Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Felújítás, átépítés, újjáépítés, "teremtés"... 3. rész
  2015-03-04 11:35:44, szerda
 
  Az elmúlt 25 évben állítólag "kiépültek a demokrácia intézményei".
ICsakhogy ezekben az intézményekben régi-új - jobb és baloldalon kiválasztódott - kompetensék gyakorolják a demokráciának hazudott hatalmat.
A JOBB- és BAL-oldalira való osztottság azért is tragikus, mert gátja a nemzeti összefogásnak, ami csak az "OSZD MEG ÉS URALKODJ!"-elvét követőknek jön jól.

Ezzel a fajta hatalom-gyakorlással kettős (hármas) nyomás alá került Magyarország.

Ezt a kettős nyomást már nem sokáig bírja a magyarság elviselni.

Mi célt szolgál az egyik ill. a másik nyomásgyakorlás?

Mindkét irányultságú hatalomnak addig van "létjogosultsága", míg vannak, akik rájuk szavaznak. Ezért követnek el mindent a parlamenti pártok, hogy meggyőzzék választópolgáraikat arról, hogy egyedül ők érdemlegesek a képviseletükre.

Csakhogy, egyik sem tud mást nyújtani, csak, mi lényege.

1.) A baloldalnak nevezett (de már réges-régen nem az) az 1980-as évekre teljesen becsődőltette a szocializmust. Lásd: az MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyveinek kivonatolt szövegeinek stenciles másolatát:

http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=140848

És, az ezekről készített másolatot:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=663&n=furaila&blog
_cim=Jegyzőkönyvek 1989-ből
2006-10-23, 04:12:21, 4. oldal

Ennek elfedésére volt szükség az un. III. Magyar Köztársaság (a Kossuth térre kivezényelt: részben kiskorú középiskolás diákok, valamint akkori nyugdíjasok előtti) kikiáltására. Majd az un. szabadnak hazudott választások kiírására.

*

2.) A jobboldalnak mondott, de néppárti szövetséggé bővült politikai oldalon is
vannak öncélú politikusok, de a fő irányvonal a polgári középosztályon nyugvó "jóléti" polgári demokrácia megvalósítása, ami abban a bizonyos, csontig lejáratott Horthy -korszakban már egyszer megvalósult. Ezért aztán nagyon nehéz újra alkotni (modellizálni) az akkor kiépült oktatási, egészségügyi, kulturális intézményrendszerét! Nem azt mondom, hogy át kell venni az összes negatívumával, kritika nélkül mindent, hanem meg kell nézni mi az, ami ,,magyar" módon működhet a mai viszonyok között is? Ráadásul, ez a ,,polgári középosztály" szintén a kádári időkben szerezte viszonylagos jómódúságát és a vezetéshez a kompetenciáját. Leginkább a tanultságát bizonyító diplomáját, amit azután úgy használhattak és használnak a mai napig, mint JOGOSÍTVÁNYT a hatalomgyakorláshoz...
Ez meglehetősen beárnyékolja azt a szerepet, amit fel kellene vállalniuk! Mert, ugyanúgy, mint a magát baloldalinak hazudók, ők is egyfajta (pozitív) diszkriminációnak köszönhetik azt, hogy 1990-ben rendelkeztek a VÁLTOZÁSHOZ szükséges ANYAGI- ISMERETI- KAPCSOLATI TŐKÉVEL. Tehát, nyilvánvaló, hogy a jobboldalon kicsapódók is ugyanannak köszönhetik vélelmezett kompetenciájukat arra, hogy vezetői, KÉPVISELŐI legyenek egy-egy térségben élő emberek közösségének.

*

3.) A harmadik probléma az, amit külső nyomásnak nevezünk és az első hatalmi elitet segíti a nyomásgyakorlásban. Lásd az EU-ban ,,baloldali" képviselőséget szerzők nyomásgyakorlása Magyarországra. Mára már biztosak lehetünk abban, hogy Nyugat-Európának, nem érdeke egy, a saját lábán is megállni tudó, vagyis, gazdaságilag és politikailag önálló és szuverén magyar nemzetállam létrejötte!
Ezért aztán, mi: akik ezt szeretnénk, szemben találjuk magunkat a külső érdekcsoportokat kiszolgáló politikusokkal és az őket támogató média-birodalommal, valamint az általuk- együttes erővel megdolgozott szavazókkal és a velük rokonszenvezőkkel.
Ezzel a modern, lélektani hadviselés módszerével - a külső érdekcsoport nyomásgyakorlói számára - nagyon kényelmes megoldás lenne, ha sikerülne bennünket olymértékben egymás ellen hangolni, uszítani, hogy szépen, de biztosan kinyírjuk egymást. Az effajta népirtó technikák ellen nem lehet semmilyen nemzetközi bírósághoz fordulni...még fegyverre is csak minimálisra van szükség...(a gumilövedék is megteszi?)! Nem kell többé attól tartaniuk, hogy elszámoltatják őket! Azután, pedig boldogan élnek, majd a külföldi érdekcsoportokkal teljes összhangban, mint modern ,,gyarmattartók". Lásd a LUGANOI TANULMÁNY erre vonatkozó javaslatait

http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/item/2793-a-luganoi-tanulm%C3%A1ny

Nyilvánvaló, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg kell akadályozni! Elsősorban ajánlatos figyelembe venni azokat a népirtásos technikákat, amivel már ,,sikerrel" a temetőbe küldték azt a korosztályt, amelyiket 40 éves kora körül ért az 1990-es rendszerváltozásnak mondott változás. Annál inkább fontos lenne a FELÜLVIZSGÁLAT, mert mára már ennek a korosztálynak a gyermekei is 40 éves korba kerülve ugyanolyan módszerekkel vannak ellehetetlenítve, miközben rájuk nehezedik a szüleik korosztályának nyugdíjának kitermelése és az utódokról való gondoskodás is.

Sajnos, köztudott mára, hogy a mai aktív-korúak számára még szüleikénél is rosszabb sorsot szán az EU mögé bújó hatalom...

Annak a korosztálynak - akikhez tartozók 2008-ra 2010-re érték el a 62 éves korukat - munkavállalói annak idején, a társadalombiztosítási (egészségügyi biztosítás, meg nyugdíjjárulék) alapba történő befizetéseik az elmúlt évtizedekben, de főleg az 1970-1980-as években csak munka- jogviszony után járt.
Azért volt oly fontos, hogy legyen ÁLLAMI CÉGNÉL (termelőszövetkezetnél, illetve vállalatnál is) munkaviszonya minden aktív korú munkavállalónak - munkásnak és parasztnak - mert a betegbiztosítást és a nyugdíjjárulékot az a cég fizette utánuk.

Ebből következik az a NAGYON FONTOS TÉNYÁLLÁS, hogy ez a korosztály - melynek tagjai az 1960-as években vált munkavállalóvá - arra kényszerült, hogy az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS jegyében, a 2. illetve a 3. gazdaságban: napi 16 órát dolgozva, keresse meg a MEGÉLHETÉSRE VALÓT. Azonban, a 2. illetve a 3. gazdaságban végzett munkája után nem fizethetett sem egészségügyi biztosítást, sem nyugdíjjárulékot! (Ezt jelenti az új gazdasági mechanizmus "gebinben" való megvalósulását.)

A többletbevételből, viszont nem tudott tartalékolni, mert ebből fizette az OTP- (banki harminc(!) évre) -hitelre vásárolt öröklakás nevezetű betondobozt és ebből nevelte gyermekeit egészen az oly tragikus 1990-es évekig.
Amikor-is kiprivatizálták alóluk a gyárakat, üzemeket, vállalatokat, intézményeket . Az utcára kerülve nem jelentett számukra segítséget a munkanélküli segély sem, pedig a munkaügyi hivatalok keretén belüli oktatási- és átképző tanfolyamok... Sem a kényszervállalkozás, hiszen a nyugati multiknak sem volt érdekük az ő boldogulásuk.
Fizetőképes kereslet hiányában és a magas- sokféle adóteher miatt tönkrementek, eladósodva előbb jövedelem, majd hajléktalanná váltak. Gyermekeik pedig - elérve a munkavállalói kort - szétszéledtek a nyugati nagyvilágban.

Maradékai több évtizedes vergődéssel, elérve a nyugdíjkorhatárt - 2008-tól kezdődően nyugdíjba vonulva - ha ilyen (ön)kizsákmányoló életvitel után még megélte ezt a kort, minimál-nyugdíjra lesz ítélve.

Azért is alakult így a sorsuk azoknak, akiket munkás- paraszt státuszban talált a rendszerváltozás nevezetű felfordulás, mert 1990-ben nem rendelkeztek semmilyen eszközzel - kapcsolati- anyagi és ismereti tőke - az oly nagyon vágyott változáshoz!!!

Ezen széles - NEHÉZSORSÚ - népréteg úgy járt, mint az amerikai polgárháború felszabadított rabszolgái?

,,Az emberéletben bekövetkezett veszteség és az anyagi kár hatalmas volt. A legnagyobb változást az jelentette, hogy megszűnt a rabszolgaság, és vele az abból élő rendszer. Megszüntetésével úgy látszott, hogy a feketéknek az amerikai társadalomban elfoglalt helye gyökeresen megváltozik. Ennek a reménynek a megvalósulásáig azonban majdnem egy teljes évszázadot kellett még várni."


Ezért aztán érthető, hogy miért szavazták vissza újra és újra a hatalomba - a volt, szocialistának hitt - kenyéradó gazdáikat.

(Folyt. köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.03 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 860
  • e Hónap: 3986
  • e Év: 35716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.