mindegyikében, a nemzeti szuverenitás védelmezéséről nem is beszélve. Segíti viszont az egyeztetést, hogy már most is folyik együttműködés az országok között lényegében minden konkrét területen, és annak tapasztalataira, a kialakult kapcsolatokra támaszkodni lehet a további lépéseknél.

Nagy lökést adott a folyamatnak Putyinék agresszív fellépése és fenyegetődzése az ukrán válság kapcsán. A biztonsági kérdések előtérbe kerültek, még nyilvánvalóbbá vált az unió energetikai sérülékenysége. Röpke egy év alatt számos stratégiai elemzés és iránykijelölő anyag született, a mostani csúcson pedig rögzítették az energiaunió alapcéljait is, amelyek egyébként nyilvánvalóak: az ellátásbiztonság és hatékonyság növelése és az integrált belső piac megteremtése.

Külön foglalkoztak a külső szállítási szerződésekkel, kimondatlanul is az orosz importtól való függés kockázatai miatt. Leszögezték, hogy szerződések csak az uniós jog szerint köthetőek, teljesen átláthatónak kell lenniük és szem előtt kell tartani az EU biztonságának érdekeit. Érdemes ezt összevetni Orbánék paksi megállapodásával, amely egyik szempontnak sem felel meg igazán. Nem véletlen, hogy a többség Brüsszel előzetes jóváhagyásához akarja kötni a szerződéseket, néhány ország azonban, a csehek, a szlovákok és Orbánék határozottan ellenzik ezt, és a németeknek is fenntartásaik vannak.

Emiatt arról született döntés, hogy az ilyen megállapodásokat előzetesen be kell mutatni az EB-nek, az esetleges normakontroll jogszabályi feltételeinek a kidolgozását viszont Brüsszelre bízták, és azokról később határoznak. A magyar kormányfő nem habozott kifejteni, hogy számára az uniós jóváhagyás elfogadhatatlan, és mindenki maga dönthessen a beszerzési forrásokról. Ez a vélemény nyilvánvalóan szemben áll az energiaunió egyik lényegi elemével, a források biztonsági, gazdaságossági, környezetterhelési stb. szempontok szerinti összehangolásával és az erre épülő közös stratégiával.

A neuralgikus pont a vitában most Oroszország, a vele kötött és kötendő energetikai szerződések jövője. A helyzetet bonyolítják a kölcsönös szankciók, amelyek nehezítik az EU és Moszkva kapcsolatait. A mostani csúcs egyelőre nem döntött újabb lépésekről, júniusig haladékot adott arra, hogy az ukrán válságról született minszki megállapodás végrehajtását figyeljék. Putyinék viszont barátságtalan lépést tettek azzal, hogy mintegy 200 amerikai és uniós közéleti személyiséget - köztük magyarokat - kitiltottak, mert szerintük oroszellenes magatartást tanúsítanak. Érdekes, hogy Orbánék, akik olyan vehemensen kérték ki maguknak a NAV-os vezetők amerikai kitiltását korrupciós gyanú miatt, egyelőre nem tiltakoztak Moszkva nyíltan politikai felhangú szankciója miatt.

Az érintett európai vezetők aligha dőlnek a kardjukba, hogy nem kívánatos személyek Oroszországban, ebből aligha származik bármilyen káruk. Moszkva viszont egyre jobban szenved a szankcióktól és az alacsony energiaáraktól. Az infláció már 17 százalékos, a kamatok 15 százalék körül mozognak, dollár százmilliárdok áramlanak ki az országból, a valutatartalékok bő egy év alatt 524 milliárd dollárról 351 milliárdra estek. A pénzügyminiszter szerint az idén az alacsony olaj- és gázár miatti bevételkiesés a GDP 8 százalékára, 180 milliárd dollárra tehető, minden egydollárnyi árcsökkenés 3 milliárdnyi veszteséget jelent. A szankciók nehezítik és drágítják a finanszírozást, akadályozzák a szükséges beruházásokat és technológiai fejlesztéseket. Mindezek együttes hatásaként az idén az orosz GDP 3-4 százalékkal esik vissza, és a későbbi kilátások sem biztatóak.

Ennek fényében ebből az irányból is gellert kaphat a paksi bővítés. Az már világos, hogy az oroszokkal kötött megállapodást a már megszületett és a várható brüsszeli döntések miatt módosítani kell. Kérdés, hogyan áll ehhez Moszkva, mennyire lesz engedékeny és mit kér cserébe. A 10 milliárd eurós hitel teherré válhat Putyinék számára, ha annak finanszírozása számukra drágább, mint amekkora kamatot mi fizetünk /átlagosan 4,5 százalék szerepel a szerződésben, a moszkvai kamatok manapság háromszor ekkorák/. Orbánékat tehát kelet felől is könnyen kellemetlen meglepetés érheti.

http://www.168ora.hu/buxa/oroszorszag-energetika-eu-134606.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.