Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2015-03-05 23:50:21, csütörtök
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Fokhagymás juhtúróval töltött rántott gomba
  2015-03-05 23:09:41, csütörtök
 
  Fokhagymás juhtúróval töltött rántott gomba

Hozzávalók:

10-15 db méretes csiperkegomba
20 dkg juhtúró
5-6 gerezd fokhagyma

őrölt fehérbors
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

A gombákat alaposan átmosom, szárait letöröm (jó és elég egy levesnek), megtisztítom, gyengén sózom, papírtörlőn leszárítom.

A juhtúrót villával áttöröm, jól eldolgozom a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymával, fehérborssal megbolondítom.

A juhtúrós, fokhagymás masszámmal megtöltöm a gombafejeket,





szokásos módon panírozom, bő, forró olajban kisütöm.





Frissen, melegen tálalom, tetszés szerinti körettel, savanyúval vagy tartásmártással kínálom.





Megjegyzés:

A receptet Karchi barátom ajánlotta figyelmembe, nagyon köszönöm neki, nálunk nagyon bejön! Érdemes kipróbálni, javaslom minden gombakedvelőnek!

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mézes-joghurtos csirke cornflakes bundában
  2015-03-05 23:05:45, csütörtök
 
  Mézes-joghurtos csirke cornflakes bundában

Hozzávalók:

8 db csirkeszárny (vagy comb)
1 nagy pohár natúr joghurt
15 dkg cornflakes
2 evőkanál olvasztott méz
csirke fűszersó
8 szelet bacon
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A csirkeszárnyat megtisztítom, befűszerezem.

Egy tepsit (vagy egy kerek edényt) sütőpapírral kibélelek. A szalonnát a papírra helyezem, erre kerül majd a csirke.

A natúr joghurtot és a mézet összekeverem, a cornflakest egy tálba teszem, és kissé összetöröm.

Először a mézes joghurtban forgatom meg a csirkehúst, majd a cornflakes-ben. A tepsibe helyezett szalonnaszeletekre helyezem a húst.
A maradék mézes joghurttal leöntöm, és szórok még egy kevés cornflakes-t a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben közepes lángon fedő alatt megpárolom, majd a fedőt levéve ráteszem a sajtot, és aranybarnára sütöm.





Megjegyzés:

Köretnek ajánlom hozzá a currys rizst vagy egy kis burgonyapürét.

Jó étvágyat kívánok!

A receptet és a fotót Pszrita küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Virslis lencseleves
  2015-03-05 23:04:07, csütörtök
 
  Virslis lencseleves

Hozzávalók:

25 dkg lencse
1 szál zöldség
2 db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 szál zellerzöld

ételízesítő
őrölt bors
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
3 pár virsli

Elkészítés:

A lencsét fazékba tesszük, és jól felöntjük vízzel, majd beletesszük a karikára vágott zöldségeket, ízlés szerinti mennyiségű fűszert, a petrezselyemzöldet és az apró kockára vágott vöröshagymát. Majd ha már majdnem egészen puha, hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és készre főzzük. Ezután a tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Jól kiforraljuk, majd tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Március 5., a tízmilliószoros nap - vigyázz, mit kívánsz!
  2015-03-05 21:54:13, csütörtök
 
  Március 5., a tízmilliószoros nap - vigyázz, mit kívánsz!

Itt van 2015. első dharmacsakra napja, ami ráadásul épp teliholdra esik: holnap, azaz március 5-én tehát vigyázz, mit kívánsz, mert az tízmilliószoros súllyal esik latba! A legjobb, ha arra gondolsz, amit teremteni szeretnél az életedben, és megpróbálsz elengedni minden rosszat - ebben most komoly segítséget nyújt a telihold, használd ki az erejét!

A tízmillószoros napokon a pozitív illetve negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára hatványozódik, ezért fontos, hogy ilyenkor arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben. Most ehhez nyújtunk segítséget.






Teremts!

A módszer nagyon egyszerű. Tulajdonképpen még hinned sem kell benne! Az univerzum ugyanis olyan, akár egy katalógus, amelyből csak ki kell választani a ,,terméket". Neked sincs semmi másra szükséged. Egyszerűen mondd ki halkan vagy hangosan, amit szeretnél!

Persze az már egyáltalán nem mindegy, miképp fogalmazod meg kérésedet. Sem a tudatalatti, sem a világegyetem nem érti azt a megfogalmazást: ,,nem akarom ezt vagy azt", illetve: ,,remélem, nem történik meg ez vagy az". Hiszen amit az ember nem akar, de képe a szeme előtt lebeg, útjában áll valódi vágyainak. Magyarán: mindig pozitívan kell fogalmazni. Tehát legjobb, ha ezt mondod: ,,Ezt és ezt akarom, ez és ez történjen!"

Kérdéseidet nem kell sokszor elmondanod! Hiszen egy katalógusból is csak egyszer szokás rendelni. Az nem járja, hogy valaki feladja a rendelést, aztán elkezd kételkedni benne, vajon megérkezett-e, ezért feladja még párszor. Hinned kell, hogy amit kértél, teljesül.

Természetesen nem egyszerű egy régóta vágyott esemény bekövetkeztét tökéletes nyugalommal várni. Az ember ilyenkor akaratlanul is arra gondol: ,,Hé, ti, odafönn, hallottátok a kérésemet?" A türelmetlenség valójában azt jelzi, kételkedsz a sikerben. Pedig minél inkább bízol a módszerben, az annál hatékonyabban működik.
Mondj hálát!

Ha minden nap hálát adsz, azért amid van, pozitívabb, boldogabb és sikeresebb lehetsz. Hogyan csináld? Lefekvéskor gondold végig a napodat és sorold fel magadnak, mi az amiért köszönetet mondasz. Például így: ,,Hálás vagyok, mert ma sütött nap, találkoztam a barátnőmmel és finom vacsorát főztem a családomnak." Ha úgy érzed, semmi különösebb nem történt veled , akkor mondj köszönetet azért, ami teljesen természetesnek tűnik az életedben. Például, hogy van hol laknod, van mit enned, vannak barátaid stb. ...Hiszen sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, tulajdonképpen mennyi jó történik velünk, mennyi ,,csoda" van az életünkben. Észre fogod venni, minden egyes kimondott mondattal egyre jobb kedvű leszel.






Mondj köszönetet a rosszért!

Természetes, a jóért könnyű hálát adni. A tízmilliószoros napon azonban az is feladat, hogy elengedd a régi sérelmeidet - ebben segíthet a mostani telihold - illetve megpróbálj a rosszra kihívásként, megoldandó feladatként tekinteni. Fontos megjegyezni, hogy valójában nincsenek jó és rossz eseményeket, ezeket mi, emberek ,,címkézzük".

Ha tehát úgy érzed valamilyen csalódás ért vagy valamilyen nehézséggel kell szembenézned, igyekezz felfogni azt úgy, hogy mit kell megtanulnod az adott eseményből. Ráadásul, ha a rosszért mondasz köszönetet, azzal magadhoz vonzhatod a legjobb megoldást is. A tízmilliószoros nap tehát erre is tökéletesen alkalmas!
Mit tegyél még ezen a napon?

A spirituális gyakorlatok végzése javasolt.
Gondolj arra, amit teremteni szeretnél az életedben.
Ha negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel, mondd ki hangosan, hogy elengedd őket!
Problémáid, gondjaid feloldását érdemes erre a napra időzíteni
Küldj fényt, szeretetet a Földnek és az emberiségnek!
Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek.
Lásd, hogy az emberek világbékét ünnepelik!

Forrás: http://www.astronet.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Tízmilliószoros napok 2015-ben
  2015-03-05 21:50:08, csütörtök
 
  Tízmilliószoros napok 2015-ben

Mindent a vonzás törvénye határoz meg. A létet, a lélegzést, az univerzum rendjét, az egyén és a társadalom haladási irányát.

A keleti kultúra lényeges pillére az évenként ismétlődő négy 10 milliószoros nap. Ezeket a hagyomány szerint sorsfordítónak tekintik, kiemelt figyelmet szentelnek rájuk. Vajon hatással lehetnek más földrészeken élőkre, más vallású emberekre? Mindenképpen, hisz az univerzumi energiákat semmilyen országhatár, óceán nem tudja megállítani.






A személyes élet minden egyes pillanata és történése azon múlik, mi kerül eldöntésre és meghatározásra a fejedben. Ami bent, az kint, ami fent, az lent. Nem számít, hogy ki vagy, hány éves, mi a nemed, honnan jöttél, merre élsz! Teljes egészében a vonzás törvénye határozza meg a tapasztalataidat és a jövőbeli terveid sikerességét. Az elmédben felbukkanó, majd pedig pontosan meghatározott gondolatok által jutsz el valahová, vagy ragadsz bele a jelen helyzetbe. Te vagy az, aki életre hívod és működteted a mindenható törvényt. Tudtad, hogy a teliholdak és az újholdak sokkal jelentősebb energiákat rejtenek és áramoltatnak? Ezek az energiák kedved szerint formálhatók, kihozhatsz belőlük sikert és elégedettséget, de akár bukást is. A te szellemed, akaratod és erőd teszi ezeket az energiákat pozitívvá vagy épp negatívvá. Minden attól lesz valamilyen, ahogyan viszonyulsz hozzá: bizony, nem mindegy, mit kívánsz, hogyan cselekszel, mire gondolsz... Nemcsak a pozitív, hanem a negatív gondolatok is képesek sokszorozódni. Amilyen rezgéseket kibocsátasz, olyanok érkeznek vissza hozzád. A mérleg nyelve mindig kiegyensúlyozódik.
10 milliószoros napok 2015-ben

Március 5.
Június 2.
Július 20.
November 3.

A jó jót, a rossz rosszat csalogat

Évente négy kiemelkedően csodás nap van a tibeti hagyományok szerint. A tibeti "Nagy" Buddha napokat hívják 10 milliószorosnak, ezek mindegyike a legjelentősebb buddhista vallási ünnepnapokhoz kötődik.






A tibeti Buddha napok igazi ünnepek, melyek során megemlékeznek Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. Hitük szerint ezeken a napokon a pozitív és negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára nő - és nagyon egyértelműen, jól követhetően köszönnek vissza a cselekedetek. A jó jót, a rossz rosszat vonz. A spirituális gyakorlatok végzése ezekben az időpontokban erősen javasolt.
Vajmécsesek ünnepsége és a tökéletes "kialvás"

Chotrul Düchen (vajmécsesek ünnepsége) - Shakyamuni Buddha csodatévő cselekedeteket mutatott be követőinek, hogy erősítse azok hitét.

Saka Dawa Düchen - A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor aktuális. Shakyamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (a tökéletes kialvás, a lélekben való megállapodás, Buddha végső megvilágosodása) ünnepli.

Chokhor Düchen (chokhor - imakerék) - A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja. Shakyamuni Buddha először forgatja meg a Dharma kerekét - ekkor hangzik el Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása.

Lhabab Düchen - A tibeti naptár kilencedik holdhavának 22. napja. 41 évesen Buddha a mennybe ment, hogy az isteneket tanítása, valamint édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette őt a szamszárából való szabaduláshoz.

Mit érdemes tenni?

Nagy terheid, hibáid, botlásaid, vétkeid feloldását ezekre a napokra időzítsd. Bátran kérj örömöt, elégedettséget, szépséget, jóságot, boldogságot magadnak, környezetednek, sőt, másoknak is! Küldj bőséget, fényt, szeretetet, tiszteletet, odaadást a Földnek és az egész társadalomnak! Kérj egészséget mindenkinek: a természetnek, az embereknek. Lényeges, hogy ne magadat helyezd középpontba, ne csak magadnak kívánj, hisz ez valójában már az önzőség határát súrolja, ami nem jó irány! Ne csak pár percet foglalkozz ezzel a témával, hanem egész nap.






Kezdd a reggelt úgy, hogy kinyilvánítod az univerzum felé örömödet a léttel és az egészséggel kapcsolatban. Gondolataid, tetteid csakis jók legyenek, árassz magadból jóságot, pozitivitást. Teremts lelkedben és környezetedben is harmóniát, békét, szeretetet. Ha ezt képes vagy megtenni, akkor érzékelheted, ahogy mások is átszellemülnek. Csakis arra gondolj, amit teremteni szeretnél, és úgy, hogy azzal másoknak ne árts! Nem baj, ha jön néhány kellemetlen, negatív tartalmú gondolat! Ezeket küldd el, s próbáld átfordítani jóra a beszűrődő "lélekzajokat". Persze, nem könnyű a hétköznapokból "kiszakítani" egy egész napot és csakis erre a jeles napra összpontosítani. Valószínűleg nem is tudod megtenni, vagy sokan nem engedhetik meg maguknak azt, hogy "szabadnapot" vegyenek ki a munkahelyükön. Ám nem is kell! A feladat annál izgalmasabb, minél színesebb emberi közegben vagy képes gyakorolni, másoknak is átadni a benned születő szeretetet, pozitív energiákat. Ráadásul azonnal be is bizonyosodhat a kitétel, hogy a jó jót hoz, a rossz pedig rosszat. Mosolyogj másokra, légy barátságos, nyitott, érdeklődő és mások is megnyílnak majd feléd. Azonnal viszonzásra lelhet az a sok jó, ami belőled mások felé árad. Ám otthon, amikor elcsendesedsz, koncentrálj vágyaidra, a jövődre, azokra a kívánt változásokra, mik neked is jót hozhatnak majd.
Top 10 tennivaló

légy önzetlen
szeress
örülj
mosolyogj
adj
teremts jót
küldd el a rosszat
légy tudatos
légy belátó
légy hálás!

Tényleg működik?

A válasz: igen! Azzal a kitétellel, hogy nagyon tudatosnak kell lenned, s valóban a jóra, a fejlődésre, a növekedésre és a céljaidra kell koncentrálnod. Mindig jusson eszedbe, hogy az életedet te alakítod, a most és a jövő formálható.

Írta: Szatmári Nóra

Forrás: http://www.life.hu/horoszkop/
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Egészségvédő naptár
  2015-03-05 11:17:10, csütörtök
 
  Egészségvédő naptár

Gyuri bácsi egészségvédő naptára, melyből megtudhatják, hogy az év során naponta milyen teát kell inni ahhoz, hogy megőrizzék egészségüket, védjék szervezetüket. Az oldalra rendszeresen pár nappal a váltás előtt felkerül mely tea(ák) a soronkövetkező(k) egészségük megőrzésének céljából.

Ha kis idejük engedi, kérem osszák meg ezt másokkal is, hogy így vigyázzunk Mindnyájunk egészségére. Köszönettel jó egészséget kívánva: az oldal adminisztrátora.


Ezt a gyógynövény-használati rendszert húszvalahány éve használom eredményesen. Ennek köszönhetően 80 évesen is egészséges vagyok. Előfordul, h nem tudom meginni a soron következő teát, de ebből nem lesz semmi baj. Kérem, gondolják meg és használják. ÉRDEMES!!!


03.03. - 03.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE

Három naponként reggel egy csésze kakukkfű vagy orbáncfű tea, esetleg váltogatva.


03.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE

Egy csésze mentatea valamilyen mentából.


03.16.-03.31-ig - VESE TISZTÍTÁSA

Nyírfalevélből igyanak meg három naponként egy csésze teát reggel.


04.01. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE

Egy csésze mentatea vmilyen mentából.


04.02.-04.14-ig - IDEGERŐSÍTÉSRE, NYUGTATÁSRA

Az első héten minden második nap lefekvés előtt egy csésze orbáncfű- a második héten este egy csésze citromfűtea.


04.15. - MIRIGYEKRE

Egy csésze közönséges vagy ragadósgalaj-tea.


04.16.-04.30-ig - TÜDŐ ÉS LÉGÚTI TISZTÍTÁSRA

Három naponként étkezés előtt egy csésze tea a 10.16-10.30-ra összeállított teakeverékből.


05.01.-05.30-ig - TISZTÍTÁSRA

Minden reggel étkezés előtt egy csésze csalánlevéltea. Ha nincs friss csalán, a száraz is jó. Akinek a gyomrát bántja a csalán - savtúltengése van - rövidebb ideig igya a teát. Neki 4 naponként fehér árvacsalán teát kell inni, az savcsökkentő, de többet ne igyanak belőle.


06.01.-06.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE

Három naponként reggel egy csésze kakukkfű - vagy orbáncfű tea.


06.15. - MIRIGYEKRE

Reggel egy csésze közönséges v ragadósgalaj-tea.


06.16.-06.30-ig. - SZÍV ÉS VÉRNYOMÁS, ÉRTISZTÍTÁS

Három naponként egy csésze galagonya tea. Ezt a magas v normál vérnyomásra igyák. Akinek alacsony v ingadozó a vérnyomása, fagyöngy teát igyon. Elkészítési módja: 2,5 dl lágy vízbe egy teáskanál fehér fagyöngyöt (levél és szár) teszünk, 12 órát áztatjuk és leszűrjük.


07.01.-02. - BÉL KIÜRÍTÉSRE

Egy nap hashajtó kúra, este egy csésze bodzahajtás vagy gyújtoványfű vagy kutyabengekéreg, esetleg szenna. Ezek közül azt válasszák ki maguknak, amelyik teljes kiürítést csinál a beleikben.


07.03.-07.18-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE

Három naponként egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű-tea reggel. Lehet válogatni is.


07.19. - MIRIGYEKRE

Egy csésze közönséges v ragadósgalaj-tea.


07.20.-07.31-ig - NŐI ÉS FÉRFI IVARSZERVEK ERŐSÍTÉSÉRE

A nőknek három naponként egy csésze cickafarkfűtea elfogyasztását fogyasztását javaslom. A 2.5 dl vízhez csak egy csapott teáskanál füvet tegyenek. Ezt életkortól függetlenül csinálják, kivéve a 14 éven aluli leányokat. Ez alatt az idő alatt egy ülő fürdőt is javaslok cickafarkból.

A fürdő vízhez 5 liter teát öntsenek. 1 liter teához 1 evőkanál fű kell. A szívtájékot ne érje a víz. A férfiaknál az 50. év körülieknek három naponként reggel egy csésze kisvirágúfüzike tea. Fiatalabbak is fogyaszthatják 14 év felett.


08.01.-08.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE

Minden harmadik nap egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű tea, esetleg váltogatva.


08.15. - MIRIGYEKRE

Egy csésze közönséges vagy ragadósgalaj-tea.


08.16.-08.31-ig - MÁJ- ÉS EPETISZTÍTÁSRA

Ilyenkor virágzik az aranyvesszőfű. A friss növények hatékonyabbak, aki tud szedjen. Három naponként reggel étkezés előtt egy csésze tea.


09.01.-09.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE

Három naponként reggel egy csésze orbáncfű vagy kakukkfű tea, esetleg váltogatva.


09.15. - MIRIGYEKRE

Egy csésze közönséges galaj vagy ragadósgalaj-tea.


09.16.-09.30-ig - VESE ÉS HÚGYUTAK TISZTÍTÁSÁRA

Mezei zsurlóból három naponként igyanak meg reggel egy csésze teát.


10.01.-10.14-ig - IDEGERŐSÍTÉS, NYUGTATÁS

Az első héten minden második nap egy csésze orbáncfű tea este lefekvés előtt. A második héten minden este egy csésze citromfűtea lefekvés előtt.


10.15. - MIRIGYEKRE

Egy csésze közönséges vagy ragadósgalaj-tea.


10.16.-10.30-ig - TÜDŐ ÉS LÉGÚTI TISZTÍTÁSRA

Három naponként este étkezés előtt egy csésze az alábbi összetételben: 1rész lándzsás útifű, 1 rész martilapu, 1 rész tüdőfű, 1/2 rész ökörfarkkóró-virág.


11.01.-11.30-ig - ÁLTALÁNOS TISZTÍTÁSRA

Minden reggel egy csésze csalánlevélből készült tea. A savtúltengésben szenvedők három naponként a csípős csalán helyett fehér árvacsalánból készítsék a teát.


12.01.-12.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE

Első héten egy csésze kakukkfű mindennap. Második héten egy csésze orbáncfű tea mindennap reggeli előtt.


12.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE

Egy csésze menta tea, fodormentából vagy illatos macskamentából.


12.16.-12.31-ig - SZÍVMŰKÖDÉSRE, VÉRNYOMÁSRA

Három naponként egy csésze galagonyatea. Ezt a magas vagy normál vérnyomásúak igyák. Akinek alacsony vagy ingadozó a vérnyomása, fagyöngyteát igyon. Elkészítése leírva 06.16-06.30-nál. Fagyöngy helyett pásztortáska-teát is lehet inni, ezt forrázni kell, mint a galagonyát. A pásztortáskát mindenki ihatja.


01.02.-01.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE, NYUGTATÓNAK

Három naponként egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű tea, esetleg váltogatva.


01.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE

Egy csésze valamilyen mentatea.


01.16.-01.30-ig - NŐI ÉS FÉRFI IVARSZERVEK ERŐSÍTÉSÉRE, HÓLYAGERŐSÍTÉSRE

A nőknek 14 éves kor felett három naponként egy csésze cickafarkfűtea. A 2,5dl vízhez csak egy csapott teáskanál női és férfifüvet tegyenek. Ez alatt az idő alatt egy ülőfürdőt is javasolok. Elkészítése: mint a 07.20-07.31-nél. Férfiaknál 50 éves kor után három naponként reggel egy csésze kisvirágú füzike tea. 14 év felettiek is fogyaszthatják.


01.31. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE

Egy csésze fodor- vagy borsmenta tea.


02.01.-02.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE, NYUGTATÁSRA, VÉRTISZTÍTÁSRA

Minden negyedik nap egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű tea, esetleg válogatva. A közbeeső napokon négy naponként egy csésze pásztortáska.


02.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE

Egy csésze vmelyik mentateából.


02.16.-02.28-ig - MÁJ- ÉS EPETISZTÍTÁSRA

Három naponként egy csésze gyermekláncfűlevél- vagy gyökérből készült tea. A gyökérteát 2-3 percig főzni kell.


03.01.-02. - BÉLKIÜRÍTÉSRE

Előtte való este egy csésze erős hashajtó tea, abból a gyógynövényből, amelyik 07.01-jén bevált.


Ezzel egy évre nagyon sokat tettek a saját egészségük megóvása érdekében.

A téli hónapokra azért írtam mentateákat, mert a bennük lévő mennyi jó baktériumölő, és ezáltal segít a nátha megelőzésében. Az illatos macskamentát azoknak írtam le, akik maguk is gyűjtik a gyógynövényeket, mert ebben szerintem több a mennyit. De a vadon termő vízimenta, lómenta is nagyon sok baktériumölő mennyit tartalmaz.

Az egészségmegőrző gyógynövénykúra egyes elemeit össze lehet cserélni, saját elhatározásunk szerint, kivétel ez alól a két csalánkúra és télen a mentatea. Ezeknél az időpont lényeges.

A fiatal emberek 14 és 30 között, ha a felét megcsinálják a kúrának, azaz két hét helyett csak egy hétig, négy hét helyett csak két hétig isszák a teát. 14 év alatt nem javaslom az egészségmegőrző gyógynövénykúrát. "


Forrás: Bükki füvesmeber gyógynövényei c. könyv (http://gyorgytea.hu/hirek/egeszsegvedo-naptar-2012 )

Netes forrás: http://fubenfaban.blogspot.co.at/2011_02_27_archive.html

Szuromi Esztertől kaptam, köszönöm.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 349 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 190
  • e Hét: 6991
  • e Hónap: 12029
  • e Év: 141736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.