Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Szép melengető napsütés van
  2015-03-08 21:41:20, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Richard Wagner: Az élet zenéjét
  2015-03-08 21:38:22, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Fogadjátok szeretettel nőnap alkalmából
  2015-03-08 21:37:29, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Haver! Támadnak a mókusok! Engedj már be!
  2015-03-08 16:27:58, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Most mit vártál? Én sosem kapok tőled nyalókát!
  2015-03-08 16:25:38, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Engedj már be! Elég volt az esőből!
  2015-03-08 16:24:33, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Csempészárú
  2015-03-08 16:20:31, vasárnap
 
 


Link

Példa az emberi leleményességre: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Elhízás elleni praktikák
  2015-03-08 16:12:21, vasárnap
 
 


Link

Elhízás elleni praktikák

3 hete csinálom a gyakorlatot a leírtak szerint, azóta 8 kg-ot sikerült fogynom úgy, hogy nem kell koplalnom. Érdemes kipróbálni!

Fizikai testi okai: A leggyakoribb oka a sok kalóriabevitel és a kevés mozgás. Létezik idegrendszeri betegségből (depresszió, neurózis, hisztéria, bulimia) származó elhízás is. Alkohol és bizonyos gyógyszerek, szteroid hormonok, fogamzásgátlók szedése is okozhat túlsúlyt.

Lelki okai: érinthetetlenség, lappangó késztetések, elfojtott türelmetlenség, hamis világkép miatti szenvedés, lelki nyomorúság miatti szenvedés, elzárkózás, rossz kapcsolat tanárral, státusz-szimbólumokhoz ragaszkodás, túlzott érzéketlenség, tudatalatti félelem a meztelenségtől, elfojtott félelem az érzelmi megnyílástól, gátlás miatti elhanyagoltság, haláleset miatti szorongás, intrika miatti szorongás.

Mentális okai: önáltatás, görcsös akarat, szélsőséges nézetek, fantáziálás miatti bűntudat, elfojtott alkotóerő, ártószándék miatti áskálódás, életuntság miatti bűntudat, munkába menekülés, kudarcra ítéltség tévhite miatti negatív jövőkép.
Kéztartása: A jobb gyűrűsujj hegyének összeillesztése a jobb hüvelykujj hegyével. A többi ujj kinyújtva.
A mudrát állva végezze 7-10 percig, közben rezegtesse 4 percig a mantrát.
Mantra: ksham. A mantrát mély belégzés után hangoztassa:ksshhaamm.
Napi 2 alkalommal, 2-3 hétig rendszeresen alkalmazza a kéztartást, és egészítse ki a kúrát az alábbiakkal:
a;2,5 dl vízbe tegyen egy teáskanálnyi almaecetet. (napi fél litert fogyasszon).
b;25 gr fekete ribiszke levelet és 50 gr csalánlevelet tegyen 2,5 dl forrásban lévő vízbe és 15 percig áztassa, majd lassan kortyolgatva igya meg.

Késmárki László:Gyógyító kéztartások Ankh Kiadó 2012.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Hét hely, amire máig nincs pontos magyarázat
  2015-03-08 16:08:49, vasárnap
 
  Hét hely, amire máig nincs pontos magyarázat

Legyen szó szuper vulkánokról, vándorló kövekről vagy épp szinte földönkívülinek tűnő, félelmetes kráterekről, a természet tudja, hogy mutassa meg, titkait még a magát olykor mindenhatónak képzelő emberiség számára sem könnyű megfejteni. A következő helyek is erre jelentenek bizonyítékot: nézd meg a képeket!




Link

A bolygó, illetve a Szahara szemének is nevezett Richat Structure a világ egyik legkülönlegesebb képződménye, melynek sajátossága többek között, hogy az űrből is jól látható. A koncentrikus körökből álló alakzat eredetével kapcsolatban számos elmélet létezett, hitték már becsapódási kráternek és vulkanikus képződménynek is. A jelenleg leginkább elfogadott teória szerint a talaj besüllyedésének és a különböző rétegek erodálódásának köszönhető a látvány, sokan azonban még mindig megkérdőjelezhetőnek tartják ennek bizonyosságát, mint ahogy az is rejtély, minek köszönhető a kör alak.




Link

A kaliforniai Death Valley Nemzeti Park vándorló vagy vitorlázó kövei hosszú ideje lázban tartják a kutatókat, arra pedig, hogy a változó méretű és súlyú kövek miként képesek maguk után csíkot húzva közlekedni a sivatagban, több elmélet is született. A mágneses erőktől a szél hatásáig számos magyarázat szóba került, a legújabb szerint azonban a jég és a szél együttes ereje tehető felelőssé a jelenségért, az olvadó jégréteg miatt ugyanis, mely a kövek alatt képződik, a szél könnyen elmozdíthatja a köveket. Míg azonban sokak számára megalapozottnak tűnik az elmélet, jócskán akadnak, akik megkérdőjelezik.




Link

A bolíviai Uturuncu vulkán máig megosztja a tudóstársadalmat: vannak kutatók, akik szerint egy potenciális szuper vulkán, mely jelentős veszélyforrást jelent, és valószínűsíthető, hogy jelenleg is készül valamire, míg mások úgy vélik, nem bizonyítható a hegy szuper-vulkán mivolta. Tény azonban, hogy a vulkán magmakamrájának feltöltődése tízszer olyan gyorsan játszódik le, mint más vulkanikus rendszerek esetében, minek köszönhetően az Uturuncu és környéke egy ballonhoz hasonlóan fúvódik fel, nem véletlen, hogy a világ leggyorsabban növekvő hegyének is szokás nevezni. Nem tudni pontosan, mióta tart ez a jelenség, mint ahogy azt sem, a vulkán mikor és milyen veszedelmet hozhat a világra.




Link

A venezuelai Sarisarinama-lyukak kialakulásának pontos okát máig nem fejtették meg teljes bizonyossággal a tudósok. Rejtélyes létrejöttük amiatt is lázban tartja a kutatókat, hogy annyit tudni lehet, mindegyik 350 méter átmérőjű, és több mint 350 méter mély, nem beszélve arról, hogy területükön olyan fajok élnek, melyek sehol máshol a Földön nem fordulnak elő.




Link

Az 1802-ben felfedezett ausztráliai Hillier-tó rágógumi-rózsaszín színének eredetére máig nincs pontos magyarázat. A hely különösen védett, így tanulmányozására nem korlátlanok a lehetőségek, az alapján azonban, amit tudnak róla, illetve más, hasonló árnyalatú vizekről, több különféle elmélet is született. Van, amelyik mikroorganizmusokról vagy algákról, és olyan is, mely speciális kémiai reakciókról szól. Voltak továbbá, akik azt gondolták, csupán optikai illúzió a látvány, ez az elmélet azonban hamar megdőlt, a víz ugyanis üvegbe töltve is rózsaszín.




Link

A szibériai Patomskiy-kráter a világ egyik legrejtélyesebb képződménye. Még ma sem tudni, pontosan mi lehet, vulkánnak és becsapódási kráternek is tartották már, titokzatossága miatt azonban számos, természetfeletti jelenségekkel összefüggő összeesküvés-elmélet is született vele kapcsolatban.




Link

Az amerikai egyesült államokbeli Grand Canyon a világ egyik legismertebb természeti csodája, így furcsának tűnhet, hogy a tudósok számára még mindig vitaalapot biztosít, korát tekintve ugyanis máig nincs konszenzus. Egyesek 6 millió évesre becsülik, míg mások 70 millió évesre, és az sem egyértelmű, a Colorado-folyó vájta-e ki, vagy az épp csak keresztülhaladt a már meglévő képződményen.
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Csodálatos fotók a monarchiabeli Magyarországról
  2015-03-08 15:43:32, vasárnap
 
  Megelevenedik előttünk a múlt

Páratlan gyűjteménye van Osztrák-Magyar Monarchia korabeli színes képeslapokból a washingtoni kongresszusi könyvtárnak. Ez az Egyesült Államok nemzeti könyvtára, és a világ legnagyobb könyvtára is mind méretei, mind pedig tárolt könyveinek, fotóinak, dokumentumainak száma alapján. A több mint 125 millió darabos gyűjteményében szép számmal található magyar vonatkozású anyag is, ebből válogattunk.




Link




Link

A Várkertbazár Ybl Miklós tervei szerint neoreneszánsz stílusban épült 1875 és 1883 között. Eredetileg kereskedelmi funkciót töltött be, árkádsorai egykor üzletekkel voltak tele. 1890-től 1895-ig a Történeti Arcképcsarnok kiállítási helye, majd szobrászműtermek otthona volt




Link

Budapest, Nagykörút. Előtérben balra a régi Nemzeti Színház, hátul középen a New York-palota látható




Link

Debrecen, Fő utca. Az egykori Piac utca, háttérben a református templommal




Link

A miskolci Kossuth-szobor. A mai Erzsébet tér a Kossuth-szoborral, jobbra az Erzsébet fürdővel, háttérben az avasi református templommal




Link

Miskolc madártávlatból. Előtérben az avasi református templom tornya és teteje




Link

A miskolci Kossuth-szobor. A mai Erzsébet tér a Kossuth-szoborral, jobbra az Erzsébet fürdővel, háttérben az avasi református templommal




Link

Esztergom. A bazilika és a prímási palota




Link

Visegrád. A visegrádi fellegvár és a Salamon-torony, előtérben rönköket szállító uszály




Link

Nagyvárad. Piac a főtéren. Szent László tér jobbra a lovagkirály szobrával




Link

Herkulesbad. Herkulesfürdő, a régi fürdőház és a katonakórház, előtérben a Herkules-szoborral




Link

Hermannstadt. Szebeni szászok népviseletben az egykori Szenterzsébet, németül Hammersdorf településről, ami ma Nagyszeben egyik városrésze




Link

Kronstadt. Brassó látképe középen a Fekete templommal, mely nevét az 1689. április 21-én a város legnagyobb részét elhamvasztó tűzvészről kapta, amelyben falai bekormozódtak




Link

A Kassai Nemzeti Színház impozáns, barokk stílusú épületét Láng Adolf tervezte, és Répászky Mihály neves kassai építész építette 1897 és 1899 között. Itt tartották 1833. február 15-én Katona József Bánk bánjának ősbemutatóját




Link

A szállodák a Csorba-tónál a Magas-Tátrában
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 180
  • e Hét: 7098
  • e Hónap: 18112
  • e Év: 124256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.