Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Kreatív ételek
  2015-04-29 12:02:39, szerda
 
 
















Mi szem szájnak ingere : Link


Tojásrém





 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Kreatív ételek II.  
Olyan fiatal vagy, min...............
  2015-04-28 08:36:16, kedd
 
  "A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota.
Csak az öregszik meg, aki lemond eszményeiről.
Az évek múlásával ráncossá lesz az arcod, de ha kialszik benned a lelkesedés,
akkor a lelked ráncosodik meg.
Az ember - akár tizenhat éves, akár hatvanhat - csodára szomjazik, elámul a csillagok örökkévalóságán, a gondolatok és a dolgok szépségén.
Olyan fiatal vagy, mint reményeid, olyan öreg , mint kétségeid.
Olyan fiatal vagy, mint önbizalmad, olyan öreg , mint félelmed .
Fiatal , mint hited, öreg, mint csüggedésed.
Fiatal vagy, amíg befogadod a szépség, az öröm, a merészség, a nagyság, az ember , a föld és a végtelenség hírnökeit ."


Albert Schweitzer


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melyik napon születtél ?
  2015-04-24 15:37:36, péntek
 
  Melyik napon születtél? Íme, az őrangyalod
Ismerd meg azt, aki támogat a mindennapok során, felvidít, ha szomorú vagy, vagy éppen segít a rázós helyzetekben.

Az angyalok nagyon szívesen nyújtanak segítő jobbot bárkinek, aki erre kéri őket. Ha tudni szeretnéd, a te őrangyalod mi mindenben támogat, hogyan vigyáz rád, akkor számold ki, melyik nap születtél.


Milyen napon születtél?


Számold ki, a hét melyik napján születtél, és olvasd el az elemzést!
Mikor születtél? (év - hónap - nap)


www.baptista.hu/vamospercs/oroknaptar.htm


Ha hétfőn születtél:
Gábriel arkangyal a négy arkangyal egyike. Enyhíti a gyászt, segít feldolgozni a veszteségeket. Növeli a kreativitásodat, optimistává és pozitív szemléletűvé tesz, ha úgy érzed, falakba ütköztél. Segít a félelmeid és a fóbiáid legyőzésében, nem utolsósorban pedig ösztönöz, hogy megmutasd a világnak a vidám énedet, ami spirituálisan felemelő hatású. Gábriel színe a narancssárga, ha segítséget szeretnél kérni tőle, gyújts napszínű gyertyát.
Ha kedden születtél:
Chamael arkangyal a kapcsolatok nagy szakértője. A vidámság, a szeretet őrangyala, aki a feltétel nélküli elfogadást képviseli. Meg kell tanulnod elfogadni önmagad kisebb-nagyobb hibáiddal együtt - ebben segít ő. Felvidít, ha lelkileg padlóra kerülsz, illetve magányosnak érzed magad. Segít lezárni azokat a kapcsolatokat, amelyek bánatot okoznak neked, és akkora szabadságot biztosít számodra, amekkorára szükséged van. Chamael színe a rózsaszín, így, ha segítségül szeretnéd hívni, ezt az árnyalatot használd.
Ha szerdán születtél:
Rafael arkangyal a hét uralkodó angyal közé tartozik, az Isten gyógyító erejét testesíti meg. Ha szívből kéred, képes meggyógyítani, segít megtalálni a saját vagy mások gyógyulásához vezető utat. Rafael enyhíti a klausztrofóbia és korlátozottság érzésének tüneteit. Stabilizálja az idegrendszered, ha éppen feszült vagy, enyhíti intenzív érzelmeidet, valamint megelőzi az ebből következő lelki problémákat is. Az ő színe a smaragdzöld, így, ha szeretnéd segítségül hívni, akkor koncentrálj nagyon erősen erre a színre.
Ha csütörtökön születtél:
Zadiel arkangyal a könyörület vagy jóindulat angyala, aki az Isten trónját őrző hét nagy angyali lény egyike. Ő az, aki a szükség óráiban enyhülést hoz. Lecsendesíti háborgó érzelmeidet, valamint támogatja a lelki gyógyulásokat is. Segít a leszokásban, enyhíti a függőségre való hajlamot a személyiségedben. Ha szépen kéred, Zadiel elhárítja az utadba kerülő nagy akadályokat. Alkotó tevékenység esetén inspirál, felszabadítja a képzeletedet, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból. Ha szeretnéd segítségül hívni, akkor az ibolyalila színével tudod őt elérni.
Ha pénteken születtél:
Haniel a világos észlelésen alapuló isteni kommunikáció arkangyala. Érzelmi szabadságot, önbizalmat és belső erőt hoz. Egyfajta természetes nyugtatóként hat az idegeidre. Csillapítja háborgó érzelmeidet, lecsendesít, ha izgatott vagy feszült vagy, enyhíti a pánik érzését. Ápolja az emberekkel való viszonyodat, elősegíti a szívből jövő kommunikációt. Kiszélesíti a spirituális horizontodat, hogy átsegítsen az élet nehézségein. Ha szeretnél vele kapcsolatba kerülni, akkor a türkiz színt hívd segítségül, ez ugyanis a védelmezés színe.
Ha szombaton születtél:
Cassiel a türelem angyala, aki a Szaturnusz erejével segít neked, hogy túltedd magad az élet nehéz időszakain. Arra tanít, hogy tanuld meg elfogadni a helyzetet, amiben éppen benne vagy, és lásd meg a jó oldalát. Pozitív szemléletmódot és optimizmust nyújt számodra, ezzel megkönnyíti a nehéz körülményekkel való megküzdést, illetve a továbblépést. Cassiel azt sugallja, hogy a sötététet mindig felváltja a világosság, emiatt a fekete és a fehér színek együttes használatával tudod őt segítségül hívni.
Ha vasárnap születtél:
Mihály arkangyal az emberiség védelmezője, minden arkangyal teljhatalmú parancsnoka. Mihály segít legyőzni az igazság kimondásától való félelmedet, megnyugtatja az elmédet, hogy világosabban tudj gondolkodni. Szabadulást hoz a mindennapi gondoktól, amelyek sokszor nehéz súlyként nehezednek a válladra. Arra ösztönöz, hogy a magasabb rendű igazságot és rejtett tudást keresd. Mihály arkangyal segíti a kommunikációdat is, ha szeretnéd segítségül hívni, akkor a zafírkék árnyalatát használd, miközben erősen rá összpontosítasz.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Számmisztika  
A kínaiak szerint
  2015-04-24 15:30:08, péntek
 
 
A kínaiak felfogása szerint minden emberi egyéniség egy komplexum, és az elemek bizonyos kombinációjának felel meg. Az alkotóelemek sohasem kizárólag szellemiek vagy testiek. Minden egyes természet többé-kevésbé harmonikus kombináció terméke. Az ember fizikai alkatát a "yin" és a "yang" aránya jellemzi; a betegséget ezek egyensúlyának megbomlása okozza.
A kínai orvosok az emberi test egyes részeit a kozmosz elemeinek feleltetik meg:

a fej - az ég
a haj - a csillagok és azok állása
a szem és a fül - a nap és a hold
a tüdő - a szél
a vér - az eső
a test edényei és nedvei - a folyók és a vizek
a testnyílások és az erek - a völgyek és a partok
a test négy tengere (a gyomor a víz tengere; az aorta a vér tengere;
a mediastinum a tüdők tengere;
az agy a csontvelő tengere) - a négy kozmikus tenger
az emberi test - a földelem
a csontváz - a hegyek
a szív - a Nagy Medve
a szív hét nyílása - a Nagy Medve hét csillaga
az öt belső rész - az öt elem
a test nyolc része - a nyolc hárombetűs jel
a test kilenc nyílása - az ég kilenc kapuja
a négy végtag - a négy évszak
a tizenkét nagy ízület - a tizenkét hónap
a 360 kis ízület - az év 360 napja


A kínai orvostudomány öt belső részt és kilenc nyílást ismert el; a két szemet, a két fület, a két orrlyukat és a szájat "yang"-nak, a két alsó testnyílást "yin"-nek nevezte el.
Elegendő volt számukra a félig-meddig pontos megállapításhoz, ha a nyílások és az öt belső rész elméletét az öt elemmel való megfelelőséggel kombinálták; az alsó testnyílásokat a veséknek, az orrlyukakat a tüdőknek, a szemeket a májnak, a szájat a lépnek, a szívet a füleknek ítélték oda. Giranet a "Kínai gondolat" (Pensée chinoise) című írásában ezen elmélet alapján rajzolja meg Konfucius portréját:
"Konfucius a 'yin'-ekből jött le, amelyek a víz értelmében uralkodtak; koponyája tetején (családi neve üreget, személyneve üreges dombot jelent) olyan nyomást érzett, mint azok a dombok, amelyek csúcsukon sok vizet tartanak vissza; a víz megfelel a veséknek és a fekete színnek (a mélység jele), szellemét a bölcsesség jellemezte, mert a bölcsesség a veséktől függ..."

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Villás Béla előadásainak szövege
  2015-04-19 10:00:39, vasárnap
 
  Válj szabad emberré, hogy önzetlenül szerethess : Link...

Villás Béla - Válj szabad emberré, hogy önzetlenül szerethess

2014. április 11. Szolnok

Részletek



Jézus egyedül jött le. Egy misztikus mester volt, és odaadta annak a lehetőségét, hogy felébredjenek az emberek az álomból. Az összes példabeszéde erről szól, és ordítja neked, hogy kövess engem. Nincs szükség egyetlen misztikus mesterre sem - rám se -, ha hajlandóak lennétek megérteni Jézust, és húsvétkor nem a templomba mennétek.

A legtöbb misztikus mester csak továbbmondó.

Az ember, formába öltözött Isten.

Mitől leszünk gazdagabbak? Mivel leszünk gazdagabbak? Nem élményekkel és tapasztalatokkal, mint ahogy azt sok spirituális kereső hiszi, hanem megértéssel. Az élmények és tapasztalatok sajnos terhek.

Jézus azt mondta, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek ország. Miben szegény a lélek? Mikor vagy te boldog, ha mibe szegény a lelked? Szomorúságban, félelemben, aggódásban, bűntudatban, lelkiismeret furdalásban, féltékenységben, irigységben, kételyben, ha ezekben szegény, akkor boldog vagy. Ha ezekben bőségben vagy, akkor szomorú vagy, akkor beszarás van, depresszió van, menekülnék, megyek öngyilkosnak. Mikor hív, magadhoz Isten?

Mi az, hogy szabadság. Van, akinek megtanították az iskolában? Nem azt tanította neked apád, hogy te egy szabad, bármit megtehetsz? A kövektől az ételig minden a tiéd.

Isten azt írja a Bibliában, hogy uralkodj mindenen a tenger halain, a mezők vadjain, a repülő állatokon, és hajtsd uralmad alá. Menj fiam, ez a világ a tiéd, játssz velük. Király vagy. Isten gyermek. Ezt mondták neked is? Nem? Reggel beállsz a tükör elé, és azt mondod, na, Piroska hajrá! Játsszál, repüljél! Valósítsd meg önmagad! Repülj, táncolj! Szoktad ezt mondani magadnak reggelente? Nem?

Hallottál róla, hogy magadnak kéne programot adni?

A bölcs ember tervez, hogy mi történjen az nap. Ki tervez? A pihent agy, amit nem is látsz? A lélek tervez? Az sötét, nem láttok bele egymás lelkébe.

Honnan jöttünk? Hova tartozunk? Ki az utazó? Nincs rá válasz adva, hogy mi az egésznek az értelme.

Honnan jön a szabadság?

Van köztetek olyan, aki nem vágyik arra, hogy tiszta szívből szeressék?

Gondolkozás a tett halála. Ne gondold, tudd!

A gondolkozás, meg az eszembe jut, a legalacsonyabb frekvenciás dolog. A háromdimenziós világhoz kötetett. Mi ezzel a baj? Az, hogy a háromdimenziós világnak egy kis pontja van csak, a többi mind a múlt.

Hány szülő fogadja el, hogy a gyerek azt mondja, hogy nem?

Bűnben születtél, és bűnben fogsz meghalni - mondja a pap a keresztelőnél.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
A szerencsés ember 7 titka
  2015-04-17 05:37:50, péntek
 
  1. titok: a szerencsés emberek nem hisznek a szerencsében

10 sikeres üzletemben vallotta Burke-nak, hogy nem hisz a szerencsében. Mégis bevallották, hogy az életük során összetalálkoztak azok az események, amelyek elhozták számukra a lelki békét. Így hát, ők a szerencsét ,,eseménynek" nevezik.

2. titok: a szerencsések is lehetnek balszerencsések

A szerencsés embereknek is vannak gondjaik. Csak ők egyszerűen lehetőségeknek fogják fel azokat. Például, tételezzük fel, hogy a közösség életét egy káros rovar keseríti meg. A ,,balszerencsések" ezt katasztrófának tekintik, azonban a ,,szerencsések" azon törik a fejüket, miként orvosolhatják a problémát, és menthetik meg a közösséget. Ráadásul, a megoldás gazdaggá teheti őket. A legnagyobb vagyonra ugyanis problémák megoldásával lehet szert tenni - ez a szerencse receptje, amely bárki által megvalósítható.
3. titok: a hétköznapi ember inkább feladja, minthogy veszítsen

Gondolkodj el, hányszor veszítettél vagy vallottál kárt bizonyos szituációkban. Aztán azt is elemezd ki, hogy ez valóban kudarc volt-e vagy csak megálltál, feladtad. Elhagytad a harcmezőt még mielőtt kiderült volna, hogy győzelem vagy vereség lesz a vége? Amennyiben azon esetek száma a nagyobb, amikor félreálltál, ez semmiképp sem nevezhető balszerencsének, inkább feladásnak. És tedd fel magadban a kérdést: mi lett volna, ha nem állsz le, ha nem dobtad volna be a törülközőt, hanem végig játszod a meccset? Lehet, hogy győztél volna.

4. titok: a ,,balszerencsések" gyenge lapokra fogadnak

Ha végignézel egy kártyapartit megfigyelheted, hogy a sikeres játékosok nem fogadnak minden eléjük kiterített lapra. Sőt, a bedobott kártyák száma jóval nagyobb a megjátszott lapokénál. Miért? Csupán azért, mert a jó játékosok ki tudják számolni a lehetőségeket valamennyi kombináció után. És azt is tudják, mikor kell fogadni. A szerencsés emberek a legállhatatosabbak a világon, amikor annak kell lenniük. Azonban vissza is tudnak vonulni, ha a lehetőségek ellenük fordulnak. Azért választják a nyerő helyzeteket, mivel megtanulták, miként ismerhetik fel lehetőségeiket.

De mitől lesz jó egy lehetőség? Először is, fel kell tenned a kérdést: megold-e egy széles körökben elterjedt problémát? Aztán, hogy az embereknek van-e pénzük megvásárolni a megoldást? Aztán, hogy eljuthatsz-e a megoldással az érintett emberekhez? Végül pedig, hogy a megoldás ténylegesen jó-e? Amennyiben a válaszok többsége ,,nem", a szerencsés azonnal lemond a lehetőségről.
szerencse2

5. titok: a szerencse embereken keresztül jut el hozzánk

A szerencse nem derült égből pottyan az ölünkbe, hanem a körülöttünk lévő emberek hozzák. Kevesen találnak az utcán jelentős pénzösszeget, vagy a kertjükben egy elásott kinccsel teli ládát. És még kevesebben nyernek a lottón. Tehát, a szerencse valójában a lehetőségek által érkezik az életünkbe. Például, olyan fiatalokkal találkozol az utcán, akik amiatt panaszkodnak, hogy nem lelnek rá szívük párjára. Ahelyett, hogy rágódnál a problémán, gondolkozz el olyan megoldáson - egy honlap létrehozásán, amely által segíthetnél nekik párt keresni. Az ötlet miatt sokan szerencsésnek fognak nyilvánítani. És tény, hogy ezt a státuszt azzal vívtad ki magadnak, hogy mások ,,balszerencséjét" orvosoltad.

6. titok: a szerencse az arra felkészülteket részesíti előnyben

Tegyük fel, amatőr színész vagy egy vidéki kis színházban. Egyszer csak, a mozivilág neves képviselője a faluba látogat, hogy ott élő beteg rokonát meglátogassa. Hogy kissé elterelje a gondolatait, úgy dönt, színházba megy. Ha amatőr színészként lépsz fel előtte, észre se fog venni! Viszont ha felkészülsz, és úgy játszod el a darabot, mintha életed egyik részletét élnéd át általa, biztosan felajánl neked egy szerepet a legújabb filmjében. De képesnek kell érezd magad, egyébként sok szerencsét az amatőr állásodhoz.

7. titok: felelősséget kell vállalni az élet ,,balszerencsés" pillanataiért

Talán egyike a legnehezebb feladatoknak, hogy felelősséget vállalj az életed rossz pillanataiért. Ha a gödörben vagy, anélkül nem tudsz kimászni belőle, hogy ne fogadd el: a te hibád miatt vagy most benne. Lásd be, hogy te gerjesztetted az adott problémát, a legkisebb részletében, csakis így meríthetsz erőt, hogy felülkerekedj rajta. Azonban, ha nekilátsz, nem is annyira nehéz! Az élet ugyanis egy virágcsokor. A piszkos vízben van, tisztára kell cserélned azt, máris eltűnik a piszok és a kosz. Így van az elmével is: ha kiüríted belőle a rosszat, a piszkot, hely marad az információnak, a tiszta és friss adatoknak. Nem kell harcolnod a régi elveiddel, meggyőződéseiddel. Csak kevesebb figyelmet kell nekik szentelned. Továbbá, jobban oda kell figyelned az új dolgokra, amelyek idővel beborítják a régieket. Míg aztán egy napon arra ébredsz: ,,Milyen szerencsés vagyok!"


Forrás . Link...




 
 
0 komment , kategória:  Ezo : A szerencse anatómiája   
Teljesen kiforgatták Jézus beszédét !
  2015-04-15 07:24:14, szerda
 
  Megváltás ! Teljesen kiforgatták Jézus beszédét !

Először is Jézusnak semmi köze a mai kereszténységhez! A vallási dogmák eszméletlen pusztítást hajtottak végre, kifele utaztatnak és kerestetik az Istent, hogy soha ne találd meg ! Jézus egészen mást mondott: "Nem lakozik Isten kézzel csinált templomokba, bennetek van, Ne építsetek templomokat az én atyámnak, mindannyian Istenek vagytok a felséges fiai mindahányan, stb...". A legbrutálisabb az, hogy a vallási hatalom ember és Isten közé állva a bűnbocsánatot ma is galambokért adja, a kereszténység pedig a gyónást alkalmazza, pont ezzel ment szembe Jézus, ezért borogatta fel az templomban az asztalokat.

A mai kereszténység a 10 parancsolatra épül vagyis Mózes Istenére, amihez semmi köze sem Jézusnak sem nekünk. Mózes azonnal fölül is írta törvényeit, amikor lejött a hegyről, mert több ezret levágatott. Ezért mondta Jézus: "Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

A teremtő Isten nem adott gyilkolásra parancsot senkinek. Sőt Jézus azt mondta: "aki fegyvert fog fegyver által fog elvészni", "szeressétek egymást és eltörlök minden törvényt", ezt azért mondta mert tudta, hogy a szerető Istennek nincsenek törvényei, mint ahogyan a szeretetnek sem lehet törvénye.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
A lélek csendje
  2015-04-08 05:56:16, szerda
 
  Képzeljük el, hogy kicsiny követ dobunk egy csendes tó vizébe, és az hullámfodrokat kelt. Aztán egy idő után, amikor a hullámok elülnek, újabb követ dobunk a vízbe. Pontosan ez történik, amikor a tiszta csend mezőjébe lépünk és szándékainkat bevisszük oda. Ebben a csendben még a leggyengébb óhaj is hullámokat kelt. (...) Ha azonban az ember nem tapasztalja meg a csendet a tudatában, viharos tenger lesz a gondolatvilága. Ebbe a kavargásba nem kavicsot, hanem akár egész épületet belehajíthat, akkor sem történik észrevehető változás.

Deepak Chopra




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Mi lenne ?
  2015-04-08 05:43:50, szerda
 
  Mi lenne, ha álmodban mennyben mennél és ott egy különös csodaszép virágot szednél ?
Mi lenne, ha amikor felébrednél, a virág a kezedben lenne ?
Akkor mi lenne ?

Deepak Chopra








 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
Az írástudó felelősége...............Dunavölgyi István írása
  2015-04-04 07:59:21, szombat
 
  Már talán húsz éve is múlt,amikor ezeket a gondolataimat megfogalmaztam,leírtam...megjelent .és szó szerint ki is átkozott érte egy magas rangú egyházi személy.( napjainkban pannonhalmi Főapát)
Egy jezsuita szerzetes ,Laci atya pedig,akit viszont máig tisztelek és becsülök magyarságáért ,mert Ő volt az az egyházi személy,aki 2006 mocskos- véres őszén papi ruhában szembe mert menni a rendőrsorfallal ,,csak" veszedelmesen okosnak nevezett,mondván hogy kár értem....
Ezt írtam akkor,s ezt vallom mais.
Mivel pedig mondják,hogy szólás és vallásszabadság van már ...tehát hitbéli is....maximum azt kockáztatom,hogy talán ma is ,,kiátkoznak"hitem megvallásáért.Vagy itt a facebook-n is hátatfordítanak nekem ezért....de hát ez az Írástudó kockázata-felelőssége.
Akkor is ha én magam senki hitét,vallási meggyőződését sem bántani,sem pedig őt attól eltántorítani nem akarom.
A hitbéli meggyőződésmindenkinek legszemélyesebb joga.....és csak halkan-csendben teszem hozzá,hogyfelelőssége is.
Ime az akkor megfogalmazott ,,tanúságtételem ,, :
,,...... ......... Nemzeti tragédiáink sorozata, s az évezredes magyarirtás bizonyítja, hogy nem maradhat - szabadnak - meg az a nép, mely egy másik nép vallását, Istenét, őstörténelmét elfogadva, sajátját megtagadja.
Mert egy soha keresztény vallásúvá vagy baráttá nem lett - ,, szent ,, könyveiben gyűlöletet és erőszakot hirdető - önmagát felsőbbrendűnek és kiválasztottnak hirdető nép vallási tanaira,kinyilatkoztatásaira épített kereszténynek nevezett eszme és vallási rendszer idegen tőlem.
És mert már a keresztény vatikáni vezetés is megtagadta saját vallás-alapítóját,Krisztusát, s az eredeti keresztény elveket és tanokat. Mert a keresztény ,,szent könyv" , a Biblia mintegy ezerszáz oldalának túlnyomó része - cca.800 oldal - a tőlem idegen nép vallási tanait , Mózes 5 könyvét erőszakolja a kereszténységre Ó-testamentum címen.
Az 1965.évi II. Vatikáni Zsinat pedig egyenesen - és kötelező érvényűen - kimondja a kereszténység zsidó gyökereit, elismeri a zsidóságot, mint Isten kiválasztott - tehát felsőbbrendű - népét.
,, Én vagyok az Úr,a ti Istenetek, aki kiválasztottalak titeket a népek közül.." / Mózes3.k.20.r.24. vers./
Kérdem tehát, hogyan fogadhatnám el magam számára egy más vallás idegen Istenét, s annak részrehajló tevékenységét.
,, Isten, Izrael Istene." -mondja ki Mózes 1.k.33.r. 20. vers.
De mi köze lehet Izrael népének nemzeti istenének bármely nép Istenéhez, az egyetemes , egyetlen Istenhez, a Magyarok Istenéhez ?
Lehet-e az egyetemes és egyetlen Isten, a Legfelsőbb Lélek részrehajló azzal, hogy kiválaszt egyetlen népcsoportot, s azt a népek fölé helyezi ?
A keresztény egyház elítéli az antiszemitizmust, mint faji alapú megkülönböztetést, mert az szerinte sértő a zsidó népre nézve.
De elfogadja ,sőt támogatja a bibliai időkből származó, s máig sem visszavont vallási - így faji- alapú megkülönböztetést, s népkiválasztást hirdető zsidó elméletet.
Ez talán nem sértő minden más nép nemzeti és vallási önérzetére ?
S ez ellen még mindig nem lépett fel egyetlen keresztény főpap sem.
Az Ó-testamentumot,a zsidó történeteket keresztény hitként hirdetik
Hát ezért nem lehetek keresztény, hiszen nem vagyok zsidó, így nem fogadhatom el Mózes tanításait. ......."

,,Nietzsche szerint, amit az ember másnak hazudik, elenyésző semmiség amellett, amit az ember önmagának hazudik.".........én pedig sem másoknak,sem pedig önmagamnak hazudni nem akarok,nem is fogok...mert ez az Írástudó felelőssége.

A kereszténység történetében legtöbbet hangoztatott alapelem, melyre tulajdonképpen a kereszténység lét­jogosultságát igyekszik építeni, a ,,keresztényi erkölcsök felsőbb­rendűsége".
E közhely valóságos értékének vizsgálatánál az ed­dig ismertek alapján kitűnik, hogy a szó legszorosabb értelmében vett ,,erkölcs" fogalma viseli magán a legnagyobb kérdőjelet.
Ajudeokereszténység világuralmi törekvései, de már maga az eredete a fogalomnak,minden természetes, ember által ,,erkölcsnek" elképzelt valaminek még a lehetőségét is kizárja.
A kereszténység eredete,múltja, történelme talán a nyugati templomépítő világ emberiségének legvéresebb, legem­bertelenebb, minden emberi szabadságeszmét lábbal tipró,sötét szellemi kornak a tükörképe, mely azt mutatja meg , ahogy embernek nem szabadna ,nem kellene élni.
E ,,messiási" küldetés vagy hivatás sokkal több szenvedést, nyomort zúdított az emberiségre, mint azt egy ily rövid kötet lapjain valójában fel lehetne mérni.
A valóságos cél: az emberiség feletti világi hatalom beteljesedése, melyet mindenfajta istenszemlélet végsőkig való meggyalázásával igyekezett e messianizmus elérni.
Kihasználta az emberi hiszékenységet,a butaságot és a földi hatalomért vívott küzdelmében ,,isteni kinyilatkoztatásokkal", ,,isteni szen­tesítésekkel", vagyis magával a judeokeresztény istenséggel szentesíttette véres, átkos, elnyomó törekvéseit.
Az írásokban hivatkozás történik Jézus ,,testvérére", Jánosra, akit később Péter személye vált fel a messianizmus ter­jesztésének kivitelezésében.
E törekvések szerint a kereszténységet teljesen a judaizmus szoros, szerves részeként kell terjeszteni ,,Jézus nevében".
Előszöra judaizmus alap­tanításait kell a nem-zsidóval elfogadtatni ahhoz, hogy a keresztények táborába léphessen.
Ez az elmélet elbukott a két tábor harcában a terjesztés kivitelezését illetően.
Győzedelmeskedett a Paulista elmélet, mely szerint,akinek nem kell a judaizmus, az legyen keresztény és a kereszténységen,keresztül vezethető a judaizmushoz anélkül, hogy a ,,hívő" észrevenné, hogy tulajdonképpen milyen játékot is űznek istenkereső, nyomorúságából kiutat kereső törekvéseiből.
De e ,,Pál"-féle módszer sokkal ,,kapósabb", vagyis könnyebb utat ajánlott a nem-zsidónak az üdvözüléshez.
Amíg az ortodox judaista felfogás kemény, úgymond aszkéta életet, a mózesi törvények szószerinti megtartását követelte a zsidótól, addig a pál-i szemlélet megkönnyítette a nem-zsidó útját a halott Jézuson keresztül az ,,üdvösséghez".
A kereszten meghalt Jézus vérével minden bűn,,lemosható".
Ezzel a jézusi áldozattal minden bűn megbocsátatott,míg a mózesi törvények a bűnök elkövetőitől megbánást, egyéni felelősséget, de ami a legsúlyosabb, jóvátételt követelteka bűnöstől.
Egy ilyen árucikket nehéz a nemzsidónak eladni.
De e korai időkben a zsidó is szívesebben hajlott a paulista felfogások felé, mert számára ez kön­nyebbségeket jelentett a mózesi törvények szigorával szemben.
,,Pál" összes levelei,melyeket a görög szigeteken és más vidékeken szétszórtságban élő zsidó,,gyülekezetekhez" írt, ezt az új,könnyebb, megreformált formát hirdette a zsidónak, aki örömest fogadta ,,Pál leveleit" abban a hitben, hogy a judaiz­mus egy újabb formájával van dolga.
Ugyanakkor ki volt téve az ortodox judaista álláspont magyarázatainak is, és döntenie kellett, hogy melyiket válassza. ,,Pál útja" könnyebb volt és elfogadhatóbb.

Tulajdonképpen a valóság itt nem más, mint a zsidó papság és a farizeusok befolyásáért vívott harca.
A keresztény szimbólum, Jézus nem felszentelt pap, hanem csak közönséges Tóramagyarázó, vagyis tanító; a papság elleni személyi és hatalmi harcnak megszemélyesítője.
Ez új magyarázatokban azonban ott rejtőzik a lényeg a jézusi formákban is: ,,nem eltörölni, de betölteni jöttem a törvényeket".
A törvények megtartásának ez az új módszere nemcsak érthetetlen volt az ortodox zsidó papság számára, de a hatalmi pozíciója is függött tőle.
S ez új formula megkezdi a hívek toborzását az új ,,Anyaszentegyház" felépítése érdekében.
Az írásokszerint a mozgalom célja: ,,megalakítani a földön Jehova királyságát", de helyette megszületett a keresztény Egyház.
Ez új mozgalomban Jeruzsálem eszméje háttérbe szorul, hogy Róma, azaz a Vatikán vegye át a vezető szerepet.
E friss kereszténységre azonban a legnagyobb veszélyt nem a zsidó nézetkülönbségek közötti harc jelentette, hanem. a Középkeleten újjáéledő perzsa ,,feltámadás" elmélet, a MIDRÁS-féle vallási felfogások.
Midrás időszámításunk előtt az ötödik században született Perzsiában, egy barlangban december 25-én.
Születésekor pásztorok járultak a jászolhoz a barlangban, mert megjelentetett nékik, hogy megszületetta földre az istenfiú, aki megváltja őket a feltámadásra.
Midrás legnagyobb tette volt, hogy egy fehér bikát megölt, hogy annak vére megtermékenyítse a földet.
Ennek következtében minden évben a keresztény húsvét táján Midrás újjászületik, vagyis feltámad.
Ennek a hitnek követői éppen ezért a tavaszi újjászületés idején egy vasrács felett bárányokat vágtak le és a vasrács alatt álló hívekre csurgott a bárányok vére.
Így a bárány vére által újjászülettek.
Ezt a vallási szertartást kenyérevés és borivás követte annak jeléül, hogy az újjászületettek egységes seregébe tartoznak.
Ez volt a közös áldozatonvaló részvétel.
A Midrás-hit mellett egymásik veszélyt egy hasonló, ugyan­csak Perzsiából eredd, szintén feltámadás-elméletet hirdető vallás, a manicheizmus jelentette.
Egy szasszanida főpap,Mani, aki időszámításunk után 216-276 között élt, messiásnak jelentette kimagát, mire a feldühödött papság halálra korbácsolta.
De a mitológia szerint Mani minden évben tavasszal újjászületik, hogy a feltámadás tanát hirdesse,melyben a legnagyobb bűn a szexualitás, a szülés és a földi javak gyűjtése a túlvilági javak kárára.
Görögök, rómaiak terjesztették e két hitet Európában,mely a legnagyobb ,,konkurenciát" jelentette ez új kereszténység számára.
Az új judeokeresztényekre Midrás és a Mani-féle tanok oly nagy hatással voltak, hogy az eredeti keresztény felfogások teljesen háttérbe szorultak.
Ez új keresztények Midrás és Mani neveit vették Jézus helyett az imáikba és a tanításokba.
A negyedik században ez már úgy elterjedt, hogy az új római egyház, eredetiségének megtartása érdekében kardot húzott. úgy a Midrás hívőket, mint a manicheistákat kardélre hányta, ahol elérte őket.
E szekták tagjainak lemészárlása azonban nem oldotta meg a problémákat.
A hívek lelkületébe oly mélyen begyökerezett keleti elméleteket kitörölni nem lehetett.
Perzsia felé és a Közel-Keletre valami újat kellett Midrás és Mani helyett adni és ez időretehető valójában az iszlám gondolatának megszületése, mely a közel-keleti felfogással jobban megegyezett.
Európában viszont az egyház kénytelen volt megalkudni a helyzettel.
Nagyszabású ,,ideológiai" tisztogatást kellett végrehajtania.
A niceai zsinaton az egyházatyák a következőkép döntöttek azon az alapon, hogy ,,a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon".
A régi etruszk hitvilágból fennmaradt és még elevenen élt ,,szentháromság"fogalmát, mely állt egy atyaistenből, egy fiúistenből és egy anyaistenből,átváltoztatták egy, a ma is ismert keresztény ,,Szentháromság" fogalmára és azt kanonizálták ,,Atya-Fiú-Szentlélek" formájában.
Jézus születése idejét december25-ére tették hivatalosan is, hogy ezzel ne Midrás, de Jézus születésnapját ünnepeltessék a hívőkkel.
Ugyanakkora Midrás-hit ,,bárányvér" elméletét kanonizálták a ma ismert keresztény formára,mely szerint: ,,Jézus, az Isten báránya, kinek vére elveszi a világ bűneit".
Ennek emlékezetére és megünneplésére Jézusnak, vagyis a ,,báránynak" húsvételőtt Nagypénteken meg kell halnia, hogy utána feltámadjon és az új élet megkezdődjön.
Ennek emlékezetére a hívőnek, ugyanúgy, mint a régi szokások szerint, kenyeret és bort kell magához ven­nie a közös ,,szentáldozáson", vagy az ,,úrvacsora"jegyében.
Ugyanakkor kanonizálták a szintén etruszk mitológiából szár­mazó sátán, pokol, tisztítótűz és mennyország fogalmait.
Kanonizáltákaz Ószövetséget, mint isteni kinyilatkoztatásokat, valamint összeválogatták a ma ismert Újszövetség anyagát a különböző korokban írtevangéliumokkal együtt és nevet adtak az apostoloknak.
Hivatalosan kijelentették, hogy az Újszövetség írói mind élő személyek voltak - mármint az apostolok -, akik isteni sugallatra írták könyveiket.
Az egyházatyákat egyáltalán nem zavarta, hogy például a négy evangélista írásai annyi ellentmondással vannak telítve, hogy még a ma élő kereszténynek is nehéz választani, hogy melyiket fogadja el igaznak.
Megtartották az egyházszervezési felépítésében az összes régi zsidó intézményeket, de más elnevezésekalatt.
A rabbit pappá szentelték.
A zsidó ,,cicesz"-t szentesítették a ,,skapuláré­"formájában, s a zsinagógából ,,templom" lett.
E zsinat után az egyház fegyvertára most már teljes volt ideológiailag ugyanúgy, mint századokkal azelőtt Hóseás idejében.
Megkezdhette a térítéstegy egységes, ,,isteni kinyilatkoztatásokra" épült ideológiával, ,,melyből sem elvenni, vagy melyhez semmit hozzátenni" a legsúlyosabb átkok terhe alatt nem lehetett.
A cél: a földön megvalósítani Jehova, vagyis az ,,Úr" királyságát.
Ebben a politikai,nemzetiségi határokat nem ismerő új világkirályságban minden keresztény ennek a világállamnak az alattvalója függetlenül nemzeti, faji hovatartozásától.
Hát ezért nem lehetek keresztény, hiszen nem vagyok zsidó....

Dunavölgyi István írása


Forrás : Link...


Orgiák Vatikánban? : Link

Tessék elolvasni Michael Hesemann: Sötét Alakok; Mítoszok, legendák és hazugságok a Katolikus Egyház történetéből c. művét. Megtudhatja belőle a teljes igazságot a gnosztikus írásokat illetően. De ha nem tudja beszerezni a könyvet, kattintson AVATARA: Mária Magdolna misztériuma c. előadására. Kiírtam belőle az idevágó részt.

Lévai Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 1373
  • e Hónap: 6901
  • e Év: 54813
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.