Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Mit vegyek fel? Moletteknek...
  2015-04-10 18:05:09, péntek
 
  2.

"Molett divat: csinos öltözködési tippek nőknek

Testre szabott divattippek, teltebb alkatú hölgyeknek: az öltözködésnek igen nagy szerepe van abban, hogy az emberek milyen véleményt alkotnak velünk kapcsolatban.
Bár nem a ruha teszi az embert, mégis számos kutatás bebizonyította már azt, hogy egy előnyös megjelenésű, divatos személyt sokkal szimpatikusabbnak találunk, mint egy előnytelenül felöltözött embert.

A férfiak különösen vonzódnak az olyan hölgyekhez, akiket trendinek és csinosnak ítélnek meg, ez pedig nem a súlytól függ, hiszen egy telt nő is lehet ugyanolyan szexis, mint egy vékony.

Homokóra

A férfiak kedvelik az olyan típusú hölgyeket, akiknek homokóra alkatuk van. Ezért, az olyan duci nők, akik derékrészen vékonyabbak, ám vállban és csípőben erősebbek, mindenképpen hangsúlyozzák ki a derekukat.

Erre tökéletes megoldást jelentenek az olyan ingek és kabátok, amelyek derékban megkötősek, vagy övvel rendelkeznek. Azonban ezekkel a fazonokkal, légy óvatos, hiszen túlságosan dögös is lehetsz bennük!
Alma

Az alma testalkatú hölgyek arca kissé pufók, kerekded formájú, a felsőtest és a csípő erőteljesebb, míg a fenék nem túl hangsúlyos.

Az ő számukra roppant fontos, hogy olyan ruhadarabokat viseljenek, amelyek megerősítik a derékvonalat. Erre tökéletesen alkalmasak az olyan felsőrészek, amelyek karcsúsított derékrésszel rendelkeznek.
Alulra mindenképpen olyan alsót célszerű viselniük, amelyek némileg erősítenek, vagyis lehet akár világos, vagy fényes anyagból készült szoknya vagy nadrág.

Körte

A körte alkattal rendelkező hölgyek általában mellben nem túl erősek, ám csípőben és fenékben kifejezetten vastag vonalakkal rendelkeznek.

Emiatt nagyon fontos, hogy a mellek, a dekoltázs, illetve a felsőtest hangsúlyozása által megteremtsük a test kiegyensúlyozottságát.

Azzal, ha egy körte alkatú hölgy merész dekoltázsú felsőrésszel, vagy vidám színű felsővel eltereli a figyelmet az alsó tájakról, akkor sokkal arányosabbá és igencsak vonzóvá válhat a megjelenése.

forrás: http://teltvilag.hu/molett-divat-csinos-oltozkodesi-tippek-noknek/"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moletten is csinosan
  2015-04-10 17:58:27, péntek
 
  1. rész:


Sötét színek, egyenes szabásvonalak, "ápol és eltakar" szoknyák és blúzok helyett világos, mintás, nemes anyagok, rafinált szabású kosztümök, fiatalosan variálható öltözékek - mindez moletteknek. A régi beidegződések gyakran negatívan befolyásolják a molett hölgyek öltözködését. Reméljük sikerül néhány ötletet adni ahhoz, hogyan lehet csinosan, színesen öltözni ötven kiló fölött is.
Figyelmünk középpontjában ezúttal a telt idomú hölgyek állnak, de mielőtt elvesztené kedvét a Kedves Olvasó, leszögezem, hogy szó nem fog esni magas vérnyomásról, testtömegindexről vagy fitneszről. Megpróbálunk egyszerű tippeket adni, hogyan öltözhet valaki csinosan, divatosan még akkor is, ha a Vogue magazin minden bizonnyal nem őt fogja felkérni májusi címlaplánynak. (Bár, mint tudjuk, néhány évszázaddal ezelőtt a molettség volt a szépségideál.) Az ötletek mellett szeretnénk néhány sztereotípiát is eloszlatni, melyek gyakorta negatív irányba befolyásolják a molett hölgyek öltözködését.
De milyen klisék is élnek a telt hölgyek öltözködésével kapcsolatban? Először is, "aki némi túlsúllyal rendelkezik, viseljen sötét színeket", hiszen azok slankítanak. Ez részben valóban igaz, a fekete vagy sötétkék testek optikailag vékonyabbnak tűnnek a világosaknál, már amennyiben valóban empirikus kísérletekben szereplő geometrikus testekről beszélünk. Viszont ember és ruha harmóniája számtalan egyéb paraméter összjátékaként jön létre, s esetenként többet veszítünk a réven, mint amennyit nyerünk a vámon.
A sötét színeket viselő emberek introvertáltnak tűnhetnek, bátortalanabbul közelednek hozzájuk a munkatársak, az üzleti partnerek egyaránt, míg a vidám színeket viselő kolléga derűjére mindenki fogékony. Nem beszélve arról, hogy a színek saját közérzetünkre is hatással vannak. És különben is, a nyár nemcsak a vékonyaknak jár.
Gyakorta látni molett hölgyeket esetlen, bő és hosszú blúzban, egybe-ruhában, hiszen az "ápol, s eltakar". Tény, de nem mindegy, hogyan takar el. A molettdivat talán legfontosabb alapszabálya, hogy kerüljük azokat az anyagokat, melyeknek nincsen súlyuk, s ennél fogva nincsen esésük. A szép esésű anyagok lendületet visznek megjelenésünkbe, a drapéria hullámzása jótékony árnyékokat csempész a kasírozandó felületre. A teltebb hölgyek öltöztetésére szakosodott üzletekben jól tudják ezt, és ennek megfelelően tervezik meg kínálatukat.
Harmadik fontos szempont a test optikai tagolása, melyet megfelelő szabással, rafinált mintával és az optimális hosszúság kiválasztásával érhetünk el. Előző számainkban esett már szó arról, hogy a jól elhelyezett szabásvonalak finoman átformálhatják alakunkat, a kisebb-nagyobb aránytalanságokat a hangsúlyok áthelyezésével alakítják. Arról, hogy melyik a legelőnyösebb szabás, általánosságban nem érdemes beszélni, hiszen mindenkinek más a problémás testrésze, és nyilván többféle fazonból választhat akinek tíz kiló a fölöslege, mint akinek ennél nagyobb túlsúlya van. Bízzunk a saját szemünkben!
A blúz, a ruha vagy a kosztüm megfelelő hosszúságának kiválasztására már általánosabb szabályok vonatkoznak. Alacsony hölgyek kerüljék a túl hosszú (lábszárközép alá érő) szoknyát, illetve a térdig érő, vagy annál hosszabb blézert, hiszen ezek "összenyomják" a testet. Nekik kiegészítőként elsősorban az alakot nyújtó magas sarkú cipőt javasoljuk, de ügyeljünk arra, hogy a cipősarok ne a klasszikus tűsarok legyen, hanem vastagabb, stabilabb fazon. Aki nem bírja a magas sarkú cipőt, viseljen gyakrabban nadrágkosztümöt, mellyel a néhány centis sarok is jól mutat. Magas hölgyek többet megengedhetnek maguknak, de nekik is szem előtt kell tartani azt az alapszabályt, hogy a nagy, összefüggő, tagolatlan területek (például egyszínű egyberuha) erősítenek. Válasszunk helyettük mintás anyagból készült ruhát, az egyszínű kosztüm felületét törjük meg mintás blúzzal. A rövid, térd fölötti fazont mindkettejüknek javallott kerülni.

Végül az sem mindegy, hogyan viseljük öltözékünket, sőt, hogyan viseljük plusz kilóinkat. Aki önmagát csinosnak tartja, el tudja hitetni környezetével, hogy valóban az. A főnök sem centiméterrel a zsebében válogatja meg asszisztensét, és talán a partnerek is hálásabbak egy hozzáértő, harmóniát sugárzó titkárnő asszisztenciájáért, mint egy, a kifutóról véletlenül az íróasztal mögé pottyant 90, 60, 90 centis (mell, derék, csípő) méretért."

Forrás: Modern Titkárnő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drága Embertársam
  2015-04-10 14:54:16, péntek
 
 
Most kérlek, figyelj jól,
Mert ez a vers hozzád szól.
Sose legyen a szívedben harag,
Mindig szeresd a másikat.
Ha néha bántanak, tudom fájhat,
De a bánat meg nem vidámíthat.
Hát kérlek, a szeretettel
Öld meg a fájdalmat.
Hisz a gonosz őrt állva azt várja,
Hogy elaludjon szívedben
A szeretet lámpása,
De ha a szeretetnek engedsz,
Isten szól a szívedhez.
Akkor lesz igazán értékes,
A belőle fakadó érzésed
Elvezet egy csodás,
Boldog élethez!"
(ismeretlen)
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ne dobd el az újhagyma zöldjét. Csodálatos hatással van egés
  2015-04-10 11:28:39, péntek
 
  Ne dobd el az újhagyma zöldjét. Csodálatos hatással van egészségesre!


Mi imádjuk az újhagymát, és néha bizony több kötéssel tudnánk egyszerre megenni, ha nem lennének olyan helyek és alkalmak, ahová nem illik ,,hagymásan" érkezni. Nyersen a legfinomabb, de számos ételt ízesíthetünk vele főzéskor is.

Van például, aki érthetetlen okok miatt az újhagyma zöldjét száműzi. Arra kérjük, ne tegye! Hiszen ez az egyik legfinomabb falat, csak apróra kell vágni, és a legíztelenebb ételből is mennyei finomságot varázsol.

Szórhatjuk zsíros kenyérre, vajas pirítósra, ízesíthetünk vele rizst, főtt krumplit, vagy a fokhagymakrém leves tartozéka is lehet. Ez utóbbira csak akkor szórjuk rá, amikor már a tányérban gőzölög a leves, és nyúlik benne a finom füstölt sajt.

A zöld rész azon túl, hogy finom nagyon egészséges is. Gyulladáscsökkentő hatása van, segítségével könnyebben legyőzhetjük a stressz és meghűlés okozta tüneteket, a fejfájást, a vérnyomásproblémákat. Ha fáj a torkunk, keverjünk el egy darab reszelt gyömbért apróra vágott zöld hagymaszárral, sót, és tegyük egy vászon zsákocskába. Melegítsük fel, majd tegyük a fájó testrészre, torokra, és a probléma gyorsan orvoslásra talál.

Egy több százéves bevált recept szerint a hagyma kiváló gyógyír a duzzadó lábakra. Főzzük pár percig, majd turmixoljuk szét, és a pépes állagú masszát kenjük fel a dagadó végtagokra. Ha állandó fáradtság, levertség gyötör, vágjuk apróra a hagymát, és szippantsunk belőle jó nagyokat. Beindítja a vérkeringést, és élénkebbé válunk. Az arc- vagy homloküreg-gyulladásra is kiváló a hagyma. Pépesítsünk egy vöröshagymát, majd a levébe áztatott vattapamaccsal borogassuk a problémás területet.

Készíthetünk belőle köhögés elleni főzetet is. Daraboljuk fel két zöldhagyma fehér szárát gyökerestől, majd főzzük össze egy apróbbra vágott körtével és 50 gramm cukorral 4 dl vízben. Igyuk meg a levet, majd együk meg a hagymát és körtét is. Naponta kétszer kell alkalmazni a kezelést, míg a tünetek elmúlnak.
filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
„Krémes élvezet” – irtózatosan finom és po
  2015-04-10 11:04:33, péntek
 
  Már a sütemény neve is arra késztet, hogy megkóstoljuk ezt az ínycsiklandó finomságot, az egyszerű hozzávalókról nem is beszélve, és szempillantás alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

1 csésze liszt
fél csésze vaj
1 csésze vagdalt dió
25 dkg tehéntúró krém
1 csésze cukor
25 dkg tejszínhab
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag csokis pudingpor
3 csésze tej

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy kb. 20×30-as tepsit pedig kivajazunk.

Összekeverjük a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a diót. A tésztát beletesszük a tepsibe és 20 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Ezután kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A tehéntúrót a cukorral habosra keverjük, majd belekeverünk egy fél csésze tejszínhabot. A krémet rákenjük a kihűlt tésztalapra.

Elkészítjük a csokoládépudingot másfél csésze tejjel, majd kis hűlés után a krém tetejére simítjuk. Ugyanígy elkészítjük a vaníliapudingot is, és a tetejére kenjük.

Végül az egészet bevonjuk a maradék tejszínhabbal, tetejét dióval, csokiforgáccsal vagy színes cukorral dekorálhatjuk. Felvágás előtt hagyjuk hidegben 2-3 órát.

Jó étvágyat!

Egyed Zsuzsanna/Filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Az öregség szabaddá tett
  2015-04-10 10:57:11, péntek
 
  Egy idős hölgy elismerésre méltó válasza az öregség kérdésére: az öregség ajándék. Az öregség szabaddá tett

,,Pár napja egy fiatal lány megkérdezte tőlem, milyen érzés öregnek lenni. Beismerem, hogy kicsit felindultam a kérdés hallatán, mert egyáltalán nem tartottam magam öregnek. A reakciómat látva kicsit össze is zavarodtam, ezért mondtam neki, érdekes kérdést tett fel, ezért gondolkodni fogok rajta és hamarosan válaszolni fogok rá.



Rájöttem, hogy az idős kor ajándék. Úgy érzem, először mondhatom ki, hogy ma az a valaki vagyok, akivé valamikor válni akartam. Nem, most természetesen nem a testemről beszélek! Néha ez a test kétségbe is ejt - a ráncok, a táskák a szem alatt, a foltok a bőrön, a megereszkedett fenék.

Néha sokkol a tükörből visszatekintő idős hölgy, de nem hagyom magam sokáig ezen rágódni, s így a nyugtalanság hamar szertefoszlik. A világon semmiért nem cserélném a fantasztikus barátaimat, a figyelemreméltó életet, az imádnivaló családomat kevesebb deres hajszálra vagy lapos hasra.

Minél idősebb leszek, annál elnézőbb és kevésbé kritikusabb vagyok magammal.

Önmagam barátja lettem.

Nem szidom magam, ha eggyel több kekszet ettem meg, ha nem vettem meg az ágyam, ha megint egy ostoba gyík szobrot vásároltam meg amire nincs is szükségem, de ami futurisztikus fuvallatként hat elmémre... Jogom van sokat enni, nem rendet rakni magam után, vagy épp extravagánsnak lenni. Kinek milyen köze van ahhoz, ha én éjjel 4-ig olvasok és délig alszom? Tanúja voltam annak, hogy sok barátom igen korán hagyta itt ezt a világot, mielőtt még megérthették és megtapasztalhatták volna az idős kor kínálta szabadságot.

Táncolok magammal, fantasztikus zenéket hallgatok, s ha megérint az elvesztett szerelem búja, mit tegyek, hát sírok. Ki fogok menni a partra fürdőruhában, ha akarok - ami már aligha képes tartani teltebb idomaimat -, és meg fogok mártózni az óceán hullámai közt a bikinibe öltözött (vagy vetkőzött?), szánakozó tekintetű fiatalok csodálkozására.

Ők is megöregszenek majd.

Néha feledékeny vagyok, ez igaz. De hát könyörgöm, nem kell az életben mindent észben tartani, ami pedig fontos, az úgyis biztosan eszembe jut majd.

Erre a korra bizony már nem egyszer tört össze a szívem. Hogy is ne törne össze a szíved, ha elvesztetted szerelmedet, ha a gyermekedet látod szenvedni, vagy ha épp egy autó elgázolja kiskutyádat? Viszont az összetört szív ugyanakkor az erőnk forrása is, a megértés forrása, az együttérzés forrása. Az a szív, amely soha nem tört még össze, az steril és tiszta, nem ismeri még a tökéletlenség boldogságát.

A sors kegyes volt velem - megadta, hogy ősz hajszálaim lehessenek, hogy a fiatalságom mosolya a mély ráncaimban örökre az arcomon éljen. Hány meg hány ember nem nevethetett soha, hányan mentek el azelőtt, hogy megőszülhettek volna?! És ez nekem megadatott.

Teljesen őszintén mondhatok nemet. Teljesen őszintén mondhatok igent. Amikor megöregedsz, egyre könnyebb lesz őszintének lenni. Egyre kevesebbet aggódsz mások véleménye miatt. Már nincsenek kétségeim vagy fenntartásaim magammal szemben. Megnyertem a hibázás jogát.

A kérdésedre válaszolva pedig, elmondhatom: szeretek öregnek lenni. Az öregség szabaddá tett.

Szeretem azt a személyt, aki lettem. Nem fogok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fogom arra vesztegetni az időm, hogy azon rágódom, mi történhetett volna, hogy miért nem történt meg, hogy mi történhet ezután.

És minden nap fogok desszertet enni."

filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 259
  • e Hét: 2475
  • e Hónap: 4370
  • e Év: 55161
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.