Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Hogy lehetne ez magánlevél?!
  2015-03-27 22:30:03, péntek
 
  Az ATV Szabad szemmel című műsorának a felvételére állított be Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azzal a levéllel, amit Tarsoly Csaba Quaestor-vezér Orbán Viktornak küldött. Mészáros Antónia műsorvezetőnek át is adta a levelet, aki részleteket olvasott fel belőle, de az államtitkár a teljes levél közléséhez nem járult hozzá. “Ugyanis ez egy magánember írása a miniszterelnöknek."

Hogy lehetne ez magánlevél?!
A Quaestor vezérigazgatója keresi meg írásban, hivatalosan Magyarország miniszterelnökét, hogy a magyar állam segítsen a szarrá lopott cégének!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkerült Tarsoly Csaba levele
  2015-03-27 22:26:22, péntek
 
  Megkerült Tarsoly Csaba levele

http://41.media.tumblr.com/bb47a598625cb8660e4d35de4d876468/tumblr_nlw0cdJHD21s4e w3vo1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ennél gyönyörűbb csak akkor lett volna, ha ezt Lázár vagy Ro
  2015-03-27 22:20:54, péntek
 
  ennél gyönyörűbb csak akkor lett volna, ha ezt Lázár vagy Rogán mondja be



A kormányfő arról is beszélt, hogy senki nem sajnálja a brókerektől “a kőgazdag emberek világát", ha a munkájukkal a többi embernek is segítettek pénzhez jutni. “De abban az esetben, ha ez az életmód, vagyoni helyzet a keményen dolgozó emberek pénzének ellopásából áll elő, akkor kinyílik a bicska az ember zsebében"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves keményen átvert kisemberek!
  2015-03-27 22:14:56, péntek
 
 
27 március 2015 Swan Edgar

Kedves keményen átvert kisemberek!

Melyik kormánytag mit tud arról, amiről semmit, de aztán mégis és végül nem is ő volt.


Nem mondom, hogy eddig egyenletesen bárányfelhős lett volna a magyar közélet. Azt sem merném állítani, hogy a politikusok az igazmondás szobrához állnak modellt akár napjainkban, akár az elmúlt évtizedekben. De eddig legalább összehangoltan működött a kamubrigád, most meg homokbánya került a gépezetbe, amitől mindenki össze-vissza hazudik. Koordinálatlanul és ha eltekintünk az okozott károktól, akár viccesnek is találhatjuk a dolgot.

Itt van például a Quaestor ügy. Nem is naponta, hanem óránként lódít valaki egy velőset, lehetőleg homlokegyenest ellentéteset, mint a másik, vagy akár mint saját maga egy fél nappal előbb. A bedőlt cég vezetője bejelentette, hogy bejelentette. Mármint az öncsődöt. Amiről aztán kiderült, hogy nem jelentette be. Még szerencse, hogy a csőd ettől függetlenül bekövetkezett. Vagy nem. Aztán azt mondta a Quaestor vezetője - aki Tarsoly Csaba névre hallgatott még akkor - hogy ő bizony levélben jelezte a kormánynak: miszerint helyzet van. Először senki sem vállalta a levelet. Sem Lázár János, sem Szijjártó Péter. Nem is írt Tarsoly. De írt. Nem Lázárnak. De, neki. Mégsem. Szijjártónak. Neki sem. De. De nem. De, csak arra kérte Szijjártót, hogy továbbítsa Orbán Viktornak. Nem. De. Ma a Kossuth rádió műsorában Orbán Viktor a szájával mondta: de bizony, írt neki Tarsoly Csaba és ehhez nem kellett senki közvetítése, még Szijjártó Péteré sem, mert csak. Ő megkapta a levelet. Levél ügy letudva.

Következő napirendi pont: mikor is utasított ki és kicsodát, hogy a miniszterek vegyék ki a közpénzeket a bóvli kötvényekből? Nem Orbán Viktor. De. Nem. De, ő maga mondta. Tényleg! Tehát Orbán Viktor utasított. Mert okos és előrelátó. Az én kérdésem ebben az ügyben: véletlenül nem tiltja az Államháztartási Törvény (vagy más szép nevű tövény), hogy közpénzeket ilyen kötvényekben tartsanak a minisztériumok? Mert én úgy tudom, hogy de. Ez valahogy mégsem téma a médiában, pedig a valódi kérdés ez. Szerintem. Meg talán még az, hogy például a Szijjártó Péter vezetése alatt álló hosszú nevű minisztérium pénzeit kezelő Magyar Nemzeti Kereskedőház (na, tessék! magyar is, nemzeti is egyszerre!) hogy csinálta meg azt a kunsztot, hogy miközben kötvényben tartotta a Quaestornál a közpénzt, azt mégis készpénzben tudta kivenni a brókercég bedőlése előtti napokban?

Az már szinte piskóta, hogy a minisztériumok ügyesen kivették a pénzeket, a keményen átvert kisemberek pedig nem tudták ezt megtenni. Bár ma a rádióban azt is mondta a miniszterek elnöke, hogy aki nem vette ki időben, az úgy hülye, ahogy van. Ebből én arra következtetek, hogy túl sok segítségre nem számíthatnak azok, akik elbukták a megtakarításukat. Ha meg mégis, az megint csak közpénzből képzelhető el, praktikusan: mindenki fizetni fog az országban, aki itt adózik. Szuper! Azt nem mondta a nagyszerű politikus, hogy mi a bánat tartott 17 napig, ameddig Tarsoly Csabához eljutottak a hatóságok. Mert addig őt ki sem hallgatták, meg sem keresték. Sok minden beleférhetett ebbe a 17 napba. Például mindenféle iratot, vagy nagyon sok pénzt is el lehet ennyi idő alatt tüntetni. De akár együtt a kettő is működik. Aztán arra is volt idő, hogy a cég vezetését Tarsoly Csaba átadja egy Orgován Béla és vidéke...vagy mi, tehát a Quaestor vezérigazgatója ez a Béla nevű közmunkás és (ha igazak a hírek) köztörvényes úr lett. Futólag, mert aztán Tarsoly Csaba visszavette tőle a céget. Akkor mi értelme volt ennek? Ki tudja? Az is lehet, hogy a Béla egy rendetlen ember, és a nagy átadás-átvétel során elhányt valahová egy csomó dokumentumot, ami aztán soha nem fog előkerülni többé. De erről szegény Tarsoly úr egy kicsit sem tehet.

Az teljesen friss hír, hogy Tarsoly Csaba valamelyik keze (talán a jobb), egy Mikuska Zoltán nevű személyi titkár (Tarsolyé) évek óta Polt Péter legidősebb lányának a barátja, élettársa, vagy ilyesmi. Kínos egy picit, de hamarosan ki fog derülni, hogy Gyurcsány tehet róla és a mocskos szocik!

Mindenki nyugodjon meg szépen! Happy End van, Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásban várja a fürge hatóságok vizsgálatát. Ez 17 nappal ezelőtt is megtörténhetett volna, de biztosan nem volt egy szabad rendőr sem. Lehet, hogy éppen valamelyik álcivil szervezetet rohantak meg tizenöten, mert a nemzeti érdek ezt kívánta.

Aki esetleg érti a fent vázolt eseményeket, az a megfejtést bátran küldje be nekem. Kisorsolok közte egy bögrét.

Viszont jó hosszúra sikerült a cikk, miközben a felét se írtam meg mindannak, ami a héten történt. Ebből az következik, hogy máris írom a folytatást.

Pillanat, jön az is.


http://hu.blastingnews.com/hir/2015/03/kedves-kemenyen-atvert-kisemberek-00324001 .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÜRES A TARSOLy
  2015-03-27 22:01:19, péntek
 
  2015. március 26., csütörtök

ÜRES A TARSOLY


De ez csak a valóság egyik fele, mert a másik az, hogy ellenben egyre inkább tele van a társadalom virtuális töke vele.
Hogy kivel?
Hát azzal a magasan szervezett, átörökítő anyagot hordozó fehérjehalmazzal, mely történetesen éppen a miniszerelnöki posztot tölti be.
Hogy ez a broki eltőzsdézte a zemberek pénzét, ez kétségtelen, hogy keresett egy zsák pénzt az adófizetők pénzén, míg most elcsúszott egy banánhéjon, az nagyon valószínű, és hogy megússza ezt is, - ez sem kizárt.

A szerencséje az, hogy aki a Questornál befektetett, az nem a klasszikus magyar kisember, mert annak nemhogy befektetni való pénze nem marad, de a hónap végére jobb esetben a zsírosbödönjét nyalja ki, rosszabb esetben a helyi uzsorás seggét, hogy kihúzza a hónap végéig.
Így aztán - ismerve a magyar mentalitást - lehet, még dörzsöli is a kezét, örül, hogy jól megszívta végre az is, aki hozzá képest Krőzus, mert félre tudott tenni egy élet munkájával egy-két milliót és még fialtatni is tudta.
De most ennek vége, ez is a fax barátságtalanabb végére került, van isten és van igazság, hiszen én is dolgoztam egész életemben, mégsincs egy kanyi vasam se - hát hol volt itt az igazság?

Mindenesetre a kormány erősen dolgozik azon, hogy ne legyen még egy akkora pénzügyi botrány, mint a devizahiteleseké volt - rengeteg még az ellopni rendelt pénz, nem lehet veszélyeztetni egyelőre a kormányzati pozíciót!
A legszebb az egészben, hogy csodálkoznak, többek között azon, hogy Tarsoly ma estig szabadlábon volt, ami azért vicces, mert ha aznap zárják be, amikor a csőd kiderült, akkor a buktában a többi lóvé mellett a kormány pénze is bennragadt volna, mint a lekvár.
De nem ragadt be, maradt a Qestornál milliárdok átutalásának aláírására jogosult személy, alá is írta mindet, két kis kereszt után három nagy kereszt volt az aláírás, annak aztán nem kell a vagyonnyilatkozatával tökölődni soha...
Tarsoly meg a bútorokat elszállíttatta a villájából. és ha holnap kiderül, hogy az már nem is az ő villája volt, akkor csak te csodálkoznál, kedves olvasó - így írták meg ezt az egekben.
Az eljárás innentől a bejáratott utakon halad, Kulcsár Attila kövezte ki a sztrádát, melyen majd most Tarsoly is végiggyalogolhat büszkén és farokfelcsapva, mint megtévesztett áldozat, aki csak jót akart, de a kegyetlen sors, ugye...

Hogy a miniszterelnök törvényt szegett, az itt nem játszik szerepet, majd kiderül, hogy ő nem a Külügy pénzére gondolt, mikor utasítást adott a befektetések feltörésére és begyűjtésére, és azt sem tudta, hogy van ilyen cég, mint amilyen a Questor, Tarsolyt meg utoljára a betyárseregnél látott, a baráti találkozón.
Majd Vida Ildikó elviszi a balhét, oszt járhat legalább nyelvtanárhoz,úgyis a Lajos embere volt...
Mindenesetre az ügyek nagyját sikerült az első öncsőd bejelentésének bejelentése és a második "demostmáraztán tényleg bejelentettük" bejelentés között eltelt időben elsimogatni, bízva abban - szerintem joggal, hogy az ellenzék menet közben sem lett okosabb, ami egy reális helyzetértékelésnek tűnik.
A magyar nép meg nem a turultól fogant, hanem egy aranyhal rakta le az ikráit a pöcegödörbe, azt termékenyítette meg a kani, attól lettünk olyan tehetségesek, hogy a memóriánk visszafelé öt másodpercre terjed...
Még akit érint a dolog, azok is azt fogják harsogni egy hónap múlva, hogy az ügyről Gyurcsány tehet, míg Viktor megmentette a befektetők pénzét.

Ki beszél ma már a hitelkárosultak gettójáról, ki beszél Kulcsár botrányáról, kinek jut még eszébe a ne mi nyerjük a legtöbbet szép parancsa?
Senkinek, akinek meg eszébe jut, azt nem érdekli, mert nem foglalkozik politikával.
Mint a hajótörött a kabinajtón, körülötte cápák - de ő nem foglalkozik a hajózással.
Közben - a Questor csődjének bejelentését követő napon meghalt - a Külügyben keringő pletykák szerint öngyilkos lett egy ember - őt - úgy látszik - otthon találták, így nem kellett létrákkal bajlódni.
Ő vezette a Külügy beruházási főosztályát.

Példaképünk Argentína, az ország felvásárlásához szükséges tőke szépen gyűlik, a nyomorgók száma is kielégítő, már csak az államcsőd hiányzik.
Ha az is meglesz, jöhet a hatfogásos vacsora a libasülttel, no, nem neked, hanem új uraidnak, akik - valami csoda folytán - igen fognak hasonlítani a mai urakra...

Nekünk meg ezt dobta a gép...



http://www.pupublogja.hu/2015/03/ures-tarsoly.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország „java” csendben retteg
  2015-03-27 21:56:40, péntek
 
  2015
Az ország ,,java" csendben retteg

Porcsin Zsolt 2015.03.27.10:55
Értelmiségének jelentős része tartás nélkül vegetál, maradék erkölcse elszállt, szinte bármelyik kényszer közmunkás büszkébben róhatja útját kopott gereblyéjével a vállán.
.

Én ugyan nem sajnálom azt az intézményvezetőt, aki mindent megtett oda-vissza-oda-vissza a kormányzók regnálása érdekében, feledve azt, hogy ő a közpénzéből a köz, s nem egy párt szolgálatára van felbérelve. Éppen most retteg. Hogy mi lesz a pártjával, mi lesz vele...

Én ugyan egy könnycseppet sem morzsolok el azért az óvodavezetőért, aki sokszorosan részeltette altesti örömökben az oktatásért felelős alpolgármestert, hogy beosztott óvónőből intézményvezető lehessen. Retteg a kis odaadó is.

Szívem meg nem szakad az építkezési cég tulajdonosa láttán, aki most hirtelenjében ellenzéki politikusok telefonszámait kutatja a regiszterében, bár még momentán a kormánypártiaknak szolgáltatja be a kötelező százalékot. Ám készül a jövőre - úgy hiszi.

Visszafogott mosollyal hallgatom az egyetemi oktatót, aki saját múltját elemezve indokolja meg eddigi kollaboránsságából kinőtt mai passzív ellenállását, ám halkan beszél a kocsmában, nehogy meghallja valaki, hogy ő tulajdonképpen ellenáll.

Kedvencem az általános iskolai tanár, ránézésre férfi, aki azzal húzza ki magát ebből az egész gyalázatos katyvaszból, hogy ő nem néz a tévében híradót, tehát nem tud semmiről semmit.

És van az a pénz, amiért építészek széttúrnak egy történelmi városrészt, ügyészek az igazságba vetett hitet, orvosigazgatók a gyógyítás reményének még a látszatát is.
Nem sajnálom őket. Már most megvan a büntetésük. A rettegés.

Magyarország szerteszéjjel van. Értelmiségének jelentős része tartás nélkül vegetál, maradék erkölcse elszállt, szinte bármelyik kényszer közmunkás büszkébben róhatja útját kopott gereblyéjével a vállán.

Magyarország egy szar ország lesz, amíg közpénzből kioktatott java áttelepül külhonba vagy kussolva helyezkedik, amíg remegő térdű értelmisége még saját gyerekeinek sem tud példát mutatni tisztességből, amíg maguktól is menekülő pedagógusai sorban állnak a jegypénztárnál A szürke ötven árnyalatáért.

Egy széthullott, amortizálódott, meglopott, megkeseredett, butaságban tartott országnak kellene most nemet mondania, hogy aztán igent mondhasson.

Nem tud. Csendben retteg.



http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/9084_az_orszag_java_csendben_retteg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fölösleges volt Tarsoly letartóztatása?
  2015-03-27 21:38:59, péntek
 
 
168 Óra Online írása




2015. március 27.
Fölösleges volt Tarsoly letartóztatása?

,,Az egész ország nem érti, hogy miért csak tegnap, 17 nappal az ál-öncsőd után tartóztatták le Tarsoly Csabát" -írja Pápa Levente az Együtt közgazdásza a blogján. Tarsoly korábban megpróbálta átadni a milliárdos cége vezetését egy börtönviselt embernek, majd pár nappal később mégis visszavette a Quaestor irányítását Pápa Levente szerint azért, mert így megúszhatja a felelősségre vonást.


Azt követően, hogy március 9-én este öncsődöt jelentett a Quaestor kötvénykibocsátó cége, másnap a jegybank felügyeleti biztost nevezett ki a Quaestor brókercége élére.

Közben kiderült, hogy nem lett bejelentve a csődeljárás még legalább 10 napig. A főcég élére új vezető (Orgován Béla) került, és az addigi liechtensteini off-shore tulajdonos helyett a kötvénykibocsátó lett az új tulajdonos. Ez a cég tartozik a kötvénytulajdonosoknak.

A tulajdonosváltással azt érték el, hogy egy végelszámolás esetén csak minden más hitelező után, a sor legvégén kaphatják vissza a kisbefektetők a pénzüket - írja Pápa Levente a blogján. Később Tarsoly mégis felvállalta a felelősséget, és visszavette a cége irányítását. A közgazdász szerint pont ezzel a trükkel fog kibújni a komolyabb büntetés alól.

Pápa szerint Polt Péter főügyész még az ál-öncsőd napján, azaz március 9-én elrendelhette volna a teljes Quaestor-csoport zár alá vételét, és Tarsoly Csabát is még aznap előzetesbe helyezhette volna az ügyészség. (Közben a Blikk kiderítette, hogy Tarsoly titkára Polt lányának az élettársa.)

Így nem lett volna tulajdonosváltás, vezetőcsere és állami pénzek elsőbbségi kifizetése, nem lehetett volna off-shore számlákra elutalni a pénzt. És nem lett volna újra vezetőcsere .

Pápa levente így összegzi a következményeket:

,,Az újabb vezetőcsere miatt most Orgován tartozik átadni a cég papírjait Tarsolynak. De ha ezek közben elvesztek, vagyis nem tudja átadni azokat Tarsolynak, azért már Orgován felelős a jog szerint. Az az ő bűne lesz. Viszont a Quaestor-csoportnál elkövetett bűncselekményeket már csak hiányos dokumentumok alapján vizsgálhatja a bíróság, hiszen a papírok eltűntek. Felelős: Orgován Béla."

A közgazdász szerint ezért most már csak ,,álca, máz, púder" Tarsoly letartóztatása, s állítása szerint a hatóságok bűnrészesek a Quaestor-ügyben

http://www.168ora.hu/itthon/folosleges-volt-tarsoly-letartoztatasa-134731.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ön melyik politikust küldené el a picsába?
  2015-03-27 21:31:45, péntek
 
  Ön melyik politikust küldené el a picsába?

Az elmúlt napokban a brókerbotrány mellett a vasárnapi zárvatartásról szóló hírek tematizálták a közvéleményt. Legutóbb Rétvári Bencét alázták szét a kommentelők a Facebookon, amikor azt próbálta megmagyarázni, miért olyan remek ötlet, hogy nem nyithatnak ki a boltok vasárnap.

A kvg.hu riportere ennek kapcsán kérdezte az utca emberét, hogy ki, melyik politikust küldené el melegebb éghajlatra.

Részletek a videóban:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Zna6aDKQ_d8


http://sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/170462/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindent megúszni
  2015-03-27 21:28:17, péntek
 
  Mindent megúszni
2015.03.27. 06:40


Nem volt nehéz előrelátni a state capture-t, az uniós pénzek szisztematikus lenyúlását, a nepotizmust, a kirakatpereket, az élet minden területét ellepő korrupciót, a maffiaeljárásokat és a debilek áradását.

De Orbán szerdai nyilatkozatát tényleg nem lehetett előre látni.

Van itt egy kormány, amelyik törvényellenesen költségvetési pénzeket tart egy pilótajátékban a felügyeletét ellátó nemzeti bank tudtával, majd amikor bedől a szarhalom, akkor néhány nap alatt kimenti mind a minisztériumok pénzét, mind a haverokét, hiszen a pilótajáték kurva jó befektetés, csak időben ki kell tudni szállni, és vigyék el a buktát a keményen dolgozó kisbefektetők.

És akkor jön a bandavezér és lassan, tagoltan belemondja a mikrofonba, hogy igen, az én tudtommal és utasításomra követték el a brókernél és a nemzeti bankban a törvénytelenségeket, sőt a bűncselekményeket is, és jól jegyezzék meg, hogy továbbiakra is utasításokat fogok adni, ha úgy tartom jónak. Jegyezze meg jól minden ügyész, rendőr és pénzügyi felügyelő, hogy velem gyűlik meg a baja, ha okoskodni próbál. Igen, Polt Péter barátom is tudott róla. Igen, Pintér Sándor barátom és Matolcsy György barátom is tudott róla. De, nagyon is lesz neki következménye. De azt majd én eldöntöm, hogy ki viszi el a balhét. Majd keresünk valami analfabéta borsodi cigányt. Vagy nem. Mindenki időben ki lesz értesítve. Kérdés van? Ha nincs, akkor hallgassák meg a szocialista brókerbotrány-kantátát az MTVA Kifizetőhely csimpánzkórusának előadásában.

Egy ilyen fordulatot én sem tudtam volna elképzelni, de ha mégis, akkor azt vártam volna, hogy valami valahol felgyullad. Legalább az értelem szikrája a szemekben.

De nem.

Oké, haladjunk tovább. Van még valaki, akinek van valami bukható befektetése Magyarországon?

http://orulunkvincent.blog.hu/2015/03/27/mindent_meguszni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akciós Auschwitz Csak itt, csak most, féláron!
  2015-03-27 21:24:39, péntek
 
  2015. március 26. 22:33

Akciós Auschwitz Csak itt, csak most, féláron!


A hülyének is megéri - de annak aztán nagyon. Úgy tűnik, igencsak lanyhul az érdeklődés a lengyelországi Disneyland iránt - talán még végkiárusítás is lesz. Kattintson a teljes ajánlatért! (Eredetileg itt tették közzé.)

https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/auschwitzreklam0.jpg


Forrás: https://kuruc.info/r/6/141201/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 239
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 4323
  • e Év: 157819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.