Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Orgovánt kormányfőnek!
  2015-03-28 20:03:32, szombat
 
 
Orgovánt kormányfőnek!

Népszava|2015. márc 28. 06:03


Szerintem igazi nemzetmentő javaslat. Sajna, nem nekem jutott eszembe, hiába, nem vagyok a régi. Először egy kisebb hírügynökség vezetőjétől, Csík Tamástól olvastam, de azóta a szép cél érdekében Facebook csoport is alakult. Komolyan fontolgatom a belépést. Az ötlet mondhatni zseniális. A képzetlen, nincstelen, de sok mindenre kapható Orgován Bélát a Quaestor vezérigazgatójává emelték a cég valódi főnökei, igaz, csak pár napra. Derék dolog, hogy Ioszip Tot és Kaya Ibrahim után végre egy magyart találtak, elvégre nem vagyunk mi más nemzeteknél alábbvalók.

Ma egész Magyarország egyetlen nagy Quaestor. Főnökei sokáig hitegették, akiket lehetett, miközben kilopták a szemüket is. Eljátszották a bizalmat, eltüntették mások pénzét. El kell hagyni a süllyedő hajót, és egy balekkal elvitetni a balhét. Orgován Béla igazán alkalmas. Neki nincs vesztenivalója: se kacsalábon forgó villa, se yacht, még egy nyamvadt Rolex óra sem. Másrészt harcedzett ember: kocsmai verekedések kirobbantójaként gyűlt meg a baja a rendőrséggel. A nemzeti szabadságharc élére nem is állítható holmi girhes, tornából felmentett szemüveges. És talán kevesebbel is megelégszik, mint a mostani hatalmasok. Nincs olyan felmenője, akinek a bányájából aztán muszáj lesz követ vásárolni. Más rokonai sem akarnak kikötőt vagy országszerte közvilágítási megbízatásokat, a népdal szellemében járván el: ,,Eb fél, kutya fél, míg az ipam-napam él". Szóval ő a mi emberünk.

Sokat segíthet a kormányoldal apadó bizalmán is. Már a békemenet is önmaga árnyékává fogyott. Lassan se béke, se menet. Menet helyett Sümegre autóval érkeztek a politikai zarándokok. Csizmadia László maga egy szerény Mercedesből szállt ki. A béke felől is vannak kétségeim, bár Bayer Zsolt magához képest nagyon is szelíd volt. Simicskát is éppen csak legazemberezte, pedig az ember ugye, csúnyábbakat is szokott gondolni arról, akinek tartozik. Meg legfeljebb a ,,kretén újságírókról", ,,idióta ellenzékről", ,, pöcegödör szerkesztőségekről" ejtett pár szót, semmi bélférgezés, semmi beásás az orgoványi erdőben.

Nem is volna méltó a durváskodás a történelmi pillanathoz, amikor a Quaestor és a kormánypártok frigyéből akár új miniszterelnök születhetik. Érdemes áttekintenünk e nász, majd a válás állomásait.

2010 tavaszán a PSZÁF jelzi: a Quaestor megtéveszti ügyfeleit. Jön a kormányváltás, az új pénzügyi vezetés nem csinál semmit. Elvégre a Quaestor-főnök személyében közeli barátról, futballmecénásról van szó. Hiába jelenik meg 2013-ban a ,,Kiszámoló" című pénzügyi tanácsadóban egy elemzés a Quaestor kockázatairól. A külügy közös bizniszbe bonyolódik Tarsolyékkal, aki Szijjártóval közösen vágja át a szalagot a moszkvai Magyar Kereskedőház avatásán. Elvégre az átvágást gyakorolni kell. Talán ilyentájt kerül a tárca által kezelt közpénz a brókercéghez, valószínűleg törvénytelenül. Még nem tudjuk, ki hozta össze az üzletet, kapott-e jutalékot. Talán jobb lett volna a közpénzen kaparós sorsjegyet venni, de hát nem azért vitték a külügybe a volt sporttársakat, hogy aztán naphosszat kapirgáljanak, mint a tyúkok.

Közben a szorgos Quaestor folytatja 150 milliárdos csalását, amelynek fedezésére megtalálja Orgován Bélát, akit februárban váratlanul két kisebb cég tulajdonosaként jegyeznek be, hogy némi vállalkozói múltat konstruáljanak neki. Február 27-én kimennek a közgyűlési meghívók. A 3. napirendi pontként már ott áll: ,,döntés az igazgatóság megszüntetéséről és vezérigazgató megválasztásáról". Nehéz elképzelni, hogy erről egyetlen hang sem jutott el mondjuk Szijjártóékhoz. Március 8-án, vasárnap Tarsolyék azzal ünneplik a nőnapot, hogy a bizalmasokat gyors válságtanácskozásra hívják. A sajtó szerint Tarsoly elmondja: ,,Öncsődöt fogunk bejelenteni, de megoldjuk a helyzetet, holnap bemegyek Szijjártó Péterhez, ő biztosan segít." A hírek szerint Szijjártón keresztül Orbánnak is ír. Orbán azonban menthetetlennek látja a céget, ezért szól a tárcákat vezető haveroknak. Másnak nem, de hát egy miniszterelnöknek ezer dolga van, nem gondolhat mindenre. Másnap, hétfőn a külügy sietve visszakéri a pénzét, még az öncsőd nyilvános meglebegtetése előtt. Órák alatt meg is kapja, míg a nála korábban kopogtató kisbefektetők hoppon maradnak. Ezután megjelenik az MNB által kirendelt felügyelőbiztos, de a cégcsoportnak csak az egyik tagjánál, amelyik a közvetlen kötvénykibocsátást intézte. A többi seftelhet tovább. Sőt, mint kiderült, seftelhet maga a kötvénykibocsátó kft. is, hiszen szemben a felügyelőbiztos állításával, az öncsődöt végül csak március 19-én jelentik be.

10 nap alatt pedig sok minden történhet. Pláne, hogy a rendőrség sehol, Tarsolyt csak 26-án állítják elő. Talán el voltak foglalva az Ökotársnál. Így aztán 16-án zavartalanul lezajlik a közgyűlés, elkezdődhet Orgován rövid életű tündöklése. Gyorsan átrendezik a tulajdonosi szerkezetet is.

Mára Tarsoly visszavette a főnökséget. Vagyis Orgován felszabadult. Teli tetterővel, fontos emberek frissen szerzett ismeretségével, ideje komolyabb feladatot kapnia. Orgován Bélát miniszterelnöknek!

Lendvai Ildikó volt országgyűlési képviselő


http://nepszava.hu/cikk/1052482
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áder állítólag azért rúgta ki a TEK-et, mert súgtak Orbánnak
  2015-03-28 19:41:51, szombat
 
  Vajon mi mindent csinálhat káderjani önállóan, engedély nélkül?
A diktátorok bizalmatlanok. Viktorunk fejlődése épp annyira töretlen, mint amennyire tipikus.
Vikin teljesen eluralkodott a paranoia, ha már a legrégebbi harcostársai után is kémkedik. Sztálin-feeling.

*

Áder állítólag azért rúgta ki a TEK-et, mert súgtak Orbánnak

ma 16:09




Áder János személyi védelmét ezentúl a TEK helyett a Készenléti Rendőrség látja el. A váltás okait hivatalosan senki sem közölte. A HVG szerint az lehet a háttérben, hogy Áder találkozói nem maradtak házon belül és a TEK súgott Orbánnak, hogy a köztársasági elnök kivel, mikor találkozik.

http://444.hu/2015/03/28/ader-allitolag-azert-rugta-ki-a-tek-et-mert-sugtak-orban nak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hazugoknál is gátlástalanabbak
  2015-03-28 19:31:26, szombat
 
  2015.03.28.
A hazugoknál is gátlástalanabbak
Szárnyathy Géza

Az úgynevezett brókerbotrány valójában sokkal több annál, ami. És nem abban az értelemben, hogy bejött a farvizen egy tojásfejű hülyegyerek, rövidnadrágos haverjaival és egy Orbán nevű apafigurával. Az egész sztori, benne Buda-Cash-sel és Quaestorral elég jól megmutatja, mennyire a béka segge alatti színvonalra jutottak itt a dolgok. Dolgokon kis mértékben értem azt, hogy a külügy bennfentes infók alapján kimentette a pénzét a Quaestortól, ami egyébként mi a fasznak is volt ott, ugye.

A merev hazudozás az ügyben már igencsak gáz, nem különben a mindig szálegyenes háttal élő és működő Giró-Szász, aki szerint emberi reakció volt a pénzmentés. Mondjuk ja, érhető ez, az más kérdés, hogy morózusabb szabályozású helyeken ezért mégiscsak sitt járna. Az igazán gusztustalan húzás persze az, hogy most hirtelen minden pénzügyes uzsorás szarházi, aki a kisemberek fillérjeiből építi a budai házát. Amellett, hogy hányok már a keményen dolgozó kisemberek kifejezéstől, azt azért érdemes hozzátenni, nem a gyári munkás meg a varrónő fektette be a rezsicsökkentésből megspórolt százezreket.

De mindegy is, menjünk tovább, elvégre nem arról van ám itt szó, hogy a habtiszta mezőre odaszart a kormány. Mert kik is vannak ebben a sztoriban? A két úgynevezett befektetési szolgáltató, pontosabban annak szűkebb vezetése elkúrt ezt-azt, valamikor a kilencvenes évek végén, de valahogy nem akaródzott ezt sem beismerni, sem vállalni a következményeket. Inkább lenyúltak innen-onnan egy kis serclit, amiből aztán a kezelhetőnél kicsit nagyobb csomag lett. Évekig masszívan verték át gátlástalanul az ügyfeleiket, közben barom nagy autókban játszották a tuti arcot. Felkerültek az akárhányszáz leggazdagabbak listájára, ők voltak a májerek.

Az egyik bagázs bankot szerzett magának, hogy finanszírozni tudja az elcseszett bizniszeiket, a másik meg simán hülyére vette a szerencsétlen nyuggereket és a pénzsóvár okostojásokat. Már örülhetünk is, hogy a svájci jegybank ügyködése révén elszállt az árfolyam és kibukott az egész, ki tudja, meddig lehetett volna még ezt csinálni. De az egész morális nullára írás persze azzal jött el, amit Tarsoly Csaba a bukta után csinált.

Eleve hazudott, hogy bejelentették a csődeljárást az egyik cégnél, helyette inkább egy sittes faszit tettek meg vezérigazgatónak az anyavállalatnál. A sokat dédelgetett Eto élén is végső soron egy kigyúrt munkanélküli áll. Ez undorító - nem a kigyúrtság, amúgy is a Fradinak drukkolok - hanem az egész eljárás. Gebasz van? Sebaj, majd lepasszoljuk a céget, kamuzunk ezt-azt. És még ezt is megpróbálta másra kenni Tarsoly, mondván, a reorganizációban segítő tanácsadó ötlete volt a sittes, ő azt sem tudta, hogy kicsoda. Hát persze.

Ezek a pofák annyira visszataszítóan gátlástalanul viselkedtek, amit felfogni is alig lehet. Fél éve még az volt a gennyes alak, aki felesleges üzletkötésekre vette rá az ügyfelét csak azért, hogy azok után felszámolhassa a maga díját, ma már ezek csak kispályás trógerek. És igen, ebbe a csapatba szépen belesimul a kínos hazudozásba menekülő kormány.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/03/28/a_hazugoknal_is_gatlastalanabbak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rányitottunk Nyugat-Dél-Amerikára!
  2015-03-28 18:55:36, szombat
 
  Rányitottunk Nyugat-Dél-Amerikára!

Posted on 2015/03/28 Szerző: Admin


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megnyitotta a Magyar Nemzeti Kereskedőház Santiago de Chile-i irodáját pénteken.
A magyar tárcavezető munkaebéden folytatott megbeszélést Heraldo Munoz külügyminiszterrel, és chilei üzletemberekkel is találkozott.
Szijjártó Péter az MTI-nek telefonon nyilatkozva rámutatott, hogy Chile a dél-amerikai regionális politika egyik legaktívabb szereplője, a kontinens egyik legnyitottabb, a világgazdaságba leginkább integrálódott országa, amely 60 állammal kötött szabadkereskedelmi megállapodást. Mint mondta,
“A chilei gazdasági nyitottság, a regionális elkötelezettség és a magyar kormány déli nyitási stratégiája együttesen jó lehetőségeket biztosít arra, hogy a magyar gazdasági érdekeket érvényesítsük ebben az együttműködésben" - nyilatkozott a miniszter.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a chilei gazdasági együttműködésért globális verseny alakult ki. Kitért rá, hogy Chile első számú kereskedelmi partnere Kína, a kelet-közép-európai térségből pedig Lengyelország ebben az országban hajtotta végre történetének legnagyobb színesfém-bányászati beruházását. A miniszter szerint, ha Magyarország ebben a versenyben sikeres akar lenni, akkor időben kell újraépítenie jelenlétét.
“Ennek megfelelően 2013-ban újranyitottuk a nagykövetségünket. Ennek már vannak pozitív eredményei, látszik, hogy a fizikai jelenlét fontos, hiszen a tavalyi év folyamán 62 százalékkal növeltük a magyar exportot, ami így majdnem elérte a 60 millió dollárt" - jelentette ki.
Mint elmondta, a most megnyitott kereskedőháznak az a célja, hogy sikerre segítse a magyar kis- és közepes vállalkozásokat a chilei piacon. Az Eximbank egy 299 millió dolláros hitelkeretet nyitott a magyar és chilei cégek együttműködésének finanszírozására.
Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy megkezdődtek a tárgyalások a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményről.
A miniszter szerint a tárgyalások során beazonosították azokat a területeket, ahol a két ország a leginkább együtt tud működni. Ezek között említette az energetikai, az élelmiszeripari feldolgozó, az informatikai és a bányászati technológia szektort. Hozzátette, hogy Chilében, amely a világ vezető rézkitermelője és amely más jelentős ásványkincs-tartalékokkal is rendelkezik, kifejezetten érdeklődnek a modern magyar bányászati technológiák iránt.
Szijjártó Péter kifejtette, hogy Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja az Európai Unió és a Chile közötti társulási megállapodás mielőbbi megújítását.
Elmondta, hogy 15 ösztöndíjas helyet ajánlott fel chilei diákoknak magyar egyetemeken.
Heraldo Munoz a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységéért a Bernardo O'Higgins Érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki Szijjártó Pétert.
A magyar kereskedelmi képviselet megnyitóján beszédet mondott Alex Wetzig, a chilei külügyminisztérium nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős főigazgatójának kabinetfőnöke, az európai ügyek főosztályának vezetője.
(MTI)
Bal-Rad komm:Tényleg nehéz dolog komolyan olvasni ezeket a híreket. Anno-amikor Torgyán Bohóc tűzföldi barangolása történt-nyerítve-visítva röhögött Magyarország a csilei cseresznyemesén amit előadott Döbrögi akkori Nagy Szövetségese!
2013-ról 2014-re 60 millió dollárra nőtt a Chilébe irányuló magyar export. (Kapott is Zselésfejű mindjárt egy plecsnit ezért!) Ez nagyjából 168 milliárd forint. (Tarsoly ennyit itthon elsikkasztott!-még csak a lábát sem kellett kitennie Magyarországról. Bár plecsnit tán' nem kap érte!-de ki tudja még azt?)
A magyar KKV-k piacra jutását segítik elő! A chilei piacra jutást! (Ha már az EU-ban nem rúghatnak labdába?!)
Szóval: Zselésfejű három nap alatt meghódította Nyugat-Délnyugat-Amerikát. Bevitt minket a Csendes Óceáni Szövetségbe! Megynyitott három kereskedőházat, és kiosztott háromszázötven egyetemi ösztöndíjat. Éppen a földgolyó másik felén. Talán arrafelé még hisznek nekünk.


https://balrad.wordpress.com/2015/03/28/ranyitottunk-nyugat-del-amerikara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Béla nagy szürke Opelja
  2015-03-28 18:53:53, szombat
 
  A Béla nagy szürke Opelja

Posted on 2015/03/28 Szerző: Admin

Amióta van ez a Quaestor-ügy a kormánymagasságokba érő százötvenmilliárdos csalással, másképp jár az ember még az utcán is. Nem úgy van az, hogy midőn pihenő közmunkások előtt haladunk el a park mellett, zavartan följebb toljuk homlokunkon a sapkánkat s elfordítjuk a fejünket, mint régen. Ma már meg kell adni a tiszteletet, mert nem tudhatjuk, hogy a park gyepén nem a Wall Street leendő farkasa reggelizik-e az öléből fejhúst kevéske tormával, vagy nem belőle lesz-e csak úgy, hipp-hopp, egyik napról a másikra vezérigazgató, szürke Opellel a feneke alatt.
A szürke Opel fontos. Midőn kiderült, hogy bizonyos Orgován Béla, 38 éves közmunkás az ősmagyar kayaibrahimos, josziptotos tradícióknak megfelelően hirtelen a brókerélet kellős közepébe került, és a keményen dolgozó magyar minisztériumok befektetési papírjait őrző kormánybarát cég vezérigazgatójává lépett elő, a falujában irigykedve mondták, hogy a Béla ,,Pesten munkát kapott, ráadásul olyat, amihez egy szürke Opelt is adtak neki, hogy azzal járjon fel dolgozni".
Ne leplezzük meglepetésünket. Létezik még falu e hazában, nem is messze a fővárostól, ahol még mindig itt tart a világ, a szürke Opelnál, s hogy a tegnap még közmunkás Béla, aki a falu szerint még a nyolc általánost se végezte el, ráadásul egy korábbi kocsmai verekedésből kifolyólag büntetett előéletű, ezzel az Opellel jár dolgozni, fel, Pestre.

A szürke Opel tehát még státuszszimbólum, irigység tárgya, mondhatnánk lesújtón, ezért inkább másképp mondjuk: a szürke Opel még éppen felfogható Orgován Béla országában, a százötvenmilliárdos csalás, a vele járó pénzügyi műveletek sora azonban már értelmezhetetlen, nem vált ki különösebb indulatot, nem több, mint egy esti film, ebből kifolyólag még nagyon sokáig ennél nagyságrenddel nagyobb disznóságokat is el lehet követni, garantáltan következmények nélkül.
Vegyük azonban észre a jót, a reménykeltőt. Orgován Béla tíz napig volt vezérigazgató, ami nagy idő, egy miniszter ezalatt a fél világot átrendezi. Ezzel szemben Béla még egy tisztességes vezérigazgatói titkárságot se hozott össze, külön személyi titkárral, akibe ha nem is a legfőbb ügyész, de legalább az ügyészhelyettes lánya szeret bele, hiszen ez így dukál. Ezenfelül Béla nem cserélte le a bútorokat, nem tudunk se párizsi, se egyéb nyugat-európai kéjutazásáról barátnőjével, sőt még sofőrje se volt neki, csak ez a szürke Opel.
Ilyen szempontból reménytelen eset: nem tudja magas szinten élvezni a mindenhatóságot, gyakorolni a hatalmat, ezzel aláássa a hatalomgyakorlók tekintélyét; mindez lehet, hogy nekünk tisztesség, odafönt azonban bűn. A többi már ránk vonatkozik. Nem mondanánk, hogy zárul az olló az odafent és az odalent között, de észre kell venni, hogy egyre inkább minden közmunkás a tarsolyában hordozza valamelyik marsall botját: az ezerszám született fantomcégek, a hajléktalanok, csavargók és egyéb nincstelenek által betöltött cégtulajdonosi és vezérigazgatói státuszok nem múlnak el nyomtalanul.
Ha ezek a Bélák és társaik egyszer öntudatra ébrednek, összeállnak, hadrendbe fejlődnek, és nem adják vissza fantommegbízatásukat, akkor elképzelhető a nemulass. Ahol nincsen se munkásosztály, se öntudatos polgárság, méltóságára kényes városi népség, a birkalétet nem tűrő vidéki lakosság, az ellenzék pedig önmaga paródiája, ott már csak a Bélák jöhetnek. Csak azt a szürke Opelt sürgősen cseréljék le, mert az lehet, hogy buta ez az ország, és a saját maga ellensége, de a hivalkodást és a kivagyiságot nem tűri.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/28/a-bela-nagy-szurke-opelja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bicska a zsebben
  2015-03-28 18:45:24, szombat
 
  Bicska a zsebben

Feladta: 2015, március, 28


Aszonta a Zorbán, hogy ha a kőgazdagok életvitele, vagyoni helyzete abból áll elő, hogy ellopják a “keményen dolgozó emberek" pénzét, akkor “kinyílik a zsebben a bicska“. Milyen igaza van! Kár, hogy példaként csak a “brókereket" hozta fel.

Bizony mondom, ha nem Magyarországon élnék, kitűnően szórakoznék a “miniszterelnök" rádiószózatain. De mivel Európa pont eme “szegletébe" pottyantott úgy majd' ötven esztendővel ezelőtt a Sors akarata, semmi okom a viháncolásra. Sokkal inkább a dühöngésre, a fogaknak csikorgatására. Főleg ha az olyan Orbán-féle “igehirdetés" beszámolóját olvasom, mint a tegnapi (link a bevezetésben!).

A “miniszterelnök" régi taktikája már, hogy a különböző beszédeiben, nyilatkozataiban úgy állítsa be magát, mint ha maga is egy lenne a “hétköznapi kisemberekből", azokból, akik ugyi “keményen dolgoznak". Ugyanazok a dolgok foglalkoztatják, ugyanazok a dolgok háborítják fel, véleménye is, szóhasználata is ugyanaz, ugyanolyan. Ő tehát egy közember, akit a választói akarat és a kiérdemelt bizalom magas polcra emelt, de ennek ellenére sem veszítette el kapcsolatát a mindennapokkal, azaz megőrizte “nép-szerűségét".

Ez sokáig sikeres is volt. Nem csak az “egyháztagok" létszámát szaporította meg alaposan. “Plebejusságát" még azokkal az “alkalmi hívőkkel" is el tudta hitetni, akiknek “csupán" a “Zemútnyócév" gyakorta töklen kormányzásával volt tele a “hócipője".

A “Falkaforradalom" után azonban “keményen dolgozni" kezdett. Nevezetesen a “Jó Kormányzáson“. Ámde erről meg lassan kiderült, nem mást jelent az, mint hogy a társadalom, az állam forrásaiból alaposan meggazdagítsa önmagát, meg az általa “elitnek" tekintett, velejéig romlott, gerinctelen társaságot. Sorjáztak is egymás után a hivatalos jövedelmekkel egyáltalán nem igazolható, feltűnően gyors “megtollasodások", melyek forrása (ezek szerint) csakis az állami/törvényhozói szintre emelt Korrupció lehetett. Magáról Orbánról pedig már szinte köztudott: ő az ország leggazdagabb embere, krőzusi vagyonát azonban különböző strómanok mögé dugja el (neveket nem sorolnék - közismertek!).

Nem is beszélve az “egyebekről"! Amiket Orbán tegnap “a keményen dolgozó emberek pénzének ellopása"-ként titulált. Ezekből is olyan sok van, hogy ha mindent felsorolnám, “biblikus" méretűvé dagadna e posztom. Maradjunk ezért csak három jellemzőnél! A hírhedt “egykulcsosan igazságossal" megadóztatták a legkisebb jövedelmeket is, míg önmagukat gyakorlatilag “köztehermentesítették". Ez vajon nem lopás? Vagy amikor egy haver kötvényforgalmazásnak álcázott pilótajátékát úgy kezdenek finanszírozni, hogy (törvénytelenül!) közpénzeket helyeznek el a cégnél. Osztán amikor összedől a pénzügyi tákolmány, hát sunyin kimentik a sajátjuknak tekintett költségvetési forintokat, mindenki mást meg cserben hagynak. Ez nem lopás, sőt, gazemberség? Amikor aláírták a “Pakstumot“, az minden ép erkölcsű ember számára azt jelentette, hogy az ország vezetőinek egy szűk köre, összejátszva egy idegen kormánnyal, saját anyagi érdekei oltárán feláldozta a társadalom pénzügyi és energetikai jövőjét, függetlenségét. Ez nem lopás, sőt, az a bizonyos “kereskedelmi tevékenység", melyet nettó Hazaárulásnak szokás nevezni?

Ezek után még a Főmaffiózó beszél “bicskanyílásról"? Ezek után még a Maffiapárt ad ki olyan közleményt, melyben pofátlan módon kioktat mindenkit arról: kinek mi a “kötelessége" abban, hogy a Maffia a saját szarát eltakaríthassa! Avagy pontosabban: a Csomolungmára púposodott “szőnyeg" alá seperhesse. Hát kinek is a zsebében köllene kinyílnia annak a bizonyos “bugylinak"? Az övékben, vagy a miénkben?!

Természetesen a miénkben, s egyre nagyobb a többségünk. Orbánék isteni szerencséje(?), hogy a társadalom ezen része még diffúz. Nem találta meg azt a “gravitációs pontot" (pedig mindenki ismeri: élhető hétköznapok, normálisan működő állam!), ahol az indulatok összesűrűsödhetnek. Ez pedig bizony az “Ellenzék" hiábája, melynek civil része maga is szétszórt, a “hivatásost" pedig személyesen Orbán fizeti ... önmagának a miénkből.

Attól tartok, néhány havi “jobbikos kísérlet" után itt a robbanás elkerülhetetlen lesz. Arra pedig nagyon ráfaragunk. Mindnyájan! Ha csak észhez nem térünk végre.

https://szendamondja.wordpress.com/2015/03/28/bicska-a-zsebben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó Péter a gyakorlatban is elkezdte a déli nyitást
  2015-03-28 18:31:17, szombat
 
 
Szijjártó Péter a gyakorlatban is elkezdte a déli nyitást

“Először is megnyitottuk a kereskedőházunkat, amely már ezt megelőzően nyélbe is ütötte az első exportüzletet és 15 ezer dollárért adott el magyar borokat" - nyilatkozott a miniszter.

Emberek!
A Déli Nyitás sikeres immár tény, eladtunk 15 ezer dollárért bort!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polt Péter felesége az MNB személyzeti főnöke - mindenki val
  2015-03-28 18:13:05, szombat
 
  Polt Péter felesége az MNB személyzeti főnöke - mindenki valakinek a valakije a Quaestor-ügyben?

Kettős Mérce
2015. március 28. szombat, 12:19


Úgy tűnik, mindenki mindenkinek az ismerőse, rokona, haverja a Quaestor-ügyben. Tarsoly Csaba és a Quaestor a magyar állammal, azon belül a külügyminisztériummal üzletelt, régi ismerősök Szijjártó Péterel. A Magyar Kereskedőház pénzét Matolcsy Görgy még nemzetgazdasági miniszterként helyezte el a Quaestorban, amit Szijjártó Péter és Orbán Viktor utasítására végül is március 9-én vettek ki a cégből.



Tudjuk, hogy Windisch László MNB-alelnök hagyta jóvá a Quaestor kötvénykibocsájtását novemberben, és az Eximbank megvételekor az MNB mint a felügyeletet ellátó szerv elvileg át is világitotta a Quaestort. Azt is tudjuk, hogy az azóta az MNB-be beleolvadt PSZÁF-nak még a 2010-es kormányváltás előtti vezetése megrótta a Quaestort a fogyasztókat megtévesztő magatartása miatt, de ez a “megtévesztő tevékenység" ennek ellenére továbbra is büntetlenül üzemelt, még az idei év elején is.

Most pedig ez az MNB folytatja a vizsgálatott a brókerbotrány ügyében. De van egy másik vizsgálat is most már, amelyet a Nemzeti Nyomozó Iroda vezet a Quaestor-ügyben, méghozzá egy büntetőeljárás. A Nemzeti Nyomozó Irodát pedig az ügyészség felügyeli, sőt, a hírek szerint ez a nyomozás “szoros felügyelete alatt zajlik", ami azt jelenti, hogy az ügyészség gyakorlatilag utasíthatja a rendőröket, hogy milyen nyomozati cselekményt végezzenek el és miként. Odáig menően akár, hogy mit foglaljanak le, és mit kérdezzenek egy tanútól.

Az ügyészség vezetője pedig nem más, mint Polt Péter, akiről tudjuk, hogy korábban a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje volt, a párt választmánynak tagja. De már azt is tudjuk róla, hogy lánya Tarsoly Csaba titkárával jár, és ha megnézzük az MNB honlapját, onnan kiderül, hogy felesége vezető pozíciót tölt be az MNB-ben, ő a személyzeti főnök a jegybankban.

Persze nincs információnk arról, hogy ne lenne pártatlan a nyomozás, de a fenti információk mind az MNB, mind az NNI ügyészség által kontrollált vizsgálatánál felvetik az elfogultság gyanúját. Vajon Polt Péter el tekinteni lánya és felesége ismerősi, munkatársi körének érintettségétől, ha arról van szó? Vajon az MNB kivizsgálja-e, miben hibázott ő maga, a mostani feltáró vizsgálat során? Vajon a kormányfő és a külügyminiszter esetleges érintettségével foglalkozik-e majdbármelyik fideszes által vezetett vizsgálat?

Erre nem tudjuk a válaszokat, de az már most felvetkétségeket, hogy miért ilyen későn kattant a bilincs Tarsoly Csaba csuklóján? Hogy tudta átíratni a cégét egy közmunkásra? Miért nem indult el korábban a vagyonelkobzás, miközben már azt is tudjuk, hogy vagyonelemei nagy részét kimentette Tarsoly?

Az biztos, nagyon alapos vizsgálatra lesz szükség ahhoz, hogy az MNB és az ügyészség eloszlassa maga felől a gyanút, és senki se fogja elhinni, hogy a vizsgálat pártatlan, ha egyetlen Fidesz-közeli személy érintettsége sem fog kiderülni. A Fidesz saját magát navigálta nehéz helyzetbe (persze más szempontból könnyűbe) azzal, hogy minden független intézményt pártkatonáival töltött fel. A hitelesség megőrzéséhez legalábbis néhány hibáért vállalni kellene a felelősséget, de talán még az sem lesz elegendő vezéráldozat nélkül.

Kettős Mérce 2015. 03. 28.

http://kettosmerce.blog.hu/2015/03/28/polt_peter_felesege_az_mnb_szemelyzeti_fono ke_mindenki_valakinek_a_valakije_a_quaestor-ugyben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor kemény munkával keresi a kisemberek pénzét, de
  2015-03-28 12:33:00, szombat
 
  Orbán Viktor kemény munkával keresi a kisemberek pénzét, de kénytelen feladni, mert a Gyurcsány Ferenc ellopta mindet.gif


http://33.media.tumblr.com/ac3117f7894e71072561043142acd7c6/tumblr_nlv8rxCDm41txu l28o1_400.gif
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány és gyalázat: csepeli szülőket gyanúsítgat Csepel pol
  2015-03-28 12:24:40, szombat
 
  Botrány és gyalázat: csepeli szülőket gyanúsítgat Csepel polgármestere

2015.03.27. 05:50

Értesüléseink szerint rendőrök és közterület-felügyelők fogadták a "díszkísérettől" megszeppent csepeli édesanyákat csütörtök délután Csepelen, a Szent Imre téren, az ereklyés zászló közelében . Az internet világában ugyanis gyorsan terjedt a híre annak, hogy a 17 órakor kezdődő képviselő-testületi ülésen a szülők - február 26. után - újra tiltakozni akarnak az óvodák szervezeti átalakítása, egyesítése ellen, mert nem látják biztosítva gyerekeik nevelését, gondozását. Lehet, hogy a városvezetők is is olvasták a meghívást? A világhálós bejegyzések szerint nagy a felháborodás az összevonás előkészületei miatt, de a jelenlegi magyar helyzet, a valós vagy vélt félelmek miatt a személyes részvétel kockázatát már csak kevesen vállalták.

A hatósági felügyelet mellett lezajlott randevú után a szülők és a kisgyerekek bementek a polgármesteri hivatalba, hogy ne késsék le a csepeli önkormányzat képviselő-testületének ülését. Nem késték le, sőt...Láthatták, hallhatták, amint Borbély Lénárd polgármester csaknem negyedórával a meghirdetett kezdés, után zavartan mentegetőzik, mert kollégái még másolták az előterjesztéseket...Itt azonban más világba cseppentek a tiltakozásra készülő csepeli szülők.

Az előtérben megterített kis- és nagy asztalok, rajtuk kalács, kakaó és más finomságok. A jelenlegi városvezetést jól ismerő csepeliek mondták is a hatósági fogadtatásra utalva, hogy a korbács után itt a mézesmadzag. A szülők az idilli képet látva a gyors megegyezésben bíztak. Tévedtek. Szószólójuk, Fazakas Gergely kezdeményezését - a szabályokra és jogi paragrafusokra hivatkozva - Borbély Lénárd vezetésével játszi könnyedséggel leverték az elnöki asztal mögött ülő tisztségviselők, vezérigazgatók. A jogban kevésbé járatos, Fazakas Gergely az általa képviselt szülők és óvodapedagógusok érdekében az előző nap elfogadta Borbély Lénárd meghívását. A polgármester utalt is rá, hogy másfél órán át tárgyalt a tiltakozók képviselőjével.

Fazakas Gergely ezek után joggal gondolhatta, hogy nem lesz akadálya az általuk kezdeményezett előterjesztés megvitatásának. Ennek alapján az egyeztetés idejére, a szülők, az óvodapedagógusok és a városvezetők közötti megállapodás aláírásáig a képviselő-testület visszavonja, felfüggeszti a februárban elfogadott óvoda-összevonási döntést, és az összes érdekelt bevonásával új, egyeztetett tervezetet dolgoznak ki.

Ebből tegnap semmi sem lett. A polgármester, a jegyző felváltva sorolta, milyen formai okok miatt nem lehet ma Csepelen ilyen vitát kezdeményezni. Majd máskor, ha már értik és ismerik a csíziót...A szülők azonban kötötték az ebet a karóhoz, és nem akarták feladni a küzdelmet. Mind türelmetlenebbül, de vártak. Nem hiába, mert több ellenzéki képviselő támogatta a tiltakozók tárgyalási kezdeményezését. Szenteczky János (MSZP) például javasolta, hogy tartsanak egy órás szünetet, addig a legkényesebb ízlést kielégítően készülhet el az új megegyezésre vonatkozó indítvány. A kormánypártiak leszavazták. Erre a sorsras jutott Horváth Gyula (DK) hasonló javaslata is, amikor csepeli érdekekre mert hivatkozni.

Elfogyott Borbély Lénárd türelme, és előjött az adu-ásszal. A csepeli polgármester szerint a csepeli szülők nyilván csepeli baloldali kezdeményezésre kezdtek bele a csepeli óvoda-összevonás elleni tiltakozásba - mondta minden csepeli polgármestere.(Legutóbb megírtuk, Fazakas Gergely az előző kt-ülésen közölte, az őszi választások előtt a Fidesz-nek segített...) A felháborodás a széksorokban csak nehezen ült el, az édesanyák kissé zajosan közölték, egyelőre óvodás gyerekeikkel és nem a politikával vannak elfoglalva, de most megismerték Borbély Lénárd később elhangzott, öt éve aktuális - és ki tudja, még meddig érvényes - aforizmájának igazságát. "Ez itt a Csepeli valóság" A csepeli szülők ezzel a bölcsességgel felvértezve távoztak a tanácsteremből és kint a Szent Imre téren folytatták a tanakodást, hogy miként építsék tovább akciójukat.

Bent a korán jött tavasz miatt felforrósodott tanácsteremben ezt követően már gyorsan peregtek az események. Németh Szilárd birkózós vágyálma pillanatok alatt zöld utat kapott csak úgy mint a Csepeli Munkásotthonnak szánt 30 millió forintos támogatás visszavonása, mert nem hajoltak meg Borbélyék ultimátuma előtt. A vezérigazgatóknak gond nélkül megszavazták a sok milliós prémiumfeladatokat. Tovább apasztanák az ingatlanvagyont, gyarapítják az egyházi és a civil szervezeteket. Kárpát-ukrajnai magyaroknak támogatást szavaztak meg, a csepeli hajléktalanoknak viszont kitiltást - szinte az összes kerületi közterületről.

Csepelen mindenki megkapja a magáét. Előbb vagy utóbb...Még Sági Jenő, a közterület-felügyelet vezetője és személyesen Borbély polgármester is, miként ez csütörtökön történt... De erről majd máskor. Ízelítőnek most talán ennyi is elég a tegnapi képviselő-testületi ülésről, a Borbély Lénárd által irányított csepeli valóságról...

anzágo


http://csepeliek.blog.hu/2015/03/27/botrany_es_gyalazat_csepeli_szuloket_gyanusit gat_csepel_polgarmestere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.