Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Döbrögi lezárt, és új irányba nyit!
  2015-03-06 21:29:10, péntek
 
  Döbrögi lezárt, és új irányba nyit!

Posted on 2015/03/07 Szerző: Admin

A kormányzó maffia segély helyett munkát ad az embereknek, valójában itt ér véget a szocializmus, mondta Döbrögi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nevű szatellitmaffia gazdasági évnyitó rendezvényén tartott szónoklatában. És akkor végre mindenki fellélegezhet, hiszen Döbrögi elkezdte, Döbrögi folytatta és Döbrögi megoldotta. Végre nem akarja ez a volt szocialista rendszer, hogy mikor vásárolhatsz, mi lehetsz, minek tanulhatsz. Az meg kit érdekel, hogy közben holnaptól már 9 évesen a rendszer eldönti, hogy mi leszel (narancsos-keresztes horda terv), hogy vasárnap már nem vásárolhasz szabadon, hogy a pénzedet az államtól kell a legjobban féltened (lásd Buda-Cash botrány-felügyeleti mészárlás). Na most légy okos!
Segély helyett munkáért tüntetnek
Most komolyan azt tartja Magyarország legfőbb embere előrelépésnek, hogy az embereknek nincsen munkahelye és ezért szót is emelnek?! Most ez így rendben van és ez a narancsos rezsim dícsérete? Emlékeztetnék mindenkit, hogy az emberek azért mentek segélyért, hogy legyen mit enniük. Azért követelnek munkát, hogy legyen mit enniük. Tulajdonképpen az emberek enni és élni akarnak. Az meg már magyar specialitás, hogy átnevezzük a dolgokat és sikerként könyveljük el. Arról nem is merek beszélni, hogy mennyire létezik szabad akart, és mi a váltásnak a háttere. Elképzelhető, hogy az emberek azért nem segélyt kiáltanak, mert az éppen most regnáló döbrögista maffia elvette ezt a lehetőséget?
A közmunka mióta megoldás egy ország foglalkoztatottságbeli hiányosságaira? A munkaalapú gazdaságban is fontos megkülönböztetni az állami apparátusban az adófizetők pénzén feleslegesen fenntartott alternatív munkát és a valódi gazdasági értékeken és szükségleten alapuló foglalkoztatottságot. Magyarul attól nem lesz hosszútávon jobb az országnak, mert egy közmunkás pozícióra kettőt vesznek fel vagy mert az ásó mellett ketten állnak. Az eszme azonban szerintem jó, hiszen nem hagyja magát a rendszer, hogy visszaéljenek a támogatásokkal és az aktív életre való kényszerítés segít a mindennapi életbe való integrációban. A probléma ott kezdődik, amikor politikai haszonszerzés miatt nem gondolják tovább a történetet, és feleslegesen teremtenek többletet.
Szóval ezért a kijelentésért a Nemzetvezető nem kap hasipacsit. Nem siker az éhezés, az élhetetlenség és a munkanélküliség-felesleges közmunka.
Nemzetvezetőnk szerint a társadalomban megerősödött a munka iránti ígény. Szóval Döbrögi szerint a magyarok nem akartak eddig dolgozni? Nem akartak vagy nem tudtak? Nem mindegy és én személy szerint kikérem magamnak ezt a kijelentését. Amúgy jellemző a komplett hatalomra az a megalomán felsőbbrendűség, aminek keretében lenézik a társadalom tagjait, vezethető bírkáknak tekintik őket, dönteni akarnak mindenről helyettük. Akármilyen fura ilyet hallani, de a Vezénylő tábornok úr előtti korszakokban is úgy-ahogy megéltek az emberek és akartak dolgozni.
Szerintem egy jó alapötletet (teljesítmény alapú társadalom) torzítottak el, hogy politikailag is korrekt legyen és azonnal lehessen haszonról beszélni a maffiagyűlésen.
A jövőben a következő lépésekre készül a Nemmzetthy Maffia, mondta el Nemzetünk Szentje:
Tűzszünetet, sőt talán békét kötnek a bankokkal
A brókerbotrány nyomán szigorítják a pénzügyi felügyeletet
Egyszerűsítik, de szigorítják az adózást
A külpolitikában és a külgazdaságban megkezdik a déli nyitást
Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ez a bankok elleni háború nem más, mint parasztvakítás. A forintosítás és jóváírások következménye az lett, hogy egy 10M forintos hitelre kap vissza 600.000 forintot az ügyfél, de tartozik még így is 16M forinttal. Nem tudom az amúgy nagyon szigorú és brutális adózáson mit lehet szigorítani. Az egyszerűsítést is úgy tudom csak értelmezni, hogy a kormány mostantól nem mindenféle mondvacsinált indokkal szedi ki a pénzt a zsebemből, hanem nyíltabban (emiatt kevesebb adónemmel). Ha nem jött össze a keleti nyitás, akkor jön a déli nyitás? Már várom az északi, észak-keleti.dél-keleti,nyugat-keleti nyitásokat is.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/07/dobrogi-lezart-es-uj-iranyba-nyit/



**********************



"Most ért véget a szocializmus."

—

Orbán Viktor. Majd utána arról beszél, jöhet a teljes foglalkoztatottság.

de akkor az elmúlt öt évben még mindig szocializmus volt????



az osztály, tulajdon és elosztási viszonyokat tekintve igencsak. nem jutott mindenkinek minden, de akinek jutott, annak nagyon. most meg majd lesz szőlő és lágy kenyér mindenkinek (ha megdolgozott érte).



Nem most kezdődik???



A termelési eszközök, tehát az emberiség létfeltételeinek köztulajdonba vételével a kommunizmusban megszűnik a tőkének a munka feletti uralma, a kapitalista munkamegosztás, eltűnik a bérmunka, vagyis az emberi alkotó tevékenységre külső kényszerként ható minden tényező. A munka felszabadításával a kommunizmus hívei szerint nem csökken, sőt, minőségben és mennyiségben is olyan mértékben növekszik a társadalom gazdasági produktivitása, hogy lehetővé válik a szükségletek teljes kielégítése.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kommunizmus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csúti száguldás
  2015-03-06 21:23:35, péntek
 
 
2015. már 06.

Csúti száguldás


írta: Edgar Swan

A tavasz első hete van. Megújulás, rezsiharc, lopás, hazugság, korrupció, tahóság.

Vida Ildikó átvizsgálta magát és azt állapította meg, hogy teljesen rendben van. Ő is, a NAV is. Az első pillanatban gyanakodtam egy picit, de miután Kovács Zoltán kormányszóvivő is megerősítette a remek hírt, megnyugodtam. Én Kovács Zoltánnak már ránézésre elhiszek mindent, olyan jósvádájú pasas. Tehát korrupció nincs, a kitiltási ügy meg nem ügy, mert André Goodfriend elsompolygott/kirúgtuk/elmenekült. Na, kész is. A NAV patyolat tiszta, a kitiltás magánügy, Vida Ildikó meg perfekt angol. Ha valaki mindezt kétkedéssel fogadná, az készüljön fel egy teljesen időszerű, jogos és korrekt adóellenőrzésre. Mindjárt a házkutatás után.

Büdöslábú surmó elvtársakkal olyan jól állunk, hogy exportra is jut. Kanadába, például. Vida Ildikóhoz hasonlóan tökéletesen beszéli a nyelvet (valamelyiket) Oláh Lajos, a kormánypárt által Ottawába delegált mittudoménki, aki egy montreali egyetemen rendezett előadáson (ahol nézőként volt jelen) felpattant és magához ragadta a szót, valamint két mikrofont. A feldúlt "diplomata" kezdésnek lehülyézte a talpig megdöbbent résztvevőket, majd sajátos angol nyelvtudását megvillantva megvédte a magyar kormányt, szorosan ezután rohadtul mesértődött. Mindenki nyugodjon meg, már Oláh Lajos is meg van védve, a követség nyilatkozatot adott ki, hogy okos és jól tette! A hülye kanadaiak meg pukkadjanak meg!

Matolcsy György, minden seggenpöttyök atyamestere, a nemzethy pénzügyek unortodox szülőanyja és a jövőnk záloga könyvet írt. Mintegy 650 oldalba sűrítette az általa elért sikerek listáját. A Heti Válasz honlapján meg lehet rendelni a korszakos művet. Komolyan.

A felcsútiak sikoltoznak örömükben, mert hirtelen-váratlanul kapnak 600 millió forint Uniós pénzt az oly régen várt közlekedésfejlesztésre. Jelesül majdnem 6 km. hosszan kanyargó sínek épülhetnek az alcsútdobozi arborétum és a felcsúti stadion között. Megjelent a pályázat, amit (ha az égiek is úgy akarják) a Felcsúti Akadémia fog megnyerni, teljesen meglepő módon. Szerencsére a felcsúti állomást már Orbán Viktor uralkodásának első évében felújították. Úgy voltak vele, megcsinálják, hátha egyszer majd jön arra a vonat...és tényleg! Mi ez, ha nem valóságos istencsudája?

Ártunk és kormányunk közben sem tétlenkedett, ugyanis megvonta egy csomó szakmát oktató középiskolától a támogatást részben, vagy egészben. Fizessenek a kedves keményen dolgozó emberek, ha azt akarják, hogy a gyerek cukrásznak, péknek, szakácsnak, fodrásznak tanuljon! Tanuljon bádogosnak a kölök, ha a környéken olyan oktatás érhető el! Mindenki nyugodjon meg, semmi gond sincs! A Puskás Akadémia kap továbbra is állami támogatást például a szakács mesterség okatatásához. Mia az, hogy kap? Megduplázta a finanszírozott helyek számát! Stadionból a konyhába! Így kell ezt csinálni! Úgy hallom, két fűtött pályával is bővül az akadémia, 1,4 milliárd forint értékben. Ha épp nem fociznak, akkor süthetnek rajta túrós lepényt a nebulók, csak feljebb kell csavarni a fűtést. Őrizni sem kell a lepényt a helyi nyomorgóktól, mert 600 millióért a stadion biztonsági rendszerét is fejlesztik.

Szerencsére a mi szeretett kormányunk már a jövőnkön töri a fejét. Állítólag fontolgatják, hogy már a gyerekünk hetedikes korában eldöntik, de minimum belepofáznak, ki megy gimnáziumba, ki tanul lakatosnak, ácsnak, közmunkásnak. Egy gonddal kevesebb. Csak a hittan megmaradjon! Mert az nagyon fontos dolog.

Kocsis Máté reggel felkelt és rájött: ő az oviban nagyon büfé volt lasztizásból, úgyhogy meg óhajtja pályázni a kézilabdaszövetség elnöki posztját. Ha megpályázza, meg is nyeri! Hát hogyne! Egy ilyen tehetséges fiatalember? Kétsége sem lehet senkinek! Kocsis Máté úgy megnyeri a posztot, mint a pinty!

Elegánsan, szinte csöndesen elfogadta a honatyák serege a paksi szerződés 30 éves titkosítását. Hogy nem tudjuk meg a műszaki adatokat, az teljesen rendben van. Hogy azt sem tudjuk meg, pontosan mennyi hitelt vettünk fel, milyen feltételekkel, ki és mennyiért végzi a munkálatokat, illetve mennyit lopnak el a pénzből szeretve tisztelt atyáink, az nincs annyira nagyon rendben. De azért nem háborgunk, mert jól vagyunk nevelve. Lopnak, hát lopnak. Istenkém! Ha tudnánk mennyit, az jobb lenne? Na ugye!

Az például sokkal fontosabb, hogy Szijjártó Péter, a mi Petink meghirdette a déli nyitás stratégiáját! Miután már minden környező országgal egetverően jó kapcsolatokat sikerült kiépíteni, hogy most irány Etiópia, Angola, Chile, Ecuador, Peru, Kenya. Mi ez, ha nem sikertörténet?

Összefoglalom a mi kicsiny turulszittya országunk szárnyalását, hátha valaki nem érti elég jól, mert még nem Hoffman Rózsa és a keresztény egyház szellemében oktatták.

Volt egy falusi gyerek (nevezzük Viktornak), aki a libaszaros árokparton eszegette a papsajtot és ezenközben úgy döntött, ő bizony többre hivatott! Egyetemre járt közpénzből, de mivel az "értelmiségi elit" nem fogadta ámult rajongással (mivel láttak már értelmes fiatalokat életükben) bosszút esküdött. Addig ügyeskedett, ameddig fel nem vergődött a politika csúcsára. Minden eszközt felhasznált, soha nem válogatott. Hálás gyermek módjára a papának juttatott egy kis bányát, az asszonynak szőlőt, miegyebet és építeni kezdte a birodalmát. Aki az útjában áll, azt eltapossa, aki elég mélyre hajolva imádja, azt beveszi a buliba. Az összes tapló, lábszagú senkiházi helyet kapott a kormányban, függetlenül attól, hogy egyáltalán semmihez sem értenek. Így lett nekünk egy nagyképű, pofátlan, dilettáns és a végtelenségig pénzéhes kormányunk. Miközben az ország lakói egyre nyomorultabbul élnek, a mi vezérünk stadionokat épít, mert mindig is szerette a focit. A szegedi gyermekklinika bevásárlókocsikat használ a beteg gyermekek mozgatására, de Viktor tyúkszaros szülőfalujában hatalmas stadion, labdarúgó akadémia, fűtött pályák, vasút és a franc tudja mi épül. Már nincs olyan ország, ahol ne köpnének egyet az országunk neve hallatára, milliárdos Szijjártó úr Angolával óhajtja szorosabbra fűzni a kapcsolatot. A keményen dolgozó emberek és a polgárok ámultan nézik, hogy úgy fosztja ki őket ártunk és kormányunk, mint a forgószél. Semmibe nincs beleszólása senkinek, de még rálátása sem. Az Uniós és közpénzeket Viktor tereli a baráti cégekhez, milliárdosok születnek és buknak el, úri kedve szerint. A kedves papa, az asszony, a gyerek, a vő és minden rokon, barát és stróman sorra nyeri a páyázatokat, de megkérdezni sem szabad erről a főnököt, mert akkor meg talál sértődni. Márpedig ha megsértődik, akkor baj van. Akkor jön az adóellenőrzés, a magánrendőrség, fel,- vagy lekerül az ember bizonyos listákra, hirtelen éppen az ő állása szűnik meg és varázsatos módon sehol nem alkalmazzák többé, de még közmunkát sem kap.

Van nekünk egy fűtött focipályás országunk mocsokból, aljasságból, hatalomvágyból, gyűlölködésből, hazugságokból, kéz alá dolgozó hatóságokból, kontroll nélküli lopásokból, éhezőkből, nyomorultakból, kiszolgáltatottakból. Maga a kormánykommunikáció szítja az idegengyűlöletet, a szélsőjobb hozzájuk képest kacsasárga pitypang. Vevő pedig mindig van az ilyen mocsokra, mert idióta is van mindig. Az egykor papsajtot majszoló, mára fizikailag és mentálisan is erősen megomlott vezér nem csak az ország, hanem egész Európa ura akar lenni, ha már az USA elnöke nem lehet. Ehhez nem túl nagy ár Putyin elé térdeltetni az országot. Semmi nem túl nagy ár.

A lista pedig minden nappal hosszabb lesz. Az államosított-magánosított közvagyonok, a nyugdíjalap, a takarékok, fejlesztési források, közmédia, közpénzek és egyéb, forintosítható bűnök mellett ott vannak a pénzben nem kifejezhetőek. A társadalom szétszabdalása, a gyűlöletkeltés, a szociális biztonság teljes felszámolása, az emberhez méltó élethez való jog megszüntetése, az oktatási rendszer szétverése, az egyház és az állam összemosása, az ország szembefordítása az Unióval, az USA-val és minden normálisan gondolkodó társadalommal. A nyomorba taszított milliók segítség helyett csak elmúltnyolcévet, a szociktehetnekmindenről és őkisloptak feliratú üres dobozokat kapnak.

Örülök én a csuti vasútnak, hogy is ne örülnék! Remélhetőleg az fogja elfuvarozni a kis Viktort oda, ahonnan indult. A libaszarba, a papsajtos árokpartra. Majd egyszer, amikor letelt a rá kiszabott idő. Sajnos a történet többi szereplőjének nem áll majd rendelkezésére kisvasút, marad a tömegközlekedés. Remélhetőleg minden büntetésvégrehajtási intézmény közelében van buszmegálló.

http://orditok.blog.hu/2015/03/06/csuti_szaguldas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánéknál, lázáréknál és rogánéknál is jobban nőtt... Ennyi
  2015-03-06 21:21:42, péntek
 
  Orbánéknál, lázáréknál és rogánéknál is jobban nőtt... Ennyit a GDP-ről, mint mérőszámról.




Válság előtti szinten a magyar GDP
sarkadizs

gazdaság
ma 9:37


Tavaly 3,6 százalékkal, azaz még az előzetesen közölt 3,5 százalékosnál is nagyobb mértékben nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző évihez képest

- jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Egyben bemutatták a KSH új, nagyon menőn kinéző közlemény-felületét (korábban minden közlemény csúnya pdf-ekben került fel, most viszont egész jól néz ki).

A múlt év negyedik negyedévében a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye az előző negyedévhez mérve, és 3,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A február 13-án közölt előzetes jelentésben a KSH még 0,9 százalékos negyedik negyedéves növekedést jelzett.

A negyedik negyedévben mind a feldolgozóipar, mind az építőipar, de a mezőgazdaság teljesítménye is jelentősen javult - közölte a KSH. A javuló számok főleg az autóipari bővítéseknek köszönhetőek, de az infrastruktúrafejlesztések eredményeként az építőipar is 6,2 százalékkal bővült.

Az ipar teljesítmény 2015-ben is szépen növekedett eddig: januárban 5,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket, az előző hónaphoz képest pedig 4,3 százalékkal nőtt. A munkanaphatástól megtisztított index alapján gyorsult az ipar növekedése: 7,7 százalékos volt a tavaly decemberi 4,7 százalékos emelkedés után.

Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta, hogy

a járműgyártás mellett az energiaszektorban és a vegyiparban is növekedés lehetett az év első hónapjában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium már közleményben büszkélkedett ez az adatokkal, azt írták, hogy

ezzel a növekedéssel a magyar gazdaság végre elérte a válság előtti szintet.

,,A mai adatok is azt igazolják, hogy Magyarország jó úton jár, hiszen a gazdasági növekedés szerkezete stabillá, kiegyensúlyozottabbá és hosszú távon is fenntarthatóvá vált. Ezt jól tükrözi, hogy szinte minden ágazat rendre dinamikus növekedést mutat."

- írta az NGM.

Külön jó, hogy a lakossági fogyasztás is erősödni tudott, itt 1,9 százalékos a javulás. A minisztérium ezt a rezsicsökkentéseknek és az alacsony inflációnak tudja be, és részben igazuk is van, de azért egy normális gazdaságban a fogyasztást húzza simán az összgazdaság növekedése is.


http://444.hu/2015/03/06/valsag-elotti-szinten-a-magyar-gdp/

*********


es akkor csatlakoztunk Szlovakiahoz, Csehorszaghoz, Romaniahoz, akik mar 2-3 evvel ezelott elrtek a valsag elotti szintuket, es most ugy 7-10%-kal tartanak elobbre. illetve ennyivel maradtunk le az elmult 5 evben...
Másként megfogalmazva: a régióban Magyarország érte el utolsóként a válság előtti GDP szintet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor heti beszéde
  2015-03-06 21:12:23, péntek
 
  Viktor heti beszéde

Doki 2015. március 6., péntek 13:14

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a mostani négyéves ciklus az előzőhöz képest “sokkal inkább tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe “bele kell állni". A kormányfő ezt pénteken mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, amelyben kitért a Buda-Cash-ügyre is, ellenőrzést sürgetve az összes brókercégnél.

Múlt heti évértékelő beszédének tartalmával és a februári veszprémi választási vereségükkel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: míg az előző négyéves ciklus belpolitikai értelemben aránylag kényelmes volt, addig a mostani négy év “sokkal inkább tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe “bele kell állni".
A veszprémi eredményt úgy értékelte, szavazóik egy része nem elégedett velük, aminek egyrészt az lehet az oka, hogy valószínűleg több egyeztetést, lassabb döntéseket várnak, másrészt “nem vettük föl a kesztyűt", a fideszes választók vélhetően úgy látják, “nem harcolunk elég jól". Ezért több harcosságot, “minden egyes bennünket ért támadásra egyenes, világos választ várnak tőlünk" - mondta, úgy összegezve: jobban kell harcolni.
A Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségének elvesztésével kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette: e nélkül is menni fog, ahol pedig hiányzik ez a többség, ott egyeztetni fognak az ellenzékkel. Példaként említette erre a kormány által javasolt kurdisztáni magyar katonai szerepvállalás kérdését. “Hogy tudunk-e ehhez kétharmadot csinálni, az a következő napokban el fog dőlni" - tette hozzá.
Az évértékelő beszédében említett keményen dolgozó emberekről szólva a kormányfő hangsúlyozta: arra kell törekedni, hogy azok, akik a saját munkájukkal akarják eltartani magukat és a családjukat, kapjanak minél több lehetőséget. Kiemelte azt is, “munkából jobb élni, mint segélyből, ehhez nem kell tudomány".
A Buda-Cash-ügyre rátérve Orbán Viktor szorgalmazta: sürgősen körül kell nézni az összes brókercégnél, mindent ellenőrizni kell, és “ki kell takarítani ezt az istállót".
Megerősítette, tárgyalnak a bankszövetséggel és a jegybankkal arról, hol kell szigorítani az ellenőrzés rendszerét, és azt is mondta, nem szabad, hogy eltűnjön a napirendről a legfontosabb kérdés: “hol az emberek pénze?"
“Ha az igazságszolgáltatást irányíthatnám, akkor már mind börtönben lenne" - fogalmazott a miniszterelnök a Buda-Cashnél történt csalássorozat elkövetőiről, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány nem irányíthatja az igazságszolgáltatást.
A Buda-Cash-ügy miatt bajba került önkormányzatokkal összefüggésben azt vetette fel, logikus lenne, ha a helyhatóságok inkább az államkincstárban vezetnék a számláikat, ezért fel kell gyorsítani a kincstár korszerűsítését.
Orbán Viktor a rádióinterjúban elmondta azt is, a kormány döntött az útdíj-kompenzációról, már csak technikai munka folyik. Szólt továbbá az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszerről, ez ekáerről, amely - mint mondta - “felvette a végleges formáját". E rendszer szerinte egy radikális lépés az áfacsalások visszaszorítása felé.
Reklámadóügyben felidézte, hogy az Európai Unió által javasolt változtatásokról a gazdasági bizottság már tárgyalt, “a golyó bent van a csőben", egyúttal komoly elképzelésnek nevezte a legkisebb cégek mentesítését az adó alól. Kijelentette ugyanakkor: reklámadó lesz, nem szeretné ugyanis, ha az a gyakorlat alakulna ki, hogy túl nagy ellenállás esetén eltörölnek egy ésszerű adónemet, mert “akkor majd a csendesebb magyaroktól kell beszedni az így hiányzó összeget".
A kilencosztályos általános iskolával kapcsolatos felvetésről Orbán Viktor azt mondta, a konzultáció még nem zárult le, a vita zajlik, azt azonban világossá tette: változtatni kell az általános iskolai képzés rendszerén, mert tömegesen kerülnek ki az általános iskolákból olyan gyermekek, akik nincsenek felkészítve a középiskolai tanulmányokra.
Végül szó volt az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról is, amellyel kapcsolatban a kormányfő kinyilvánította: olyan egyezményt nem támogat, amely gazdasági jogviták eldöntését kiemelné a magyar bírósági rendszerből, és valamilyen távoli választott bírósághoz helyezné át.

http://patacsipilvax.hu/?p=54322
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem Fidesz, csak egy ócska kormány
  2015-03-06 21:10:38, péntek
 
  Nem Fidesz, csak egy ócska kormány
|
Edgar Swan 2015. február 25., szerda 09:02

Győztünk!" - “Nincs jelentősége." A veszprémi választásokat a következő napokban, hetekben számtalanszor fogják elemezni szakemberek, amatőrök, boldog-boldogtalan. A kormány kisebbíteni, az ellenzék túldimenzionálni igyekszik majd az eredményt, ahogyan az minden esetben történni szokott.

Holott...

A kormány és a jelenleg porondon lévő ellenzéki pártok iszonyatos tévedésben vannak. Szerintem.

Az ellenzék nem győzött. A kormány vesztett. Szándékosan mondok kormányt és nem Fideszt. A magam részéről réges-régen nem látom a pártot. Suttyó, hataloméhes, harácsoló, erkölcsi gátlásoktól mentes, szakmailag és emberileg silány “politikusokból" álló kormányt látok. A személyi kultuszban vígan dagonyázó, műbőrkalap-a-zsiguli-hátsó-ablakában érzést keltő pökhendi hatalmaskodókat és a köréjük penészedett haszonlesők érdekközösségét látom, nem egy pártot.

Valószínűnek gondolom, hogy a Fidesz szavazói is hasonlót láthatnak. Azok az emberek, akik jobboldali értékek mentén képzelték a politikát, akik az MSZP hatalmát azért akarták megtörni, hogy egy jobb, európaibb, modernebb, izgalmasabb és fejlődőképesebb országot építhessenek, csalódtak.

kovesd

A kormány, - élén Orbán Viktorral - szembeköpte a tulajdon szavazóit is, elárulta őket, ahogy az egész országot. Talán fejlődött annyit az emberiség az elmúlt században, hogy tartósan nem lehet manipulálni a tömegeket nacionalista jelszavakkal, harci retorikával, bűnbakkereséssel, hazugságokkal.

Egy idő után kifullad a hanemmiakkorjönnekakomcsik lózung is, mert akiket ezzel lehetett etetni, azok kihalnak a kormánypropaganda alól. A maradék hangos ugyan, de számban jelentéktelen. A hinta visszabillen, mindenki a bőrén érzi a bajokat. Hiába az óriásplakátok jobbanteljesítünk üzenete, ha közben rosszabbul élünk. A Fidesz szavazói csakúgy, mint az MSZP, az LMP, a DK és minden más párt szavazói és a senkire nem szavazók egyre lejjebb csúsznak. A kezdeti öröm, hogy sikerült legyűrni a “komcsikat" csalódottságba fordult és lassan eljutunk a régen-azért-jobb-volt sóhajtásig, a kormány bukásáig.

Ha létezik valahol a Fidesz, ideje lenne előlépni és megtenni azt, ami magától is be fog következni, csak sokkal lassabban, zajosabban és fájdalmasabban. Ideje lenne eltakarítani a szemetet, számonkérni az ígéreteket, elszámoltatni az árulókat. Nekik talán több joguk van erre, ők szavazták meg a fiúkat, első körben feléjük kell elszámolnia a kormánynak. Aztán az egész ország felé, mert nem szabad engedni, hogy megússzák. Sem politikailag, sem erkölcsileg, sem anyagilag, sem büntetőjogilag.

A jelenlegi ellenzéki pártoknak nincs oka a felhőtlen örömre. Semmiféle örömre nincs okuk. Nem ők győztek Veszprémben, hanem a választók. Közösen. A Fidesz választói úgy, hogy nem mentek el szavazni, az ellenzékiek úgy, hogy elmentek. A támogatott függetlenre. De ez a választás nem Fidesz-MSZP meccs volt. Ez a kormány és a józan polgárok csatája volt, a pofont a kormány kapta. Az MSZP-nek nincs győzelmi serleg, nem szólnak a harsonák. A kisebb rossz és a nagyobb rossz nem alternatívái egymásnak többé. Egyik szerep sem dicsőség.

Orbán Viktor és csapata megbukott. Akkor is, ha még náluk a kormányrúd, az Uniós pénzek, a közpénzek, a hatalom. Nem sunnyoghatnak el a zsákmánnyal. Számot kell adniuk mindarról, amit felhalmoztak az elmúlt években. Nem csak az anyagi javakról beszélek, hanem a szétvert, de működőképessé nem tett szociális rendszerről, a kicsontozott közoktatásról, az éppen kibelezni szánt egészségügyről, az elherdált közvagyonokról, a megroppantott nyugdíjrendszerről, a munka helyett közmunka projektről és ezernyi olyan lépésről, amely mindenkinek ártott, pártállástól függetlenül. A Fidesz szavazók sem erre adták a voksukat. Nekik éppen úgy éveket kell várniuk egy csípőprotézisre, az ő gyereküket is bevásárlókocsiból átalakított ágyba fektetik a kórházban, nekik sem telik gyógyszerre, ételre, az ő gyerekük/unokájuk is ezer kilométerre kényszerült az emberi élet reményében, mint a nem-Fidesz szavazóknak.

A kormány által oly szorgosan mélyített szakadékok zárulni kezdtek, már halljuk a másikat a túlpartról.

A kormány tömegével veszíti el a szavazóit, de a legnagyobb ellenzéki párt ebből nem profitál. Nem is fog, mert ők is rosszul tették a dolgukat és most sem látszik, hogy alkalmasabbak lennének a kormányzásra. Hiába festik át a falakat, hiába cserélik a portást, hiába adnak új nevet az épületnek, az ugyanaz marad. A szemétkupacot nem elég egyik sarokból a másikba hordani, mert az ugyanúgy bűzlik itt is, mint ott. Ki kell a mocskot hordani, a padlót felsikálni, az ablakot kinyitni és huzatot csinálni.

Ugyanezt kell tennie a Fidesznek is. Nem a kormánynak. A Fidesznek.

Jó lenne, ha a Fidesz-Jobbik-MSZP trió megértené, hogy nem jó az egypárti kormányzás. Az országnak nem jó, nekik persze jó lenne. De az ország nem néhány érdekcsoport ambícióiról szól, hanem tízmillió emberről. Kellenek pártok a kormányba minden oldalról, minden eszmét, minden embert képviselni kell. Kellenek új, friss, fiatal pártok is. Kell a megtisztított MSZP, a megújult Fidesz és mindenki, aki képes elszakadni önös érdekeitől. Veszprémben erre szavaztak. Szerintem.

Ha a jelenlegi pártok ezt nem ismerik fel, akkor egy rothadási folyamat végén újra csodát láthatunk. Én meg sem lepődnék, ha egy intenzív gyengülés végén a kormány a szélsőjobbal bújna ágyba, a hatalom megtartása érdekében. Jön a tavasz, ideje a nagytakarításnak. Kivétel nélkül minden párt portáján.

Veszprémben már elővették a seprűt, kinyitották az ablakot. Jól tették.

Köszönet érte.

Az ORDÍTOK blog engedélyével

http://orditok.blog.hu/

http://patacsipilvax.hu/?p=54266
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Török Gábor: Zavar a Fidesz táborában
  2015-03-06 21:08:36, péntek
 
  Török Gábor: Zavar a Fidesz táborában

2015/03/06 Nifadmin

Miközben az objektív jelek alapján nem kellene miért aggódniuk a Fidesz-vezetőknek, a viselkedésük mégis azt üzeni, hogy aggódnak - mondta Török Gábor politikai elemző a Heti Válaszban. A lap által szokásosan készített páros interjúban a kiugrott G. Fodor Gábor helyett ezúttal már Mráz Ágoston Sámuel volt a partnere.

A Fidesz táborán belül tapasztalható zavar jele, hogy politikai üggyé tudott válni a G. Fodor Gáborral készített Magyar Narancs-interjú, amelynek tartalmára a miniszterelnök az évértékelő beszédében is kitért - mondta Török Gábor politikai elemző a Heti Válasznak adott interjúban.

Mint ismert, G. Fodor, aki a Heti Válaszban rendszeres elemző partnere volt Török Gábor elemzőnek, két hete a Magyar Narancsban azt mondta, hogy az 1998-as Fidesz-szlogen, a “polgári Magyarország" csak egy politikai termék volt, és szerinte tévedésben vannak azok, akik azt hiszik, hogy annak idején tényleg polgári Magyarország jött létre. A jobboldalon megrökönyödést váltott ki a Századvéd-igazgató G. Fodor őszintesége, és többen, például Gulyás Gergely parlamenti alelnök is bírálta az elhangzottakat. G. Fodor ezután közölte, hogy nem vállal több Heti Válasz-interjút, mivel kritikák érték nyilatkozatát, így a jelenlegi számban már Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője elemez Törökkel. A polgári Magyarország kérdésére Balog Zoltán és Orbán Viktor is kitért a pénteki évértékelőn, a kormányfő megnyugtatta híveit, hogy továbbra is abban hisznek.

Mráz szerint Orbán az évértékelőn erőt akart mutatni, mert az egység megszűnte számára az erő megszűntét jelenti, Török pedig arról beszélt, hogy nem ebből a beszédből derülne ki úgysem a Fidesz esetleges irányváltása, ha arra sor kerül, majd észre fogjuk venni talán az április 12-i tapolcai választást követően.

Az RTL-lel való kiegyezésről Török azt mondta, hogy a Fidesz túl sok frontot nyitott, és ezek szerint úgy ítélték meg, hogy a tévécsatornával való szembenállás, illetve a csatorna kormánykritikus híradója jelenti számukra a legnagyobb veszélyt. A hátraarc azonban mindkét félnek kínos lesz -- mutatott rá az elemző.
Mráz Ágoston Sámuel Fotó: MTI / Beliczay LászlóMráz Ágoston Sámuel
Fotó: MTI / Beliczay László



http://hvg.hu/

https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/03/06/torok-gabor-zavar-a-fidesz-tabor aban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vida, Tiborcz, és egyéb keményen dolgozók felzárkóztatása.
  2015-03-06 21:04:14, péntek
 
 
Vida, Tiborcz, és egyéb keményen dolgozók felzárkóztatása.
2015.03.05. 15:49


http://m.blog.hu/ba/banditapolitika/postimage/vida_1_1425566830.PNG

Mert ez kérem egy ilyen ország. Itt minden lehetséges, akár csak a mesében. Vannak véletlenek, vannak csodák, van isteni segítség, van független vizsgálat, van mindenkire egyformán vonatkozó ügyészségi nyomozás. Nem véletlenül mondta Orbán egy G Viktor az évi szokásos értékelésén, most a keményen dolgozó, bérből és fizetésből élők felzárkóztatása következik. És láss csodát, még ha nem is bérből vagy fizetésből él, de keményen dolgozik, valóban fel tud zárkózni a maga lábán álló sajátosság.

Vida Ildikó mögött nehéz napok, hónapok vannak. Fel lett szólítva egy maga ellen folyó ártatlansági vizsgálat lefolytatására, mikor egy ország abból indult ki, már az elején bűnös volt. De ő nem adta fel, és keményen küzdött. Végül is csak meg kell mutatni szegény agyonadóztatott országnak, ő bizony annyira ártatlan, de annyira, mint a Felcsút határában levő focipálya melletti kis ház lakója. Meg is lett az eredménye a nagy keresgélésnek. Nem talált maga ellen semmit. Pedig nagyon lelkiismeretesen végezte a vizsgálatot. Hosszú órákat töltött a sok irat között, és próbált maga ellen terhelőt találni. De nem volt. Az ég egy adta világon semmit nem talált maga ellen. Azért arra jó volt a sok irat átnézése, egy adót valószínűleg nem jól fizető fennakadt a rostán. Az a gaz nyugdíjas nem tudja majd megmagyarázni, miből telik neki egy hallókészülék megvásárlásár a szerény nyugdíjából. Nála nem lehet magyarázat a családi összefogás, az az ő esetében nem érvényes. Az kormányközeli kiváltság. Összességében azért jó munkát végzett Ildikó asszony, így elégedett lehet magával. Ő ártatlan, a kitiltási botrány egyre halkabb, tehát minden mehet a maga útján, ahogy eddig. Ha egy vállalkozó nem tetszik a kormánynak, rá lehet szállni, ha egy cég nem akar különadót fizetni le lehet rohanni egy vizsgálattal. Megy minden rendesen a maga útján, mintha mi sem történt volna.

Orbán egy G Viktorról is lehet tudni már azt a tényt, a család védelme neki is nagyon fontos. Főleg ha a saját családjáról van szó. Tisztes szegénységben mégsem élhet a család legnagyobb lánya, mikor apuci egy egész stadiont tud összelopni magának. Rá kell állniuk a nekik is a saját lábukra, nem élhetnek mindig a papa nyakán. Csak fényt kell nekik gyújtani a közpénz segítségével szerte az országban a kormánypárti városokban, és máris kikötőbe érnek ezzel együtt a fiatalok. Mert ebben az országban mindent el lehet érni a kemény munkával. Ezt már Mészáros Lőrinc is tudja, pedig neki csak a annyi a feladata, ügyesen elrejtse Orbán egy G Viktor pénzét. De a Tiborcz gyerek még csak tanulja ezeket a módszereket, de már neki is van azért némi szerencséje, hiszen annyit dolgozik az asszony tandíjáért. Még az Opera királyi páholyában is csak erre tud gondolni. De csak annak van ilyen szerencséje, aki annak a maga hajósa. Mert pont a nyakába esett egy milliárdos fejlesztési pénz a kikötővel együtt amit olyan sikeresen kibérelt. Ilyen már tényleg csak a mesében fordul elő, vagy tündérországban, ahol ez eléggé megszokott. De ez még mintha nem lenne elég, még meg is veheti az egész kikötőt, az olyan rosszul hangzik, hogy bérlő. A papa is magának akar mindent, a nagypapa is ilyen fajta. Igaz nem saját néven teszik, de akkor is tulajok bármit is lopnak maguknak. Rogán Tóni jó módszert dolgozott ki az ilyen kemény munka gyümölcsének az élvezéséhez.

De nem csak személyek dolgoznak jól ebben az évértékelésben. Egy egész ügyészség tért át a kemény munkára, és kezdi el vizsgálni az olyan eseteket, ahol most Polt papa szerint nem végezték el eddig jól a vizsgálatokat. Mert megkérték őket. Végül is ők is csak emberek, hibázhatnak, viszont bérből és fizetésből élnek, tehát rájuk is vonatkozik az évértékelős felzárkóztatás. És ezért nekik meg is kell dolgozni, ezt be is fogják bizonyítani. Na akkor most ők is megvizsgálják magukat, olyan Vida Ildikós módszerrel, követtek-e el valahol hibát. Mert őket is bűnösnek tartja egy egész ország, és nekik is bizonyítaniuk kell, nem kormánypárti érdekből nem dolgoznak rendesen, csak akkor, ha erre kérik őket. Feltúrnak majd minden esetet ahol a jövedelmet meghaladó családi összefogásból valósul meg a vagyongyarapodás. Nagyítóval néznek át minden villa, és luxus lakás vásárlást. Belenéznek a félmillás táskákba, a drága karórán mérik majd az időt. Megnéznek minden utazást, legyen az a világvégi koncerttel egybekötve, átnyálaznak egy csomó poros aktát, nem kímélve a kiskorú gyerek lakását sem. Csak ilyen kemény munkával lehet majd bebizonyítani, ők eddig is rendesen dolgoztak, és nem véletlenül találtak mindent rendben. Ha újra be kell ezt bizonyítani, akkor meg fogják tenni, nekik ne mondja senki, nem dolgoznak keményen a közpénz eltüntetésének a megsegítésében. A törvény az mindenkire vonatkozik, még ha személyre is van írva, tele van kiskapuval, és bármikor átírható. Jó reggelt Magyarország!


http://banditapolitika.blog.hu/2015/03/05/vida_tiborcz_es_egyeb_kemenyen_dolgozok _felzarkoztatasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: ide rúgjatok!
  2015-03-06 21:01:06, péntek
 
  2015.03.02. 08:42
Orbán: ide rúgjatok!

Kedves fodbalokos nemzetem, drága felcsútiak, akadémisták és egyéb egyenfrizurás ízeltlábúak!

Rég nem beszéltem nektek imádott sportunkról, mert az utóbbi időben a hátulról nyújtott lábbal becsúszást nem focipályán, hanem választási kampányban és törvényhozásban gyakoroltam. Ám a kétharmadnak huss, most már ráérek megosztani veletek néhány magvas dakota bölcsességet ami felgyülemlett bennem az elmúlt másfél évben.

1: A magyar fodbalistának le kell végre számolnia a teljesítménykényszerrel. Jó, " le kell hozni a csillagokat az égről, ám sem helyezésben, sem pontokban nem érdemes komolyan gondolkodni." Faszombamár ezzel az állandó pontok-helyezések-gólok-táblázatok dologgal, mikor a becsületes hozzáálláshoz annyi is elég, ha megjelenünk edzésen és meccseken. Miért kéne teljesítmény központúnak lennie a focinak ahhoz, hogy élvezzük?

2: A magyar fodbalnak is le kell számolnia a teljesítménykényszerrel. Jusson el a tudatotokig kedvesim, hogy a sas nem kapkod nézők után! Az üres stadion nem a munkánk fokmérője, hanem valami egészen más. Még nem írta az Árpi, hogy mi más, de a más az tuti. Aki miránk nem kíváncsi, arra mi sem vagyunk kíváncsiak oszt'jónapot! Mehet isten hírével, nem kötelező titeket nézni és mivelünk vegyülni, megvagyunk mi egymással is. A magyar fodbal jövőjét rég nem a pályán látott brilliáns játék szimbolizálja, hanem a remek építészeti megoldások itt, és a vénaszkenner amott. Aki ezt nem érti az hülye, az személyesen engem támad és a gyurcsány kottájából játszatná ezt a csodálatos játékot. De ide rúgjatok, köcsögök!!!

3: Az egyetlen versenyhelyzet amit meg kell nyernünk, hogy megelőzzem Donald Tuskot a hazája focijáért legtöbbet tevő miniszterelnökök versenyében. Amíg minálunk a fideszes önkormányzatok térköveztek orrvérzésig, addig neki volt esze ezer "ministadiont" építtetni országszerte. Rekortánnal borított sportpályák várják a sportolni vágyó gyereket lakótelepektől az olyan párszáz lelkes határmenti falvakig, mint Tylicz. Jó, itt még nem tartunk, de a Nemzeti Stadionépítő Programot abba nem hagyom addig, amíg számszerűen le nem győztem a kurva lengyeleket. Legalább ebben! Aztán majd meglátjuk ki nevet a végén!

http://varanus.blog.hu/2015/03/02/orban_ide_rugjatok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint hülyének vagyunk nézve
  2015-03-06 20:58:54, péntek
 
  Megint hülyének vagyunk nézve

2015.03.06. 17:04


Orbán Viktor megint hülyének nézett bennünket. Bár a politikusainktól tulajdonképpen ezt már megszoktuk, nem ő az első, aki ezt teszi velünk, s bizonyára nem is az utolsó.

Elég régen volt már, mégis jól emlékszem még arra, amikor Horn Gyula kijelentette, ami Magyarországon van az minden csak nem közbiztonság. Mondta ezt miniszterelnökként, Kuncze Gábor belügyminiszter közvetlen főnökeként. Aztán arra is emlékszem, amikor Demszky Gábor az autósok közé beállva tüntetett a budapesti kátyúk ellen. Tette ezt budapesti főpolgármesterként.

Most Orbán a Kossuth rádióban a Buda-Cash botrány kapcsán a riporternek arra a magas röptű megjegyzésére, miszerint ,,Itt lebeg a szemem előtt, hogy hiányzik az nekem, hogy nem kattant a bilincs ebben az ügyben", úgy reagált: ,,Nekem is." Mire a riporter rendkívül bátor kérdésére, hogy ,,És akkor?", hosszabb fejtegetésbe kezdett arról, hogy: ,,Mint tudja, az igazságszolgáltatást a kormány nem irányíthatja. Ha az igazságszolgáltatást irányíthatnánk, vagy akár irányíthatnám - elnézést a szerénytelen kifejezésért - akkor már mind börtönben lenne."

Aztán hosszabb előadásba kezdett a bizalomról, meg a hatalmi ágak megosztásáról.

,,Első dolog, hogy folyamatosan fel kell tenni a kérdést, hogy ha tudjuk, hogy kik követték el, hiszen maguk is bevallják, miért sétálnak közöttünk szabadlábon? Ez a legfontosabb. Ha az emberek nem érzik úgy, hogy a bűnnek azonnal következménye van, akkor hogy bízhatnak meg a saját államukban? Az államhatalom megosztott, az igazságszolgáltatást a kormány nem tudja irányítani. Ezzel kell együtt élnünk. Azt a nyomást fenn kell tartani, hogy megkérdezzük az arra illetékes szervektől, hogy uraim, hogy akarják önök az államba vetett bizalmat erősíteni, ha ilyen nyilvánvaló esetben, ahogy ön fogalmazott, nem kattan a bilincs."

Erre a dumára talán még az EU legorbánellenesebb hivatalnoka is elismerően csettintene.

Viszont annyit még a legbirkább Fidesz-hívek is tudnak azért szerintem errefelé, hogy a büntetőeljárás több fázisból áll. A bírósági szakaszra valóban nincs sem a kormánynak, sem a miniszterelnöknek intézményesített ráhatása, beleszólási joga. Legalább is egyelőre.

A nyomozásnál azonban még egészen más a helyzet. Főleg annak kezdeti szakaszát tekintve egyértelműen a rendőrség, mint nyomozóhatóság az ügy ura, eldöntheti, hogy mikor,ki ellen, miért indít eljárást, s többek között őrizetbe vételt rendelhet el, házkutatásokat tarthat, stb. Ezért, ha Orbán komolyan gondolná, akkor a saját belügyminisztériumának vezetőitől kéne megkérdeznie, hogy uraim, hogy akarják önök az államba vetett bizalmat erősíteni, ha ilyen nyilvánvaló esetben nem kattan a bilincs?

Ha Orbán vette magának a jogot nem is oly régen, hogy Vida Ildikót azt ország nyilvánossága előtt utasítgassa André Goodfriend feljelentésére, akkor miért nem lehetne kicsit határozottabb e tekintetben is?

Ő azonban úgy tesz, mint egy idegen, kívülálló. Egy mezei állampolgár. Aki ugye fel van háborodva és határozott intézkedést követel.

Azt is mondta még, hogy ki kell takarítani ezt az istállót. Mintha egyébként ez már öt éve nem az ő istállója lenne.

Abban csak reménykedhetünk, hogy nem Mészáros Lőrincet kéri fel majd ennek a takarításnak az elvégzésére is, mondván, hogy ő ugyan víz- és gázszerelő, de tuti, hogy ehhez is ért. Hiszen neki is van istállója. És egyébként is ő csak egymilliárd sorsáról feledkezett meg, nem százmilliárdéról.


http://proszektura.blog.hu/2015/03/06/megint_hulyenek_vagyunk_nezve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kell lépni a NATO-ból, az iraki beavatkozással célpont le
  2015-03-06 20:57:19, péntek
 
 
Ki kell lépni a NATO-ból, az iraki beavatkozással célpont leszünk
2015.03.04 19:05

Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint hazánk ki kell maradjon minden olyan műveletből, ami terrorfenyegetésnek teszi ki Magyarországot, - és az iraki-kurdisztáni beavatkozás egy ilyen művelet. A Jobbik ellenzi a részvételt a nyugati koalíció katonai beavatkozásában, a beavatkozás elutasítása kapcsán elsődleges célként Magyarország semlegességének, függetlenségének védelmét nevezte meg.

Staudt egy szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, hogy bár a külföldi missziók bizonyos szempontból szükségesek a magyar katonák szaktudásának fejlesztéséhez, ennek ellenére azt láthatjuk, hogy Magyarország a NATO csatlakozás óta számos olyan műveletben is részt vett, melyben a magyar részvétel se hazánknak, se a NATO számára nem jelentett komolyabb előnyt, és mindössze a kormány megfelelési kényszerére vezethető vissza.

Hídfő.net.ru | Staudt Gábor

Staudt ugyanakkor kiemelte, hogy pártja bizalmatlan a NATO védelmi funkciójával kapcsolatban, egy Magyarország elleni külső támadás esetén egyáltalán nem biztos, hogy a NATO bármiféle védelmet biztosítana hazánk számára. A magyar honvédség jelenleg képtelen az ország határainak védelmére, a NATO-nak pedig nem vagyunk több egyszerű perifériaállamnál - ezzel szemben az kell alternatíva legyen, hogy a NATO-ban részvétel helyett Magyarország képes legyen megvédeni magát, hogy ne külső tényezőkre legyünk utalva. Staudt szerint amennyiben a NATO inkább jelent kockázati tényezőt mint védelmi potenciált, "nem lehet kizárni azt a lehetőséget, hogy kilépjünk a NATO-ból". Az Iszlám Állam elleni szerepvállalás ugyanis terrorfenyegetettségnek tenné ki a magyar lakosságot, és miközben Magyarország önmagában nem lenne képes elhárítani ezt a fenyegetést, a Charlie Hebdo elleni merénylet mutatja, hogy a NATO még a jelentősebb tagállamokban sem képes elhárítani a közel-keleti beavatkozások által megteremtett terrorfenyegetést.

Ugyanakkor Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a kurdisztáni beavatkozást taglaló országgyűlési vita során kifejtette, hogy a NATO 2001 óta főként az Egyesült Államok érdekeit érvényesíti, mostanra egy támadó jellegű katonai szövetséggé vált, amely a világ számos régióját destabilizálta, utóbb Észak-Afrikát és a Közel-Keletet. A Jobbik politikusa szerint az iszlám radikalizmus a NATO tevékenységének következménye, visszaszorításáért azzal is tehetünk, ha az előidézésében nem veszünk részt, a kurdisztáni beavatkozás pedig csak a terrorfenyegetettség fokozódásával járna.



http://www.hidfo.net.ru/2015/03/04/ki-kell-lepni-nato-bol-ha-tagsagunk-tobb-kart- okoz-mint-hasznot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.