Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Hazugságra kényszeríti a tanárokat a rendszer
  2015-03-30 19:36:01, hétfő
 
  Hazugságra kényszeríti a tanárokat a rendszer

2015. március 30.

Balla István
Három éve Magyarországon kerestek a legkevesebbet a tanárok az OECD-rangsorban, azóta viszont életbe lépett a pedagógus-életpályamodell és az azzal járó bérfejlesztés is. A helyzet azonban valószínűleg nem lett sokkal jobb, a tanárok a magyar értelmiség egyik legkevésbé becsült rétege maradt. A kormányzati sikerpropaganda dübörög, a pedagógusok viszont kimerültek, dühösek, akár sztrájkolnának is.
Twitter

Arcpirítóan keveset keresnek a tanárok - derült ki abból a OECD-grafikonból, amely szerint a 15 éve a pályán lévő magyar pedagógusok kereseténél csak a szlovák kollégáiké rosszabbak. Igaz, az adatok a 2012-es állapotot tükrözték, ráadásul csak az alapbért vették számításba, a pótlékokat nem.

Azóta azonban életbe lépett ugyanis a pedagógus-életpályamodell, amely amellett, hogy jóval megnövelte a tanárok leterheltségét, bérnövekedéssel is járt. Elvileg.

Igazságtalan rendszer

Egy több mint 20 éve tanító debreceni általános iskolai tanárnak 2010-ben 117, 2012-ben 124 ezer forint érkezett a számlájára. Ha helyettesített, vagy valamilyen egyéb túlmunkát végzett, akkor ennél több. Idén 211 ezer forintot kap, ha helyettesít, ha nem. A bérnövekedése abból adódott, hogy januártól átsorolták Pedagógus 2. kategóriába, és nőtt az osztályfőnöki pótléka.

De mint mondja, ,,nem is a pénz a legnagyobb probléma manapság, hanem sokkal inkább az ingyenes túlmunka. Se a túlórákat, se a helyettesítéseket nem fizetik. Heti 32 órát kell konkrétan lepapírozni (nekem: 25 tanóra, 1 óra javítás, 1 fogadóóra, 2 tanórára való felkészülés, 1 óra munkaközösség-vezetői teendő, 1 óra osztályfőnöki teendő, 1 tanulói felügyelet). Ha viszont, mondjuk, egy héten 3-4 órát helyettesítek, akkor sem írhatok több órát a munkaidő-elszámolásra, hanem ezekből valamit elhagyok. Tehát havonta kb. háromszor aláírom, hogy azon a héten nem javítottam, nem készültem az órámra semmit. Felháborít, hogy hazugságokat kell aláírnunk."

Egy másik vidéki általános iskolai tanár is hasonlókról számolt be. Neki a 2010-es nettó 110 ezer forinthoz képest, most, hogy Pedagógus 2. lett, 200 ezer forintot utal a fenntartó - 23 év tanítási gyakorlat után. A Pedagógus I. kategóriában maradt - 10 éve a pályán lévő - kollégáinak 160 ezer forint körüli a nettója.

A bruttó alapbéreket - ami függ a besorolástól és a pályán eltöltött időtől - pontosan rögzíti a pedagógus-bértábla. (Ezt itt tanulmányozhatjuk) Ebben azt olvashatjuk ki, hogy a 10 éve a pályán lévő általános iskolai (főiskolai végzettségű) tanár bruttó 223 ezer forintot kap.

A KSH adatai szerint az oktatás területén alkalmazottak bére 2010-ben átlagosan 133 013 forint volt, 2012-ben 128 472, 2014-ben pedig 161 088. Ez négy év alatt több mint 20 százalékos növekedés. S ehhez jöttek még hozzá a 2015 januári átsorolások. A minap Balog Zoltán azt ígérte, hogy ,,idén szeptembertől - immár harmadszor - kapnak béremelést a tanárok, erre megvan a fedezet. A fizetések a következő években is emelkednek a törvényben meghatározott módon, így 2017 szeptemberére az átlagos növekedés meghaladja majd a 40 százalékot."

A beteg tanárral az állam jár jól

Ha a minisztérium vezetőire figyelünk, akkor úgy tűnik, itt van a Kánaán - mondja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke. Ezzel szemben a helyzet egészen más - teszi hozzá Mendrey László. Mint mondja, a mesterpedagógusok bére valóban jelentősen nőtt, de ők a pedagógusok 3-4 százalékát jelentik. Jóval kisebb mértékben, de érezhetően többet keres januártól az a mintegy 30 ezer Pedagógus II. kategóriába sorolt tanár is (lásd a fenti példákat), aki feltöltötte a portfólióját tavaly áprilisig. Az ő minősítésük mostanában kezdődik el. ,,Ad absurdum, még az is előfordulhat, hogy visszasorolják őket, ha nem tudják megvédeni a papíron bemutatott teljesítményüket" - figyelmeztet Mendrey.

A pedagógusok nagy része tehát most is Pedagógus I., vagy gyakornoki státuszban van, és az ő fizetésük nem nőtt számottevően. ,,Ha mindezzel feljebb ugrunk az OECD-összehasonlításban egy-két helyet, az nem nagy eredmény, de nem vagyok meggyőződve, hogy ez így lenne" - utal vissza a PDSZ-elnök a nagy port kevert OECD-rangsorra.

Ennél sokkal fontosabb, hogy a rendszer nem nyitott. ,,Az, hogy egy adott évben hányan pályázhatnak önként (hétévente mindenkinek meg kell méretnie magát) a feljebbsorolásra, azaz hány ember léphet előre, azt a mindenkori miniszter állapítja meg a költségvetés függvényében. Azaz, ha nincs pénz, könnyen korlátozhatják az előrelépést.

Fontos és negatív változás volt, hogy 2015 januárjától már megint nem a minimálbérhez kötődik a bérstruktúra. Ez a rendszer - amelyre olyan büszke volt Hoffmann Rózsa - egyetlen évet élt. Idén például 101,5 ezerről 105 ezerre emelték a minimálbért, ez mintegy 8-10 ezer forintos emelést jelentett volna a bruttó tanári bérekben is. Ez elmaradt. Mendrey szerint hosszabb távon félő, hogy a jövőben is így lesz, ez pedig azt jelentené, hogy gyorsan elinflálódik az eddigi béremelés.

Leterhelt tanárok

A köznevelési államtitkár nemrég kijelentette, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkaidő-nyilvántartása szerint - az ,,elsődleges vizsgálat" alapján - a pedagógusok hivatalosan nyilvántartott munkaideje heti 24 óra alatt van. Ez a gyakorló pedagógusokat és a szakszervezeteket - joggal - akasztotta ki. A fent idézett debreceni tanár által bemutatott adminisztrációs trükkök ugyanis mindenütt jellemzőek. Így a Klik nyilvántartásai legfeljebb egy országos hazugságösszegzést mutatnak be.

,,Mindent le kell adminisztrálni, mindent be kell hazudni a szó szoros értelmében, és ez tényleg felháborítja az embert. Az értelmes munkával nincs baj, de a fölösleges munkával igen. Hoffmann Rózsa mindig büszkén mondta, hogy megszüntettük a túlórát. De az van, hogy nem a túlmunkát, hanem csak annak a kifizetését szüntették meg" - kapcsolódott a debreceni kollégához a gyakorló tanár, Mendrey László is.

Hozzáteszi: ha egy pedagógus táppénzre, vagy szabadságra megy, azzal az állam jár a legjobban. Az otthon maradt tanár munkáját ugyanis ingyen végzik a kollégák, s az arra az időre szánt bért a rendszer egyszerűen benyeli.

Mellesleg mindkét nagy pedagógus-szakszervezet készített felmérést mostanában a tanárok körében, amelyek azt mutatták, hogy a pedagógusok fáradtak, túlterheltek. A Pedagógusok Szakszervezete kérdőívét több mint 12 ezren töltötték ki. 90 százalékuknak nőtt a munkára fordított ideje és a leterheltsége az új rendszerben. Hasonló arányban válaszolták azt, hogy gyakran dolgoznak bent az intézményben is heti 32 óránál többet. A válaszadók kétharmada szerint nem ellentételezi a megnőtt munkaterheléseket az életpálya nyújtotta béremelés, viszont csökkenti a pedagógusi munka minőségét.

A tanárok tehát kimerültek, leterheltek. A PDSZ kutatása szerint annyira, hogy 85 százalékuk akár sztrájkra is hajlandó lenne.

Medgyessy-effektus

A magyar pedagógusok bére a többi diplomás szakember béréhez képest is nagyon alacsony. Varga Júlia közgazdász - a Bértarifa felvételekre épülő - kutatásai szerint egy tanár a 60 százalékát sem kereste 2010-ben az egyéb diplomások keresetének átlagánál. Ez az arány később tovább romlott: 2013-ban már csak a felét. (Az általános iskolai tanárok a többi főiskolai diplomás keresetének mintegy 56 százalékát, a középiskolai tanárok a többi egyetemi diplomás bérének 48 százalékát sem kapják.)

Mint az alábbi OECD-tábla mutatja, 2005-től 2012-ig Magyarországon a pedagógusfizetések abszolút értéke a 2005-ös szint 65 százalékára csökkent. (Ezzel a vizsgálatban részt vevő országok közt a legnagyobb relatív romlást produkáltuk. A sikeres oktatási reformot bevezetett Lengyelországban például ugyanez 120 százalékára nőtt!) Ezt mutatja a cikk elején hivatkozott múlt heti grafikon is.

Varga emlékeztet arra is, hogy a 2002-es - Medgyessy Péter-féle - ötvenszázalékos alapbéremelés után abban az egy évben valóban jelentősen javult a pedagógusok helyzete, például a többi diplomásokhoz képest, de ez a pozitív változás hamar elenyészett. (És semmi hatása nem volt a tanári munka minőségére, hiszen minden tanár automatikusan megkapta azt.) Most pedig adtak egy kisebb mértékű emelést, mint a Medgyessy-féle volt. S mivel - az ígértek ellenére az alapbért, mint láttuk, már nem a minimálbérhez kötik - könnyen megismétlődhet a 2002-es történet.

,,Ha nagyon leegyszerűsítem, a Medgyessy-féle 40-50%-os béremelés és e között az életpályának csúfolt valami között több a hasonlóság, mint az eltérés. Mindkettő nivellál, igazságtalan, és nincs hatása a pedagógusok és az oktatás színvonalára" - mondta egy oktatáskutató forrásunk. Ez a bérrendszer ugyanis nem képes elismerni az aktuális teljesítményt: szétteríti a többletet az eltérő teljesítményűek között.

http://m.hvg.hu/itthon/20150330_pedagogus_ber_rendszer
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz le akarja vakarni magáról a dagadó Quaestor-ügyet
  2015-03-30 19:32:32, hétfő
 
  A Fidesz le akarja vakarni magáról a dagadó Quaestor-ügyet

2015. március 30.

hvg.hu
Sorjáznak az újabb meglepetések a Quaestor-botrányban: Orbán furcsa választ adott Tarsoly levelére, Orgován Béla terjeszkedik a Quaestor-birodalomban, Polt Péter pedig elárulta, miért nem hallgatták ki korábban a Quaestor-vezért.
Twitter

A Quaestor-botrány nagyon kínossá kezd válni a Fideszre nézve, a párt pedig megpróbálja eltolni magától az ügyet. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a VS.hu információi szerint hétfőn zárt ülésen arról tartott fejtágítást a képviselőknek, hogy mit mondjanak és hogyan viselkedjenek a kormánypárti politikusok. A cél az lenne, hogy nehogy a Fideszre ,,ragadjon a Quaestor bedőlése, és a kormánypárthoz kössék Tarsoly Csabát", írja a portál.

Nem lesz egyszerű dolga a kormánypártnak. Mint azt a hvg.hu kiderítette, közös ügyek és régi barátok kötik össze Tarsoly Csabát, a Quaestor-csoport vezérét fideszes politikusokkal, illetve olyanokkal, akik az Orbán-kormányok alatt kerültek vezető pozícióba.

A VS tudomása szerint Rogán azt mondta a frakcióülésen, hogy a Fidesznek semmi köze Tarsolyhoz, és azt ajánlotta a képviselők figyelmébe, Lázár János miniszter szavait használják. Lázár az Indexnek adott hétvégi interjúban azt mondta, hogy ,,a Tarsoly Csaba-féle pénzemberek világszerte sündörögnek és nyalakodnak". A szocialistákra is megpróbálják - a Buda-Cash-botrányhoz hasonlóan - rátolni a felelősséget, amikor azt kell hangsúlyozniuk a politikusoknak, hogy a szocialista kormány alatt a Magyar Fejlesztési Bank adott 17 milliárd forintnyi hitelt a Quaestor-csoportnak.

A Quaestor-botrány kifejezés is kerülendő, tanácsosabb, ha a fideszesek brókerbotrányból beszélnek, adott instrukciót Rogán a VS információi szerint. És az is fontos lenne, ha a kormánypártiak azt kommunikálnák, a Quaestor ügyeskedése a pénzügyi felügyelet (most jegybank) alatt derült ki, amelyet az Orbán-kormány alatt megerősítettek.

Orbán Viktor kétértelmű levele

Rogán Antal a Népszabadságnak elismerte: Orbán Viktor válaszolt Tarsoly Csaba március 9-i levelére. A Fidesz frakcióvezetője azt nem árulta el, hogy Orbán mit írt, csak hogy ,,dodonai kétmondatos" válasz volt, magyarán kétértelmű, homályos üzenetet küldött a Quaestor-vezér segélykérő levelére.

A Figyelőből derült ki múlt héten, hogy Tarsoly Csaba a Quaestor első öncsődjét megelőző napon (március 8-án) válságstábot hívott össze, ott pedig azt ígérte, elmegy Szijjártó Péterhez, akinek bízott a segítségében. Állítólag azt is mondta, hogy a külügyminiszter segítségével levelet juttat el Orbánnak. Lázár János elismerte, hogy a miniszterelnök valóban kapott levelet Tarsolytól, és azt is elárulta, hogy az volt benne, amit a Quaestor-vezér az MNB-nek feltárt. Eszerint a levélben benne kellett lennie annak, hogy a Quaestornál 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsátottak ki és adtak el az ügyfeleknek. Innentől kezdve az is egy kérdés, miért érezte szükségét a miniszterelnök, hogy ne foglaljon állást egyértelműen a csalási ügyben.

Szijjártó diplomata-útlevélhez segítette Tarsolyt

Maga Szijjártó Péter külügyminiszter (akivel több képen is együtt látható Tarsoly Csaba) adott engedélyt arra, hogy diplomata-útlevele legyen Tarsoly Csabának. Azzal indokolta a lépését, hogy Tarsoly sokat tárgyalt külföldön, és amúgy is sok, több száz ember rendelkezik ilyen útlevéllel Magyarországon. Tarsoly amúgy a moszkvai vízumközpont létrehozásáról tárgyalt.

Szijjártó a 444.hu cikke szerint pedig nem azonnal vonta vissza Tarsoly diplomata-útlevelét. Március 9-én jött az első hivatalos nyilvános hír, hogy baj van a Quaestor-csoport egyik cégénél. Szijjártó csaknem 20 napot várt az útlevél visszavonásával a portál szerint, múlt szombaton, március 28-án tette meg ezt a lépést.

Kiderült, miért nem hallgatták ki Tarsolyt

Polt Péter csattanós választ adott az országot hetek óta foglalkoztató kérdésre: mivel magyarázható az, hogy Tarsoly Csabát több mint két hétig ki sem hallgatta a rendőrség? Hát az emberi jogai miatt, legalábbis ez szűrhető le abból, amit a főügyész hétfőn képviselői kérdésre mondott a parlamentben. Polt Péter a 444.hu tudósítása szerint azt mondta, ,,aki potenciális gyanúsított, az nem hallgatható ki előzőleg tanúként, ez minden emberi jognak ellent mond". Ez azért érdekes, mert a Hungária Értékpapír két tulajdonos-vezetőjét és két munkatársát azonnal elvitte a rendőrség, miután lecsapott a brókercégre, és három nap múlva már előzetesben voltak. Még a Buda-Cashnél is előállítottak tíz embert két hét után, és hárman (köztük a cég vezére, Tölgyesi Péter) előzetesbe is kerültek.

A legfőbb ügyész olyasmit is mondott, hogy nem egyszerű ügyről van szó, a csalást nagyon nehéz megállapítani, s nagyon gyorsan és ütemezetten halad a nyomozás. Arra nem tért ki Polt, hogy elmagyarázza: miért hagyták, hogy Tarsolyék egy nyolc osztályt végzett büntetett előéletű tápiósági volt közmunkásnak játsszák át a milliárdos cégeket.

A hvg.hu múlt héten megírta, hogy március 16-án Tarsoly Csaba, a felesége és az apja lemondott a vezetésről és a tápiósági Orgován Bélát nevezték ki a Quaestor központi cége, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatójává. Orgovánról másnap kiderült, hogy nem egy tipikus vezérigazgató: büntetett előéletű, alacsony képzettségű ember, aki korábban részt vett a közmunkaprogramban is.
Erre jött hétfőn a napi.hu híre: kiderült, hogy a központi Quaestor-cégen kívül Orgován Béla lett a vezetője a Quaestor-csoport ingatlanait kezelő társaságnak, a Quaestor Invest Kft.-nek is.


http://m.hvg.hu/gazdasag/20150330_Egyre_csak_dagad_a_Quaestorbotrany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szellemi közmunkásokkal ócsón meg lehet csinálni.
  2015-03-30 19:10:00, hétfő
 
  szellemi közmunkásokkal ócsón meg lehet csinálni.



Egy új, “modern kincstári rendszer" venné át az önkormányzatok számlavezetésének feladatát a bankoktól - derült ki Orbán Viktor pénteki rádióinterjújából. A kormány állítólag tényleg komolyan gondolja, hogy kivonja az önkormányzatok pénzét a bankokból.

és akkor mondjuk a kincstár fogja adni nekik az átmeneti likvid, munkabér- és támogatás megelőlegező hiteleket? vagy mondjuk az önerő helyetti hitelt is?

ütemes taps.

ne kérdezz ilyen bonyolúlt dolgokat, sajnos szabadságon van az egyetlen ember aki a minisztériumban ért az ilyenekhez, a sok kis fidelitaszos és századvéges erre sajnos nem alkalmas

:DD

egy apró kérdés, a készpénzforgalmat hogyan fogják megoldani a 3200 önkormányzat részére? mekkora ügyfélszolgálat kell a “normál" üzletmenet lebonyolítására? ehhez nem lesz elég a félhülye rokonokkal feltölteni a szervezetet...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NER kormány
  2015-03-30 18:55:14, hétfő
 
  2016-ban trafikot lövünk a holdra

2017-ben focistadiont építünk a Marson!

2018: békemenet a merkurig

2019: Orbán Viktor feje kerül a nap helyére

2020: Nemzeti Tejút Rendszer
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óvodás kisgyerekeknek kellett versben dicsőíteniük a kormány
  2015-03-30 18:49:51, hétfő
 
 
Óvodás kisgyerekeknek kellett versben dicsőíteniük a kormányablakokat

politika
ma 18:16


Milyen lett volna a kommunista propaganda, ha már lett volna Youtube a rendszerváltás előtt? Pontosan ilyen.

http://coub.com/view/5or9b

Egészen elképesztő videót talált az Origo, a mórhalmi kormányablak megnyitóján ünneplőbe öltöztetett óvódások szavalnak arról, hogy milyen nagyszerű ez a fejlesztés a városnak.

“Hálával tartozunk szüleink nevében, mert szívesen segítenek családunk ügyében!"

- mondják például vidáman az ovisok.

“Ez teljesen elfogadott, az óvodás csoportunk szinte minden egyes beruházás megnyitóján fellép, ahogy a parasztkórusunk is. Így szoktunk kedveskedni a település fejlesztőinek"

- mondta az Origonak a polgármester. A fellépést az önkormányzat szervezte, állításuk szerint a szülők beleegyeztek a dologba. Nyilván szerencsés olyan helyzetet teremteni, különösen egy ekkora településen, hogy valakinek nemet kelljen mondania az önkormányzat felkérésére.

Ráadásul nem is egyszeri fellépés ez, csak most pár perc alatt találtunk egy másik videót is. Ugyanaz a kislány és a vers, de más helyszín.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Cjy5oST0OKg

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-W6AXiflj_k



http://444.hu/2015/03/30/ovodas-kisgyerekeknek-kellett-versben-dicsoiteniuk-a-kor manyablakokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán vs. magyar sajtó: Országház-méretű bullshitelés
  2015-03-30 18:48:08, hétfő
 
  Rogán vs. magyar sajtó: Országház-méretű bullshitelés

Hír24

2015. március 30. 18:07


A felügyelet és Szijjártó Péter pedig amúgy példásan jártak el. Válaszok újságírói kérdésekre, a politikai kabaré legjava.

VIDEO:

http://www.hir24.hu/belfold/2015/03/30/rogan-vs.-magyar-sajto-orszaghaz-meretu-bu llshiteles/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarsoly megörökölte Hagyó Miklós celláját
  2015-03-30 18:42:14, hétfő
 
  2015.03.30. 09:13

Tarsoly megörökölte Hagyó Miklós celláját


Tegnap előzetesbe vágták Quaestor Csabát. Az oligarcha és szarember sittes pályafutását ikonikus helyen, Hagyó Miki cellájában kezdi, legalábbis a blikkújság szerint.

tarsoly2.jpg

Közben pártunk és kormányunk tovább hazudik, szerintük ők úgy nem rendelkeztek bennfentes információval, hogy letagadni azért nem merik a "tényfeltáró" Tarsoly levelet. Ha a "csődöt jelentek bazzeg!" - levél nem számít bennfentes információnak, akkor tényleg nem tudom mi számíthat annak. Nem mondom, hogy majd a rendőr-ügyészség kideríti, mert szerintük eddig is minden faszagányosan ment, mindenki rendben tette a dolgát, és mégis itt tartunk ahol.

Az előzetest elrendelő bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, összebeszélés veszélye. Az ügyészség szerint meg egy hétig ki se kellett Tarsolyt hallgatni, végig kellett nézni tétlenül az Orgován-stróman sztorit és a két hétig tartó bazzeg gecó, nem tudok rendesen csődöt jelenteni sem tragikomédiát. Lázár János a maga cinikus vigyorával elintézi a komplett sztorit annyival, hogy istenkám, ezek a Tarsoly félék mindég csak nyalakodnak mert találnak hozzá felkínált segget, és azért bízni kell a rendőrségben-ügyészségben, mert abból baj nem lehet.

Mondhatta volna azt is, hogy Tarsoly minden, ami ellen Orbán G. és a kormánya állítólag eddig küzdött, oligarcha, offshore lovag satöbbi, de nyilván nem akart a szentem ennyire drámai lenni, amíg Vitya és Szijjártó le nem sikálja a seggéről Tarsoly nyálból azonosítható déenesét. Ja, és addig sem kellett válaszolnia az asztalán fekvő írásos kérdésre, hogy miért nem értesítette akár ő, akár Orbán a befektetőket mikor tudták, hogy ég a ház? Erről mondjuk azóta annyit tudunk, hogy szerintük nem nettó genyóság volt, hanem rémhírkeltés lett volna szólni. Engem azért a "bennfentes információ" tisztázása mellett az is érdekelne, hogy vajon a csődöt jelentek, gecc! - levélben tett önvallomás mennyiben számít rémhírnek?
Szóval amíg Tarsoly Hagyó neve mellé kaparja a nevét a cellafalba, kellene néhány válasz, mókusmackók.


http://varanus.blog.hu/2015/03/30/tarsoly_megorokolte_hagyo_miklos_cellajat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TOLVAJBANDA, HOL a LÉ?
  2015-03-30 18:40:06, hétfő
 
 
2015. március 28., szombat

TOLVAJBANDA, HOL A LÉ?

Valahogy olyan ez az egész, mintha valakit szomszéd családfő fejbevágna baseballütővel ma, majd az áldozat eltöprengve a dolgon elhatározná, hogy majd az eset után három héttel összeszedi a rokonságot, kapára-kaszára kapnak és felvonulnak megfenyegetni az elkövetőt: Irgum-burgum, többé ilyen elő ne forduljon!
Igen hatékony eljárás, a három hét alatt a púp lelappad, a düh elenyészik, a szomszéd közben körbejárja a környéket és mindenkinek elmondja, hogy a szegény áldozatot a saját unokaöccse verte fejbe, mert libát akart lopni az óljából, most meg éppen fel akarja borítani a környék nyugalmát, odacsődítve a liberális tuggyukkiket, meg a bankárokat és a brókereket, akik egyébként tuggyukkik.
De majd ő megvédi a lakótársakat, mert ő erre is fel van készülve, majd kártalanítja a károsultakat mind egy szálig!

Hogy én most vagyok dühös és most akarom kupánvágni az elkövetőket az éppen használton kívül helyezett hólapáttal, az itt senkit sem érdekel.
A felháborodás óriási mozgósító erővel bír, de egy múló lelkiállapot - az idő múlásával egyre veszít az erejéből.
Egy idő után legyint egyet a magát személyesen érintettnek nem gondoló ember, hát hiszen nincs itt semmi szokatlan, nincs itt semmi néznivaló emberek, a szokásos üzletmenet, haladjunk tovább bátran.
Lopnak?
Hát persze, de hát itt a politikus mind lop, csak mindegyik más tarsolyból szedi ki a maga részét, egyforma ez mind.
Ha pedig a kormány határozott pofákat vág és megmenti a károsultakat, azzal az egész lakosság csodálatát váltja ki - lám, nem hagyják cserben a keményen dolgozó kisembert.

Hogy hova lett a pénz, azt senki sem firtatja, ha megjelenik valahol,hogy egy valahova elutalt pénz útközben eltűnik, hát azon egy napig álmélkodik az újságolvasók azon tíz százaléka, aki egyáltalán elolvas egy ilyen hírt, aztán semmi sem történik, és senki sem hiányolja a választ a klasszikus kérdésre: Tolvajbanda, hol a lé?
Pedig a pénzügyeknek megvan az az előnyük, hogy nyomonkövethetők a pénzmozgások, visszamenőleg is lehet tudni, milyen összegeket mely jogosultaknak utaltak, ki utalta, melyik bankszámláról -melyik bankszámlára, esetleg ki vitt el talicskában készpénzben néhány milliárdot.
Ma bevitték Tarsoly Csabát, nagy hírveréssel tudatták a Nagyérdeművel, hogy előzetesbe kerül, de majd csak vasárnap lesz ebben döntés, miközben a cég akár még működhet is, hiszen nincs ellene csődeljárás, felszámolás, semmi sincs.
Közben megy a cirkusz a NAV-nál is, Vida Ildikó alatt úgy mozog a szék, hogy más környezetben akár még fincsinek is találná, Polt Péter lánya pedig Tarsoly titkárának fiával jár, csak tudnám, hol ismerkedhettek meg?

Tarsoly tizenhét napig azt csinált a cégei pénzével, amit akart, jelzem, elméletileg ma is azt tesz, amihez kedve van.
Ami a keményen dolgozó kisemberek pénzének megmentését illeti, hát az sem olyan egyszerű ügy, ugyanis a keményen dolgozó kisemberek pénzét más, keményen dolgozó - vagy akár munkanélküli, nyugdíjas, közmunkás- pénzéből mentik meg, merthogy ebben az országban mi valamennyien adófizető polgárok vagyunk, akiktől az állam minden egyes kifli és virágpalánta árának huszonhét százalékát lenyúlja.
Ha ellopnak egy jelentősebb összeget és az állam "megment", akkor azt ebből a pénzből teszi.
Az ellopott pénz baráti zsebekben landol, a lefoglalt vagyontárgyakat meg majd értékesíti a felszámoló, természetesen nyomott áron, majd az értéktárgyakat megvásárolja az, akinek pénze van, kétféle valutában fizetve: szarért-húgyért...
Tekintsük ezt főpróbának, most azt modellezik éppen, amit az országgal akarnak tenni nagyban: egy államcsőd után a felhalmozott pénzekből az érték töredékéért szeretnének felvásárolni mindent azok, akiket a kis genyó képvisel a Parlamentben - persze saját magát sem kifelejtve...

Tarsoly Csaba kapott tizenhét napot a pénzek kimentésére, mi meg kaptunk harmincat arra, hogy megszokjuk a szar édes ízét, meg lehiggadjunk, pedig ez már szinte túlbiztosítása a dolognak.
Az emberek zöme nem érzi ebben érintettnek magát, akik érintettek, azok kevesen vannak, tehetősebbek és a gazdagokkal nem nagyon rokonszenveznek a bolti árufeltöltők, meg a műkörmösök.
Itt azt kellene bizonyítani meg bemutatni, hogy a lopott pénz hova vándorolt, meg, hogy kinek engedték kimenteni a pénzét és kiket hagytak nyakig a pácban.
A magát demokratikusnak nevező ellenzék szokás szerint töketlenkedik, és ebben az is nagy baj, hogy így aztán végképp nem lehet tudni, hogy ki csak a képességei miatt, ki meg az anyagi érdekek miatt ostoba.

Hogy mi lesz ennek a vége - ki merné megjósolni?
Hiszen a sárazsadányi szőlőügyben se hitte volna senki, hogy a jegyzőkönyvezett vallomás - a nemtaggyűlés taggyűlési jegyzőkönyve - ellenére megússza a hivatali hatalommal való visszaélés vádját...
Kellene egy tisztességes főügyész, aki egy Ferenczi Krisztina elszántságával és szívós kitartásával rakná össze a mozaikot.
De ilyen nincs, és nem is lesz, hiszen az ilyen emberek veszélyesek, mert becsületesek, és ezt semmiféle hatalom sem szereti.

Az április tizenegyedikei tüntetés pedig olyan lesz, mint libának a zsír, mellyel meglocsolják sütés közben.
A tüntetést meg akár meg se tartsák, ki lesz addigra felháborodott?
Majd úgy kilencedike tájt meghirdetik a teljes kártérítést a keményen dolgozó kisembereknek - aki utána kimegy az utcára tüntetés címén sétálni, azt még le is fogják hülyézni.
A tüntetés attól tüntetés, ha dühös emberek számonkérnek valamit.
Ha nem dühösek, ne is tüntessenek, mert a barátságos séták csak a hatalmat legalizálják.
Az pedig tévedés lenne...

Hát, miként a vak is mondá: majd meglássuk!
Vagy nem.
Mindenesetre figyeljünk, mint a sas, mert érdekes napokat élünk, a hatalom éppen nekikezdett önmaga fellegelésének, elég undorító takarmánya van, ami azt illeti...

:O)))
Bejegyezte: PuPu dátum: 21:59 17 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek
Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás a TwitterenMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten
Vélemények:
2015. március 27., péntek
BLOGOK, KOMMENTEK, KÁRTEVŐK
Nagy dolog az internet, hihetetlen mennyiségű gondolat kering a világhálón, rengeteg ember képes itt kiélni közlési vágyát, rengetegen szeretik olvasni, hogy miként gondolkodik a világról az emberek azon része, aki szereti írásba foglalni a gondolatait.

A blogvilágban az a jó, hogy nem kell senkire és semmire sem tekintettel lenned, a saját mércéd és erkölcsi normáid szerint foglalhatsz állást minden olyan kérdésben, mely foglalkoztat, mely számodra fontos vagy érdekes, vagy csak egyszerűen tetszik - vagy nem tetszik.
Emellett az internet lehetőséget ad arra is, hogy az ott megfogalmazott állítások igazságát vagy hamisságait olvasója azonnal le is ellenőrizze, ami persze veszélyes a bloggerre, aki néha-néha tévedhet, de túl sokszor ezt nem teheti, mert nem marad olvasója.
Jelzem, ez a politikus és választói viszonyára is érvényes...

Mégis, nekem legjobban ebben az egészben a műfaj interaktivitása tetszik, az, hogy az olvasók közül azok, akik akarják, azonnal kommentálhatják is a blogger agymenését, megfogalmazhatják kritikájukat, kifejezhetik egyetértésüket vagy egyet nem értésüket, kiegészíthetik az írást, sőt, még tetszésüket vagy nemtetszésüket is jelezhetik egyetlen kis pöccintéssel az egéren...
Ami viszont valóban hasznos, az a visszajelzések adta kép a társadalom aktuális állapotáról.
Ha meg akarod tudni, hogy hogyan is áll a XXI. század elejének Magyarországa, hát olvasgass internetes kommenteket és szomorodj el.
Merthogy a tükör, melyet eléd tart az internet, nem lesz túl kedvező.
A kommentek ugyanis nem egy nyugodt, optimista, önmaga értékével tisztában levő, más nemzeteket és a tényeket tisztelő nép képét mutatják, hanem egy végletekig megosztott, ezer sebből vérző társadalmat, mely önmaga démonjaival küzd.
Sok illúzióm nem volt, mert már az első blogbejegyzésem kommentjei között meggyőződhettem arról, hogy ha bloggerkedni akarok, akkor nehéz napok várnak rám.
Hadd idézzem, annyira tetszett:

"Zsidó e-vagy???
Mert szerintem te egy hazaáruló, kártékony zsidó féreg vagy, a nemzet ellensége, aki jobban tenné, ha megvenné a legelső Tel-Avivba induló gépre a jegyét, és elhúzna a büdös picsába!!Olvasgatom, mit okoskodsz az index fórumon sukoróval kapcsolatban....tipikus zsidó köcsög mentalitás, véded az érdekeket, választott hazád kárára!!!

Menj a jó kurva anyádba, te féreg, mert hamarosan ott fogsz állni a Duna paron, és akkor már késő bánat, nem lesz többé holokamu, meg hanuka-kamuka:D:D:D:D
Na csácsumi, fasz!
2009. október 14. 12:57 "
Na ennek utána már csak jobb jöhet, de legalább aláírta - gondoltam, de tévedtem, - a helyzet rengeteget romlott azóta.
Az emberek egyre türelmetlenebbek, a szembenállás a társadalom egyes csoportjai között csak kiéleződött, ma egy Magyarország hozzávetőleg harmincegyezer négyzetkilométer és három van belőle.
Mindhárom Magyarország vallási alapon működik, van két Magyarország, az egyik a harcos vallás képviselője, míg a másik a prófétaságból meggazdagodni vágyó vallásalapító Mekkája.

Legrosszabb helyzetben a demokrácia hívei vannak.
Egyrészt közülük rengetegen nincsenek tisztában sem a demokrácia fogalmával magával, sem működésének, sem működtetésének alapelveivel, a hatalommegosztás mibenlétével, a fékek és ellensúlyok rendszerével, - alapvetően közülünk is sokan csak egy jobb királyt szeretnének, aki majd igazságos lesz, jelentsen ez bármit is.
És bizony mi sem vagyunk türelmesek a mi véleményünktől eltérő álláspontot megfogalmazókkal, még szóbaállni sem szeretünk velük, álláspontokat ütköztetni meg végképp nem.
A viták itt a neten leginkább abban merülnek ki, hogy az egyik résztvevő hülyének nyilvánítja a másikat, és aki tovább bírja a szalmacséplést, az győzött.
Kihalt a türelem, kihalt a tolerancia, viszont virágzik a rasszizmus, a zsidózás, cigányozás.
És ebben nemcsak Orbán a hibás, hibás ebben a demokratikus oldal is, mert amikor hatalmon volt, nem tett jóformán semmit ellene.
Hagyta, hogy az ügyészség szinte jogalkotóvá tolja fel magát, hagyta, hogy a bíróságok meglehetősen sajátosan értelmezzék a jogot, félt keményen fellépni, a jobboldal meg Orbán vezérletével röhögött a teszetoszaságunkon.
A társadalomban úgy terjednek a kútmérgező eszmék, mint hajdan a pestis, ami azt illeti, azt is patkányok terjesztették.
A rasszista kommentek a mai patkányok bolhái, az olvasó ugyanis jobban hisz a kommentelőnek, mint az eredeti írás szerzőjének, hiszen azt egy ugyanolyan ember írta, mint ő, a saját tapasztalatai alapján - gondolja.
Így aztán az emberekben az a benyomás alakul ki, hogy az a háromszázezer cigány, aki még képes felemelni a kezét, fel-alá jár az országban és szegény, de becsületes magyar öreg néniket gyilkol szakmányban.Hogy az évi százhúsz-százötven gyilkosság túlnyomó többségét a családon belül, vagy szűk rokoni-ismeretségi körben követik el, az senkit sem érdekel, mert "olvastam az interneten", ugye...
Szóval, az internettel óvatosan kell bánni, nem szabad feltétel nélkül hinni sem a szerzőknek, sem kommentelőiknek.
Mégis, ez ma a egyik legdemokratikusabb műfaj, izgalma kihívás a média számára.
Régen az újságíró volt a hír ura, ma már változott a helyzet, megjelent a civil a pályán, és több-kevesebb tehetséggel, felkészültséggel teszi az újságíró dolgát.
Hogy aztán milyen hatása lesz a társadalomra, az rajtad is múlik, hiszen egy blogger addig él, míg olvasója van.
Hát csak óvatosan az olvasgatással - de a kommentekkel is ám!
:O)))
Bejegyezte: PuPu dátum: 23:11 23 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek
Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás a TwitterenMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten
Vélemények:
2015. március 26., csütörtök
ÜRES A TARSOLY
De ez csak a valóság egyik fele, mert a másik az, hogy ellenben egyre inkább tele van a társadalom virtuális töke vele.
Hogy kivel?
Hát azzal a magasan szervezett, átörökítő anyagot hordozó fehérjehalmazzal, mely történetesen éppen a miniszerelnöki posztot tölti be.
Hogy ez a broki eltőzsdézte a zemberek pénzét, ez kétségtelen, hogy keresett egy zsák pénzt az adófizetők pénzén, míg most elcsúszott egy banánhéjon, az nagyon valószínű, és hogy megússza ezt is, - ez sem kizárt.

A szerencséje az, hogy aki a Questornál befektetett, az nem a klasszikus magyar kisember, mert annak nemhogy befektetni való pénze nem marad, de a hónap végére jobb esetben a zsírosbödönjét nyalja ki, rosszabb esetben a helyi uzsorás seggét, hogy kihúzza a hónap végéig.
Így aztán - ismerve a magyar mentalitást - lehet, még dörzsöli is a kezét, örül, hogy jól megszívta végre az is, aki hozzá képest Krőzus, mert félre tudott tenni egy élet munkájával egy-két milliót és még fialtatni is tudta.
De most ennek vége, ez is a fax barátságtalanabb végére került, van isten és van igazság, hiszen én is dolgoztam egész életemben, mégsincs egy kanyi vasam se - hát hol volt itt az igazság?

Mindenesetre a kormány erősen dolgozik azon, hogy ne legyen még egy akkora pénzügyi botrány, mint a devizahiteleseké volt - rengeteg még az ellopni rendelt pénz, nem lehet veszélyeztetni egyelőre a kormányzati pozíciót!
A legszebb az egészben, hogy csodálkoznak, többek között azon, hogy Tarsoly ma estig szabadlábon volt, ami azért vicces, mert ha aznap zárják be, amikor a csőd kiderült, akkor a buktában a többi lóvé mellett a kormány pénze is bennragadt volna, mint a lekvár.
De nem ragadt be, maradt a Qestornál milliárdok átutalásának aláírására jogosult személy, alá is írta mindet, két kis kereszt után három nagy kereszt volt az aláírás, annak aztán nem kell a vagyonnyilatkozatával tökölődni soha...
Tarsoly meg a bútorokat elszállíttatta a villájából. és ha holnap kiderül, hogy az már nem is az ő villája volt, akkor csak te csodálkoznál, kedves olvasó - így írták meg ezt az egekben.
Az eljárás innentől a bejáratott utakon halad, Kulcsár Attila kövezte ki a sztrádát, melyen majd most Tarsoly is végiggyalogolhat büszkén és farokfelcsapva, mint megtévesztett áldozat, aki csak jót akart, de a kegyetlen sors, ugye...

Hogy a miniszterelnök törvényt szegett, az itt nem játszik szerepet, majd kiderül, hogy ő nem a Külügy pénzére gondolt, mikor utasítást adott a befektetések feltörésére és begyűjtésére, és azt sem tudta, hogy van ilyen cég, mint amilyen a Questor, Tarsolyt meg utoljára a betyárseregnél látott, a baráti találkozón.
Majd Vida Ildikó elviszi a balhét, oszt járhat legalább nyelvtanárhoz,úgyis a Lajos embere volt...
Mindenesetre az ügyek nagyját sikerült az első öncsőd bejelentésének bejelentése és a második "demostmáraztán tényleg bejelentettük" bejelentés között eltelt időben elsimogatni, bízva abban - szerintem joggal, hogy az ellenzék menet közben sem lett okosabb, ami egy reális helyzetértékelésnek tűnik.
A magyar nép meg nem a turultól fogant, hanem egy aranyhal rakta le az ikráit a pöcegödörbe, azt termékenyítette meg a kos, attól lettünk olyan tehetségesek, hogy a memóriánk visszafelé öt másodpercre terjed...
Még akit érint a dolog, azok is azt fogják harsogni egy hónap múlva, hogy az ügyről Gyurcsány tehet, míg Viktor megmentette a befektetők pénzét.

Ki beszél ma már a hitelkárosultak gettójáról, ki beszél Kulcsár botrányáról, kinek jut még eszébe a ne mi nyerjük a legtöbbet szép parancsa?
Senkinek, akinek meg eszébe jut, azt nem érdekli, mert nem foglalkozik politikával.
Mint a hajótörött a kabinajtón, körülötte cápák - de ő nem foglalkozik a hajózással.
Közben - a Questor csődjének bejelentését követő napon meghalt - a Külügyben keringő pletykák szerint öngyilkos lett egy ember - őt - úgy látszik - otthon találták, így nem kellett létrákkal bajlódni.
Ő vezette a Külügy beruházási főosztályát.

Példaképünk Argentína, az ország felvásárlásához szükséges tőke szépen gyűlik, a nyomorgók száma is kielégítő, már csak az államcsőd hiányzik.
Ha az is meglesz, jöhet a hatfogásos vacsora a libasülttel, no, nem neked, hanem új uraidnak, akik - valami csoda folytán - igen fognak hasonlítani a mai urakra...

Nekünk meg ezt dobta a gép...

:O)))
Bejegyezte: PuPu dátum: 23:58 10 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek
Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás a TwitterenMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten
Vélemények:
2015. március 25., szerda
RÁKOSI, A SZTÁR
Közgazdász legyen a talpán, aki kiigazodik Magyarország aktuális pénzügyi folyamataiban, aki átlátja a pénzügyi rendszer összeomlásának valódi háttérmozgásait.
Egy biztos, a pénzügyi rendszer ma romokban hever, kezdve a kisbankok csődjeivel, melyek korántsem biztos, hogy valóban csődök voltak, hiszen pár nap alatt született döntés a felszámolásukról anélkül, hogy egy-egy bank helyzetét konkrétan és alaposan megvizsgálták volna.
Mindenesetre eltakarították azokat a halálraszántan bátrakat, akik szembe mertek menni Orbán elképzeléseivel a takarékszövetkezeti vagyon bekebelezéséről.
Pedig nem kis pénzről szól ez a történet, a takarékszövetkezetek ugyanis remekül működtek, a helyi lakosság beleláthatott a működésükbe, igazgatóságaik és felügyelőbizottságaik mindenesetre sokkal átláthatóbban végezték munkájukat, mint a nagybankoknál.
A tevékenység gazdaságos volt, ellenben akadályozta Orbánt abban, hogy az OTP-vel szemben valamiféle ellensúlyt képezzen - a Vezér nem szeret emlékezni a hét szűk esztendőre, ennél jobban már csak hálásnak lenni utál.

Pedig a takarékszövetkezetekben a keményen dolgozó kisember gyűjtögette pénzecskéjét, onnan kérte az icipici mikróvállalkozó a hitelt egy új libatömő és kopasztóberendezés megvásárlásához, és ott helyezte el a tollfosztásból befolyó pénzét, mert megbízott bennük.
Erősen hitt abban, hogy a libái után nem ő kerül sorra megkopasztás ügyében...
Aztán most nyakunkon a Questor összeomlása, melyből az ott elhelyezett állami pénzeket Orbán utasítására egyik napról a másikra kivonták, ami természetesen hozzájárult a cég azonnali összeomlásához.
Ez valami olyasmi, mint amikor Kadhafi kivonta a líbiai pénzeket Magyarországról, és közel kerültünk az államcsődhöz.
Természetesen már megint a keményen dolgozó kisember szív, mint a torkosborz, habár a cég tulajdonosai sem fetrenghetnek örömmámorban.
A legutóbbi fejlemények szerint az Erste Bank fiókjaiban állnak sorba a betétesek, mert híre járt a bank csődjének.
Ezt természetesen cáfolták, de aki emlékszik a Postabank csődjére, az tudja, hogy van egy pont, amin túl már mindegy, hogy cáfolnak-e vagy nem, a folyamatok kicsúsznak az ellenőrzés alól és a bank tönkremegy.
Úgy látszik az Erste is ebből a kottából kell majd játssza saját gyászindulóját...

A keményen dolgozó kisember meg befogja a pofáját és a seggét veri a boldogságtól a földhöz, ha visszakapja a pénzecskéjét.
Az ne tévesszen meg senkit, hogy ez a pénzecske esetleg milliókat jelent, többet, mint amennyire a betétvédelmi alap fedezetet nyújt.
Aki például egy-két hónapra a Questornál helyezte el a pénzét, melyet mondjuk egy életen át építgetett vállalkozása termelt meg számára és amelynek már megvolt a helye, az most ténylegesen is földönfutó lett, hátralevő életében pedig azt fogja maga elé motyogni, hogy újratervezés, de tőke hiányában már tervezhet ő akármit is.
Ő is keményen dolgozó kisember, hiszen nem állami megrendelésekből visszacsurgatott pénzekből szerezte a vagyonát, jövedelme a munkája után keletkezett.
Most pedig ellopták tőle, és még az árfolyamváltozást sem szidhatja, nincs értelme jogászkodnia, a pénze huss - elment.
Persze várható volt.
A jogállam már összeomlott, az iskolarendszer nem ér egy kalap sz@rt, irányítói még annyit sem.
Az egészségügy gyakorlatilag halott, a várólisták hossza a Bajkál-Amúr vasútvonal hosszával vetekszik.
A nyugdíjrendszer összeomlása is küszöbön áll.
Hát miért éppen a pénzügyi rendszer működne még normálisan?
Éppen itt volt az ideje porig rombolni.

A munka sikeres volt, hiszen egy pénzügyi intézmény pénztőkéjénél sokkal többet ér a bizalmi tőkéje, ha van, ha viszont az hiányzik, be lehet csukni a boltot.
Márpedig a mai helyzet éppen ezt a bizalmi tőkét olvasztja el, ez pedig az ország helyzetét is megrendítheti.
Köztudott, hogy a bankok nem a saját pénzeikkel dolgoznak, hanem a betéteseik pénzét helyezik ki, de ha nincs betétes, nincs pénzkihelyezés, nincs hitel sem:
Aki ránéz Orbán ábrázatára és ennekutána magyar államkötvényekbe fekteti megtakarításait, az bizony kihívásokkal küzd szellemi téren.
Merthogy ez a folyamat döngő léptekkel halad az állam összeomlása felé.
Lehet itt papolni GDP emelkedésről anélkül, hogy mellé ne tennénk a pármilliónyi nyomorgót, az életminőség romlását, az államgépezet működési zavarait és a fenyegető szélsőjobbos veszélyt.
A lényeg mégiscsak az, hogy a jogállam itt menthetetlenül halott, Magyarország a II. Világháború utáni mélypontján van.
Még Rákosi is lenyomja a kis gecihuszárt, hiszen az alatt a tíz év alatt, míg szava volt a magyar politikában, hihetetlen társadalmi mobilitás kezdődött, az ország megteremtette a nehézipart, fejlődött az egészségügy, közkinccsé lett az oktatás, fejlődött a kultúra, és nem halt éhen senki ebben az országban, nem fagyott meg senki a fűtetlen szobában, mindenkinek volt munkahelye és munkával szerzett jövedelme.
A kisembernek módja volt keményen dolgozni.

Ha valaha volt itt ellenforradalom, akkor az most van, amikor a keményen dolgozó kisembert arra ítélték, hogy cseléd és zsellér legyen, rabszolga, esetleg adósrabszolga.
Arra, hogy kétszer haljon meg, mire sorrakerül egy vérvételnél, a gyereke soha ne lehessen több, mint az apja, a zsellér ne juthasson nyugdíjhoz, majd eltartja a gyereke, ha akarja - de ha nem, hát az se baj - szögezze rá a nyárikonyha ajtaját, míg meg nem hal.
Aztán a család majd kiása a sírját a temetőárokban, oszt eltemeti valami túlméretes cipődobozban.
Odavinni nem lesz nagy teher, már úgyis igen könnyű lesz szegény...
Hogy Orbán már megint átverte választóit, ezen nem csodálkozom, azon viszont igen, hogy a szerencsétlenek még mindig nem jöttek rá, hogy a játék az ő bőrükre folyik.
Rasi nem véletlenül áll szilárdan a saját lábán, Tiborcz panasza meg ma nem arról szól, hogy őt a szükség kényszerítette lopni, hanem arról, hogy a lehetőség.
Panaszkodni meg legfeljebb akkor panaszkodik, ha egy beruházást nem az ő cége nyert.

A keményen dolgozó kisember meg megérdemli a sorsát.

http://www.pupublogja.hu/2015/03/tolvajbanda-hol-le.html

:O)))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
L. Simon megmagyarázza: nem bennfentes kereskedelem volt, ha
  2015-03-30 18:37:59, hétfő
 
 
L. Simon megmagyarázza: nem bennfentes kereskedelem volt, hanem a jövőbe látott Orbán Viktor miniszterelnök

Hírszerkesztő

2015. március 30

Megvan a logikus magyarázat mindarra, amit eddig csinált a kormány Quaestor-ügyben.

Napirend előtt válaszolt a Miniszterelnökség államtitkára, L. Simon László a Quaestor-üggyel kapcsolatos kérdésre.

“Azt is vissza kell utasítanom képviselő úr, hogy bennfentes információi lettek volna a kormányzatnak, és hogy milliárdokat mentett volna ki a kormány, illetve hogy a kormány mentette volna ki a pénzét, miközben az adófizető polgárok nehéz helyzetbe kerültek. A kormány felelősen járt el. A miniszterelnök úr, most pénteki, múlt pénteki rádiónyilatkozatában is elmondta, hogy ő utasította a kormány tagjait arra, a Buda-Cash brókerház botránya után, hogy amennyiben bármilyen olyan forrás, pénz, kötvény van az állami szerveknél, amelyeket a magyar államtól függetlenül működő kereskedőházak kezelnek akkor azokat tudjuk biztonságban. Az egy előrelátó, alapvetően a jövőbelátó és megfontolt, felelősségteljes utasítása volt a miniszterelnök úrnak, aminek köszönhetően a külügyminisztérium is időben lépett, és nincsen veszélyben a magyar adófizetőknek az állami illetve a közpénze."

Tehát a lényeg még egyszer:
“Az egy előrelátó, alapvetően a jövőbelátó és megfontolt, felelősségteljes utasítása volt a miniszterelnök úrnak, aminek köszönhetően a külügyminisztérium is időben lépett, és nincsen veszélyben a magyar adófizetőknek az állami illetve a közpénze."

Nem is szeretnék olyan országban élni, ahol a miniszterelnök tőzsdei ügyekben nem lát a jövőbe, hogy megvédhesse a közpénzeket. Önök igen?


http://civilhetes.net/belfold/l-simon-megmagyarazza-nem-bennfentes-kereskedelem-v olt-hanem-a-jovobe-latott-orban-viktor-miniszterelnok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki nem találnád, melyik jeles történelmi személyiségünk besz
  2015-03-30 18:33:12, hétfő
 
 
Ki nem találnád, melyik jeles történelmi személyiségünk beszélt még előszeretettel a “dolgozó kisemberekről"

március 28., szombat 11:54


Hát persze, hogy Rákosi Mátyás!

orban_rakosi


Álljon hát itt néhány idézet egyenesen az ősforrásból, ahol a párt és az ország egykori ura majdnem olyan lelkesedéssel beszél a dolgozó kisemberekről, mint Rogán Antal, vagy akár a párt és az ország mai ura, Orbán Viktor. Igaz, Rákosi még nem vitte el olyan messzire a retorikát, mint a maiak: neki nem volt szükséges, hogy az is megjelölje, hogyan dolgozunk mi, a kisemberek (“keményen"). (Kun Béla beszédeit még nem néztük át.)

image001

“Pártunk az ipari munkások, a parasztok, a haladó értelmiség és a dolgozó kisemberek pártja."

“Ki kell nyitni a párt kapuit és minden rendes munkást, parasztot, dolgozó kisembert be kell hozni a pártba."

“Különösen nekünk magyar kommunistáknak kell ezen a téren is elől járnunk és mindenütt védeni a kisemberek vagyonát és tulajdonát."

“Én emlékszem, hogy amikor a stabilizációról tárgyaltunk, egyesek megjósolták, hogy a jó pénzzel együtt a más országokban tapasztalható, úgynevezett stabilizációs válság is föl fog lépni. Ennek folyamán - mondták a jósok - a kisiparosok, a kisemberek úgy fognak hullni, mint ősszel a legyek és a faluban is megjelenik a régi, rossz idők elmaradhatatlan tartozéka, a végrehajtó és a dobra került birtok. Én akkor azt vallottam, hogy ezek a jelenségek nem feltétlen velejárói a stabilizációnak. Most, egy esztendő távlatából örömmel állapíthatom meg, hogy ebben is nekünk, kommunistáknak lett igazunk. A kisembereknek most is rengeteg a gondja, de senki sem állíthatja, hogy hullnak, mint ősszel a legyek."

“A magyar demokráciának és a Magyar Kommunista Pártnak egyik büszkesége az, hogy a rengeteg baj és nehézség dacára a dolgozó kisember érzi, hogy a kormányzat, a felsőbbség a régi rendszerrel szemben nem nyomja, hanem segíti, támogatja, a hóna alá nyul és igyekszik talpraállítani őket."

Akinek tetszett, újra nekimehet az Orbán vs. Rákosi kvízünknek!

http://444.hu/2015/03/28/ki-nem-talalnad-melyik-jeles-tortenelmi-szemelyisegunk-b eszelt-meg-eloszeretettel-a-dolgozo-kisemberekrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.