Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Hozzátok vissza nekünk a Világszerelmet
  2015-03-09 19:28:45, hétfő
 
  Hozzátok vissza nekünk a Világszerelmet

A Fény Áldott Napbaöltözött Istennői

108 arculatok és 144.000 aspektusotok* ünnepe vagyon

Hatalmas és megtisztelő feladat és vállalás számunkra, hogy ezen a mai napon a ,,hivatalos" nemzetközi nőnapon, megálljunk egy pár percre, szeretetben összegyűlve és szólhatunk hozzátok. Hogy úgy mondjam, már szokásos ilyenkor szólnunk is a férfinép részéről. És ilyenkor általában az szokott történni, hogy a hivatalos köszöntők emberei mondanak egy pár jó szót többnyire közhelyekkel teletűzdelve, vagy hozzáfűznek valamilyen odaillő idézetet, aztán a kezetekbe nyomnak egy-egy virágot, aztán el is van intézve a dolog legalább egy évre.

Már említettük azt, hogy a ritka kivételektől eltekintve, ez a ,,szokványos", de ti azt is tudjátok, hogy mi sohasem szoktunk szokványosan elintézni ezt a napot, annál is inkább, mert nem engedhetjük meg azt, hogy ne a lelkünkből beszéljünk. Legalább ezen a szent napon, mi most a férfiak tiszta lelkéből fogunk beszélni, úgy ahogy azt ritkán lehet hallani. Talán és éppen ezért is lehetséges az, hogy a nemek teremtői játszmájában, az utóbbi pár ezer évre visszatekintve ez a dolog a közvélekedés szerint nem tűnik annyira férfiasnak, vagy talán mégis ez az igazán férfias? De ti ezt az érzést, ami most árad belőlünk, nagyon is ismeritek. Ismeritek, hogy léteznek ilyen tiszta pillanatok, amik egykor nem pillanatok, hanem állapotok voltak, és azt is, amikor azokban az időkben, egy egységes világban, egy gyönyörűséges paradicsominak mondható állapotunkban, harmóniában élhettük egymással az életünk minden színterén. De egyszer aztán történt valami, mert annyira szerettetek bennünk, odaadtátok a hatalom kulcsát, hogy próbáljunk meg egy új egy másik világot játszani, és mindenestül ránk bíztátok magatokat, míg mi az évezredek, évszázadok sodrásában elfelejtettük azt, hogy miről szól az új játék, vagyis miről kellett volna szólnia. Igen arról, hogy védelmezzünk, óvjunk bennetek és levegyük a vállatokról a felelős döntéseket, míg ti kibontakoztathatjátok a nőiség alkotó, teremtő szuverén aspektusát és így együtt létrehozzuk a földön a mennyországot. Hát elfeledtük, máshová sodort bennünk az elménk, az ösztöneink, az örök nyughatatlanságunk szenvedélye, és végül lezártuk csaknem teljesen a lelkiségünket. Mi ezt a helyzetet - amit Isis megsebzésének, vagy Éva könnyeinek (meggyalázásának) nevezünk - felismerve most azt mondjuk, bocsássatok meg nekünk, mert ennek a játéknak vége van, vagyis akkor van csak vége, ha elengeditek magatokból az ezzel kapcsolatos fájdalmaitokat, mert végének kell lennie annak a kornak, amit megosztottságban és mondvacsinált szerepekben éltünk, mégpedig azért, hogy tovább tudjunk lépni, haladni, fejlődni.

Áldott Nők, Nővérkéink, Húgocskáink!

Most megpróbálunk tehát a férfiak tiszta lelkéből szólni hozzátok, legyen ez egy lelki-csokor mindannyiótoknak, elismerésünk, köszönetünk és hálánk ajándékaiként.

Nem tudom, tudjátok-e azt, hogy amikor a nőket ünnepeljük, akkor a nő-vekvést, a fejlődést ünnepeljük, így a tavaszt, az életre ébredést, a márciusban a hármast (harmadik hónap): benne a férfi, nő, gyermek hármas egységét, azaz a családot, a nyolcasban pedig a végtelen jegyében, az örökkévalóságot és az abból fakadó szüntelen létezés vágyát. Tehát amikor e földi valóságban a nőket ünnepeljük, akkor az életet ünnepeljük. Ez a nap az Élet ünnepe kell, hogy legyen, és attól fénnyel teli és visszhangos minden, hogy csak a nő tud életet adni nekünk, és nekünk meg annyi lenne a dolgunk, hogy életünket adjuk ezért, ha kell, hogy folyamatosan életet tudjatok adni.

Akkor most ünnepeljünk együtt. Ünnepeljük azt, azokat az élet fényes pillanataiból, amit részletekben ugyan, de módunk van megélni általatok.

Ünnepeljük azt, hogy nekünk adtátok az együttérzést, az egyik legcsodálatosabb emberi ajándékotokat. Ünnepeljük a felénk áradó szüntelen gondoskodásotokat, gyengédségeteket, odaadásotokat, erőszakmentességet.

Ünnepeljük, bármilyen napunk is van, a kedvességeteket, a lágyságotokat, amellyel a legkőszívűbb embert is fel tudjátok törni és életre lehelni.

Ünnepeljük a milliónyi egyedi formátokat, úgy ahogy vagytok, az ősi női vonzerőt, a szüntelen változó kreativitásotokat, amely a létezésünket a művészetek felé hajtja, és amellyel irányba terelitek az örök nyughatatlanságunkat.

Ünnepeljük azt, hogy nekünk adtátok a reményt, a támogatást, hiszen mindenben rátok kell szorítkoznunk, az érzékenységet a világ dolgai megismerésében, a vigaszt és a vigasztalást, a sírva mosolygást, a nevetéssel feloldott bánatot. A konyhában a rendezve elpakolt sót, cukrot, a fahéjat, a köményt és a mentát, amit sohasem találunk meg, pedig minden a helyén van. Vagy a kezetek melegével odanyújtott pohár teát, vagy az azzal lehűtött pohár vizet, amikor szomjasak vagyunk. Vagy egy borospohár csillogását és csilingelő összekoccintott hangját egy rendkívüli alkalommal, majd egy ölelést, ami mindig másképpen ölelés, és az ölelésből egy kacajjal kipattanó csodacsókot.

Ünnepeljük az érintéseteket, a kacérságot amely nem enged bennünket elmerülni a kétségbeeséseinkbe, és a be- és be nem teljesülő vágyaitokat melyekkel megtiszteltek életünk során és azt is ahogy tudtok ápolni, gyógyítani és persze sajnálni is minket.

Ünnepeljünk azt, hogy otthonainkat, évszakoktól függetlenül virágba borítjátok. Ünnepeljük a szemetek tüzét, amely szívünknek melegséget ad, de olykor sokkal erősebben tör ki belőlük a fény, mint akármilyen ismert tűzhányóból.

Ünnepeljük a mozdulataitok finomságát, amely még a legnagyobb rohanásotokban is az isteneknek tetsző balettnek tűnik.

Ünnepeljük továbbá a reményteljes és reménytelen szerelmeiteket ás a vasfalakon áttörő kitartó akaratotokat, amely akár egy pillanat alatt is tétovaságba hullik szét, és ünnepeljük az általatok megálmodott varázslatos ízeket, amellyel tápláltok bennünk és akár a borús reggeljeinket felvidító, ébredésünket segítő kávégőzölgést.

Ünnepeljük a mindenre kiterjedő figyelmeteket és kíváncsiságotokat, amelyek a tudásvágyunkat érzékenyíti, és ugyanakkor minden váratlan pillanatot tőletek, amelyekkel kifordítotok bennünk az illúzióink komfortzónájából.

És ünnepeljük azt a titkos mágikus képességeiteket, amelynek hatására leeresztjük a kardunkat és levesszük szívünkről a páncélunkat és elétek állva megadón, így szólunk most a férfiak tiszta szívéből.

Édeseink, Áldott szeretteink!

Ti mind jól álcázott Istennők vagytok, akik ezekre az időkre elengedtetek minden hatalmat és irányítást, és éppen ezért is jó alkalom ez az ünnep arra, hogy emlékeztessünk bennetek arra, hogy a régi megállapodásaink véget értek, azoknak vége van. Vége van, és ideje van annak, hogy újra egyensúly legyen a világban!

Vegyétek vissza a hatalmatokat és állítsatok le mindenféle viszályt, elkülönülést, gazságot, korrupciót, mások kifosztását, megkülönböztetést, agressziót, erőszakot, elnyomást, megalázást, kiszolgáltatottságot, rabszolgaságot, bérrabszolgaságot, pszichikai terrort, közömbösséget és csak a férfi elven való irányítást.

Vegyétek vissza a hatalmatokat és mossátok le az évszázados elnyomásotok alatt, a tudatlanság által, eredendő bűnként rátok kent mocskot, mert ti mindig tiszták maradtatok azok alatt is.

Vegyétek vissza a hatalmatokat a férfiak kezéből azt, amit egykor bizalommal a játék kedvéért odaadtatok és bizony sokan vissza is éltek azzal. Új világ van ébredőben, egy olyan világ, amelyben a felelősség és irányítás a nemek között egyetértéssel, egyensúlyban történik és közös felelősségvállalással.

Fogjatok kézen minden férfit és a fiaitokat is tanítsátok meg arra, hogy mi az a Világszerelem. A Világszerelmet tanítsátok meg, ami a legfőbb titkotok, de már nem maradhat többé titok. A Világszerelmet, ami azt jelenti, hogy szeretünk élni. Békességben, elismerésben, egységben, együttérzésben, egymás iránti odaadásban és a mindig tettrekészségben szeretnénk együtt élni, egy új és egymást becsülő, tisztelő és szeretet teljes világ megteremtésének reményében élni az életünket.

Tanítsátok újra meg nekünk azt, hogy az élet célja nem a verseny, a túlélés és a mértéktelen anyagi hajsza és nem a bolygó anyánk teljes tönkretétele, hanem az élet célja csak annyi, hogy minden napunk békességben, örömben és egymás tiszteletébe teljen, és minden nap ezzel ajándékozzuk meg egymást.

Áldott Húgaink és Nővéreink! Ti vagytok, maga a Világszerelem életet szító szikrái és szívverésének dobbanásai a szüntelen élet őrzői, minden élet okai és okozói, és mi csak azért vagyunk hogy védelmezzük azt, amire az Isteni női szenvedélyetek hajt bennetek, hogy kiteljesedjetek, hogy teljesek legyetek és megtisztuljatok mindenféle sztereotípiától és előítéletektől, hogy csak lélegezzünk bennetek és csodáljunk és csodáljunk.

Most a férfiak tiszta lelkéből valókként, mind fejet hajtunk előttetek és ugyanúgy a mindenség összes nője előtt, mert minden egyes nő iránt is ugyanúgy, tiszta lelkünkkel, tisztelettel, megbecsüléssel és szeretettel vagyunk. Pecsételjük meg ezt a mai napon, és kérlek bennetek, tegyétek képzeletben a kezeteket a homlokunkra, hogy érezzük a belőletek szüntelenül áradó Világszerelmet!

Köszönjük hogy Vagytok és Ez így Van

Lejegyezte : Nász János, 2015. 03.03 hajnalhasadáskor

* Egy évkörben 3 fok és 20 perc tartam alatt van az Istennőnek egy arculata, azaz egy évben 108. Minden arculatában 144.000 megjelenési, testetöltési aspektusa lehetséges. Ebben rejlik a Világszerelem kulcsa, aminek Ti vagytok az őrzői. Ameddig fel nem fejtődik mindez egészében, addig tart egy Világteremtés periódus. Minden egyes megtestesült nő képes bármelyik arculatát és aspektusát megjeleníteni az Istennőnek, amivel reményt ad és a fejlődés erejét irányíthatja, motiválhatja és intenzitást ad a létezés csodájának. De egy testet öltött nő sem birtokolhatja az összességét, hanem minden testet öltött nő fizikai valóságából gyűjti be és egységbe önti önmaga csodáját az Istennő és tükrözi az Istennek az iránti való elfogulatlan és feltétel nélküli szerelmét, ami az Istent újabb és még újabb teremtésre, teremtői gondolatra ösztönzi.

FöldiCsillagok: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Földönkívüli találmányok?
  2015-03-09 19:20:25, hétfő
 
 


Link

Egy meglehetősen érdekes videó, melyet érdemes mindenképpen megnézni: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Izland
  2015-03-09 19:17:46, hétfő
 
 


Link

Izland, vulkánjaival,gejzírjeivel és gleccsereivel, valóban a tűz és jég országa. Fotóimmal és a zenével, megpróbálom visszaadni a hely hangulatát. Link




Link

Az izlandi videó után nézd meg a beszámolót is, így teljesebb a kép erről a csodálatos országról.
Néhány évvel ezelőtt sokat hallottunk egy izlandi vulkán kitöréséről.
Az Eyjafjallajokull gleccser alatt lévő vulkánról van szó, és mi a kitörés előtt egy héttel, ennek a gleccsernek a jegén mászkáltunk.Link




Link

Már évek óta szerettem volna ellátogatni Izlandra. Érdekeltek a föld geotermikus tevékenységének megfigyelhető elemei, a jég és tűz ellentmondásos birodalma, a vikingek által meghódított föld látnivalói. Itt találjuk az amerikai és európai kőzetlemezek közötti hasadékot, ahol szinte belelátni a Föld gyomrába. Mit mondjak.....félelmetes látvány. Verne Gyula is ide képzelte az utazást a Föld középpontja felé.
A bazalt talapzaton álló címer közepén látható kék pajzson, egy ezüsttel keretezett vörös kereszt van, amely így az izlandi zászlót jelképezi. Ezt négy mondabeli alak veszi körül: Egy óriás, egy bika, egy sas és egy sárkány.


Egy kis történelem:
Izland történelme a vikingekkel és az ír szerzetesekkel fonódott össze: az ír, skót és viking népek keveredéséből jött létre az északi izlandi nép. 930-ban itt hozták létre az első parlamentet, az Alsinget, mert nem akartak királyságot.

Az izlandiak történetét a ,,sagák"-ban örökítették meg, ezek tulajdonképpen elbeszélő költemények a korabeli történésekről. A hosszú téli estéken egy családtag olvasta fel a többiek okulására és szórakoztatására. Érdekes módon, a hagyományos és nagyon kellemes téli elfoglaltságnak kevésbé hódolnak, hiszen a népesség növekedése 0,5 % körüli csak. Nálunk, ha van egy kis áramkimaradás, máris megugrik a születések száma. A 60-as évekbeli New York-i áramszünet után 9 hónappal, közel 40-szer több volt a születések száma, mint egyébként. Ott történt, hogy egy liftben bennragadtaktól kérdezték a mentők, van-e köztük terhes nő, mire egy férfihang válaszolt, nincs, még csak ismerkedünk.
A cikket itt tovább is olvashatod: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
A lélek fenntartására -- A megbocsátás földjére lépve
  2015-03-09 19:09:01, hétfő
 
  A lélek fenntartására -- A megbocsátás földjére lépve (radzsa joga tanitás)

A megbocsátás földjére lépve

Mindannyian nagyon is tudatában vagyunk annak, hogy a megbocsátás a harag ellenszere (ami semlegesít vagy gyógyít). De a megbocsátáshoz először és első helyen szükség van az erőre és a képességre, hogy megálljt parancsoljunk a durva érzések előretörésének, amikor azokat valami kiváltaná belőlünk.

Az érzéseim megfékezése, óránként egy percre, olyan, mintha gátat építenénk érzelmeink folyóján, ami zabolátlanná válik amint egy sor különböző személyiséggel kerülünk kapcsolatba és különböző dolgokkal foglalatoskodunk. Mindkettő elindítja a gondolatok hullámait. A helyzet akkor romlik meg, amikor a kapcsolat vagy tevékenység az elmúlt egy órában negatív töltésű és ütközésekkel terhes. Ezért minden órában egy rövid percnyi meditációra van szükség, ami megtölti a lelket a béke erejével. Ez az első lépés, amivel a lélek felkészíthető arra, hogy könnyen megbocsássunk. Lehet ilyenkor néhány gondolatot megfogalmazni magunkban: ,,Békés természetű vagyok, szép, arany-fehéren ragyogó csillag a homlok közepén. A béke hullámait árasztom a környezetemre. A béke végtelen óceánjának, a Legfelsőbb Léleknek a gyermeke vagyok. És minden ember, akivel dolgozom, vagy a családomban, vagy bárhol a világon, maga is a béke végtelen óceánjának gyermeke, természetüknél fogva, belsőjükben békés. Közös feladatunk, hogy mindannyian létrehozzuk a béke légkörét a munkahelyünkön, vagy az otthonunkban vagy az egész világon, hogy mindannyian beléphessünk a megbocsátás földjére. Ez a célunk és ne feledjük: drága Atyánk (Isten) akarata és elvárása ez a gyermekeitől."

Az így összegyűjtött 15 percnyi békesség minden nap (óránként egy perc) rendkívül értékes. Ezek a 15 percek alkotják majd annak a gátnak a tégláit, amelyet felépítesz lelked belsejében és féken tartod vele a goromba érzelmeket. Próbáld ezt ki egy hónapig komoly szándékkal a szívedben, és sok szeretetet érezve Isten iránt, akiért e gyakorlatot folytatod, hűséggel az én átalakításának feladata és elhatározása iránt. Ez a gyakorlat, a béke tégláinak egymásra rakosgatása nem csak gátat szab (megfékezi) az érzelmeket, hanem le is lassítja az érzelmek folyójának áradását, gyógyítva az érzelemhullámok forrását vagy eredetét, a haragodból építkező sanskarát, átformálva azt a megbocsátást hozó sanskarává, mert békés gondolataid nem csak a mi érzésünket töltik meg békével a jelenben, hanem békéssé teszik mindannyiunk eljövendő sorsát.
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Tapolcai tavasbarlang
  2015-03-09 19:08:02, hétfő
 
 


Link

A Tapolcai tavasbarlang meglátogatása télen is nagyszerű természeti program. Link




Link

Télen is nagyszerű természeti program a tapolcai tavasbarlang meglátogatása, ahol a hatalmas termek, folyosók kristálytiszta vizű labirintusán keresztül üldözte Ötvös Csöpi és Dr. Kardos dr. a galád kincsrablókat.
A bazalthegyekkel övezett tapolcai medence hazánk egyik legszebb természeti kincse. Eötvös Károly a kerek világ legragyogóbb foltjának nevezte el a tapolcai medencét.
A medence középpontjában fekszik Tapolca városa, mely a mai hírnevét főleg tavas-barlangjának köszönheti. A város és a tavas-barlang ma, összetartozó fogalmak. A Közép-Európában egyedülálló látványosság a város szívében található.
A tavas-barlang felfedezése, gyakorlatilag egy véletlennek köszönhető, hiszen nem neves természetkutatók találtak rá, hanem egy kőműves kútásás közben. Németh Ferenc kőműves és kútásó kapta a megbízást, hogy Tóth Pál pékmester telkén, a Kisfaludy utca 6. sz. alatt, egy kutat ásson. Csákánnyal, majd később robbantással bontották meg a kőzetet.
Ahogy lefelé haladtak először egy kisebb üregre akadtak ahová Németh Ferenc bemászott és a kőomladékok mögött egy párás levegőjű tágas termet talált. Fáklyákkal felszerelkezve egy nagyobb méretű barlangra akadt, majd egy földalatti tó partjához ért. Ezen teknővel átkelve, további kisebb tavakat talált.
A cikk az alábbi linken tovább is folytatódik: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Ajjaj, szerintem észrevették
  2015-03-09 16:10:18, hétfő
 
  Ajjaj, szerintem észrevették, hogy megjelöltem a száradó ruhákat.




Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Azt mondtad, hogy madarat fogni megyünk!
  2015-03-09 16:09:02, hétfő
 
  Azt mondtad, hogy madarat fogni megyünk! Többé nem hiszek neked!




Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Oké, lehet, hogy tényleg felszedtem pár kilót
  2015-03-09 16:08:06, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Schval Rózsa: Az ember magában
  2015-03-09 16:06:08, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Pecznyík Pál: Könnyek világában élünk
  2015-03-09 16:05:09, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1737
  • e Hét: 5173
  • e Hónap: 16187
  • e Év: 122331
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.