Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Rákay Philip
  2015-03-07 23:20:52, szombat
 
 
Rákay Philip

"minden kreatív ember életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, szüksége van szakmai levegőváltozásra, mert új ötletek megvalósítása, új feladatok és más izgalmas területek várják""

Magyarul:

"A Blikk úgy tudja, utána külső műsorgyártó lesz, s azt a pozíciót töltheti be, amit korábban az Orbán Viktor miniszterelnökkel összebalhézó Simicska Lajos, pontosabban az ő érdekeltségei, melyek milliárdos árbevételre tettek szert."

Kreatív ember a NER-ben: közpénzek konkurencia és erőlködés nélküli elszivattyúzása.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kurva anyádat mérd fel, de ne a gyerekemet.
  2015-03-07 23:19:46, szombat
 
  Majd minden szülő eldönti hogy hová tanuljon tovább a gyermeke, ti sötét kommunista férgek



“pályaorientációs tanácsadással egybekötött képesség- és tudásmérést vezetnének be az általános iskola hetedik osztályának a végén. Ennek az eredményéhez kötnék, ki hova mehetne tovább.
A koncepció szerint “a demográfiai változásokra visszavezethető tanulólétszám-csökkenés elsősorban a szakiskolákat érintette", vagyis a szülők nem ide akarják iratni a gyerekeiket. De majd most segítséget kapnak a kormánytól."


http://41.media.tumblr.com/1afdd7d388c7377cade5ba164063f6a8/tumblr_nkqdfqiQxW1qbg oyio1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bravúros újságírói munkával tárta fel a köztévé a Buda-Cash
  2015-03-07 23:08:56, szombat
 
  Bravúros újságírói munkával tárta fel a köztévé a Buda-Cash botrányt

Hat hónap alatt összesen 15 helyszíni interjú és konspirált találkozás, tucatnyi ember sok órányi összehangolt és fegyelmezett munkája - és ez csak a felszíne annak a bravúros akciónak, ami a Buda-Cash ügy feltárásához vezetett.

Mára köztudott, hogy a Buda-Cash Brókerházat bedöntő visszaélések évtizedek óta folytak Bajnai Gordon volt miniszterelnök - fondorlatos módon egészen a legutóbbi hetekig ható - védelme alatt. Fontos azonban, hogy most, amikor a Magyar Nemzeti Bank határozott fellépésének köszönhetően a károsult ügyfelek és a nyilvánosság egyaránt tisztán lát ebben a sötét ügyben, megemlékezzünk az ügy feltárásának valódi hőseiről: a közmédia két híradós stábjának munkatársairól, köztük is kiemelten Silacher Tamásról, az M1 Hiradójának riporteréről, valamint természetesen Tóth Gergelyről, a brókerház volt vezető elemzőjéről.

A nagy leleplezéshez vezető közös munkájuk története a következő:

Tóth vezető elemzőként természetesen nem látott rá a brókerház és a hozzá kapcsolódó bankcsoport ügyleteire, és a cégcsoport tevékenységét a Tóthban amúgy sem bízó menedzsment olyan ügyesen leplezte, hogy az anomáliák még éles és kritikus elemzői megközelítése mellett sem ütköztek ki a számára. Hidegzuhanyként érte tehát, amikor tavaly nyár végén egy véletlenül kihallgatott beszélgetésből egyértelművé vált számára, hogy az ügyfelek pénzét - a brókercég számára amúgy lezárt irodáiban dolgozó - brókerek jogellenesen használják fel.

Tóth igen nehéz helyzetben volt, hiszen bizonyítéka nem volt, és nem bízhatott senkiben, hiszen nyilvánvaló volt, hogy a cégvezetés kapcsolatai bárhová elérhetnek. Egyetlen olyan intézményhez fordulhatott, amelyben mindenki bizonyosan a közjót szolgálja: a közmédiához. Ezt természetesen nagyban megkönnyítette, hogy Tóth már ezt megelőzően is a közmédiában rendszeresen megszólaltatott elemző volt, tehát megvoltak a közmédiás újságírói felé kapcsolatai, de tudta: önmagában a sztori kiszivárogtatása vagy a nyilvánossághoz fordulás itt kevés lesz, hiszen bármilyen bizonyítékot pillanatok alatt eltüntetnek a bűnelkövetők.

A Híradó és a Duna Híradó vezető riportereihez fordult hát, akikkel együtt egy feszült megbeszélésen a nyár utolsó napjain nagyon bátor tervet dolgoztak ki: Tóth még rendszeresebb megszólaló lesz a két hírműsorban, a stáb - amikor lehet - a Buda-Cash Ménesi uti szákházában készíti az interjút, és az ezeken a fedett látogatásokon a kameraidőn kívül megszerzett, “bekapcsolva felejtett" kamerákkal felvett bizonyítékok alapján fordulnak majd a hatóságokhoz.

Ezzel együtt egy különösen kockázatos, de végül az idő által fényesen igazolt döntést is hoztak: Tóthot meglévő szakmai és tudományos tisztségei ellenére továbbra is a Buda-Cash vezető elemzőjeként tünteték fel, hiszen csak így altathatták el a cégvezetés és a korrupt brókerek gyanakvását. Ez természetesen kockázattal is járt, hiszen a közmédiában való gyakori említés, a cég nevében megszólaló személy által - az extrém pszichikai nyomás ellenére is - sugallt higgadt szakértelem azt a látszatot kelthette a nézőkben, hogy a Buda-Cash megbízható pénzügyi szolgáltató. Azonban tudták, hogy az újságírók csak így, a kapcsolati hálóját folyamatosan szövő menedzsmentet megtévesztve tudnak bejutni a cégközpontba. A megvalósult terv része volt természetesen az is, hogy a többi buda-cashes gyanakvását azzal a hamis biztonságtudattal altassák el, hogy a gyakori közmédiás szereplés egyben a kormánypártokkal való bizalmi kapcsolatot is jelent. Pedig ekkor már az MNB tudott az akcióról, amit az interjúkra való szakmai felkészítéssel egyébként támogatott is.

Intenzív és nagyon kockázatos együttműködés vette ezzel kezdetét. Az érintetteknek figyelniük kellett, hogy a Tóthhoz bejáró tévéstábok minél kisebb gyanút keltsenek a munkatársakban, ezért az első idők dunatévés sorozata után óvatosabbnak kellett lenniük, a találkozókat ritkítani és kapcsolattartó személyét is változtatniuk kellett.

2014. szeptember 3.: A magyar gazdaság nőtt a leggyorsabban az unióban, Tóth: “Egyre kiegyensúlyozottabb és egészségesebb ez a növekedés. Iparra, építőiparra, mezőgazdaságra terjed ki alapvetően, ezek a legdinamikusabban növekvő ágazatok."

2014. szeptember 8.: Több a megtakarítás, kevesebb a tartozás, Tóth: “Volt több devizahiteles mentőcsomag is, végtörlesztés, árfolyamgát, ami abba az irányba mutatott, hogy a lakosság kvázi több pénzhez jutott, még a hiteltörlesztők is."

2014. szeptember 9.: 900 ezer embernek segített a munkahelyvédelmi akcióterv, Tóth: “Valószínűleg több pénzt kereshetnek így, mintha munkanélküli segélyt kapnának, ez serkenti a vásárlási kedvüket is. Ha pedig beindul a lakossági fogyasztás, az a magyar gazdaság számára komoly erőt képvisel."

2014. szeptember 11.: Elemző: az alacsony infláció hozzájárulhat a családok megtakarításainak növekedéséhez, Tóth: “Az építőipar, amely éveken keresztül stagnált, az elkövetkezendő időkben egy nagyon ígéretes növekedésnek fog indulni".

2014. szeptember 19.: “Varga: Kiszámíthatóbb a jövő a családok számára" című riportban - Tóth: “Nem csak a bruttó bérek nőttek több mint 5 százalékkal, hanem az az összeg is ugyanennyivel, amely az emberek zsebében marad"

2014. szeptember 25.: Egyre többet költenek a magyarok, Tóth: “Az eurozónában nyolctized százalék, míg idehaza 2,5 volt éves szinten a kiskereskedelmi forgalombővülés ugyanabban a hónapban."

2014. október 7.: Varga: jól húz az ipar, “Előretekintő gazdasági mutatók, illetve az iparra vonatkozó rendelési adatok továbbra is optimizmussal töltenek el minket. Várhatóan a következő hónapokban a növekedés vissza fog térni a kétszámjegyű szint környékére és az egész éves ipar, ipari teljesítmény 8-10 százalék között alakulhat".

2014. október 30.: Varga: ez a banki elszámoltatás költségvetése, Tóth: “az eurózónában és Németországban, is egyre komolyabb recessziós félelmek vannak, a gazdaság erőteljes lassulásban van, ami ugyancsak ronthatja a magyar gazdaság, a magyar export teljesítményét"

2014. november 7.: Soha nem volt még ilyen közel az 1 milliárd euróhoz a magyar külkereskedelmi többlet, “Tehát a magyar ipar által előállított termékek úgy tűnik, hogy jól fogynak, mindezek ellenére és ezek válságállóbbá teszik a magyar gazdaságot és a magyar ipart is".

2014. november 14.: Elemzők: ismét meglepetést okozott a gazdaság, Tóth: “Nő a kormány mozgástere, könnyebben tudja például tartani az államháztartási hiány 3 százalék alatti szintjét. Vagy az államadósságot is könnyebben lehet így csökkenteni. Nem utolsó sorban nőhetnek a bevételek és ezáltal több pénz juthat például foglalkoztatást bővítő programokra, egészségi, oktatási intézmények fejlesztésére."

2014. december 5.: Tovább nőtt az ipari termelés, Tóth: “a számítástechnikai, az optikai termékek gyártása is pozitív irányú elmozdulást mutatott, de itt még további kapacitásbővítésekre lenne szükség"

2015. január 5.: Bajban az európai pénzpiac, Tóth: "az Európai Unió országainak gazdasági nehézségei a magyar gazdaságot is befolyásolhatják". Ez egyébként az egyetlen interjú, amiben nem hansgzott el a magyar gazdasági teljesítményt kifejezetten dícsérő megállapítás. Sokan felkaphatták a fejüket, pedig ez csak az előre megbeszélt titkos jelzés volt Tóth részéről az újságírók felé arról, hogy veszély van, most menniük kell. A szerkesztő lélekjelenlétét és fegyelmezettségét bizonyítja, hogy a felvétel megtévesztő tartalma ellenére (természetesen az EU gazdasági nehézségei csak elhanyagolható mértékben befolyásolhatják a hazai gazdaság sikerét) adásba ment, hiszen kimaradása gyanút kelthetett volna a cégnél.

Itt egy rövid szüntet következett, aztán - mivel már csak egyetlen bizonyíték hiányzott - az akció folytatódott: 2015. január 28-án a Duna Hiradó szállt ki a helyszínre anyagot gyűjteni (250 ezer forint az átlagkereset - 11 ezer forinttal több, mint egy éve, “A háztartások elkölthető jövedelme, reálkeresete idén is várhatóan tovább fog nőni és ez párosul majd egy európai átlagnál nagyobb gazdasági növekedéssel, ami javítja a lakosság kilátásait és fogyasztási hajlandóságát is.")

Végül, 2015. február 6-án az egymással is bajtársiasan vetékedő két tévéstáb közül a Híradó aratta a döntő sikert: Silacher Tamás és operatőre a vágóképekkel mutatott kreativitásának köszönhetően helyszíni információszerzéssel jutott hozzá kulcsfontosságú bizonyítékokhoz: a “Jó éve volt a magyar iparnak" című riportban a nézők ugyan ekkor még csak azt láthatták, hogy a Buda-Cash munkatársai lázasan dolgoznak, miközben Tóth nyilatkozik (“olyan termékeket sikerül előállítanunk, főleg a járműgyártás esetében, amelyek úgy tűnik, hogy valamilyen szinten válságállóvá teszik a magyar ipart. Hiszen ezekre a termékekre, ezekre a prémium termékekre nagy igény van annak ellenére, hogy például az európai konjunktúra ugye lejtmenetben van"). Ám természetesen ekkor rögzítették azokat a felvételeket, amelyek kulcsszerepet játszhattak abban, hogy az MNB aztán két hét múlva, február 24-én lecsaphatott a cégre.

2015. február 10-án a Duna Híradó még egyszer, a jegybanki rajtaütés előtt utoljára kiszállt a helyszínre, de ez már a feszült várakozás része volt az akció hősei számára, hiszen eddigre a Buda-Cash menedzsmentjének feltűnő lehetett volna, hogyha hetekig nem jön újabb stáb - A bankadó mérséklése serkentheti a magyar gazdaság növekedését, Tóth: “Ha a bankok aktívabbak lesznek, ebből a tetszhalott állapotból felébrednek akkor a lakossági fogyasztás is akár tovább bővülhet, további beruházások indulhatnak el akár a kkv-k területén is".

EZ újságírás. Nem lennénk most a CBA helyében.

A buda-cashes szakértő tovább szakért a köztévé híradójában, csak egyetemi docensként

http://41.media.tumblr.com/97b06990441f82424db1631e791d4226/tumblr_nkrcj4Fzlg1ten m2go2_1280.jpg

Előtte:

http://40.media.tumblr.com/4bf365ce2024787b901d0ec159165a45/tumblr_nkrcj4Fzlg1ten m2go1_540.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérjük, ön is támogassa adója egy százalékával a magyarorszá
  2015-03-07 22:49:39, szombat
 
  Kérjük, ön is támogassa adója egy százalékával a magyarországi űrkutatást!

http://38.media.tumblr.com/5855a7344d125450934f061d7502112a/tumblr_nkqrvj4ycM1rog wl3o3_400.gif
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán szerint ilyen a magyar
  2015-03-07 21:54:16, szombat
 
  2015.03.07.
Orbán szerint ilyen a magyar
Szárnyathy Géza

A derék miniszterelnökünk időről-időre kinyilatkoztat valami roppant bölcset az ő népéről, így volt ez a minap is, amikor az igazságérzetünkről ejtett szót. Ezek között viszonylag ritkán van bármilyen összefüggés, sőt esetenként egymásnak tök ellentmondó tulajdonságokat aggat ránk Orbán, erről itt is lehet olvasni. Gondolom, úgy megy ez, hogy ha reggel nem találja a kék nyakkendőjét vagy leeszi a tükörtojás sárgájával, akkor baromi pipa lesz, és akkor jönnek az inkorrekt és egyéb baromságok, ha meg a kutya jó helyre szarik a kertben, akkor neki is jó, és családcentrikusak leszünk egy csapásra. Jöjjenek akkor a tulajdonságok, milyenek is vagyunk mi, magyarok Orbán Viktor szemével.

Politikailag inkorrektek vagyunk.

Hát van ebben valami, a pirézezést kőkeményen benézte a többség, de mondjuk a lábgombánkat sem reklámozzuk a Hősök terén, szóval az előítélettel teli frusztrációnkat sem kellene mutogatni, inkább ellene volna jó hatni.

A magyar egy igazságkereső fajta.

Ha elfogadjuk az inkorrekt jelzőt, hogyan kereshetnénk az igazságot?

A "csodazongorában" minden benne van, ami a magyarokat jellemzi: az örök vállalkozó kedv, az újító szándék, valamint a magyar lélek nyughatatlansága, amely mindig arra törekszik, hogy egyre tökéletesebbet alkosson és soha ne legyen elégedett azzal, ami éppen van.

Ez kábé a vegyük sorra, hány Nobel-díjasunk van kategória. Azt is érdemes volna sorra venni, hogy a számtalan magyar Nobel-díjas közül hányan kutattak itthon és hányan húztak inkább el. Meg azt is, hogy mikor kapta az utolsó tudós a Nobel-díját. Szóval ezt csak szeretnénk hinni, de nagyon.

A magyar emberek olcsó rezsit akarnak és kiszabadulni a devizahitelek rabságából.

Ez ugyanis a rögvalóság. Ennyi elég, és aki Nők Lapját olvas, az már értelmiségnek hiszi magát. Félreértés ne essék, nem a Nők Lapjával van a baj.

A magyar szabadságharcos nép, amely csak a szabadság rendjében érzi magát jól.

Értjük mi az áthallást József Attilával, de ez így akkor is oximoron. A harcban, háborúban ugyanis nincs rend, legfeljebb rendszer. És a kettő marhára nem ugyanaz.

Mi, magyarok ma nem követünk egyetlen ideológiát sem, elutasítjuk az utópia minden formáját, hiszünk a szabadságban.

Rákosimátyáselvtárspajtás, sok évnyi Gyurcsány-imádat és a megmagyarázhatatlan Viktor-rajongás után én nem állítanék ilyen erőset.

Az én filozófiám szerint az összefogás erő kérdése: ha van erő, van összefogás. Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy. Itt mindenki okos, mindenki tudja, mindenkinek van jobb ötlete

De hol van itt a szabadság és szabadságharcosság, ha csak egy nagyhangú góré kell a birkák elé?

A futball olyan, mint a magyar társadalom. Ez nem arról szól, hogy egy sportágról beszélünk, hanem arról, hogy miként élünk mi magyarok és hogyan töltjük a szabadidőnket, hogyan neveljük a gyerekeinket.

Ezt csak azért másoltam be, mert totálisan értelmetlen.

A magyarok olyan fajta, akik Brüsszelbe járnak magukat feljelenteni, de végül úrrá lesznek a gondjaikon.

Igen, a magyar az ilyen feljelentgetős fajta. De mikor voltunk úrrá legutóbb a gondjainkon és a kettőnek mi köze van egymáshoz?

A magyarok olyanok, akik rosszul bírják a kettős mércét.

Nem. Alkalmazzák. Legfeljebb olvassák.

A magyar nem egy olyan népség, amelynek be lehet fogni a száját.

Megint József Attila. Csak azt nem értem, miért rugdossák akkor ki a pártból, minisztériumból, tévéből azokat, akik pofát nyitnak, ha ez egy nemzet karakterológia.

A magyar egyébként is olyanfajta, hogy szereti az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat.

Meg olyan, amelyik megpucolja a krumplit mielőtt kisüti. És?

A magyar "veszélyeztetett fajta", és a népesség fogyása miatt együtt "komoly életveszélyben vagyunk".

Azt hiszem, Herder írta legelőször, hogy a magyar nép a szláv gyűrűben záros határidőn belül el fog tűnni. Ennek több mint 200 éve, szóval Viktornál okosabbak is tévedtek már a kérdésben.

A magyar egy szorgalmas fajta. (...) ha kinyílik a tér, ha az emberek úgy látják, hogy több munkával jobban lehet boldogulni, akkor hajlandóak jobban és többet dolgozni. Csak hagyni kell őket, nem szabad őket leszabályozni, nem szabad eltiltani őket, az ő védelmükre hivatkozva bevezetni buta szabályokat, bürokratizálni a munkajogot.

Ezért zár be minden hiper és szuper vasárnap.

Mi egy nagyon családcentrikus és gyermekcentrikus gondolkodású nép vagyunk.

Nem az a családcentrikusság, hogy a fél Dunántúlt eladom a vejemnek. A gyermekcentrikussághoz pedig elég arrébb menni néhány országot, hogy lássuk, hogy viszonyulnak úgy általában a gyerekekhez az olaszok vagy a németek. És akkor visszajöhetünk szégyellni magunkat.

Összegezve a magyar egy nagypofájú, inkorrekt, széthúzó nép, igazi szabaságharcos, igen kreatív és tökéletesre törekszik, ám ezt kioltja a rezsicsökkentés és a devizahitel, mert ezek az igazán fontos dolgok. Nem szeretjük az ideológiát, de csak egy erős vezető mellett vagyunk képesek boldogulni, aki megmondja, mi a tuti. Család- és gyerekközpontú a gondolkodásunk, de azért a népességfogyás miatt ki fogunk halni.

De hát akkor ez egy kupleráj, nem? De. Aztakurva, Viktornak igaza van.


http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/03/07/orban_szerint_ilyen_a_magyar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyit tudott a rendőrség: nagy nehezen egy cigányt lekapcso
  2015-03-07 21:14:37, szombat
 
  Ennyit tudott a rendőrség: nagy nehezen egy cigányt lekapcsoltak az enyingi brutális cigány hordából
2015. március 07. 17:06
Hunhír.info

Gyanúsítottja is van immár a múlt hét végi brutális siófoki esetnek, amikor egy éjszakai szórakozóhely két biztonsági őrét verte meg egy húsz fős cigány banda, s az egyik ,,kidobó" súlyos sérülésekkel került kórházba. ennek ellenére sem vágták előzetesbe az elfogott cigány bűnözőt, nehogy ajvékoljon valamelyek liberális jogvédő község, csupán szépen megkérték, hogy ne menjen el hazulról.

Az esetet követően kapott vált ismertté Siófokon, hogy újra fenyegetik a szórakozóhelyeket a brutális enyingi cigány bűnözők. Néhány hónapja ugyanis egy ilyen egység már éppen emiatt zárt be, s egy másiknál is ,,erőt demonstrált" a hírhedt enyingi cigány bűnbanda. A biztonsági őrök megverésével végződött eset után kért rendőri erősítést a város polgármestere a megyei főkapitánytól. A rendőrség az MTI érdeklődésére a napokban azt válaszolta: szezonon kívül és a nyáron is biztosítják Siófok számára a szükséges és elégséges rendőri erőt.

Egy cigány bűnözőt őrizetbe vettek a napokban a múlt vasárnapra virradó eset kapcsán. a helyi portál megkeresésére a Somogy Megyeri Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata azt közölte: a siófoki nyomozók egy főt hallgattak ki gyanúsítottként garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, akivel szemben a Kaposvári Járásbíróság március 7-én lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82497
Hunhír.info - sonline
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyerekeket kell küldeniük az iskoláknak az állami ünnepségek
  2015-03-07 21:10:17, szombat
 
 
Gyerekeket kell küldeniük az iskoláknak az állami ünnepségekre
Kálmán Mihály
2015. március 7. szombat, 14:51

A fideszistáknak ismét gyerekekre fáj a foga, ezúttal váci iskolásokat rendelnének a budapesti állami március 15-i ünnepségre. Hiába, a lengyelek kiábrándultak a moszkovita fordulatot végrehajtó Pártból és nem jönnek, a Békemenet vérfideszes nyugdíjashordái pedig nem mutatnak annyira jól a képernyőn.

Az emlékezetes kötelezően éneklendő Barackfa-dal közröhejbe fulladását követően idén a Honvédelmi Minisztérium akarja az utcára hívni az embereket, hogy március 15-én közösen szavalják el a Nemzeti dalt minden olyan településen, ahol van Petőfiről, Kossuthról, vagy Március 15-ről elnevezett közterület. A HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala a kormányhivatalokon keresztül továbbítja a felhívást a járási hivatalokba, amelyektől viszont azt várják, hogy mérjék fel, hányan szeretnének együtt verset mondani. A nagyobb eseményekről a kormány.hu készít majd felvételt, de a helyi fiatalokat is videókészítésre hívják fel.

fazekas1.jpg

Kirendelt gyerekek áznak Fazekas Sándor miniszter előadásán, 2014 (index.hu / Barakonyi Szabolcs)

Már első látásra egyértelmű volt a hírből, hogy ismét közmunkásokat, tanárokat, diákokat és egyéb kiszolgáltatott csoportokat fognak kivezényelni a kormány járási kormánybiztosai a NER nagyobb dicsőségére. Ugyanis a járási kormánybiztos úr pontosan tudja, ha a megyei kormánybiztos úr számítógépén landolna egy felvétel, amelyen látszik, hogy senkit nem mozgat meg pártunk és kormányunk felhívása, abból komoly kellemetlenségei lennének. A pedagógusok pedig a tankerületi igazgatótól tarthatnak. Fortélyos félelem igazgat.

Láttunk már ilyet nem egyszer: kezdteben még fizettek a diákoknak, 2011-ben például 1500-2000 forintot kerestek az Orbánnak a Múzeumkertben bértapsoló fiatalok. Hamar rájöttek azonban az illetékes elvtársak, hogy pénz helyett működik a zsarolási potenciál is: 2013 decemberében Harangozó Bertalan Vas megyei kormánybiztos nyitotta meg Kerényi Alaptörvény-illusztrációkból álló utazó kiállítását, és az előre kalkulálható érdeklődéshiányt kompenzálandó, a komisszár levelet írt az iskolaigazgatóknak, hogy ugyan küldenének már 20-25 diákot, hogy azok meghallgassák a megnyitóbeszédet. Fazekas Sándor főldművelési és vidékfejlesztési miniszter pedig tavaly októberben tartott egy nap alatt négy előadást Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol a helyszínenként 10-20 érdeklődő mellé több tucat óvodást és iskolást vezényeltek ki, akiknek végig kellett hallgatniuk, ahogy a miniszter Horthyt dicsőíti, és ahogy a helyi potentátok Fazekast a honvédő magyar hősökhöz hasonlítják.

Horthy Miklós egy olyan hadvezér, akit sosem győztek le. Horty Miklós a legmagasabb katonai rangig jutó állampolgár a magyar történelemben. Horthy Miklós nélkül ma nem lenne Magyarország. Talán egy négyzetméter sem maradt volna belőle!

- Fazekas Sándor

A hozzánk eljutott levél szerint öt váci iskolából ,,invitálják" a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala és a KLIK nevében a budapesti állami ünnepségekre a diákokat, minden iskolából tízet, egy kisérővel. A levél szerint összesen 250 diákot szállítanának Budapestre Pest Megyéből. Információink szerint egyébként a budapesti iskolákat is bevetik: a 13. kerületi Gárdonyi Általános Iskolában már ki is választották az ,,arra méltó" diákokat, összesen pedig 800 iskolást mozgósítanak. Úgy tűnik, a Fidesznél is tisztában vannak vele, hogy az esemény önmagában nem vonzana túl sok fiatalt, és így kénytelenek valamilyen homályos alapon kijelölt iskolákat kihasználni.

A levélhez csatolt melléklet szerint az egésznapos program során a diákoknak a Kossuth téri zászlófelvonással indul majd a program, majd a Nemzeti Lovas Díszegység, és a Magyar Honvédség Központi Zenekarának vezetésével átvonulnak a Nemzeti Múzeumhoz, hogy maga Orbán Viktor színe elé járulhassanak. Az ünnepi beszéd után jön a mézesmadzag: ingyenebéd (bár a ,,résztvevők nagy létszáma miatt sajnos nincs lehetőségünk az étel allergiát (sic! -K.M.), valamint egyéb étkezésre vonatkozó igényeket figyelembe venni."), illetve pár óra nézelődés a családi programokon. És ami a legfontosabb: pontban háromkor a Nemzeti dal elszavalása a HM országos akciója keretében. A résztvevő diákok szüleinek ráadásul jóvá kell hagyniuk, hogy a gyerekeik a média kérésére nyilatkozhassanak, illetve hogy szerepeljenek a kép- és hangfelvételeken. A levelet ,,Fodor Gábor Tankerületi Igazgató Úr nevében és megbízásából" küldték ki az igazgatóknak.

http://m.cdn.blog.hu/ma/magyarinfo/image/bolsevikfidesz.jpg

bolsevikfidesz.jpg

A Fidesz tehát ismét aljas módszerekkel kreál magának Patyomkin-fiatalságot. Kizsigerelik az oktatási intézményeket és a pedagógusokat, elveszik a diákoktól a reményt, hogy egyetemre mehessenek vagy akár csak érettségit szerezzenek, és mindeközben még fel is használják az iskolákat vágóképbe illő biodíszlet-gyerekek toborzására. Az ál(lami)civil szervezetek és az oligarcha-vagyonokból buszoztatott tüntetők után ismét a gyerekeket vetik be. És ez még csak az, amiről tudunk, és amit van képük le is papírozni, azonban nem fér hozzá kétség, hogy települések tucatjain fognak még különféle nyomásgyakorlási módszerekkel a hatalomnak kiszolgáltatott gyerekeket és felnőtteket szavalásra rábírni, hogy - ahogy a HM írja - ,,az egész ország érezze az összetartozás erejét."

Felüdülésképpen nézzük meg, hogy is csinálták ugyanezt 1949-ben.

Március 15.megünneplése, 1949 (fimlhiradokonline.hu)

http://magyarinfo.blog.hu/2015/03/07/gyerekeket_kell_kuldeniuk_az_iskolaknak_az_a llami_unnepsegekre

Kálmán Mihály 2015. 03. 07.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beteges a gyereke? Akkor az emberminiszter még meg is büntet
  2015-03-07 21:01:48, szombat
 
  Beteges a gyereke? Akkor az emberminiszter még meg is bünteti
13:00


Az idei tanév második félévétől már nemcsak az számít hiányzásnak, ha a gyerekek nincsenek bent a normál tanórákon, hanem az is, ha nem töltik az iskolában az időt délután 4-ig - írja a Válasz.hu. Tehát ha a gyerek kétszer elkapja az influenzát vagy kiműtik a manduláját és utána otthon lábadozik, akkor gyorsan összejöhet neki a 250 óra hiányzás és könnyen osztályozó vizsgán találhatja magát.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha egy ötödikes általános iskolás gyerek kihagy egy napot az iskolából, akkor az máris 9 óra hiányzásnak számít. Így egy hét alatt ebből már 45 mulasztott óra is összejöhet. Ezen az sem változtat, ha a gyerek orvosilag igazolt okból nem volt iskolában. A Válasz.hu-t több helyről is úgy tájékoztatták, hogy az új rendszer a pedagógusokat és a szülőket is váratlanul érte. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma így reagált a portál megkeresésére:

A módosítás indoka az volt, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) értelmében 2013. szeptember 1-jével kezdődő tanévben vezették be az általános iskolákban a 16 óráig tartó oktatást. Ennek jogszabályi alapja az Nkt 27. (2) bekezdése, amelynek értelmében az általános iskolában a nevelés-oktatást a délelőtti és délutáni tanítási időszakban olyan módon kell megszervezni, hogy a foglalkozások legalább tizenhat óráig tartsanak. Az Nkt. 46. § (1) bekezdése a tanuló kötelezettségévé is tette, hogy részt vegyen a kötelező és a választott, továbbá általános iskolában a 16 óráig tartó egyéb foglalkozásokon.

Arra a kérdésre pedig, hogy azok hiányzásával mi lesz, akik felmentést kértek az alól, hogy 16.00-ig az iskolában kelljen lenniük, azt válaszolta az EMMI:

Amennyiben a tanuló az iskola igazgatójától felmentést kap, akkor a távollét természetesen nem számít igazolatlan órának.

Ennek fényében a Válasz.hu azt is megkérdezte a minisztériumtól, hogy ez a rendelkezés nem hozza-e hátrányos helyzetbe azokat, akik »napközisek«, azaz (egészséges állapotukban) 16 óráig tartózkodnak az iskolában. Erre a felvetésre ezt írta az EMMI:

Álláspontunk szerinte a fenti rendelkezések a tanulók eredményesebb tanulását és az iskolai tanulmányokból történő lemaradás és a lemorzsolódás veszélyét csökkentik.

http://propeller.hu/itthon/3072533-beteges-gyereke-akkor-emberminiszter-meg-meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ságvári ügy: Ez az igazi kommunista, valójában terrorista.
  2015-03-07 20:58:57, szombat
 
  A liberális demokrácia és a szólásszabadság, no meg a pártatlan tájékoztatáshoz való jog tobzódik hazánkban! Már két hete, hogy elküldtem a helyi lapnak az alábbi anyagot, amely azért született, mert sületlenségek jelennek meg a lapban Ságvári kapcsán, s úgytűnik, mintha csak olyan személyek élnek a Szegedi Gondolat városában, akik teljesen agymosottak, vagy bolsevikok. Tegnap már demonstráltunk is a rendőrgyilkos Ságváriról elnevezett gimi előtt, mert az szégyen, hogy "szellemi ságvárizmusrtól" gajdolnak olyanok, akiknek fogalmuk sincs mi is történt a budai cukrázdában. BG


Kedves R. Tóth Gábor, Főszerkesztő Úr!


Kérem megjelentetni az alábbi válaszomat a Délmagyarország olvasói levél rovatában!
Bízva abban, hogy az újság közzéteszi a ,,Pedagógusok is kiállnak a Ságvári neve mellett" című cikkre írt reflexióimat!
Tisztelettel: Dr. Bene Gábor
(Sajnos eddig nem jelentették meg, de szerintem nem is fogják, mert nem akarják, hogy a valós történéseket megismerjék az emberek!)
BG: Ez az igazi kommunista, valójában terrorista.
Örömmel olvasom a sajtószabadság szegedi lapját. (?) Ám városomban, mintha megállt volna az idő. Itt a kommunista történelemhamisítás máig hat, s újra és újra előjön egy buta pártoskodás, sőt a szerintem hazánkban nem is létező antiszemitizmus sulykolása. De számomra nincs se zsidó, se goj, csak tisztességes vagy tisztességtelen ember.
Nézzük Barok István írását!
A tanár levele szerint az iskolájának nevet adó Ságvári legnagyobb bűne az volt, hogy zsidóként nem hagyta, hogy kivégezzék, hanem harcolt, és ellenállva halt meg. Lássuk akkor a valós történetet, amit sajnos nem tanítanak a hazai középiskolákban.
1944. július 27-én négy nyomozóból álló egység vette észre az akkor körözés alatt álló Ságvári Endrét a Budakeszi út elején lévő cukrászda teraszán fagylaltozva, Szabados Lajos társaságában. Ságvári Endre ellen, aki nagypolgári, gazdag zsidócsaládból származott ugyan és cionista, sőt kommunista is volt, rendőrségi közözés volt kiadva.
A körözés pontos tartalmát nem ismerjük, de Ungváry Krisztián is elismeri, hogy a kommunisták szovjet ügynöknek minősültek.
Valószínűleg nemcsak a Vígszínházban elkövetett robbantásos merénylet miatt körözték, amely bizony tucatnyi komoly sérültet eredményezett, s nemcsak a kommunista vagy cionista tevékenysége miatt, hanem a hazaáruló hírlapszerkesztése és terrorista mivolta miatt is. Egyébként véleményem szerint ez az ,,igazi kommunista hős", valójában terrorista volt.
Az említett elfogatóparancs alapján a civilruhás nyomozók meglepték, majd igazoltatást kezdeményeztek. Ennek látszólag engedelmeskedett és átadta a papírjait. Ám Cselényi Antal rendőrnyomozó látva a hamis papírokat megjegyezte: ,,Kár a gőzért Endre"! Ő azonban a támadásra készületlen rendőrnyomozókra - egy nagy tűzerejű fegyvert előrántva a kézitáskájából - azonnal lövöldözni kezdett. Kristóf László nyomozó a földre esett, de ekkor sérült meg a másik két nyomozó is. A körözött Ságvári Endre pedig menekülésbe kezdett. Pétervári János, aki egyébként a gépkocsivezetőként volt ott, két nap múlva bele is halt a haslövés okozta sérülésébe. Az igazolványt kézben tartó Cselényi Antal is megsérült a vállán, de a rájuk támadó Ságvárit meg akarta állítani, így rálőtt. A rendőrnyomozók által kihívott mentőautóban, tehát nem a helyszínen halt bele e lövésekbe a körözött és újabb gyilkosságot elkövető személy.
Összegezve: Miután Ságvári megadást színlelt, majd lövöldözést kezdeményezett, eközben három rendvédelmi személyt sebesített meg. Közülük két nap múlva az egyik nyomozó meghalt, ám az események után 15 évvel, 1959-ben, egy teljesen megalapozatlan koncepciós per kapcsán felakasztott ártatlan személyekkel együtt, három vétlen, de halálos áldozatot követelt Ságvári meggondolatlansága. Az ő halála azonban nem a tűzharcban való hősi helytállás volt - ahogy azt a kommunista diktatúra beállította nekünk, sőt még tanította is - hanem egy sajátos öngyilkosság, amire ő előre számíthatott. Viszont Cselényi Antal részéről egy jogos és kötelező fegyverhasználat volt az esemény, amely a hatályos fegyverhasználati szabályok betartásával ment végbe. Mindezt még a liberális Kőszeg Ferenc, a Helsinki Bizottság alapító elnöke és emberi jogi aktivista is elismerte a Kristóf per kapcsán írt 2007-es cikkében. Ő ugyanis akkor leírta a Népszabadságban, hogy ma sem történne semmi másképpen, ha az igazoltató rendőrökre valaki lövöldözni kezdene. Egyébként az 1959-es koncepciós per, kizárólag azért vette elő a már régen elévült, az akkori törvények szerint sem értékelhető cselekményeket, hogy az 56-os eseményeket összemossák csendőrök elítélésével. Ugyanis Kádár nem volt képes megemészteni azt a tényt, hogy az ún. ,,munkáshatalom", a hamis és embertelen kommunista rendszerük ellen, nem a régi, törvényes rend hívei, hanem valójában éppen a munkásosztály kelt fel
Nagyon javaslom, hogy aki erről többet szeretne megtudni: olvassa el a Valóság folyóirat, 2006. évi 12. számát.
S azután - az ismeretek tükrében - vegye észre mindenki, hogy nem ilyen mintákra van ma szüksége a tanuló ifjúságnak, s válasszanak olyan nevet az iskolának, akit nem kell majd szégyenkezve említeni a későbbiekben sem!
Ságvári ellen a legnagyobb kifogás nemcsak az, hogy 1945 után a kommunista rendszer ifjúsági hőst kreált belőle, hanem hogy egy köztörvényes bűnöző volt, sőt a mai szóhasználattal élve: terrorista és rendőrgyilkos! S így ebben a minőségében soha nem számíthat az, hogy milyen a származása! Ám elismerem azt, hogy a nemzetgyilkos kommunizmus jelképévé is tették ezt a köztörvényes bűnözőt, ami csak egy okkal több az iskola, de bármely más intézmény, utca, stb, névváltoztatására is!
S befejezésül egy aktuális politikusi idézet egy - az újságban még meg nem jelentetett - egykori tanuló válaszleveléből:,,Ha tényleg úgy gondolod, hogy Ságvári Endre a legjobb példakép a mai ifjúság számára, akkor azt inkább tartsd titokban. Legalább addig, amíg kilépnek az alma máterből. Én azt tanultam a Ságváriban, hogy nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk".
Pártonkívüli vagyok, de ezzel bizony egyetértek!
Tisztelettel: Dr. Bene Gábor

http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=beneg&cdate=15.03.0 7.09.10#cikk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Látogathatóvá akarják tenni Hitler Farkasodúját
  2015-03-07 20:52:08, szombat
 
  Látogathatóvá akarják tenni Hitler Farkasodúját


Húsz éve még kaszinót építettek volna a helyére, ma pedig leginkább paintball-csatáktól hangos Hitler egykori lengyelországi rejtekhelye.

A Farkasodú, amelyet a lengyel kormány inkább a kollektív emlékezet részévé tenne, bevonva az erdők mélyébe vesző bunkert a turizmus vérkeringésébe, s nem utolsósorban oktatási célokra használná. Miközben Lengyelország nagy erőfeszítéseket tett és tesz azért, hogy megőrizze a munkatáborokat, a Ketrzyn melletti terület szinte a feledés homályába veszett.

A rejtekhely - amelynek neve Hitler egyik becenevére, a Herr Wolfra utal - 200 épületet - köztük barakkokat és bunkereket - foglalt magába és kétezer embert szolgált ki, ma egy erdészeti hatóság tulajdonában van. Maga a terület ugyan egész évben nyitva áll, de nehéz megközelíthetősége miatt szinte alig keresik fel a turisták. Az erdészet vezetői múzeumot álmodtak az erdő közepébe, amivel az a céljuk, hogy a Farkasodú végre felkerüljön a turisták térképére, amelyen jelenleg kézműves foglalkozások és paintball-csaták helyszíneként szerepel.

Az orosz határ mentén fekvő erődöt 1940 és 1941 között építették abból a megfontolásból, hogy megvédjék Hitlert és a nemzetiszocialista vezetőket az orosz légicsapásoktól. A rejtekhely saját erőművel és vasútállomással rendelkezett, s olyannyira elaknásítottak, hogy a terület megtisztítása tíz évet vett igénybe. A Farkasodút 1945-ben számolták fel a visszavonuló németek, de azt már nem sikerült elérni, hogy az összes épületet felrobbantsák.

A lengyel kormány most úgy döntött, hogy a kollektív emlékezet részévé teszi a különleges történelmi értékkel bíró Farkasodút. A Nemzeti Örökség és Kulturális Minisztérium a bérbeadás feltételeként kikötötte, hogy a tulajdonosnak történelmi-oktatási desztinációvá kell átalakítania a területet, benne egy kültéri kiállító helyiséggel és egy új múzeummal.

,,Ma senki nem érzi át a hely tragikus oldalát" - közölte a projekten dolgozó történész, Tomasz Chincinski. ,,A történelemtanítás új útjait kell megnyitnunk, hogy a fiatalabb generációk akarják, megismerjék és megértsék a folyamatot" - tette hozzá. Jan Oldakowski, a Varsói Felkelés Múzeuma 40 éves igazgatója szerint a Farkasodú egy ,,groteszk Disneylandre" emlékeztet, amely a közeli hotelt és éttermet leszámítva szörnyű állapotban van. ,,Az utóbbi tíz év legnagyobb változása, hogy idehoztak egy automatát" - fanyalgott Lukasz Joachymek, aki szabadúszóként 11 éve vezet körbe német turistákat a Farkasodú körül.

A Farkasodú igazgatója, Jan Zaluska az utóbbi évek bizonytalan jogi helyzetével magyarázza a helyszín áldatlan állapotát, ugyanis sokáig nem tudták, ki a fenntartó: Ketrzyn megye vagy az erdők feletti irányításért felelős állam. ,,Évekbe telt, mire az ügyet rendezték. Előtte gondolni se mertünk a fejlesztésekre" - nyilatkozta a New York Times amerikai napilapnak Zaluska. A helyzet 1991-ben odáig fajult, hogy egy amerikai cég bejelentette: kaszinót húz fel a területen, igaz, a beruházó megépítette volna Hitler irodáinak másolatát is.


http://harcunk.info/index.php/fokusz/699-latogathatova-akarjak-tenni-hitler-farka sodujat-a-lengyelek
(mult-kor.hu nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.