Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Nemzeti parkok, mint leendő rezervátumok
  2015-04-13 03:52:51, hétfő
 
  Az alábbi - Sallai Róbert Benedek FELHÍVÁS-át olvasva - közreadnám mindazt, amiről oly kevesen tudnak és senki nem akar róla beszélni, sem írni.


Kedves Sallai Róbert Benedek!

TI OTT A PARLAMENTBNEN VITATKOZTOK MINDENFÉLE CSIP-CSUP KOMPETENETCIÁKON VESZEKEDVE, MIKÖZBEN ODASZAVAZTOK AZ ÖSSZES HAZAÁRULÓ TÖRVÉNYRE!!!

HÁT, "CSAK" ENNYI, AMENNYI A VALÓSÁGOS TÉTJE A NEMZETI PARKOK ÉS MAGYARORSZÁG EGÉSZ TERÜLETI ÜGYÉNEK!!!!

Mit vársz tőlük, amikor külföldi alapítványokat (Haza és Haladás) is meg lehetett annak nyerni, hogy olyan politikusokat pénzeljenek, mint pl Bajnai Gordon, aki képes volt - TERÜLETFEJLESZTÉSI TÖRVÉNY-be bújtatva elfogadtatni a parlamenttel azt a törvényt, amelyik lehetővé tette volna, hogy Magyarország területén kiépülhessen a NATO európai támaszpontja!


Ugyanis, azért gondolják szükségesnek ezeknek a nemzeti parkoknak az elhanyagolását, mert úgyis logisztikai központok fognak kiépülni rajta. Tessék utána nézni abban a parlamenti irodában, hogy mit is SZAVAZTATOTT meg Bajnai Gordon 2008. április 22-én! Az ugyanis, egy olyan törvény, amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre (egyenként 10 km-es sugarú körben) osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn... 2008-04-20 10:41:32, vasárnap

RÉSZLET az Ad T/5311-es sz. törvényből, vagyis, amit az A/35 §-ról ide kíyvánkozik, ha valaki nem tudná a blogbejegyzés linkjét megnyitni::

Az OTrT a következő 27/A §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."

Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.

Mit is jelentene az ezeken a területeken élők számára egy ,,logisztikai központ"?
Vegyük példaként Budapest, Dél-pesti részét. A csodálatos Soroksári-Dunaágat és a folyót szegélyező kis hétvégi házakat, horgásztanyákat. Mint egy felfűzött gyöngysor, olyanok ezek a munkásemberek által épített kis házak. Nos, ezt akarják logisztikai központtá alakítani!

Azok számára, akik nem értenek ezzel egyet ott lesznek a nemzeti parkok területei, ahova, mint valami REZERVÁTUMBA elvonulhatnak...

Bóna Mária Ilona

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


Sallai Róbert Benedek:

FELHÍVÁS
Érdekel még valakit hazánk természeti öröksége?

Nagy-nagy szomorúsággal veszem tudomásul, hogy az országban egyre növekvő apátia azt eredményezi, hogy a kormány kontroll nélkül mindent megtehet. Főként megtehet az olyan értékeinkkel, amelyek védelme, megőrzése nincs közvetlenül kapcsolatban az emberek mindennapi életével. Az internetadó mozgósító volt az emberek számára, mert azt fontosnak tartották. Vajon lehet ilyen fontos hazánk természeti örökségét fenntartó nemzeti parkok védelmének az ügye? Vajon lehet ilyen fontos hazánk természeti értékgazdagsága, amit most ostoba kormányzati döntések veszélyeztetnek? Felfogta vajon a társadalom, hogy mi zajlik körülöttük? Megértették, hogy a hazánk természetvédelmi bástyáinak lerombolására készülnek a kormánypártok jövő hét elején?


A kormánypártok hétfőn este záróvitára és kedden szavazásra bocsátják azt a törvényjavaslatot, ami elveszi a nemzeti parkok vagyonkezeléséből a védett földeket, hogy az NFA-n keresztül az kijátszható legyen oligarcháiknak.
Lenyúlják a nemzeti örökséget, mert 25 év szabadrablás után ez van még, ami értéket jelent, és még nem nyúlta le senki.

Azt mondják, hogy mikor parlamenti képviselő lettem megszűntem zöld civil és természetvédelmi szakember lenni, mert politikus lett belőlem. Azt is mondják, hogy egy politikus, egy párt most nem tud megmozdulást szervezni, mert az emberek már nem bíznak a pártokban és csak a civil kezdeményezéseknek van esélye.

Nincs senki, akinek lenne annyira fontos a természetvédelem megvédése, a védett természeti értékek védelme, hogy hétfőn délután a Kossuth téren üzenjen a kormánypártoknak? Nincs senki, aki van még annyira demokrata, hogy véleményének hangot adjon?
Ez a hatalom csak az erőből ért. Értékek, józan ész, emberség, szakmaiság nem számít nekik. Van még pár száz ember legalább, akit érdekel annyira hazánk természeti öröksége, amit ezek szét akarnak rabolni, hogy eljön a fővárosba és hangot ad véleményének? Van még valaki, aki jövő hét hétfőn délután megszervezne egy megmozdulást?

Elfogadom, ha nincs, szomorúan, de tudomásul veszem. Megteszem amit a parlamenten belül tudok, de sajnos nem rendelkezek azzal a képességgel, hogy emberek lelkiismeretére hatva tömegeket tudjak mozgatni, és amit a parlamentben tenni tudok, az láthatóan kevés. Többre lenne szükség.

Sallai R. Benedek
az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 282
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 9723
  • e Év: 45664
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.