Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Álhír
  2015-03-25 21:23:26, szerda
 
  Álhír:
Rogán Antal a mai sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Orgován Béláról is Gyurcsány tehet, majd hozzátette - Tarsoly Csaba letartóztatása még nincs napirenden, Orbán Viktor utasítása szerint elsőként Gyurcsány Ferenc ellen kellene már egy jó kis vádat találni.
Végezetül hangsúlyozta, hogy a 3000 milliárd forint magánynyugdíj vagyon elherdálásáért egyértelműen Gyurcsány Ferencet terheli a felelősség.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halló, beszélhetnék Szijjártó úrral?
  2015-03-25 21:22:49, szerda
 
 
Halló, beszélhetnék Szijjártó úrral?

Jó napot, ki keresi?

Tarsoly Csaba vagyok.

Kapcsolom a miniszter urat.

Halló, szevasz Csaba. Mi újság?

Semmi különös, csak szeretném viszonozni a múltkori kedvességet, a családdal nagyon jót úsztunk a medencédben a fejedelmi ebéd után. Nagyon jó gyerek lehetsz, hogy a szüleid megleptek ezzel a szép házzal.

Tudod Csaba, nálunk első a család, minden, ami közpénz az a Fidesz családé, már, amit Viktor meghagy nekünk.

Szóval, azért hívlak, mert látom, hogy vannak befektetéseitek a Questornál és, hogy tudd, este csődöt jelentek.

Na, ne hülyéskedj!

Nem hülyéskedek, Matolcsy Gyuri mondta, hogy eddig, ne tovább, még egy pár milliárdot utalhatunk a CÖF-nek, aztán vége.

Minden esetre, kösz, hogy szóltál, intézkedek azonnal, hogy vegyék ki a pénzt tőletek. Ha jól emlékszem, nem nagy összeg, 3-4 milliárd forintunk van nálatok. Addig nehogy bejelentsd!

Ugyan már! Még van néhány haver, azoknak is szólok, meg hát még csomó mindent el kell sikálnom.

Igen, ez így korrekt, mindig is becsültelek Csabi. Egész jó kedvem lett! Csődör Csabi csődöt jelent... látod, humoromnál vagyok.

Mint mindig Petikém! Még egy dolog. Kellene egy megbízható pénzügyi szakember a cég élére, mert én le fogok mondani.

Joszip Tot, Kaya Ibrahim? Ők már jól beváltak!

Ne már! Egy igazi magyar ember legyen! Valamilyen Béla nincs? Abból volt egy csomó magyar király.

Jó ötlet, de van. Itt ez az Orgován Béla, nagyon rendesen dolgozott a szüleim házánál, miután kiengedték a börtönből.

Megegyeztünk, legyen. Ő lesz az V. Béla... ha-ha-ha!

Azért látod, te sem mész a szomszédba egy kis humorért.

Akkor további szép napot és csók az asszonynak, de várjál, mi lesz a kisbefektetőkkel?

Ugyan, ki nem szarja le, mi nem szoktunk az árok szélén senkit hagyni. De hol van itt árok?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán nem megy a nemzetbiztonsági bizottság ülésére
  2015-03-25 18:43:39, szerda
 
 
Orbán nem megy a nemzetbiztonsági bizottság ülésére

MTI2015. 03. 25. 15:49


Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökét arról, hogy nem vesz részt a testület csütörtöki ülésén. Erre azért kapott meghívást, hogy adjon tájékoztatást "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő, esetleges nemzetbiztonsági kockázatról". Ezt Molnár Zsolt, a bizottság elnöke közölte.

Simicska Lajos vállalkozó korábban a mandiner.hu-nak azt mondta, hogy Orbán Viktornak - közös sorkatonai szolgálatuk idején - jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni róla. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke úgy értékelte, minél előbb ki kell deríteni, hogy sérült-e Magyarország nemzeti szuverenitása.
hirdet?s

Simicskát több évtizedes barátság fűzte Orbán Viktorhoz
Fotó: Bielik István - Origo
"Bennünket gumibotoztak"

Orbán Viktor úgy reagált, Simicskából a sértettség beszél. A múlt hétfőn az Országgyűlésben pedig egy jobbikos azonnali kérdésre - igaz-e Simicska Lajos nagyvállalkozó vádja, miszerint a katonaság idején együttműködött a III/IV-es főcsoporttal - kijelentette, "mifelénk az ilyesmit nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani", "mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak".

Az MSZP-s Molnár Zsolt közölte: Orbán Viktor levelében azt írta, korábban már a nyilvánosság előtt kifejtette álláspontját.

Orbán Viktor már kifejtette álláspontját
Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A bizottsági elnök sajnálatosnak és helytelennek nevezte, hogy Orbán Viktor nem jelenik meg a testület előtt, szerinte a miniszterelnöknek a nemzetbiztonsági bizottság ülésén is tisztáznia kellene az őt ért vádakat. Rainer M. János történész az Origónak korábban kifejtette, hogy akár mindkettőjüknek - Simicskának és Orbánnak is - igazuk lehet.
Kockázatelemzés és gazdaságbiztonság

A nemzetbiztonsági bizottság csütörtökön az Információs Hivatalnál tart kihelyezett zárt ülést. Molnár Zsolt azt mondta, az aktuális kérdések között egyértelmű és világos helyzetértékelést és kockázatelemzést vár az iraki, kurdisztáni helyzetről, valamint az ukrán válságról.

Emellett az Alkotmányvédelmi Hivataltól a gazdaságbiztonsági feladatok hatáskörében vár tájékoztatót arról, hogy a jövőre nézve milyen megelőző intézkedéseket tesznek, hogy meggátolják a brókercégeknél történő visszaéléseket.

Továbbá egy, a közelmúltban nyilvánosságra került hangfelvétel nyomán tájékoztatást vár a betyársereg és a parlamenti pártok esetleges összefonódásáról, az alkotmányos rendet veszélyeztető eseményekről is.

http://www.origo.hu/itthon/20150325-orban-nem-megy-a-nemzetbiztonsagi-bizottsag-u lesere.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet, hogy a devizahitelek miatt nem lesz nyugdíjunk
  2015-03-25 18:41:20, szerda
 
 
Lehet, hogy a devizahitelek miatt nem lesz nyugdíjunk

Pénzcentrum
2015. március 25. szerda 16:33


A klasszikus megtakarításos életbiztosítások száma közel hatvan százalékkal csökkent 2008 óta, és ez többek között a kedvezményes végtörlesztésnek is lehetett köze. A Portfolio Biztosítás 2015 konferenciáján azt is megtudtuk, hogy mennyit kellene félretennünk ahhoz, hogy elegendő nyugdíjunk legyen.
Nagy Tokaji Kóstoló: március 28., Corinthia Hotel Budapest, több mint 150 tokaji bor! (x)
hirdetés

Ha nemezközi összehasonlításban nézzük a hazai megtakarításokat, akkor azt láthatjuk, hogy a régiós országok átlagos szintjén állunk, viszont az Európai Unió átlagától messze le vagyunk maradva. A jelenleg itthon befektetett 3000 milliárd forint jelenős részét állampapírban tartják a befektetők.

2006 óta egyre kevesebb rendszeres díjas, biztosítás alapú megtakarítást indítunk, de 2014-ben ez a negatív trend változott és ismét emelkedésnek indultak a megtakarítási szerződéskötések.

Fontosnak tartjuk az életbiztosítás alapú megtakarításokat, mivel nem a hozam az elsődleges szempont ezeknél a termékeknél, hanem a biztonság

- mondta Nagy Koppány, a jegybank biztosítás-felügyeleti igazgatója.
Az új szerződések között kiemelkedő a nyugdíjbiztosítások száma

- tette hozzá. A biztosítások költségeit egyébként kivétel nélkül megfelelnek az MNB előírásainak, vagyis a tavaly bevezetett szabályozás sikeresnek mondható.
A devizahitelek miatt nincs elég megtakarításunk

A devizahitelek havi törlesztőrészletének megemelkedése akadályozta az új megtakarítások indítását, ráadásul a kedvezményes végtörlesztés miatt sokan felhasználták megtakarításaikat, és nem indítottak újat helyette. Ennek ellenére a válság előtti szinthez képest csupán öt százalék körüli visszaesést mutatnak az életbiztosítások száma. Érdekes, hogy míg 2008-ban 3,2 millió életbiztosításunk volt, addig 2014-re már csak 2,5 millió élő szerződés volt Magyarországon. A befektetéshez kötött életbiztosítások száma szinte egyáltalán nem változott.
Ezzel szemben a klasszikus megtakarításos, vegyes életbiztosítások száma 58 százalékkal csökkent (911 ezerről 385 ezerre).
Miért rossz az alacsony alapkamat a megtakarításoknak?

A korábbi magas hozamokból könnyen kitermelhető voltak az ügyfeleknek ígért kamatok, a magas hozam elfedte a kockázatokat. A jegybank egyébként kedden csökkentette az alapkamat szintjét, így az most történelmi mélyponton, 1,95 százalékon áll. Fontos azonban megkülönböztetni a két terméktípust:

A klasszikus megtakarításos életbiztosításoknál jóval nehezebb kitermelni a hozamokat és mind a biztosító, mind az ügyfelek haszna csökkent

A Unit-Linked termékeknél a fő kérdés az, hogy a hozamok ki tudják-e termelni a TKM-et, és ha igen, akkor mekkora lesz a reálhozam.

A technikai kamatláb szintjét a biztosító dönti el, azonban a klasszikus életbiztosítások esetében ez határozza meg az ügyfél hozamát is. Alapvetően a 10 éves állampapírhozamhoz illesztik a technikai kamatot, ami jelenleg 2,9 százalék lehet.
Mennyit kellene félretenni, hogy elegendő legyen a nyugdíjunk?

Akár 600-800 ezer forint megtakarításra is szükség lenne egy komolyabb járadékhoz

- mondta Raveczky Zsolt az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója. Ezzel biztosítható lenne, hogy a nyugdíjba vonuláskor elegendő pénz legyen a számlánkon ahhoz, hogy meg tudjunk élni idős korunkban.
A mai magyar lakosság még nem tanulta meg a hosszú távú megtakarítás jelentősségét

- tette hozzá Kozek András az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese.
De mi a helyzet a nyugdíjakkal?

A maximálisan felhasználható adókedvezmény egyharmadát használjuk csak ki

- mondta Kovács Erzsébet a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Ez azt jelenti, hogy az átlagosan befizetett éves díj 220 ezer forint körül alakul, pedig ennek közel háromszorosát is félretehetnénk nyugdíjcélra.
Az sem mindegy, hogy ki indít nyugdíjcélú megtakarítást, ugyanis minden társadalom idősödik. Egészen biztos, hogy a nyugdíjbiztosítást kötők tovább élnek, mint az országos átlag

- tette hozzá Kovács Erzsébet. Akik elérik a nyugdíjkorhatárt várhatóan 85 évig élnek nők és 81 évig férfiak esetében.
A Ratkó-korszak miatt módosult korfa következtében 2016-os és 2017-es évek a nyugdíjasok számának hatalmas megugrását fogja eredményezni.

A szakértő szerint nekik már késő elkezdeni takarékoskodni, ugyanis 10-15 évnyi járadékszolgáltatás alapjául minimum ugyanekkora megtakarítási időszakra van szükség.

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/lehet_hogy_a_devizahitelek_miatt_nem_lesz_nyugd ijunk.1044152.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hi rlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krizsó Szilvia: Béláink
  2015-03-25 17:44:21, szerda
 
  Krizsó Szilvia: Béláink


2015. március 25. 11:29




A tápiósági Orgován Béla bevonult az örökkévalóságba. 38 évesen úgy lett egy százmilliárdokat kezelő pénzügyi cég vezérigazgatója, hogy a rossznyelvek szerint még általános iskolai végzettsége sincs.
Így kereshet pénzt otthonról, szabadidejében. Napi 2 óra elég. »

,,Béláim az Úrban! A Mi Urunk, Jézus Krisztus meghallgatván hozzá intézett fohászainkat végre kirángatta ezt a koszos falut az ismeretlenség posványából. Mert mi is volt a mi falunk mind a mai napig a hatalmas világmindenségben? Mi? Egy nagy büdös semmi. Ezer éve létezünk. És ezer éve nem vett rólunk tudomást senki. Ebben a faluban nem állnak meg a gyorsvonatok. De még a megyei elvtársak autói sem. Hát mi végre vagyunk mi a földön, Béláim, az Úrban? De most, hála a mennybéli urunknak, most leszünk valakik! Csődülni fognak hozzánk a népek! Egy új Jeruzsálem, egy új Mekka, egy új Róma lesz....".

Eddig az idézet a Legényanya című filmből.

Utána jöjjön a valóság.

Ehhez nem kell mást tenni, mint Rátót helyére beírni Tápióság nevét. Ez a 2500 lelkes falu ugyanis bevonult az örökkévalóságba. Mert az ő Bélájukkal tényleg csoda történt. 38 évesen úgy lett egy pesti székhelyű, százmilliárdokat kezelő pénzügyi cég vezérigazgatója, hogy a rossznyelvek szerint még általános iskolai végzettsége sincs, eddig - ha dolgozott is - közmunkából élt, sőt még a börtönt is megjárta. Ez utóbbinak persze abszolút semmi jelentősége, még ha állítólag lopásért, illetve emberölési kísérletért ítélték is el. Mindenkinek jár egy esély, hogy bizonyítsa, megbánta tettét és jóvátenné. És - hogy visszautaljak a filmbeli plébánus gondolataira-, a Mi Urunk egyengeti megtért báránykája útját.

Orgován Béla - nyilván a mindenható útmutatásait követve- idén év elején két céget alapít. A Konimonika Kft. ipari gép, berendezés üzembe helyezésére alakul, az ONSZID-MA Kft. fő tevékenységi köre pedig saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A két cég alapításához szükséges 6 millió Ft alaptőke feltehetően szintén a teremtő közbenjárásának köszönhető, mert az nehezen képzelhető el, hogy a közmunkából szerzett vagyon gyarapodott hirtelen többmilliósra. És isten kezét látom annak a lajtorjának a felállításában is, ami, ha nem is az égbe, de rögtön a karriercsúcsra vezette a mi Bélánkat. Mások mit meg nem adnának ekkora tisztességért!

Lelki szemeim előtt látom, ahogy zarándokok érkeznek Tápióságra, hogy csodájára járjanak Orgován Béla felemelkedésének. Itt is, ott is emberek, akik a Kiválasztottat akarják megérinteni, hogy legalább ennyiben részesei legyenek az isteni kegynek. Vannak, akik megcsókolják a földet, amit árokásásnál a lapátjával érintett. Aztán jönnek a buszok, amelyekből -önként és dalolva- diákok özönlenek ki, mert végre élő példát látnak arra, hogy nem az iskolának, hanem az életnek tanulnak. Csak az a baj, és ezt ők még nem tudhatják, a tanulásnak ára van. És ahogy elnézem, nem is kevés. Mondjuk úgy 150 milliárd forint. Ki fogja ezt kifizetni? Azt hiszem, sejtem. Egyszer csak megáll egy nagy autó, kiszáll belőle valaki és azt mondja Bélának: ,,érted jöttünk, elvtárs, nem ellened. Nekünk többieknek meg azt, hogy ,,ne aggódj, a javadat akarjuk!"

http://www.hir24.hu/poszt-itt-publi/2015/03/25/krizso-szilvia-belaink/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NAGYON HELYEs!!!
  2015-03-25 16:51:28, szerda
 
  A német rendőrség szerint számottevően erősödtek a szélsőjobboldali csoportok


A rendőrség szerint számottevően erősödött a "szélsőjobboldali" csoportok tevékenysége,

és nőtt a "rasszista" bűncselekmények száma Németországban - írta vasárnapi cikkében a Welt am Sonntag című német lap. "Országos szinten jelentős növekedést tapasztalunk az idegenellenes bűncselekmények számában" - közölte Holger Münch, a német szövetségi rendőrség vezetője azon a néhány nappal ezelőtti konferencián, amelyen a tizenhat szövetségi állam belügyminiszterei vettek részt.

A hírszerző szolgálatok nagyjából 22 ezerre teszik a szélsőjobboldali szimpatizánsok számát Németországban, ezen személyek negyede szerintük "neonácinak" nevezhető.

Münch nem közölt adatokat az országos helyzetről, a Die Welt című lap értesülései szerint azonban idén egyedül a keleti Szászország tartományban 179 idegenellenes bűncselekményt regisztráltak. Ez a szám tíz éve nem volt ilyen magas, tavaly 152 volt.

Csütörtök éjjel Nürnberg közelében tűz ütött ki több üres épületben, amelyekben menekültek húzták meg magukat. A rendőrség szerint gyújtogatás történt. Az épületek falára rasszista feliratokat és horogkereszteket festettek.

Az utóbbi hetekben a bevándorlás és a menedékjog korlátozását sürgető, a társadalom iszlamizálódását elítélő tiltakozásokat rendeztek több német városban. Az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű, drezdai központú mozgalom hétfői demonstrációján nagyjából tízezren vonultak fel a szászországi fővárosban.

Angela Merkel német kancellár szóvivője pénteken elítélte a hasonló megmozdulásokat, leszögezve, hogy "Németországban sem az iszlámgyűlöletnek, sem az antiszemitizmusnak, sem az idegenellenességnek, sem a rasszizmusnak nincs helye". Az euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt viszont támogatásáról biztosította a bevándorlás korlátozását követelő mozgalmat.


http://harcunk.info/index.php/jelentesek/950-a-nemetorszagi-rendorseg-szerint-sza mottevoen-erosodtek-a-szelsojobboldali-csoportok
(MTI nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sosem hibázott ekkorát Orbán
  2015-03-25 16:47:06, szerda
 
 

2015. 03. 25. 15:46
Sosem hibázott ekkorát Orbán

A Fidesz és a kormány egy délután alatt több hétre elegendő trutyit öntött a saját fejére. A Quaestor-ügy Orbánék eddigi legkínosabb botrányává dagadhat.

A pokol akkor kezdett elszabadulni, amikor délben a Cink közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium nekik írott e-mailjét. Ebben Szíjártóék lényegében bevallják, hogy bennfentes kereskedést folytattak. Vagyis exkluzív információik voltak a Quaestor várható bedőléséről, és ezért vették ki a Küküm pénzét a brókercégből.

Az alaphír az volt, hogy a minisztérium szervezetébe tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt tartott a Quaestornál vezetett értékpapírszámláján, amelyet a brókercég összeomlásának a napján, március 9-én vettek ki. Erre reagálta a Külügy azt, hogy azért vonták ki a pénzt a cégből, mert

a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír csődje után az ügyfelek bizalma megingott a brókercégekkel kapcsolatban, és az ügyfelek jelentős része elkezdte kivenni a pénzét.

Hasonlóan nyilatkozott Orbán Viktor is pár órával később Sopronban. A kormányfő azt mondta, személyesen utasította a minisztériumokat, hogy ellenőrizzék, nem ,,állomásoztatnak-e" közpénzt brókercégeknél, és, ha igen, akkor azt vegyék ki minél hamarabb. Ő is arra hivatkozott, hogy a Buda-Cash bukása után "dominóhatás fenyegetett".

Ez nagyon jól hangzik, de nem igaz. Március 9-e előtt semmilyen híradás nem szólt arról, hogy a Questornál komoly gondok vannak, arról meg pláne nemvolt szó, hogy az ügyfelek tömegesen vennék ki a pénzüket. A döntés a Külügyben saját bevallásuk szerint már március 5-én megszületett. Tehát

előre tudták, hogy a Questor meg fog feküdni, mégsem hozták nyilvánosságra, így a kisbefektetők még napokon át benn tartották a pénzüket, megvárva a teljes összeomlást.

Ennél azonban nagyobb baj is van. Nem is egy.
Az egész frakció tudta?

Az Index azt írja, hogy a Fideszben legalább 6-7 nappal (!) a Quaestor öncsődje előtt tudták, hogy a cég tönkre fog menni. A portál munkatársainak állítólag a Fidesz-frakció egyik tagja már március 4-én egy háttérbeszélgetésen említett három céget, amely valószínűleg napokon belül összeomlik. Ezek közül az Index is csak kettőt említ, Hungária Zrt-t és a Quaestort.

Tehát nem valamiféle ,,dominó-hatástól" való parázás vezette Orbánékat, hanem

pontosan tudták, mely cégek fognak hamarosan bedőlni. És még így is hallgattak.

Ha igaz, hogy nem csak a kormány, hanem az egész Fidesz-frakció tudott a közelgő bajról, akkor szinte biztos, hogy az információ eljutott a képviselőkhöz közel álló cégekhez és magánszemélyekhez is. Ha bebizonyosodik, hogy március 9-e előtt ők is kivették a pénzüket, az még kínosabb lesz a kormánypárt számára.
A dominó-sor elején

A legsúlyosabb vád azonban az lehet, hogy nem csak eltitkolták Quaestor közelgő csődjét, hanem jelentős részben ők is idézték elő. A napi.hu úgy tudja, csak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak 20 milliárd forintot meghaladó összeget vezettek a Quaestornál, és a kormányfői utasítás nyomán ezt nyilván mind ki kellett venniük. És akkor a többi minisztériumról még nem is tudunk.

Lehetséges, hogy

ezzel éppen a kormány indította el azt a dominó-hatást, amitől állítólag annyira tartottak, és közpénzek azonnali kivonása tette 100%-osan biztossá a Quaestor bukását.

Megrendülve

Az Alfahir.hu-nak nyilatkozó brókerpiacon dolgozó informátor szerint menekítik a pénzüket a hazai piacon jelenlévő brókercégekből az emberek. Jellemzően kisbefektetők egy része "szétszórja" a bent tartott pénzt, vagyis egy részét bent hagyja, más részét máshová utalja, vagy kiveszi, így, ha az egyik cég csődbe megy, a másik rész még mindig meglesz. A befektetők másik része pedig az összes megtakarítását kiveszi.

Emellett természetesen jelentősen megcsappantak a bejövő utalások is, ami a történtek fényében nem csoda. Információink szerint a hazai brókerpiac alapjaiban rendült meg.
Bennfentesek

A kormány lépései, illetve Orbán Viktor utasítása nem csak morális, de konkrét büntetőjogi kérdéseket is felvethetnek. Amit a miniszterelnök és a minisztériumok március elején csináltak, az kimerítheti a ,,bennfentes kereskedés tényállását, ami így néz ki:

Aki

a) bennfentes információ felhasználásával pénzügyi eszközre vonatkozó ügyletet köt,
b) a birtokában lévő bennfentes információra tekintettel mást azzal bíz meg, hogy a bennfentes információval érintett pénzügyi eszközre vonatkozó ügyletet kössön, vagy
c) előnyszerzés végett bennfentes információt illetéktelen személynek átad,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

http://alfahir.hu/sosem_hibazott_ekkorat_orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Die Presse: Orbán már nem úr a saját házában
  2015-03-25 16:30:00, szerda
 
  Die Presse: Orbán már nem úr a saját házában

Hír24

2015. március 25. 16:21


A konzervatív osztrák napilap, a Die Presse és a francia balliberális Le Monde is a Fidesz népszerűségvesztéséről és a Jobbik előretöréséről ír: míg az osztrák elemzés szerint az ifjú titánok okozzák a miniszterelnök vesztét, a francia lap az Orbán-varázs meggyengülését látja a háttérben.

-10% mosógép, szárítógép, mosogatógép, sütő »

Orbán nyakán a Jobbik címmel közöl írást a Jobbik egyre növekvő támogatottságáról a Die Presse című konzervatív osztrák napilap szerdai száma.
Előretörnek az ,,ifjútörökök"

A lap budapesti tudósítója, Peter Bognar szerint a Jobbik erősödése a Fidesz népszerűségvesztésének következménye, egy éven belül több mint egymillió választót vesztett el a párt. A szerző úgy véli, ez a veszteség a vitatott kormányzati lépésekkel, a netadó tervezett bevezetésével, a vasárnapi zárva tartás szabályozásával vagy a reklámadó kivetésével magyarázható.

A Fidesznek igazán nagy fejtörést okozhat, hogy a harminc év alattiak körében a Jobbik 21, a Fidesz 17 százalékot ért el - írja Peter Bognar, aki szerint olyan hangokat is hallani, amelyek szerint Orbán már nem úr a saját házában, a hatalomvágytól fűtött "ifjútörökök" fokozatosan nyomást gyakorolnak rá.
Megkopott a varázs

Leáldozóban Orbán Viktor csillaga címmel közölt a Fidesz népszerűségvesztéséről tudósítást a Le Monde. A francia balliberális lap a vasárnapi zárva tartás bevezetése kapcsán megemlítette, hogy a KDNP javaslata alapján elfogadott törvény a nagy külföldi láncokat érinti főleg. Az intézkedést külföldi nagyvállalatok az Európai Unió versenyhatóságánál megtámadták, de az a Fidesz szavazóbázisát adó vidéki lakosság körében is népszerűtlen, és 10 ezer munkahely megszűnéséhez vezethet.




Fotó: MTI

A Le Monde, amely szerint ez az epizód jól érzékelteti Orbán "meggyengülését", aki úgy tűnik, elvesztette eddigi varázsát, amely a politikai csaták megnyerése művészeteként jellemezhető. Az IPSOS március 17-i felmérése, amely szerint a Jobbik 18 százalékos támogatottsággal, felzárkózva a 21 százalékos Fidesz mögé, a második legerősebbé párttá vált Magyarországon, sokkolta a közvéleményt.
Más szelek fújnak

A lap úgy értékeli, a sorozatos választási győzelmek után az internetadó elleni megmozdulások voltak az első jelei annak, hogy más szelek fújnak a Fidesz számára, azóta pedig Ózdon jobbikos polgármestert, Veszprémben baloldal által támogatott parlamenti képviselőt választottak, s ezzel a kormánypárt elvesztette a parlamenti kétharmadát, Tapolcán pedig ismét jobbikos győzelem várható.

A tudósító Joelle Stolz azt is szokatlan dolognak tartja, hogy a médiában előtérbe kerültek a Fideszen belüli konfliktusok és az Orbán körüli fiatal politikusok hirtelen meggazdagodási ügyei. A legárulkodóbb jel pedig a Simicska Lajossal való látványos szakítás a tudósító szerint. A cikk felidézte az amerikai kitiltási ügyet, a médiát két hete uraló Buda-Cash és Quaestor botrányt, amely közben a Jobbik a tiszta arculatát hangsúlyozza, s a Fidesz szavazóinak harminc százaléka már szívesen szavazna rá.

http://www.hir24.hu/belfold/2015/03/25/die-presse-orban-mar-nem-ur-a-sajat-hazaba n/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem fogja elhinni, melyik magyar milliárdos kaphat a nyugdíj
  2015-03-25 16:28:04, szerda
 
  2015. március 24., kedd 10:46 Napi.hu

Nem fogja elhinni, melyik magyar milliárdos kaphat a nyugdíjvagyonból


Az államosított magánnyugdíjpénztáraktól átvett értékpapír-portfóliót kezelő Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. átvilágíttatja a milliárdos Vitézy Tamás horvát idegenforgalmi befektető cégeit. A fejlesztési miniszter szerint a "nagy értékű ingatlanvagyon hazai kézben tartása, és az ehhez kapcsolódó munkahelyek sorsa figyelmet érdemel", ezért vizsgálják a cégcsoport tőke- és hitelszerkezetének átalakításával kapcsolatos befektetési lehetőségeket.

A magyar állam számára figyelmet érdemlő befektetések a Vitézy Tamás milliárdos vállalkozóhoz köthető - jelentős hitelállománnyal rendelkező - horvátországi idegenforgalmi befektetések - derül ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter írásbeli válaszából, amit Szabó Szabolcs, az Együtt jelöltjeként parlamentbe jutott képviselőnek adott.

Arra a kérdésre, hogy az állam meg akarja-e venni - a kormányfővel rokonságban álló - Vitézy horvátországi kikötőit és szállodáit, a miniszter érdekes választ adott: "A nagy értékű ingatlanvagyon hazai kézben tartása, és az ehhez kapcsolódó munkahelyek sorsa figyelmet érdemel. A Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. ezért vizsgálja az Adriatiq Islands Group tőke- és hitelszerkezetének átalakításával kapcsolatos befektetési lehetőségeket. Az esetleges, bármilyen jellegű döntést meg kell előznie a csoport átvilágításának, ezért került sor a PwC megbízására. A további lépések az átvilágítás eredményétől függnek".

Az állami tulajdonú - a tulajdonosi jogok gyakorlója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. - Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. februárban ugyanis - hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzéssel - a PricewaterhouseCoopers (PwC) Magyarország Kft.-t megbízta azzal, hogy a Vitézy érdekeltségében lévő Adriatiq Island Group cégcsoportot pénzügyileg átvilágítsa és üzletértékelését elvégezze, nettó 72,6 millió forintért.

A fejlesztési miniszter válaszát követően az Együtt bejelentette, hogy Szabó Szabolcs újabb írásbeli kérdéssel fordul Seszták Miklóshoz, hogy kiderüljön, jól értik-e a választ, tényleg horvát munkahelyek védelmére fordítanák a magyar adófizetők pénzét. "Avagy egyszerűen ismét egy fideszes oligarcha kimentéséről van szó?"- írta közleményében az Együtt.

Feltárják a problémákat

A Napi.hu februárban az MNV-től érdeklődött arról, hogy a cégcsoport átvilágítása és üzletértékelése az állam tulajdonrész-vásárlását előzi-e meg. A vagyonkezelő nem adott egyértelmű választ, csupán azt közölte: "általánosságban elmondható, hogy az átvilágítási jelentés elkészültével feltárásra kerülnek a csoport vagyoni és finanszírozási helyzetével kapcsolatos problémák."

Problémák ugyanis jócskán lehetnek a horvát tengerparti ingatlan- és kikötőfejlesztésekben érdekelt Adriatiq Island Group Plc-nél - a csoport honlapja szerint hitelállományuk 2010 végén 45 millió eurót (akkori árfolyamon 12,5 milliárd forint) tett ki. A Magyar Narancs 2013. októberi cikkében Vitézyre hivatkozva azt írta, hogy az ottani cégek 15 milliárd forintos hitelállományt cipelnek. A horvátországi vállalkozások 2012-ben a hetilap összesítése szerint nettó 3,2 milliárd forintos negatív eredménnyel zárták az évet. (Az Adriatiq Island Group honlapja szerint 2010-ben a csoport 26 millió euró nettó árbevételt ért el, ami 2003-tól 125 százalékos növekedést jelentett, s a terveik szerint bevételük 2014-re 30 millió euróra nőtt volna. Hogy ténylegesen hogyan teljesített a cégcsoport az elmúlt években, s milyen "vagyoni és finanszírozási helyzetével kapcsolatos problémák" vannak, amelyeket az MNV fel kíván tárni a PwC-s átvilágítással, nem tudtuk meg, az Adriatiq Island Group ügyvezetője, Horváth András nem válaszolt lapunk kérdéseire.)

Vitézy Tamás 2013-ban a Napi.hu A 100 leggazdagabb című kiadványban 35 millió eurós bevételről és 5,5 millió eurós EBITDA eredményről számolt be - továbbá arról, hogy az elmúlt év nem kedvezett a külföldi befektetéseknek Horvátországban. Parkolópályára került a Split mellé tervezett vízi élményközpont, lakópark, valamint a további kikötői fejlesztések.

A cégcsoport magyarországi tagja, az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. 2013 márciusa óta felszámolási eljárás alatt áll, ami jelenleg is tart. (Az Adriatiq Islands Group menedzsmentjének tagja volt 2010 elejéig Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki jelenleg a Századvég Gazdaságkutató Zrt. többségi tulajdonosa is, valamint Habony Árpád kormányzati tanácsadó; a Céginfo.hu adatai szerint a magyarországi leányvállalatnál 2008-2010-ben töltöttek be vezető tisztséget.)

Az Adriatiq Island Group honlapja szerint 2001 és 2010 között 1354 szállodai szobából, 184 apartmanból és 653 kikötőhelyből álló horvát tengerparti ingatlan-portfóliót hozott létre - ezek forrása tulajdonosi tőke és banki hitel volt. A cégcsoport társtulajdonosa Vitézy Tamás, aki 2000-ben társult a hajókereskedéssel foglalkozó Kerekes Lászlóval.

Horvátországi befektetéseket indítottak, először csak kikötők építésével, majd szálloda-, kemping- és apartmanház-beruházásokkal bővítve létrehozták az Adriatiq Islands Group holding vállalatot - olvasható a cégcsoport honlapján. Vitézy 2013-ban 10,5 milliárd forintra becsült vagyonával még befért A 100 leggazdagabb magyar listájába, de 2014-ben már nem került listára, ehhoz ugyanis legalább 5,3 milliárdos vagyon kellett.

Mir csinál a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.?

Az Adriatiq Island Group átvilágítását elrendelő Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.-t 2013 decemberében alapította a magyar állam, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az új társaság feladata az MNV részére átadott, majd az MNV által a társaságba apportált illikvid pénzügyi eszközök kezelése és befektetése. A társaság portfóliójában összetett és jelentős volumenű befektetések vannak - közölte a Napi.hu-val az MNV. A cégadatokból kiderül, hogy az államosított magán-nyugdíjpénztárak vagyonának kezelésére létrehozott - és 2015. január 31-ével megszüntetett - Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap illikvid pénzügyi eszközei kerültek az MNV-n keresztül ehhez a társasághoz.

A Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. alapításakor az állam 50 millió forint készpénzt és 33,6 milliárd forint értékű pénzügyi eszközt, mint nem pénzbeli hozzájárulást bocsátott a társaság rendelkezésére. Az utóbbi 60 tételből álló, hatféle devizában denominált értékpapírból állt. A pénzügyi eszközök összetétele: kötvény 370,4 millió, strukturált termék 9,717 milliárd, befektetési alap 14,344 milliárd, részvény 9,202 milliárd forint értékben.
A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2013. szeptember 30-án 64,13 milliárd forint piaci értékű értékpapírokat adott át az MNV-nek, majd novemberben újabb, 4,51 milliárd forint értékű értékpapírokat. A Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. előtársasági (2013. december és 2014. február közötti működés) tevékenységéről készült beszámolója szerint az alapításkor 33,63 milliárd forint értékű értékpapír-portfólió került hozzá.

Az alábbi táblázatból kiderül, hogy görög államkötvények és szerb állami közműcég kötvényei mellett, magyar és külföldi vállalati részvények, kockázati tőke és ingatlanalapok papírjai kerültek át a magánkasszák vagyonából az MNV-n keresztül a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.-hez.


Forrás: mnv.hu

Márciusban adóvégrehajtás indult a Vitézy Tamás tulajdonában lévő kiadó, az ingyenes Helyi Témát megjelentető Théma Lapkiadó Kft. ellen, a múlt héten azonban a Cink.hu információi szerint Vitézy maga jelentette be a szerkesztőségi értekezleten, hogy vége a hetilapnak, többet nem jelenik meg. Vitézy az Indexnek megerősítette a hírt, de bővebben az ügyről nem kívánt nyilatkozni. A Céginfo.hu adataiból kiderül, hogy a dolgozók nagy részét már február végén elbocsátották, a 2014 májusában 20 főről 18-ra, majd idén február végén 2 főre csökkent a foglalkoztatottak száma. A lapot kezdetben nyomtató Théma Nyomda Kft. már korábban bedőlt, 2013 novembere óta felszámolás alatt áll.


http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/nyugdijpenzt_fektetne_az_allam_a_magyar_mill iardos_cegebe.595337.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Le Pen: "Az EU halott; ha engem választanak meg 2017-ben
  2015-03-25 16:23:30, szerda
 
  2015. március 25. 07:12

Le Pen: "Az EU halott; ha engem választanak meg 2017-ben, hat hónappal később népszavazás lesz a kilépésről"


Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke az EU-ból való kilépésről rendezne népszavazást Franciaországban, ha megnyerné a két év múlva esedékes elnökválasztást. A pártelnök a Mega görög tévének nyilatkozva mondta ezt kedden. Zoom "Az az elgondolásom, hogy megmondom a franciáknak, ha engem választanak meg 2017-ben, hat hónappal később népszavazás lesz" - közölte Marine Le Pen. "Az Európai Unió halott, a mi gazdaságunk, szociális jóléti rendszerünk és identitásunk halála (az EU)" - folytatta Le Pen, aki arra szólította fel Görögországot, hogy kezdjen tárgyalásokat az euróövezetből való kilépésről ahelyett, hogy teljesítené a hitelezők és Brüsszel követeléseit. Üdvözölte a radikális baloldali Sziriza párt januári választási győzelmét. "Görögország számára az egyetlen megoldás a tárgyalás az euróból való szervezett kilépésről" - mondta a pártelnök. Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Front minden idők legjobb eredményét érte el a vasárnapi helyhatósági választáson, a voksok 25,97 százalékával a harmadik lett a pártok szerinti bontásban. Nem sikerült ugyanakkor a legerősebb francia politikai erővé válnia, jóllehet a felmérésekben 30 százalékkal az élre várták. Az első helyen a Nicolas Sarkozy volt államfő vezette jobbközép Népi Mozgalom Uniója nyerte a szavazatok 29,4 százalékával. (MTI nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/4/141125/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.